Orijinalini görmek için tıklayınız : rs 232 den yazılım atmak nasıl olur
ŞAVKÇI09
25-12-2008, 23:38
Arkadaşlar flash belleği yitirdiğimden dolayı ilk kez bu akşam dıgı tv nin gitmesi üzerine 2000 cx super plus'a rs 232 den yazılım atacağım ama bi sorum olacaktı bu indirmiş olduğum yazılım klasörünün içinden 64 KB lık KDB dosyası ile 5 KB lık K E Y dosyası var bunlardan hangisini atmam gerekiyor? Bu birinci sorumdu diğer sorum ise cihazımdan kanal listesini pc ye nasıl alacağım tarif edebilirseniz sevinirim.Teşekkürler...
Arkadaşımilk önce RS 232 kablosunu cihaza bağla ve cihazı standby konumuna al sonra STBLink 1.06 editörü aç birinci yuvarlak com yazan yere tıkla ve evet de sonra cas yazan beşinci yuvarlağa tıkla tamam de sonra masa üstüne indirdiğin 64 kb'lik kdb dosyasını bul yükle ve cihazı aç bu kadar.
ŞAVKÇI09
26-12-2008, 00:11
tşk ederim kucer06 anlatımınız için ben KDB mi *** mi onu bilemedim daha önce çok gördüm yüklenirken bakalım deneyelim şimdi de usta peki kanal listesini nasıl alabilirim cihazdan
Yine aynı şekilde ilk önce birinciye tıklayacaksın tamam diyeceksin bu sefer dördüncüye tıklayacaksın tv ch yazan yere sana iki şık verecek biriciye tıklarsan cihazdan pc'ye alırsın tıklayıp yine cihazı açacaksın işlem bitince açılan pencereyi kapatıp masa üstünü seçip kaydedeceksin.İkinci şık'lada kanal listesini geri yüklersin.
ŞAVKÇI09
26-12-2008, 00:24
tmm usta teşekkür ederim yardımların için. :clap2:: Hayırlı akşamlar
Sanada işinin görüldüğüne sevindim.