Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Christmas,Noel,Yılbaşı ve Biz Müslümanlar...

CABBARİ
24-12-2008, 15:37
havalar bir hayli sogudu bugün ayın 24 ü yani hristiyan aleminin christmas'i yani isanın dogdugu gün olarak kabul ediyorlar onlar için önemli bir gün...Yılbaşıda yani sene başı onların noel yortusu yani onların inancına göre bir nevi bayram
Bize neler oluyor???
Yılbaşı geliyor diye aylar öncesinden otel rezervasyonları yapılıyor şarkıcılar tek tek otelleri kapatıyor,dansözler ayarlanıyor fındık fıstk ayarlanıyor en güzel hindiler seçilip kurban ediliyor,tüm tekel shoplar boşaltılıyor!!!!
bu nedir arkadaş bize neler oluyor!!!
kriz var diyorlar kimse yılbaşı hediyelerinden,hindinin en güzelinden,çam agacının en büyügünden,otellerin eglencelerin en yıldızlısından geri kalmıyor!!!
bir garibana 5 ytl sadaka vermeye elimiz titrer geçiştiririz ama sabaha kadar 2 şişe deviririz!!!
arkadaşlar noel bize göre değil hrstiyan adetlerini kendimize siper yapmayalım iki gün sonra sorguda tıkanırız kalırız ben bir müslüman olarak kendimi bu yazıyı yazmakla mesu gördüm
hepinize hayırlı bir yıl geçirmenizi dilerim
selametle

osmann
24-12-2008, 17:20
aaa cabbari...yapma ama...sendemi?
biz yine müslümanız...
sadece yeni yılı coşku ile karşılamak istiyoruz....
yada;
canım hindi eti helal değilmi?
yada;
eğlenmek müslümanlıkta yokmu?
yada;
sadece hristiyanlarmı eğlenir bu dünyada?
yada;
kardeşim yılda bir gün günaha girelim bırak..(bikereden bişey olmaz...)
yada;
çok karamsarsın çok...sürekli işiniz korkutmak...korkutmayın sevdirin...
yada;
mutlu yıllar sana...:)

Yazdıklarına katılıyorum...bazılarımız yukarıda yazdığım bir kaç cevaba sığına bilir...
ama dediğin gibi yarın tıkanıp kalırız...
tabi birazda inanç meselesi...kiminin zayıf kiminin güçlü oluyor...
memlekette allah diyene irtica yaftası takıla takıla millet dinden uzak kaldı...
dindar geçinen bazı sözüm ona müslümanların yaptıkları iğrençlikler, kırsızlıklar, talanlar, benim hırsızım arsızım uğursuzum iyi diyenler de cabası...
çok güzel yazmışsın...kutlarım kardeşim...
allah herkese (başta bana) güçlü bir inanç ve iman nasip etsin.
selametle...

CABBARİ
25-12-2008, 16:39
amiin
selametle

pencere77
25-12-2008, 16:56
bana göre hergün eşit.noel moel bilmem kutlamam da zaten..sıradan bir gün benim için...

seyfi505050
25-12-2008, 19:38
Arkadaşlar hepinizin görüşüne katılıyorum şimdiye kadar neol crismis kutlamadık bundan sonrada inşallah olmaz gelecek olan 2009 yılı Türk ve islam alemine şimdiden hayırlı olsun

f47xfenerli
26-12-2008, 01:13
taklitçi ulusların sonu ne olmuştur araştırmacı arkadaşlarım bilir
dilendirmek istemem malesef biz böyleyiz.kindimizi inkar başkalarını
taklitte üzerimize millet yok.

orun0774
26-12-2008, 01:30
havalar bir hayli sogudu bugün ayın 24 ü yani hristiyan aleminin christmas'i yani isanın dogdugu gün olarak kabul ediyorlar onlar için önemli bir gün...Yılbaşıda yani sene başı onların noel yortusu yani onların inancına göre bir nevi bayram
Bize neler oluyor???
Yılbaşı geliyor diye aylar öncesinden otel rezervasyonları yapılıyor şarkıcılar tek tek otelleri kapatıyor,dansözler ayarlanıyor fındık fıstk ayarlanıyor en güzel hindiler seçilip kurban ediliyor,tüm tekel shoplar boşaltılıyor!!!!
kriz var diyorlar kimse yılbaşı hediyelerinden,hindinin en güzelinden,çam agacının en büyügünden,otellerin eglencelerin en yıldızlısından geri kalmıyor!!!
bir garibana 5 ytl sadaka vermeye elimiz titrer geçiştiririz ama sabaha kadar 2 şişe deviririz!!!
arkadaşlar noel bize göre değil hrstiyan adetlerini kendimize siper yapmayalım iki gün sonra sorguda tıkanırız kalırız ben bir müslüman olarak kendimi bu yazıyı yazmakla mesu gördüm
selametle

:45: :45: haklısınız cabbari ustam o gün televizyonu dahi açmıyorum,akşam da erkenden yatıyorum zaten.durduk yerde neden günah kazanalım.

CABBARİ
27-12-2008, 15:44
hem maddi hemde manevi o kadar çok kaybımız oluyorki!!!

Çakar
27-12-2008, 16:23
Bize neler oluyor???
selametle

Bizim üzerimizde oynanan oyunlardan birisi senin sorunun cevabı CABBARİ yabancılaştırılıyoruz, Evet yabancılaşıyoruz ve ne yazıkki bunu kendi ellerimizle yapıyor onlara malzeme veriyoruz elbette eylenmek bizimde hakkımız hatta en iyisini hakkettiğimizi düşüğnüyorum ama bu bizim inançlarımız içerisinde olmalı daha bir kaç gün önce biten kurban bayramı buna en büyük örnektir!!

agopyusuf
27-12-2008, 16:24
biz yine müslümanız...
yada;
yada;
yada;
yada;
yada;
yada;

Yazdıklarına katılıyorum...bazılarımız yukarıda yazdığım bir kaç cevaba sığına bilir...
memlekette allah diyene irtica yaftası takıla takıla millet dinden uzak kaldı...
dindar geçinen bazı sözüm ona müslümanların yaptıkları iğrençlikler, kırsızlıklar, talanlar, benim hırsızım arsızım uğursuzum iyi diyenler de cabası...
selametle...
selamlar
.niye kutlamayalımki tabi ben öle otellerde şurda burada yer ayırtmıyorum sadece kendi çapımızda eğleniyoruz.ayrıca isa mesihin doğumu için değil yeni bir senenin gelişini kutluyoruz geneldede herkes bu manayla kutluyor.sonra isa mesihi de kutlasak ne olur mesihde zaten allahın bir elçisi değilmiydi? benim için bütün dinler aynıdır hepsine saygı duyuyorum.herkese yeni yılda sağlık,mutlu,barış,krizsiz,neşeli ve huzurlu günler diliyorum.saygılar selamlar.:present:

Çakar
27-12-2008, 16:26
:45: :45: haklısınız cabbari ustam o gün televizyonu dahi açmıyorum,akşam da erkenden yatıyorum zaten.durduk yerde neden günah kazanalım.

Bu ve benzeri tepkiler bizi inançlarımıza karşı ön yargılı yapar, Tabiki televizyonunu aç izle bilinçli aklı başında bir müslüman nasıl davranması gerektiğini bilir

gokbel
27-12-2008, 16:41
teşekkürler cabbari usta,önemli bir konuya değinmişsin.bende bu vesileyle bir hatırlatma yapmak istiyorum 28 aralık pazarı pazartesiye bağlayan gece müslümanların yılbaşısıdır.yani arabi aylardan muharremin biridir.(peygamberimizin SAV mekkeden medineye hicretini,müslümanlar hicri yılbaşı olarak kabul etmişlerdir).şimdiden hepinizin hicri yılbaşını tebrikeder hayırlara vesile olmasını ALLAH tan dilerim..

CABBARİ
27-12-2008, 17:00
teşekkürler cabbari usta,önemli bir konuya değinmişsin.bende bu vesileyle bir hatırlatma yapmak istiyorum 28 aralık pazarı pazartesiye bağlayan gece müslümanların yılbaşısıdır.yani arabi aylardan muharremin biridir.(peygamberimizin SAV mekkeden medineye hicretini,müslümanlar hicri yılbaşı olarak kabul etmişlerdir).şimdiden hepinizin hicri yılbaşını tebrikeder hayırlara vesile olmasını ALLAH tan dilerim..

evet yılbaşı budur 28 aralıktır
kendi kendimizi biz noeli değil yyeni yılı kutlayaagız diye kandırmayalım kendi kendimizi kandırmaktan öte gitmeyiz
selametle

Pasilobus
27-12-2008, 18:41
madem oye her gelen yeni ayı yeni haftayı hatta yeni günüde kutlayalım yeni yılın ne farkı varki??
bunların hepsi düzmece tamamiyle hristiyanla özentien başka birşey değildir bırakın onlar kutlasın saygı duyarız ama bizi karıştırmasınlar emperyalizme yenilmeyelim

CABBARİ
13-12-2009, 22:09
döndük dolaştık yeni bir yıla dah girecegiz az kaldı hatırlatmak istedim....
selametle

xp_n3r00
13-12-2009, 23:09
biz yine müslümanız...
yada;
yada;
yada;
yada;
yada;
yada;

selametle...

Kıyamet Alametleri ile ilgili bir araştırma yapmıştım. Malesef şu zamanda yaşadığımız şeylerin olacağı kimi ayetlerde, hadislerde veya geçmişteki alimlerin sözlerinde yer alması endişe verici. Benim bu görüşüme kızabilecek arkadaşlar olabilir ama sitenin birinde 100 den fazla alametin gerçekleştiğini ispatlaması beni hayretler içinde bıraktı. Din adamlarının dahi işini para için yapacağı belirtiliyor. Nitekim böyle insanlar medyada gündeme gelen kişiler

xp_n3r00
13-12-2009, 23:11
Arkadaşlar biz bayramlarımıza, cumalarımıza, hicri yılbaşına vs. neden bu kadar ilgi göstermezken noel(isa nın doğuşu) e bu kadar önem veriyoruz?

CABBARİ
14-12-2009, 01:13
Arkadaşlar biz bayramlarımıza, cumalarımıza, hicri yılbaşına vs. neden bu kadar ilgi göstermezken noel(isa nın doğuşu) e bu kadar önem veriyoruz?

yıllardır bu medya ve televizyon filmleri dizileri bizi emperyalist bir ortama soktu çocukalrımız yılbaşında baba noel baba ne zaman gelecek ne hediye getirecek diye sorar olsu bu ciddi bir sorun ve açıklayamazsak sorumluluk tamamiyle bizdeki vay halimize...
selçametle

serhat15
14-12-2009, 01:21
kişi kendine müslümanım diyorsa noel yılbaşı vs gibi şeylerin kendisinin inancında hiçbir yerinin olmadığını bilmelidir ben kimseye niye kutluyorsun demem deme hakkımda yoktu,,r şüphesiz her koyun kendi bacağından asılır ama konu açılmışken görüşümü belirtmek istedim bu olayın ne dinimizde ne kültürümüzde hiçbir yeri yoktur

metinkosker77
14-12-2009, 05:55
yılbaşı, noel ,paskalya arkadaş bunlar bizi bozar..Akıllı ol gavurun suyuna getme..

mrbrown
14-12-2009, 11:25
Allah yardım etsin hepimize

CABBARİ
14-12-2009, 11:52
aminn

xp_n3r00
14-12-2009, 14:33
Eğer bildiğimiz bir müslüman kimse böyle bir günü çok önemseyip kutlama çabasında ise müslüman olarak bize düşen tebliğ vazifemizi en güzel biçimde yapmaktır. Dinlemezse ise şayet artık hesabı Allah ile kendisi arasındadır. Ancak bizim de bu hususta 'tebliğ etmemiz' gerekiyor

CABBARİ
14-12-2009, 23:41
Eğer bildiğimiz bir müslüman kimse böyle bir günü çok önemseyip kutlama çabasında ise müslüman olarak bize düşen tebliğ vazifemizi en güzel biçimde yapmaktır. Dinlemezse ise şayet artık hesabı Allah ile kendisi arasındadır. Ancak bizim de bu hususta 'tebliğ etmemiz' gerekiyor

zaten bilip görüpte uyarmazsak bizde sorumlu oluruz
selametle

aydogan
15-12-2009, 08:04
28 aralikta yeni yılımızı dua ve badet ile kutlamayı ve bu günü yeni nesillere yaymayı nasib etsin yaradan

osmann
15-12-2009, 10:46
öyle bir hale geldikki, eskiden yeni yıla mutlu girmek için kutladıklarını söyleyen insanlar şimdi isa mesihin doğuşunu kutladıklarını söylemekte... hristiyanlarda aynı inanç ile bunu kutlamakta zaten.. .fark yok yani... (ayrıca islam dininde kutlamanın bir adabı erkanı vardır...içki ile dans ile bir şey kutlamak islamda haram dır.bu da önemli)
dini ve ahlaki yönden tehlikeli boyutlarda çöküntü içindeyiz...burnumuz bir türlü b.ktan çıkmıyor...
Bunu söyleyen ben sütten çıkmış akkaşıkmıyım? tabiki hayır...çalıştığım şirket yılbaşı için istanbulun en ünlü otelinde gece verir...ve gitmek te mecburi... gerçi geçen yıl bir mazeret oluşturdum...bakalım bu yıl ne olacak? ama ilk yıl gitmiştim...
selametle...

CABBARİ
15-12-2009, 17:50
öyle bir hale geldikki, eskiden yeni yıla mutlu girmek için kutladıklarını söyleyen insanlar şimdi isa mesihin doğuşunu kutladıklarını söylemekte... hristiyanlarda aynı inanç ile bunu kutlamakta zaten.. .fark yok yani... (ayrıca islam dininde kutlamanın bir adabı erkanı vardır...içki ile dans ile bir şey kutlamak islamda haram dır.bu da önemli)
dini ve ahlaki yönden tehlikeli boyutlarda çöküntü içindeyiz...burnumuz bir türlü b.ktan çıkmıyor...
Bunu söyleyen ben sütten çıkmış akkaşıkmıyım? tabiki hayır...çalıştığım şirket yılbaşı için istanbulun en ünlü otelinde gece verir...ve gitmek te mecburi... gerçi geçen yıl bir mazeret oluşturdum...bakalım bu yıl ne olacak? ama ilk yıl gitmiştim...
selametle...
işinden olma:)
bak buda bir imtihan görüyorsun değilmi

MUTAF
15-12-2009, 18:09
Her sene olmasada, çocukluğumdan beri yılbaşını kutlarım, kutlamayada devam ediyorum. Elhamdülillah müslüman çocuğuyum ve müslümanım. Kimseyi ne ilgilendirir nede o kişiye bu sebebten dolayı bana karışma hakkı verir. Müslüman yılbaşı kutlayamaz diye bir kanun kural YOK.. Bunu siz kendiniz uyduruyorsunuz. eğer çokta bu saçmalığa inanıyorsanız, internet kullanmayın, arabaya binmeyin, para harcamayın TV izlemeyin, coca cola içmeyin, hatta ezan okurken camide mikrofon kullanmayın. Nede olsa bunların hepsi gavur icadı değilmi ?

Hatta şöyle yapın, bu hayatı 1500 sene önceden takip edin siz.

Bi yılbaşı kutlamanın hiç bir suçu günahı olamaz. Herkesin kendi bakış açısıdır içindeki inancın aynası...

senin içinde hristiyanlık girdiyse zaten sen ne yapsan belini doğrultamazsın. inancını kaybetmiceksin, bunu bilirim...

xp_n3r00
15-12-2009, 19:08
"Iyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah`tan korkup sakının..." (K. Mâide (5) 2. )

"Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır ".(Ebu Davûd, Libas 4; Müsned N/50.)

"Mecusilerin Nevruz (yeni gün, yeni yıl, yılbaşı) kutlamalarına katılmakla da kâfir olur. Çünkü bunda onların o gün yaptıkları şeylere muvafakat anlamı vardır. Daha önce satın almamakta olduğu bir şeyi Nevruz`da, o günü tâzim için -yeme içme için değil- satın alması, keza yine o günü kutlayan şirk ehline Nevrûz Günü, velev bir yumurta olsun, bir şey hediye etmesi de aynıdır" (Hindiyye N/276-77.)

ayrıntılar için: Sorularla İslamiyet | YILBAŞI KUTLAMALARINA KATILMAK, HINDI VB. SATMAK (Only the registered members can see the link)

arifkaptan
15-12-2009, 20:38
senin içinde hristiyanlık girdiyse zaten sen ne yapsan belini doğrultamazsın. inancını kaybetmiceksin, bunu bilirim...

Önce dışına bilahere içine...Adama önce papaz kıyafetini giydirirler herkeste "ne olacak canım der.."
Ne olacağını benim anlatmama gerek yok sanırım..

Only the registered members can see the link

MUTAF
15-12-2009, 20:46
Önce dışına bilahere içine...Adama önce papaz kıyafetini giydirirler herkeste "ne olacak canım der.."
Ne olacağını benim anlatmama gerek yok sanırım..

o hikayeyede inanırsınız işte...

Hilmi
15-12-2009, 21:09
Her sene olmasada, çocukluğumdan beri yılbaşını kutlarım, kutlamayada devam ediyorum. Elhamdülillah müslüman çocuğuyum ve müslümanım. Kimseyi ne ilgilendirir nede o kişiye bu sebebten dolayı bana karışma hakkı verir. Müslüman yılbaşı kutlayamaz diye bir kanun kural YOK.. Bunu siz kendiniz uyduruyorsunuz. eğer çokta bu saçmalığa inanıyorsanız, internet kullanmayın, arabaya binmeyin, para harcamayın TV izlemeyin, coca cola içmeyin, hatta ezan okurken camide mikrofon kullanmayın. Nede olsa bunların hepsi gavur icadı değilmi ?

Bi yılbaşı kutlamanın hiç bir suçu günahı olamaz. Herkesin kendi bakış açısıdır içindeki inancın aynası...

:present::present::present::present::present:

CABBARİ
15-12-2009, 23:22
basri pek karışmam istemem amam yalnış düşünüyorsun yinede kendi tercihin saygı dyarım

kucer06
15-12-2009, 23:52
Aslında bu olaya bakışınıza ve yorumlamanıza göre değişir.Bence hiç bir kimseyi yeni yıla girerken eğlendi diye eleştirmemek lazım.Burada önemli olan niyet bence.

beydemir
16-12-2009, 02:14
dikkat edin açın yabancı ülke kanallarını hiç birinde bizim kadar şaşalı yılbaşı kutlayan yok valla kimse kusura bakmasın ama yılbaşı gecesi GAVURDAN DAHA GAVUR OLUYORUZ. Müslüman olarak yılbaşı olduğunda oturup şöyle bi düşünmemiz bir yıl içinde yaptığımız hayır ve şerleri tartıp kndimizi hesaba çekmemiz daha uygun değilmi SELAMLAR

umsado
16-12-2009, 04:46
Bakara suresi 285 - Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.

Biz peygamberimizin doğumunu kutlu doğum haftası olarak kutluyoruz.Şahsen ben isanın doğumunuda kutlarım niye kutlamıyayımki?Bilsem günlerini Musanın,İbrahimin,Nuhun ve diğer peygamberlerinde kutlarım.Allah kalplerin özünü bilir ve rabbimiz bize şah damarımızdan daha yakındır.

CABBARİ
16-12-2009, 16:34
Bakara suresi 285 - Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.

Biz peygamberimizin doğumunu kutlu doğum haftası olarak kutluyoruz.Şahsen ben isanın doğumunuda kutlarım niye kutlamıyayımki?Bilsem günlerini Musanın,İbrahimin,Nuhun ve diğer peygamberlerinde kutlarım.Allah kalplerin özünü bilir ve rabbimiz bize şah damarımızdan daha yakındır.

vaaayyyyyyyy hocam nerelerdesin sen yaw hoşgeldin

umsado
16-12-2009, 16:41
vaaayyyyyyyy hocam nerelerdesin sen yaw hoşgeldin

Sağol CABBARİ hoşbulduk.

Hilmi
16-12-2009, 17:27

ne güzel yazmışsın üstadım ellerine sağlık..:45:

toycan
16-12-2009, 20:59

işte sorun bu hep başkalarına birşeyi empoze etme hocam sağol son noktayı koymuşsun

beydemir
22-12-2009, 00:53

basri kardeş benim bakış açım zaten imzamda var inandığımız gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi inanmaya başlarız müslümanız deyipte müslüman gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi yani nasıl yaşıyorsak öyle inanmaya başlarız babamız ben müslümanım diyordu abdestini namazını bırakmıyordu tam bi müslüman olarak dini vecibelerini yerine getiriyordu sonra biz geldik müslümanız dedik ama cuma dan cumaya caminin yolunu bildik bizden sonra gelecek yavrularımız sadece biz müslümanız diyecek torunlarımıs müslümanlara yobaz gerici yaftası vuracak bunların oluş sebebi neslimize islam dinini göstermememiz lütfen basri kardeş evlatlarımızı hırıstiyanların yılbaşı vs gelenekleriyle yetiştirmeyelim elhamdülillah MÜSLÜMANIZ müslüman gelenekleriyle yetiştirelim yarın ölünce ALLAH EVLATLARINA NE ÖĞRETTİN DEYİNCE söyleyecek güzel şeylerimiz olsun ve yarın ölünce arkamızdan FATİHA okuyacak bir evladımız olsun.SELAMLAR

CABBARİ
25-12-2009, 17:33
dün bizim şehir mmeydanına kocaman noel agacı dikmişler kurbandada kocaman dana heykeli neden dikmediler????

ayran
25-12-2009, 18:19
her sene olmasada, çocukluğumdan beri yılbaşını kutlarım, kutlamayada devam ediyorum. Elhamdülillah müslüman çocuğuyum ve müslümanım. Kimseyi ne ilgilendirir nede o kişiye bu sebebten dolayı bana karışma hakkı verir. Müslüman yılbaşı kutlayamaz diye bir kanun kural yok.. Bunu siz kendiniz uyduruyorsunuz. Eğer çokta bu saçmalığa inanıyorsanız, internet kullanmayın, arabaya binmeyin, para harcamayın tv izlemeyin, coca cola içmeyin, hatta ezan okurken camide mikrofon kullanmayın. Nede olsa bunların hepsi gavur icadı değilmi ?

Senin içinde hristiyanlık girdiyse zaten sen ne yapsan belini doğrultamazsın. Inancını kaybetmiceksin, bunu bilirim...

o kadar :45:

ınka
25-12-2009, 18:19
seyfi usta gelecek olan 2010 yılı yaşlandın galiba.:wave:

osmann
25-12-2009, 18:27
dün bizim şehir mmeydanına kocaman noel agacı dikmişler kurbandada kocaman dana heykeli neden dikmediler????

gerici gerici konuşma üstad...irticacımısın allah aşkına? :)

CABBARİ
25-12-2009, 18:37
aynen öyle gericiyim:) hiç ileriyi düşünemiyorum daha dogrusu düşünmek istemiyorum!!!

xp_n3r00
25-12-2009, 21:09
basri kardeş benim bakış açım zaten imzamda var inandığımız gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi inanmaya başlarız müslümanız deyipte müslüman gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi yani nasıl yaşıyorsak öyle inanmaya başlarız babamız ben müslümanım diyordu abdestini namazını bırakmıyordu tam bi müslüman olarak dini vecibelerini yerine getiriyordu sonra biz geldik müslümanız dedik ama cuma dan cumaya caminin yolunu bildik bizden sonra gelecek yavrularımız sadece biz müslümanız diyecek torunlarımıs müslümanlara yobaz gerici yaftası vuracak bunların oluş sebebi neslimize islam dinini göstermememiz lütfen basri kardeş evlatlarımızı hırıstiyanların yılbaşı vs gelenekleriyle yetiştirmeyelim elhamdülillah MÜSLÜMANIZ müslüman gelenekleriyle yetiştirelim yarın ölünce ALLAH EVLATLARINA NE ÖĞRETTİN DEYİNCE söyleyecek güzel şeylerimiz olsun ve yarın ölünce arkamızdan FATİHA okuyacak bir evladımız olsun.SELAMLAR

Yılbaşı kutlaması İsa'nın doğuşundan daha öte bir konuma geldiği aşikar. İsa' nın doğuşunu içkilerle, kızlarla, çılgınca müzikle ya da piyango biletine umut bağlayıp tv başında en yüksek ikramiyeyi beklemek vs. hangi dinin mantığı ile uyuşabilir. Biz İsa nın Allah ın elçisi ve peygamberi olduğuna inanırız ancak insanları uyarmak için gelen bir peygamberi çılgınca kendinden geçerek eğlenip onu anıyorum denmesi akıl ve mantığa uyması söz konusu asla olamaz. Şunu düşünün ; devlet dairesinde çalışıyorsanız bir resmiyet içerisinde olmanız ve bazı kurallara uymanız beklenir değil mi. Uymazsanız ve bu kuralları ihlal edici eylemlerde veya hallerde bulunursanız işinizde istemediğiniz şeyler yaşayabilir ve işinizden olabilirsiniz değil mi? Durum böyle iken ben elhamdulillah müslümanım diyen biri inandığı din olan islamın getirdiklerine ve gerektirdiklerine uyması gerekmez mi?

Mevlana ne güzel demiş değil mi: ' ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol'

beydemir
01-01-2010, 02:43
Yılbaşı kutlaması İsa'nın doğuşundan daha öte bir konuma geldiği aşikar. İsa' nın doğuşunu içkilerle, kızlarla, çılgınca müzikle ya da piyango biletine umut bağlayıp tv başında en yüksek ikramiyeyi beklemek vs. hangi dinin mantığı ile uyuşabilir. Biz İsa nın Allah ın elçisi ve peygamberi olduğuna inanırız ancak insanları uyarmak için gelen bir peygamberi çılgınca kendinden geçerek eğlenip onu anıyorum denmesi akıl ve mantığa uyması söz konusu asla olamaz. Şunu düşünün ; devlet dairesinde çalışıyorsanız bir resmiyet içerisinde olmanız ve bazı kurallara uymanız beklenir değil mi. Uymazsanız ve bu kuralları ihlal edici eylemlerde veya hallerde bulunursanız işinizde istemediğiniz şeyler yaşayabilir ve işinizden olabilirsiniz değil mi? Durum böyle iken ben elhamdulillah müslümanım diyen biri inandığı din olan islamın getirdiklerine ve gerektirdiklerine uyması gerekmez mi?

Mevlana ne güzel demiş değil mi: ' ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol'ağzına sağlık güzel kardeşim

beydemir
01-01-2010, 02:47

peygabberimizin kutlu doğum haftasında ne yapıyorlarki kurbanda dana heykeli diksinler bak öyle bişi yapsın birileri osmann kardeşin dediği gibi gerici irticacı olur o birileri.SELAMLAR

MUTAF
01-01-2010, 07:01
10-15 arkadaş toplandık. ev ortamı. hatta yaşlı buyuklerimiz vardı. içkimizi içtik. yemeğimizi yedik, şakalaştık espri yaptık muhabbet etik.. evime geldim yatıcam şimdi.

soruyorum ;
Şuan ben hristiyanmı oldum.??

Cevap bekliyorum arkadaşlar...
Bu konuyu ciddiye taşıyan arkadaşlarımdan ciddi cevaplar bekliyorum.

demir2768
01-01-2010, 09:01
sadece kimligimizde hıristiyan yazmıyor yoksa yılbaşını sevgililer gününü anneler gününü onlardan daha şatafatlı kutluyoruz biz onların bu özel günlerini kutlarken onlar acaba ramazanda oruç tutuyorlarmı kurban bayramında kurban kesiyorlarmı batılı olamadık ama onlardan daha geniş düşünmeye avrupalı olmadık ama avrupalılardan daha özgür yaşamaya başladık

ali karaca
01-01-2010, 09:56
kim bir topluluğa benzemeye çalışırsa,o kimse onlardandır
____hadisi şerif____

tamer41
01-01-2010, 10:34
mod arkadaşlarım bu mesajımı silerse sevinirim

tamer41
01-01-2010, 10:37

"Iyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah`tan korkup sakının..." (K. Mâide (5) 2. )

"Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır ".(Ebu Davûd, Libas 4; Müsned N/50.)

"Mecusilerin Nevruz (yeni gün, yeni yıl, yılbaşı) kutlamalarına katılmakla da kâfir olur. Çünkü bunda onların o gün yaptıkları şeylere muvafakat anlamı vardır. Daha önce satın almamakta olduğu bir şeyi Nevruz`da, o günü tâzim için -yeme içme için değil- satın alması, keza yine o günü kutlayan şirk ehline Nevrûz Günü, velev bir yumurta olsun, bir şey hediye etmesi de aynıdır" (Hindiyye N/276-77.)

ayrıntılar için: Sorularla İslamiyet | YILBAŞI KUTLAMALARINA KATILMAK, HINDI VB. SATMAK (Only the registered members can see the link)

basri pek karışmam istemem amam yalnış düşünüyorsun yinede kendi tercihin saygı dyarım

dikkat edin açın yabancı ülke kanallarını hiç birinde bizim kadar şaşalı yılbaşı kutlayan yok valla kimse kusura bakmasın ama yılbaşı gecesi GAVURDAN DAHA GAVUR OLUYORUZ. Müslüman olarak yılbaşı olduğunda oturup şöyle bi düşünmemiz bir yıl içinde yaptığımız hayır ve şerleri tartıp kndimizi hesaba çekmemiz daha uygun değilmi SELAMLAR

aynen öyle gericiyim:) hiç ileriyi düşünemiyorum daha dogrusu düşünmek istemiyorum!!!

Mevlana ne güzel demiş değil mi: ' ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol'

peygabberimizin kutlu doğum haftasında ne yapıyorlarki kurbanda dana heykeli diksinler bak öyle bişi yapsın birileri osmann kardeşin dediği gibi gerici irticacı olur o birileri.SELAMLAR

10-15 arkadaş toplandık. ev ortamı. hatta yaşlı buyuklerimiz vardı. içkimizi içtik. yemeğimizi yedik, şakalaştık espri yaptık muhabbet etik.. evime geldim yatıcam şimdi.

soruyorum ;
Şuan ben hristiyanmı oldum.??

kim bir topluluğa benzemeye çalışırsa,o kimse onlardandır
____hadisi şerif____

söyleyecek söz bulamıyorum müslüman belirlenmiş hükümlere göre üstüne düşeni yapmalı isteyen istediğini yapar sorumluluk sahibi olanlar üstüne düşenleri yaptıysa mesele yok biz üstümüze düşenleri yapmış olalım ama hemen de pes etmeyelim

gacvokem
01-01-2010, 11:05

son nokta söyleyecek söz kalmıyor sadece:present:

CABBARİ
02-01-2010, 23:27
10-15 arkadaş toplandık. Ev ortamı. Hatta yaşlı buyuklerimiz vardı. Içkimizi içtik. Yemeğimizi yedik, şakalaştık espri yaptık muhabbet etik.. Evime geldim yatıcam şimdi.

Soruyorum ;
şuan ben hristiyanmı oldum.??

her insan anasinin karnindan müslüman olarak doğar reşit olunca kendi dinini kendi seçer ama hak din islamiyettir müslümanliktir tabiki sen o geceyi bu şekilde değerlendirerek hristiyan olmuş olmazsin ama o geceyi kutlamayip içki içmesen bir yerin eksilmezdi içki içmesen iyiymiş kardeş ..

beydemir
03-01-2010, 04:11

kardeş 1 bölüm Bakara suresinden bir ayet katılmamak bir müslüman için zaten mümkün değil.yazmış olduğun 2 nci bölüme gelince zaten her müslüman bir ayet veya sure okusa dusını yaparken şöyle yapar ALLAHIM okumuş olduğum sureyi kabul buyur,hasıl olan sevabı peygabber efendimizin mübarek ruhuna hediye eyliyorum,eshabü kiramın evliyaların DİĞER BÜTÜN PEYGAMBERLERİN RUHU İÇİNDE KABUL BUYUR,diye dua eder Hz.İsanın doğumu içkiyle faşingle kutlanmaz doğum gününü kutlayacaksan bir dua ile kutla. evet ALLAH kalplerimizide bilir şah damarımızdan daha yakındır ama ALLAH YILBAŞI KUTLAYIN İÇKİ İÇİN DİSKOLARDA ÇEŞİTLİ KEPAZELİKLER YAPIN DEMİYOR.zaten içki kuranı kerimde kesinlikle yasaklanmış içkiyle peygamberin doğum günümü kutlanır.
NOT.Kimseyi kırmak istemem kırdımsa affola.SELAMLAR

kup230
03-01-2010, 16:05
bizim yılbaşımız hicri yılbaşıdır. ve değişemez.bu arada şunuda söylemek isterim yılbaşınıda normal bir gün gibi geçirmek lazım.sen o gün yılbaşı diye içersen eglenirsen o günahtır bence.bazende ince düşünmek lazım.

osmann
23-11-2010, 13:09
eski bir konu, tararken denk geldi...bir iki şey yazayım dedim...malum yeni yıla yaklaşırken :)
yılbaşını içki ve dans ile kutlamak veya eğlenmek aslında dinimizce "azmak" olarak tabir edilebilir... evet azmak...
eee azan günahkar olur...ayeti ve peygamberi inkar eden kafir olur...
yani "ben yılbaşını kutladım, içki içtim dostlarımla muhabbet ve dans ettim, şimdi dindenmi çıktım" dersen? hayır halen müslümansın...ama günaha girdin...büyük günaha...
sırf bunu hristiyanlar kutluyor diye kutluyorsan onu bir bilene sormalı...sakat bir durum...
"sanane be kardeşim sen ne karışıyorsun" diyebilirsin...ama unutmaki dinimizde "emri bil maruf, nehy-i anil münker, (insanlara iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek) gibi bir görev vardır. bu namaz gibi oruç gibi farzdır....(ayetle sabittir) yapmazsan mesulsün...sadece bu konuda değil...her konuda, hayatın her anında bunu yapmak hele hele bu zamanda yapmak çok önemlidir...tabi yaparken kırmadan dökmeden yapmalı...küstürmemeli...
selmetle...

NeRoMaN
23-11-2010, 15:29
Bize neler oluyor???
selametle

Bir bakıma dediğiniz gibi fakire 5Tl veremeyiz ama yılbaşında ağaçlar vs süslemeler...Bu israftır bildiğimiz gibi.İsraf,süslemeler'in Hristiyanlıkla ilgisi onlara göre Bayram.Bize de yeni yıla merhaba demek.Aslında kutlasakta kutlamasakta bize zararı yoktur.Ama arkadaşlarla,aile ile bir arada toplanarak eylence diye nitelenebilir.O da içkisiz anca meşur tombala oyunu,fındık fıstık gibi.:juggle:

deryaboyuk
23-11-2010, 20:39
Merak ediyorum hustlerciler ne zamandan beri yilbaşini kutlamiyor ha onun yeri ayri onun yeri ayri

Catapult®
23-11-2010, 21:02
ya arkadaşlar bu sorunun tek bir cevabı var

Şeytan insanları alıkoymaya and içmiştir ve ALLAHIN Huzurundan Kovulmuştur

Rakı şarap yılbaşı ürünleri insanı Şeytanın Nefsi ile bayıltıyor bu tür şeyler şeytani olduğu için insana hoş geliyor. mesela islam dininde bayram namazı var et kesiyoruz yardımlaşıyoruz şeytan bu işleri sevmez.... kısaca şeytan bayıltıyor insanı.

Mehmet Kaynaklı
17-12-2011, 21:10
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

CABBARİ
29-12-2013, 11:04
Güncel!!!

bayram tv
29-12-2013, 11:15
merak ettigim islam dinimizin inançlarını yerine getirmek için kurban bayramı haftasında sözde hayvan severler .. :warn:bence islam düşmanları..:warn: giderler kurbanlık hayvan pazarlarına protesto ederler sözde aglarlar falen ve bunları destekliyici açıklma yapan bazı ünlü sanatçılar hayvan keserek din inançı olan dini aklım almıyor diyenler nerdesiniz :mad2:milyonlarca hindi kesiliyor her yılbaşında neden protesto etmiyorsunuz ve agaç severler milyonlarca çam agaçı kesiliyor fidan iken nerdesiniz:warn::rtfm::rtfm:

CABBARİ
30-12-2013, 18:50
Yilbaşi bizim icin yeni yilin baslangicidir oda resmiyetten onun haricinde ben ve ailem icin hicbir anlam ifade etmiyor