PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dreambox 500 S Aradığınız Servıs Bulunumadı Sorunu ve Çözumu

Volkan
12-01-2009, 23:01
Arkadaşlar Dreambox 500 S lerde kanllarda dolaşırken aradığınız servıs bulunamadı problemı çok sık yaşanmaktadır. Bunun sebebı de bu cihazların tunerlerının ve besleme devrelerının çok hassas olmasıdır.

Sorunun Çözum Yolları.

1. Kullanılan LNB - KABLO ve DİSEQC

LNB: Kullanılan lnb nın kalitelı bır lnb olması gerekır örnek vermek gerekır SHARP - MTI - GRUNDIG - NEXT - BOTECH gibi markalar. ayrıaca lnb yi çanağa taktıktan sonra polarızasyon ayarı çok iyi yapılmalıdır.

KABLO: Kullanılan kablo kesınlıkle çin kablosu olmamalı yanı bakır kablo olmalıdır. Zira yaz aylarından sonra kış ayında kablo oksıtlenıp problem yaratmaktadır.

DISEQC: Bu cihazlarda en fazla sorun çıkartan parçadır. Kanallarda gezerken servıs bulunamadaı yada uydudan uyduya geçişte geçiş voltajını algılamdığı için çok problem yaratmaktadır. Bu cihazlarda deneme yapan arkadaşlar ve ben kendımde bizzat en az 10 adet değişik marka dıseqc denedım ve en iyi alınaan markaları aşağıya yazdım. Özellikle Rolelı dıseqc ler de problem çıkmamaktadır ve GOLDMASTER RM 5 ve RM 8 ve NEXT marka dıseqc ler bu cihazla uyumlu çalışmaktadırlar.

SPAUN

Only the registered members can see the link

GOLDMASTER

RM 5 Only the registered members can see the link RM 8 Only the registered members can see the link('Only the registered members can see the link')

NEXT

2. UYDU YAPILANDIRMA

Arkadaşlar bir diğer çözumde servıs aramadan uydu yapılandırmaya girin daha sonra burdan standart kullanıcı yı seçin ve sıra ile uyduları tanımlayın sonra ilk uydu da lnb tıpını 0 diğerleını sıra ile 1.2.3 yapın sonra 1 yaptığınız uydu uzerınde ok tuşına basın arıdından mvı tuşa basın ve orda dısegc kıpını 1.1 yapın. bu işlemı 2 ve 3 numralı uydular içinde yapın 0 numarlı uyduda hiç bir işlem yapılmayacak.

3. TEKNIK ÇÖZUM

Cihazınızda kablo lnb dıseqc ve sistem ayarlarında problem yoksa ve halen bu arıza devam edıyorsa cihazda teknık bir arıza vardır. Bu aşamadan sonra yapılacak uygulamalar teknık kişiler tarafından yapılması gerekır.

- Tuner çıkış vıltajları 14-18V karasız çıkıyorsa cihaz ön panel kendimize dönük iken 6r bobin açık devre veya soğuk lehim değiştirin veya lehimlerini tazeleyin.

- Cihaz ön panel kendimize dönük iken tunerin hemen altında F 70 sigorta direnç var bu açık devre veya değeri büyümüştür bu direnç yerine 0,33 ohm yarım watt direnç takın düzelecektir makina sinyal almaya başladığı zaman D 72 micro led yandığını göreceksiniz.

- Dreambox 500 lerde adaptörlerdekı kondansatörlerın zayıflaması cıhaza yeterlı voltajların gştmemesıne sebep olur bu aşamada adaptörde buluna direç ve kondansatörlerın kontrol edılmesı gerekır.

KLON CİHAZLAR

Dream Dragon INT 5000 CS

Bu cihazda bulunan R713 mıkro direnç bir sure sonra değer kaybetmektedır zaten cihazın içi açıldığı zaman uzerının kararmış olduğu görulur yerıne 220 ohm ceyrek what direnç takarsanız problem duzelır.

karakol1973
02-05-2009, 00:18
paylaşım için teşekkürler.

barisocal
05-06-2009, 01:29
Bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için size teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

alpine_2934
08-07-2009, 16:49
bu sorun orjinal cihazda da olurmu?

SynTech
08-07-2009, 17:11
resimler tam gözükmüyo herhalde?

LeMuReT*
16-07-2009, 23:24
bu sorun orjinal cihazda da olurmu?

Bu sorun orj yada klon die ayrılmaz

Genelde verebilir bu sorunu en büyük sıkıntı ise dieseq seçmesidir bu durumda yapılacak en iyi çözüm starsat dieseq kesin çözüm olacaktır...

sancaktar78
17-07-2009, 09:17
bende nerdeyse 8-10 tane disecq var.
bu sorunu tek tek disecqleri deneyerek aştım.gm rm 8 den tutunda orj starsata kadar her bi disecq denedi tarafımdan.
şimdi ismini vermeyeceğim en dandik disecq (piyasa değeri - 2 lira -) ile sıkıntıyı çözdüm.
ikinci olay

ne yaparsak yapalım devreye disecq girerse yaklaşık 10 puan sistemde sinyal düşmesi mutlaka yaşanıyor

Volkan
17-07-2009, 12:04
bende nerdeyse 8-10 tane disecq var.
bu sorunu tek tek disecqleri deneyerek aştım.gm rm 8 den tutunda orj starsata kadar her bi disecq denedi tarafımdan.
şimdi ismini vermeyeceğim en dandik disecq (piyasa değeri - 2 lira -) ile sıkıntıyı çözdüm.
ikinci olay

ne yaparsak yapalım devreye disecq girerse yaklaşık 10 puan sistemde sinyal düşmesi mutlaka yaşanıyor

hocam senın cihazdaki sıkıntı nın çözme problemı basit bilmıyorum belki değiştirmişsindir yada duruodur R713 mikrodirencini 220 ohm çeyrekwatt yada 1 watt lık direnç ile değiştirirsen diseqc falan sseçmio.

destek
20-07-2009, 10:59
hocam senın cihazdaki sıkıntı nın çözme problemı basit bilmıyorum belki değiştirmişsindir yada duruodur R713 mikrodirencini 220 ohm çeyrekwatt yada 1 watt lık direnç ile değiştirirsen diseqc falan sseçmio.

c728 = 330-470 mf25v çıkıyor biz 1000mf25v takalım

skandemir
23-07-2009, 22:04
slmlar yaklaşık 10 saattir dreambox 500s hakkında bilgilerle savaşıyorum,sanıyorum bu konuda en bilgili kişi sizsiniz,banada yardımcı olursanız sevinirim..kadıköy bölgesinde uyduya yazılım yükleyen iyi bir yer tavsiye edermisiniz,malesef bütün yazılımları sildim ve fabrika ayarlarına dönüş yaptım:( komple şifreleri çözen yazılımla birlikte almıştım ama şimdi hiçbiri yok:( yarın sabah ilk işim tekrar yükletmek olucak ama aldığım yerden memnun kalmadığım için acil yardıma ihtiyacım var...şimdiden tşklerrr

Volkan
23-07-2009, 22:13
arkadaşım fabrika ayarlarına döndüğün için server bilgilerin silinmiştir. server bilgilerin yedeği yoksa mecbur aldığın yerde yüklettireceksın eğer server bilgilerini yedeği varsa işin basit o zaman yardımcı oluruz ama önemli olan server bilgileri.

skandemir
23-07-2009, 22:21
çok tşkler ama malesef yedeğim yok ve aldığım yer satış sonrası hizmette berbat....yeni bir yere tekrar dünya para verip yükletmem gerekiyo,bildiğiniz bir yer yoktur sanırım,avrupada görünüyorsunuz.....yinede diğer arkadaşlardan kadıköy çevresinde bir yer bilen varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim

Volkan
23-07-2009, 22:28
çok tşkler ama malesef yedeğim yok ve aldığım yer satış sonrası hizmette berbat....yeni bir yere tekrar dünya para verip yükletmem gerekiyo,bildiğiniz bir yer yoktur sanırım,avrupada görünüyorsunuz.....yinede diğer arkadaşlardan kadıköy çevresinde bir yer bilen varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim

arkadaşım cihazı sen kendinde yüklersın o kadar zor değil hazır backuplar var ama sen bu cihazı ınternete bağlayıp şifreli yayınları izliyordun. bu şifreleri server aracığı ile izliyorsun ve server bilgileri cihaz içinde yüklü idi. şimdi senin server bilgilerini başka bir elektronikçi nasıl bilsin sen bu cihazı yine aldığın yerde yüklettirmek zorundasın. ama serverin yoksa bunu kendinde yaparsın.

skandemir
23-07-2009, 22:31
ok çok tşkler

skandemir
23-07-2009, 22:59
çok özür dileyerek son birşey sormak istiyorum,aldığım yerin kartvizitinin arkasında benim adım ve soyadımın harflerinden oluşan bir şifre ve aldığım tarih yazılı server bilgisi bumudur?

htopdas
23-09-2009, 15:57
server bilgisi küçük mesale cccam.cfg dosyasıdır kaç aylık üye olduğunu bilmiyorum fakat yinede cccam dosyasını maili ne göndere bilirler boyutu çok küçüktür diğer işlemleri kendin dene sana herzaman lazım yedeğinide almayı öğrendinmi sorun bitmiştir denemeye değer

CABBARİ
23-09-2009, 16:28
arkadaşlar aynı sorun bendede var kabloyu değiştirdim olmadı DISEQ değiştirdim olmadı lnb değiştirmedim sıra onamı gelsin başka bir şeymi yapalım?

sercankolay
23-09-2009, 16:48
adaptördeki kondansatörü değiştirdinmi peki

sercankolay
23-09-2009, 16:50
ayrıca daha iki gün önce benimde olmuştı diseq i değiştirdim bide anten kablosunun uçlarını biraz uzattım düzeldi şimdi sorun yok

CABBARİ
23-09-2009, 17:24
anten kablosu yeşil olan bir cins varmış pahalı dediler ondan alsam ansıl olur acep?

sercankolay
23-09-2009, 18:03
kabloları değiştirmeylede sorun çözülüyo oda olmassa servise vercen o zaman çünkü başka yapıcak bişi kalmadı

muhteşem
23-09-2009, 18:04
gemini haricinde bir image yüklese sorun düzelmezmi?

sercankolay
23-09-2009, 18:26
Birçok forumu okudum gemini değiştirmek gibi bi fikir vermemişler

ttk lı
23-09-2009, 18:49
arkadaşlar bendede aynı sorun oldu vede çözümü büyük ihtimal adaptör sorunu olabilir ..başka adaptörle deneyin . saygılar.

Volkan
23-09-2009, 18:58
cabbari pencereden adaptörü deneme için al adaptörden olma olasılığı var. Adaptörün içindeki kondansatörler şişmiş olabilir. Ayrıca piyasadan bulabilirsen 3 yada 4 amperlik bir adaptör bul bence bu cihazların en büyük sıkıntısı adaptör.

optik burak
24-09-2009, 14:24
evet bu gibi hatalar yapıyor drembox bunu sebebi tünerin kazancı ösilötörü düşük olmasından kaynaklanıyor birde adaptör aynı voltaj olucak ama amper yüksek adaptör kulana bilirsiniz amperin ne kadar yüksek olması cihazın okadar kararlı çalışması demektir

redd33
01-10-2009, 19:33
yeni bir dm 500 aldım merkezi sistem uydu yayını var apartmanda bagladıgım andan itibaren bu hata mesajı gelıyo kuruluma gırerek ayarlamaları yaptım ama degısen bısey olmadı. lnb vs. değiştirme sansımda yok. ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim

CABBARİ
01-10-2009, 20:38
yeni bir dm 500 aldım merkezi sistem uydu yayını var apartmanda bagladıgım andan itibaren bu hata mesajı gelıyo kuruluma gırerek ayarlamaları yaptım ama degısen bısey olmadı. lnb vs. değiştirme sansımda yok. ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim

eger antenden çıkıp cihazına kadar gelen kaploda ek yeri çoksa sorun yaşarsın birde anten kablosunu bağladıgın yerleri cihaza ve elb ye giren kısımların bakır uçalrını uzun tut fark ediyor
selametle

emrah48700
02-10-2009, 23:28
slm arkadaşlar bende bir dream500s almak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ben hiç anlamıyorum almak istememin sebebide şifreli kanalları açıyormuş acaba doğrumu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

suleymanpulat
04-10-2009, 19:36
ustalar yardım lütfen R713 mıkro dirençin yerıne 220 ohm ceyrek what direnç ile c728 = 330-470 mf25v ile 1000mf25v ile değiştirdik çihazı beş dakika seyrettik sonra yine aradıgınız servis bulunamadı yazısı cıktı birdahada yayın gelmedi önceden kabloları söküp takınca yayın geliyordu şimdi oda gitti

murat3232
11-10-2009, 19:42
paylaşım için teşekkürler

kukla
03-02-2010, 16:44
arkadaşlar bende mağdurlar arasına geçiyim önceleri uydudan uyduya geçişte donma vardı diseq i değiştirdim ve sorun cözüldü fakat şimdi de turksat %90 hotbird %90 sinyal alırken eutelsat %56-%60 sinyal almakta ve aradığınız servise ulaşılmıyor demekte gene ve önceden izlemekteydim yeni oldu bu olay ne yapmam gerekmekte yeni bir adaptör mü almalıyım ? yoksa çanak ayarı mı yaptırmalıyım

ali muştu
03-02-2010, 20:39
bende bu sorun vardı aradıgınız servis bulunamıyor diyordu ben şöyle yaptım birtane goltmaster dıseg aldım dörtane canak kullanıyordum bütün elemlileri goltmaster yaptım ve birdaha böyle sorun yasamadım tavsiye ederim

sawmen
16-02-2010, 18:55
çok çok tşkelr

kladan
17-02-2010, 19:37
eyvallah güzel paylaşım

ademir
17-02-2010, 22:48
Arkadaşlar Dreambox 500 S lerde kanllarda dolaşırken aradığınız servıs bulunamadı problemı çok sık yaşanmaktadır. Bunun sebebı de bu cihazların tunerlerının ve besleme devrelerının çok hassas olmasıdır.

Sorunun Çözum Yolları.

1. Kullanılan LNB - KABLO ve DİSEQC

LNB: Kullanılan lnb nın kalitelı bır lnb olması gerekır örnek vermek gerekır SHARP - MTI - GRUNDIG - NEXT - BOTECH gibi markalar. ayrıaca lnb yi çanağa taktıktan sonra polarızasyon ayarı çok iyi yapılmalıdır.

KABLO: Kullanılan kablo kesınlıkle çin kablosu olmamalı yanı bakır kablo olmalıdır. Zira yaz aylarından sonra kış ayında kablo oksıtlenıp problem yaratmaktadır.

DISEQC: Bu cihazlarda en fazla sorun çıkartan parçadır. Kanallarda gezerken servıs bulunamadaı yada uydudan uyduya geçişte geçiş voltajını algılamdığı için çok problem yaratmaktadır. Bu cihazlarda deneme yapan arkadaşlar ve ben kendımde bizzat en az 10 adet değişik marka dıseqc denedım ve en iyi alınaan markaları aşağıya yazdım. Özellikle Rolelı dıseqc ler de problem çıkmamaktadır ve GOLDMASTER RM 5 ve RM 8 ve NEXT marka dıseqc ler bu cihazla uyumlu çalışmaktadırlar.

SPAUN

GOLDMASTER

RM 5 Only the registered members can see the link RM 8 Only the registered members can see the link('Only the registered members can see the link')

NEXT

2. UYDU YAPILANDIRMA

Arkadaşlar bir diğer çözumde servıs aramadan uydu yapılandırmaya girin daha sonra burdan standart kullanıcı yı seçin ve sıra ile uyduları tanımlayın sonra ilk uydu da lnb tıpını 0 diğerleını sıra ile 1.2.3 yapın sonra 1 yaptığınız uydu uzerınde ok tuşına basın arıdından mvı tuşa basın ve orda dısegc kıpını 1.1 yapın. bu işlemı 2 ve 3 numralı uydular içinde yapın 0 numarlı uyduda hiç bir işlem yapılmayacak.

3. TEKNIK ÇÖZUM

Cihazınızda kablo lnb dıseqc ve sistem ayarlarında problem yoksa ve halen bu arıza devam edıyorsa cihazda teknık bir arıza vardır. Bu aşamadan sonra yapılacak uygulamalar teknık kişiler tarafından yapılması gerekır.

- Tuner çıkış vıltajları 14-18V karasız çıkıyorsa cihaz ön panel kendimize dönük iken 6r bobin açık devre veya soğuk lehim değiştirin veya lehimlerini tazeleyin.

- Cihaz ön panel kendimize dönük iken tunerin hemen altında F 70 sigorta direnç var bu açık devre veya değeri büyümüştür bu direnç yerine 0,33 ohm yarım watt direnç takın düzelecektir makina sinyal almaya başladığı zaman D 72 micro led yandığını göreceksiniz.

- Dreambox 500 lerde adaptörlerdekı kondansatörlerın zayıflaması cıhaza yeterlı voltajların gştmemesıne sebep olur bu aşamada adaptörde buluna direç ve kondansatörlerın kontrol edılmesı gerekır.

KLON CİHAZLAR

Dream Dragon INT 5000 CS

Bu cihazda bulunan R713 mıkro direnç bir sure sonra değer kaybetmektedır zaten cihazın içi açıldığı zaman uzerının kararmış olduğu görulur yerıne 220 ohm ceyrek what direnç takarsanız problem duzelır.

paylaşım için teşekkürler cihazı yeni aldım tam olarak cihaz hakkında bilgimyokteşekkürler

escobar_37
12-03-2010, 22:20
ok tesekurler

Efe Takmaz
14-03-2010, 17:05
Arkadaşlar aradığınız servis bulunamadı problemini baya bi yaşadım.Yeri geldi.O kadar sinirlendimki çanağı cihazı komple çıkarıp camdan aşağı atmak bile geldi içimden.Normal uydu cihazı bağlıyorum.Sinyaller full ama dm 500s bağlıyorum.Sinyal yok.Bende herkes gibi standart dışı kullanıcı tarafından tanımlanmış seçeneğiyle uyduları sıralıyordum.Ama maalesef en büyük problem bu şekilde tanımlama arkadaşlar özellikler 3 yada 4uydu kullananlar disenq 4 uyduluda uydularınızı tanımlayıp restart enigma yapın inanın ne aradığınız servis bulunamadı yazısını göreceksiniz nede sinyal derdi çekeceksiniz.

melikgard4
16-03-2010, 21:39
teşekkürler

tremula
26-03-2010, 15:42
slm, el ile yeni bir kanal eklediğimde, mevcut kanallardan birini siliyor. nasıl yapmam lazım?
yardımcı olabilir misiniz?

s.acilen
07-04-2010, 15:44
disecg den oluyor.bizim disecqi değiştirdik sorun bitti.

şair
14-04-2010, 08:57
paylaşı için tşk.

doublemoon
16-04-2010, 23:54
teşekkürler . . .

seasta
15-09-2010, 17:28
Baya uzun zamandır bu sorunun cevabını arıyordum.İlk forum msj ım. Forumları sevmeye başladım. İyi forumlar.

jackies35
20-09-2010, 21:09
paylaşım için teşekkürler..

denizpetek
22-09-2010, 20:11
merhaba sitedeki ilk mesajım çok işime yaradı teşeküür ederim

Volkan
22-09-2010, 20:16
merhaba sitedeki ilk mesajım çok işime yaradı teşeküür ederim

sitemıze hoşgeldiniz. işinize yaradı ise ne mutlu bana.

sezai75
26-09-2010, 21:46
slm volkan usta paylaşımın için teşekürler problemi çözdüm adaptörlerdekı kondansatörlerın
deiştirdim test aşamsındayım açemi oldum halde adaptörlerdekı kondansatörlerın deiştirdim makina gayet güzel çalışıyor.okadar pahalı birşey deil 0.25 kr 1 lira bile deyil selanik pasajında mevcut 17-16 nolu dükanda heralde teşekürler hayırlı akşamlar ...

sagaris
10-11-2010, 14:15
selam arkadaşlar ben 8li diıseg le şu an 5 uydu izliyorum zaman zaman ayarlar bozuluyor yeniden düzeltiyorum antenden faka t tam bi randıman yok anteni büyütmeyi düşünüyorum 120 lik gibi,denildiği gibi bu cihazların tunerlei çok hassas yani normel bi reseverle ayar yapıyorum dreamda göstermeyenler normal reseverde gösteriyor,acaba diyorum bu dreama alternetif başka bi cihazmı alsam,zaten hd cihaz almak istiyorum, server bilgilerini bu cihazlar da kumandayla giriliyormuş bunları kullananlar varmı forumda,atlanta box ve baff ın bi cihazı var böyle baff nispeten daha ucuz,yoksa ekipmanları tekrar kontrol edip dreamı kullanmaya devam mı edeyim,saygılar..

baretta29
10-11-2010, 17:52
Dostum servis bulunmadı sorunu, anten kurulumu ve kullandıgın image ve uyumlu backupla ilgilidir Tabiki server de çok önemli, eger hd cihaz alacaksan dreambox 8000 serisini tavsiye ederim veya atlanta olabilir aam atalanta üzerinde daima güncelleme yani yazılım destegi zayıf ama ben sadece seyredecegim herhangi bir işlem yapmayacagım diyorsan atalanta alabilirsin ama dreambox da yok yok karar senin

muslum-baba
10-11-2010, 18:03
yakında dreambox alırsam bu bilgi lazım olur tşk.

garipyolcu
27-11-2010, 02:12
teşekkürler....

ali muştu
28-11-2010, 20:38
arkadaşlar cihazın fişini cıkarıp taktım fakat hicbir uyduda sinyal almamakta ilkdefa basıma geliyor kaploya baktım baska cihazda sinyal alıyor adaptör calışıyor yeşil ışık yanmakta acaba sorun nerden kaynaklanır

Volkan
28-11-2010, 21:35
disegc ayarlarını kontrol ettinizmi

ali muştu
28-11-2010, 21:47
disegc ayarlarını kontrol ettinizmi

disegc sorun yok baska cihazı takıp denedim donalımsal sorun yok calışırkene birden gitti

ali muştu
28-11-2010, 21:48
fişi cıkarıp taktım ve böyle sorunla karsılastım

Volkan
28-11-2010, 22:01
disegc sorun yok baska cihazı takıp denedim donalımsal sorun yok calışırkene birden gitti

ben sana disegc kontrol et demedimki cihazında uydu yapılandırmadaki disegc ayarlarını bir kontrol et dedim.

ali muştu
28-11-2010, 22:36
ben sana disegc kontrol et demedimki cihazında uydu yapılandırmadaki disegc ayarlarını bir kontrol et dedim.

denedim ustam konturol ettim hersey ayarlı zaten zaten buzamana kadar bu ayarlarla kullanıyordum cihazın fişini cıkarıp taktım ve devamlı aradıgın servis bulunamadı diyor

necoes
23-02-2011, 20:51
teşekkürler

cfmax
12-04-2011, 18:44
teşekkürler paylaşım için.....

erchan
21-05-2011, 18:13
Volkan Bey'e çok teşekkür ediyorum paylaşımlarından dolayı..

blade
10-06-2011, 18:07
DREANBOX 500 S KULLANAN VE BU CİHAZA BİLEN ARKADAŞLAR
1-tu8rksat-hotbirt 2 canagım var
2-2 çanak next dayzekle birleştirilmiştir
3-Televizyon 102 ekran lcd phılps
4-yaklaşık 2 yılldır kullanıyorum 3 aydır sorun var
SORUN
A-cihaza açılınca çalışıyor kanallar gösteriyor kanal degiştirince kanal görüntüsü kayboluyor servis uygun degil yazıyor ancak sag alt köşede uydu sinyali ve kaitesi var.
B-çanaklardan gelen kabloyu uydu cihazaında söküp tekrar taktığımda görüntü geliyor çalışıyor kanal degiştirdiğimde aynı şey oluyor
C-tüm teşisatı kontrol ettirdim uydu bulucuyla sinyalleri yükselttik sinyallerde bir sorun yok
D-elimde fta goldmaster cihazını takıyorum sorun yok tüm kanallar gösteriyor kanal degiştirsemde sorun yok dremabox taktıgımda kanal degiştirdiğimde kanal görüntüsü gidiyor uydu sinyali kaLİTE sinyali mevcut kanal görüntüsü yok uydu kablosunu söküp takdığımda görüntü geliyor kanal degiştirdiğimde aynı sorun oluyor
SORUN NE OLABİLİR USTALARDAN CEVABINIZI BEKLİYORUM

gungor1976
11-06-2011, 01:18
DREANBOX 500 S KULLANAN VE BU CİHAZA BİLEN ARKADAŞLAR
1-tu8rksat-hotbirt 2 canagım var
2-2 çanak next dayzekle birleştirilmiştir
3-Televizyon 102 ekran lcd phılps
4-yaklaşık 2 yılldır kullanıyorum 3 aydır sorun var
SORUN
A-cihaza açılınca çalışıyor kanallar gösteriyor kanal degiştirince kanal görüntüsü kayboluyor servis uygun degil yazıyor ancak sag alt köşede uydu sinyali ve kaitesi var.
B-çanaklardan gelen kabloyu uydu cihazaında söküp tekrar taktığımda görüntü geliyor çalışıyor kanal degiştirdiğimde aynı şey oluyor
C-tüm teşisatı kontrol ettirdim uydu bulucuyla sinyalleri yükselttik sinyallerde bir sorun yok
D-elimde fta goldmaster cihazını takıyorum sorun yok tüm kanallar gösteriyor kanal degiştirsemde sorun yok dremabox taktıgımda kanal degiştirdiğimde kanal görüntüsü gidiyor uydu sinyali kaLİTE sinyali mevcut kanal görüntüsü yok uydu kablosunu söküp takdığımda görüntü geliyor kanal degiştirdiğimde aynı sorun oluyor
SORUN NE OLABİLİR USTALARDAN CEVABINIZI BEKLİYORUMSorun Dreamboxın kendisi.Allah tez zamanda seni bu cihazdan kurtarsın. FTA Goldmaster bile sorunsuz çalışıyor dreambox sorunlu...

whiteram28
28-06-2011, 00:58
teşekkürler çok makbule geçti

gocebe
04-07-2011, 09:13
Bu bilgiler için teşekkürler gerçekten işime yaradı

yagmur22
08-07-2011, 02:32
tşkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

airjordantr
04-08-2011, 18:57
Teşekkürler

asiz35
04-08-2011, 21:57
teşekkürler.....

Model_Gürcan
05-08-2011, 00:11
teşekkürler

erginyenal
09-09-2011, 03:04
paylaşımiçin teşekkürler

kanarya_avcisi
18-09-2011, 12:38
orjinal dm500s cihazımda 4 lü diseqc ile 4 uydu seyretmek istedim..1.Türksat-2.eutel-3.hotbird-4.sirius..bu ayarları yaptım bağlantıları düzgünce bağladım..neyse cihaza geldigimde Türksattan eutele geçtiğimde felaket bir sinyal dalgalanması yaşadım..sonra gm rm8 aldım taktım dalgalanma gitti..gayet güzel sinyal alıyorum..yalnız şimdide Eutelden Türksata geçerken aradığınız servis bulunamadı diyor 15-20 saniye sonra Türksat kanalları geliyor..bu yaşadığım olaya nasıl bir çözüm önerirsiniz..

leo95164
18-09-2011, 19:37
elinize saglik

strateji
28-09-2011, 16:30
teşekküler.

sero497
28-09-2011, 22:35
sağolunnnnnnnnnn :_)

sertac1303
02-10-2011, 14:39
merhabalar bende dreambox 500 kullanıyorum.... 1-2hafta öncesine kadar hiç birproblem olmadan izleyebiliyordum. fakat son birhaftadır digitürk 7 den hiç bir kanal izleyemiyorum... net bağlantısı falan herşey normal sanki açılacakmış gibi bekliyor fakat açılmıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim....

sertac1303
02-10-2011, 14:43
yardım edecek kimse yokmu
,

ozgebru
04-11-2011, 00:45
4 uydulu sistem kurulu.her uydudan 3,5 kanalda görüntü geliyor.bazı şifreli kanallar kırık kırık mozaiklenme yapıyor.kanalların hemen hemen hepsinde aradığınız servis bulunamadı yazıyor.ayrıca yerel kanallarda bile şifreliymiş gibi işaretler çıkıyor. Ne önerirsiniz? saygılar..

siyahii
24-12-2011, 00:42
tşk ler
emeğiniz için

sonerpol
24-12-2011, 01:02
çok faydalandım, paylaşım için teşekkürler

kınık
25-02-2012, 18:05
dm 500s cihazda bir saat kadar calişyor sonra sinyal gidiyor servis bulunamadı diyor fişten cıkarıyorum tekrar takıyorumsinyal geliyor -3-5 saniye sonra tekrar gidiyor sebebi nedir acaba

sc_death
09-08-2012, 08:26
teşekkrler paylaşm için

unreall
10-08-2012, 20:08
Tesekkurler..

alpdemet
10-08-2012, 22:34
aynı sorun bende de vardı, uydu ayarlarından Diseqc A B yerine TONEBURST olarak değiştirdim, ilginçtir sorun kalmadı. Bir deneyin derim.