Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor - Galatasaray
Baldemir
24-01-2009, 03:51
Maça Doğru: Sivasspor - Galatasaray
Turkcell Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, 4 Eylül Stadı'nda Sivasspor’la karşılaşacak. İki takım hakkında son bilgiler, istatistikler, hava durumu...
Stadyum: 4 Eylül
Tarih: 24 Ocak 2009 Saat:14:00
Hakem: Yunus Yıldırım
Hava Durumu: Maç günü Sivas’ta açık hava bekleniyor. Tahmini en yüksek hava sıcaklığı 1, en düşük ise -7 C derece olacak.
TV: Lig TV
Galatasaray
Turkcell Süper Lig’de ilk yarıda oynadığı 16 maçta 10 galibiyet alan ve üç kez de rakipleriyle eşitliği bozamayan Galatasaray, üç karşılaşmada ise sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçlarla 33 puan toplayan Galatasaray rakip filelere 38 gol gönderirken kendi kalesinde 19 gol gördü. Galatasaray, 16 karşılaşmada bulduğu 38 golle Turkcell Süper Lig'in en golcü takımı unvanını da elinde bulunduruyor.
Galatasaray, deplasmanda oynadığı sekiz karşılaşmada ise üç galibiyet, iki beraberlik üç de mağlubiyet aldı. Galatasaray, bu karşılaşmalarda 14 gol atmayı başarırken kendi kalesinde 12 gol gördü.
Sivassspor’la 7. Randevu
İki takım arasında Sivasspor'un lige yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 3 sezondaki 6 maç sonucunda Galatasaray 4 kez rakibini yenerken, 2 maç berabere sonuçlandı, Sivasspor henüz galibiyet alamadı. Sivas'ta yapılan 3 maçtan 2'si berabere sonuçlanırken, geçen sezon Galatasaray rakibini 5-3 mağlup etmişti.
İki takım arasında ligde yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
2005-2006
Galatasaray-Sivasspor 2-0
Sivasspor-Galatasaray 0-0
2006-2007
Galatasaray-Sivasspor 3-1
Sivasspor-Galatasaray 1-1
2007-2008
Galatasaray-Sivasspor 2-0
Sivasspor-Galatasaray 3-5
Sivasspor
Turkcell Süper Lig'de oynadığı 16 karşılaşmada 10 galibiyet alan, dört kez rakipleriyle eşitliği bozamayan ve iki kez de mağlup olan Sivasspor, topladığı 34 puanla lider durumda. Sivasspor bu karşılaşmalarda 28 gol bulurken kendi kalesinde 12 gol gördü. Sivasspor kendi sahasında oynadığı sekiz karşılaşmada ise yedi galibiyet aldı, bir kez berabere kaldı. İç saha maçlarında 17 gol bulan kırmızı beyazlılar kendi kalelerinde ise dört gol gördü. Bülent Uygun’un çalıştırdığı Sivasspor ara transferde İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımından Fransız Yannic Kamanan’ı transfer etti.
Yine yeneceğiz.
Ama gol atmak zor olacak o stadta..
Baldemir
24-01-2009, 15:43
Sivasspor 0-0 Galatasaray dakika:40
Topla oynama oranları: Sivasspor: % 44 Galatasaray: % 56
pencere77
24-01-2009, 15:49
ümit karan kırmızı kart gördü
ali muştu
24-01-2009, 15:51
ilk yarı bıttı
ümit neden kart gördü ben maçı izleyemiyorum ama duyduguma göre küfür etmiş öylemi?
2 gol var sivsa hayırlı olsun
selametle
Baldemir
24-01-2009, 16:39
Sivasspor Sezer'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Balili soldan ceza sahasına girdi, yerden pasını arka direkteki Sezer'e attı. Sezer uygun pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. 2-0
f47xfenerli
24-01-2009, 16:45
ümit neden kart gördü ben maçı izleyemiyorum ama duyduguma göre küfür etmiş öylemi?
ayağıyla hakeme doğru su sıçrattı ama net bilmiyorum niye kart gördüğünü
birde hekeme doğru birşeyler dedi ama ne dedi ?
pencere77
24-01-2009, 16:49
emre aşık ve sezer sarı kart gördü. sabride sarı kart gördü
pencere77
24-01-2009, 16:59
sivas:2 Gs:0 maç bitti.
Ümit Karan hakemden açıklama bekliyor
Only the registered members can see the link
Galatasaray'ın kaptanı Ümit Karan, Sivasspor maçında neden kırmızı kart gördüğünü anlayamadığını söyledi. Ümit kart gördüğü pozisyon için şöyle konuştu:
Karşılaşmanın bitiminde Lig TV'nin Canlı yayınına katılan golcü futbolcu, hakeme küfür etmediğini vurgulayarak, "Neden kırmızı kart gördüğüm konusunda hiçbir fikrim yok. O pozisyonda ben buza tekme atıyorum. Hakeme itirazım yok. Neden kırmızı kart gördüğüm konusunda bir açıklama bekliyorum. Ben niçin kırmızı kart gördüğümü de bilmiyorum. Ben yardımcı hakeme sordum ben sana küfür ettim mi diye o da hayır dedi. Üzerine su damlası gelmiş diye kırmızı kart gördüm. Benim zaten hakemle bir işim yoktu. Pozisyon olduktan sonra da orta hakem maçın yardımcısına uymak zorunda kaldı. Bir açıklama bekliyorum" diye konuştu.
pencere77
24-01-2009, 18:49
Galatasaray'ın kaptanı Ümit Karan, Sivasspor maçında neden kırmızı kart gördüğünü anlayamadığını söyledi. Ümit kart gördüğü pozisyon için şöyle konuştu:
Karşılaşmanın bitiminde Lig TV'nin Canlı yayınına katılan golcü futbolcu, hakeme küfür etmediğini vurgulayarak, "Neden kırmızı kart gördüğüm konusunda hiçbir fikrim yok. O pozisyonda ben buza tekme atıyorum. Hakeme itirazım yok. Neden kırmızı kart gördüğüm konusunda bir açıklama bekliyorum. Ben niçin kırmızı kart gördüğümü de bilmiyorum. Ben yardımcı hakeme sordum ben sana küfür ettim mi diye o da hayır dedi. Üzerine su damlası gelmiş diye kırmızı kart gördüm. Benim zaten hakemle bir işim yoktu. Pozisyon olduktan sonra da orta hakem maçın yardımcısına uymak zorunda kaldı. Bir açıklama bekliyorum" diye konuştu.
olan oldu artık.geri dönüş yok.devid in bile ceza sahası dışından attığı gol hakem tarafından bile sayılmmıştı.(halem gol olduğunu göremedi yan hakem dahil)olur böyle vakalar.........
f47xfenerli
24-01-2009, 18:50
hiçte iyi bir mazeret değil bende dinledim gs nin topçusuysan yapmayacaksın
hele birde kaptan çıkmışsın madem hiç birşey yapmadın yardımcı durup dururken orta hakemi niye çağırıp sana kırmızı kart göstertsin ki?
yalnışmı söyliyorum arkadaşlar neyse.
hiçte iyi bir mazeret değil bende dinledim gs nin topçusuysan yapmayacaksın
hele birde kaptan çıkmışsın madem hiç birşey yapmadın yardımcı durup dururken orta hakemi niye çağırıp sana kırmızı kart göstertsin ki?
yalnışmı yöyliyorum arkadaşlar neyse.
olayı canlı izlemedim ve gerekte yok.
% 200 haklısın...
pencere77
24-01-2009, 18:58
olayı canlı izlemedim ve gerekte yok.
% 200 haklısın...
sivasın hakkını yememke lazım..hakkıyla kazandılar....
f47xfenerli
24-01-2009, 19:21
% 200 haklısın...
:45:
FENER-GS-BJK gibi takımlar artık bunlara sığınmamalı trilyonluk bütçeleriyle
yaptıkları ortada attınızda yedilermi...
sarıkanarya_41
25-01-2009, 00:02
sıvasa hayırlı olsun
Anadolu takımları hep küçük görünür,büyüdükbe sizde farkedin artık.:present:
eminimki yine şampiyon GS- FB ve belki BJK arasından çıkacak...
umarım yanılıyorumdur...
Bugun sivas kötü oynamadı... ama çokta iyi oynamadıç galibiyet hakkıydı sadece bu..
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:36
Buz gibi lider
Galatasaray; Lincoln, Servet ve Meira gibi 'olmazsa olmazlarından' yoksun gittiği Sivas'tan puansız dönerek, şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı! Buzlu bir zeminde oynanan maçın 45. dakikasında Ümit Karan kırmızı kart gördü.
Cimbom'un 10 kişi kalmasından sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren Sivasspor, 51'de Abdurrahman Dereli ve 66'da Sezer Badur'un golleriyle 3 puana ulaştı. Yiğidolar, ligde 58. galibiyetini alarak, Sivas'ın plakasını tutturdu.
Ağır darbe
Maça iyi başlasa da Ümit'in atılmasıyla çözülen sarı-kırmızılılar ev sahibine boyun eğdi. Goller Abdurrahman ve Sezer'den geldi.
Etkili başladı
Lige verilen ara öncesinde aldığı galibiyetlerle büyük sükse yapan Galatasaray, Sivas'a takıldı. Eksikler nedeniyle sahaya 17 kişi çıkmak zorunda kalan sarı-kırmızılılar, buna rağmen maça iyi bir başlangıç yaptı. Zeminin bozuk ve buzlu olmasına karşın topun hakimi olan Galatasaray, çift forvetle sahaya çıksa da golü getirecek son vuruşu yapamadı. 45. dakika ise maçın kırılma noktasıydı.
Cimbom'u yaktı
Bu dakikada yardımcı hakemin uyarısıyla Ümit Karan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Galatasaray'ın eksik kalmasının ardından Sivas üstünlüğü ele geçirdi ve 51. dakikada Abdurrahman ile 1-0 öne geçti. 59'da oyuna giren Sezer ise 7 dakika sonra attığı golle maçın skorunu ilan etti. Sahadan 2-0 galip ayrılan Sivas, Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü.
sarıkanarya_41
Şans topu oynadık!
"Nedensiz kırmızı kart bizi mahvetti Avrupa'da bu sahada maç yapılmaz".
G.Saray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Sivasspor yenilgisini hakeme ve zemine bağladı. Yunus Yıldırım'ın bütün sistemlerini alt üst ettiğini belirten Alman çalıştırıcı, "Ümit'e gösterilen nedensiz bir kırmızı kart ve ardından seyri değişen bir maç. Hakem, kırmızı kartla bütün sistemimizi mahvetti. İlk devre bitene kadar kontrol bizdeydi ama bu şartlarda 10 kişi oynamak zorunda kaldık" diye konuştu.
KADIKÖY'DE DE OLMUŞTU
Skibbe şöyle devam etti: "Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarında da bu tip hatalar bizi etkiledi. Her şeye ve herkese karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Buzlu zemin yüzünden maç açık havada şans oyununa benzedi. Federasyondan futbol oynayabileceğimiz bir saha tayin edilmesini bekliyoruz çünkü Avrupa'da bu zeminde maç olmaz. Haftaya Denizli'yi yenmemiz şart oldu."
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAROnly the registered members can see the link Şans topu oynadık! (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Maçın yıldızı (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Maçın hareketi (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Kader anı (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Maçın hakemi (Only the registered members can see the link)
sarıkanarya_41
Kırmızı çelişki
Ümit Karan yardımcıya küfür etmediğini, hakem ise kötü sözden kırmızı kart gösterdiğini söyledi.
Süper Lig'de zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada kırmızı kart gören Ümit Karan ile orta hakem Yunus Yıldırım'ın açıklamaları birbirini tutmadı. 45'inci dakikadaki pozisyonda buzun üzerinde kaydığını ve canı yandığı için yere tekme attığını ifade eden Ümit Karan, "Sanırım yardımcı hakemin üzerine bir damla su gitmiş, o yüzden kırmızı kart gördüm. Yoksa ben 13 senedir futbol oynuyorum, ne futbolcu arkadaşıma, ne de hakeme küfür etmedim, etmem" dedi.
KURALI UYGULADIM
Maç sonunda yaptığı açıklamada, "Bu kararla ilgili olarak ben de bir açıklama bekliyorum" diyen Ümit'in ardından, orta hakem Yunus Yıldırım konuştu. Yıldırım, "Ümit Karan'ı pozisyonun ardından yan hakeme kullandığı kötü sözden dolayı kırmızı kartla oyun dışında bıraktım. Ben kararı, yardımcımın bana yaptığı açıklamanın ardından verdim. Kurallar neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Bir sorun yaşanacağına inanmıyorum" diye konuştu.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAROnly the registered members can see the link Kırmızı çelişki (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link 6 yıl sonra kırmızı kart gördü (Only the registered members can see the link)
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:37
Evlere şenlik!
Hakan Balta ilk golde Abdurrahman'a asist yaptı, ikincisinde de Balili'nin getirdiği topa refakat etti. Emre Aşık da kötüydü.
BALTA'YI SEÇTİ
G.Saray, Sivas'ta tam anlamıyla defansının kurbanı oldu. Emre Güngör ve Meira'nın cezalı, Servet'in sakatlığı nedeniyle değişen defans kurgusunda Skibbe göbekte Emre Aşık-Hakan Balta ikilisine görev verdi. Alman hoca, Mehmet Topal ile Hakan Balta arasında kararını son anda verdi ve Emre Aşık'ın partneri olarak Hakan'ı seçti. Ancak tecrübeli oyuncu büyük hatalar yaptı.
AŞIK DA ŞAŞIRTTI
Hakan Balta ilk golde yapılan ortayı kornere atacağına kafayla vurdu ve Abdurrahman Dereli'ye adeta asist yaptı. Hakan Balta ikinci golün ortasını yapan Balili'ye de refakat ederek İsrailli oyuncuya müdahale etmedi. Emre Aşık'ın kısa düşen geri pasında ise Mehmet Yıldız'ın şutu şans eseri yan direkten döndü. Sabri ve Volkan Yaman da zorlu maçta bekleneni veremeyen isimlerdi.
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:37
İlk gol ofsayt mıydı?
Sivasspor'un ilk golünün hazırlık aşamasında Musa'nın, Balili'ye pas çıkardığı sırada İsrailli futbolcunun durduğu noktanın ofsayt olduğu iddia edildi. Ancak Ümit Karan'ı attıran yan hakem Erdinç Sezerdam, bu pozisyonda bayrak kaldırmadı.
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:38
Her yerden taraftar aktı
G.Saray maçı için Türkiye'nin dört bir yanından taraftar Sivas'a geldi. Şehirde adeta seferberlik ilan edilirken, geniş güvenlik önlemleri alındı. G.Saray taraftarına ayrılan 870 kişilik yer de tamamen doldu. Stat kapıları 3.5 saat önce açıldı. Maç sonrası da şehirde taraftar şarkılar, marşlar eşliğinde tur attı, Sivas tarihi bir gün yaşadı.
sarıkanarya_41
Baros etkisizdi
İlk yarının son dört maçında 9 gol atan Milan Baros, Sivas'ta tanınmaz haldeydi. Çek yıldız, ofsayt pozisyonda direkten dönen vuruşu dışında kaleye tek şut çekemezken, altı top kaybı yaptı. Skibbe, Baros'u 61'de çıkarıp yerine Yaser'i aldı.
sarıkanarya_41
Cimbom 18. kişiyi bulamadı
G.Saray ikinci yarıya da eksiklerle girdi. Emre Güngör, Meira cezalı; Lincoln, Servet, Nonda, Linderoth, Mehmet Güven, Ferdi, Hasan Şaş, Kewell, Murat Akça, Uğur ve Serkan ise sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Sarı-kırmızılı ekip sahaya eksiklerin çok olması nedeniyle 17 kişi çıktı.
sarıkanarya_41
Polat çok kızdı
Karşılaşmayı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile birlikte izleyen G.Saray Başkanı Adnan Polat, "İyi oynayamadık. Kırmızı kart da maçın seyrini değiştirdi" dedi. Polat'ın oyundan atılan kaptan Ümit Karan'a çok kızdığı öğrenildi.
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:39
Medya maça akın etti
Sivas-Galatasaray karşılaşmasına medyanın ilgisi yoğun oldu. Maçı ulusal ve yerel basın kuruluşlarından toplam 130 basın mensubu takip etti. Televizyonların canlı yayın ekiplerinde görev alan çok sayıda kameraman ve teknik personel de görev yaptı.
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:42
PAF maçı berabere
PAF Ligi'nde dün oynanan maçta Sivasspor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. 4 Eylül Dış Saha'da yapılan karşılaşmada ev sahibi ekip, Hüseyin'in golüyle ilk yarıyı önde tamamladı. G.Saray, beraberliği 2. yarıda Sinan'ın golüyle kurtarabildi.
sarıkanarya_41
İsabetsiz Sabri
Deplasmandaki Sivasspor maçında savunmanın sağında görev yapan Sabri'nin ortaları isabetli değildi. Sarı-kırmızılılar zorlu saha şartları nedeniyle defanstan topu çıkarmakta zorlanandığı için uzun toplarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışırken, Sabri'nin ortaları yerini bulmadı.
sarıkanarya_41
Maçın en heyecanlı dakikalrı
DAKiKA 3
Kaygan zemine çarparak Sivasspor defansından seken topu önünde bulan Milan Baros'un yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü. Bu pozisyonda hakem Yunus Yıldırım, ofsayt kararı verdi.
DAKiKA 10
Sivasspor defansının arasına gönderilen uzun pasa hareketlenen Arda, topa kayarak müdahale etmesine karşın vuruşu etkili olmayınca meşin yuvarlak kaleci Petkoviç'te kaldı. Galatasaray bir pozisyon daha yitirdi.
DAKiKA 11
Maça istekli bir başlangıç yapan ve her yere yetişmeye çalışan Barış Özbek ceza sahası dışından şansını denedi. Genç oyuncunun yaklaşık 35 metreden sert vuruşunda, kaleci Petkoviç üzerine gelen topu kontrol etmeyi başardı.
DAKiKA 45
İlk 11'de forma şansı bulan ancak etkili olamayan Ümit Karan, oyun dışında kaldı. Murat ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve faul verilmemesine isyan eden oyuncu, yardımcı hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü.
DAKiKA 51
Sol kanattan gelişen atakta, Musa'nın ceza alanına ortaladığı top, Hakan Balta kafa ile uzaklaştırmak istedi. Ancak dönen topa ayağıyla gelişine vuran Abdurrahman, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Sivas'ı öne geçirdi: 1-0.
DAKiKA 55
Topla hızlı bir şekilde ceza alanına hareketlenen Balili çapraz pozisyonda olmasına karşın yerden sert bir vuruş yaptı. Galatasaray savunması topu kale alanı içerisindeki Tum'dan önce uzaklaştırarak tehlikeli bir atağı önledi.
DAKiKA 66
Balili'nin sol kanattan kale alanı içerisine yerden yaptığı ortada, Sezer ayağının içiyle topu filelere görderdi ve farkı açtı: 2-0. 2. gol sonrası Sivassporlu taraftarlar, "Bu sene şampiyon Anadolu'dan'' şeklinde tezahürat yaptı.
DAKiKA 73
Emre Aşık'ın kaleci De Sanctis'e geri pasında araya giren Mehmet Yıldız, kaleciden önce topa dokundu. Yan direğe çarparak oyun alanına dönen topu İtalyan file bekçisi De Sanctis kontrol etti. Sivas mutlak bir golden oldu.
DAKiKA 82
Ceza alanına topla hareketlenen Balili'nin yerden vuruşunda, top direğin yanından az farkla auta çıktı. Sonraki dakikalarda gelişen pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca, maç 2-0 ev sahibi Sivas'ın üstünlüğü ile sona erdi.
sarıkanarya_41
25-01-2009, 15:43
Sinirler gerildi!
Sivas'ta oynanan zorlu mücadele zaman zaman gergin dakikalar yaşandı. İlk yarıda Ümit Karan ile Bilica arasındaki tartışma, Arda'nın da katılmasıyla güçlükle yatıştırıldı. İkinci devrede ise bu kez Emre Aşık ile Sezer Badur, orta sahada birbirlerine horozlandılar ve iki futbolcu da sarı kart gördü.