Orijinalini görmek için tıklayınız : Aparat Sistemimden (5e-7e-9e-10e-13e-19e-25.5e-26e) resimler
burda merkez 19 derecedir akadaşlar izlenebilen uydular 5E-7E-9E-10E-13E-19E-25.5E-26E
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
bu antendede merkez 1w thor dur arkadaşlar izlene uydular 1w-7w dir istege göre 15w de eklene bilir
bu antendede merkez 42 e turksat tır uydu paylaşımlı cihazım için de 33 e yi ekledim
ilhandan
23-12-2008, 10:30
Aparatı siz mi yaptınız.
çok güzel görüntüler
saygılar...
Aparatı siz mi yaptınız.
çok güzel görüntüler
saygılar...
yok arkadaşım hazır aldım aparatları
Cem Yalınız
24-12-2008, 23:10
Güzel Tasarlanmış.......... Güle güle kullan
Güzel Tasarlanmış.......... Güle güle kullan
teşekkur ederim
oxijen75
25-12-2008, 11:34
güzel olmuş
sinyal seviyeleri nasıl ???
güzel olmuş
sinyal seviyeleri nasıl ???
teşekkur ederim sinyal seviyeleri gayet iyi
ellerıne saglık kardeş cok guzel olmuş bır gun bende denıyecegım saygılar
çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık
catı olmasına rağmen süper
Çok güzel bir çalışma. Ellerine sağlık. Önemli olan sinyal seviyeleri. Yağmurlu havalarda kırılma yapmıyorsa ne ala.
elıne saglık guzel calısma bıde thor merkez thor+sirus+hotbırt resmı koyarmısın veya bana nasıl yapacagımı resmı gondermısın
elıne saglık guzel calısma bıde thor merkez thor+sirus+hotbırt resmı koyarmısın veya bana nasıl yapacagımı resmı gondermısın
msn mi yazdım özeline şuan işteyim akşam görüşürüz msn de yardımcı olmaya calışırım:45::45::45:
nurettin01
03-11-2010, 22:01
sayın ersudag dostum.ellerinize sağlık.birde dm nasıl tanıttınız.bir de onu anlatırsanız çok güzel olur selamlar.
lnblerin arkasına yazdığın uyduların sıralamaları doğru gibi g elmedi, bana ama
muslum-baba
04-11-2010, 01:21
emegine saglık güzel olmuş
gerçekten güzel çalışma aparat sisteminde farklıymış durum öğremdim emeğine sağlık ustad
lnblerin arkasına yazdığın uyduların sıralamaları doğru gibi g elmedi, bana ama
doğru olmayan:49: kısmı neresidir usta belirtirsen düzeltelim belki bazı arkadaşlarımız resimleri baz alıp ayar yapıyordur.eğer yanlışlık varsa hemen düzeltelim ki arkadaşlarımızı boş yere uğraştırmayalım.....saygılar:45:
sayın ersudag dostum.ellerinize sağlık.birde dm nasıl tanıttınız.bir de onu anlatırsanız çok güzel olur selamlar.
arkadaşım dm de cok uğraştım 8 li diseq te denedim ama randıman alamadım dm de 4 lü iki adet diseq kullandım buseferde arkadan kabloları değiştirmek gerekecek:8[1]: bu da biraz zahmetli bir iş.ama diğir 8 li diseq destekleyen cihazlarda herhangi birsorun çıkmadı :45:
nurettin01
06-11-2010, 22:35
sayın ersudag ustam birde atlanta 1/8 diseqc kullansanız.belkide randıman alırsınız.selamlar.
bukadar uyduyu bu şekilde yapmaktansa motorlu yapmak çok daha iyi
bukadar uyduyu bu şekilde yapmaktansa motorlu yapmak çok daha iyi
evet bencede haklısın ama motorlu canak kuracak usta bulamayanları,usta bulsa bile motorlu çanağı kuracak yeri olmayanları bi düşünürseniz bu calışmaların boş olmadığını anlarsınız.saygılarrrrrr.............
gungor1976
08-11-2010, 23:59
evet bencede haklısın ama motorlu canak kuracak usta bulamayanları,usta bulsa bile motorlu çanağı kuracak yeri olmayanları bi düşünürseniz bu calışmaların boş olmadığını anlarsınız.saygılarrrrrr.............Eğer o aparat sistemini kurduysa arkadaş biraz daha araştırıp uğraşsa motorlu çanağı kendi kurar, ayrıca motorlu çanak için aynı montaj direğini kullanabilirsin.Yeterki montaj direği sağlam ve tam dik olsun. Yer sorunu diye birşey yok...
Eğer o aparat sistemini kurduysa arkadaş biraz daha araştırıp uğraşsa motorlu çanağı kendi kurar, ayrıca motorlu çanak için aynı montaj direğini kullanabilirsin.Yeterki montaj direği sağlam ve tam dik olsun. Yer sorunu diye birşey yok...
zevk meselesi:49: isteyen istediği şekilde çanağını kurup izleyebilir.amacım aparat sistemi kurmak isteyen arkadaşlara görsel olarak yardımcı olmak.aparat sistemini kendim kurdum ayrıca bir adet 150 cm kollu motorlu sistemim ve ayrıca diseq motorlu sistemim var.SONUÇTA ZEVK MESELESİ:tongue::tongue:
nurettin01
19-11-2010, 14:05
ersudağ ustam benimde diseqc motorum var hali hazırda çalışıyor amma 7 w 42 e gitmek bayağı zaman alıyor..uydudan uyduya daha çabuk geçmek için aparat sistemine geçmek istiyorum.tabiki bu iş bir zevk meselesi.isteyen motor kullanır,isteyen aparat sistemi.selamlar.iyi bayramlar dileğiyle.
Nilesat 7 w ile türksat 42 e aynı aparatla alabilir miyim
Nilesat 7 w ile türksat 42 e aynı aparatla alabilir miyim
ikisi aynı canakta zor arkadaşım......
ercişsat
19-11-2010, 19:38
thor ve nilsatı alınır mı aparatla
atakurtul
19-11-2010, 20:27
Çanağın arkasından bakınca Thor un sol tarafına takacan nilsat ı izlersın ben böyle izliyorum sağ tarafta da sirus takılı çanak 90 lık :rockon:
nurettin01
19-11-2010, 20:38
sayın ersudag ustam diseqc motoru devre dışı bırakıp aparat sistemi yapmak istediğimi yazmıştım.şimdi bu konuda sizden bir kaç soruma cevap istemekteyim.
1 - bu sistemde sinyal kayıpları çokmudur.
2 - aşağıda yapacağım kombinezosyonlarda bir sorun çıkarmı.
bilgilerini rica edeceğim.
1- 90 lık çanak 42 e türksat ,39 e hellas + olursa 28.2e astra
2-120lık çanak 23.5 e astra,19.2 e astra,16 e w2,13 e hordbird,7e
3- 90lık çanak 5 e sirius,7 w nilesat.
selamlar.
soner_35
19-11-2010, 22:31
sizce bu resim doğru mu ? benim kafam karıştı bazıları çanağın arkasına geçtiğinde hotbirdün sağında olacak diyor bazırları solda olacak diyor yardımcı oluursanısz sevinirim........Only the registered members can see the link
evet arkadaşım doğrudur banada ilk önce böle ters geliyodu uyduların sırası ama çoklu sistemde yansıma yoluyla sinyaller alındığı için lnblerde ters istikamete takılıyo
bende çoklu aparat kurdum yakında hatta formdada var oradaki resimleri kontrol edebilirsin çoklu aparatla twin kurulumu diye
arkadaşım dm de cok uğraştım 8 li diseq te denedim ama randıman alamadım dm de 4 lü iki adet diseq kullandım buseferde arkadan kabloları değiştirmek gerekecek:8[1]: bu da biraz zahmetli bir iş.ama diğir 8 li diseq destekleyen cihazlarda herhangi birsorun çıkmadı :45:
ben dm 500 de 8 li disceq ayarları ile uğraşa uğraşa sorunsuz bir çözüm buldum kullandığım disceq e göre.isterseniz akşam eve gidince kendi ayarlarımı kontrol edip ne şekilde ayarlanması gerektiğini burada izah edebilirim.ben de ilk başta çok uğraştım ilk 4 uydu sorunsuzdu diğer uydulara geçince aradığınız servis bulunamadı uyarısı çıkıyordu bir müddet bekleyince sinyal geliyordu.daha sonra ayarları ile uğraşa uğraşa uygun ayarları buldum.
bir de bu şekilde deneyin isterseniz
dm 500s 1/8 diceq ayarlarım
ilk olarak standart dışı kullanıcı tarafından yapılandırılmış ayarları seçiyoruz.
türksat
lnb:0
ondan sonra mavi tusa basıp diger sayfaya geçiyoruz burası çok önemli.burada tuneburst:hiçbiri
diceq:1:1 yapıyoruz önce ondan sonradiceq tekrarı hiçbiri kesinlesmis anahtar kısmını 1 yapıyoruz alttaki kutucuklardan sadece komutlar takası kutucuğunu işaretliyoruz tekrar yukarı diceq bölümüne gelip onu 1:0 yapıyoruz kaydet diyoruz.
ilk 4 uydu için hepsine aynı islemi yapıyoruz yalnız kesinlesmis anahtar bolumunu
lnb 0 için 1------parametre A/A
lnb 1 için 2------parametre A/B
lnb 2 için 3------parametre B/A
lnb 3 için 4 ------parametre B/B yapıyoruz.
ikinci 4 uydu için ise tuneburst yine hiçbiri olacak diceq 1:1 oalacak diceq tekrarı bir olacak kesinlesmis anahtar da -- lnb4 için 5-- parametre A/A lnb5 için 6-- parametre A/B lnb6 için 7 ---parametre B/A lnb 7 için 8 --parametre B/B olacak alttaki 3 tane kutucuk ta isaretli olacak.
nurettin01
20-11-2010, 18:54
ozibo ustam.birde ne tür lnb kullandınız.bilgilerinizi rica ederim.selamlar.
ozibo ustam.birde ne tür lnb kullandınız.bilgilerinizi rica ederim.selamlar.
lnb lerim karışık goldmaster var next var .0.4 db yanılmıyorsam
bir de yukarıdaki anlatımda bir hata yapmışım onu da düzelttim.
urunguahmet
20-11-2010, 22:45
bende eutelsat16e hotbird merkez eutelsatw3a sirius 5e ve nilesat uydularını rahatlıkla seyrediyorum.
nurettin01
22-11-2010, 19:31
ozibo ustam bigi için teşekkürler ederim.bende en kısa zamanda aparat sistemine geçeceğim. selamlar.
soner_35
25-11-2010, 14:47
Only the registered members can see the link
bana yardımcı olun sinyal çok düşük geliyor % 30 civarı
LNB kalın geliyor birbirine bukadar yakın uydular için LNb nin biri ince olması performans için daha iyidir
Only the registered members can see the link
bana yardımcı olun sinyal çok düşük geliyor % 30 civarı
bağlantı aparatı kullanmana gerek yok arkadaşım.lnb lerin çanağa bakan kısımlarını bant ile birbirine bağla arka kısmına ise lnb ler paralel olmıyacak hellassat lb si türksat lnb sinden biraz açık şekilde bantla.ben de aparat ile denedim sonuç alamadım sonunda bant ile sardım.
nextin ince lnb sini al elektrik bantı ile bagla sinyal yükselir arkadaşım
soner_35
25-11-2010, 22:03
ödemişte bu işle uğraşanlar 90 lık çanakta sinyalin düşük geldiği söylediler
gungor1976
26-11-2010, 00:05
ödemişte bu işle uğraşanlar 90 lık çanakta sinyalin düşük geldiği söylediler Kardeş çanağını Hellasata ayarla. ince ayarınıda yapmayı unutma. Türksatı aparatla almayı dene.Böylece zayıf Hellasatı daha güçlü, zaten iyi olan Türksatı ufak bir kayıpla alacaksın...
soner_35
26-11-2010, 00:58
güneş enerjisinin üstünde durmak çok zor düşme ihtimali çok yüksek gelen elemanlar düşecek diye korkuyorum sizin arkadaşların dediği gibi lnbyi iyice yanına koyduk yinede aynı geldi sinyal seviyesi artık para vermek de istemiyorum bu işe şu anda % 30 sinyal gücü var ya söküp atacam yada böyle idare edicem
gungor1976
26-11-2010, 14:23
güneş enerjisinin üstünde durmak çok zor düşme ihtimali çok yüksek gelen elemanlar düşecek diye korkuyorum sizin arkadaşların dediği gibi lnbyi iyice yanına koyduk yinede aynı geldi sinyal seviyesi artık para vermek de istemiyorum bu işe şu anda % 30 sinyal gücü var ya söküp atacam yada böyle idare edicemÇözümü olan birşey için idare etmek yanlış bence. Ayrıca arkadaşlar bantla diyorlar ama dış mekanda bantın özelliği çok çabuk deforme olur (Güneş,yagmur,kar gibi)
soner_35
26-11-2010, 23:20
arkadaşlar bu şekilde kullanmaya devam etsem ilerde sinyal düşmede sorun yaşarmıyım
nurettin01
30-11-2010, 20:30
peki güngör1976 arkadaşım banta çözümünüz nedir.selamlar.
gungor1976
01-12-2010, 00:56
peki güngör1976 arkadaşım banta çözümünüz nedir.selamlar.Ağbi bantın çözümü paslanmaz teldir. Ama yinede alternatif fikir olarak Hellasat merkez yapılıp Turksat aparatla denenebilir.
nurettin01
01-12-2010, 20:21
teşekkür ederim.herhalde öyle yapacağım.selamlar.
ceka_300
02-12-2010, 01:48
arkadaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık bana bu aparatdan lazım ama konyada yok sende varsa bana gönserme imkaının olurmu parasını versem cevap yazarsan sevinirimn teşekkür ederim
nurettin01
03-12-2010, 19:22
ersudag dostum 1.ci sayfada 5,7,9,10,13,19,25.5,26 e leri ayarlamışsın.dikkatimi çekti 16 e yok.benim arkadaşımda 7,9,13,19,26,28 e yi ayarladılar.16 e yi ayarını bir türlü bulamadık dediler.sizce sebep nedir.selamlar.
nurettin01
08-12-2010, 19:02
güngör1976 dostum yukarıdaki mesajda sorduklarımla ilgili ne dersiniz.bilgilerinizi bekliyorum.selamlar.
dreambox500s
08-12-2010, 22:33
uzun zamandır foruma giremedim ve açılış olarak ben ve diğer uydu ustalarımızın ilgilendiği en önemli konularından biri olan LNB Aparat konusuyla bu resimlerden başladım.Resimlerden fevkalade zevk aldım..biz uydu meraklılarımızın önemli 3 konularımız= Aparat ayarı-Uydu diziliş ve yazılım..işte aparat ayarında bu resimlere baktığımda arkadaşımız güzel emeğin karşılığında uydu yayınları rahatlıkla seyredebilmeyi hak etmiştir. :) tebrik ederim.. işte anten! işte Düzen! işte Plan! :) izin verirsen resimlerini kopyaladım ve 1.50lilik ofsetime silbaştan senin planlarınla başlayacağım. :) Anten düzenini beğendim.tebrikler. :)
gungor1976
09-12-2010, 01:44
ersudag dostum 1.ci sayfada 5,7,9,10,13,19,25.5,26 e leri ayarlamışsın.dikkatimi çekti 16 e yok.benim arkadaşımda 7,9,13,19,26,28 e yi ayarladılar.16 e yi ayarını bir türlü bulamadık dediler.sizce sebep nedir.selamlar.
güngör1976 dostum yukarıdaki mesajda sorduklarımla ilgili ne dersiniz.bilgilerinizi bekliyorum.selamlar.Ağbi 16 derece Türkiyenin her yerinden 90lık çanakla ve aparatlada izlenebilen bir uydu.Uğraşmak lazım. Olmaz ise merkezi 16 derece yap ve dene.Çalışmalarını bizimlede paylaşırsan seviniriz...
uzun zamandır foruma giremedim ve açılış olarak ben ve diğer uydu ustalarımızın ilgilendiği en önemli konularından biri olan LNB Aparat konusuyla bu resimlerden başladım.Resimlerden fevkalade zevk aldım..biz uydu meraklılarımızın önemli 3 konularımız= Aparat ayarı-Uydu diziliş ve yazılım..işte aparat ayarında bu resimlere baktığımda arkadaşımız güzel emeğin karşılığında uydu yayınları rahatlıkla seyredebilmeyi hak etmiştir. :) tebrik ederim.. işte anten! işte Düzen! işte Plan! :) izin verirsen resimlerini kopyaladım ve 1.50lilik ofsetime silbaştan senin planlarınla başlayacağım. :) Anten düzenini beğendim.tebrikler. :)
eyvallah ustam teşekkur ettim.tabiki kopyala bilirsin....
nurettin01
09-12-2010, 21:51
vallahi bir arkadaşla yarın dama çıkıp hayda diyeceğiz.umarım başarırız.tabi ki yaptığımız işleri sizinlerle de paylaşacağız.herşey için teşekkür ederim.selamlar.görüşmek üzere.
nurettin01
22-12-2010, 00:25
evet ustalarım aparat sistemini kurduk.amma türksat hariç diğerlerinden sinyal alamadık.ozibo ustanın 8.li lnb tanıtımının aynısını yapmama rağmen bir türlü sinyal almadık.ustalarımdan bu konu da yardımlarını bekliyorum.selamlar.
arkadaslar parabol 150 lık canak var buna nasıl aparat takabılırım yada takabılırmıyız.nılesat ve thoru ayarlamak ıstıyorum ben bu aparatla.
evet ustalarım aparat sistemini kurduk.amma türksat hariç diğerlerinden sinyal alamadık.ozibo ustanın 8.li lnb tanıtımının aynısını yapmama rağmen bir türlü sinyal almadık.ustalarımdan bu konu da yardımlarını bekliyorum.selamlar.
hiç disceq bağlamadan bütün lnb lerden sinyal alabiliyormusun arkadaşım.önce disceq bağlamadan direk olarak lnb lerden sinyal alıp almadığını bir kontrol edersen iyi olur.
nurettin01
22-12-2010, 20:58
ozibo ustam yarın sabah ilk işim onu da denemek olacak.alakan için teşekkürler.
nurettin01
23-12-2010, 21:18
şimdi bu söylediklerinizi yaptım.diğer mesajınız da hatayı düzeltiğinizi yazmış sınız.hata hangisi.söylerseniz sevinirim.teşekküben dm 500 de 8 li disceq ayarları ile uğraşa uğraşa sorunsuz bir çözüm buldum kullandığım disceq e göre.isterseniz akşam eve gidince kendi ayarlarımı kontrol edip ne şekilde ayarlanması gerektiğini burada izah edebilirim.ben de ilk başta çok uğraştım ilk 4 uydu sorunsuzdu diğer uydulara geçince aradığınız servis bulunamadı uyarısı çıkıyordu bir müddet bekleyince sinyal geliyordu.daha sonra ayarları ile uğraşa uğraşa uygun ayarları buldum.
ilk olarak standart dışı kullanıcı tarafından yapılandırılmış ayarları seçiyoruz.
türksat
ondan sonra mavi tusa basıp diger sayfaya geçiyoruz burası çok önemli.burada tuneburst:hiçbiri
diceq:1:1 yapıyoruz önce ondan sonradiceq tekrarı hiçbiri kesinlesmis anahtar kısmını 1 yapıyoruz alttaki kutucuklardan sadece komutlar takası kutucuğunu işaretliyoruz tekrar yukarı diceq bölümüne gelip onu 1:0 yapıyoruz kaydet diyoruz.
ilk 4 uydu için hepsine aynı islemi yapıyoruz yalnız kesinlesmis anahtar bolumunu
ikinci 4 uydu için ise tuneburst yine hiçbiri olacak diceq 1:1 oalacak diceq tekrarı bir olacak kesinlesmis anahtar da -- lnb4 için 5-- parametre A/A lnb5 için 6-- parametre A/B lnb6 için 7 ---parametre B/A lnb 7 için 8 --parametre B/B olacak alttaki 3 tane kutucuk ta isaretli olacak.
ozibo ustam dediklerinizi yaptım fakat 39.19.2,16 e den görüntü alamadım.birde hatayı düzelttiğinizi yazıyorsunuz.hata neredeydi.bilgilerinizi bekliyorum.teşekkürler ederim.selamlar.
nurettin01
24-12-2010, 19:57
ozibo ustam.işi sizin vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda çözdüm.şöyleki.
1.ci dört uydu için.
standart dışı kullanıcı tarafından yapılandırılmış ayarları seçiyoruz .
turksat için lnb 0 mavi tuşla diğer sayfaya geçip toneburst kısmına geçiyoruz.
lnb 0
diseqc mod 1.1
parametre A/A
kesinleşmiş diseqc 1 olarak seçiyoruz,aşağıdaki kutucuklardan sadece komutlar takasını işaretliyoruz.
ve diğerlerini ayarlamaya geçiyoruz.
lnb 0 parametre A/A kesinleşmiş anahtar 1
lnb 1 '' A/B '' '' 2
lnb 2 '' B/A '' '' 3
lnb 3 '' B/B '' '' 4
ilk dört uydu diseqc versiyonu 1.1 ve komutlar takası işaretlecek ve tek tek hafızaya alınacak.
2.ci 4 uydu da şöyle olacak.
lnb 4 parametre A/A kesinleşmiş anahtar 5
lnb 5 '' A/B '' '' 6
lnb 6 '' B/A '' '' 7
lnb 7 '' B/B '' '' 8
aşagıdaki 3 kutucukta işaretli olacak.herkese iyi seyirler.emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunarım.
ahmetcem
21-04-2011, 00:02
şimdi bu söylediklerinizi yaptım.diğer mesajınız da hatayı düzeltiğinizi yazmış sınız.hata hangisi.söylerseniz sevinirim.teşekküben dm 500 de 8 li disceq ayarları ile uğraşa uğraşa sorunsuz bir çözüm buldum kullandığım disceq e göre.isterseniz akşam eve gidince kendi ayarlarımı kontrol edip ne şekilde ayarlanması gerektiğini burada izah edebilirim.ben de ilk başta çok uğraştım ilk 4 uydu sorunsuzdu diğer uydulara geçince aradığınız servis bulunamadı uyarısı çıkıyordu bir müddet bekleyince sinyal geliyordu.daha sonra ayarları ile uğraşa uğraşa uygun ayarları buldum.
türksat
ozibo ustam dediklerinizi yaptım fakat 39.19.2,16 e den görüntü alamadım.birde hatayı düzelttiğinizi yazıyorsunuz.hata neredeydi.bilgilerinizi bekliyorum.teşekkürler ederim.selamlar.
Bu ayarları seoul hirremico x3 için de yapabilirmiyiz veya nasıl olacak arkadaşlar bilgisi olan varmı teşekkürler
nurettin01
16-07-2011, 21:26
Bu ayarları seoul hirremico x3 için de yapabilirmiyiz veya nasıl olacak arkadaşlar bilgisi olan varmı teşekkürler
sayın arkadaşım.benim dm500 ve dm 800 cihazlarımda bu sistemi kullanıyorum,şimdiy6e kadr bir sorunum olmadı.hırremico x3 cihazı bilmediğim için size bilgiveremiyorum.selamlar.
sn nurettin01 sanırım siz dm500s ve atlanta8 li diseg kullanıyorsunuz.sizin yukarıda belirttiğiniz şekilde bende ayarlamaları yaptım fakat uydular arası geçişlerde bazı kanallarda seri geçiş sağlayamıyorum.kanalı ilk açtığımda servis bulunamadı uyarısı veriyor ve birkaç dakika sonra kanal kendiliğinden geliyor.acaba bu sorun sizde de mevcut mu?iyi akşamlar herkese..