Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cebiniz her an kapanabilir

zekı62
19-11-2008, 13:03
Bütün cep telefonları yeniden kayıt edilecek!
Türkiye'de halen kullanımda olan yaklaşık 100 milyon cep telefonunun kaydı yenileniyor. Bir kereye mahsus olacak bilgi güncellemeyi yaptırmayanların hatlarını sistem kesecek....
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Yasası uyarınca; GSM operatörlerinde tutulan abonelik kayıtlarının güncellenmesi amacıyla, 100 milyon cep telefonuna ait abonelik kayıtları 1 yıl içinde yenilenecek.

Ücretsiz yapılacak

Herkes, kullandığı cep telefonunu hiçbir ücret ödemeden kendi üzerine kaydettirebilecek. Bu kapsamda bilgi ve belgelerinde eksiklik ya da yanlışlıkları bulunan tüm aboneler, 1 yıl içerisinde kimliklerini ispatlayıcı belgelerle birlikte ilgili işletmeciye başvuracak. Başvuru esnasında abonelerden kimliklerini ispata yarar belgelerin birer örneği ile birlikte, bireysel abonelerden TC kimlik numaraları, kurumsal abonelerden ise vergi numaraları alınacak. Bu şekilde bilgileri güncellenemeyen hatların elektronik haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesilecek.

Üzerinize alın

Cep telefonunun son kullanıcıları, kullanmakta oldukları hatları, bir kereye mahsus olmak üzere verilen süre içerisinde, hiçbir vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüğe tabi olmaksızın kendi üzerlerine kaydettirmek için ilgili işletmeciyle abonelik sözleşmesi yapabilecek. Söz konusu hatların eski abonelerinin de, yapılan işleme 1 yıllık zaman aşımı süresi içinde itiraz hakları bulunacak.

Takvim
19.11.2008 Saat:10.30

osmann
19-11-2008, 13:07
yahu benim telefonu hollandadaki bacanak hediye getirdi...onun üzerine idi. burada işlettirdi ve hollandaya geri gitti...yani telefonun asıl sahibi o...nasıl olacak şimdi?
hay allah ya...:angry8:

oxijen75
19-11-2008, 14:20
bune ya hükümet iş yok iş arıyor kendine heralde..

kasan.12
19-11-2008, 14:29
hukumet ıste ne desen bos yazıklar olsun boyle yonetıme milletin halını gormezler bos ıslerle ugrasırlar

ayran
19-11-2008, 15:19
evet bana mesaj geldi aynen yazılanlar....

YASAL UYARI
14-KAS-08 14:07
**********IMEI
nolu cihaz klonlu listesinde olduğu için
04.12.2008 kullanım dışı bırakılacaktır.Bilgi için
4440532
bıktık yaw bunlarla uğraşmak....:D biz bıktık onlar bıkmadı...:D :D

pencere77
19-11-2008, 16:41
Kayıt Nerden Yapılıyo??abone Bayilerinden Mi ??

fthyeli
19-11-2008, 17:23
evet bana mesaj geldi aynen yazılanlar....

YASAL UYARI
14-KAS-08 14:07
**********IMEI
nolu cihaz klonlu listesinde olduğu için
04.12.2008 kullanım dışı bırakılacaktır.Bilgi için
4440532
bıktık yaw bunlarla uğraşmak....:D biz bıktık onlar bıkmadı...:D :D

kardeş senin durum farklı senin telefonun imei numarasını kopyalamışlar telefonun faturasıyla beraber turkcell vodafon avea artık hangi hattı kullanıyorsan git oraya faturayla yoksa telefonun kapanır.Çinden gelen yeni telefonlara herhangi bi imei numarası giriyorlar bu kez seninkini girmişler demekki cep telefoncuları bunu çok yapıyo dikkat edin alırken kayıtlı görünür ama sonradan kopyalandığı yada klonlandığı tespit edilir ve kapatılır

MUTAF
19-11-2008, 17:27
ilk başta tepki gösterecktim ama haberin okuyunca tepkim kalmadı.
ücretsiz olması iyi.
ama kayıt altına alınan cihazları bir kez daha TC no ile kayıt altına almak çok tartışılır..

ayran
19-11-2008, 18:35
kardeş senin durum farklı senin telefonun imei numarasını kopyalamışlar telefonun faturasıyla beraber turkcell vodafon avea artık hangi hattı kullanıyorsan git oraya faturayla yoksa telefonun kapanır.Çinden gelen yeni telefonlara herhangi bi imei numarası giriyorlar bu kez seninkini girmişler demekki cep telefoncuları bunu çok yapıyo dikkat edin alırken kayıtlı görünür ama sonradan kopyalandığı yada klonlandığı tespit edilir ve kapatılır

teşekürler ilgin için yalnız telefomnum yurt dışından geldi...her hangi bir evrakı yoktu.
yazık oldu aşağı yukarı 2-3 ay olacak kulanıyordum...cep tel.sevinmden işi bitti.

f47xfenerli
19-11-2008, 19:57
iyi olacak gibime geliyor bende de birtane N73 var sıfır kayıtsız
dışarıdan gelen birinden aldım meğerse adam sadece kendi kulandığı
TURCCELL hattına açtırmış parasını verdim adam gitti kendi hattımı taktım
sınırlı servis demezmı kaçtı 350 ytl bana.

open1
20-11-2008, 18:44
Cebiniz her an kapanabilir

100 milyon telefonun kaydı yenileniyor

Türkiye'de halen kullanımda olan yaklaşık 100 milyon cep telefonunun kaydı yenileniyor.

Bir kereye mahsus olacak bilgi güncellemeyi yaptırmayanların hatlarını sistem kesecek...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Yasası uyarınca GSM operatörlerinde tutulan abonelik kayıtlarının güncellenmesi amacıyla, 100 milyon cep telefonuna ait abonelik kayıtları 1 yıl içinde yenilenecek.

Ücretsiz yapılacak
Herkes, kullandığı cep telefonunu hiçbir ücret ödemeden kendi üzerine kaydettirebilecek. Bu kapsamda bilgi ve belgelerinde eksiklik ya da yanlışlıkları bulunan tüm aboneler, 1 yıl içerisinde kimliklerini ispatlayıcı belgelerle birlikte ilgili işletmeciye başvuracak. Başvuru esnasında abonelerden kimliklerini ispata yarar belgelerin birer örneği ile birlikte, bireysel abonelerden TC kimlik numaraları, kurumsal abonelerden ise vergi numaraları alınacak. Bu şekilde bilgileri güncellenemeyen hatların elektronik haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesilecek.

Üzerinize alın
Cep telefonunun son kullanıcıları, kullanmakta oldukları hatları, bir kereye mahsus olmak üzere verilen süre içerisinde, hiçbir vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüğe tabi olmaksızın kendi üzerlerine kaydettirmek için ilgili işletmeciyle abonelik sözleşmesi yapabilecek. Söz konusu hatların eski abonelerinin de, yapılan işleme 1 yıllık zaman aşımı süresi içinde itiraz hakları bulunacak.
(Takvim)

Only the registered members can see the link

f47xfenerli
20-11-2008, 18:52
konu açarken dikkat edelim lütfen var olan konuları açmak kural dışıdır.