Orijinalini görmek için tıklayınız : RL 100 CSX'i Sıfırladım
arkadaşlar herkeze selamlar yeni üyeyim redline RL-100CSX cihazım var ama ayarları sıfırladım nasıl yapıcam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirin teşekkürler herkeze
Kardeş konuyu yanlış yere açmışsın. Buraya taşıdım. Bu konunun yeri burası. Şimdi yapacağın işlemleri made madde yazıyorum. Fabrika Ayarlarına döndüysen aşağıdaki maddeleri uygula.
1- Menü+ Kurulumdan Trksat uydusu üzerine gel. Ses açma sağ tuşla yan sayfaya geç.
2- İlk sıradaki frekans üzerine gel, o***le. Karşına frekans tablosu çıkacaktır. Herhangi bir frekans üzerindeyken, kumandadan yeşil tuşa bas (yeni frekans gir). Tekrar sağ taraftaki sayfaya oto olarak geçeceksin. O sayfaya şu bilgileri 12121 H 7200 sırasıyla gir. O***le çık.
3- Aşağıdaki sinyalmetrede kahverengi sinyal belirecektir. Sol taraftaki frekans listesinde girdiğin değerleri göreceksin. 12121 frekansının üzerindeyken kumandadan mavi tuşa bas. Arama seçenekleri çıkacaktır. hepsine tamam deyip frekansı arattır. Mesaj tv RL dowland gibi kanalları bulacaktır.
4- Artık bu sayfadan çık ve kurulum sayfasındaki "Uydudan Güncellemeler"in üstüne gel tamam de. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde Türksat-12121 H 7200'ü göreceksin. Eğer göremiyorsan 2. ve 3. maddeleri tekrar uygula.
5- Son satırda yazılım güncellemesi yazar. Tamam de. Yeni yazılım bulunamadı yazısı çıkarsa alıcındaki yazılım güncel demektir. Buradan çık. yine son satırın üzerine gelerek ses açma sol tuşuyla ***ler yazını bul. Tamam de. güncel ***leri yükleyecektir.
6- Sağ tuşla kanal listesini bul yine son satırdan. Ve tamam de. Güncel kanallar yüklenecektir. Bunları yaptıktan sonra Menü+ Sistem ayarlarına gir. Oradan dilini Türkçeye çevir. Zaten ilk satırda Arapça bir yazı göreceksin. Oradan değiştir. Diğer ayarlara pek dokunma. Şimdi hepsinden çık.
7- Liste yapmadan Menü+ kurulumdan Türksat uydusu üzerine gel. Sağ tuşla yine yan sayfaya geç ve ilk satırdaki frekans üzerinde tamam de. Frekans listesinin sonundaki 12731 V 3333 frekansı üzerine gel. Hafif beyazlaşacaktır. Bu frekansın yan sayfasına geçerek tip aramayı açık yap çık. Kumandadan mavi tuşa bas ve açılan sayfalar a tamam diyerek Türksatı yeniden tarattır. Varsa diğer uydularınıda tarattır. Onları ise sadece uydunun adının üzerine gel ve mavi tuşla tarama yaptır. Kolay gelsin.
Saygılar.