Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyedeki Kayak Merkazlerimizi Tanıyalım...
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:44
Bitlis, Doğu Anadolu Bölgesinde, Diyarbakır - Tatvan - Van karayolu
üzerinde bulunmaktadır. Van gölünün yaklaşık 25 km. güneydoğusunda yer
alan Bitlis’in kendisi kayak merkezidir. Kayak alanları şehir merkezinin doğu ve batı kesimlerinde yer almaktadır.
Doğudaki Dideban (1821 m.) ve Sapgör Dağları ile batıdaki Altınkalbur Dağları kayak alanı olarak kullanılmaktadır.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:44
Bitlis KayakMerkezi’ne hangi sezon-ne zaman gidilir?Only the registered members can see the link
Kış mevsiminde sürekli kar yağışı alır.
Kar kalınlığı 100 - 200 cm.(1- 2 metre)dir.
Kayak sezonu olarak Aralık – Nisan dönemlerinde hizmet vermektedir.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:45
Bitlis Kayak Merkezi Pistleri nasıldır?
Kayak tesisleri batıdaki Altınkalbur Dağlarında yer almaktadır. Pistler orta ve zor düzeyde zorluk derecelerindedir .
Uzunluğu 726 m., kapasitesi 720 kişi/saat olan bir adet teleskisi
bulunmaktadır.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:45
Bitlis Kayak Merkezi’nde Konaklama?Only the registered members can see the link
Kayak Merkezinde bir kayak evi bulunmaktadır.
Konaklama ve diğer hizmetler için şehir içindeki yerlerden yararlanılmaktadır.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:46
Bitlis Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Nasıldır?
Ankara 1100, İstanbul 1504, İzmir 1465 km’dir.
Çeşitli illerden karşılıklı otobüs seferleri bulunmaktadır.
Muş Havaalanı 85,
Van Havaalanı 160 km. mesafededir.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:47
Bolkar Kayak Merkezi Tanıtımı ve Resimleri
Bolkar kayak Merkezi Nerede?
Erzincan’a 40 km mesafe uzaklıkta ana yol güzergahı üzerindeki Bolkar
Dağlarındadır.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:48
Bolkar KayakMerkezi’ne hangi sezon-ne zaman gidilir?Only the registered members can see the link
Kar kalınlığı 60-100 cm.’ dir
Kayak sezonu olarak Aralık – Nisan dönemlerinde hizmet vermektedir.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:48
Bolkar Kayak Merkezi’nde Konaklama?Only the registered members can see the link
Merkezde bir kayak evi bulunmaktadır. Erzincan’daki
konaklama tesislerinden yararlanılmaktadır
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:49
Bolkar Kayak Merkezi hakkında YorumlarOnly the registered members can see the link
Lift bir adet ve ilkel,tesisi işletenler özel
idarenin memurları(takım elbiseli),kiralanan kayaklar çok eski,bord bulmak
imkansız.kısacası her şey yetersiz.fakat mangal yapmak istiyorsanız ideal.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:50
Bozdağ kayak Merkezi Nerede?
Bozdağ Kayak Tesisi, İzmir ili, Ödemiş ilçesi, Bozdağı Köyü sınırları içinde Bozdağı’nda kurulmuştur. BOZDAĞ, hem bir kasabanın hem de dağın ve kayak merkezinin adıdır.
İzmir’e 110 km uzaklığındadır Kasabadan çıkıp dağın zirvesine doğru
kıvrılarak ilerleyen yol Bozdağ Kayak Merkezine çıkmaktadır.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:50
Bozdağ KayakMerkezi’ne hangi sezon-ne zaman gidilir?Only the registered members can see the link
Aralık ayından Mart ayına kadar kayak yapmak mümkündür.
Normal kış koşullarında kar kalınlığı 80-120 cm. civarındadır.
Akdeniz iklimindedir.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:51
Bozdağ Kayak Merkezi Pistleri nasıldır?
Kayak alanları 1528 m. - 2157 m. yükseklikleri arasındadır. Özellikle dağın kuzeye bakan yamaçlarında Alp disiplini kayak uygulamaları yapmak için elverişli bir ortam sunar.
Kuzey yamaçları Alp Disiplini’ne uygundur.
3 adet mekanik tesis bulunmaktadır.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:52
Bozdağ Kayak Merkezi’nde Konaklama?Only the registered members can see the link
Bozdağ Kayak Merkezi Oteli, Balçova Termal tarafından işletilmektedir.
Şömineli şark köşeli dağ ve ova manzaralı, hafta sonları canlı müzikli çatı barımız ile
sizlere hizmet vermektedir.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:53
Bozdağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Nasıldır?
İzmir - Torbalı mevkiinden uzaklık : 150 km
İzmir - Salihli mevkiinden uzaklık : 130 km
Şehir merkezinden Kayak tesisine otobüs veya özel araçlarla ulaşmak mümkündür.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:53
Bozdağ Kayak Merkezi hakkında Yorumlar
Ben ilk defa gidiyorum. En son kayseri erciyes kayak merkezine gitmiştim. İzmir’e bu kadar yakın bir varken başka bir yerlere gitmek bundan sonra pek akıl karı degil. Ancak yollarin bir an once duzelmesi gerekmekte. Özellikle bozdağ ile kayak merkezi arasındaki yol inanılmaz bozuk. Yol düzeldiğisi ile birlikte buraya daha cok insan gelecektir. Biz 13 kişi gittik ama bir daha yol düzelmeden oraya gidibileceğimizi düşünmüyoruz. Kayak merkezindeki fiyatlarda cok ucuk değil ama tek bir yere bağımlı olunduğu zaman boyle olacaktır. Ben erciyes de gunluk kayak takımı ve giysileri günlük 20 YTL ye kiralamıştım. Ancak erciyes de 6-7 ayrı firma bulunmakta.Yolların düzelmesiyle buraya daha cok kayaksever gelecektir hiç süpheniz olmasın
Bozdağ - Gölcük bölgesi gerçekten Ege’nin hatta dünyanın harika köşelerinden biri. Her zaman kar olmamış dert değil. Dağ, orman, kar, güneş, göl hepsi bir arada başka nerede bulunur. Kayak tesisleri yenilendiği gibi göl çevresinde Prenses Otel, Gölcük Motel gibi sıcak ve şirin oteller de var.
coooooooooooooooooook pahalı ilk başta bu kadar pahalı olursa fazla tutunamaz.
Biz pistlerin acildigi gunden itibaren her hafta sonu gittik.Gayet guseldi. AMa bu hafta kar erimis . Pistler kapalı ama bu hafta ici yine kar bekliyorlarmis.Bilginize
BEN BIR KAYAK SEVER OLARAK BILGILERIMI SIZE YOLLUYORUM.IZMIRDEYIM AMA DAHA BOZDAGA GIDEMEDIM INSALLAH EN KISA ZAMANDA GIDECEGIM..BEN TELEFON EDIP BAZI NOKTALARI OGRENDIMMESAFE OLARAK IZMIRDEN 120km SURUYORMUS..KONAKLAMA BASLAMIS.IKI KISI YARIM PANSIYON 140 MILYON..+ TELESIYEJ LE BIRLIKTE 2 KISI 150 MILYONA GELIYOR..GUNUBIRLIK GITMEK ISTERSENIZ 20 CIKIS 25 MILYON SINIRSIZ CIKIS 35 MILYON.. HAFTA ICI DE TESIS CALISIR HALDEYMISBU FIYATLAR BIRAZ CAZIP GELMEDI BANA YETKILILER DAHA FAZLA TALEP ICIN INDIRIME GIDERLERSE SIK SIK GIDERIZ…
ben izmirliyim,daha önce hep uludağa gittim çünkü bozdağda ya kar olmadı ya da tesisler çok kötü dediler. çalıştığım için artık uludağa gidemiyorum
ben bozdağ kayak tesislerinin zirvesinden güneye bakınca görülen köylerden üçkonaklıyım. bu tesislerin yapımı herşeyde olduğu gibi oldu-bittiye gerildiğini düşünüyorum. dönemin sayın valisi bu konuda eksik bilgiyle ve aceleci davrandı. tesislerin kurulduğu bölgenin eğimi çok fazladır , tesislerin kapalı olmasının nedeni de budur. sürekli çığ düştüğü için tesisler kapatılmıştır. ülkemiz için ölü bir yatırım olarak tesisler kaderine terkedilmiştir. otel ve diğer sosyal tesisler çığdan kolay etkilenmektedirler. benim tavsiyem günübirlik gezi şeklindedir. Bozdağ kasabasında çok uygun alışveriş yapılabilir. yörede yetiştirilen tarımsal ve hayvansal ürünler ayrıca dağlardan toplanan kekik karabaş otu sivri çayi vs ürünler bol ve ucuzdur. bozdağın insanları sıcak ve içten davranırlar. kahveleri eski köy kahveleri niteliklerini korumuştur. bozdağda bir tane otel vardır. otelin restoran bölümü çok yavaş bir şekilde dönerek oturulan masadan 360 derece manzara görülebilir. bu nedenle döner otel adıyla anılmaktadır. saygılarımla
Bozdağ,gerçekten güzel bir dağ.Bir adet küçük teleski yeni başlayanlar için,bir tane orta derecede 600-700 mt falandır var.(çalıştığına hiç denk gelmedim),Büyük bir telesiyej var ki tam snow board için yaratılmış.snowtrack dahi eğimden çıkamıyo böylece orada pist yapılamıyo ancak yazın dözerlerle falan girilirse dolanan bir yol yapılabilir.Fakat epey dik bir yol var dağın değişik yerlerine gidilebiliniyor.Zaten kayak merkezi bir yarım kürenin merkezinde.Biz bu kürenin içinde kayıyoruz.İzmire 2-2,5 saat falan uzaklıkta.Mevsimi biraz geç açıyor ocakta falan kayamadım ama subat -nisan arası (nisan başı tabii) kayılabiliniyor.MErkezde konaklama biraz tuzlu olabilir,eğer özel işletme olursa.Arabayla 15 dk
mesafede bozdağ köyü var orada konaklanabilir.
Kayak yapmak icin gelmenizi tavsiye etmem. Kar her zaman olmuyor oldugu zamanda kaymak icin yeterli seviyede degil.
Konaklama ise basli basina bir sorun. Treking ve kamp icin ideal olabilir. Burokrasik sorunlar nedeniylede tum yatırımlar durdurulmus durumda.
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:54
Bozdağ Kayak Merkezi’ne ait Resimler
Bozdağ Kayak Merkezinin resimlerini aşağıda bulabilirsiniz.[Resimleri Slayt olarak Göster] (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:54
Eleskirt Guneykaya kayak Merkezi Nerede?
Ağrı Eleşkirt Güneykaya kayak merkezi E-3 D-100 Karayolu üzerinde Ağrı’
dan Erzurum istikametinde Eleşkirt İlçesini geçince 6.Km de bulunmaktadır.
Tesis Eleşkirt ilçesine 4km Ağrıya ise 45km mesafededir.
Tesis 99-00 kış sezonunda faaliyete geçmiştir.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:55
Eleskirt Guneykaya KayakMerkezi’ne hangi sezon-ne zaman gidilir?Only the registered members can see the link
Aralık ayından Nisan ayına kadar kayak yapmak mümkündür.
Kar kalınlığı 1-2 metreyi buluyor
ultra-mehmet
02-12-2008, 23:58
teşekküller bigi için..........:wave:
sarıkanarya_41
02-12-2008, 23:58
Eleskirt Guneykaya Kayak Merkezi Pistleri nasıldır? Kayak Merkezindeki imkanlar nelerdir?
Kafeterya 60 kişilik (Kafeterya hizmete açık değil. Kışın yolun açılması
çok zor.)
Konaklama tesisi yok
Günübirlik tesis yok.
Orta ve zor pistlere sahip pistte otel yok, eğlence yok
Sağlık merkezi, ambulans yok.
1 adet kar aracı mevcuttur.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:02
Only the registered members can see the link
Ağrı Eleşkirt Güneykaya kayak merkezinde bir Otel, iki Günübirlik Tesis
bulunmaktadır
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:02
Turkıyede Bulunan En Zor Pıst Dıyebılırım. %70
Hatta %80lık Egımlerde Cabası Baby Lıftı Olan Bu Yere Bence Gıdılır Benden
Soolemesı.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:04
Elmadağ Kayak Merkezi Ankara ili sınırları içinde, Elmadağ‘ ın
kuzey yamaçlarında yer almaktadır. Kent merkezine yakınlığı avantajıdır.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:05
Karasal iklimin hüküm sürdüğü merkezde kayak sezonu Ocak-Mart arasındadır.
Kar kalınlığı 30-60 cm. dir.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:05
Kayak Merkezi Elmadağ‘ ın kuzey yamaçlarında, 1500-1850 m. yükseklikler arasında bulunmaktadır.
Pistler ağaçsızdır ve alpin çayırlarla kaplıdır.
548 metre uzunluğunda saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski bulunmaktadır.
Pist kolay ve orta zorluk derecelerindedirOnly the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:06
Kayak Merkezi Elmadağ‘ ın kuzey yamaçlarında, 1500-1850 m. yükseklikler arasında bulunmaktadır.
Pistler ağaçsızdır ve alpin çayırlarla kaplıdır.
548 metre uzunluğunda saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski bulunmaktadır.
Pist kolay ve orta zorluk derecelerindedirOnly the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:07
Ankara‘ ya 18 km. uzaklıktadır.
Şehir merkezinden kayak tesislerine ulaşım üniversite araçları ve özel araçlarla mümkündür.
Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:07
Ankara‘ ya 18 km. uzaklıktadır.
Şehir merkezinden kayak tesislerine ulaşım üniversite araçları ve özel araçlarla mümkündür.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:08
elmadagda bi tane askeri pist var bitanede herkesin kayabilcegi bi pist var.askeri pist de egim hafif ama snowboard yassak! normal pist de baya bi kotu. bikez taban da kayalar taslar falan var e cok da kar yagmadigi icin boardun altin dagiliyo.bide kar makineside yok. ama en azindan pistin yaninda kayakcilarin gitmedii bi bolumde teleskiden gecebilcen biyere ki pistin saginda tam ole biyer var bikac boru koyulsa yer duzeltilse yazin belki topraktan bikac rampa yapilsa Ankara li boardcular icin ki bu olaya katilcak baya bi adam taniyorm gayet guzel olur.
Ankaraya yakın anca bu kadar İlk defa kayana öğretmek için iyi, sonrası için rezalet Odtü ve H.tepenin tesisleri minimalist ama fena diil, grupla gidince eğlenceli oluyo. Askeriyeninki gayet iyi 600 küsürmetre son kısmı baya dik. Taş kaya vs yok.
sağdan inin pis dar ama uzun. Ask. mensubu olup h. içinden rez. yaptırmak gerekiyo.Üşenmeyin K.Kayaya gidin. coooooooooooooooooook pahalı ilk başta bu kadar pahalı olursa fazla tutunamaz.
elmadağa gıtcekler ıcın bır sey dıyecegım bosuna zaman ve para sarfıyatı gıtmeye degmez bosuna ugrasmayın gıtmek ıcın dedıgım gıbı vakıt kaybı kayamassınız bıle
cok kisa (650 metre kadar hatirladigim), taslar temizlenmiyor. boardlar icin zarar verici. toz kar. piste yaya ve kizak girisi serbest.
mangal icin gidilebilinecek bir cingen mekani… pistin ortasindan at kosuyordu… ne diyebilirim ki?cok hevesliyseniz bi gidin gorun ama kartalkaya varken 2 saatlik fark icin degmez… hesapli oldugu bir gercek ama… board’unuzun altina aciyin ve fiyat farkini ona sayin… kisacasi gitmeyin…
askeri pistin iyi oldugu soyleniyor… ama oraya da sokmuyorlarmis…
EKONOMİK KAYAK KİRALAMA İMKANI VAR,KENDİN PİŞİR ,VEYA KARIN DOYURMA İMKANLARI MEVCUT TAVSİYE EDİLİR.
maddi imkanları kısıtlı olan insanlar için,yeterli.Üniversitelerin cafe leri var, uludağa alışık olanlar için kötü.mangal imkanı var kayakda yapabiliyorsun elmadag’a gecen hafta sonu gittim, acemiler icin fena degil. board kiralama sansiniz yok, ama kayak bolca var.bir adet telebar var ve 1 cikis=1 milyon. ankara’ya en yakin kayak yapilabilecek yer.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:09
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kayseri şehir merkezine 25 km. uzaklıktadır. Yol asfalt olup, yıl boyunca sürekli ulaşıma açık tutulmaktadır.
Erciyes İç Anadolu’nun Ortasın da olması sebebi ile ulaşım gayet kolaydır. Erciyes’e Ankaradan özel araba ile 3.5 saat otobüs ile 5 saat olup Adanadan özel araba ile 4 saat otobüs ile 6 saattir.
İstanbul’dan ise her gün Türk hava yollarının ve Onur Airın seferi vardır.Only the registered members can see the link
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:09
Erciyes kayak merkezinde kasım ayından mart ayına kadar kayak yapma imkanı vardır.
Erciyes kayak merkezinde normal kış koşullarında kar kalınlığı 2 metre civarında olup, toz karda kayma imkanı vardır
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:10
Erciyes kayak merkezinde kayak alanı 1800 - 3000 m arasındadır.
Erciyes kayak merkezinde kayak pistlerinin toplam uzunluğu 12 km yi bulmaktadır.
Erciyes kayak merkezinde en uzun pist 3.5km. dir.
Erciyes’de 8 adet mekanik lift bulunmaktadır. Erciyes kayak merkezindeki liftlerden 3′ü Baby-lift 3′ü teleski ve 2’si zümrüt telesiyej tarafından işletilen ve en çok tercih edileni telesiyejdir.
Erciyes kayak merkezindeki 1′inci telesiyej 1500m uzunluğunda olup, 2215 rakımdan başlar ve 2550 rakımda biter. Daha çok profesyonel kayakçılara hitap eden 2′inci telesiyej 1600 mt uzunluğunda olup kayakçıları 2550 rakımdan 3000 rakıma ulaştırır. Erciyeskayak merkezindeki bu telesiyej Türkiye de bulunan en uzun chair-liftlerdendir.
Erciyes de sezon boyunca kayakçıların karşılaşabileceği sağlık problemler için 24 saat hizmet veren Sağlık ocağı bulunmaktadır.
Ayrıca kayak pistlerinde Jandarma kontrolü sağlamaktadır
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:11
Erciyes Kayak Merkezinde şu anda Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne ait 140 yataklı Kayak evi
İl özel idare müdürlüğünce yaptırılıp Kayseri Gençlik Spor Müdürlüğüne devredilen Dedemana kiraya verilen üç yıldızlı 106 yatak kapasiteli Dedeman oteli
153 yatak kapasiteli Grand ERAS oteli
50 yatak kapasiteli ACE oteli
PTT Posta işleri Genel Müdürlüğüne ait Bülent Otele kiraya verilen 80 yataklı Bülent Otel bulunmaktadır.
DSİ,Karayolları ve Bayındırlık yapı işlerine ait 3 üç otel özelleşmiştir. Bunlardan DSİ oteline 2006-2007 yılında bakım ve onarım yapılmaktadır.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:11
En yakın havaalanı Kayseri’deki Erkilet Havaalanı’dır.
Tesisler Kayseri şehir merkezine 25 km mesafededir.
Tesislere kadar olan yol asfalt olup yıl boyunca açık tutulmaya çalışılmaktadır.
Kar yağışının taşıt ulaşımını olumsuz etkilediği zamanlarda tesislere zincirsiz çıkmaya çalışan sürücüler Jandarma tarafından geri çevirilmektedir.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:12
öncelikle gercekten ezilmemis gizemli yamaclardan hoslanan BOARD cularsanız ve bu spor bir tutkuysa ERCİYESE gelin. böyle insanlara herzaman yardımcı olurum.merak edenlere onlarca resim le dogru bilgiler gonderıp buradada elımden gelen yardımı gosterırım.sevgiyle ve saglıcakla kalın.ÜZERİNİZDEN DAĞ DAĞINIZIN ÜZERİNDENDE KAR EKSİK OLMASIN
Kaykak sporuna bugün snowboard’la başladım.Diğer pistleri görmeden erciyes hakkında objectif bir yorum yapamam fakat şunları rahatlıkla söyleyebilirim.Yeni başlayan birisi olarak çok hızlı ve kontrolsüz gitmeme rağmen neredeyse en yoğun zamanlarını yaşayan pistde,hiç kimseye zarar vermedim:)Bunuda gayet geniş olan rahat rahat kayılabilen piste ve şansıma bağlıyorum.Dediğim gibi diğer pistleri bilmiyorum ama en azından erciyesin kendine çeken muhteşem görüntüsü altında boardla kaymanın,çok büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.
Ben 9 yildir erciyes te kayiyorum.Neredeyse butun pistlerde yarismalara katildim.Su an erciyes te kayabileceğiniz 12 farklı pist var.(ama erciyes)i tanımayanlar bilmez.Bugun 24/11/2004 ve erciyes te kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.Bu sezon super olacağa benziyor.Bol karın ve board zevkinin tadını doya doya çıkarmak isterseniz sizi erciyes e bekleriz.Ben hoca lıkda yapıyorum.Yeni başlayan veya başlamak isteyen buraya üye arkadaşlarımıza ücretsiz gösterebilirim. Hepinizi Erciyes e beklerim.Gelin beraber kayalım.
ERCİYESİMİZE SAHİP ÇIKALIM.HER TARAF PİSLİK İÇERİSİNDE PİKNİK YAPMAYA GELENLER HER TARAFI KİRLETİYORLAR.LÜTFEN DAHA DUYARLI OLALIM.İÇME SULARINI KİRLETMİYELİM.BUNDAN SONRA KURULTAY BAŞKA TEKİRLERDE OLSUN.KURULTAYDAN SONRA ETRAFI GİDİP GÖRMENİZİ İSTERİM.ANLATMAYLA OLMUYOR GÖRMEK LAZIM.
MükemmeL bir pist.Ulaşım çok koLay.Kar Süper.Hava Temiz.Konaklama ve Telesiyej Ucuz…Tavsiye ederim…
ERCİYES KAYSERİNİN İNCİSİ…MUHTEŞEM ZİRVESİ,MÜKEMMEL KARI, TERTEMİZ HAVASI VE BUZ GİBİ SUYUYLA BİR DÜNYA HARİKASI… BURADA KAYAK YAPMAK ÇOK BÜYÜK BİR ZEVK,ÇÜNKÜ KAR KALİTESİ DORUĞU GİBİ ŞAHİKA KALİTEDE BİR KAR.HERKESİ BURAYA DAVET EDİYORUM HİÇ GİTMEYEN VARSA GİTSİN. TELEFERİK FİYATLARI DA FENA DEĞİL. FAKAT KAYSERİDEKİ TEK TURİSTİK YER BURASI
bayramda gittik.2 gün sis problemi vardı.ama çok ***ifli ve uzun bir pist vardı.karın kaliteside harika .aşağıda hilton da kalıp yukarı otelin araçlarıyla çıkabiliyorsunuz.dedeman pahalı kötü ve eski bir otel bence…Dağda yürüyüşe çıkan insancıklara dikkat edin!!! board kiraları 20 - 25 milyon civarında pastlar 10 çıkış 25 milyon…bunlar kurban bayramındaki fiyatlar
bayram tatilini kayseride geçirim,6 gün boyunca erciyeste board”la kaydım.board için çok elverişli karın kalitesi ve bolkar”ın çok olması nedeniyle ***ifli bir tatil geçirdim lakin sis ve sert rüzgar biraz hızımızı kesti,6 gün içinde sadece 2 gün çok güzel bir hava vardı ama onun haricinde devamlı sisli ve rüzgarlı.zirveye çıkan telesiyej lerin olduğu yerden hava güzelse kaymak bence mükemmel. uludağ ve kartalkayadan daha ***ifli ………
erciyess o muhteşem dağ kayak pisti güzel ama düzensiz yol boyunca vergilerimizle yapılmıs devlet dinlenme tesisleri burada utanmadan belese kalan insanlarımız özel sadece dedeman oda eski bir yapı ama sade vatandas icin yetiyor sonuç kiş mevsimine cevap verecek tesislerin yapılmasi için süratle planlama yapılıp yeni tesislerin yapılması lazım yeni kayak pisleride düzenlenir ise erciyes kayak merkezinin gelecegi daha iyi olur devlet te ait beleş hanelerde derhal özelleşip vatandaşın hizmetine sunulmalı
5 senedir enaz bir hafta gidiyoruz. Tipiye yakalanmadiginiz surece muhtesem bir kayak pisti. Yalnız tipi basladimi en az 3 gun suruyor ve buda burnunuzu dahi disari cikaramiyacaginiz anlamina geliyor. İceride sikintidan patliyorsunuz. Dedeman haricindeki konaklama yerlerinin hepsi Kamuya ait ve Dedeman da o kadar kaliteli bir yer degil. Ama board icin mukemmel bir pist.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:13
Erciyes Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
[Resimleri Slayt olarak Göster] (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the linkösteri%20ekibi.jpg (Only the registered members can see the linkösteri%20ekibi.jpg)
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:13
Bolu-Ankara yolu üzerinde, Gerede’nin hemen arkasındaki çam ormanlarıyla kaplı alandadır.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:17
Kayak için elverişli dönem aralık-mart arasıdır.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:18
Pistler Doğal güzellikler arasında yer alan pistleri değişik zorluk derecelerindedir.
Tüm ilçeye hakim mükemmel bir manzarası olan Esentepe’nin 4 km. yakınındaki Arkut Dağı’nda bulunan pistlerde kışın kış sporları, yazın da çim kayağı yapmak mümkündür.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:18
Eski İstanbul-Ankara yolu Esentepe mevkiine 3 km uzaklıktadır. Özel araç veya otobüsle ulaşılabilmektedir
gerçekten çok şirin, sıcak ve güzel bir yer. yalnız kayak ve bordu çok iyi bilenler için pek tatmin edici olmayabilir…
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:19
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi, Sivrice İlçesi sınırlarında Hazarbaba Dağı’nda bulunmaktadır.
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi Elazığ’a 30 kilometre uzaklıkta. Sivrice Hazarbaba arası da 6 km. Yol sürekli açık tutuluyor.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:19
2347 metre zirvesi bulunan Hazarbaba Dağı’nda normal kış koşullarında kar kalınlığı 2- 3 metre civarında.
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak sezonu aralık ayında başlıyor ve mart ayına kadar devam ediyor.
Kayak pistinde amatör ve profesyonel kayakçılara rahat kayma imkanı var.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:20
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak pisti 1500 metre olup, Kayak merkezinde İl özel idareye ait bir tesis ve Valiliğe ait kayak evi bulunuyor.
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak için horizantal 8 pist bulunuyor. Kayak pistleri 3 km. uzunluğunda.
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezindeki Telesiyejin taşıma kapasitesi şu anda 50 kişi ancak kapasite 100 kişiye kadar arttırılabiliyor.
Slalom gerktiren zorlu inişleri olan hazarbaba kayak tesisleri en zorlu pistler arasında yer almaktadır..
Her türlü konfora sahip bir konaklama tesisi bulumaktadır. Çeşitli aktivitelere olanak sağlamaktadır.
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak merkezinde konaklama imkanı yok. Günübirlik turlar için kullanılıyor. Ancak kayak merkezine 6 km. uzaklıkta bulunan Hazar gölü kenarında bulunan 100 yataklı Mavigöl ve 150 yataklı Turpol otellerinde konaklama imkanları var.
Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi Elazığ havaalanına 27 km. , Malatya’ya 100 km., Diyarbakır’a 110 km. uzaklıkta
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:21
Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:21
Ilgaz kayak merkezi , Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında zirvesi 2850
m. olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içinde yer almaktadır
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:22
Ilgaz kayak merkezinde kayak mevsimi aralık ayında başlayıp nisan ayına
kadar sürmektedir.
Ilgaz kayak merkezinde 2 adet pist bulunmaktadır.
Ilgaz kayak merkezinde 1 nolu piste hizmet veren chair lift otelin hemen önündedir. Kayak merkezinde 1400 m lik 2. pistte tele ski bulunur ve tüm pistlerde toz karda kayak yapılabilir. 2. pistin zirvesi olan 2010 m de zirve kafe bulunmaktadır.
Ilgaz kayak merkezinde 1. pistte gece kayağı yapma imkanı da vardır.
Ayrıca Ilgaz kayak merkezinde 350 mt. Lik bir baby lift de bulunmaktadır.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:22
Ilgaz kayak merkezinde 3 adet tesis bulunmaktadır. Ilgaz kayak merkezi ve Ilgaz oteller bölgesi köknar ve sarıçam ormanları ile kaplıdır
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:23
Ilgaz kayak merkezi Ankara’ya 210, İstanbul’a 460, Kastamonu’ya 40 km uzaklıktadır.
Ilgaz kayak merkezine ulaşmak için İstanbul’ dan gelişte Ankara otobanı ile Gerede çıkışına geldikten sonra , Karabük yoluna girilir, 30 km sonra Samsun - Çankırı yönüne sapılır. Yaklaşık 130 km sonra Ilgaz-Ankara-Samsun-Kastamonu sapağına ulaşılır.
Ankara yönünden gelenler ise, Çankırı, Ilgaz yolu ile aynı sapağa ulaşabilirler. Sapaktan Kasstamonu yönüne döndükten 25 km sonra, Karayolları Ilgaz Bakımevi’nin bulunduğu zirveye ulaşılır. Buradan itibaren Kastamonu yönüne doğru 2 km’ lik inişten sonra Ilgaz Dağı Milli Parkı yol ayrımına gelinir. Buradan Ilgaz kayak merkezi sadece 1.5 km.
Ilgaz kayak merkezine ulaşmak için diğer bir altenatif ise Kastamonu’ya otobüs ile ulaşmak. Kastamonu’dan Ankara otobüsüne binerek 40. km’deki Karayolları Ilgaz Bakımevi’nde inerek Ilgaz kayak merkezindeki otellerin servisi ile Dağbası’ na ulaşabilirler.Ankara yönünden gelenler Karayolları Ilgaz Bakımevi önünde inerek Ilgaz kayak merkezine ulaşabilirler.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:24
Ilgazın diğer kayak merkezlerinden ayrılan en önemli özelliği bir doğa harikası olması.Şu an için pistler yetersiz gibi görünsede 2006 dan itibaren yapılan yeni kayak merkezi ile cazibe merkezi olacağından eminim.
Ilgaz’a yazın gitmek daha heyecanlı ve güzel. Doğası mükemmel. Kışın kayağa gidenlerde oluyor, pist üzerinde leğenle kaymaya gelenlerde oluyor. Leğen veya poşetle kayanlara ski-pass ücretsiz. Kaymak 1,5 dk, chair-lift sırası 30 dk. Biraz ilgi biraz ciddiyet ile mükemmel bir merkez olabilir
kayarken hem bolkarda snowboardunuz çıkardığı sesi duyuyor hem de o eşsiz yeşillikler ve alabildiğince uzun ve kocaman çam ağaçlarının arasında,doğayla başbaşa olmanın ***fini çıkarıyorsunuz. inanın bana bu bambaşka bir ***if!!.ılgazı henüz görmeyen , orda kaymayan varsa çok ama çoook şey kaybediyor haberi olsun.macera isterseniz ormanların arasındaki kimsenin bilmediği yollara boardunuzla girmeyi deneyin;)
Ilgaz Ankaraya ayakinligi nedeniyle tercih edilebilir. Iki pisti var, telesiyejli kisa, kalabalik ve sikici.
Orta yasli hanimlar uc dort kisi sarilip yanyana pistin ortasindan asagiya iniyorlardi, uyardim biz yururuz diyerek devam ettiler. Ikincisi biraz daha iyi, ama pistler arasindaki bolkar fena degil. Sonucta bu da kisa. Ocak sonunda gittim; kar iyiydi. Pistler dar ve isaretlenmemis, kenarlarda cukurlara inen dik inisler var, dikkatli olmak gerek. Yeni ogrenenler icin iyi olabilir Ilgaz, ilk pist biraz stresli olsa da.
ben ılgaz’a ilk defa geçen haftasonu gittim!ankaraya yakın olduğu için bundan sonra oraya takılmayı düşünüyorum!ortam güzel biraz kalabalık ama olsun!pist dik hızlanabiliyosun ama çok kısa ve dar!kaza ihtimali yüksek ve tam zevk almaya başlamışken sonu geliyo!ama yakın ve ucuz olması yüzünden tercih edilebilir!öptüm hepinizi
ilgaz guzel ama ben gittigimde sulu bir kara sahipti o yuzden net bisi soleyemiycem. telesiejin oldugu pist guzel ama butun yeni ogrenenler orda bi surude kayak yapan oluyor tatsız olaylar yasanabilir. yan pist guzel orda sınırsız rampa yapicak yer war tabi rampalar kucuk.
ikı gun once ordaydım benım sahsı fıkrım su pist çıkışları pahalı sebebı 900mpist için 15 çıkış 2000000tl gunde en az 20 çıkış desek çok !!!!! artı serbest çıkış yok yani kart. Bunu gören olursa inşallah ilgilenir.Çünkü herseferinde kart uzatıp, onun kalemle işaretlenmesi komik sene 2003!!!!ve ögrencı değilim. Ama ındırım yok ,ınsanlar teşvık edilmeli.Hafta sonu pist in zirve tarafı kötüydü ,çalışma olmadı Herşeye rağmen snowboard’u sevıyorummmmmm!!!
Ikinci pist kar durumu nedeni ile ancak ocak ayinin ilk haftasinda acilabildi. Bu pist snowboardcular icin daha iyi. Bu sene acilan Kafein bar ve kutuk ev gece hayatina canlilik getirdi. Butun izinleri cikmis durumda bulunan 3.pist onumuzdeki yil hizmete girecek. Pistler bu yaz cimlendirilecek. Su an ilgi, Ilgaz’in essiz dogal guzelligine ve sakinligine. Ulasimi rahat
ve kolay. Eksiklikleri tek tek giderilen Ilgaz, her yil daha iyiye gidiyor.
valla ben gecen sene gittim ve ilgaz mountain resortta kaldim otel super her bakimdan evler mukemmel tabe biraz pahali ama devre mulk sistemiyle çalisyolardi o yuzden baya bi ucuza geldi bana ama merkezde kalinacak pansiyonlar var . piste gelince 2 tane pist var ve 2 sene içinde 32 km lik pist yapiliyo bilmiyorum valla nasil olur ozaman . bana sorarsaniz hafta içleri inanilmaz sakin ve sessiz oluyo hafta sonu ise sadece kaçin derim yane normal yurdum insani mangalini almis yane kayarken kafaniza et falan dusebilir çok kalabalik .sonuç olarak eglenmeye musait denebilir.bu arada insanlarin bu kadar duyarsiz olmasi ilgignç bu kadar uye var herkez gittigi yerle ilgili bi kere yorum yazsa butun yorumlar dolar ama isguzarlik yapmanin luzumu yok herkeze iyi sezonlar simidien ve iyi eglenceler
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:26
Kartalkaya kayak merkezi Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu il merkezinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır.
Kartalkaya ve çevresi orman örtüsü ile kaplıdır.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:26
Kayak için en uygun zaman aralık-mart arasıdır.
Kar yüksekliği, normal kış koşullarında üç metreye ulaşabilmektedir.
Mevsim başında toz, mevsim sonunda ıslak kar özellikleri görülür
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:27
Dorukkaya Otel ,Kartal Otel , Kayak alanı 1850 - 2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır.
Alp kayağı, kayaklı koşu (Cross-Country) ve tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir.
2 adet telesiej, 6 adet telesiki ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir.
12 adet pistte toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır. - Yeşil Lift (Chairlift - 700 m) - Çamçukuru Lift (Chairlift - 650 m) - İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift - 900 m) - Resuldede 1-2 (Ski-Lift - 600 m) - Kazankaya (Ski-Lift - 650 m) - Köroğlu Lift (Ski-Lift - 1200 m) - 2 Baby-Lift
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:27
Kartalkaya’da üç büyük konaklama tesisi bulunmaktadır.
Otellerde restoran, yüzme havuzu, disko-bar-oyun salonu mevcuttur.
Kayak hocası ve kayak malzemeleri temin edilebilir.
Merkezde ayrıca bir kafe-bar hizmet vermektedir
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:28
Bolu şehir merkezine 54 km., İstanbul-Ankara karayoluna 28 km. uzaklıktadır.
Ankara Esenboğa Havaalanı - Bolu arası, karayolu ile 220 km.dir.
İstanbul Atatürk Havaalanı - Bolu arası karayolu ile 275 km.dir.
Bolu şehir merkezinden kayak merkezine ulaşım 45 dakika
Evet kartalkaya va uludağ çok ünlü olabilir ama sadece ünlü…Ilgaz dağı ise turizm cenneti ve bir doğa harikası..Üstelik hem ucuz hem güzel hemde ulaşıma en rahat yer… Başka söze ne gerek…
tüm hafta dorukkayadaydım!!maalesef inanılmaz bi tipi bizi çok zorladı ama yinede güneşli bir gün bile bize yetti!otelde bir adet telesiej olması ii değil teleski ler bi süre sonra gerçekten zorlamaya başlıo!herşeye rağmen 5 arkadaş çok eğlendik!fakat ayrıldıımız gün havanın çok güzel ve pistte bolkar olması gerçekten moralimizi bozdu!uzun pistleri ve yer yer
bolkar da snowboard imkanı ***ifliydi!tekrar gitmeyi düşünüyorum!herkese tavsiye ederim fakat gelmeden önce hava durumunu mutlaka takip edin!
Orada hiç hocadan ders almaya gerek yok.Orada Babylift in yanında 1-2 saat kendi başınıza çalışarak alledebilirsiniz.Ondan sonra rahat rahat tek başınıza istediğiniz yerden kayabilirsiniz.Çünkü Bir hoca saatine 90 ytl alıyor sizce buna değermi ve ayrıca bu zamanın 30 dk bomboş işlerle geçiyor.Ayrıca burası dışarıdan gelenler için çok kazık.Bu çok ayıp birşey Uludağda 15 milyon kiralağımız kayak takımı burada 30 milyon.Ve liftler felaket ama paranız varsa çok güzel bir tatil geçirebilirsiniz.Gerçekten güzel bir kayak merkezi.
Ben Kartalkaya’da her otelde kalmış biri olarak özellikle snowboard yapanlara Dorukkaya’da kalmayı öneririm. Pistler daha uzun ve çok fazla sayıda off road pistler var. Timo okuluna gelince; orda Ferdi hocadan ders aldım vede çok menun kaldım.
Kartal Hotel eski, GrandKartal Hotel ise yeni ve bakımlı ama çalışanlar çok kaba.
bence Tr’de adam gibi kayılcak tek yer kartalkaya.. ama malesef funpark cok yetersiz.. ille kendimiz mi kazma kürek alıp düzgün bi rampa yapmak zorundayiz.. su snowtrackler keski her zaman bize yardimci olsalar.. bi funpark yapmak neden bu kadar zor anlamiyorum.. yurtdisinda adamlar devamli funparklari düzeltiyorlar.. bizde dag mi yok? kar mi yok? snowtrack mi yok? düzeltilmis bir funpark neden hep hayal olmak zorunda ki Tr’de? heh patladim evet ama napiiym ya üzülüyorum ya bu duruma..
16 mart 2003 te Kartalkaya ya gittim. Daha once hep uludagda kaymistim ve ski pass sisteminin ayni olacagini dusunuyordum. Oberjlerin fiyatlarini ogrenince gercekten uzuldum. 40milyon tek fiyat. Limitsiz.. Uludagda 10 cikis 20 milyon. Bana yetiyor hatta fazla bile geliyor 10 cikis. 3 arkadas gittigimizde 60 milyona aksama kadar egleniyoruz. Kartalkayada 120 milyona 6 sar cikis yaptik ve icimize oturdu. Birdaha kartalkayami ASLA!. Oteller aklini basina toplasin, bu seneki bollugu kotuye kullanmasinlar ve makul bir fiyat koysunlar. 25 milyon tek fiyat derlerse bizlerde her hafta sonu gelir efendi gibi kayar, cafelerden yer icer iyi para birakiriz. Bu sene bu fiyatlarda bir degisiklik olacagini sanmiyorum. Kartal Otelin pistini begendim freeride icin uygun ve yeterince dik.
22 Aralık’ta Kartalkaya’da sezonu açtık. Ancak aylar süren kar özlemi bitse de dağdan içimiz buruk ayrıldık. Çünkü Kartal Otel’in pistleri adeta patates tarlası gibiydi. Çimenler çıkmış, yer yer küçük taşlar, hatta kayalarla kaplı pistte ***ifli bir sürüş gerçekleştirmek neredeyse imkansızdı. Boardların altları da çizik içinde kaldı tabi.. Sad Kar da tozkardı. Bolkara girince battık resmen; gidemedik. Rampa bile yapamadık çünkü kar yapışmıyordu. Gidecek olanlara tavsiyem planlarını biraz ertelemeleri yönünde olacaktır. Uludağ’da şu Kartalkaya’dan daha çok kar var. Hatta Ilgaz’ın durumu harikaymış..
Kartalkaya’ya sadece birkez gitim uludag’i daha iyi taniyorum..Tavsiye uzerine dorukkaya pistlerinden kaydim. liftlerde sira olmayisi ve en azindan bir grup lift icin tek pas sistemi iyi…ancak pistler arasinda Uludag’daki tutyeli ya da kusakli’nin tadini verecek bir pist yoktu bence..chairlift’le cikilan tepenin sagindan inilen pist guzeldi ama o da cok kisaydi ve tekrar yukari cikmak icin kullanilabilecek tek lift olan J harfi seklindeki teleski board’la biraz zor olabiliyordu(ozellikle benim gibi board’a yeni gecis yapanlar icin)…Bunun disinda snowboard’cular icin hazirlanmis tumseklerden olusan alan da bir arti. Dedigim gibi doruk otel’in pistleri uzunluk ve egim acisindan tutyeli-kusakli tadinda degillerdi..bana tersi anlatildi ama belki kartal otel’inkiler daha iyidir bilemiyorum.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:28
Kartalkaya Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
Only the registered members can see the link(1).jpg (Only the registered members can see the link(1).jpg)
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:29
İstanbul’a sadece 115 km mesafede olup; bunun 90 km’si TEM gören muhteşem manzarası ile orman içerisinden 1 saat sürüyor.
Yapılan meteorolojik çalışmalara göre, Kuzeybatı yönünden esen ve Karadeniz’i aşarak kışın bölgeye yoğun yağış getiren Karayel rüzgarının Marmara bölgesinde ilk karşılaştığı Kartepe’nin 1100 m üstündeki yüksekliklerine yoğun kar yağışı getiriyor.
Kartepe, Kocaeli sınırları içerisinde, Maşukiye belde merkezine 16 km mesafede, Samanlı Dağları’nın Keltepe mevkiinde, Kartepe Turizm A.Ş’ye 49 yıllığına tahsis edilmiş
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:30
Kartepe kayak merkezinde 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişmekte.
Kartepe kayak merkezinde kayak sezonu aralık sonlarından şubat sonuna kadar sürüyor.
Kartepe kayak merkezinde kar kalınlığı normal şartlarda 80- 200 cm arasında değişiyor
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:30
Kartepe kayak merkezinde bir adet Green Park a ait 5 yıldızlı otel bulunmaktadır. Otel 12 ay boyunca faaliyettedir. Kartepe kayak merkezi Green Park Hotel 14 katlıdır ve ayrıca 50 adet 2 oda 1 salon apart binası bulunmaktadır.
Kartepe kayak merkezinde Geyikalanında Restoran ve Kadıkonağı toplanma alanında bulunan fast food dışında tüm outletler ana binadadır. Kartepe kayak merkezinde 250 otel odası olup Green Park Oteldeki 219 standart oda çift yataklıdır. 29 oda french bed odadan oluşmaktadır.
Kartepe kayak merkezinde, Green Park otelde ayrıca 500 kişilik Şimşek restoran konuklara hizmet vermektedir. Green Park Otelde ayrıca balo salonları, klüp ve barlar ile toplantı salonları bulunmaktadır. Kartepe kayak merkezinde kayak kaydıktan sonra konuklar Green Park Otelin kapalı yüzme havuzunda dinlenebiliyor. Green Park Otelde Sauna, Fitness, Bilardo gibi aktiviteler de mevcut.
Kartepe kayak merkezinde kayak malzemeleri kiralamak için kayak odası bulunuyor ve kayak dersleri için kayak hocaları var
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:31
Kartepe kayak merkezi Maşukiye’ye 15 km. , İzmit’e 25 km olup İstanbul’a 1 saat 15 dakika ve Bursa’ya 2 saat uzaklıktadır.
evet bende gitmiştim geçen haftalarda bi hafta gerçekten insanda bir hayranlık uyandırıyor güzel olmuş ve burnumuzun dibinde oluşu mutluluk veriyor yani onun yanı sıra benim annemin buradaki işi alması gibi bi ihtimal olmadığına göre beniim böyle bişey ummama gerek yok. ancak diosan “sen benim annem alsın die um ben senide götürürüm hatta belki param kayak takımlarına yetmez ama bi çöp poşetini altına yayarım” o zaman tamam umuyorum bende..
Kartalkaya\’ya göre avantajları da var. Yakın olması günübirlik turları cazip hale getiriyor. Kartalkaya\’da sık sık engel ıkaran sis burada pek olmayacakmış gibi geldi bana.Hava pırıl pırıl güneşli ve açıktı.İşletmecilerin iyi niyetli olduğunu ve hizmet sorunlarını çözeceklerini düşünüyorum. Zaten personelin çoğu çok kibar ve iyi niyetliydi.Pist uzunluklarına gelince:
-Kartepe telesiyeji dedikleri uzun liftin çıktığı zirvede 10 (mavi) ve 12 (kırmızı) numaralı pistlerden kaydık daha çok. Özellikle 10 numara (mavi değil kırmızı bence) çok hoşumuza gitti. Bir km. kadar uzunluğu var ve doğanın içinde istikrarlı bir eğimle ***ifli bir iniş sunuyor. 12 numara da aşağı yukarı aynı uzunlukta.(Başlangıcı siyah, ama hiç istikrarlı eğim ve genişliğe sahip değil). İki tane de siyah pist vardı ama onlar nedense kapalıydı.-Otelin sağındaki tepede de bir teleski var. Onun çıktığı iki pistten iniş yönünde soldakinde kaydım. 400 m. kadar, kırmızı bir pist. Bence hoş bir pist.Soldaki de aynı uzunlukta. Oradan sadece Galen kaydı, o da yakında çok daha güzel ve ayrıntılı yorumlar yazacaktır. Bu pistler kısa ama teleski çok çabuk çıktığı için en az iki üç çıkışınızı bunlara kullanabilirsiniz.
-Otelin solunda kalan tepeye çıkan telesiyej ise daha önce söylediğim gibi arızalıydı.Orada da iki mavi pist var ama görünüşe göre onlar da maviye göre fazla dik. Sanırım onların uzunluğu da 500-600 m. civarında.
Ben de iki gün önce turu düzenleyenlerle paylaştığım görüşlerimi buraya kopyalayayım:-Liftlerden inişler yanlış planlama yüzünden çok güç. Çareyi liftler çok yavaş çalıştırmakta ve inişler sırasında durdurmakta buluyorlar. Bu da her çıkış süresini yirmi dakikaya uzatıyor.-Pistler iyi planlanmamış. Yer yer şaka zannedilecek kadar dar. Yer yer snowtrack\’le bile düzeltilebilecekken öylece bırakılmış acaip engebeler var. Hemen tüm pistlerin sonunda, olması gerekenin aksine eksi eğim oluşuyor ve uzun yürüyüşler yapmak zorunda kalıyorsunuz. Otele bağlanan pist olmadığı için, otele dönüşünüz de yorgun argın kayakları sırtlayıp onca yürüyüşün üstüne bir tane daha ekliyor. Kategorizasyon felaket. Mavi denen pist aslında kırmızı, kırmızı denen pist yer yer yeşil, yer yer siyah. Ortalamaları mı almışlar nedir, anlayamadık. Üstüne üstlük gerçekten kolay olan pistlere çıkan lift çalışmıyordu, o yüzden turda bulunan hanımlar çok zorluk çekti. Birkaçı, hiç kayamadı. -Görevliler her liftin başında kapanış saati yazılı olarak ilan edilmiş olduğu halde, lifti 20 dakika önce kapadı. Benim ısrarım ve 20 dakika önce kapatamayacağını söylemem üzerine, Kartepe\’ye çıkan üçlü telesiyejden sorumlu sarışın görevli, \”allah belanı versin\” anlamında el hareketiyle ben ve yanımdaki hanım arkadaşı lifte buyur etti(!). Gene de enseyi karartmadık, kaymayı çok özlemişiz, ***fimizi bozmadık.
Sonuç olarak iki tür olumsuzluk var:
1-) Fiziki koşullar.Pistlerin darlığı, kategorizasyonu, fazla yürüme zorunluluğu, liftlerin iniş-biniş tasarımı vs. Bunlar kısmen düzeltilebilir. O zaman Kartepe çok daha cazip bir alternatif olur sanıyorum.
2-)Hizmet kalitesinin oturmamış olması. Bu da zamanla ve duyarlı müşterilerin uyarılarıyla düzelecektir.
Kartepe Kayak Merkezi’ne ait Resimler
Kartepe Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:33
3185 m. zirveye sahip Palandöken dağları, Erzurum’un güneyinde yer alır ve doğu-batı yönünde uzanır. Erzurum Türkiye’nin en yüksek ve soğuk illerinden biridir
Aralık - Mayıs (15 değişik pistlerden sürekli 5km kayma imkanı)
Kar kalınlığı 60 - 120cm arasında değişmektedir.
Mevsim başında toz, mevsim sonunda ıslak kar özellikleri görülür
Erzurum-Palandöken Kayak Merkezinde Slalom ve Büyük Slalom yarışmaları için 2 adet tescilli Kayak Pisti mevcuttur.a)Ejder Pisti b)Kapıkaya Pisti
Erzurum’a yalnızca 10 dakikalık mesafede bulunan Palandöken KayakMerkezi günümüzde en çok tercih edilen kayak merkezlerimizden bir tanesidir.Yılın yedi ayı karlarla kaplı olan Palandöken Dağı Erzurum havaalanına sadece 5 km uzaklıkta bulunuyor. Dedeman Palandöken Kayak Merkezi 12 metre uzunluğundaki pistiyle size kolay, orta ve zor derecelerle kayma seçeneği sunuyor. Özellikle profesyonel kayak severler tarafından çok tercih edilen bu kayak merkezimizde Tourinn Palan Hotel ve Palandöken Dedeman gibi 4 yıldızlı otellerde konaklamak mümkün. Kayak merkezinde ayrıca ilk yardım merkezi ve mobil clinic mevcut. Ayrıca kayak ekipmanlarını kiralayabilir ve kayak hocalarından ders alabilirsiniz.
MEVCUT YATAK KAPASİTESİ: 1150 yatak
Erzurum İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yaptırılan Gondol Tesisihizmete açılmıştır.ASKA firması tarafından Kızılay Binası yanına PALAN Otel yapılmış ve hizmeteaçılmıştır. POLAT firması tarafından yaptırılmakta olan otel inşaatları devametmektedir.
Dedaman AŞ. ve Aska AŞ. tarafından hizmete olan yatak sayısı 1150 yataktır. POLDEM AŞ. tarafından yaptırılmakta olan otel inşaatı devam etmektedir. Ayrıca aynı bölgede yer alan Konaklı istasyonunun yatırıma açılma çalışmaları devam etmektedir. Özel İdare tarafından yaptırılmış olan Gondol tamamlanmış olup,hizmete açılmıştır.
İstanbuldan : Ankara Aktarmalı uçuşta 3 saat 15 dakkaİstanbuldan Direk uçuşta : 2 saat
THY Hergün 06:15 ve 10.20 de uçuşları mevcut bunların hepsi aktarmalı.
THY yine pazar ve perşembe günleri saat 12.30 da direk uçuşları bulunmakta.
Ankaradan : 1 saat 35 dakka
THY Hergün 8.05 ve 12.35 de direk Erzuruma uçakları mevcut.
Uçuş saatlerinin değişikliği olasılığını düşünerek lütfen 0 212 663 63 63 numaralı telefondan kontrol edin.
Not: Hava alanı palandökene 18 km uzaklığında bu mesafe ise araçla yaklaşık 30 dakika sürüyuor.
palandoken kayak yaparken guzel ama kayak yapamadigin anlarda aktivite yok. yetkililerin kayak yapilamayan zamanlardada bir takim aktivitelere yer vermeleri sart
eğer gerçekten board ve kayaktan zevk almak istiyorsanız size tek adres(PALANDÖKEN). ŞEHİRE ÇOK YAKIN VE HERKESİN BÜTÇESİNE GÖRE KONAKLAMA İMKANI,tarihi mekanları söylemeye gerek yok sanırım…herkesi palan dökene bekliyoruz.başınız sıkışırsa,pistleri tanımak isterseniz ve adrenaline ihtiyacınız varsa gelin bizler yardımcı oluruz
ben bir erzurumlu olarak ve palandökende kayan bir sporcuyum öncelikle erzurumluların bu dağın kıymetini bilmesi gerekir hem çok yakın hemde dünya standartlarına uygun bir çok piste sahip ama acemiler için ayrı bir pist gerekli çünkü acemiler oldukça yaralanmalar artıyor bunun yapılması için hemde elverişii ortam bulunuyor 2011 olimpiyatları için dağın güzelleşmesi lazım
palan dökenin pistleri çok uzun bugüzel,fakat bazı kısımları virajları çok keskin olabiliyo ve hiçbir koruma yapılmamış yani hızlı ve dikkatsizce o virajlara girildiğinde direk kendinizi 2 metre aşağıda bulunan küçük derede bulabiliyorsunuz! ben
dereye düşmekten değilde hep bordlarla ordan nasıl çıkıcam diye düşünüp korkmuşumdur. haa buarada palandökende kayanlara şimdiden selamlaaaar
ulaşım probleminiz var.telefiriklerde kalan insanlarla ilhgilenilmiyor kayak yapamıyoruz
aslında konunun temasına inilirse,dagda 3 yildizdan 5 yıldıza kadar otel var çeşitli bütçelere hitap ediyorlar birbirleri ile çekişme içerisinde oldukları için kanpanyalar,indirimler,partiler oluyor.tatil ve eylenmek istiyorsanız batıdaki tesiserde sizin
ihtiyacınızı yeteli duzeyde karşılayabilir ama ben snowboard yapmak istiyorum diyorsanız.profesyöneller için ideal bir zemin,reklam falan hikaye palandolenin yerli turite ihtiyacı yok, çeşitli ülkelerden ağrılıklı rusyadan profesyönel snowboardcılar geliyor eleştirilerin çogunu rezerrvasyon yaptırmadan gelenler yapıyor… bu kadar yogun bir kitlenin tercih etmesinin geçerli bir sebebi olmalı
Palandöken’in birçok bakımdan Türkiye’deki diğer pistlere göre avantajları var. En başta, bildiğim kadarıyla en uzun pistler burda, ikinci olarak sezon ideal şartlarda nisanın 6-7 sine kadar devam edebiliyor. Board ya da kayak yapan,her seviyeden kişiyi rahatlıkla tatmin edebilecek pistler var. Zirveden (ejder) kaymak isteyenler için Dedeman’ın tesisleri var fakat 2 stasyondan oluşan gondol lifti kullanmak isterseniz (ki bu zirveye çıkmaz zirvenin bir altındaki güney pistine kadar çıkar) çoğu zaman 1. istasyona kadar açık oluyor rüzgar nedeniyle ya da yetkililerin söylediği kadarıyla bu yüzden. Genel olarak herkese rahatlıkla tavsiye edebilirim Palandökeni.
Palandöken Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:35
Erzincan Sakaltutan kayak merkezi Erzincan’a 44 km. mesafede ana yol güzergahında Bolkar dağlarında
kurulmuştur
Erzincan Sakaltutan kayak merkezinde kayak mevsimi normal koşullarda aralık ayında başlayıp mart ortalarına kadar sürmektedir.
Erzincan Sakaltutan kayak merkezinde kar kalınlığı 100 cm civarındadır.
Erzincan Sakaltutan kayak merkezinde 1026 metre uzunluğunda 110 askılı bir teleski tesisi ile 60 kişi yatak kapasiteli bir kayak evi bulunuyor.
Erzincan Sakaltutan kayak merkezinde orta ve zor düzeyde 2 adet pist bulunmaktadır
Erzincan Sakaltutan kayak merkezi Yıldırım Akbulut Kayak Evi 60 kişi yatak kapasitelidir.
Erzincan Sakaltutan kayak merkezi Yıldırım Akbulut kayak evinde 100 kişilik restoran, sauna ve sporcu odaları mevcuttur.
Erzincan Sakaltutan kayak merkezine ulaşım yolcu otobüsü veya özel vasıta ile sağlanabilmektedir
ift bir adet ve ilkel,tesisi işletenler özel idarenin memurları(takım elbiseli),kiralanan kayaklar çok eski,bord
bulmak imkansız
Sakaltutan Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:36
Saklıkent; Antalya merkezine 45, Antalya Havaalanı’na ise 65 km. uzaklıktadır.
Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’nın batısındaki Beydağları üzerindedir. Antalya kent merkezine 50 km. uzaklıktadır. Bu konumu nedeniyle bir günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerdendir.
Kayak mevsimi kısadır. Kar kalınlığı kayak mevsiminde 50-100 cm.dir.
2550 m. yükseklikteki dağda kayak alanları 2000-2400 m. yükseklikler arasındadır.
240 kişi/saat ve 340 kişi/saat kapasiteli iki adet telesiki hizmet vermektedir.
İki adet pisti kolay ve orta zorluk derecesindedir
Saklıkent, , 477 müstakil ev ile tam bir kent görümünde olup, kent merkezinde pansiyon ve restaurant hizmetleri de verilmektedir. Antalya kıyılarına sadece 1 saat uzaklıktaki Saklıkent, misafirlerine bir saat içerisinde hem kış, hem de mavi bayraklı eşsiz güzellikteki deniziyle yaz sporlarını doya doya yapabileceği eşsiz coğrafyayı cömertçe sunmaktadır.
Motelinin yanında yenilenmiş 200 kişilik şömineli salonuyla damak zevkinize hizmet edecek kalitede restaurant ve bar; gece disco ve çeşitli animasyonları ile kayakseverlerin hizmetindedir. Sıcak veya soğuk içkinizi yudumlarken, eşsiz doğa manzarası içinde günün yorgunluğunu atıp, sıcak sohbetler ve dostluklar kurabilmeniz için.
The Lodge Restaurant; 200 kişilik salonuyla, zengin yiyecek içecek menüleriyle damak ***finize hitap edecek
Antalya çıkışından sonra 11 km. yol bitiminde çam ağaçları arasından geçen çok güzel manzaralı yolla ulaşılan Saklıkent Yaylası, ağaç yetiştirme sınırı üzerindedir.
arkadaşlar eğer antalyada iseniz ve board yapma planınız varsa acilen saklıkent’e çıkın derim. Harika bi kar + pist + hava üçlüsü var geçen haftadan beri. 3 gündür ordaydım, yrn tekrar çıkmayı planlıyorum. çok güzel bi kar yağdı, pist board için en elverişli konumunda. hatta eğer pro iseniz tübitak’ın yanına tırmanır ordan çanağa girer bolkarı tadarsınız. ve tüm bunları yaparken tüm gün boyunca güneş cildinizi bronzlaştırır.
Ulaşım için 5M Migros’un karşısındaki Lunapark’ın önünden her sabah saat 09:00′da servis kalkıyo
Saklıkent’e küçüklüğümden beri giderim bu seneye kadar donanım bakımından yetersizdi fakat bu sezon kendini aştı diyebilirim. diğer kayak merkezlerine nazaran sakin, çok kalabalık olmayan ve samimi bir ortama sahiptir. yurt dışındaki kayak merkezlerini anımsatan çok şirin bir kasabasıda vardır. gerçekten bir kez olsun orayı görmenizi ve kayak zevkini birde orada tatmanızı tavsiye ederim
2004 aralık ayında faaliyetine başlayan 1400 metre uzunluğunda 1900m’den başlayıp 2400m’ye çıkan saatte 800 kişi taşıma kapasiteli yeni bir adet TELESIEJ,komple revizyonu yapılmış iki adet TELESKI,yeni bir BABYLIFT ve bir SNOWTUBING LIFT’i spor sevenlerin hizmetine girmiştir. 2003 aralık başında yeni iki adet pist hazırlama makinası hizmete girmiştir:Bu makinalar 85.000m2/h kapasiteli olup bir tanesi kendini çok dik meyillerde çekebilen vinç sistemine sahiptir.Ayrıca pistlerde çok ciddi kaya ve taş temizliği yapılmış,yeni sekiz adet pist oluşturulmuştur.
Ben de bir kere gitme olanagi buldum ve cok begendigim soylenemez. Kar alt taraflarda baya az ve teleskileri snowboard icin cok kotu. Bir tane rampa vardi gittigim zaman ilgimi ceken tek sey o oldu. Rampa da guzeldi rahat 2 metre atlatiordu
Antalya Saklıkent Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.
sarıkanarya_41
03-12-2008, 00:37
Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Kars-Sarıkamış ilçe merkezinin güneydoğusunda yer almaktadır. Sarıkamış’ta 2634 m yüksekliğindeki Çamurlu Dağ’dadır. Çamlar arasındaki Sarıkamış kayak merkezi; kar kalitesi açısından
önem kazanmıştır.
Sarıkamış’ta kayak için en uygun zaman aralık-mart arasıdır.
Kar kalınlığı, normal kış koşullarında 1.5 metre dolayındadır.
Sadece Alp Dağları’na mahsus “kristal kar” özelliğine sahip karı, kayak sporu için son derece elverişlidir
Kayak alanı 2100 -2634 metre yükseklikleri arasında, sarıçam ormanları içerisinde yer almaktadır
Sarıkamış, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Tur Kayağı için çok uygun koşullara sahiptir.
Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe’nin muhteşem bir doğal güzelliği vardır.
Kristal karı eşsizdir.
Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2 adet telesiyej, 1 adet teleski tesisi hizmet vermektedir.
Sarıçam Kayak Tesisleri 2400 kişi/saat kapasiteli, diğer telesiyej ise 800 kişi/saat kapasitelidir.
Ayrıca Cıbıltepe’de 2 adet 4′lü teleski bulunmaktadır
Kayak merkezinde çeşitli konaklama yerleri bulunmaktadır. Tesislerde kayak öğretmeni ve kiralık kayak malzemesi temini mümkündür.
İlkyardım, güvenlik ve sağlık hizmetleri verilmektedir. Sarıkamış ilçesindeki konaklama yerlerinden de yararlanılabilmektedir
Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’a 60 km. uzaklıktadır. Kars havaalanı 40, Erzurum havaalanı 90 dakika sürmektedir.
Şehir merkezinden kayak tesislerine ulaşım özel araçlarla mümkündür.
sarıkamış yaz kış güzellikleriyle mükemmel bir yer.mutlaka gezip görülmeli diye düşünüyorum.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim dün ile bugun hemen hemen aynı daha fazla çalışılmalı
Sarıkamış tam anlamıyla bir cennet.Burası kışın olduğu kadar yazın da mükemmel bir tatil yeri. Havası suyu temizliği ve herşeyi ile harika. Tatil için seçilebilecek harika bir yer. Böyle bir yerin güzelliğini yaşamadan kimse anlayamaz onun için herkesi birgün ama mutlaka Sarıkamış’a mutlaka bekliyorum
Sarıkamış, mutlaka ama mutlaka her board’çunun ve kayakçının gidip kayması gereken bir doğa harikasıdır. Sarıçam ormanıyla çevrili, rüzgara karşı korunaklı, geniş pistleri, kristal toz karı olan müthiş bir yer.
Türkiyede 1 numaralı dünyada 2 numaralı kar kalitesi olan bu merkezimiz gereken ilgiden yoksun kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor.snowbora için en mükkemel pisset sahip sarıkamış kayak merkezi ben denedim deniyorum ve her hafta sonu ordayım beklerim.
Kars Sarıkamış Kayak Merkezine ait resimlere aşağıdan bakabilirsiniz.