Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 lnb ile 4 uydu....
90 cm lik çanak ile.
HOTBİRD 13E --E7-EUTELSAT 3A-- EUROBİRD9-- SİRİUS 5E ,E7 Digitürk uydusu ile birlikte ,Eurobird9 uydusunuda izleyebilirsiniz...
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
*İYİ SEYİRLER*
coscos1222
05-01-2009, 17:10
Paylaşım icin teşekürler . konuyu biraz daha acarsan iyi olur odaklama neresi olcak lnb nere ayarlanacak
badtempered
05-01-2009, 21:01
Toplam da 5 tane oluyor dikkatine :D Sirius ve w3a ayrı uydular.
Ayrıca hotbird >< eutelsat w3a >< Sirius >< thor >< nilesat şekinde de olabiliyor.
Tabi ayarlancak yerde önemlidir.
Bilgilerinize
nilesat uydusu yoktur. e7 yani digitürk uydusu ortada bulunan lnb dir. bunda hem digtürk hemde eurobir9 uydusunu izleyebilirsiniz. bu da 3 lnb ile 4 uydu demektir.test ettim digitürk uydusunu link arama yaptırınca bütün erobird uydusundaki kanalları buldu...
badtempered
06-01-2009, 17:07
nilesat uydusu yoktur. e7 yani digitürk uydusu ortada bulunan lnb dir. bunda hem digtürk hemde eurobir9 uydusunu izleyebilirsiniz. bu da 3 lnb ile 4 uydu demektir.test ettim digitürk uydusunu link arama yaptırınca bütün erobird uydusundaki kanalları buldu...
ben var demedim zaten aparatta başka olabilicek uyduları söyledim.
Ayrıca arkadaşım uyduların isimlerini yanlış yazmışsın ondan karıştırmışım.
orda 4 tane uydu var.
1.Hotbird (13e)
2.Eurobird 9 (9 e)
3.Eutelsat W3a (digitürk) (7e)
4.Sirius (5e)
"W7-EUTELSAT 3A" böyle bişi yok
Saygılar:wave:
Turksat ne oalacak, bu tek çanakla türk kanalları izlemek mümkün mü?
badtempered
06-01-2009, 17:21
ikinci bir canak takılcak türksat için
Hepsi aynı yerde olmuyor.
ayhan2401
07-01-2009, 14:28
sayin badtempered kardes evela yeni yilin kutlu olsun,beni sukonuda aydinlatirsan cok memnun olurum, 19,5. 13. 7.ve5 dereceyi tek canakta ayarlamak icin sifir noktasi hangisi olucak. saygilar.
Bulunduğun bölge de önemli. Multifeed sistemler de aynen motorlu çanak kurulumu gibi düşünmek yararlı olur. 19 derece de Astra büyük çanak isteyebilir. Kullanacağın multefeed aparat da önemli, bazı aparatlardan verim almak çok zor. ayrıca multefed sistemlerde sinyal kaybıda düşünülürse 120 lik iyi odaklamalı bir çanak daha verimli olur.
ayhan2401
07-01-2009, 21:08
sayin alban kardes selamlar,yer Almanya kuzey bölgesi canagin büyüklügü sorun deyil benim sorum sifirnokta hangi uydu olucagi ,cevabin icin ayrica cok tesekür ederim.
badtempered
08-01-2009, 17:06
sayin badtempered kardes evela yeni yilin kutlu olsun,beni sukonuda aydinlatirsan cok memnun olurum, 19,5. 13. 7.ve5 dereceyi tek canakta ayarlamak icin sifir noktasi hangisi olucak. saygilar.
Bulunduğun bölge de önemli. Multifeed sistemler de aynen motorlu çanak kurulumu gibi düşünmek yararlı olur. 19 derece de Astra büyük çanak isteyebilir. Kullanacağın multefeed aparat da önemli, bazı aparatlardan verim almak çok zor. ayrıca multefed sistemlerde sinyal kaybıda düşünülürse 120 lik iyi odaklamalı bir çanak daha verimli olur.
sayin alban kardes selamlar,yer Almanya kuzey bölgesi canagin büyüklügü sorun deyil benim sorum sifirnokta hangi uydu olucagi ,cevabin icin ayrica cok tesekür ederim.
Sayın ayhan,,
alban siz önemli bir yere deyinmiş aslında daha önce yazıcaktım konuya unutmuşum.
Bu multifeed olayında en önemli şeylerden biri bulundugunuz bölge
Normalde bu uyduları tek tek rahat birşekilde alamıyorsanız multifeed olayı gercekleşmez.
Albanın dedigi gibi burda tam odaklanamadıgı için kayıp olur.
Siz türkiye dışı bir yerde oturdugunuzdan odak noktası konusunda pek yardımcı olamıcam.
ayhan2401
08-01-2009, 22:56
sayin badtempered verdiginiz bilgi icin tesekürler.
nilesat uydusu yoktur. e7 yani digitürk uydusu ortada bulunan lnb dir. bunda hem digtürk hemde eurobir9 uydusunu izleyebilirsiniz. bu da 3 lnb ile 4 uydu demektir.test ettim digitürk uydusunu link arama yaptırınca bütün erobird uydusundaki kanalları buldu..bu bilgi bence yalnış kontrol edin lütfen ondan sonra yeniden yazın 7 derece ve 5 derece geliyor 9 derecen yayın nasıl geliyor???????
çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık
beaverss
28-03-2014, 10:55
çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık
bende yapmayı düşünüyorum