PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sürücü Kursları Tarihe Karışıyor

COEMAR
27-11-2008, 02:02
Hükümet geçen dönem Karayolları Trafik Kanunu'nu değiştirme çalışmalarında son aşamaya geldi. Hazırlanan kanun taslağında birbirinden ilginç öneriler var.

Only the registered members can see the link

ÇAMUR SIÇRATMAK : Tasarıyla 'saygısızca' araç kullanma nedeniyle idari para cezası uygulanacak suçlar arasında "Araçların bir başkasının üzerine su ya da çamur sıçratacak biçimde kullanılması" da alındı. Bu hükme aykırı davranış sergileyenler 60 YTL para cezası ödeyecek.

ACEMİLERE ALKOL YOK : Tasarıyla acemi sürücülere 2 yıl için tümüyle alkol yasağı getirildi.

UYANIK SÜRÜCÜLERE DE HAPİS : Geçiş üstünlüğüne sahip olmadıkları halde, bu kolaylıktan yararlanarak hileli davranışta bulunanlar 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alacak.

KAZADAN KAÇANA DA HAPİS : Kazanın oluşuna ilişkin gerekli tespitler yapılmadan aracıyla birlikte olay yerinden ayrılan sürücüler hakkında 2 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.
KURS YOK : Ehliyet almak için sürücü kursuna gitme zorunluluğu kalkıyor. Yürürlükteki yasanın 41. maddesinde sürücü belgesi alma şartları arasında yer alan "Sürücü kursuna katılmış ve yapılan sınavları da başarıyla geçerek sertifika almalarına" yeni yasada yer verilmedi..

hallederiz
27-11-2008, 09:27
kanun çıktığı gün ehliyet için müracaat edeceğim

özproman
23-03-2009, 12:11
Pardon hangi ülkede uyulacağını belirtmemişsin...:angry8:

hallederiz
23-03-2009, 14:14
Pardon hangi ülkede uyulacağını belirtmemişsin...:angry8:
TÜRKİYE

süleyman09
23-03-2009, 14:24
gerçek uygulama olmadan pıratigi geliştirmeden olmaz bu yürümez mantıgım almıyor hadi hayırlısı

Özgür Erge
23-03-2009, 15:02
ne yani ben şimdi kursa gidiyom öteki dönem kurs olmucak ama 2 yıl stajer gibi olcan kendi başına kullanamıcan aracı ne anladım bu işten

swerrt
23-03-2009, 17:46
bence turkıyede bı çok ınsan hapıse gırecek :8[1]:
hadi hayırlısı bakalım

hallederiz
23-03-2009, 20:41
hadi hayırlısı bakalım
ne sebepten

sarıkanarya_41
23-03-2009, 20:43
ben yenı ehlıyet aldım boyle bı kanun suan yok 2011 yılı temmuzda yururluge gececk suan kı kursa gıden yenı ehlıyet alan arkadasların ıcı ferah olsun haber dogru ama suan ıcın gundemde degıl.

sarıkanarya_41
23-03-2009, 20:46
hadi hayırlısı bakalım
stajyer ıle alkalı hapısten bahsettınız sanırım onada oyle hapıs cezası degıl hafif para cezası verılecek ve usta sofer ıle beraber aracı trafık polısının uygun gordugu park alanından cekebıleceksınız saygılar.
not:iç yonetmelıkler kanununda suann ıtıbarı ıle madde bu!!!!!