PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğalgazda indirim başladı



xhardlove
01-02-2009, 15:01
Doğalgazda indirim başladı

01 Şubat 2009 Pazar
Only the registered members can see the link
Kışın yarısını geride bıraktık ama en azından bundan sonra rahat ısınacağız. Doğalgazda indirim bugün başladı

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizması çerçevesinde yapılan hesaplamalar neticesinde, doğal gaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 17 ve sanayiide yüzde 18 oranında indirim yapıldığını bildirdi.

BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, BOTAŞ'ın taşıdığı kamusal sorumluluğun bilincinde bir kuruluş olarak kar maksizimizasyonu değil, faaliyetlerini rasyonel ve verimli şekilde sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu makul kar seviyesini hedeflediği kaydedildi.

Açıklamada, BOTAŞ'ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğal gazı ülke sathında tüketiciye kaliteli, kesintisiz ve en uygun fiyatlarla sağlama gayreti içinde olmaya devam edeceği belirtildi.


internethaber

toycan
01-02-2009, 15:05
nisan mayıs ayında diyordu bakan secimden dolayı mı yapıldı yoksa

kanaryam1950
01-02-2009, 16:09
neden ucuzladı galiba, dün niye pahalıydı bu gün neden ucuzzzz.

truva55
01-02-2009, 16:45
:clap2:: :clap2:: :clap2::

Doğalgazda indirime devam

Doğalgazda önce zam üstüne zam yapıldı. Şimdi ilk indirimin ardından bir indirim daha yapılabileceği müjdesi geldi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, gerekli koşulların sağlanması durumunda doğalgazda önümüzdeki aylarda da indirimlerin olabileceğini bildirdi.

Bakan Güler katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Nisan ayından sonra doğalgazda yeni indirimlerin olup olmayacağı yönünde bir soru üzerine Bakan Güler, bu konuda petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimin önemli olduğunu belirterek, “dolardaki artış önemli. Çünkü biz Rusya'dan bunu dolarla alıyoruz. Eğer formülde değişiklik olmazsa, YPK kararı değişmezse, dolarda da artış olmazsa yılın öbür çeyreğinde de indirimler devam edebilir” dedi.

Güler, doğalgazda yapılan indirimin yerel seçimlerle ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

internet haber

MUTAF
01-02-2009, 17:20
ağr konuşmak istemiyorm ama dayanamıyorum.
enayi yerine koyulmak bu olsa gerek..

ucuk333
01-02-2009, 17:28
bu ülke nisana kadar zam yapmayacak zayıfmıydıda aralık ta zam yapılıp yıllık %85 zam oranına ulasıldı simdi ise %18 indirim .....

alay ediliyor bence 2 ay zama daynamayan ekonomi neden %18 indirim yapıldı akaryakıtada aynı oyun dunyada petrol fırladıgı gun hemen zam petrol düstüğünde durun bakalım piyasa dengeye otursun yazıklar olsun bu anlayıştaki

ben alabiliyorum fakat asgari ücretle gecinmeye çalışan insanlarımız.....?

fakirlikle beslenenler milletlerini sonunu getirir