Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıymetini Bilin Ona Bir Daha Sarılın !!!

CABBARİ
05-02-2009, 11:10
ONA BİR DAHA SARILIN!

Only the registered members can see the link

Hala sizinleyse!!!

1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı. Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz.

2 yaşınızdayken size yürümeyi öğretti. Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz.

3 yasınızdayken size özenle yemekler hazırladı. Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz.

4 yaşınızdayken elinize rengârenk kalemler tutuşturdu. Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz.

5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi. Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz.

6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü. Sokaklarda 'GITMIYCEEEEEEEM' diye ağlayarak teşekkür ettiniz.

7 yaşınızdayken size bir top hediye etti. Komşunun camini kırarak teşekkür ettiniz.

9 yaşınızdayken size dualar öğretti, siz her seferinde unutarak teşekkür ettiniz.

11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü 'Sen bizimle oturma' diyerek teşekkür ettiniz.

12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi. O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz.

19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı, sizi arabayla kampusa götürdü ve eşyalarınızı taşıdı.

Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampus kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz.

21 yaşınızdayken iş hayati ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi. 'Ben senin gibi olmayacağım' diyerek teşekkür ettiniz.

22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı. Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz.

25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı, sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı. Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz.

30 yaşınızdayken bebek bakimi hakkında size akil vermek istedi. 'Artik bu ilkel yöntemleri bırak' diyerek teşekkür ettiniz.

40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğum gününü hatırlattı. 'Anne işim başımdan aşkın' diyerek teşekkür ettiniz.

50 yaşınızdayken o çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiğinizde mutlu oldu.
Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz.

Derken bir gün..... o öldü.
O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi duştu....

VE BİR HİKAYE:

'Evin telefonu sabaha karşı üç buçukta çaldı. Uyku sersemi adam telefonu açtı.
Telefondaki ses annesine aitti.
Telaşlandı, korktu başlarına bir şey mi gelmişti?
Annesi 'nasılsın oğlum iyi misin?' diye sordu.
Oğlu şaşkın bir ifadeyle 'iyiyim anne hayırdır bir şey mi oldu siz iyi
misiniz?' dedi.
Annesi 'biz iyiyiz bir şeyimiz yok sadece sesini duymak istedim' dedi.
Oğlu da 'anne bunun için mi aradın saat sabahın üçbuçuğu yarında
konuşabilirdik' diyince annesi de 'rahatsız mı ettim oğlum?' dedi.

Oğlu 'evet anne rahatsız ettin' diyince annesi

'30 sene önce sen de beni bu
saate rahatsız etmiştin, doğum günün kutlu olsun'

EĞER HALA SİZİNLEYSE, ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA COK SEVİN....

UNUTULMAMAK DİLEĞİYLE...

kucer06
05-02-2009, 11:16
Çok güzeldi üstadım teşekkürler eline sağlık.

CABBARİ
05-02-2009, 11:40
peygamber efendimizin hadisi şerifi vardır "cennet anaların ayagı altındadır" diye

hagiwatt
05-02-2009, 11:44
çok etkilendim gerçekten teşekkürler
babam rahmetli oldu anam sag akşam gider gitmez hayır dualarını alacagım

osmann
05-02-2009, 13:25
çok güzeldi kardeş...allah razı olsun...
son günlerde gece telefon geldiğinde ekranda "annemler" yazıyorsa korka korka açıyorum yemin ederim...allah hakkıyla evlatlık yapmayı nasip etsin...bütün evlatlara...
selametle...

Hakan48
05-02-2009, 13:32
ellerine sağlık. güzel bir hikaye. daha önce de okumuştum ve etkilenmiştim şimdi okuyunca da etkilendim. böyle birisi hatırlattığı zaman yada aklımıza gelirse değilde her zaman her gün arayıp halini hatırını sormak gerekir.

Hakan48
05-02-2009, 13:34
allah hakkıyla evlatlık yapmayı nasip etsin...bütün evlatlara...
selametle...

Amiiiiiiin.

cellini
05-02-2009, 14:01
bende çok etkilendim.sayenizde hemen arayıp hatrını sordum.7 sene önce babam rahmetli oldu.eksikliğini anlatamam.şimdi babasına tepki gösterenlere acıyorum.keşke babam sağ olsada sırtımda taşısam.zamanında değerini bilmeyenler kaybettikten sonra nasıl pişman oluyorlar.yaşarken değer vermek lazım.yarın inanın çok geç....

Hakan48
05-02-2009, 15:13
babamı kaybettiğimin onbeşinci senesi bu gün. mümkün olduğu kadar annemi yanlız bırakmamaya çalışıyorum.

Aziz46
05-02-2009, 15:56
Onsuz naparım ben Rabbim Anamı babamı benden ayırma...

emmi
05-02-2009, 18:17
Cabbari usta, çok hoş ve duygusal bir paylaşım. Yüreğine sağlık. Bende diyorum ki "Sevgilerimizi çoğaltalım. Üzüntülerimizi, kaprislerimizi değil."
Saygılar.

mrbrown
05-02-2009, 18:24
teşşekkürler üstad ellerine sağlık

CABBARİ
05-02-2009, 18:45
Cabbari usta, çok hoş ve duygusal bir paylaşım. Yüreğine sağlık. Bende diyorum ki "Sevgilerimizi çoğaltalım. Üzüntülerimizi, kaprislerimizi değil."
Saygılar.

insan bazı şeyleri kaybedince değerini anlıyor
ALLAh bizlere ana baba evlat acısı göstermesin
selametle

emmi
05-02-2009, 19:40
insan bazı şeyleri kaybedince değerini anlıyor
ALLAh bizlere ana baba evlat acısı göstermesin
selametle

Amiin! İnsanın her büyüğünden birini kaybettiğinde sanki duvarın temelinden bir tuğla çekiliyormuş gibi oluyor. Hangi yaşta olursak olalım, başımız sıkıştığında biliyoruz ki uzaklarda bir babamız annemiz var arkamızda duvar gibi. Yardımımıza koşacaklarını biliriz hep. Güçleri yetmesede, bizlere yardıma. Örneğin birşeye borçlanırken, ödeyemediğim zaman "babam yardım eder" diye hangimiz düşünmeyiz? Onun için diyorum o dünya tatlısı insanlara karşı sevgilerimizi çoğaltalım. Kıytırık kaprislerimizi değil. Yani bazı hatalarını gözümüzde büyütmeyelim. Hangimiz hatasız değiliz ki?
Saygılar.

süleyman09
05-02-2009, 20:05
atalarımızın kıymetine bilelim vakit erken ken genç ken atalarımızın kıymetibilinmiyor yaş ilerledikce bunun farkını anlıyor

CABBARİ
06-02-2009, 10:17
Amiin! İnsanın her büyüğünden birini kaybettiğinde sanki duvarın temelinden bir tuğla çekiliyormuş gibi oluyor. Hangi yaşta olursak olalım, başımız sıkıştığında biliyoruz ki uzaklarda bir babamız annemiz var arkamızda duvar gibi. Yardımımıza koşacaklarını biliriz hep. Güçleri yetmesede, bizlere yardıma. Örneğin birşeye borçlanırken, ödeyemediğim zaman "babam yardım eder" diye hangimiz düşünmeyiz? Onun için diyorum o dünya tatlısı insanlara karşı sevgilerimizi çoğaltalım. Kıytırık kaprislerimizi değil. Yani bazı hatalarını gözümüzde büyütmeyelim. Hangimiz hatasız değiliz ki?
Saygılar.

gecen hafta bazı tansiyon problemlerim oldu babamda hemen üst katta oturuyor hemen yanına çıktım o tansiyonumu ölçmüş şunu şunu yap gecer dedi demesi yetti yapmadıgım halde düştü yani bana demesi yetti Rabbim onların destegini arkamızdan bırakmasın inşallah
selametle

Pasilobus
06-02-2009, 10:49
cabbari harikasın ama bu yazıya al sana bir haber (Only the registered members can see the link) gelde delirme

adnanarkan
06-02-2009, 19:35
teşekkürler güzel ve çok anlamlı bir paylaşım.

beydemir
06-02-2009, 19:55
Sevgili kardeşim CABBARİ her zaman güzel konulara değiniyorsun ama benim için anamın yeri başkadır ben anamı kaybettim lütfen kaybetmeyenler değerini bilsin. açmış olduğun bu güzel konular için ALLAH SENDEN RAZI OLSUN..... SELAMLAR.

CABBARİ
09-02-2009, 12:31
Sevgili kardeşim CABBARİ her zaman güzel konulara değiniyorsun ama benim için anamın yeri başkadır ben anamı kaybettim lütfen kaybetmeyenler değerini bilsin. açmış olduğun bu güzel konular için ALLAH SENDEN RAZI OLSUN..... SELAMLAR.

rabbim cennette buluştursun sizi inşallah
herkes anasını sever umarım anaların hayr dualarını alırızda musibetlerden kurtuluruz
selalmetle

seyfi505050
09-02-2009, 14:13
Teşekkür ederim kardeşim keşke annem sağolsaydı şu anda gidip ellerini öpseydim

bianka
09-02-2009, 14:35
cok güzel olmus ellerine saglik sagol.

kimya
09-02-2009, 15:41
:present: gerçekten çok güzeldi okurken bu kadar duygulanacağımı bilemiyordum :)
emeğine sağilık.:present:

cafer50
09-02-2009, 16:34
:present: Müthiş duygulu bir konu açmışın candan teşekkürler CABBARİ kardeş

temel50
09-02-2009, 17:11
Ellerine saglık süper teşekkürler

AYGEZEGEN
10-02-2009, 01:32
güzel paylaşım teşekkurler

CABBARİ
20-03-2009, 13:45
dün akşam bedirhan gökçeyi dinledim sol yanım acıyor anne diye bir şiiri var gecenin bir yanı aglattı beni