Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Hava Kurumu+Bayram=Kurban derisi Yıllardır aynı problem!!!
senelerdir türk hava kurumunda bir kurban telaşıdır gidiyor..
efendim neymiş kurban postları yani derielri başka yere verilemezmiş anca yetkili toplayıcısı türk hava kurumuymuş!!!
ya arkadaşlar bir defa çıkıpta sizin derilerinizi şu işlerde şu yatırımlarda kullandık deyipte açıklama yapan bir thk yetkilisi gördünüzmü!!!
neden Thk???
ülkenin bir çok yatırıma muhtaç bir çok kurumu kuruluşu var
onlara değilde neden THK???
Hem böyle böyle mubarek bir organizasyonun bir parçası olan derileri maddi bir gösterge olarak düşünüpte pazarlama yoluna gidilir??
birçok yurt kuran kursu belediye ve bazı kurumlar deri topluyorlar ve satıyorlar diye her sene ya mahkemelik olurlar yada tv de gösterilip rezil olurlar ayıp yaaaa
kimse kimsenin kurbanını zorla alamaz ben THK ya vermek zorunda değilim istediğim yere verirrim istersem satar parasını erim buna kimse karışamaz
ama hala thk çalışanları kanunmuş gibi başka yer yok thk var diyor ve git gide küçülüyorlar
devletin onamadıgım ve tasvip etmediğim bir kurumuda thk dır
deri toplayıp getirenlre yüzde verip onları bu işe ortak eden bir kuruluştan ne beklenebilirki??
selametle
ultra-mehmet
03-12-2008, 12:35
CABBARİ usta bizim buralarda thk filan kurban derisini vermiyolar bizde vermiyoz ya ögrenci yurtlarına veya durumu kötü olan bir aileye veriyoz onlar thk daha kötü durumdalar....:wave:
pencere77
03-12-2008, 13:20
ben vermem kurban derimi Türk hava kurumuna.
thk kimmiş yaahu...
Tanımam bile...
istediğim yerede veririm deriyi..
yıllardan beri bu mesele tartışılır durur...
bir kısım "devletin hava gücü, elbette elinden tutmak gerek, desteklemek gerek...diğer ne idüğü bilinmeyen!!! kurslara veripte gericimi yetiştireceksiniz memlekete" der
Diğer kısımda "kardeşim allah rızası için kesildi bunlar. thk bunların gelirleri ile partiler veriyor, faize yatırıyor" der...sürer gider vesselam... (ki bende böyle düşünüyorum..hatta bir kaç sene evvel thk ya bağışlanan kurban paralarının yarıdan fazlası kesilmemiş farklı işlerde kullanılmıştı...medyada bayaa bir yerkaplamıştı bu olay)
Madem thk bu derileri istiyor..halkın dini duygularını hissiyatını dikkate alıp ona göre davranmak zorunda...
yoksa ne olur?
ne olacak deri alamaz...
kızılayda öyle...nasıl bir yapılanma var sistem var bilmiyorum...memleketteki deniz feneri, cansuyu vs yardım kuruluşlarına tonlarca para akarken kızılay uyuyor...kahroluyorum yemin ederim...eski adı hilali ahmer olan kızılay, buram buram müslüman türk kokarken diğer yardım kuruluşlarının revaçta olması çok acı...hiçte adı ile bağdaşmıyor...
kişilerin dinine dinayetine saygı göstermen lazım...farklı yollara giderse yardımlar yardım gelmez...Geçen bir arkadaşım söyledi, deniz fenerine gelen yardımlar bıçak gibi kesilmiş...çok zayıfmış...millet enayimi bazılarının babalarının çiftliği gibi gördükleri yere bağış yapsın
selametle...
sebeb ne olursa olsun benim gönlüm rahat edeceği yer neresiyse oraya veririm deriyi..
ama thk felan hikaye...
ultra-mehmet
03-12-2008, 15:53
sebeb ne olursa olsun benim gönlüm rahat edeceği yer neresiyse oraya veririm deriyi..
ama thk felan hikaye...
aynen usta....
gecen senelerde işi zorbalığa vurdular illa thk dediler hem kendilerini hemde toplayanları rezil ettiler
daha bu seme kavgası başlamadı ama sanırsam yine yetki onda olacakmış!!!
cabbari kardeş her sene bayramdan sonra derilerin ve kesilen kurbanların akıbeti hakkında yayınlar yapılıyor.sanırım sen denk gelmedin.
arkadaşlar ben thk'dan başkasına kurban derisini vermem.çünkü derilerin önemli bir bölümü savunma sanayine gidiyor.savunma sanayinin ne olduğunuda sanırım tartışmaya gerek yok.
Türk Hava Kurumu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk direktifleriyle “Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek” amacıyla 16 Şubat 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kurulmuştur. Kurulduğu tarihten bugüne yapmış olduğu faaliyetler ile kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Ayrıca halkımızdan aldığı güvenle Türk Hava Kurumuna kanunla sosyal bir görev olarak, fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisi verilmiştir.
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Türk Hava Kurumu tarafından toplanan bu yardımların ;
a. % 50’si kendi il ve ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır.
b. % 4’ ü Kızılay Derneğine,
c. % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına,
d. % 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte,
e. % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Türk Hava Kurumu % 40 ı ile,
(1) 1986 yılından bugüne kadar Orman yangınlarını söndürüyor,
(2) Şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor,
(3) Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor,
(4) Türk Hava Yollarına Pilot yetiştiriyor,
(5) Gençlerimize havacılık kursları düzenliyor.
Her yıl düzenlediği vekalet kurban kampanyalarında elde ettiği kurban etlerinden, onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleriniz vasıtasıyla son beş yıl içerisinde yaklaşık 390.670 kg kavurma et dağıtılmıştır. 2006 yılında ise 55.320 aileye,2007 yılında 65.268 kg., kavurma dağıtılmış , 2008 yılında ise 47.250 adet kavurma dağıtımına devam edilmektedir.
alıntıdır.
cabbari kardeş her sene bayramdan sonra derilerin ve kesilen kurbanların akıbeti hakkında yayınlar yapılıyor.sanırım sen denk gelmedin.
arkadaşlar ben thk'dan başkasına kurban derisini vermem.çünkü derilerin önemli bir bölümü savunma sanayine gidiyor.savunma sanayinin ne olduğunuda sanırım tartışmaya gerek yok.
Türk Hava Kurumu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk direktifleriyle “Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek” amacıyla 16 Şubat 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kurulmuştur. Kurulduğu tarihten bugüne yapmış olduğu faaliyetler ile kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Ayrıca halkımızdan aldığı güvenle Türk Hava Kurumuna kanunla sosyal bir görev olarak, fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisi verilmiştir.
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Türk Hava Kurumu tarafından toplanan bu yardımların ;
a. % 50’si kendi il ve ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır.
b. % 4’ ü Kızılay Derneğine,
c. % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına,
d. % 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte,
e. % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Türk Hava Kurumu % 40 ı ile,
(1) 1986 yılından bugüne kadar Orman yangınlarını söndürüyor,
(2) Şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor,
(3) Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor,
(4) Türk Hava Yollarına Pilot yetiştiriyor,
(5) Gençlerimize havacılık kursları düzenliyor.
Her yıl düzenlediği vekalet kurban kampanyalarında elde ettiği kurban etlerinden, onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleriniz vasıtasıyla son beş yıl içerisinde yaklaşık 390.670 kg kavurma et dağıtılmıştır. 2006 yılında ise 55.320 aileye,2007 yılında 65.268 kg., kavurma dağıtılmış , 2008 yılında ise 47.250 adet kavurma dağıtımına devam edilmektedir.
alıntıdır.
kimsenin nereye verdiğini yargılamam isteyen istediği yere versin sizede saygı duyarım fakat ben şahsi olarak diyorum thk ya deri vermem
kagıt üzerinde hep çizilir yayımlanır fakat ben ne savunma sanayiini nede başka yatırımlarını görmem
totodan lotodan sayısaldan piyangodan dünyanın aktarımı yapılıyor zaten kala kala vatandaşın derisinemi kaldılar!!!!
vatandaşın derisi deyip geçme kardeşim.o derilerle ne uçaklar uçuruluyor, ne silahlar alınıyor,neler yapılıyor bir bilsen.
yahu milletin savunma sanayine karşı olduğu yokki...
elbette savunması da taarruzuda güçlensin gelişsin...bunun için ne gerekiyorsa yapılsın...
burada bir sorun yok...
ancaaakkk, verilen kurban derileri (veya kurban bağışları) bağışlayan kişilerin istedikleri yere gitmiyorsa, onlarla uçak uçurulmuyorsa, silah alınmıyorsa orada sorun var...
o sorundan ötürüde kimse bağış vermez...
bu sadece thk için değil herkes için geçerli?
Daha öncede söyledim, thk madem deri veya bağış istiyor, halkın istediği şekilde değerlendirsin...bu kadar basit...
ayrıca ben derimi içimin sinmediği yere vermem...kendim kullanırım yine vermem...
selametle...
şimdi kurban önemli bir mevzu arkadaşlar
hali vakti yerindeyse müslümana vaciptir
derisini kullanma selahiyetide o kişidedir ister alır ister satar ister bağışlar konu o değil!!
konu neden thk kurban derilerini zorla toplamaya çalışıyor neden toplayanları polis zoruyla deşifre edip rezil ediyor konu o!!
bana kalırsa madem ülkede böyle bir uygulama zorbacılık yapılacak thk ya varıncaya kadar ne kurumlar var onlar toplasın benim verdiğim derimin parasının thk nın savunma sanayinde kullandıgına inanmıyorum en azından bir kısmının
selametle
TOPRAK67
03-12-2008, 19:25
toplama yetkisinin kimde olduğuna aklım ermez umurumda da değil bildiğim verme yetkisinin bende olduğu
yahu milletin savunma sanayine karşı olduğu yokki...
elbette savunması da taarruzuda güçlensin gelişsin...bunun için ne gerekiyorsa yapılsın...
burada bir sorun yok...
ancaaakkk, verilen kurban derileri (veya kurban bağışları) bağışlayan kişilerin istedikleri yere gitmiyorsa, onlarla uçak uçurulmuyorsa, silah alınmıyorsa orada sorun var...
o sorundan ötürüde kimse bağış vermez...
bu sadece thk için değil herkes için geçerli?
Daha öncede söyledim, thk madem deri veya bağış istiyor, halkın istediği şekilde değerlendirsin...bu kadar basit...
ayrıca ben derimi içimin sinmediği yere vermem...kendim kullanırım yine vermem...
selametle...
derinizi illede thk'na verin diyen yok.siz kendiniz kullanabilirsiniz ama yukarıda bağışlanan derilerin istenilen yerlere gitmediğini,o derilerin paralarıyla uçaklar uçurulmadığını,savunma sanayi için silah alınmadığını iddaa ederek bu yazıları okuyanların midesini bulandırıyor ve çok büyük bir kurumu zan altında bırakıyorsunuz.
bu durumda sizi bu iddalarınızı ispatlamaya davet ediyorum.ya ispatlarsınız yada yazınızı editlersiniz.
bu arada bir hatırlatma:eğer yukarıda yazılanlar gibi thk topladığı derileri partilerde falan çarçur etseydi hiç merak etmeyin bu ül***i yönetenler kör değiller.deri toplama işini tekrar tekrar thk'na vermezlerdi.
ayrıca thk bu derileri sadece kendi hesabına toplamıyor.organizasyonu yapıyor ve yukarıda alıntıda belirttiğim gibi gerekli yerlere bölüştürüyor.
iddaa da bulunan arkadaş sizden en kısa zamanda açıklama bekliyorum.
pencere77
04-12-2008, 00:48
thk ramazan ayında okullara fitre zarfı göndererek okullardan para topluyor.
sadece hatırlatmak istedim.
derinizi illede thk'na verin diyen yok.siz kendiniz kullanabilirsiniz ama yukarıda bağışlanan derilerin istenilen yerlere gitmediğini,o derilerin paralarıyla uçaklar uçurulmadığını,savunma sanayi için silah alınmadığını iddaa ederek bu yazıları okuyanların midesini bulandırıyor ve çok büyük bir kurumu zan altında bırakıyorsunuz.
bu durumda sizi bu iddalarınızı ispatlamaya davet ediyorum.ya ispatlarsınız yada yazınızı editlersiniz.
bu arada bir hatırlatma:eğer yukarıda yazılanlar gibi thk topladığı derileri partilerde falan çarçur etseydi hiç merak etmeyin bu ül***i yönetenler kör değiller.deri toplama işini tekrar tekrar thk'na vermezlerdi.
ayrıca thk bu derileri sadece kendi hesabına toplamıyor.organizasyonu yapıyor ve yukarıda alıntıda belirttiğim gibi gerekli yerlere bölüştürüyor.
sen osmanın öne sürdüğü iddaların aksini ıspatlayabilirmisin..bunun cevabını thk başkanı bile veremez...çünkü beleş gelen herşey erezyona uğramaya mahkumdur...bu kurumdan bugüne kadar hiç hesap soranı duydunmu kardeşim..hesap sorulsa bile,gerçek rakamlarla konuştuğuna neden inanalım...bu memlekette çivisi çıkmadık,yolsuzluğa hırsızlığa suistimale bulaşmamış bir resmikurum göster dişimi kırayım...yüz yıldır bu ülkede kurban derileri zorbalıkla bir kurumun depolarında toplanıyor fakat kurbanla deriyle alakası olmayan ülkelerden silah ve uçak alıyoruz..bu ne çelişki..bırakın isteyen istediğine versin...
bende bu olaya yıllardır karsıyım evet kurban kesmek nasip olmadı ama nasip olursa ben thk derisini vermem cunku bu gibi seyler devlet kurumlarına verılmez ve dıyorumkı yakaarım cope atarım ama o kuruma vermem cunku ben dayatmaya karsıyım bır arkadas dedıkı o paralar savunma sanayayısıne gıdıyor eger orada oyle bır sıkıntı varsa gelsınler halka muracat etsınler bu halk en guzelını ve en iyisini alır ama bu halka dayatma yapmasınlar
beydemir
04-12-2008, 11:15
ülkemizde sözde demokrasi var ama özde o demokrasi MÜSLÜMAN a malesef yok papa ölürür hepimiz HIRISTİYAN oluruz, hırant ölür hepimiz ERMENİ oluruz. bu ülkenin % 80 i TÜRK bir tek gün hepimizTÜRK olmuyoruz.gene ülkenin sözde % 99 u MÜSLÜMAN ama hepimiz müslümanız diyemiyoruz başımızı örteriz şurda örtersin burda örtemezsin derler caminin yolunu bilmeyen adamın biri çıkar namazda ayetler türkce okunacak der dini vecibe kurban keseriz jandarmayı başımıza dikerler derileriniz THK derler bi ERMENİ ye bir hırıtiyana bir yahudiye bir ataiste bir ruma aynı dayatmayı yapabilirmisin yapamazsın anında hepimiz ermeni, yahudi, hırıstiyan rum olur çıkarız malesef bindiğimiz dalı kesmek bizim huyumuz bak bi savaş olsun çanakkale veya kurtuluş savaşı benzeri hepimiz TÜRK ve MÜSLÜMANIZ diye bağırırız yürü be aslanım kim tutar seni ölürsen şehit kalırsan gazi diye nasıl gaz veririz sebep başımız sıkıştıda ondan. ALLAH bu millete bir kurtuluş savaşı bir çanakkale destanı daha yazdırmasınAMİN .SELAMLAR
USLUBank
04-12-2008, 12:25
SAVUNMA SANAYİCİLER..... ya da temsil-i heyeti
03.102008 Tarihinde AKTÜTÜN Karakolu yerle bir edildi. Bu ülkede savunma sanayiniz vardı ise oradaki Mehmetciği'mi tepelerden vuranlar neden yerin dibine gömülmedi.
Bu ülkede bırak savunma sanayiini Hava Kuvvetleri dahi var. Bir tane Jet, bir tane Helikopter dahi baskın görüntüsünde yok. Günlerce yürüyerek o bölgeye gelen teröristleri görmeyen ..Civa Kuvvetim, yada zengin çocuklarına paraşüt atlama yada eğitim veren tHk beni mi temsil ediyor? Bu sorun sadece benimle alakaladır. Bende güvenmediğim bu kurumlara deri değil bitimi vermem. Yukarıdaki gibi ispat isteyen olursa yazsın savunma görevi olanların benim Mehmetciğimi savunmadığını bende ispatlayacak görüntü adresi vereyim..
sen osmanın öne sürdüğü iddaların aksini ıspatlayabilirmisin..bunun cevabını thk başkanı bile veremez...çünkü beleş gelen herşey erezyona uğramaya mahkumdur...bu kurumdan bugüne kadar hiç hesap soranı duydunmu kardeşim..hesap sorulsa bile,gerçek rakamlarla konuştuğuna neden inanalım...bu memlekette çivisi çıkmadık,yolsuzluğa hırsızlığa suistimale bulaşmamış bir resmikurum göster dişimi kırayım...yüz yıldır bu ülkede kurban derileri zorbalıkla bir kurumun depolarında toplanıyor fakat kurbanla deriyle alakası olmayan ülkelerden silah ve uçak alıyoruz..bu ne çelişki..bırakın isteyen istediğine versin...
thk'nın resmi sitesinden yukarıda rakamlar verilmiş.ama hala inanmıyorum,her yerde yolsuzluk herşeyde yolsuzluk gibi bir kısır döngüye girmişsiniz.alınanlar belli(makbuz mukabili)harcananlar belli.
ama ben şunu anlatamıyorum.buralarda yıllardır yolsuzluklar varsa ve milletin hakkını yiyiyorlarsa bu devletin tepesindekiler körmü.sade vatandaş olarak senin gördüklerini göremeyecek kadar cahillermide hala thk'na yetki veriliyor.
eğer hala ben inanmıyorum derseniz bilgi edinme kanunu kapsamında dilekçenizi verirsiniz ve bu konuda aydınlanmış olursunuz.
ultra-mehmet
04-12-2008, 12:47
thk'nın resmi sitesinden yukarıda rakamlar verilmiş.ama hala inanmıyorum,her yerde yolsuzluk herşeyde yolsuzluk gibi bir kısır döngüye girmişsiniz.alınanlar belli(makbuz mukabili)harcananlar belli.
ama ben şunu anlatamıyorum.buralarda yıllardır yolsuzluklar varsa ve milletin hakkını yiyiyorlarsa bu devletin tepesindekiler körmü.sade vatandaş olarak senin gördüklerini göremeyecek kadar cahillermide hala thk'na yetki veriliyor.
eğer hala ben inanmıyorum derseniz bilgi edinme kanunu kapsamında dilekçenizi verirsiniz ve bu konuda aydınlanmış olursunuz.
peki scob kardes sen derini THK verdiginde sana makbuz veriyorlarmı.....Onuda bos verelim halk derisini THK vermek zorundamı herkes istedigi yere veril...
walla yıllardır makbuzsuz tek bir deri bile vermedim.zaten makbuzu istemeden veriyorlar.
güzel kardeşim ben illede thk'na verin demiyorumki.yukarıda kaç defa bunu yazdım.derisini isteyen istediği yere verir.
ultra-mehmet
04-12-2008, 13:00
walla yıllardır makbuzsuz tek bir deri bile vermedim.zaten makbuzu istemeden veriyorlar.
güzel kardeşim ben illede thk'na verin demiyorumki.yukarıda kaç defa bunu yazdım.derisini isteyen istediği yere verir.
bizim buralarda aracla toplayan THK görevlileri ne makbuz nede herhangi bir belge veriyo........bizim burda aktarmak istedigimiz konu zaten o THK derilerimiz vermek zorundamıyız kimi satar kimi bir taleba yurduna veril,kimi fakir bir aileye veril.......
hayır kesinlikle vermek zorunda değilsiniz.eğer makbuz vermiyorlarsada onlar korsandır.thk aldığı tüm deriler karşığında makbuz vermek zorundadır ve gerçek thk ekipleriyse muhakkak makbuz vereceklerdir.makbuz vermeyenlerin plakalarını mutlaka adli mercilere bildirmeniz hepimizin menfaatinedir
sadece senin miden bulanıyor bu kadar adamın içinde biri çıkıpta benim midem bulanıyor diyen yok!!
artı benimki iddia değil yukarıdada yazdım iyi okuyun şahsi görüşüm saygı göstermelisiniz!!!
selametle
bende bu olaya yıllardır karsıyım evet kurban kesmek nasip olmadı ama nasip olursa ben thk derisini vermem cunku bu gibi seyler devlet kurumlarına verılmez ve dıyorumkı yakaarım cope atarım ama o kuruma vermem cunku ben dayatmaya karsıyım bır arkadas dedıkı o paralar savunma sanayayısıne gıdıyor eger orada oyle bır sıkıntı varsa gelsınler halka muracat etsınler bu halk en guzelını ve en iyisini alır ama bu halka dayatma yapmasınlar
hayır çok yalnış!!
mubarek bir ugurda kestiğin hayvanın derisi yakılıp çöpe atılamaz en iyi şekilde değerlendir
maneviyatuı yuksek olsun yeter
selametle
hayır kesinlikle vermek zorunda değilsiniz.eğer makbuz vermiyorlarsada onlar korsandır.thk aldığı tüm deriler karşığında makbuz vermek zorundadır ve gerçek thk ekipleriyse muhakkak makbuz vereceklerdir.makbuz vermeyenlerin plakalarını mutlaka adli mercilere bildirmeniz hepimizin menfaatinedir
o zaman sana birşey diyeyim sende thk yetkililerini göreve çagır piyasada thk adına toplama görevlisiyim diye dolşanların %90 korsan önlem alsınlar!!!
hepside makbuzsuz dolaşıyor
selametle
tako 2000
04-12-2008, 15:29
YARDIM TOPLAMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
İçişleri Bakanlığından
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 27/12/1999
Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23919
BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa göre toplanacak her türlü yardımlarda uygulanacak esas ve usulleri belirlemektir.
Kapsam
Madde 2 - Bu Yönetmelik;
a) Yardım toplama faaliyetinde kullanılacak olan makbuz ve biletlerin şekli, bastırılması, dağıtılması ve kullanılmasına ait esasları,
b) Yardım toplama faaliyetinde bulunacakların müracaat dilekçelerinde bulunması gereken hususları ve eklenecek belgeleri,
c) Türk Hava Kurumu Şubelerince, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle nakdi ve ayni yardımın toplanması, bu faaliyetler sırasında yapılacak harcama ve elde edilecek gelirlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Türk Hava Kurumu, Türkiye Kızılay Derneği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı arasında paylaşılmasına ait esas ve usulleri,
27.12.1999 yılında çıkmış vede TBMM tarafından kurban derisi toplama yetkisi verilmiş olan bir kurumu bu kadar yanlış mesajla zorla kurban derisi topluyormuş gibi zan altında bırakmak bizlere yakışmaz.
THK'mu hiç bir zaman kimseyi silah zoruyla zorlayıp illa'da kurban derini bana vereceksin diye zorlamamıştır.Eger onun haricin'de bir kurum toplamaya kalkarsa bu kesinlikle yasaktır.İsteyen Kurbanın etini,derisini,sakatatlarını istedigi yere vermekte serbesttir..zorlama diye bir şey yok.buradaki konu.derileri toplama yetkisinin sadece THK'da oldugunun bilinmesidir
Saygılarımla.
YARDIM TOPLAMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
İçişleri Bakanlığından
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 27/12/1999
Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23919
BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa göre toplanacak her türlü yardımlarda uygulanacak esas ve usulleri belirlemektir.
Kapsam
Madde 2 - Bu Yönetmelik;
a) Yardım toplama faaliyetinde kullanılacak olan makbuz ve biletlerin şekli, bastırılması, dağıtılması ve kullanılmasına ait esasları,
b) Yardım toplama faaliyetinde bulunacakların müracaat dilekçelerinde bulunması gereken hususları ve eklenecek belgeleri,
c) Türk Hava Kurumu Şubelerince, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle nakdi ve ayni yardımın toplanması, bu faaliyetler sırasında yapılacak harcama ve elde edilecek gelirlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Türk Hava Kurumu, Türkiye Kızılay Derneği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı arasında paylaşılmasına ait esas ve usulleri,
27.12.1999 yılında çıkmış vede TBMM tarafından kurban derisi toplama yetkisi verilmiş olan bir kurumu bu kadar yanlış mesajla zorla kurban derisi topluyormuş gibi zan altında bırakmak bizlere yakışmaz.
THK'mu hiç bir zaman kimseyi silah zoruyla zorlayıp illa'da kurban derini bana vereceksin diye zorlamamıştır.Eger onun haricin'de bir kurum toplamaya kalkarsa bu kesinlikle yasaktır.İsteyen Kurbanın etini,derisini,sakatatlarını istedigi yere vermekte serbesttir..zorlama diye bir şey yok.buradaki konu.derileri toplama yetkisinin sadece THK'da oldugunun bilinmesidir
Saygılarımla.
gecen sene çanakkalede kurban derisini toplamayan! kabul eden bir ögrenci yurduna baskın düzenleyip zorla derilere el komuşlardı bu zorbacılık değilde nedir?
sadece senin miden bulanıyor bu kadar adamın içinde biri çıkıpta benim midem bulanıyor diyen yok!!
artı benimki iddia değil yukarıdada yazdım iyi okuyun şahsi görüşüm saygı göstermelisiniz!!!
selametle
benim midem ne bulanacak.ben bileceğimi biliyorum.
orda yazdıklarımı sizin yazdıklarınızla ilgili değilki iyi okuyun diyorsunuz.asıl siz iyi okuyun.
thk'yı göreve çağırmama gerek yok.onlar zaten işlerini yapıyorlar.korsanlarla mücadele edecek olanlar vatandaşında yardımıyla kolluk kuvvetleridir.
herkes kendi kapısının önünü temiz tutarsa şehir tertemiz olur.
şahsi fikrinizede saygısızlık eden yok.bunuda dile getirmeniz anlamsız.
hayır çok yalnış!!
mubarek bir ugurda kestiğin hayvanın derisi yakılıp çöpe atılamaz en iyi şekilde değerlendir
maneviyatuı yuksek olsun yeter
selametle evet haklısınız ben orada şunu demek istedım gecen seneydı bir camiye verilen derileri polis zoru ile geri alınıyordu işte ben olda olsam o deriyi alır onların gözunun onude yakar yınede onlara vermemdı ben dayatmaya karsıyım isteyen istedıgı yere versin
kurban derimi.....deniz fenerine ve camilere seve seve veririm dee.........
türk hava kurumuna yada kızılaya asla bir kılını bile vermem.......
ben....benden olan samimi insanlara veririm dini bir vecibemi.......adı türk olan ama...kafası beyni satılmışlara değil.....
sarıkanarya_41
05-12-2008, 00:31
ben yenı yapılan cami derneklerıne verıyorum cunku camının eksıklerını toplumca bırlıkte gıdermış bulunuyoruz boylece...
firelove
05-12-2008, 02:09
zengin çocukları pilanör uçuracaklar ya da yamaç paraşütü işleri ile uğraşacaklar diye thk ye ne diye kurban derisi verilecekmiş ki.hiçbir şeffaflık yok..bu kurban derileri paraları ne oluyor nereye harcanıyor belli değil...yeri geldi mi bu devlet laik bir devlet din işleri devlet işlerinden kesinlikle ayrılmalıdır derler iş menfaat olunca ortada laiklik falan kalmaz.kurbanın derisini satarsın muhtaç olan fakir bir öğrenciye ya da aileye verirsin daha iyi ya....pilanör uçuracaksa zengin çocukları versinler paralarını thk ye öyle uçursunlar.bir dini argümanın bir ibadetin yamaç paraşütü ya da pilanör eğitimi ile ne alakası olabilir.
Dereboyu
05-12-2008, 02:26
ben kurban derisini garibanlara veririm.
tako 2000
05-12-2008, 11:07
gecen sene çanakkalede kurban derisini toplamayan! kabul eden bir ögrenci yurduna baskın düzenleyip zorla derilere el komuşlardı bu zorbacılık değilde nedir?
evet haklısınız ben orada şunu demek istedım gecen seneydı bir camiye verilen derileri polis zoru ile geri alınıyordu işte ben olda olsam o deriyi alır onların gözunun onude yakar yınede onlara vermemdı ben dayatmaya karsıyım isteyen istedıgı yere versin
Mesajım'da yasanın maddelerini oraya koydum.sizlerde bahsettiginiz bu olayın gerçek belgelerini ekleyin.gördümle,duydumla olmaz.
ultra-mehmet
05-12-2008, 11:33
Mesajım'da yasanın maddelerini oraya koydum.sizlerde bahsettiginiz bu olayın gerçek belgelerini ekleyin.gördümle,duydumla olmaz.
usta kızılay bile acıklama yaptı dün THK'ya kurban derilerin zorla toplaması yanlıs diye......
tako 2000
05-12-2008, 11:47
usta kızılay bile acıklama yaptı dün THK'ya kurban derilerin zorla toplaması yanlıs diye......
Kızılayın açıklaması dogru olabilir.Ama 1999 yılında çıkan yasa bunu gerektiriyor.şimdi biz burda şu dogru,bu dogru polemigine girmemeliyiz.ben sadece çıkan yasanın deri toplama hakkını THK'na verildiginden bahsediyorum.Aslın'da en güzeli yeni çıkarılacak bir yasayla bu durum düzeltilebilir.
saygılar,selametle
ben....benden olan samimi insanlara veririm dini bir vecibemi.......adı türk olan ama...kafası beyni satılmışlara değil.....
bravo güzel anlatmışsın hadiseyi:wave: :wave:
tako 2000
05-12-2008, 13:31
İşin içine deniz feneri,cami,yurt girdimi artık konuya mesaj yazmaya gerek.Konunun başlıgı şimdi anlaşılmıştır.Düşüncelerinizi uygulamaya devam edin.deniz feneri fakirdir,camiler ibadet yeridir.yurtlardan daha ilmi hocalar çıkar,
Kızılaya sakın verme Allah göstermesin bir felaket anında sana çadır,erzak vermez.:49:
Antalya Valiliği, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu´na (THK) ait olduğunu açıkladı.
Antalya Valiliği, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu´na (THK) ait olduğunu açıkladı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir belediye başkanlığı, kaymakamlıklar, il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü, müftülük ve THK Antalya şube başkanlığına, kurban derilerinin toplanmasına ilişkin yazılı emir gönderildi.
Bu kurum ve kuruluşlardan, Kurban Bayramı´nda, kurban derilerinin toplanmasında herhangi bir usulsüzlüğe ve aksaklığa meydan verilmemesi bakımından Antalya mülki hudutları dahilinde belirlenen hususları yerine getirmek üzere her türlü tertip ve tedbirlerin derhal alınması ve uygulamaya konulması istendi.
Açıklamada uygulamaya konulacak hususlar şöyle sıralandı:
´´Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik uyarınca kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisi Türk Hava Kurumuna verilmiştir. Bu itibarla, Türk Hava Kurumu dışındaki hiçbir kişi, kurum, vakıf, dernek ve benzerlerinin kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplamalarına kesinlikle izin verilmeyecek. Bu kuruluşların yetkilileri önceden yazılı olarak uyarılacak. Belediyeler, muhtarlıklar, camiler ve benzeri yayın cihazlarından da yararlanılarak bu hususun halka duyurulması için İl Müftülüğünce gerekli tedbirler önceden alınacak ve uygulama takip altında tutulacak.
Kurban derilerinin yıkıcı, bölücü ve irticai unsurların eline geçmesine kesinlikle fırsat verilmeyecek.
Kurban derisi ve bağırsakların toplanmasına ilişkin sokak, mahalle, köy, belde ve de ilçeler esas alınarak detaylı ve uygulanabilir planlamalar THK tarafından önceden yapılacak. Kurban derisi ve bağırsakların toplanmasında kamu kurum ve kuruluşlarının bina, araç, gereç ve personelinden de mevzuatlarına uygun olarak yararlanılması için gerekli koordinasyon önceden sağlanacak. (Yerel yönetimler, Kızılay´ın soğuk hava depoları ve mezbahanalar dahil)
- Bayram süresince THK tarafından halkın başvurularını kabule uygun bürolar oluşturulacak ve ´THK Alo Kurban´ telefonları halka duyurularak büroların işlerliği sağlanacak.
- THK tarafından yeteri kadar makbuz hazırlıkları önceden yapılacak ve makbuzsuz hiçbir toplama yapılmayacağı hususu tüm personele önceden öğretilecek. Ayrıca personele görev ve kimlik kartı düzenlenerek, THK merkez ve şubelerince görevlendirilen kişilerin isimlerinin ve araç plakalarının güvenlik birimlerine bildirilmesi sağlanacak. THK şubelerince kurban derisi ve bağırsak toplamak amacıyla geçici yetki belgesi verilen kişilerin, sadece bu şubelerce yetki verilen araçlarla yardım toplaması sağlanacak. Yetki belgesi olmayan kişilerin yardım topladığının tespiti halinde gerekli yasal işlemler derhal yapılacak. Yetki belgesi alan kişilerin yetki belgelerini vatandaşların görebileceği şekilde taşımalarını ve görevlendirilen araçların görev belgelerinin vatandaşların görebileceği şekilde aracın ön kısmına yerleştirilmeleri hususunda görevlilerin önceden bilgilendirilmesi sağlanacak. Kaçak toplamaların önlenmesi için güvenlik kuvvetlerince her türlü tertip ve tedbirler önceden planlanacak ve mevzuata aykırı hareket edenler hakkında gerekli işlemler yapılarak adli makamlara intikalleri sağlanacak.´´
aa Only the registered members can see the link
arkadaşalr olayı hocalığa hacılığa getirmeyelim
konumuz thk nın neden her sene kurban derilerini toplama zorunlulugu
tekrar diyorum isteyen verir isteyen vermez görüşleri bu şekilde beyan edelim
selametle
muhsinkilic
05-12-2008, 16:23
Cabbari ustam düşüncene sağlık yazdıklarının altına imza
tako 2000
05-12-2008, 16:50
arkadaşalr olayı hocalığa hacılığa getirmeyelim
konumuz thk nın neden her sene kurban derilerini toplama zorunlulugu
tekrar diyorum isteyen verir isteyen vermez görüşleri bu şekilde beyan edelim
selametle
Sevgili üstad
Beyanlar farklı,farklı ama anlaşamadıgımız bir nokta var.daha önceki mesajımda'da belirttim.1999 Aralık ayın'da çıkan ve kanunlaşan yasa'ya göre bu hak THK 'na verilmiş.Bu yasa degişmedigi müddetçe bu süreç böyle devam edecek.bizim burda belirtmek istedigimiz Kimse kimseden zorla bir şeyini alamaz.bunda hem fikiriz.sadece yetkili toplama mercihi THK oldugu için başkasının toplama hakkı şu an için yoktur.
Sevgili üstad
Beyanlar farklı,farklı ama anlaşamadıgımız bir nokta var.daha önceki mesajımda'da belirttim.1999 Aralık ayın'da çıkan ve kanunlaşan yasa'ya göre bu hak THK 'na verilmiş.Bu yasa degişmedigi müddetçe bu süreç böyle devam edecek.bizim burda belirtmek istedigimiz Kimse kimseden zorla bir şeyini alamaz.bunda hem fikiriz.sadece yetkili toplama mercihi THK oldugu için başkasının toplama hakkı şu an için yoktur. evet benden zorla alamıyor ama benım verdıgım yerden alıyor bu zorbalıktır kımse benım neyı nereye verecegıme ipotek koyamaz bıraksınlar isteyen istedıgı yere versin yok yetki thk deymiş dememek lazım bu cok hatalı bır olay
Sevgili üstad
Beyanlar farklı,farklı ama anlaşamadıgımız bir nokta var.daha önceki mesajımda'da belirttim.1999 Aralık ayın'da çıkan ve kanunlaşan yasa'ya göre bu hak THK 'na verilmiş.Bu yasa degişmedigi müddetçe bu süreç böyle devam edecek.bizim burda belirtmek istedigimiz Kimse kimseden zorla bir şeyini alamaz.bunda hem fikiriz.sadece yetkili toplama mercihi THK oldugu için başkasının toplama hakkı şu an için yoktur.
ya dostum iyisinde bu sadece kagıt üzerinde bir kanun gel sen bunu bayramın ilk günü kurban kesilen yerlerdeki kavgalara bakta gör adam zorla başka yere veremezsin diyor hadi onu anlıyorlar bu sefer başkasının kurban derisi kabul ettiği yere kilit vurdurup bunu tvde millete gösteriyorlar ayıp yazık günah!!!
muhteşem
05-12-2008, 17:55
verdiğim linkleri inceleyip thk ya gönül verenler tekrar düşünsün lütfen
Only the registered members can see the link
bunlar zorbalık değilde ne adını siz koyun
Pasilobus
05-12-2008, 18:03
madem demokrasi olan bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği yere verir kimseden zorla deri alamazsınız
kurban kabul edeninde kurbanlarına el koyamazsınız dünyanın hiçbiryerinde böyle bir yaptırım yoktur
tako 2000
05-12-2008, 18:24
verdiğim linkleri inceleyip thk ya gönül verenler tekrar düşünsün lütfen
bunlar zorbalık değilde ne adını siz koyun
Verdigin linkleri önce kendin izle,oku ondan sonra bir düşün daha sonra buraya koy.sizin demenize göre bu işin içine dini kuruluşların girmesi gerekiyor her halde.fazla uzatmıyorum.istediginiz yere verebilirsiniz.Türkiye bir cumhuriyet ülkesidir.
hoooooop tako orada bir dur fazla şansını zorlama ileri gitme mevzu onlar değil olay hacı hoca yurtları değil konuyu oralara çekmeyelim kelimeleri dogru seçelim
selametle
sarıkanarya_41
05-12-2008, 19:14
Verdigin linkleri önce kendin izle,oku ondan sonra bir düşün daha sonra buraya koy.sizin demenize göre bu işin içine dini kuruluşların girmesi gerekiyor her halde.fazla uzatmıyorum.istediginiz yere verebilirsiniz.Türkiye bir cumhuriyet ülkesidir.
hoooooop tako orada bir dur fazla şansını zorlama ileri gitme mevzu onlar değil olay hacı hoca yurtları değil konuyu oralara çekmeyelim kelimeleri dogru seçelim
selametle
burada polemıge gıden mesajlar var.tako 2000 sızı baska yerlerdende tanıyorum.sız degılmısınız sadece karadenızlılerı bır araya toplayan sız degılmısınız sadece ts nın haberlerını bırakan dıger takımların haberlerını sılen.bılmem ne oglusat com muş.aşagılamıyorum ama sızın gercek yuzunuzu ben daha once tanımıştım.ayrıca bız deprem bolgesındeyız 99 depremınde taaa!clınton geldı abd den cadır kurdurttu saddam izmite ırak konutları yaptırttıda kızılay neredeydı ozzaman.
sarıkanarya_41
05-12-2008, 19:16
haccıları hocaları burada tartısmak hem musluman alemıne hem Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link) a saygısızlıktır.lutfen o mesajınızı duzeltınız kınıyorum sızı.
tako 2000
05-12-2008, 20:25
selametle
Ne şansından bahsediyorsun.tam olarak yazarsan daha iyi ögrenirim.İleri gitme demekle'de neyi ifade ediyorsun.burası paylaşım ve fikri leri yazmak yeriyse ben içimden gelenleri söyledim.Ben THK 'na veririm isteyen istedigi yere gitsin versin beni ilgilendirmez.Elhamdürülla müslümanım'da.
burada polemıge gıden mesajlar var.tako 2000 sızı baska yerlerdende tanıyorum.sız degılmısınız sadece karadenızlılerı bır araya toplayan sız degılmısınız sadece ts nın haberlerını bırakan dıger takımların haberlerını sılen.bılmem ne oglusat com muş.aşagılamıyorum ama sızın gercek yuzunuzu ben daha once tanımıştım.ayrıca bız deprem bolgesındeyız 99 depremınde taaa!clınton geldı abd den cadır kurdurttu saddam izmite ırak konutları yaptırttıda kızılay neredeydı ozzaman.
Sen önce yazdıklarına dikkat et.sen benim gerçek yüzümü demekki başkasıyla karıştırmışsın. terbiyesizlik yapma.senin içinde oglusatla sıkıntın varsa git onu oranın sahibine söyle orası benim babamın yeri degil.çadır sorununu'da kızılaya sor.hakkımda yazdıgın kelimelere çok dikkat et.Bu açılan konu tako 2000 nasıl birisidir konusu degil,şaşırma.yorum yazacaksan konu ile ilgili mesaj yaz.
haccıları hocaları burada tartısmak hem musluman alemıne hem Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link) a saygısızlıktır.lutfen o mesajınızı duzeltınız kınıyorum sızı.
Nerde tartışlır söylermisin.Ben hacı,hoca tartışması yapmıyorum yukarıda yazdıklarından dolayıda ben seni kınıyorum.
sarıkanarya_41
05-12-2008, 20:41
Ne şansından bahsediyorsun.tam olarak yazarsan daha iyi ögrenirim.İleri gitme demekle'de neyi ifade ediyorsun.burası paylaşım ve fikri leri yazmak yeriyse ben içimden gelenleri söyledim.Ben THK 'na veririm isteyen istedigi yere gitsin versin beni ilgilendirmez.Elhamdürülla müslümanım'da.
Sen önce yazdıklarına dikkat et.sen benim gerçek yüzümü demekki başkasıyla karıştırmışsın. terbiyesizlik yapma.senin içinde oglusatla sıkıntın varsa git onu oranın sahibine söyle orası benim babamın yeri degil.çadır sorununu'da kızılaya sor.hakkımda yazdıgın kelimelere çok dikkat et.Bu açılan konu tako 2000 nasıl birisidir konusu degil,şaşırma.yorum yazacaksan konu ile ilgili mesaj yaz.
Nerde tartışlır söylermisin.Ben hacı,hoca tartışması yapmıyorum yukarıda yazdıklarından dolayıda ben seni kınıyorum.
ben cok dıkkatlı ve tıtızımkı bu forumda duzenlı olarak gorev almakayım burada bız senı degıl sadece thk ya konunun cekılmesını tartısıyoruz.ama buna rıayetende dıger forumda gozume takılanları da es gecmedım.sen cabbari ve benı tehtıdmı edıyorsun asıl bunun cevabını ver.
terbıyeyı sızden ogrenmıyecegız.kımse mecbur degıl thyk ye derı vermekte.neden thyk uzerınde bastırıyorsunuz.
tako 2000
05-12-2008, 21:43
ben cok dıkkatlı ve tıtızımkı bu forumda duzenlı olarak gorev almakayım burada bız senı degıl sadece thk ya konunun cekılmesını tartısıyoruz.ama buna rıayetende dıger forumda gozume takılanları da es gecmedım.sen cabbari ve benı tehtıdmı edıyorsun asıl bunun cevabını ver.
terbıyeyı sızden ogrenmıyecegız.kımse mecbur degıl thyk ye derı vermekte.neden thyk uzerınde bastırıyorsunuz.
Senin nerde ne görev alman beni ilgilendirmez.beni tartışmıyorsan konuya benim hakkımda mesaj yazman terbiyesizligin başlıca nedenidir.Kabadayılıgım yoktur,saygı kuralları dogrultusunda mesajlarımı yazarım.Haklı oldugum her konudada kim olursa olsun hakkımı ararım.bunu'da iyice kafana sok.
hayatiki
05-12-2008, 23:58
bugün avrasya tvye çıkmıştı.neye harcadıklarını açıkladı.ama hiç tatmin olmadım anlattıklarıyla.
egebaydar
06-12-2008, 01:29
Arkadaşım yüce ata'mızın kurmuş olduğu bu kurumun bir ferdi olarak sana soruyorum .Niçin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldun. okullara fitre zekat zarfı verildiğini nerden çıkardın ıspat edebilirmisin.
pencere77
06-12-2008, 01:40
Arkadaşım yüce ata'mızın kurmuş olduğu bu kurumun bir ferdi olarak sana soruyorum .Niçin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldun. okullara fitre zekat zarfı verildiğini nerden çıkardın ıspat edebilirmisin.
cevap pm ile gnderilmiştir...sanırım pm deki cevap yeterli ispat tır:):)
egebaydar
06-12-2008, 02:09
Arkadaşım kenendi ağzınla söylüyorsun kendi elinle dağıttığını kurumlara değil kişilere veriyosun ben bunca senedir yönetim kurulu üyesi olarak herzaman okullara yardım ettik yardım almadık
pencere77
06-12-2008, 02:56
Arkadaşım kenendi ağzınla söylüyorsun kendi elinle dağıttığını kurumlara değil kişilere veriyosun ben bunca senedir yönetim kurulu üyesi olarak herzaman okullara yardım ettik yardım almadık
ne dediğimi veya yazdığımı okumuşsundur umarım
forum kurallarını oku ne demek istediğimi anlarsın arkadaşım lütfen!!!!
Pasilobus
06-12-2008, 17:27
kızılayda yetkiliymiş diye duydum aslı varmı acaba?
sarıkanarya_41
06-12-2008, 19:01
:45:
forum kurallarını oku ne demek istediğimi anlarsın arkadaşım lütfen!!!!
:45:
ısteyen ıstedıgı yere verebılır.fakat ben bu vatanın yararına gereklı yerlere verecegım tanıdıklarıma verdırtecegım.saygılarımla.
kavlak74
06-12-2008, 20:06
bu konuya değindiğin için kardeş senden allah razı olsun ben satıp caminin ihtiyaçları için kullanıyorum thk kurbanı alırken kime yardım ediyorda karışıyorlar fitreyi ver deriyi ver parayı al yan gel yat ooh ne ala değilmi yapılan hizmet ne bana anlatsınlarda destek olalım
bu konuya değindiğin için kardeş senden allah razı olsun ben satıp caminin ihtiyaçları için kullanıyorum thk kurbanı alırken kime yardım ediyorda karışıyorlar fitreyi ver deriyi ver parayı al yan gel yat ooh ne ala değilmi yapılan hizmet ne bana anlatsınlarda destek olalım
sözde yazılı birçok yatırımları var tasdik edilmiş açıklanmış ama görünürde ne oldugu muamma
selametle
çok şükür bu sene sıkıntı kavga patırtı olmadan kurban derisi olayı bitti isteyen i,stediği yere verdi thk da fazla kurcalamadı öylece bitti
nice mubarek senelere inşallah
selametle
bu tür işlerde ufacık sinek mide bulandırıyor...
zorla hayır yaptırılmaz...
zorla hayır verdirilmez...
bizim mahallede caminin minaresi lodostan uçtu...
hocanın canına okuduk...(bende o cemaattenim...üçevler camii) yemin billah etti...benim kusurum yok diye...bilmem inşaatçılarmı bir dümen yaptı...ama hoca camiden gönderildi...
deniz feneri olayı kurcalandı...bişeyler çıktı...bu sene gördük ne olduğunu...
yıllardan beri thk zorla almaya çalıştı derileri...inada bindi iş...insanlar vermem dedi...vermedide neticede...
yahu hayır işi zaten bu...benim rızam yoksa bana ait deriyi zorla alırsan hayrını görürmüsün? bu sadece thk için değil bütün resmi- gayri resmi kurumlar için geçerli...
yanlız şunu biliyorum internetten bulamadım...4-5 yıl evvel thk ya 8000 kurban bağışı yapılmış...ve bunun sadece 2000 i kesilmiş...diğerlerine ne olduğu belli değil...
evet olmuş-yapılmış- miş vs. ler le olmuyor bu iş...kanıt lazım...bende bulamadım bu haberi...
selametle...
İstanbul Pendik'te THK, Jandarma eşliğinde bastığı camideki derileri gasp etti. Bayramın ikinci günü Petekkent Merkez Camii'ne akşam namazı sırasında Kurtköy Jandarma Karakolu'na bağlı ekiple gelen Pendik THK Şube Başkanı Lütfü Çelik ve Şube Saymanı Semra Sönmez, cemaatin kendi rızasıyla camiye getirip bıraktığı derilere ey koydurttu. 2000 yılından beri inşaatı devam eden Petekkent Merkez Camii'ne bağışlanan deriler, THK'nın Jandarmaya ihbarı üzerine gasp edildi. Cemaatin kendi elleriyle getirip bıraktığı 49 adet küçükbaş ve 45 adet büyükbaş hayvan derisi Jandarma eşliğinde THK Pendik Şubesi'ne götürüldü.
El konulan derilerini THK'ya vermeyi kabul etmeyip geri almak isteyen cemaat başarılı olamadı. Türk Hava Kurumu'nun gaspı tutulan tutanakla da belgelendi. Tutanakta THK şubesi yetkililerinin Jandarma'ya ihbarda bulunduğu belirtildi. Ayrıca derilere Jandarma zoruyla el koyan THK, büyük bir pişkinlik örneği sergileyerek vatandaşlara bağış makbuzu vermek istedi.
Cami Dernek Başkanı Mustafa Keleş, vatandaşların 2000 yılından beri inşaatı devam eden camilerine destek olmak amacıyla, kendi rızalarıyla derilerini getirip camiye bıraktıklarını belirterek şunları söyledi; "Bayramın ikinci günü cemaatten bir arkadaş arayıp, Jandarma ve Türk Hava Kurumu yetkililerinin camiye geldiğini ve camiye bağışlanan derileri götürmek istediklerini belirtti. Hemen olay yerine geldim. Türk Hava Kurumu'nun aracı ve jandarmalar camideydi. Jandarma astsubayına derileri kesinlikle toplamadığımızı, vatandaşların inşaatı devam eden camimize yardım olsun diye getirip bıraktıklarını anlattım fakat Türk Hava Kurumu yetkilileri işi Atatürk'e kadar götürerek derilere el koydular. Vatandaşın derileri THK aracına konularak götürüldü. Burada bir hak ihlali söz konusudur. Ortada toplanan bir deri yoktur, yapılan çok açık bir şekilde gasptır."
Cami Dernek Başkanı Mustafa Keleş sözlerini şöyle sürdürdü; "Bölgemizde 30 bin nüfus bu caminin bitmesini bekliyor. Fakat Türk Hava Kurumu vatandaşların kendi rızasıyla gelip bağışladığı derilere el koyuyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunup, hukuki platformda hakkımızı sonuna kadar arayacağız." Mustafa Keleş, toplanan bu derilerin parasıyla caminin yapımına devam eden ustaların maaşlarını ödemeyi planladıklarını fakat bu olay sebebiyle ödeyemeyeceklerini ifade etti. Cami cemaatinden Müslim Koçyiğit, derisini Pendik'ten sırtında taşıyarak camiye hayır olsun diye getirdiğini belirterek; "Türk Hava Kurumu'nun derimi almasına asla razı değilim. Derimin geri teslim edilmesini istiyorum. Bizim camimizin yardıma ihtiyacı var" dedi.
İŞTE TUTANAKTA YER ALAN İFADELER....
Olayla ilgili tutulan tutanakta da şu satırlara yer verildi: "09.12.2008 günü Pendik Türk Hava Kurumu yetkililerinin Kurtköy Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapmış olduğu sözlü şikâyet neticesince, Yenişehir Mahallesi Petekkent Merkez Camii'nde Kurban Bayramı nedeniyle deri toplandığı ihbarı aldıklarını beyan etmeleri üzerine; 09.12.2008 günü saat 16.40 sularında yeterli kuvvetle ve Türk Hava Kurumu yetkilileriyle birlikte adı geçen Yenişehir Mahallesi Petekkent Merkez Camii'ne gelinerek yapılan ilk incelemede caminin iki katlı olduğu, üst katın tamamıyla inşaat halinde olduğu tespit edilmiştir... Camide yapılan detaylı kontrollerde alt kattaki tamamıyle kapısı açık olan abdesthanede 4 koyun derisi ile 11 tane büyükbaş hayvan derisinin poşetler içinde olduğu, caminin üst katındaki inşaat halindeki tamamen açık avluda 45 adet koyun derisi 34 adet ise Büyükbaş hayvan derisinin olduğu tespit edilmiştir. Yapılan diğer kontrollerde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılamamış olup, adı geçen deriler olay yerinde bulunan Pendik Türk Hava Kurumu yetkililerine tam ve noksansız teslim edilerek iş bu olay yeri tespit tutanağı müştereken imza altına alınmıştır.
İstanbul Pendik'te THK, Jandarma eşliğinde bastığı camideki derileri gasp etti. Bayramın ikinci günü Petekkent Merkez Camii'ne akşam namazı sırasında Kurtköy Jandarma Karakolu'na bağlı ekiple gelen Pendik THK Şube Başkanı Lütfü Çelik ve Şube Saymanı Semra Sönmez, cemaatin kendi rızasıyla camiye getirip bıraktığı derilere ey koydurttu. 2000 yılından beri inşaatı devam eden Petekkent Merkez Camii'ne bağışlanan deriler, THK'nın Jandarmaya ihbarı üzerine gasp edildi. Cemaatin kendi elleriyle getirip bıraktığı 49 adet küçükbaş ve 45 adet büyükbaş hayvan derisi Jandarma eşliğinde THK Pendik Şubesi'ne götürüldü.
El konulan derilerini THK'ya vermeyi kabul etmeyip geri almak isteyen cemaat başarılı olamadı. Türk Hava Kurumu'nun gaspı tutulan tutanakla da belgelendi. Tutanakta THK şubesi yetkililerinin Jandarma'ya ihbarda bulunduğu belirtildi. Ayrıca derilere Jandarma zoruyla el koyan THK, büyük bir pişkinlik örneği sergileyerek vatandaşlara bağış makbuzu vermek istedi.
Cami Dernek Başkanı Mustafa Keleş, vatandaşların 2000 yılından beri inşaatı devam eden camilerine destek olmak amacıyla, kendi rızalarıyla derilerini getirip camiye bıraktıklarını belirterek şunları söyledi; "Bayramın ikinci günü cemaatten bir arkadaş arayıp, Jandarma ve Türk Hava Kurumu yetkililerinin camiye geldiğini ve camiye bağışlanan derileri götürmek istediklerini belirtti. Hemen olay yerine geldim. Türk Hava Kurumu'nun aracı ve jandarmalar camideydi. Jandarma astsubayına derileri kesinlikle toplamadığımızı, vatandaşların inşaatı devam eden camimize yardım olsun diye getirip bıraktıklarını anlattım fakat Türk Hava Kurumu yetkilileri işi Atatürk'e kadar götürerek derilere el koydular. Vatandaşın derileri THK aracına konularak götürüldü. Burada bir hak ihlali söz konusudur. Ortada toplanan bir deri yoktur, yapılan çok açık bir şekilde gasptır."
Cami Dernek Başkanı Mustafa Keleş sözlerini şöyle sürdürdü; "Bölgemizde 30 bin nüfus bu caminin bitmesini bekliyor. Fakat Türk Hava Kurumu vatandaşların kendi rızasıyla gelip bağışladığı derilere el koyuyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunup, hukuki platformda hakkımızı sonuna kadar arayacağız." Mustafa Keleş, toplanan bu derilerin parasıyla caminin yapımına devam eden ustaların maaşlarını ödemeyi planladıklarını fakat bu olay sebebiyle ödeyemeyeceklerini ifade etti. Cami cemaatinden Müslim Koçyiğit, derisini Pendik'ten sırtında taşıyarak camiye hayır olsun diye getirdiğini belirterek; "Türk Hava Kurumu'nun derimi almasına asla razı değilim. Derimin geri teslim edilmesini istiyorum. Bizim camimizin yardıma ihtiyacı var" dedi.
İŞTE TUTANAKTA YER ALAN İFADELER....
Olayla ilgili tutulan tutanakta da şu satırlara yer verildi: "09.12.2008 günü Pendik Türk Hava Kurumu yetkililerinin Kurtköy Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapmış olduğu sözlü şikâyet neticesince, Yenişehir Mahallesi Petekkent Merkez Camii'nde Kurban Bayramı nedeniyle deri toplandığı ihbarı aldıklarını beyan etmeleri üzerine; 09.12.2008 günü saat 16.40 sularında yeterli kuvvetle ve Türk Hava Kurumu yetkilileriyle birlikte adı geçen Yenişehir Mahallesi Petekkent Merkez Camii'ne gelinerek yapılan ilk incelemede caminin iki katlı olduğu, üst katın tamamıyla inşaat halinde olduğu tespit edilmiştir... Camide yapılan detaylı kontrollerde alt kattaki tamamıyle kapısı açık olan abdesthanede 4 koyun derisi ile 11 tane büyükbaş hayvan derisinin poşetler içinde olduğu, caminin üst katındaki inşaat halindeki tamamen açık avluda 45 adet koyun derisi 34 adet ise Büyükbaş hayvan derisinin olduğu tespit edilmiştir. Yapılan diğer kontrollerde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılamamış olup, adı geçen deriler olay yerinde bulunan Pendik Türk Hava Kurumu yetkililerine tam ve noksansız teslim edilerek iş bu olay yeri tespit tutanağı müştereken imza altına alınmıştır.
bu bariz zorbalık değilde nedir??
bu bariz zorbalık değilde nedir??
zorbalığın,haydutluğun hırsızlığın dikalası ağababasıdır..kanunlarla resmileştirilmiş eşkiyalığın yirmibirinci yüzyıl versiyonunun dünya üzerinde kalmış türünün son örneği....donatsınlar bakalım şarap sofralarını..iyi zıkkımlanmalar.
zorbalığın,haydutluğun hırsızlığın dikalası ağababasıdır..kanunlarla resmileştirilmiş eşkiyalığın yirmibirinci yüzyıl versiyonunun dünya üzerinde kalmış türünün son örneği....donatsınlar bakalım şarap sofralarını..iyi zıkkımlanmalar.
biraz agır cümleler ama gerçek payıda yok değil
yıllar önce siyasilerimizden birisi çıkıp thk nın kurban derilerinden elde ettiği parayı içkili resmi balolarda kullandıgını söylemişti bu çok mide bulandıran bir ifade idi
selametle
gezginemlak
13-12-2008, 13:17
sen kurbanı alırken camimi yardım ediyor
sarıkanarya_41
13-12-2008, 14:28
sen kurbanı alırken camimi yardım ediyor
elbette camı yardı yerı kuruluşu degıl.
cami ıbadetımızı yaptıgımız Allah ın evi dir.ve bızler Allah ıcın orada cemaat kurarız.neyse bızler ne zaman nerede olecegız meçhul ama bırgun dag basında oldugunde cenaze namazın orada yardımlar sayesınde yapılmıs bır camıde kılınır.hayat musterek bana sacma deme ama gercek.
ŞRARSKOZ
13-12-2008, 16:54
bende vermem eskisi gibi kimse vermiyor zaten burda bazıları cebini dolduruyor neyin ne oldugu belli deyil
muhteşem
13-12-2008, 17:44
bu sene aldıkları derileri nerede kullanacaklarını açıklasınlar bakalımda görelim
bir çok yurt ve kurumun topladıgı derilere jandarma eşliğinde el komuşlar
her sene olanlar yinelendi maalesef
döndük geldik yine aynı yere bakalım bu sene neler olacak?
pencere77
10-11-2009, 12:03
döndük geldik yine aynı yere bakalım bu sene neler olacak?
aynı şeyler olabilir bu senede.....
hersene kurumların taktikleride değişiyor...
bildiklerimi söyleyeyim...
nur cemaati yutdışında kurban kesiyormuş..
parayı veriyorsun sana arife günü 5 kilo et getiriyormuşlar... (bu kurbanmı adakmı anlayamadım...kurban bayram namazından sonra kesilmeli diye biliyorum)
süleymancılarda her duruma uygun var...
etin hepsini alacağım diyorsan hisseye giriyorsun derisi ve işkembesi kalıyor hissenin hepsini alıyorsun... istersen yarısını bağışlıyorsun...istersen tamamını... sana kalmış...
"aaa kurban ne kadar da pahalı alamayacağım herhalde" dersen, senden 60 euro alıyorlar..romanyada kesiyorlar...orada da var kursları... tabi et gelmiyor...oradaki talebeler e veriliyor... bu zannedersem nur cemaatindede var...farklı memleketlerde kurban bağışı yapabilme olayı...
en güzeli de gidip pazardan kurbanını kendin seçip gözünün önünde duasını yaparak kesmek...allah herkese nasip etsin... bu yıl işler tersine döndü kesemeyeceğim herhalde...
selametle...
parayı veriyorsun sana arife günü 5 kilo et getiriyormuşlar... (bu kurbanmı adakmı anlayamadım...kurban bayram namazından sonra kesilmeli diye biliyorum)
etin hepsini alacağım diyorsan hisseye giriyorsun derisi ve işkembesi kalıyor hissenin hepsini alıyorsun... istersen yarısını bağışlıyorsun...istersen tamamını... sana kalmış...
"aaa kurban ne kadar da pahalı alamayacağım herhalde" dersen, senden 60 euro alıyorlar..romanyada kesiyorlar...orada da var kursları... tabi et gelmiyor...oradaki talebeler e veriliyor... bu zannedersem nur cemaatindede var...farklı memleketlerde kurban bağışı yapabilme olayı...
en güzeli de gidip pazardan kurbanını kendin seçip gözünün önünde duasını yaparak kesmek...allah herkese nasip etsin... bu yıl işler tersine döndü kesemeyeceğim herhalde...
selametle...
bu işler yanlış işler... Kendi düşüncemdir yanlış anlaşılmasın.
yok nurcusu yok süleymancısı.... Alayına güvenmem.
selametle...
sana kesinlikle katılıyorum kubanını kendin gözünle alıp hatta yapabiliyorsan kendin kesmelisin ama paran çoktur güvendiğin bir cemaate yada kursa herneyse bir tarafa bağışlayabilirsin bunda bir sakınca yok fakat son yıllarda parayı alıp başka yerlerde kullanıyorlar diye bir dolantı var buda tamammen yalnış o zmana kurban olmaz kurbana giyrmez illaki kanın akması gerek adı üzerinde kurban para bagış falan olmaz
burada her kurmban bayrımına thk arabaları gelip deri topluyolar
THK yıllardır kurban derisini toplayıp parayı kırıyor. Deriyi verenlere de 5 kuruş vermiyorlar. Size tavsiyem derinizi toprağın altına gömün yine de THK'ya vermeyin.
ibrahim6872
10-11-2009, 19:31
Büyük konuşmak istemiyorum ama hiçbir güç kurban derimi thk" ya vermemi sağlayamaz...
bencede bende hersene deniz fenerine vereyim istiyorum ama olmuyor adamların bir şirket daha kurmasına paralarla oğullarına düğün yapıp şahitlerini başbakan yapmalarını sağlayamaz bu son ALLAH korusun ama bir savaş halinde hükümetle ve yandaşlarıyla bağra bağıra kurtarırız bu memleketi nasılsa slogan güzel durmak yok yola devam
ya ne güzel şeyler yazılmış askerimiz için helal olsun biz idam etmişik bile askeri valla gercekten durmak yok yola devam önünüzde acık iktidarın yanlısı olamak insana ne kadar güç veriyor kubilay olayını hatırlayan var mı bilmem tam o kıvamdasınız arkadaşlar yapılan birşey söylenmez dinen günahdır ayıpdır bunu bilmeniz gerek kim nereye verirse verir o asker orayı basmış şunu yapmış hikayelerine de karnımız tok başbakanınızın deyimiyle ıspatlamıyan neyse o onun terbiyesi ben söyliyemedim
bende şunu anlamıyorum neden thk njeden kızılay vs başka bir kurum değilde özellikle thk???
pencere77
10-11-2009, 23:33
bence kurban derisini kişi istediği kuruma verebilmelidir.zorlama olmaması gerek bence....
bu işler yanlış işler... Kendi düşüncemdir yanlış anlaşılmasın.
yok nurcusu yok süleymancısı.... Alayına güvenmem.
bsri orada bir dur bence çok yalnış bir düşünce müslüman biriysen mutlak surette kendini zırha alacagın bir cemaatin içine girmelisin diğer türlü nçok zor bence isim vermeden güvenmem de çünkü hepsi aynı kefeye girmez
hilalyıldız
11-11-2009, 17:53
ülkemizde sözde demokrasi var ama özde o demokrasi MÜSLÜMAN a malesef yok papa ölürür hepimiz HIRISTİYAN oluruz, hırant ölür hepimiz ERMENİ oluruz. bu ülkenin % 80 i TÜRK bir tek gün hepimizTÜRK olmuyoruz.gene ülkenin sözde % 99 u MÜSLÜMAN ama hepimiz müslümanız diyemiyoruz başımızı örteriz şurda örtersin burda örtemezsin derler caminin yolunu bilmeyen adamın biri çıkar namazda ayetler türkce okunacak der dini vecibe kurban keseriz jandarmayı başımıza dikerler derileriniz THK derler bi ERMENİ ye bir hırıtiyana bir yahudiye bir ataiste bir ruma aynı dayatmayı yapabilirmisin yapamazsın anında hepimiz ermeni, yahudi, hırıstiyan rum olur çıkarız malesef bindiğimiz dalı kesmek bizim huyumuz bak bi savaş olsun çanakkale veya kurtuluş savaşı benzeri hepimiz TÜRK ve MÜSLÜMANIZ diye bağırırız yürü be aslanım kim tutar seni ölürsen şehit kalırsan gazi diye nasıl gaz veririz sebep başımız sıkıştıda ondan. ALLAH bu millete bir kurtuluş savaşı bir çanakkale destanı daha yazdırmasınAMİN .SELAMLAR
S.A.Muhterem kardeşim bütün kalbimle katılıyorum sana.Hani dinini yaşayan bu kesim irticacıydı?kurban derisi veya bağış yaptığın zaman ne namazı soruyorlar nede başörtüsünü, yeterki gelsin paralar.Sana öbür tarafta faydası olacak kişi veya kurumlara verirsen daha iyi olur diyorum.Yüce RABBİM Müminlerin yar ve yardımcısı olsun inşaallah.Selamlar.AEO.:praying:
bsri orada bir dur bence çok yalnış bir düşünce müslüman biriysen mutlak surette kendini zırha alacagın bir cemaatin içine girmelisin diğer türlü nçok zor bence isim vermeden güvenmem de çünkü hepsi aynı kefeye girmez
CABBARİ, ben onları kötülemiyorum veya kötüdür gibisinden bişey demiyorum. yanlış anlaşılmasın. ben herhangi bir cemaate girmiş değilim ama neyin ne olduğunu bilirim. Mevzu o değil. Mevzu kurban kesme mevzusu. Kesersem ben keserim, başkalarına bırakmam o işi. Bunu demek istedim, Yapı olarak ben kimseye kolay kolay güvenmem, bu yuzdende onlarada guvenmem. Sanırım anlatabildim..
ya cemaat nedir neden bir cemaata üye olmak lazım bizi korusun diye mi bize para yardımı yapsın diyemi yada bizi kullansın diye mi dert ne hani bizim dinimiz saf ve değişmemiş tek dindi bu cemaatlerin acıklamasınıma gerek duyuyor var mı böyle birşey birde hangi cemaatte bireyin sorma tartışma hakkı var anlaşılmayan biri olduğumu biliyorum benim dinim yapılan yardım türü söylenmesini ayıplıyor diye biliyorum ister thk ister cemaatlere verin ama bunu deşifre etmek ayıp geliyor
hilalyıldız
11-11-2009, 21:18
S.A.ALLAH 1,Dinimiz 1,kitabımız 1,peygamberimiz bir ama neden ayrı ayrı cemaat diyorsan sebebi belli ne yaratan RABBİMİZİ,ne dinimizi,ne kitabımızı nede peygamberimizi tanımamışız.kitabimız kur-anı okumamışız,peygamber efendimiz gibi yaşamamışız,onun için kim işimize ve kolayımıza gelmişse ona biat etmişiz ve parçalanarak cemaat cemaat,grub grub bölünmüşüz vede bizleri istedikleri gibi kullanıyorlar ve de kitabımızın manasını okumazsak,peygamberimizin sünnetiyle yaşamazsak kullanmaya devam edecekler.Saygı sevgilerimle selamlar.AEO.
ben sizlerle aynı kanıda değilim HİRZAMANDA CMAATLERE TABİ OLMAK ZORUNDAYIZ DİĞER ARKADAŞALRIN FİKİRLERİNE SAYGILIYIM BENİM TERCİHİM BU YONDE
meydancı
12-11-2009, 00:45
hayvan'ın mutlaka kesilmesi gerekir.
her hangi bir kuruma bedeli verilerek kurban vazifesi yerine gelmiş olmaz.
derisini ise evde post olarak kullanmak kızılaya ve THK ye vermekten iyidir.
elbette isteyen istedigi yere verebilmeyi
senelerdir kesmek nasip oldu thk bana gelip bana vereceksin demedi yada kızılay gelip bana vereceksin diye ASALET BOYDA DEĞİL SOYDA OLMALI
İNCELİK BELDE DEĞİL DİLDE OLMALI
DOĞRULUK SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLMALI
GÜZELLİK YÜZDE DEĞİL YÜREKTE OLMALI
ya cemaat nedir neden bir cemaata üye olmak lazım bizi korusun diye mi bize para yardımı yapsın diyemi yada bizi kullansın diye mi dert ne hani bizim dinimiz saf ve değişmemiş tek dindi bu cemaatlerin acıklamasınıma gerek duyuyor var mı böyle birşey birde hangi cemaatte bireyin sorma tartışma hakkı var anlaşılmayan biri olduğumu biliyorum benim dinim yapılan yardım türü söylenmesini ayıplıyor diye biliyorum ister thk ister cemaatlere verin ama bunu deşifre etmek ayıp geliyor
Bu kurban bağışı yapanlar öyle de bir deşifre ediyorlar ki " biz afganistan'a 3 kurban gönderdik" , "ögrencilere verdik" vs. cevremde en cok duydugum cümleler :)
Entresan bi milletiz,cemaate (herhangi bir dini topluluk) girmeyi biliyoruz ama yapılan yardımların hava atar gibi söylenmemesi gerektigini bilmiyoruz..
Sonucta bende basri abiden yanayım,eger bi kurban kesilecekse kendim kesmeliyim..Yok taksitle alacagım ögrencilere verecegim yok Afganistan'a yollayacagm bunlar bana biraz hava civa geliyor..Herkes kendi cemaati icin calısıyor ; resmen ondan alma bizden al olayı var..bagıs olayı , hayır olayı ortadan kalkmıs durumda bizzat cıkar icin yapılıyor :smiles22:
Vede ben o yurtdısındaki ögrencilerin ne sefa sürdüklerine de coooook iyi biliyorum..Kimse bosa hikaye anlatmasın :wave:
hayvan'ın mutlaka kesilmesi gerekir.
her hangi bir kuruma bedeli verilerek kurban vazifesi yerine gelmiş olmaz.
derisini ise evde post olarak kullanmak kızılaya ve THK ye vermekten iyidir.
thk nın resmi içkili balolarında bir şarap kadehinin ücreti olmaktansa evde pos olur daha iyi sana katılıyorum
bu cemaat olayınıda kapatalım başka yerlere çekiliyor isteyen istediği yere versin