Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeminli ATATÜRK Düşmanları!
Önceki akşam kanallar arasında gezerken, malum medyanın bir kanalında Lozan tartışılıyordu. Kanal adı vermiyorum, çünkü o kanalların müdavimleri belki açıklarlar diye düşünüyorum. Bizim 1800'lü yıllardan bu yana karnını ve beynini İngiliz Sterliniyle doyumuş damarın bir yazarı, veryansın ediyordu. Kanala Yeniçağ yazarı Altemur KILIÇ (KILIÇ ALİ PAŞA'NIN oğlu) telefonla katılarak bu ingiliz sterliniyle karnını doyuranların damarından gelen yazara sorusu "Atatürk hakkınızdaki görüşleriniz nedir?" deyince adamın cevabı: Ben Atatürk'ü sevmiyorum"du. Ve Lozan bir hezimetti! Zatı şahanelerine göre! Çünkü Oniki Adalar kaybedilmişti. Böylesine alçakça, sinsice ve yılanca bir düşünce olamazdı. Artık olabiliyordu. Çünkü Taaa o yıllardan Saidi Kürdi(Nursi)nin günümüze uzanan zavallı şahaneleri o zamanki tarihi, okumkatan imtina eden kullara, böyle açıklamalarda bulunuyordu. Oysa tarih bambaşka bir şekilde anlatıyordu. Biz Oniki Adayı 1911 yılında Uşi antlaşmasıyla(İsviçre) İtalyanlara bırakmıştık. Ulan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz herifler, o zaman Atatürk mü vardı ki, o adaları İtalyanyanlara verdi? Tabi bu antlaşmayı Filistin topraklarını Yahudilere vermeyen ünlü padişahımız Abdülhamit'in imzaladığını gizleyerek; sanki, Oniki Ada bizdeymişte Lozan'da vermişiz gibi alçakça ve haince bir düşünce ile gençlerimizin beyni karıştırılmak istenmektedir. Lozan'a giderken en önemli sorunun İstanbul Boğazlarının ve Musul'un işgaliydi. Öncelikli olarak buraların kurtulması gerekiyordu. Boğazlar kurtarılmıştı ama Musul hala ortada kalmıştı! Oniki adaları verseler bile oraya gidecek bırakın gemiyi, sandalımız bile yoktu! Üstelik buraları işgal edenin de, İngilizlizlerin olduğu gerçeğini bu milletten gizlemenin kime yarar sağlayacağını sizlerin taktirine sunuyorum. (Kaynak: İngilizseverler cemiyeti ve kurucuları yazarını şimdi hatırlamıyorum ve Celal ŞİMŞİR'in Malta Sürgünleri Kitabı)
Tüm bunları daha detaylı bir şekilde "24 Temmuz Lozan Antlaşması" gününde yazacaktım ama, o adamın böyle konuşması bunu yazmamı daha erkene aldı. Bilgilerinize.
Saygılar.
aliharbiye
14-02-2009, 10:03
Aydınlatma amaçlı ve betimlemeli bir konuydu değerli dostum ulu önder ATATÜRK'e her ne kadar çamur atılmaya çalışılıyorsa bir konu hakkında bir insanın bilgisi olması çok güzel bişey en azından yanlışı doğrudan ayırt etme imkanı olur malesef şu an ulu önder ATATÜRK'ü bir takım insanlar lekelemeye çalışıyor, ama onun sayesinde televizyonda şov yaptıklalarını unutuyorlar aldıkları nefes bile onun sayesinde yuh bu kadarınada yuh yaniii söyleyecek başkada laf bulamıyorum saygılarımla aliharbiye.
zaten bu adilerin çamur atmadıkları zaman yokki:wave:
adnanarkan
15-02-2009, 22:30
atatürk e dil uzatanlar nankördür.ben onların türklüğünden şüphe duyarım.
ugurmobilya
16-02-2009, 01:01
Eger Atatürk olmasaydı okişinin adının ne olacağı gerçekten merak ediyorum.Benim için ATATÜRKÜ sevmeyenler vatan hainidir.
hocam herşey burada saklı geleçeği görmek diye buna derler GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
evet bazıları yeminli atatürk düşmanları...
bazılarıda yeminli müslüman düşmanı....
yahu emmi neden said nursiden bahsederken bir düşmandan bahsediyormuş gibi konuşuyorsun?
atatürkle ters düştüğü içinmi?
oysa saidi nursi istiklal harbinde büyük gayretler sarfetmiş bir gazi...yoksa müslümanlığımı seni bu denli öfkelendiriyor?
ayrıca uşi anlaşması sultan abdulhamit tarafından imzalanmadı? taht tan 1909 da indirilmişti? (hatırla 31 mart ayaklanmasını.yoksa bu ayaklanmayı okudukça için için seviniyormusun?...ermeni emanuel karaso gibi...öylemi? neyse...)
bu arada bahsettiğin programda ki adam karıştırmış...lozanın oniki ada ile alakası yok...tek yakınlığı uşininde lozana yakın bir şehir olması...
hoş oniki ada uşi anlaşması ile bize geçecekti ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi...vermediler yani...
burada (forumda) tarihi meselelerin yazılması hatırlatılması çok hoşuma gidiyor, ama bir programı anlatırken onun düşmanlığından bahsediyorsun öte yandan kendinde düşmanlık yapıyorsun...çelişkili bir durum....
Not: şu anki nur cemaatine bakarak saidi nursiyi tanımlamak büyük yanlışlık olur...
selametle...
Bir şeyi eklemeyi unutmuşum yazayımda bilinsin...emmi altemur kılıç ın yanına parantez içinde "kılıç ali paşanın oğludur" demiş...doğrudur...bu kılıç alipaşada istiklal mahkemelerinin başındaki 3 aliden biridir...
iskilipli atıf efendi başta olmak üzere birçok alim ve hocayı şapkaya karşı geldiklerinden ve GELMEDİKLERİNDEN (***fiyeten yaniii..inanmayan iskilipli atıf hocanın hayatını okusun) idam cezası verilen mahkeme yani...istiklal mahkemeleri diye google a yazın ve okuyunuz...ve ne enteresandır zamanında insanları canlarından edenler ve bunları savunanlarda dahil şu an şapka kanunu olmasına rağmen kimse uygulamıyor...adamlar pisi pisine canlarından oldu yani...madem bu kadar önemli bir kanundu şu an niye kimse giymiyor? hani mebuslar (m.vekili) türk halkının giydiği şapkayı giymek zorunda idi? neler var daha yazacak...
selametle...
hocam herşey burada saklı geleçeği görmek diye buna derler GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
polemik olabilir diye sildim...
selametle...
ibalaban
16-02-2009, 22:05
Yukarıda vatansever olarak gösterilen zatın devamı olanlar Cumhuriyeti yıkma ve Atatürkün yaptıklarını ortadan kaldırmak için Mememende Kubilayı katlettiler. İstiklal mahkemeleri kurulmasaydı önü kesilmezdi. Hala çalışmalar devam etmekte. Açıktan ve gizlice. Ama her şey Atatürkün Gençliğe Hitabesinde çok güzel anlatılmıştır. Her Türk çocuğu bunu çok iyi anlamalı. Oradaki uyarıları dikkate almalı ona göre hazır olmalıdır.
"Muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Mustafa Kemal ATATÜRK
evet bazıları yeminli atatürk düşmanları...
bazılarıda yeminli müslüman düşmanı....
yahu emmi neden said nursiden bahsederken bir düşmandan bahsediyormuş gibi konuşuyorsun?
atatürkle ters düştüğü içinmi?
oysa saidi nursi istiklal harbinde büyük gayretler sarfetmiş bir gazi...yoksa müslümanlığımı seni bu denli öfkelendiriyor?
ayrıca uşi anlaşması sultan abdulhamit tarafından imzalanmadı? taht tan 1909 da indirilmişti? (hatırla 31 mart ayaklanmasını.yoksa bu ayaklanmayı okudukça için için seviniyormusun?...ermeni emanuel karaso gibi...öylemi? neyse...)
bu arada bahsettiğin programda ki adam karıştırmış...lozanın oniki ada ile alakası yok...tek yakınlığı uşininde lozana yakın bir şehir olması...
hoş oniki ada uşi anlaşması ile bize geçecekti ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi...vermediler yani...
burada (forumda) tarihi meselelerin yazılması hatırlatılması çok hoşuma gidiyor, ama bir programı anlatırken onun düşmanlığından bahsediyorsun öte yandan kendinde düşmanlık yapıyorsun...çelişkili bir durum....
Not: şu anki nur cemaatine bakarak saidi nursiyi tanımlamak büyük yanlışlık olur...
selametle...
Bir şeyi eklemeyi unutmuşum yazayımda bilinsin...emmi altemur kılıç ın yanına parantez içinde "kılıç ali paşanın oğludur" demiş...doğrudur...bu kılıç alipaşada istiklal mahkemelerinin başındaki 3 aliden biridir...
iskilipli atıf efendi başta olmak üzere birçok alim ve hocayı şapkaya karşı geldiklerinden ve GELMEDİKLERİNDEN (***fiyeten yaniii..inanmayan iskilipli atıf hocanın hayatını okusun) idam cezası verilen mahkeme yani...istiklal mahkemeleri diye google a yazın ve okuyunuz...ve ne enteresandır zamanında insanları canlarından edenler ve bunları savunanlarda dahil şu an şapka kanunu olmasına rağmen kimse uygulamıyor...adamlar pisi pisine canlarından oldu yani...madem bu kadar önemli bir kanundu şu an niye kimse giymiyor? hani mebuslar (m.vekili) türk halkının giydiği şapkayı giymek zorunda idi? neler var daha yazacak...
selametle...
Osman kardeş emmi bey her ikinizede tşkler.açıklamalarınız için.osman kardeş yazdıklarına harfiyen katılıyorumm yalnızca said nursi kısmı hariç.geniş bir cemaatın lideridir yolunu benimsiyenlerden dolayı saygı duyarım.ama bence said nursiye karşı olmak islam'a yada (elhamdülillah müslümanım)müslümanlığa karşı olmak demek değildir.
yakupyurt
17-02-2009, 00:42
yukardaki mesajları okudumhükümet derken takıldım bu hükümet döneminde soygun vurgun toprak satmalar bölücülük din istismarlığı deniz feneri soygunu cocuklarını bursla okutan bir başbakan ve gemi alan başbakanın oğlu saymadığım baska yolsuzluk kaldıysa siz tamamlayın neden bu kişiyi hala ikdidarda vede anketlerde bir numarada tutuyoruz tabiki korkumuzdan susuyoruz çünküadamın arkasında amerika israil ve yahudiler var rahmetli atamız sağolsaydı bunların sonu asılmaktı ül***i bu kadar batağa sürükleyen ikdidar görülmemiştir başbaka sanki hükümetin başı deil mafya babası gibi hareket ediyor hepinize selametle ne mutlu türküm diyebilene bu ikdidara rağmen
ben şunu anlamadım emmi kardeş....aydınlatırsan sevinirim.....
yukarıda yazmış olduğun konuya sahiden bu başlık mı atılır.....?
bence....başlıkla konunun hiç bir alakası yok....bi kere...
çünkü...orda konuşulan konu, atatürk değil...o konu, açıldığı için yorum yapılmış.....
ama siz bir "hinlik" düşüncesiyle bu başlığı atmışınız onu da gördük.....bilesiniz.......
konuyu açan altemur kılıç........
ve ben........altemur kılıç için şunu söyleyebilirim.....
babası istiklal mahkemelerinin üç cani "kılıç"ın dan biri olan altemur kılıç'ın........önce insan olması gerekiyo...laflarını ciddiye almamız için.....
hele bi...şerefle öğündüğü babasının...özrünü bi dilesin...sonra ciddiye alırız ....kafası ırkçı/kafatasçı olan"hafif" düşüncelerini........!!!
şu bir gerçek...atatürk hakkında........o ismi geçen şahıs halt etmiştir....atatürk tabi ki önemlidir.
ama....yok o olmasaydı.....dinimiz ne olurdu...yok o olmasaydı adımız ne olurdu.....yok o olmasaydı nefes bile alamazdık ....gibi komik...ve ipe sapa gelmez düşünceleri de es geçiyorum......
a be arkadaşlar...o zaman bende fatih sultan mehmet için söyleyebilirim bunları...ya da peygamberimiz için....ama ne alaka...saçmalıktır bunlar....
atatürkü sevmek...böyle takım tutar gibi ayağa düşürmekle olmaz....
istiklal mahkemelerine övgü düzen arkadaşım.......masum insanları katleden...eli kanlı insanlarla aynı saftasın....bilesin....
hele konuyu hükümete getiren arkadaşım..........yok devenin papucu.....!!!
velhasıl...bu ülkede atatürk...altemur kılıç gibilere,ergenekonculara vs. kaldıysa vay halimize.......
atatürk'ü.......temiz insanların...temiz kalplerine bırakmak lazım....türk halkı zaten olması gereken değeri veriyor atatürk'e........
Osman kardeş emmi bey her ikinizede tşkler.açıklamalarınız için.osman kardeş yazdıklarına harfiyen katılıyorumm yalnızca said nursi kısmı hariç.geniş bir cemaatın lideridir yolunu benimsiyenlerden dolayı saygı duyarım.ama bence said nursiye karşı olmak islam'a yada (elhamdülillah müslümanım)müslümanlığa karşı olmak demek değildir.
demek istediğini pek anlayamadım...hangi kısım?
ayrıca sağlığında said nursinin cemaati bukadar geniş ve etkili değildi....ve (burası çok önemli ) şu anki cemaat said nursinin izinden gitmiyor...dinler arası diyalog saidi nursinin yanından bile geçmez...ama şimdikiler pek ala geçiriyor... (amentü de birleşiyorlar falan...töbe töbe)
emmi ye söylemek istediğimi kastediyorsan, sadece bu değil...ben onun butür konularla ilgili başka mesajlarınıda biliyorum...burada said nursi geçti diye onu söyledim...
selametle...
osman kardeş zadğı tanımam merakta etmedim ama rusyada kaldığını duymuştum birde ingilizlerden altın karşılığında ayrı bir duruş sergilemesi için kışkırtıldığı doğrumudur birde fettullah hoca nereden tayibbeyle birlikte dinler arası diyolog hikayesini çıkardı neydi dertleri benim dinimi tanımayan dinlerle nasıl diyolog kurulur bilgilendirirsen sevinirim
atatürk ve arkadaşları olmasaydı
vatan dört bir yandan işgal altında idi onların onurlu mücadelesi olmasaydı işkal ve sümüge altında dini vecibelerimizi ne kadar yerine getirecektik sevmiyenler şapkalarını önüne koyup düşünsünler vatan için mücadele edenlerin ALLAH mekanlarını cennet etsin
Arkadaşlar, Saidi Kürdi(Nursi) denen adam İngiliz Tali Cemiyetinin kurucuları arasındaydı. Ve bu nedenle İngilizlerin kışkırtmasıyla Doğu Anadolu bölgemizizin çeşitli yerlerinde isyanlar çıkartarak, Musul'un İngilizlerde kalmasına katkı sunmuştur. İngilizler ona tıpkı şimdi olduğu gibi Doğuda bir Kürt devleti kuracaklarını ve başınada kendisini geçireceklerini söylemişlerdir. Şimdi bu adamın dinle, imanla ne alakası var? Bu adam tamamen İngiliz siyasetinin yerli taşaronuydu. Doğuda görev yapanlar bilirler. Her evin baş köşesinde bu adamın resmi asılıdır. Bu sizlere birşey anlatmıyor mu? Özelliklede PKK sempatizanlarının evinde. Ve Hasan İzzettin Dinamo'nun "Kutsal İsyan" serisinin yanılmıyorsam (çünkü bu serileri okuyalı epey zaman oldu) 2. veya 3. cildi tek olarak alınıp okunur. Bu ciltte Doğudaki Kürt isyanları ve Saidi Nursi'nin bu isyanlarda oynadığı önemli roller anlatılmaktadır. Bu anlattıklarım kendi gördüklerimdir.
Bazı arkadaşlar konuyu saptırmaya çalışıyorlar nedense. Ben bir anlayışı dile getiriyorum. İngilizin Atatürk'e düşmanlığı neyse, bu anlayışında düşmanlığı o.
Bazı arkadaşlarda Atatürk olmasaydı şu olur muydu, bu olur muydu gibi yazılar yazmışlar. Evet sömürge olsaydın adın bile bu olmazdı belki de. Size bir örnek: Nelson Mandela nereli? Afrikalı değil mi? Peki adı neden Afrikalı değil de ingilizce? Söyleyim. Sömürge Afrikasında çocuk doğduğunda bir Afrikalı ismi konuluyor. Ancak çocuk okula başlayacağı zaman çocuğun adı bir ingiliz ismine çevrilip öyle kayıt yapılıyor. Yoksa okula kaydı yapılmıyor.
Osman kardeş, ben yazıda dikkat ederseniz sorulan soruya vurgu yaptım. Bir gazeteci olan Altemur Kılıç'ın sorduğu soruya verilen cevaba özellikle. Haa babasına gelince; Kurtuluş Savaşında önemli başarılara imza atmış bir paşadır. Şapka giymeyenleri astı diyorsunuz. Evet astırdı idam kararlarını vererek. Peki asılanlar sütten çıkmış ak kaşıklar mıydı? Devrimlere karşı çıkanların listesine bir bakarsanız kimler olduğunu anlarsınız. Bu isyanları organize edenler, sadece devrimlere değil "Cumhuriyet'e" karşı çıkarak baş kaldırıyorlardı. Şapka ve diğer devrimler bahane edilerek, cumhuriyet rejimine isyan ediyorlardı. Arkalarında ise İngilizlerin oduğunu sizlerde biliyorsunuz.
Her milleti kendimiz gibi unutkan sanmayalım. Adamları hem Çanakkale'de, hem de Kurtuluş Savaşın'da yen, dünya aleme rezil et. Tabiki adamlar her fırsatı değerlendirecek. Hem de çil, çil sarı İngiliz altınlarıyla.
Saygılar.
beydemir
22-02-2009, 01:16
emmi kardeş altemur kılıç a kızıyorsun dolayısıyla KILIÇ ALİ ye kızıyorsun bu adam İstiklal mahkemelerinde görevli ve ATATÜRK ün ÇALIŞMA ARKADAŞLARIndan biri idi istiklal mahkemelerinde görevli üç ALİ den biridir bu adama kızmak bazı insanların tanrı diye taptığı ATATÜRKE KIZMAK GİBİDİR.Bazı cahil arkadaşlarada tavsiyem akıntıya kürek çekmeyin bazılarının gazına gelip bilmediğiniz konularda fetva vermeyin.herkese SELAMLAR
Kardeş, Altemur Kılıç'a kızdığımıda nereden çıkardın? Altemur Kılıç, malum medyanın bülbüllerinden biri Lozan bir hezimettir diye şakırken yukarıda yazdığım soruyu sordu. O da Atatürk'ü sevmedini söyledi. Sanki Atatürk çok muhtaçtıda onun sevgisine! Kılıçlara kızanlar başkaları. Mesajları bir daha oku istersen.
Saygılar.
Tarihe bukadar meraklı olmama ve okumama rağmen hayatımda ilk defa said nursinin ingilizlere çalıştığını duyuyorum...allah aşkına emmi bunu nerede okudun bana söyle..o kitabı hemen alacağım...tabi kaynağını yazarını didik didik araştırarak...gerçekse buraya yazarım...ama çamursada yazarım...bilesin...
"birde cumhuriyete karşı çıkarak başkaldırıyorlardı" demişsin... e savaşırken cumhuriyet için savaşıyorlardı? sonra ne oldu? 3 alinin ne yaptıklarını iyi biliyorum...görevlerinin dışına çıktılar...zulm ettiler...sana isim verdim...başta iskilipli atıf efendi dedim...cumhuriyeti korumak için masumlara kıyıldı...(güya cumhuriyeti korumak...)
selametle...
osman kardeş kitaplarda kubilayı nasıl kör bıcakla kesenlerin torunları meclis başkanı olup ağızlarına geleni söylüyor madımakta yakılan insanların fetvasını verende aynı zihniyet değişen birşey yok birde Nurculuk Dünü Bugünü
Sürekli gündemde kalan nurculuğun bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tarafları ve karşıtları arasındaki tartışmaları okuyuculara sunuyor. Kitapta, Said Nursi'den Müslüm Gündüz ve Fethullah Gülen'e kadar Nurcuların gerek düşünceleri eylemleri ve hedefleri geniş bir inceleme okursan faydası olur düşüncesindeyim ama sizin bilgilerinizdende istifade etmek güzel nursi hakkında bilgilerinizden istifade etmek dileğiyle
tarihci yazar cemal kutayında said nursiyi yakından tanıdığını bilirim onun kitaplarındanda istifade edebilirsiniz
osman kardeş kitaplarda kubilayı nasıl kör bıcakla kesenlerin torunları meclis başkanı olup ağızlarına geleni söylüyor madımakta yakılan insanların fetvasını verende aynı zihniyet değişen birşey yok birde Nurculuk Dünü Bugünü
Sürekli gündemde kalan nurculuğun bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tarafları ve karşıtları arasındaki tartışmaları okuyuculara sunuyor. Kitapta, Said Nursi'den Müslüm Gündüz ve Fethullah Gülen'e kadar Nurcuların gerek düşünceleri eylemleri ve hedefleri geniş bir inceleme okursan faydası olur düşüncesindeyim ama sizin bilgilerinizdende istifade etmek güzel nursi hakkında bilgilerinizden istifade etmek dileğiyle
Toycan abi...mesele karışmasın...ben nurculuk ile ilgili bişey söylemedim...nurculuğuda savunmam...nurcular savunsun bunu...
şu anki nur cemaatinin "Dinler arası diyalog" projesine külliyen karşıyım...
"amentüde birleşmek, ibrahimi dinlerin hak oluşu vs.gibi söylemler islam dini açısından küfre varacak söylemlerdir..." bunları savunmam imkansız...(daha evvel foruma konu ile alakalı m.şevki eyginin yazılarını kopyalamıştım...) evet bu yazıların bazı arkadaşları üzdüğünü biliyorum ama polemik olsun diye değil bilgilenilsin diye kopyaladım...
mesele said nursi olunca o zatın hayatını okudum...neler yaptığını, neler çektiğini, ve nasıl öldüğünü biliyorum...
özellikle şapka kanunu söyledim...neden? islama uygun olmadığından...ve şuanda geçerli bir kanun olmasına rağmen uygulanmadığından.. diyorumki madem bu kadar önemli bir kanundu niye şuan kimse uygulamıyor? neden zamanında bu kanun için insanlar asıldı? tek bu değil tabi...bu sadece bir örnek...
Ve son bişey daha yazmak istiyorum...çok enteresandır...hangi cemaat olursa olsun kendi cemaat veya dergah liderini övmek için diğerini bir şekilde kötülüyor...en iyisi bizim hoca, bizim lider, bizim abimiz gibi...bunu nurcularda yapıyor, süleymancılarda...
selametle...
(emmi konuyu nasıl açmıştı? şuan konu nereye vardı...her seferinde böyle oluyor...ama istemeden..laflar birbirini kovalıyor konununda mecrası değişiyor tabiatı ile...)
cemal kutayın eskiden yazılarını kitaplarını okudum orada nursinin hamakta uzundığı çok dini kitap okuduğu fazla yemekle arsının olmadığı tek beyaz kıyafetinin olduğunu okudum birde cemal beyle beraber bir ara gazetede çalıştıklarını biliyorum birde rusyadan geldikten sonra ingilizlerle arasının iyi olduğunu cemal kutayın yazılarından okudum sende okumuşsun yanlış birşey varsa aydınlanalım bilgi kirliliği olmasın hulki çevizoğlunun 1919 ruhu kitapıda çok güzel o anları yaşıyorsunuz birde bazı şeyleri o atmosferin içinde değerlendirmek gerekiyor kanısındayım paylaşmak güzel
once sunu soylemek gerek kubilay olayı belli bunun bir tezgah oldugu ortaya cıktı zaten yıllardır aynı olayı ısıtıp getırmeyin sivas olaylarının bas sorumlusu aizi nesindir ve ortada buyuk bir komplo vardı .. gelerim bediuzzaman bu ne demek bilmeyenlere soylım zamanın en büyügü alim bir zattı mert biri idi omru hapislerde gecmiştir onun gibi buyuk bir zatta dil uzatmayın
ayrıca istilal mahkemelerinde hukuk ayaklar altına alınmiştır 3 ali vardı o mahkemelerde suçsuz masum insanlar asıldı
erdemkoruklu
23-02-2009, 18:16
Merhaba arkadaşlar bu konuda anlaşmak zor bu yüzden bence bu tür konular bu gibi forum sitelerinde tartışılmamalı benim düşüncem budur ama yinede herkezin düşüncesine saygı göstermek lazım. Saygılarımla
ibalaban
23-02-2009, 18:34
İstiklal mahkemeleri bu gün kurulsa çok kişinin boynu kopar. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları o kadar çoğaldı ki artık bunu canlı televizyon proğramlarında da söyleyebiliyorlar.
"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, meczuplar ülkesi olamaz." Bu sözü söyleyeni de unutmayın.
evet doğru söylüyor...çok kişinin kafası kopar...belkide ülkedeki yaşayanların tamamının kopabilir... şapka kanununa kimse aldırmıyor... :)
Arkadaşlar, Saidi Kürdi(Nursi) denen adam İngiliz Tali Cemiyetinin kurucuları arasındaydı. Ve bu nedenle İngilizlerin kışkırtmasıyla Doğu Anadolu bölgemizizin çeşitli yerlerinde isyanlar çıkartarak, Musul'un İngilizlerde kalmasına katkı sunmuştur. İngilizler ona tıpkı şimdi olduğu gibi Doğuda bir Kürt devleti kuracaklarını ve başınada kendisini geçireceklerini söylemişlerdir. Şimdi bu adamın dinle, imanla ne alakası var? Bu adam tamamen İngiliz siyasetinin yerli taşaronuydu. Doğuda görev yapanlar bilirler. Her evin baş köşesinde bu adamın resmi asılıdır. Bu sizlere birşey anlatmıyor mu? Özelliklede PKK sempatizanlarının evinde. Ve Hasan İzzettin Dinamo'nun "Kutsal İsyan" serisinin yanılmıyorsam (çünkü bu serileri okuyalı epey zaman oldu) 2. veya 3. cildi tek olarak alınıp okunur. Bu ciltte Doğudaki Kürt isyanları ve Saidi Nursi'nin bu isyanlarda oynadığı önemli roller anlatılmaktadır. Bu anlattıklarım kendi gördüklerimdir.
Bazı arkadaşlar konuyu saptırmaya çalışıyorlar nedense. Ben bir anlayışı dile getiriyorum. İngilizin Atatürk'e düşmanlığı neyse, bu anlayışında düşmanlığı o.
Bazı arkadaşlarda Atatürk olmasaydı şu olur muydu, bu olur muydu gibi yazılar yazmışlar. Evet sömürge olsaydın adın bile bu olmazdı belki de. Size bir örnek: Nelson Mandela nereli? Afrikalı değil mi? Peki adı neden Afrikalı değil de ingilizce? Söyleyim. Sömürge Afrikasında çocuk doğduğunda bir Afrikalı ismi konuluyor. Ancak çocuk okula başlayacağı zaman çocuğun adı bir ingiliz ismine çevrilip öyle kayıt yapılıyor. Yoksa okula kaydı yapılmıyor.
Osman kardeş, ben yazıda dikkat ederseniz sorulan soruya vurgu yaptım. Bir gazeteci olan Altemur Kılıç'ın sorduğu soruya verilen cevaba özellikle. Haa babasına gelince; Kurtuluş Savaşında önemli başarılara imza atmış bir paşadır. Şapka giymeyenleri astı diyorsunuz. Evet astırdı idam kararlarını vererek. Peki asılanlar sütten çıkmış ak kaşıklar mıydı? Devrimlere karşı çıkanların listesine bir bakarsanız kimler olduğunu anlarsınız. Bu isyanları organize edenler, sadece devrimlere değil "Cumhuriyet'e" karşı çıkarak baş kaldırıyorlardı. Şapka ve diğer devrimler bahane edilerek, cumhuriyet rejimine isyan ediyorlardı. Arkalarında ise İngilizlerin oduğunu sizlerde biliyorsunuz.
Her milleti kendimiz gibi unutkan sanmayalım. Adamları hem Çanakkale'de, hem de Kurtuluş Savaşın'da yen, dünya aleme rezil et. Tabiki adamlar her fırsatı değerlendirecek. Hem de çil, çil sarı İngiliz altınlarıyla.
Saygılar.
Bir bilgin varsa milletle paylaş. Böyle abuk, sabuk yazılar da yazma!
ibalaban
23-02-2009, 19:47
Bir milletvekili vardı şalvarla meclise gelmişti boynuna bir kıravat takmıştı eşek yuları gibi göbeğinden de şalvarın içine salmıştı. Medeni kıyafetten ne anladığına bakar insanın o şapka Devrimi ??????????.............hoşaftan ne anlar suyunu içer tanesi kalır.
Saygılar.
Böylesine büyük bir zat hakkında bilmeden hakaret etmeniz hiç hoş değil sait nursi (beddüzzaman) hazretleri ermenilere karsı savasta mıtralyoz denen sılahı tekbasına kullanmıs canı pahasına savasmıstır bilmeden etmeden hakaret etme!!! asıl ingiliz sömürgesinin izlerini malesef siz hala taşıyorsunuz yoksa böyle konuşmaz yüzlerce yıl lar boyunca islamiyetin yayılışında en büyük paya sahip osmanlı devletinin bıraktığı izleri yerine ingiliz izleri taşımazdınız...
İstiklal mahkemeleri bu gün kurulsa çok kişinin boynu kopar. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları o kadar çoğaldı ki artık bunu canlı televizyon proğramlarında da söyleyebiliyorlar.
"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, meczuplar ülkesi olamaz." Bu sözü söyleyeni de unutmayın.
atam bu sözü söylemiş,ama şunuda ekleyeyim bu ülke o sayılanların ülkesi olamayacağı gibi ,dinsizlerinin ,imansızların,atatürkçü geçinen bar entellerinin,millettinden bihaberlerinde ülkesi olamaz.bu ülke ;toprağının her karışında kanı olan,atasını ,bayrağını ,tarihini ,dinini,dilini bilenlerin ülkesidir öylede kalacaktır.atam bu cumhuriyeti bizlere emanet etti.
Bir milletvekili vardı şalvarla meclise gelmişti boynuna bir kıravat takmıştı eşek yuları gibi göbeğinden de şalvarın içine salmıştı. Medeni kıyafetten ne anladığına bakar insanın o şapka Devrimi ??????????.............hoşaftan ne anlar suyunu içer tanesi kalır.
bilgin doğru dostum,ama yanlış hatırlamıyorsam o vekil değilde bir belediye başkanıydı galiba ama yinede adres doğru
Böylesine büyük bir zat hakkında bilmeden hakaret etmeniz hiç hoş değil sait nursi (beddüzzaman) hazretleri ermenilere karsı savasta mıtralyoz denen sılahı tekbasına kullanmıs canı pahasına savasmıstır bilmeden etmeden hakaret etme!!! asıl ingiliz sömürgesinin izlerini malesef siz hala taşıyorsunuz yoksa böyle konuşmaz yüzlerce yıl lar boyunca islamiyetin yayılışında en büyük paya sahip osmanlı devletinin bıraktığı izleri yerine ingiliz izleri taşımazdınız...
emmi bir konu açtı çoğunluk o zatı övme yarışına girdi ama kimse anlatmıyor o zatı. hadi ordan be veya benzeri söylemlerle geçiştiriyor.OSMANN kardeşim hariç açıklamaları güzel...böylesine büyük zat sizin için olabilir. anlatın bizde bilelim bilmediğimiz varsa. yosa hakaret etmeyen,durum böyledir diyen emmiye tepkiye gerek yok anlatında herkes bilsin.
Bediüzzaman'ın, Kendisine Atılan İftiralar Karşısındaki Tavrı
Bediüzzaman'ın kendisine atılan iftiralara ve aleyhinde kurulan düzenlere karşı tutumu da, Kuran'da bildirilen peygamberlerin ve salih müminlerin ahlakı ile benzer olmuştur. Bu iftiralara karşı son derece sabırlı ve mütevekkil bir tavır göstermiş, çevresindekilere ise şevki, neşesi, kararlılığı ve imanı ile herzaman güzel bir örnek teşkil etmiştir.
Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur'da, kendisine yöneltilen iftiralar sonucunda aldığı hapis cezasını ve kendisine çektirilen sıkıntıların güzel ve hayırlı yönlerini şöyle anlatmıştır:
Benim şahsımı çürütmek fikriyle, hiç kimsenin inanmayacağı isnadlarda bulundular. Pek acib iftiraları işaaya çalıştılar. Fakat kimseyi inandıramadılar. Sonra pek âdi bahanelerle, zemheririn en şiddetli soğuk günlerinde beni tevkif ederek, büyük ve gâyet soğuk ve iki gün sobasız bir koğuşta tecrid-i mutlak içinde hapsettiler. Ben küçük odamda günde kaç defa soba yakar ve daima mangalımda ateş varken, zaafiyet ve hastalığımdan zor dayanabilirdim. Şimdi, bu vaziyette hem soğuktan bir sıtma, hem dehşetli bir sıkıntı ve hiddet içinde çırpınırken, bir inayet-i İlahiye ile bir hakikat kalbimde inkişaf etti. Manen: "Sen hapse Medrese-i Yûsufiye namı vermişsin; hem Denizli'de sıkıntınızdan bin derece ziyade hem ferah, hem mânevî kâr, hem oradaki mahpusların Nurlardan istifadeleri, hem büyük dairelerde Nurların fütuhatı gibi neticeler, size şekva yerinde binler şükrettirdi, her bir saat hapsinizi ve sıkıntınızı, on saat ibadet hükmüne getirdi; o fâni saatleri bâkileştirdi. (Lemalar, s. 244)
Bediüzzaman bir sözünde ise, çevresinde kendisiyle birlikte aynı iftira ve zulümlere maruz kalan müminlerin de, bu olaylardan dolayı ümitsizliğe kapılıp üzülmediklerini şöyle anlatmıştır:
On aydan beri, münafıkların bir resmî memuru elde edip bütün desiseleriyle yaptıkları hücum en küçük bir şakirdi sarsmadı. O iftiraları hiç hükmündedir… böylelerden böyle iftiralar, binden bir tesiri bize olmadığı gibi, inşâallah daire-i Nur'a da zararı olmayacak. (Şualar s. 410)
Bediüzzaman'ın ve çevresinde bulunan iman ehlinin zorluklara, iftiralara ve hileli düzenlere karşı gösterdikleri tavır, tüm Müslümanların kendilerine örnek alması gereken salih ve mütevekkil mümin tavrıdır. Allah Kuran'da Peygamberimiz (sav)'in şahsında tüm Müslümanlara, inkarcıların düzenleri karşısında nasıl davranmaları gerektiğini şöyle hatırlatmıştır:
Sabret; senin sabrın ancak Allah(ın yardımı) iledir. Onlar için hüzne kapılma ve kurmakta oldukları hileli-düzenlerden dolayı sıkıntıya düşme. Şüphesiz Allah korkup-sakınanlarla ve iyilik edenlerle beraberdir. (Nahl Suresi, 127-128)
Said Nursi yakın geçmişimizde yetişmiş en büyük İslam alimlerinden ve fikir adamlarındandır. 1873'te Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde dünyaya gelmiş, 1960'da Şanlıurfa'da Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Genç yaşta edindiği dini ve pozitif bilimlerdeki derin bilgisi, devrin ilim çevreleri tarafından kabul görmüş, küçük yaştan itibaren dikkati çeken keskin zekası, kuvvetli hafızası ve üstün kabiliyetleri dolayısıyla "Çağının eşsiz güzelliği" anlamına gelen "Bediüzzaman" sıfatıyla anılmaya başlanmıştır.
Bediüzzaman Said Nursi, Doğu'nun en acil ihtiyacı olarak gördüğü eğitim problemini çözmek için din ve eğitim bilimlerinin birlikte okutulabileceği ve Medreset-üz Zehra ismini verdiği bir üniversite kurulmasını sağlamak için 1907'de İstanbul'a gelmiştir. Derin bilgisiyle buradaki ilim çevresine de kendini çok kısa süre içinde kabul ettirmiş, çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yayınlatmış, hürriyet ve meşrutiyet tartışmalarına katılarak hükümete destek vermiştir.
Dönemin hükümeti, Said Nursi'nin üniversite ile ilgili dilekçesine ilgi göstermemiştir. Hatta İstanbul'daki ilim adamlarının, talebelerin, medrese hocalarının ve siyasetçilerin ona olan ilgisinden rahatsız olmuş, Bediüzzaman'ın önce akıl hastanesine daha sonra da hapishaneye gönderilmesini sağlamıştır.
Said Nursi'nin serbest bırakılmasından kısa süre sonra 23 Temmuz 1908'de II. Meşrutiyet ilan edilmiş. Bu dönemde Bediüzzaman meşrutiyet ve hürriyet kavramlarının İslamiyet'e aykırı olmadığını anlatmak için İstanbul'da çeşitli yerlerde konuşmalar yapmış, Doğu'daki aşiret reislerine Bediüzzaman imzasıyla telgraflar çekmiştir. Yayınladığı bu makaleler ve yaptığı konuşmalarda yatıştırıcı bir rol oynamasına rağmen, 1909'da 31 Mart olayına karıştığı iddia edilerek haksız ithamlarla tutuklanıp, idam talebiyle yargılanmış, ancak beraat etmiştir.
Bediüzzaman bu olaydan sonra tekrar Doğu'ya dönmüş, I. Dünya Savaşında talebeleriyle milis kuvvet oluşturarak savaşa katılmıştır. Gönüllü alay komutanı olarak büyük yararlılıklar gösterdiği I. Dünya Savaşında Rusya'da esir düşmüş, üç yıl süren esaret hayatının sonunda Sibirya'daki esir kampından kaçarak İstanbul'a gelmiştir.
İstanbul'da devlet büyükleri ve ilim çevreleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Bediüzzaman, Dar-ül Hikmet-i İslamiye (İslam Akademisi) azalığına tayin edilmiştir. Buradan aldığı maaşla kendi kitaplarını bastırarak parasız olarak dağıtmaya başlamıştır. Said Nursi daha sonra İstanbul'un işgali sırasında işgalcilerin gerçek niyetlerini ortaya koyan Hutuvat-ı Sitte (Şeytanın Altı Desisesi) isminde uyarıcı bir broşür hazırlamış, bu hareketi, İngiliz işgal kuvvetleri komutanının emriyle ölü veya diri ele geçirilmek üzere aranmasına sebep olmuştur. Milli mücadeleyi savunmuş ve destek olmuştur. Bu hareketleri Anadolu'da kurulan Millet Meclisi'nin beğenisini kazanmış ve Ankara'ya davet edilmiştir. 1922'de Ankara'ya geldiğinde devlet merasimiyle karşılanan Bediüzzaman, kendisine yapılan Şark Umumi Vaizliği, milletvekilliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı tekliflerini reddetmiştir.
Said Nursi 1925 yılında Şeyh Said isyanı çıktığında, olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde, Van'da inzivaya çekilmiş olduğu yerden alınarak Burdur'a, oradan da Isparta'nın Barla ilçesine sürgüne götürülmüştür. Bediüzzaman Risale-i Nur Külliyatı'nın büyük bir kısmını burada yazmıştır.
Nur Risalelerini önlerindeki en büyük engel olarak gören çevreler, 1934 yılında daha yakından kontrol edebilmek amacıyla Said Nursi'nin Isparta'nın merkezine getirilmesini istemiştir. 1935 yılında ise polisler burada da çalışmalarına devam eden Said Nursi'nin oturduğu evde arama yapmış ve bütün kitaplarına el koymuştur. Bediüzzaman emniyete götürülerek sorgulanmış, ancak suç unsuru bir şeye rastlanmayınca serbest bırakılmıştır. Ancak birkaç gün sonra, yeni tutuklamalarla birlikte Said Nursi ve Risale-i Nurlar hakkında soruşturma başlatılmış, Bediüzzaman ve 120 Nur talebesi askeri araçlarla Eskişehir Hapishanesine gönderilmiştir.
Bediüzzaman, vatana ihanet iddiasıyla yargılandığı dava süresince tutuklu kalmıştır. Daha sonra ise Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla, Said Nursi'ye 11 ay hapisle birlikte Kastamonu'da mecburi ikamet; on beş talebesine de altışar ay hapis cezası verilmiştir.
Polis gözetimi altında mecburi ikamet için Kastamonu'ya getirilen Said Nursi, 1943'te Isparta savcısından gelen talimat üzerine yeniden tutuklanmıştır. Ağır hasta olmasına rağmen Ankara'ya oradan da trenle Isparta'ya getirilmiştir. Risale-i Nur ile ilgili davaların Denizli'deki davayla birleştirilmesi üzerine ise Denizli'ye sevk edilmiştir. Denizli hapsi yine tecrit altında başlamış, çok zor şartlar altında geçen yeni hapishane dönemi ve yargılama safhalarında da Bediüzzaman, Risale-i Nur'un yazımına devam etmiştir. Sonrasında ise 1944'te verilen beraat ve tahliye kararına rağmen, dönemin hükümeti Said Nursi'nin Afyon'un Emirdağ ilçesinde zorunlu iskana tabi tutulmasını emretmiştir.
Bediüzzaman burada hükümet binasının karşısında bir odaya yerleştirilerek gözetim altına alınmıştır. Camiye gitmesine bile müsaade edilmediği, devamlı takip ve gözleme tabi tutulduğu Emirdağ sürgünü, Denizli hapishanesindekinden bile çok daha ağır ve zor şartlar altında geçmiştir. Bu dönemde, hukuki yollarla Bediüzzaman'ı etkisiz hale getiremeyen muhalifleri onu zehirleyerek öldürme yoluna gitmişlerdir. Hayatı boyunca yirmi üç defa denenecek bu teşebbüslerin üçü Emirdağ sürgününde gerçekleşmiştir.
Bu zulümler yaşanırken Bediüzzaman'ın talebeleri tarafından Risale-i Nurlar çoğaltılmış ve böylece Kuran tebliğinin geniş kitlelere yayılması sağlanmıştır. Özellikle de teksir makinelerinin kullanımıyla birlikte bu çalışmalar daha da hızlanmıştır.
1944'te Denizli Ağır Ceza Mahkemesinin beraat kararının Yargıtay tarafından onaylanmasıyla birlikte Bediüzzaman serbest bırakılmıştır. Ancak Risale-i Nurlar'ın her geçen gün yaygınlaşarak insanlara ulaşması dönemin hükümetini rahatsız etmeye başlamıştır. Ocak 1948'de Said Nursi ve on beş talebesi evlerinden ve işyerlerinden alınarak Afyon hapishanesine gönderilmiştir. Ancak tüm bu ağır ve zor şartlara rağmen Bediüzzaman eserlerini yazmaya devam etmiştir.
Aralık 1948'de Said Nursi hakkında 20 ay ağır hapis cezası kararı verilmiş, ancak karar temyiz edilmiş ve Bediüzzaman lehine bozulmuştur. Ancak Yargıtay'ın bu kararına rağmen Afyon Ağır Ceza Mahkemesi yargılamayı uzatarak 20 aylık sürenin cezaevinde geçmesini sağlamıştır. Hak etmediği cezanın süresini tutukluluk haliyle dolduran Said Nursi, Eylül 1949'da serbest bırakılmıştır. Fakat Ankara'dan gelen bir emirle bu sefer de Afyon'da mecburi iskana tabi tutulmuş ve Emirdağ'a ancak Aralık ayında dönebilmiştir.
Bediüzzaman'a 1951'de Emirdağ'da, bundan hemen bir yıl sonra da İstanbul'da, Gençlik Rehberi adlı kitabı nedeniyle birer dava daha açılmıştır. İstanbul'da yapılan duruşmada mahkeme lehte karar vererek davayı sonuca bağlamıştır.
Ocak 1960'ta Ankara'ya girmesi polis tarafından engellenen Bediüzzaman buradan Isparta'ya gitmiştir. Bu dönemde ağır hasta olan 83 yaşındaki Said Nursi, daha sonra talebeleriyle birlikte Urfa'ya gitmiştir. Burada, yürüyemeyecek kadar rahatsız olan Said Nursi'nin yerleştiği otele gelen polisler, İçişleri Bakanının emriyle Bediüzzaman'ı Isparta'ya geri götürmeye çalışmışlardır. Said Nursi bu baskılar sürerken Hakkın rahmetine kavuşmuştur
bazı insanlar vardır, bunları bir kaç kelime ile anlatamazsınız...
said nursi bir kaç kelime ile anlatılacak biri değil...tek kaynaktan öğrenilecek biri de değil...
(yani sadece nurculardan dinlenecek biride değil...)
kısaca buraya yazmakla olacak iş değil...
genel olarak bakıldığında vatanperver, dinine son derece bağlı ve kahraman biridir... (hocalığını buna karıştırmadan söylüyorum...ben nurcu değilim...)
internet sınırsız bir derya...kepçeyi google ın dibine daldırın, bakın neler çıkıyor...:)
selametle...
bazı insanlar vardır, bunları bir kaç kelime ile anlatamazsınız...
said nursi bir kaç kelime ile anlatılacak biri değil...tek kaynaktan öğrenilecek biri de değil...
(yani sadece nurculardan dinlenecek biride değil...)
kısaca buraya yazmakla olacak iş değil...
genel olarak bakıldığında vatanperver, dinine son derece bağlı ve kahraman biridir... (hocalığını buna karıştırmadan söylüyorum...ben nurcu değilim...)
internet sınırsız bir derya...kepçeyi google ın dibine daldırın, bakın neler çıkıyor...:)
selametle...
:present: :present: :present: :present: :present:
ve hala mezarının nerde olunduğu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
biz istiklal mahkemelerinde çok masum evladımızı astık...
"etmesin tek beni vatanımdan dünyada cüda"nın...şairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanından cüda olmak ve mısıra kaçmak zorunda kalmıştır...ölümüne yakın türkiyeye gelmiş ve cenazesini halk duyarak kaldırmıştır....
her muhalife onun bunun ajanı yaftasını yapıştırmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adına çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklık eder....
değil mi ki amaç muhalifleri susturmak...o zaman at iftiraları............
"bediüzzaman" lakabını kendisi almamıştır said........"zamanın bedisi" anlamına gelen bu sıfat kendisine yakıştırılmıştır...
ve tabi ki günümüz nurcularıyla ...said nursiyi karıştırmamak lazım.....ayrı telden çaldıkları gün gibi aşıkar çünkü....
biz, kendi başbakananını asan ve inandığı dinin dilini değiştirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleşeceğizz.....bu yöneticileri mahkum edeceğiz....
bir şapka giymediği için insan asan anlayışla.....
cephelerde ve minberlerde vatan savunmasına bizzat yardım eden ve bize istiklal marşımızı kazandıran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiği vatanından "cüda" ettiren zihniyetlee....
tabi ki er geç yüzleşeceğiz...........
ve tabi ki tarih elbet bir gün gerçekleri yazacak.....
bu gün kendimizle barışık yaşamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlışları eleyip temize çıkmamız lazımm.....
(not...: emmi arkadaşımın said nursinin ingiliz ajanıydı söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakış açısı "yerli,bizden" değil.......)
ve hala mezarının nerde olunduğu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
"etmesin tek beni vatanımdan dünyada cüda"nın...şairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanından cüda olmak ve mısıra kaçmak zorunda kalmıştır...ölümüne yakın türkiyeye gelmiş ve cenazesini halk duyarak kaldırmıştır....
her muhalife onun bunun ajanı yaftasını yapıştırmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adına çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklık eder....
"bediüzzaman" lakabını kendisi almamıştır said........"zamanın bedisi" anlamına gelen bu sıfat kendisine yakıştırılmıştır...
ve tabi ki günümüz nurcularıyla ...said nursiyi karıştırmamak lazım.....ayrı telden çaldıkları gün gibi aşıkar çünkü....
biz, kendi başbakananını asan ve inandığı dinin dilini değiştirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleşeceğizz.....bu yöneticileri mahkum edeceğiz....
cephelerde ve minberlerde vatan savunmasına bizzat yardım eden ve bize istiklal marşımızı kazandıran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiği vatanından "cüda" ettiren zihniyetlee....
bu gün kendimizle barışık yaşamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlışları eleyip temize çıkmamız lazımm.....
(not...: emmi arkadaşımın said nursinin ingiliz ajanıydı söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakış açısı "yerli,bizden" değil.......)
:present:
konunun şuana kadar kapanmamasını büyük bir başarı olarak görmeli...daha evvel bu tip konular bu kadar açık kalmazdı...Umarım kimse hakarete dökmez işide, konu kapanmaz...
Selametle...
gacvokem
24-02-2009, 11:04
önemli olan tartışmanın seviyeli olması ,saygıdan ödün verilmemesi,fikirlere saygılı olunması:45:
bizden değilsin diyemiyorum ama yerli olmadığı belli yabancılar sıkıştımı kacıyorlar bir ikinci vatanları varsizinkiler yaptı mı yaktı mı iyi hatta memleketi sattı mı daha da iyi amakurtarma işi hep yerlilere kalıyor nedense birde 79 yıl sonra iktidarsınız dinler arası ittifak hoşgörü büyük ortadoğu ikinci başkanı kim biliyormusun birde anlamıyorum şimdi dizginler sizde nursinin öğrencisi amerikada senin dediğin gibi cüda da nedencevaplarsan sevinirim
ibalaban
24-02-2009, 23:39
bilgin doğru dostum,ama yanlış hatırlamıyorsam o vekil değilde bir belediye başkanıydı galiba ama yinede adres doğru
Sen yanlış anısıyorsun meclis sıralarıda fotoğrafı da çıkmıştı gazetelerde. Sen nasıl anımsıyorsan öyle olsun.
Burda yazı yazanların hepsinin amacı tepemizde bu bayrağın sonsuza kadar dalgalanması, vatan sınırlarının bir toz zerresinden dahi ödün vermeden kalması Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması olması dileğiyle.
Bu vatan çok zor şartlarda kurtarıldı. Öyle çok basit vazgeçilemez. Çanakkalede yatan şehitlerimiz İngilizleri geçirmedik diye rahat yatıyorlar mı acaba? Şu hali görseler boşuna mı öldük diye düşünmezler mi?
Sen yanlış anısıyorsun meclis sıralarıda fotoğrafı da çıkmıştı gazetelerde. Sen nasıl anımsıyorsan öyle olsun.
Burda yazı yazanların hepsinin amacı tepemizde bu bayrağın sonsuza kadar dalgalanması, vatan sınırlarının bir toz zerresinden dahi ödün vermeden kalması Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması olması dileğiyle.
Bu vatan çok zor şartlarda kurtarıldı. Öyle çok basit vazgeçilemez. Çanakkalede yatan şehitlerimiz İngilizleri geçirmedik diye rahat yatıyorlar mı acaba? Şu hali görseler boşuna mı öldük diye düşünmezler mi?
belkide ben yanlış anımsıyorum ama vekilde olsa b.başkanıda olsa bu gibileri değil anımsamak birdaha böyle olayların yaşanmasını bile istemiyorumdediklerinde çok güzel.saygılar
tebrikler arkadaş.anlatılmak isteneni güzel anlatmışsın.güzel yazmışsın.ve yazdıklarının %80 ine katılıyorum.
konunun şuana kadar kapanmamasını büyük bir başarı olarak görmeli...daha evvel bu tip konular bu kadar açık kalmazdı...Umarım kimse hakarete dökmez işide, konu kapanmaz...
Selametle...
Tartışma seviyesini koruduktan sonra,kimse kimseye hakaret etmedikten sonra ve olay kişiselleştirilmedikten sonra konu niye kapatılsın.Önemli olan seviyeyi düşürmemek.
"Hükümetlerin yaptıkları işler olumsuz olupta, ulus karşı koymaz ve hükümeti düşürmezse bütün olumsuzluklara ve suçlara katılmış olur."Mustafa Kemal Atatürk 27 Aralık 1919
Yani askeri darbe, onumu kastetmek istediniz.
Bu işin demokratik şartlar altında olması gerekir bence. yani seçimle...
Bunuda toplumu eğiterek ve akıllı politikalarla yapmak lazım.
Bu siyasi partileri oluşturan insanları türk toplumu oluşturur değilmi.
bütün partiler gelince yolsuzluklardan hesap sorucağız deyip genelde çoğu yolsuzluk yaparlar hiç düşündünüzmü nedendir diye. bana göre toplumun ahlak yapısı bozulmuş da ondan. lafa geldimi maşallah hepimiz doğruluk havarisi geçinir ama en ufak bir fırsatta kendi maddi çıkarlarımızı düşünür ve ona göre hareket ederiz. yanlışmıyım.
Türk toplumu bir değişim içinde eskiden söylenmesi bile yasak olan bir çok konunun tartışılması bile bence gayet olumlu bir aşama. Yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ülkede saidi nursiler de, ateislerde, yobazlarda, tutucularda, demoktarlarda, hırsız ve uğursuzlarda türkiye var oldukça vardı ve varolacaktırda. önemli olan bence bunlara saygı göstermektir. bu ülkenin kanun ve yasaları var. kimse kendisini kanunların üstünde görme hakkına sahip değildir. gel görki kanunlarda at sahibine göre kişner misali o an iktidardaki siyasetin doğrultusunda hareket ediyor. Bu ülkede birileri bir şeyler yapmak istiyor birileri mani oluyor. anlaşılması zor bir ülkede yaşıyoruz.
Yeni bir anayasa yapalım diyorlar, chp karşı çıkıyor komisyonlara girmeyip olayı Kilitliyor. komisyonlara girip yapılan anayasayı denetlese yanlışı kamu oyuna bildirse daha mantıklı olmazmı. demoktatik bir anayasa geleceğimiz için bizlere lazım. bu hükümete karşı çıkanlara sorarım şu an bu hükümetten daha tutarlı olan bir parti varmı sizce. bir düşünün bundan evvelki hükümetleri şu ekonomik küresel kriz onların döneminde olsaydı ülkede iç harp çıkardı bir kitapçığın fırlatılmasıyla ekonomik dengelerin alt üst olduğu bir dönemi düşünün. bu hükümeti ne kadar beyenmesenizde şu an başka bir alternatifi yok. ve bu ülkede sağlık ekonomi ve bir çok alanada yaptıkları devrim niteliğinde. ben ülkemizin geleceğini parlak görüyorum,
bizlerin bunu göreceğimizide sanmıyorum değişim sancılı olur ve 3-5 kuşak alır.
Dünyada hiç bir toplum düşünce ve fikir olarak geriye gitmemiştir. tabiatın yapısına aykırıdır çünki. geçmişimizdeki yasaklarla şimdiki zamandaki yasakları bir karşılaştırın,
değişimi sizlerde farkedeceksiniz.
Bu konuda her arkadaş kandi doğrularını yazıyor, bana göre bazı arkadaşların düşünceleri yanlış. Ama kendisine göre doğru. Biz kendi doğrularımızı yazarken onların yanlışlarını kırıcı bir şekilde tenkit etmek ne kadar doğru olur. her düşünceye saygıdan kastim bu. Kişilerin inanç ve düşünceleriyle uğraşmaktansa bırakalım onlar kendi düşünceleri ve inançları ile başbaşa kalsın. yeterki kimse kimseye kendi inanç ve düşüncesini zorla kabül ettirmeye çalışmasın. Eğitim, Eğitim, Eğitim.
Hepinize Saygılar.
said nursi komunist zihniyetle yıllarca mücadele etmiş çok önemli bir kişiliktir..imana hizmetleri de saymakla bitmez...ve bu konuyla ilgisi olmamasına rağmen nasıl konuya sokulmak istenildi onu da anlamış değilim...
ayrıca her insan kendi adına bir bireydir kimse kimsenin devamı olmaz olamaz...en basit örneği bi insanın kendi çocuğu bile o kişiden farklı olabiliyo o yüzden kimseyi kimseye bağlamanın doğru bir mantığı yoktur...
ATATÜRK ü sevdiğini söyleyen her kişi Atatürk değildir olamaz da..elbette o kişilerin de hataları yolsuzlukları vardır bu Atatürkü etkiler mi??etkilemez...
aynı şekilde Said Nursi de bir yol açmıştır ve kitleler o yoldan gitmişlerdir...ve o yoldan gidenlerin hepsi Said Nursi midir?? elbette değildirler..herkes ayrı ayrı bireydir kendi başında...
o yüzden kimse kimseye sataşmaya çalışmasın bunun bi faydası olmaz...herkes kendi doğru bildiği doğrulara inanır kimse de bunu değiştiremez...gerek te yok...
bana sevmediğim bir insanı aylarca methü sena etseler ben gene sevmem bu kadar basit bi durum...
ibalaban
25-02-2009, 18:32
Yani askeri darbe, onumu kastetmek istediniz.
Bu işin demokratik şartlar altında olması gerekir bence. yani seçimle...
Bunuda toplumu eğiterek ve akıllı politikalarla yapmak lazım.
Bu siyasi partileri oluşturan insanları türk toplumu oluşturur değilmi.
bütün partiler gelince yolsuzluklardan hesap sorucağız deyip genelde çoğu yolsuzluk yaparlar hiç düşündünüzmü nedendir diye. bana göre toplumun ahlak yapısı bozulmuş da ondan. lafa geldimi maşallah hepimiz doğruluk havarisi geçinir ama en ufak bir fırsatta kendi maddi çıkarlarımızı düşünür ve ona göre hareket ederiz. yanlışmıyım.
Türk toplumu bir değişim içinde eskiden söylenmesi bile yasak olan bir çok konunun tartışılması bile bence gayet olumlu bir aşama. Yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ülkede saidi nursiler de, ateislerde, yobazlarda, tutucularda, demoktarlarda, hırsız ve uğursuzlarda türkiye var oldukça vardı ve varolacaktırda. önemli olan bence bunlara saygı göstermektir. bu ülkenin kanun ve yasaları var. kimse kendisini kanunların üstünde görme hakkına sahip değildir. gel görki kanunlarda at sahibine göre kişner misali o an iktidardaki siyasetin doğrultusunda hareket ediyor. Bu ülkede birileri bir şeyler yapmak istiyor birileri mani oluyor. anlaşılması zor bir ülkede yaşıyoruz.
Yeni bir anayasa yapalım diyorlar, chp karşı çıkıyor komisyonlara girmeyip olayı Kilitliyor. komisyonlara girip yapılan anayasayı denetlese yanlışı kamu oyuna bildirse daha mantıklı olmazmı. demoktatik bir anayasa geleceğimiz için bizlere lazım. bu hükümete karşı çıkanlara sorarım şu an bu hükümetten daha tutarlı olan bir parti varmı sizce. bir düşünün bundan evvelki hükümetleri şu ekonomik küresel kriz onların döneminde olsaydı ülkede iç harp çıkardı bir kitapçığın fırlatılmasıyla ekonomik dengelerin alt üst olduğu bir dönemi düşünün. bu hükümeti ne kadar beyenmesenizde şu an başka bir alternatifi yok. ve bu ülkede sağlık ekonomi ve bir çok alanada yaptıkları devrim niteliğinde. ben ülkemizin geleceğini parlak görüyorum,
bizlerin bunu göreceğimizide sanmıyorum değişim sancılı olur ve 3-5 kuşak alır.
Dünyada hiç bir toplum düşünce ve fikir olarak geriye gitmemiştir. tabiatın yapısına aykırıdır çünki. geçmişimizdeki yasaklarla şimdiki zamandaki yasakları bir karşılaştırın,
değişimi sizlerde farkedeceksiniz.
Bu konuda her arkadaş kandi doğrularını yazıyor, bana göre bazı arkadaşların düşünceleri yanlış. Ama kendisine göre doğru. Biz kendi doğrularımızı yazarken onların yanlışlarını kırıcı bir şekilde tenkit etmek ne kadar doğru olur. her düşünceye saygıdan kastim bu. Kişilerin inanç ve düşünceleriyle uğraşmaktansa bırakalım onlar kendi düşünceleri ve inançları ile başbaşa kalsın. yeterki kimse kimseye kendi inanç ve düşüncesini zorla kabül ettirmeye çalışmasın. Eğitim, Eğitim, Eğitim.
Hepinize Saygılar.
Siz nerede yaşıyorsunuz? O sözden anladığın bir askeri darbe ise söyleyecek sözüm yok. O söz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. O da anlayanlar için güzel ve yerinde söylemiş. Bu günleri görerek söylemiş.
Hatta Gençliğe Hitabesindeki şu satırlar günümüz Türkiye'sini daha iyi anlatıyor.
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
Siz nerede yaşıyorsunuz? O sözden anladığın bir askeri darbe ise söyleyecek sözüm yok. O söz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. O da anlayanlar için güzel ve yerinde söylemiş. Bu günleri görerek söylemiş.
Hatta Gençliğe Hitabesindeki şu satırlar günümüz Türkiye'sini daha iyi anlatıyor.
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
Halkın yarısı "iktidara sahip" olanlara oy vermiş...
ne yapmalı şimdi?
oy verenleri kılıçtanmı geçirelim?
demokratik yollarla indiremiyoruz hükümeti...atamızda söylemiş sözünü...
ne yapalım? tiyo verin... (zavallı partim...bu seçimdede %2 lerde kalacak gibi.tiyo yu hemen verinde seçime kadar yetiştirelim... )
selametle...
ibalaban
25-02-2009, 18:54
Halkın yarısı "iktidara sahip" olanlara oy vermiş...
ne yapmalı şimdi?
oy verenleri kılıçtanmı geçirelim?
demokratik yollarla indiremiyoruz hükümeti...atamızda söylemiş sözünü...
ne yapalım? tiyo verin... (zavallı partim...bu seçimdede %2 lerde kalacak gibi.tiyo yu hemen verinde seçime kadar yetiştirelim... )
selametle...
Burda partilerden söz eden yok. Ben oy zamanı gider oyumu veririm. Partizan değilim. Ama savunduğum tek değer bu ülke, gelişmiş başka ülkelerden yardım almadan yaşayan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti. Siyasette partileriniz de sizin olsun. Bu konuda burada kapansın. Atatürk'ün düşünce ve sözlerini söylemek ve savunmak artık bu ülkede suç olmaya başladı.
Burda partilerden söz eden yok. Ben oy zamanı gider oyumu veririm. Partizan değilim. Ama savunduğum tek değer bu ülke, gelişmiş başka ülkelerden yardım almadan yaşayan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti. Siyasette partileriniz de sizin olsun. Bu konuda burada kapansın. Atatürk'ün düşünce ve sözlerini söylemek ve savunmak artık bu ülkede suç olmaya başladı.
ne alakası var? ne alakası var?
atatürk'ün düşünce ve sözlerini söylediğin içinmi yazdım bunu? öylemi anladın?
alıntı yaptığın mesaja istinaden soru sordum...senin aklına gelen bişey varmı diye...ne yapalım dedim...niye söylediklerini suçlamışım gibi konuşuyorsun?
hemen konu kapansın diyip çıkıveriyorsunuz içinden...hasbunallah...
selametle...
:angry8:
Arkadaşım Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı gibi Ergenekon bağlantılı, dinle diyanetle alakası olmayan sırf dine zarar vermek için "işte bunlar gericidir irtica hortluyor" masallarını meşrulaştırmak için ortaya konulan meczuplarla Fethullah Gülen ve Said Nursi'yi aynı kefeye koymak hakmıdır sorarım size. Yıllardır Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı ve bunlar gibi Sol görüşlü yazarlarmızı katledip sonrada bunları islami terör yaptı diyenlerin (islami terör derken onlara ben müslüman diyemem onlar sadece birilerinin maşalarıdır) şuan Ergenekon davasında klasörlerce delille içerde olduklarını pardon içerdeydiler ama hepsi garip bir hastalığa tutulup salıverildiler!!! ama hala suçlu konumunda yargılanıyorlar. Menemen olayı, 31 Mart olayı, Madımak olayları, Gazi olayları, Malatyadaki yayın evi olayı ve Danıştay olayları sadece ül***i kaosa sürükleyip, yanlış hedefler ortaya koyup ülkenin yıkımına zemin hazırlamak için ortaya konmuş planlardır ve yıllardır aynı masallar birkaç kanı deli gence vatan elden gidiyor din elden gidiyor diye yaptırılıp bir kesime yüklenir. Senaryolar Cumhuriyetten öncede aynıydı şimdide aynı. Cumhuriyetten önce din elden gidiyor masalları vardı şimdide laiklik elden gidiyor masalları amaç halkı birbirine düşürmek ama Allah bunların oyunlarına müsade etmeyecek inşallah. Ayrıca artık seviyeli bir şekilde tartışıyor olmamız bile çok güzel. Hepinize iyi akşamlar
Ben Atatürk' ün o yazısından sizin ne anladığınızı sordum Sayın ibalaban
Bazıları Atatürk'ün Hitabesindeki yazısından askeri darbe yapın anlamını çıkarıyorda ondan.
ben kendi kişisel düşüncelerimi metnin altında elimden geldiğince açıkladım.
Biz bu ülkede demokrasiden nasibini almamış meydanlarda darbe çığırtkanlığı yapan bir sürü insan gördük.
saygılar.
Arkadaşım Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı gibi Ergenekon bağlantılı, dinle diyanetle alakası olmayan sırf dine zarar vermek için "işte bunlar gericidir irtica hortluyor" masallarını meşrulaştırmak için ortaya konulan meczuplarla Fethullah Gülen ve Said Nursi'yi aynı kefeye koymak hakmıdır sorarım size. Yıllardır Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı ve bunlar gibi Sol görüşlü yazarlarmızı katledip sonrada bunları islami terör yaptı diyenlerin (islami terör derken onlara ben müslüman diyemem onlar sadece birilerinin maşalarıdır) şuan Ergenekon davasında klasörlerce delille içerde olduklarını pardon içerdeydiler ama hepsi garip bir hastalığa tutulup salıverildiler!!! ama hala suçlu konumunda yargılanıyorlar. Menemen olayı, 31 Mart olayı, Madımak olayları, Gazi olayları, Malatyadaki yayın evi olayı ve Danıştay olayları sadece ül***i kaosa sürükleyip, yanlış hedefler ortaya koyup ülkenin yıkımına zemin hazırlamak için ortaya konmuş planlardır ve yıllardır aynı masallar birkaç kanı deli gence vatan elden gidiyor din elden gidiyor diye yaptırılıp bir kesime yüklenir. Senaryolar Cumhuriyetten öncede aynıydı şimdide aynı. Cumhuriyetten önce din elden gidiyor masalları vardı şimdide laiklik elden gidiyor masalları amaç halkı birbirine düşürmek ama Allah bunların oyunlarına müsade etmeyecek inşallah. Ayrıca artık seviyeli bir şekilde tartışıyor olmamız bile çok güzel. Hepinize iyi akşamlar
TÜRK'ün şanlı destanı,herkesin bilmesi gereken ergenekon şimdilerde sorulduğunda terörle anılıyor pkk itlerinin bile önüne geçti,helal olsun iktidarlara laik geçinen dinsizlerle din tüccarlarının elinde milletimin maddi -manevi her değeri yozlaştırılıyor.araplar ecyad kalesini yıkarak osmanlıya söverken içimizdekilerde bu taktikle bu milleti soysuzlaştırmaya çalışıyorlar.arabın elindeki yıkımı görüp tepkii koyanlar burnunun ucundaki,ruhunun içindeki çöküntüyü göremiyor.ve artık vurun abalıya misali it osursa ergenekoncudur diyerek tuuu kakalar ergenekona havale.o dönem alileri müslümleri savunanlar,uyuşturucu imalatını görünce ergenekoncuymuş bak deyip kendini rahatlatıyor.( ayrıca arkadaşım senin yazını alarak yazdığım bu cevap senin şahsına değil genel olarak yazma ihtiyacı duyduğum için yazdım)
bakın paralarımızda bile....atatürk'ün gülen resmi var artık.........
zaman .....güler yüzümüzle iş yapma zamanı...eski somurtkanlıklarımız tarihe gömülmeli.......
seçim var ,partiler var...halk kimi seçmişse...iktidar onundur.......
seçimlere sıcak bakmayanlar ise.....ergenekon terör örgütü kapsamında.....suratlar bir karış vaziyetlerinde...ya içerde yada dışarda...turşu satıyorlar.......
size benden bir tüyo...artık atatürk'ün...gülmeyen yüzü para etmiyo...geçmiyo efenimm.......!!!:45:
TÜRK'ün şanlı destanı,herkesin bilmesi gereken ergenekon şimdilerde sorulduğunda terörle anılıyor pkk itlerinin bile önüne geçti,helal olsun iktidarlara laik geçinen dinsizlerle din tüccarlarının elinde milletimin maddi -manevi her değeri yozlaştırılıyor.araplar ecyad kalesini yıkarak osmanlıya söverken içimizdekilerde bu taktikle bu milleti soysuzlaştırmaya çalışıyorlar.arabın elindeki yıkımı görüp tepkii koyanlar burnunun ucundaki,ruhunun içindeki çöküntüyü göremiyor.ve artık vurun abalıya misali it osursa ergenekoncudur diyerek tuuu kakalar ergenekona havale.o dönem alileri müslümleri savunanlar,uyuşturucu imalatını görünce ergenekoncuymuş bak deyip kendini rahatlatıyor.( ayrıca arkadaşım senin yazını alarak yazdığım bu cevap senin şahsına değil genel olarak yazma ihtiyacı duyduğum için yazdım)
Yüzyılların tarihi destanını bu pisliğe bulaştıranlar utansın derim bende bütün bağlantılar ve belgeler ayan beyan ortadayken neden hala inanmamakta ısrar ediyorsunuz acaba yıllardır kandırılmış olma fikrimi sizi korkutuyor. Yıllar boyu bu suikastleri yapanlara dinci yaftası vururken bizim yüce dinimiz kirlenmiyorduda şimdi pis emellerine şanlı destanımızı alet edenler bunu kullanınca destanmı kirleniyor. Bakın adamlar hapse girdi nerdeyse 6 aydır ne suikast ne bombalama. Neyse burda yazarak sizi inandırmam imkansız ancak unutmayın birgün tarih haklı çıkacak
ya siz değil di biz haklı çıkarsak ne olaçak düşündünüz mü hiç ya ergenokonu kullananlar kendileri için bir dava ismiyle şuçlanırlarsa ne olaçakbu baskılar onlara yapılırsa verdikleri zarar bir bir suratlarına vurulursa ne olaçak ALLAHtan başka kimseden korkmayan nursinin öğrencisi gülen gibi amerikadan vetva mı verecek yada işleri cüda dan mı yönetecek yoksa ozaman da her cuma namazında şimdi atılmayan tekbirler mi kurtaracak bunları
ya siz değil di biz haklı çıkarsak ne olaçak düşündünüz mü hiç ya ergenokonu kullananlar kendileri için bir dava ismiyle şuçlanırlarsa ne olaçakbu baskılar onlara yapılırsa verdikleri zarar bir bir suratlarına vurulursa ne olaçak ALLAHtan başka kimseden korkmayan nursinin öğrencisi gülen gibi amerikadan vetva mı verecek yada işleri cüda dan mı yönetecek yoksa ozaman da her cuma namazında şimdi atılmayan tekbirler mi kurtaracak bunları
Bu söylediğin olursa Türkiye busefer gerçekten biter yüz yıl daha geriye gider,Amaç bu zaten bak ufak bir örnek Filistinde iki gurup var ikiside kurtuluş için mücadele ediyorlar ama çoğu kez karşı karşıya geliyorlar,Bizdede yapmak istedikleri ve acıkcası biraz becerdikleride doğru bak sen ne yazıyorsun ben ne yazıyorum ve ikimizinde Türkiyeyi sevmemesi art niyetli olması olasığı aklımdan bile geçmiyor!!!!!!
içeride ve hastanede olanların ben masum olduklarına inanmıyorum ......... ayrıca ben asıl konuya dönmek istiyorum devrımler neden uygunlanmıyor bu ulkede sapka giymedı dıye insanlar asıldı ama bugunde sapka gıymemek suc hemde ciddi suç düsünebiliyormusunuz milli sair mehmet akif ersoy sapka giymemek için ül***i terk ediyor
içeride ve hastanede olanların ben masum olduklarına inanmıyorum ......... ayrıca ben asıl konuya dönmek istiyorum devrımler neden uygunlanmıyor bu ulkede sapka giymedı dıye insanlar asıldı ama bugunde sapka gıymemek suc hemde ciddi suç düsünebiliyormusunuz milli sair mehmet akif ersoy sapka giymemek için ül***i terk ediyor
yahu karıştırma be bilader...astıracakmısın hepimizi? :)
selametle...
Konu asıl mecrasından buralara kadar gelmiş madem toplu yanıt vereyim.
Bende sana şunu sdoruyorum. Neden manyotolu telefon kullanmıyorsun?
Mehmet Akif yurdu terkedip Mısır'a gidip dönüşünde Mustafa kemal ve Türkiye için söylediği sözleride yazsana bir. Onu niye yazmıyorsun da; ikide bir milli şair şapka giymemek için yurdu terketti diye yazıp duruyorsun. Biraz samimi olun kardeşim. Bu takiyye ile nereye kadar?
Bazı arkadaşlarda dillerine dolamışlar 28 Şubat! Peki bu tür askeri müdahelelerin sonuçları kimlere yaradı? Sol kesime yaramadığına göre! Birde darbeciler diye tutturdular ama nedense esas darbecilerin yanlarından bile geçmiyorlar. Örnek: Yaşar Büyükanıt, Çevik Bir, Kenan Evren vb. Onlara dokunmayacaksın ama bir şekilde hükümeti eleştiren ne kadar kişiler varsa "HERYEREKON" adlı torbaya dolduracaksınız. Öyle ya herkes kör, alem sağır; bir sizler uyanıksınız. 1960 sonrası askerler Neco amcamı Almanyadan çağırıp Milli Nizam Partisini kurdurmadılar mı? 12 Martta Almanya'ya giden Neco emmimi yine askerler çağırıp "Gel Hocam bu mutıranın sizinle bir ilgisi yok deyip"73 seçimlerine sokarak, Ecevit'e ortak yapmadılar mı? 12 Eylül darbecilerinin yaptıklarını bilirsiniz artık yazmama bile gerek yok. 28 Şubat'ta ne oldu? AKP sahneye çıkmadı mı? 27 Nisan bildisi sonucu ne oldu? Oy oranı 30-35 lerde gezen AKP'ye yüzde 47 gibi bir oy patlaması yaptırmadı mı? Hani en büyük darbeci Yaşar Paşaydı? Adam KKK'na atandığı günlerde Şemdinli iddanamesi hazırlattırılmıştı ve Kendisini çetecilikle suçlamıştınız? Neden hala dışarıda gezebiliyor bu darbeci paşa? Ve bu iddanameyi hazırlayan savcı nerde dersiniz? Adamın tüm bilgileri TC. kayıtlarından silinmiş. Böyle bir şahış hiç bu memlekette yaşamamış. Geçen gün bir tv kanalında bir komutan aleyhinde dava açmış ama savcının Kırıkkale kütüğündeki kayıtlar yok olmuş. Yani adamı buharlaştırmışlar. Mahkeme ihbarname gönderiyor ama bulunamıyor belirtilen adreste. Dava eden komutan gazetelere kendi parasıyla bu ihbarnamenin ilanını veriyor. Ama biz biliyoruz ki bu savcı ABD'nin Utah eyalatinde ikamet ediyor. Tıpkı ne idüğü belirsiz bir yaratığın Kanada da ikamet etmesi gibi.
Şimdi acaba darbelerden ve darbe teşebbüslerinden kimler yararlanmış, kimler zarar görmüş?
muzafferu
26-02-2009, 13:36
Önceki akşam kanallar arasında gezerken, malum medyanın bir kanalında Lozan tartışılıyordu. Kanal adı vermiyorum, çünkü o kanalların müdavimleri belki açıklarlar diye düşünüyorum. Bizim 1800'lü yıllardan bu yana karnını ve beynini İngiliz Sterliniyle doyumuş damarın bir yazarı, veryansın ediyordu. Kanala Yeniçağ yazarı Altemur KILIÇ (KILIÇ ALİ PAŞA'NIN oğlu) telefonla katılarak bu ingiliz sterliniyle karnını doyuranların damarından gelen yazara sorusu "Atatürk hakkınızdaki görüşleriniz nedir?" deyince adamın cevabı: Ben Atatürk'ü sevmiyorum"du. Ve Lozan bir hezimetti! Zatı şahanelerine göre! Çünkü Oniki Adalar kaybedilmişti. Böylesine alçakça, sinsice ve yılanca bir düşünce olamazdı. Artık olabiliyordu. Çünkü Taaa o yıllardan Saidi Kürdi(Nursi)nin günümüze uzanan zavallı şahaneleri o zamanki tarihi, okumkatan imtina eden kullara, böyle açıklamalarda bulunuyordu. Oysa tarih bambaşka bir şekilde anlatıyordu. Biz Oniki Adayı 1911 yılında Uşi antlaşmasıyla(İsviçre) İtalyanlara bırakmıştık. Ulan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz herifler, o zaman Atatürk mü vardı ki, o adaları İtalyanyanlara verdi? Tabi bu antlaşmayı Filistin topraklarını Yahudilere vermeyen ünlü padişahımız Abdülhamit'in imzaladığını gizleyerek; sanki, Oniki Ada bizdeymişte Lozan'da vermişiz gibi alçakça ve haince bir düşünce ile gençlerimizin beyni karıştırılmak istenmektedir. Lozan'a giderken en önemli sorunun İstanbul Boğazlarının ve Musul'un işgaliydi. Öncelikli olarak buraların kurtulması gerekiyordu. Boğazlar kurtarılmıştı ama Musul hala ortada kalmıştı! Oniki adaları verseler bile oraya gidecek bırakın gemiyi, sandalımız bile yoktu! Üstelik buraları işgal edenin de, İngilizlizlerin olduğu gerçeğini bu milletten gizlemenin kime yarar sağlayacağını sizlerin taktirine sunuyorum. (Kaynak: İngilizseverler cemiyeti ve kurucuları yazarını şimdi hatırlamıyorum ve Celal ŞİMŞİR'in Malta Sürgünleri Kitabı)
Tüm bunları daha detaylı bir şekilde "24 Temmuz Lozan Antlaşması" gününde yazacaktım ama, o adamın böyle konuşması bunu yazmamı daha erkene aldı. Bilgilerinize.
Saygılar.
--------------------------------------------------------------------
Atatürk'ü İnkar edenlerin,Cumhuriyeti yıpratanların,Amerikanın kucagına oturanların,Dini,imanı,kuranı,kullananların ve din için yapılan herşey mübahtır diyen zihniyetin,ALLAH belalarını verir inşallah.Türkiye sokakta bulunmadı.Açsında Kurtuluş ve İstiklal savaşlarının nasıl kazanıldıgını bir okusunlar.Degerli arkadaşlar Bir ülkede müslümanı müslümana,kardeşi kardeşe kırdıkmak isteyenler,Deniz feneri yolsuzlugunu,damadına pırlanta işyerleri,ogluna gemicikler,daha neler neler,bunlar asla ve asla müslüman olamazlar,bu ergeç ortaya çıkacaktır.Cumhuriyet döneminde yapılan tüm gelir getiren Tüpraşlar,petkimler,limanlar,ptt ler,tekeller satıldı,85 yılda 175 milyar dolar olan dış borç 550 milyar dolar olmuş,milleti sadaka develetine çevirmişler, Sonrada Atatürkü tanımıyorlar, Türkiyemizi seviyoruz diyorlar,Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün.Böyle müslümanlık olurmu. Bunları inkar eden müslümanım diye geçinenlerin ALLAH bin türlü belalarını versin inşallah.
Atatürkü sevmiyorum diyenlere Neyzen Teyfik'in cevabıdır. Özgür bir ülkede yaşamak gibisi yoktur.Herkes bir daha düşünsün Lütfen. Saygılarımla
BE HEY DÜRZÜ
Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet
Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kim olurdu ey şerefsiz.
Neyzen TEVFİK
--------------------------------------------------------------------
Atatürk'ü İnkar edenlerin,Cumhuriyeti yıpratanların,Amerikanın kucagına oturanların,Dini,imanı,kuranı,kullananların ve din için yapılan herşey mübahtır diyen zihniyetin,ALLAH belalarını verir inşallah.Türkiye sokakta bulunmadı.Açsında Kurtuluş ve İstiklal savaşlarının nasıl kazanıldıgını bir okusunlar.Degerli arkadaşlar Bir ülkede müslümanı müslümana,kardeşi kardeşe kırdıkmak isteyenler,Deniz feneri yolsuzlugunu,damadına pırlanta işyerleri,ogluna gemicikler,daha neler neler,bunlar asla ve asla müslüman olamazlar,bu ergeç ortaya çıkacaktır.Cumhuriyet döneminde yapılan tüm gelir getiren Tüpraşlar,petkimler,limanlar,ptt ler,tekeller satıldı,85 yılda 175 milyar dolar olan dış borç 550 milyar dolar olmuş,milleti sadaka develetine çevirmişler, Sonrada Atatürkü tanımıyorlar, Türkiyemizi seviyoruz diyorlar,Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün.Böyle müslümanlık olurmu. Bunları inkar eden müslümanım diye geçinenlerin ALLAH bin türlü belalarını versin inşallah.
Atatürkü sevmiyorum diyenlere Neyzen Teyfik'in cevabıdır. Özgür bir ülkede yaşamak gibisi yoktur.Herkes bir daha düşünsün Lütfen. Saygılarımla
BE HEY DÜRZÜ
Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet
Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kim olurdu ey şerefsiz.
Neyzen TEVFİK
şiirin tamamı neyzen tevfike ait değil...yarısı bir emniyet görevlisine ait...
Mehmet Akif yurdu terkedip Mısır'a gidip dönüşünde Mustafa kemal ve Türkiye için söylediği sözleride yazsana bir. Onu niye yazmıyorsun da; ikide bir milli şair şapka giymemek için yurdu terketti diye yazıp duruyorsun. Biraz samimi olun kardeşim. Bu takiyye ile nereye kadar?
Bazı arkadaşlarda dillerine dolamışlar 28 Şubat! Peki bu tür askeri müdahelelerin sonuçları kimlere yaradı? Sol kesime yaramadığına göre! Birde darbeciler diye tutturdular ama nedense esas darbecilerin yanlarından bile geçmiyorlar. Örnek: Yaşar Büyükanıt, Çevik Bir, Kenan Evren vb. Onlara dokunmayacaksın ama bir şekilde hükümeti eleştiren ne kadar kişiler varsa "HERYEREKON" adlı torbaya dolduracaksınız. Öyle ya herkes kör, alem sağır; bir sizler uyanıksınız. 1960 sonrası askerler Neco amcamı Almanyadan çağırıp Milli Nizam Partisini kurdurmadılar mı? 12 Martta Almanya'ya giden Neco emmimi yine askerler çağırıp "Gel Hocam bu mutıranın sizinle bir ilgisi yok deyip"73 seçimlerine sokarak, Ecevit'e ortak yapmadılar mı? 12 Eylül darbecilerinin yaptıklarını bilirsiniz artık yazmama bile gerek yok. 28 Şubat'ta ne oldu? AKP sahneye çıkmadı mı? 27 Nisan bildisi sonucu ne oldu? Oy oranı 30-35 lerde gezen AKP'ye yüzde 47 gibi bir oy patlaması yaptırmadı mı? Hani en büyük darbeci Yaşar Paşaydı? Adam KKK'na atandığı günlerde Şemdinli iddanamesi hazırlattırılmıştı ve Kendisini çetecilikle suçlamıştınız? Neden hala dışarıda gezebiliyor bu darbeci paşa? Ve bu iddanameyi hazırlayan savcı nerde dersiniz? Adamın tüm bilgileri TC. kayıtlarından silinmiş. Böyle bir şahış hiç bu memlekette yaşamamış. Geçen gün bir tv kanalında bir komutan aleyhinde dava açmış ama savcının Kırıkkale kütüğündeki kayıtlar yok olmuş. Yani adamı buharlaştırmışlar. Mahkeme ihbarname gönderiyor ama bulunamıyor belirtilen adreste. Dava eden komutan gazetelere kendi parasıyla bu ihbarnamenin ilanını veriyor. Ama biz biliyoruz ki bu savcı ABD'nin Utah eyalatinde ikamet ediyor. Tıpkı ne idüğü belirsiz bir yaratığın Kanada da ikamet etmesi gibi.
Şimdi acaba darbelerden ve darbe teşebbüslerinden kimler yararlanmış, kimler zarar görmüş?
emmi yazdıklarını anlamak için (iyi anlamak için) en az iki kere okumak gerekiyor...(benim için böyle..diğer arkadaşlar üzerine alınmasın)
bazı yerleri anlamakta zorlanıyorum..yanlışsam düzelt lütfen...
--darbeler yapılanlara yaradı diyorsun doğrumudur? doğru ise darbeyi yapanlarda, darbe yiyenler olması gerek...bunda bir tezat var...
ülkede bir gerçek var...iktidar olmak muktedir olmak anlamına gelmez...iktidar olsanda öyle herkese dokunamazsın...etkili lojaların türkiyedeki faaliyetlerini ve etkilerini bilmediğini düşünmüyorum...(masonlar ve sabataycılardan bahsediyorum)
bunlarla arası iyi olanlar iktidar olurlar ve araları iyi olduğu sürece de iktidarda kalırlar...taki lojaların ülkedeki etkileri yitirdikleri güne kadar.
neco (erbakan) asker tarafından çağırılmadı hükümet kurması için...almanyadaki sanayileşmeyi yakından görüp bunu türkiyedede gerçekleştirmek arzusu ile istanbuldaki teknik üniversitesine geldi...
sanayileşme yolunda karşılaştığı siyası ve brokratik engelleri aşamayacağını anladığında parti kurdu...(tabi bir çok şeyler yaşandı...burada yazmak sayfalar sürer...googleden okuyun hayatı yazıyor)
bir şeyi eksik yanlış anlatırsan, yararıda eksik olur...yanlış olur...:nono::
şimdi senin anlatmaya çalıştığın tezi doğru sayarsak, yani darbeler sürekli darbeyi yiyenlere yaradı tezini doğru sayarsak, ibalabanın imzasındaki mustafa kemalin sözünü ne yapmalıyız?:49:
saygı bizden...
selametle...
ibalaban
26-02-2009, 15:52
Yıkın Heykellerimi
Ey milletim
Ben Mustafa Kemal'im
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim
Hala en hakiki mürşit değilse ilim
Kurusun damağım dilim
Özür dilerim
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi
Özgürlük hala
En yüce değer
Değilse eğer
Prangalı kalsın diyorsanız köleler
Unutun tüm dediklerimi
Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı
Unutun tüm dediklerimi
Yetmediyse acısı şiddetin savaşın
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh dünyada barışın
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın
Unutun tüm dediklerimi
Özlediyseniz fesi peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan şeyhten dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi
Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek
Karaçarşafa girsin diyorsanız
Yobazin gazabından ürkerek
Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız
Unutun tüm dediklerimi
Fazla geldiyse size
Hürriyet cumhuriyet
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın sultanın
Hala önemini anlayamadıysanız
Millet olmanın
Kul olun
Ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın
Unutun tüm dediklerimi
RAHAT BIRAKIN BENİ
Süleyman Apaydın
Şiirdeki gibi yapın artık bu hale geldi ortalık.
ibalabanın alıntı yaptığı muhteşem şiir, türk edebiyat tarihinin en anlamlı sayfalarında yer almalı...
ne yazıkki yazan şahış bazı yerleri es geçmiş...
----------------------------------
"Yurtta sulh dünyada barışın
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın"
keşke milli bir silahlanmamız olsa idi...keşke bizde kendi silahlarımızı yapabilecek bir seviyeye gelse idik. ama silahlanma yarışında olanlara gebeyiz...
----------------------------------------
"Özlediyseniz fesi peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi"
örtünmeyi kara gece olarak gören birine ne anlatabilirim? düşünüyorum hala...
-----------------------------------------
"Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız"
başıörtülü olduğundan okul kapısından geri gönderenlerimi kastediyor?
-------------------------------------------
"Kul olun
Ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın"
En önemli kısım kırmızıya boyanmış...
şöylemi anlamalıyız?
allahın kulu olma
peygamberin ümmeti olma
fetva verebilecek makamdakileri dinleme...oh keka...
konu çok farklı yere gitti...biliyorum ama yazmadan edemeyeceğim...
şiir çok güzel, okuyanı duygusallaştırıyor...ama yukarıda atatürkün ağızından çıkmış gibi şiirler düzerek insanları aldatmanın bir alemi yok...artık öyle 40-50 yıl evvelki cahil halk yok artık...herzaman olmasada lafın nereye gittiğini anlıyoruz bazen...
dinen caiz olmayan bir şeye hayır denildiğinde hemen, atatürke saldırı, laikliğe saldırı, cumhuriyete saldırı feryatları yükselmekte...kardeşim saldırı dediklerinin tamamı bizim zaten..ne saldırısı? biz dinen caiz değildir diyoruz...öyle iman etmişiz...
adam "allah" kelamı ederse hemen yobaz oluyor...namaz kılarsa da keza öyle...ne yapacak peki? laik düzene girdiğimiz için allah katında namazdan niyazdan muafmı oluyoruz?
söylediklerinizin önüne atatürk koymadan bişey söylesenizya? önce bir dokunulmazlık zırhına bürünmek istiyorsunuz gibime geliyor...
bende yazacaklarıma atatürkun balık esir hutbesinden bir yerleri alıntı yaparak başlayabilirim...öyle ya o hutbede çok güzel...yoksa katılmıyormusunuz?
selametle...
veyselbakan
26-02-2009, 17:28
geçmişini bilmeyen bir ülke felakete sürüklenmeye mahkumdur konu başlığı ile ilgili eğer bu ülkede şu anda bu toprak ve bu bayrak altında yaşıyorsak bunu atatürk ve silah arkadaşlarına ve canını vatanı için seve seve feda eden atalarımıza borçluyuz gerisi gerçekten benim için hikaye şu anda atamızı kötüleyen zihniyet onun kuruculuğunu üstlendiği bu canım vatanda cak cuk ötüyorlar ne kadar yazık ve ne kadar utanç verici:::
ibalaban
26-02-2009, 18:16
ibalabanın alıntı yaptığı muhteşem şiir, türk edebiyat tarihinin en anlamlı sayfalarında yer almalı...
ne yazıkki yazan şahış bazı yerleri es geçmiş...
----------------------------------
"Yurtta sulh dünyada barışın
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın"
keşke milli bir silahlanmamız olsa idi...keşke bizde kendi silahlarımızı yapabilecek bir seviyeye gelse idik. ama silahlanma yarışında olanlara gebeyiz...
----------------------------------------
"Özlediyseniz fesi peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi"
örtünmeyi kara gece olarak gören birine ne anlatabilirim? düşünüyorum hala...
-----------------------------------------
"Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız"
başıörtülü olduğundan okul kapısından geri gönderenlerimi kastediyor?
-------------------------------------------
"Kul olun
Ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın"
En önemli kısım kırmızıya boyanmış...
şöylemi anlamalıyız?
allahın kulu olma
peygamberin ümmeti olma
fetva verebilecek makamdakileri dinleme...oh keka...
konu çok farklı yere gitti...biliyorum ama yazmadan edemeyeceğim...
şiir çok güzel, okuyanı duygusallaştırıyor...ama yukarıda atatürkün ağızından çıkmış gibi şiirler düzerek insanları aldatmanın bir alemi yok...artık öyle 40-50 yıl evvelki cahil halk yok artık...herzaman olmasada lafın nereye gittiğini anlıyoruz bazen...
dinen caiz olmayan bir şeye hayır denildiğinde hemen, atatürke saldırı, laikliğe saldırı, cumhuriyete saldırı feryatları yükselmekte...kardeşim saldırı dediklerinin tamamı bizim zaten..ne saldırısı? biz dinen caiz değildir diyoruz...öyle iman etmişiz...
adam "allah" kelamı ederse hemen yobaz oluyor...namaz kılarsa da keza öyle...ne yapacak peki? laik düzene girdiğimiz için allah katında namazdan niyazdan muafmı oluyoruz?
söylediklerinizin önüne atatürk koymadan bişey söylesenizya? önce bir dokunulmazlık zırhına bürünmek istiyorsunuz gibime geliyor...
bende yazacaklarıma atatürkun balık esir hutbesinden bir yerleri alıntı yaparak başlayabilirim...öyle ya o hutbede çok güzel...yoksa katılmıyormusunuz?
selametle...
Sen Atatürk'ü anlayamıyorsan senin suçun yok sana ilköğretim sırasında Atatürk'ü iyi anlatamayan, tanıtamayan meslektaşım suçlu.
Atatürk sağ olsaydı da bu günleri görseydi o şairin alnından öperdi aynı düşündüğü için. Hoş Atatürk sağ olsaydı böyle konuşan olamazdı.
Bu söylediğin olursa Türkiye busefer gerçekten biter yüz yıl daha geriye gider,Amaç bu zaten bak ufak bir örnek Filistinde iki gurup var ikiside kurtuluş için mücadele ediyorlar ama çoğu kez karşı karşıya geliyorlar,Bizdede yapmak istedikleri ve acıkcası biraz becerdikleride doğru bak sen ne yazıyorsun ben ne yazıyorum ve ikimizinde Türkiyeyi sevmemesi art niyetli olması olasığı aklımdan bile geçmiyor!!!!!! bunlar bizi 100yıl ileriye getirecek öyle mi adamların bir kendi cevrelerine hayrı var çoluk coçuk maşaallah topraklar fabrikalar işsizlik tefeci bankalar ihtilalleri işin cabası ama 20sene sonrasını görelim iyi riyakad madalyasının bedelin ve iktidar olmanın bedelini ödemeden danışmanın dediği gibi ....................... kullanım süresini doldurmak üzerelere
Arkadaşım, cümlelerimizi daha özenli seçelim lütfen. Beğenelim veya beğenmeyelim, O kişi bu ülkenin başbakanı. Bizler o danışman denen çakalın seviyesine inmeyelim.
Saygılar.
Sen Atatürk'ü anlayamıyorsan senin suçun yok sana ilköğretim sırasında Atatürk'ü iyi anlatamayan, tanıtamayan meslektaşım suçlu.
Atatürk sağ olsaydı da bu günleri görseydi o şairin alnından öperdi aynı düşündüğü için. Hoş Atatürk sağ olsaydı böyle konuşan olamazdı.
aramızda 15 yaş fark var...bilgisayardaki bilgi doğru ise...
meramımı anlatmak için yazmaya çalışıyorum..uzun tutmamaya özen göstermeye çalışsamda uzuyor...fakat cevap olarak yazdığın mesaja bakarmısın? yaşına hürmeten tüm samimiyetimle soruyorum;
hangisi benim dediğime cevap?
bana "hayır bunu bunu yanlış yazmışsın, doğrusu budur" diyebileceğin bişey yokmu?
hocalarımdan allah razı olsun...memleket sevgisinide din sevgisinide öğrettiler...vatanın ne olduğunuda...askerdede öğrendik tabi bişeyler...
hocalarımı suçlaman canımı sıktı...
senin gibi bir hocanın bu tür meselelerde daha bir aydınlatıcı olması gerekmezmi? şu emminin konusunda onca şey yazdık birinede açıklayıcı bişey yazmadın...kendi imzanı bile açıklamıyorsun...bak ben nasıl inandıklarımı açıkça söylüyorum...cevabını dikkate almıyorum...çünkü yazdıklarıma cevap değil...
selametle...
Atatürk'ün Balıkesir Hutbesi
Ey millet Allah birdir.Şanı büyüktür Allah’ın selameti, atifeti ve hayrı üzerimize olsun. Peygamberimiz Efendimiz, Cenab-ı Hak tarafından insanlara hakayık-ı diniyyeyi teblihe memur ve resul olmuştur.Kanunu esasisi, cümlemizce malumdur ki, Kur’an-ı Azimüşşandaki nusustur.İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir.Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve hakikate tamamen tevafuk ve tedabuk ediyor.Eğer akla, mantığa ve hakikate tevafuk etmemiş olsaydı, bununla diğer kavanin-i tabiiyye-i ilahiyye beyninde tezat olması icabederdi.Çünkü bilcümle kavanin-i kevniyyeyi yapan Cenab-ı Haktır.
Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dara, iki haneye malik bulunuyordu. Biri kendi hanesi, diğeri Allah’ın evi idi.Millet işlerini, Allah’ın evinde yapardı. Hazreti Peygamberin isr-i mübarekelerine iktifaen bu dakikada milletimize; milletimizin hal ve istikbaline ait hususatı görüşmek maksadıyle bu dar-ı kutside Allah’ın huzurunda bulunuyoruz.Beni buna mazhar eden Balıkesir’in dindar ve kahraman insanlarıdır.Bundan dolayı çok memnunum.Bu vesile ile büyük bir sevaba nail olacağımı ümit ediyorum.
Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır.Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmak lazım geldiğini düşünmek, yani meşveret için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihni başlı başına faaliyette bulunmak elzemdir.
İşte biz burada din ve dünya için, istikbal ve istiklalimiz için, bilhassa hakimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum.Hepinizin düşündüklerini anlamak istiyorum.Amel-i milleyye, irade-i milleyye yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, bilimum efrad-ı milletin arzularının, emellerinin muhassalasından ibarettir.Binaenaleyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.
(7 Şubat 1923)
Paşa camii-BALIKESİR
NOT: Mustafa Kemal Atatürk camide minberden cuma günü cemaata hutbe okuyan ilk ve tek cumhurbaşkanıdır.
ibalaban
26-02-2009, 19:26
aramızda 15 yaş fark var...bilgisayardaki bilgi doğru ise...
meramımı anlatmak için yazmaya çalışıyorum..uzun tutmamaya özen göstermeye çalışsamda uzuyor...fakat cevap olarak yazdığın mesaja bakarmısın? yaşına hürmeten tüm samimiyetimle soruyorum;
hangisi benim dediğime cevap?
bana "hayır bunu bunu yanlış yazmışsın, doğrusu budur" diyebileceğin bişey yokmu?
hocalarımdan allah razı olsun...memleket sevgisinide din sevgisinide öğrettiler...vatanın ne olduğunuda...askerdede öğrendik tabi bişeyler...
hocalarımı suçlaman canımı sıktı...
senin gibi bir hocanın bu tür meselelerde daha bir aydınlatıcı olması gerekmezmi? şu emminin konusunda onca şey yazdık birinede açıklayıcı bişey yazmadın...kendi imzanı bile açıklamıyorsun...bak ben nasıl inandıklarımı açıkça söylüyorum...cevabını dikkate almıyorum...çünkü yazdıklarıma cevap değil...
selametle...
Ben yeteri kadar aydınlatıcı oluyorum. Çocuklarıma başta Atatürk sevgisi ve ona minnetarlık, Vatan sevgisi, Bayrak sevgisini öğretiyorum. En başta da kendisinin özgürce okula gidip gelmesini sağlayan ülkesinde rahatça dolaşabilen bir Türk vatandaşı olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda kanını canını veren atalarını unutmamasını.
Artık ne yazarsan yaz senin yazılarını dikkate almayacağım, yanıt yazmayacağım.
Bu siteye de artık girmeyeceğim..
Ben yeteri kadar aydınlatıcı oluyorum. Çocuklarıma başta Atatürk sevgisi ve ona minnetarlık, Vatan sevgisi, Bayrak sevgisini öğretiyorum. En başta da kendisinin özgürce okula gidip gelmesini sağlayan ülkesinde rahatça dolaşabilen bir Türk vatandaşı olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda kanını canını veren atalarını unutmamasını.
hocam güzel şeyler ögretiyorsun bide din sevgisi versen evet bu millet vatanı bayragı ve aynı zamanda dini için için canını seve seve verdi ... bide merak ediyorum ACABA DÜNYA BİZDEN BAŞKA BU KONULARI TARTISAN BİR MİLLET VARMI neden bizde bu kadar bölündük sag sol alevi sünni kürt türk laik anti laik neden bu kadar ayrımcılık neden benim ülkemde insanlar özgür degil benim muhafazakar yapım var ama ben karsımdakınıde düsünüyorum bırakın herkez özgürce yaşasın ve hep birlikte bu ül***i nasıl dunya devi yaparız onu düsünmeliyiz neden diye sordugum bir soru var 1 . DUNYA ŞAVASINDA DESTAN YAZMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARI 2. DÜNYA ŞAVASINDA YIKILMIŞ ALMANYADA ÇÖPÇÜLÜK YAPTI.... bizim olmamız gereken yer burasımıaslındabizim ülke olarak tartısmamız gereken şeyler nasıl gelişiriz olmalı
TOPRAK67
26-02-2009, 20:31
hocam güzel şeyler ögretiyorsun bide din sevgisi versen evet bu millet vatanı bayragı ve aynı zamanda dini için için canını seve seve verdi ... bide merak ediyorum ACABA DÜNYA BİZDEN BAŞKA BU KONULARI TARTISAN BİR MİLLET VARMI neden bizde bu kadar bölündük sag sol alevi sünni kürt türk laik anti laik neden bu kadar ayrımcılık neden benim ülkemde insanlar özgür degil benim muhafazakar yapım var ama ben karsımdakınıde düsünüyorum bırakın herkez özgürce yaşasın ve hep birlikte bu ül***i nasıl dunya devi yaparız onu düsünmeliyiz neden diye sordugum bir soru var 1 . DUNYA ŞAVASINDA DESTAN YAZMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARI 2. DÜNYA ŞAVASINDA YIKILMIŞ ALMANYADA ÇÖPÇÜLÜK YAPTI.... bizim olmamız gereken yer burasımıaslındabizim ülke olarak tartısmamız gereken şeyler nasıl gelişiriz olmalı
:present: :present: :present: :present: çok güzel bir konuya değinmişsin yalnız bu sölediğin eğitimcilerin öğrencilere belli fikirleri değilde objektif olmayı doğru ve yanlışı ayırt etmeyi öğrettiklerinde mümkün olacaktır.... saygılar bizden
emmi arkadaşım...rahat ol...sandıktan ümidimizi kestik...el mahkum darbe yapacağız dee....
zati bu türk halkı cahil bi şeyden anlamıyo dee...
demokrasi de nedir ki...atatürk zamanında çok parti mi vardı...tek parti olsun gerisini asalım, keselim lağvedelim dee...
de babam deee.....
de, dee.....ama sizin açınızdan ne acı ki...darbeler bile darbecilere yaramıyo....
bakar mısın şu kadere...uğraş, didin,kafa yor,mesai harca....darbe yap..ama gel gör ki...gene darbe yaptıklarınız bu halk tarafından taltif edilsinn.....
ağlayın dostum ağlayın...türk halkının cahilliğine ağlayın...neden bizim gibi düşünmüyorlar deyip dövünün.....
size söyleyeceğim tek şey var.......türk halkı ,köylüsünden kentlisine...sizi fersah fersah geçtii....yaya kaldınız...geri kaldinizz.....marjinal oldunuzz....
ve gene acıdır kii....siz ve sizin gibi düşünenler,geri kaldığınızın farkında bile değilsinizz.....!!!
hala ergenekonu savunuyosunuz...ergenekonun, terör örgütü olduğunu anlamayan...sanırım, sadece siz kaldınızz.....deniz baykal bile,avukatlıktan geri durdu artık...
bu arada ..tabi ki,kanadada ki vatandaşa..."ne idüğü belirsiz ,yaratık" diyeceksinizz....öle yaa...ipliğiniz pazara çıktı değil mii...enselendiniz...suç üstü,bombalarla,mermilerle,pkk ile içli dışlılığınızla yakalandınızz....
ne güzel daha bir çok faili meçhul cinayet işleyecek...darbeler yapacak...sahte şeyhlerle bu ülkenin değerlerine kin kusacaktık...tüh,vahh...öfkeniz bundandır....bilirimm....
sizi bilmem ama ben ve türk halkı şunun da farkında....ergenekon terör örgütü ortaya çıktı çıkalı...memleketimde faili meçhul cinayet işlenmedii...bıçak gibi kesildi...ben seviniyorum buna dostumm....
sorun aslında nedir biliyomusunuzz.......devletin dinle barışıp barışmayacağı....
devlet(derin olanı)...bu toplumun değerleriyle barıştığı gün....
atatürkü kalkan yapıp....inanan,inanmayan,sağcı,solcu,türk,kürt, vs....vatandaşlarımıza tokat atamayacaksınızz....
devletin resmi görüşünü, elde kalkan yapıp.....farklı düşünen insanları ezemeyeceksinizz.....
devlet ,dinle barıştığı gün....altı oku...hançer gibi...türk halkının böğrüne saplayamayacaksınızz...
ve son söz...
atatürk'ün yakasını....en çok da bu atatürkü dilinden düşürmeyenler bırakmalı....çünkü,ona zararı en çok onlar veriyor....
bu ülkede, mehmet akif nasıl bir değerse....atatürk de öle bir değerdirr...
bu değerleri kalkan yapıp....eza etmeyelim artık kendi vatandaşlarımızaa....
selamlarr...........:) :)
hep kaçamak cevaplar...bende dikkate almayacağım...
selametle...
Yazılarınızın tamamında Atatürkü kalkan yapıp kendinizi dokunulmaz kılmaya çalışıyorsunuz inanın tekrar mesaj yazmamakla en iyisini edersiniz kusura bakmayın ama her mesajınızda Atatürk'ü kutsuyorsunuz ve bunu yaparken dinine bağlı insanları sürekli yobazlık, gericilik ve bölücülükle suçluyorsunuz. AKP'nin yaptıklarının birçoğuna karşıyım bunları burda teker teker sayabilirim ancak sırf sizler gibi korku tüccarlarına meydanı bırakmamak için AKP'yi savunmak zorunda kalıyoruz. Onlar iktidara geldiğinden beri şeriat gelecek diyorsunuz ama şeriatın geleceğine dair en ufak bir belgeniz yok ancak belgelerle ispatlanan Ergenekona inanmıyorsunuz. BENCE SİZ İNANMAK İSTEDİĞİNİZE İNANIYORSUNUZ. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri dinine bağlı herkesi terörist gibi görmekten vazgeçin artık bu ülkenin % 80'i dinine bağlıdır ve Atatürk'ü de gönülden sever bırakın artık bizleri Ata'mızla ayrıştırıp onun gölgesine sığınarak dine saldırmayı birazda birlik beraberlik için adım atın.
iboayda kardeş dediğin gibi sizi ATATÜRKden bizi DİNimizden uzaklaştıran zavallıları ezmedikçe bu hatayı da okuyarak düzeltmedikçe ve bu milletin başına siyasetci değil devlet adamlarını getirmedikçe insanımızda devletimizde zarar görmeye devam edecek nesillerimizin geleçeği hipoteten kurtulmauaçaktır
Arkadaşlar ben çince mi yazıyorum ki anlamıyorsunuz bende sizin bu anlamamanızı anlamıyorum. Ha işimize öyle geliyor diyorsanız söyleyin bilelim. Açıklamaya çalıştığım, darbeler sizlere karşı değil, asıl bizlere karşı yapıldı. Her darbe solun üzerinden silindir gibi geçti. 12 Eylül ise hem sağın, hem solun ezip geçti. Yani sizn dediğiniz gibi dindar kesime yapılmadı. Birde burda kimse dindasrları mevzu bahis etmiyor. Burada sorgulanan dini kendilerine kalkan yapanlardır. Bu kisve altında bugün neler yapılmaktadır. Hepiniz görüyorsunuz.
Saygılar.
Atatürke karsi olanara ,sevmiyenlere bir sorum var.
Acaba Atatürk olmasaydi babaniz kim olurdu?
hangi yorumu, cevabı okudunda (yada okuma zahmetine katıldınmı bilmiyorum) bu saçma hakareti yazdın?
sana "acaba şu an baban kim?" diye soracağım ama seviyene inmek istemediğim için sormuyorum...lafın nereye gittiğini iyi düşün terbiyeni takın...atatürk ten önce (1881) yaşayanların babaları belirsizmi? neyse..saçmalığını iade ediyorum...
beydemir
28-02-2009, 01:34
edebini takın kendi babalarınla başkasının babasını karıştırma biz türkler geçmişimizi bilen insanlarız Atatürke gerçek değeride veririz bazıları gibi tanrılaştırmayız bizim tanrımız ALLAH dır her sülaleden kurtuluş savaşında savaşanlar var Atatürk,Mareşal fevzi çakmak,kazım karabekir, ismet inönü vs.paşalar bu savaşı yanlız yapmadı övünmeyi sevmem ama benim DEDEM ve 5 kardeşi kurtuluş ve çanakkale savaşında şehit düştü herkesinde vardır laflarını tart öyle yaz yaşının küçük olduğunu sanıyorum veya çok cahilsin.
bunu sorarak....atatürk'ü çok sevdiğini kastediyosun dimi.....?
atatürk'e.... çok değer verdiğini göstermek istiyorsun dimi........?
arkadaşım......böyle, yerlerde sürürnen bir mantıkla bence...atatürkü ağzına alma...
bu mantıktan yola çıkarsak..bu ülkede atatürk'ü en çok seven ...ergenekon terör örgütü mensuplarıdır...
sahi kim atatürk'e karşı olduğunu söyledi burda...?
bu ülke halkının atatürk le bir sorunu yok...sorun atatürkçü geçinenlerledirr...
böyle yaparak...en çok, bu milletin atatürk sevgisine zarar verirsin....
kimseyi kutsama..........
kimseyi putlaştıma...ilahlaştırma.....
herkesin insan olduğu gerçeğini kafana sok...
senin bir insana tapman...herkesin tapacağı anlamına gelmez..
bir düşün...belkide herkes senin gibi....ilkokuldaki verilen bilgilerle kalmamış...bir çok alternatif bilgi de öğrenmiştir kendi tarihiyle ilgili....
biz yeri geldiğinde peygamberi bile eleştiren bir kültürden geldik arkadaşım...."ya muhammet bu senin sözün mü..allah'ın sözü mü..? "dedik...
yeri geldi,peygambere katılmadığımızı,görüşlerimizi bildirdikk......
ama...tartışmasını bildik..kimseyi özel yasalarla korumadık...değil peygamberi allah'ı bilee...
aslolan sevgidir.....
gönülden sevgidir.....
Arkadaşlar ben çince mi yazıyorum ki anlamıyorsunuz bende sizin bu anlamamanızı anlamıyorum. Ha işimize öyle geliyor diyorsanız söyleyin bilelim. Açıklamaya çalıştığım, darbeler sizlere karşı değil, asıl bizlere karşı yapıldı. Her darbe solun üzerinden silindir gibi geçti. 12 Eylül ise hem sağın, hem solun ezip geçti. Yani sizn dediğiniz gibi dindar kesime yapılmadı. Birde burda kimse dindasrları mevzu bahis etmiyor. Burada sorgulanan dini kendilerine kalkan yapanlardır. Bu kisve altında bugün neler yapılmaktadır. Hepiniz görüyorsunuz.
Saygılar.
:45: :present: :present: :45:
:nono:: :angry8: :mad2: :mad2: :angry8: :nono:: :bangin:
ve anlaşılan emmi bir konu açtı buraya kadarda gayet seviyeli geldi ve bir kaç münasebetsiz hariç gayette iyi gidiyor. ama olay artık sanki din e dindarlığa saldırı varmış gibi din dersleri veren ,kendini atatürkçü sanan atatürk ten bihaber , sırf vur abalıya misali (bu konulada bir kaç kişi yi tenzih ederim)zatların eline kalmış.Türk milleti her zaman için. dinini,dilini,milletini,bayrağını,vatanını,namusunu ,şerefini her şeyden üstün tutmuş ve ne zaman güçlü olup birlik beraberliğini koruduğu sürece bu değerleride onunla beraber yücelmiştir.Türk milleti asıllara sahipken şarlatanlarla ve sahte görüşlerini kendine kalkan yapanlarla asla işi olmaz.biz müslüman bir türk evladıyız ve yolumuz ilay-ı kelimeitullah tır.saygılar
Sayın emmi
Yazdıklarınızdan 1 tek konuya katılmıyorum 12 eylül darbesi.
Bilmem hatırlarmısınız o günleri. Her gün saatlerce kesilen elektrik kısıntılarını, sigara, yağ, şeker kuyruklarını. Bence Yargılanması gereken o günkü siyasilerdir.
Memleketi içinden çıkılmaz duruma getirdiler, Ül***i kamplara böldüler, kardeşi kardeşe vurdurmaya çalıştılar.
ül***i iç harp derecesine getirdiler. Ül***i bu duruma getiren o günkü siyasi kadrolardır. bunlarında kim oldukları hepimizin malumudur. 12 eylül Darbesinin haklı bir gerekçesi vardı. Yani suni bir darbe değildi. Ben 12 eylül darbesini haklı gerekçeleri olduğuna inanıyorum ve o günkü generallerin yargılansın düşüncesinede katılmıyorum. darbeler ül***i muhakkak demokrasiden uzaklaştırır, bende darbelerin ülke demokrasisini zayıflatacağı inancındayım ama o günleri bir düşünün hatırlarsanız siyasiler, birbirini anlamaktan uzak, sağ, sol kavgaları almış başını gidiyor her gün onlarca ölü. bunun bence tek sorumluları o günkü ül***i yönetmeye talip siyasi kuruluşlardır. Ülke yönetimine talip Siyasi kuruluşların Tek ideallerinin ülke geleceğini düşünmek ve Atatürk' ün dediği gibi ül***i ileri ülkeler seviyesine çıkarmak olmalıdır. yoksa kısır çekişmelere sebep olup ül***i kaosa sürüklemek, sen laiksin sen dincisin sen türk değilsin deyip toplumu kamplara bölmek ve askerin eline darbe için koz vermek değildir. Ül***i bu mozaik yapısı ile kabül edip huzur içinde yönetmektir.
Bence yargılanması gereken her zaman siyasilerdir...
Saygılar.
Sayın emmi
Yazdıklarınızdan 1 tek konuya katılmıyorum 12 eylül darbesi.
Bilmem hatırlarmısınız o günleri. Bence Yargılanması gereken o günkü siyasilerdir.
Memleketi içinden çıkılmaz duruma getirdiler, Ül***i kamplara böldüler, kardeşi kardeşe vurdurmaya çalıştılar.
ül***i iç harp derecesine getirdiler. Ül***i bu duruma getiren o günkü siyasi kadrolardır. bunlarında kim oldukları hepimizin malumudur. 12 eylül Darbesinin haklı bir gerekçesi vardı. Yani suni bir darbe değildi. Ben 12 eylül darbesini haklı gerekçeleri olduğuna inanıyorum ve o günkü generallerin yargılansın düşüncesinede katılmıyorum. darbeler ül***i muhakkak demokrasiden uzaklaştırır, bende darbelerin ülke demokrasisini zayıflatacağı inancındayım ama o günleri bir düşünün hatırlarsanız siyasiler, birbirini anlamaktan uzak, sağ, sol kavgaları almış başını gidiyor her gün onlarca ölü. bunun bence tek sorumluları o günkü ül***i yönetmeye talip siyasi kuruluşlardır. Ülke yönetimine talip Siyasi kuruluşların Tek ideallerinin ülke geleceğini düşünmek ve Atatürk' ün dediği gibi ül***i ileri ülkeler seviyesine çıkarmak olmalıdır. yoksa kısır çekişmelere sebep olup ül***i kaosa sürüklemek, sen laiksin sen dincisin sen türk değilsin deyip toplumu kamplara bölmek ve askerin eline darbe için koz vermek değildir. Ül***i bu mozaik yapısı ile kabül edip huzur içinde yönetmektir.
Bence yargılanması gereken her zaman siyasilerdir...
Saygılar.
suçları siyasılere atmayın darbeyı planlıyanlar darbe zeminide hazırladılar ben 80 oncesi olaylarda iki tarafada silahı veren aynıydı 12 eylulde binlence masum insan öldü cezaevlerınde peki teror bıttımı hayırbu ülke darbeler hiç bir sey kazandırmadı iste bügünde 28 şubat darbesinin yıldonumu sana en iyi örnek müslüm gündüzleri ali kalkancılarn birer piyon oldugu ortaya cıkıyor..........
osman0062
28-02-2009, 12:01
Tesekkurler EMMI yani bu vatan haini piclerde hic utanma yok onlar eskiden beri Amerikan ve Ingilizlerin kopegi idi Ataturk dusmanla mucadele ederken onlar dusmanin isbirlikcisi idiler . Saygilar
Yeminli ATATÜRK Düşmanları
Baslikli yaziya benden sonra bana karsi yazanlara toplu cevaptir.
100 den fazla siteye ayni nick le yazi yazan 62 yasinda ne dedigini bilen, Türkceye hakim ,Kavramlari iyi anlayan Az bucuk mürekkep yalamis,Ailesinde nise sehitler,Kore gazileri,Bizzat Mustafa Kemal AtaTürkün masharina erismis,Ve bende Terhisimden bir ay sonra dügün salonuna birliginden Celenk almis biri olarak,Sahsima agir hakaretler yazanlara aynen iade ediyor ve hepinizi Basliktaki yalin anlamla es degerde oldugunuzu kabul ediyorum.
Bizzat serefli Ölmüs olan babama dl uzatanlara gelince Hatay davasinda Tüpm ailece Fransizlarla savasip kan döken yakinlarimizin kanina sizleri havale ediyorum.
Ve yinede tekrar soruyorum
Ey Atatürk Düsmanlari ,Sayet o olmasaydi babalariniz kim olurdu.
100 den fazla siteye ayni nick le yazi yazan 62 yasinda ne dedigini bilen, Türkceye hakim ,Kavramlari iyi anlayan Az bucuk mürekkep yalamis,Ailesinde nise sehitler,Kore gazileri,Bizzat Mustafa Kemal AtaTürkün masharina erismis,Ve bende Terhisimden bir ay sonra dügün salonuna birliginden Celenk almis biri olarak,Sahsima agir hakaretler yazanlara aynen iade ediyor ve hepinizi Basliktaki yalin anlamla es degerde oldugunuzu kabul ediyorum.
Bizzat serefli Ölmüs olan babama dl uzatanlara gelince Hatay davasinda Tüpm ailece Fransizlarla savasip kan döken yakinlarimizin kanina sizleri havale ediyorum.
...
konu, yaşınız olsaydı haklıydınız........
konu,mürekkep yalamanız olsaydı haklıydınız.....
konu babanız olsaydı gene haklıydınız arkadaşım.....
ama konu...sizin,kendini bu yaşınıza rağmen geliştirememiş uslubunuzdur....
osman arkadaşımın dediği gibi...atatürk'ten önce yaşayanların (ve hatta atatürk'ün babasını bile) babasını mı sorgulıyalım şimdi...bu ne gereksiz bir bakış açısıdır...
keşke...atatürk'ü...kendi dönemine hapsetmeyip,günümüze vurgulamasını bilseydiniz.....
keşke bunca yaşınıza rağmen....değişimi görebilseydinizz...demokrasiyi keşfedebilseydiniz.....
her şeyin ,her konunun yeminli düşmanları olabilir...bunu anlayabilirim...ama...
"anlamamanın,anlayamamanın" yeminli düşmanları olmak...çok acıı.....
saygılar.....
ben türküm ve sunuda bıl biz onurlu ve serefli bir milletız eger dedıgın gıbı ataturk olmasaydı biri mutlaka olurdu cunku benım ırkım hiç bir zaman esaret altında olmamıstı ayrıca biz ATATÜRK DÜŞMANI DEGILIZ buyuk kumandan ulu onder ama bu mılletde olmelı goze almıs bır mıllet o yuzden son neferıne kadar kanının son damlasına kadar savasırdı belkı bir cogumuz olmazdı ama olanların babası yıne türk olurdu buna emın ol senın suan yaptıgınkahraman türk halkına hakarettı
sahinnn_41
28-02-2009, 15:03
sayın arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum arkadaşlarımızın bazıları atatürk çü bazıları anti atatürkçü bazıları dinci bazıları anti dinci gibi görünmelerine neden olacak yazılar yazmıştır şimdi konunun başlığını irdelemek istemiyorum mevzuya girelim emmi arkadaşımız bütün darbeler muhtıralar dincilere değil karşı kutuba yapılmıştır demiştir ve bunun yanında erdoğan şeriat devleti kurmak istiyo diyenler vardır ve hatta bu hükümet isrtail ve abd desteklidir bunlar ül***i satıyolar vatan hainidirler demektedir şimdi arkadaşlar cumhuriyetin kuruluşundan bu hükümetin kuruluşuna kadar ki zamanı bırakalım sadece bu hükümet dönemini irdeleyelim arkadaşlar bu hükümet üyeleri eğer şeriat istiyolarsa israil ve abd neden bunlara destek veriyo erdoğanın musanın çucuğu olduğunu söyleyenler var madem bu musanın çocuğu nasıl oluyoda şeriat devleti kurmak istiyo yok musanın çocuğu değilse amerika ve israil neden buna destek veriyolar bu desteğe rağmen davosta yaşananlara ne gerek vardı seçimler geldi desteğe ihtiyaç var diyenlere musanın çocuğu neden israile dolayısı ile destekçisine neden bu denli bir çıkış yapmıştır oyun du ise ve bu güne kadar ki darbeler muhtıralar dincilere yaradıysa neden bi darbe daha yapmıyolar yada neden daha aktif daha sert müdahaleler yapılmıyo bu hükümetin daha güçlenmesi için bişeyler yapılmıyo 1 tanesi 350 değil 550 milletvekili ile gelseniz bişey yapamazsınız derken neyi kastediyo bu kişilere bu lafları kim söyletiyo yada bu laflar abd ve israile karşımı söylenmiştir israil ve abd bu lafları zırvalayan kişiye neden haddini bildirmedi arkadaşlar bu hükümet abd yada israilin desteği ile gelmemiştir benim senin onun bunun şunun oyu ile gelmiştir ve ancak senin benim onun bunun şunun oyu ile gidebilir.abd ve israil destekli mihraklar çok ii bilinmektedir.ergenekon örgütünün tm üyeleri ve sempatizanları abd&israil uşağı ve kuklasıdır.bu ülkede apaçık darbe yapanlar yargılanmıyo ne idüğü belirsiz bi örgüt elemanları akp aleyhinde konuşanlar akp ye muhalifler neden yargılanıyo diyenler buyrun cumhuriyetin yargıçlarına suç duyurusunda bulunun onlar da yargılansın eğer hükümetler aynı zamanda yargıçlık ta yapıyolarsa ve işlerine geleni yargılayıp işlerine gelmeyeni yargılamıyolarsa buna söyleyecek sözüm yok evet açık ve net ıspatlı şahitli icraatlar vardır darbeler muhtıralar yapanlar vardır ve bazılarının aktörleri hala yaşamaktadır lar bunlar da yargılansın ama nerde o iktidara sahip savcı yarsap üyeleri mi yapacak bu yargılamayı kim yapacak bu konulara cevaı olan arkadaşlarımız varsa buyursun burda yazsın bizde bilelim ve gerekirse üzerimize düşeni bizde yapalım neyse uzun oldu galiba herkese hayırlı günler
sayın arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum arkadaşlarımızın bazıları atatürk çü bazıları anti atatürkçü bazıları dinci bazıları anti dinci gibi görünmelerine neden olacak yazılar yazmıştır şimdi konunun başlığını irdelemek istemiyorum mevzuya girelim emmi arkadaşımız bütün darbeler muhtıralar dincilere değil karşı kutuba yapılmıştır demiştir ve bunun yanında erdoğan şeriat devleti kurmak istiyo diyenler vardır ve hatta bu hükümet isrtail ve abd desteklidir bunlar ül***i satıyolar vatan hainidirler demektedir şimdi arkadaşlar cumhuriyetin kuruluşundan bu hükümetin kuruluşuna kadar ki zamanı bırakalım sadece bu hükümet dönemini irdeleyelim arkadaşlar bu hükümet üyeleri eğer şeriat istiyolarsa israil ve abd neden bunlara destek veriyo erdoğanın musanın çucuğu olduğunu söyleyenler var madem bu musanın çocuğu nasıl oluyoda şeriat devleti kurmak istiyo yok musanın çocuğu değilse amerika ve israil neden buna destek veriyolar bu desteğe rağmen davosta yaşananlara ne gerek vardı seçimler geldi desteğe ihtiyaç var diyenlere musanın çocuğu neden israile dolayısı ile destekçisine neden bu denli bir çıkış yapmıştır oyun du ise ve bu güne kadar ki darbeler muhtıralar dincilere yaradıysa neden bi darbe daha yapmıyolar yada neden daha aktif daha sert müdahaleler yapılmıyo bu hükümetin daha güçlenmesi için bişeyler yapılmıyo 1 tanesi 350 değil 550 milletvekili ile gelseniz bişey yapamazsınız derken neyi kastediyo bu kişilere bu lafları kim söyletiyo yada bu laflar abd ve israile karşımı söylenmiştir israil ve abd bu lafları zırvalayan kişiye neden haddini bildirmedi arkadaşlar bu hükümet abd yada israilin desteği ile gelmemiştir benim senin onun bunun şunun oyu ile gelmiştir ve ancak senin benim onun bunun şunun oyu ile gidebilir.abd ve israil destekli mihraklar çok ii bilinmektedir.ergenekon örgütünün tm üyeleri ve sempatizanları abd&israil uşağı ve kuklasıdır.bu ülkede apaçık darbe yapanlar yargılanmıyo ne idüğü belirsiz bi örgüt elemanları akp aleyhinde konuşanlar akp ye muhalifler neden yargılanıyo diyenler buyrun cumhuriyetin yargıçlarına suç duyurusunda bulunun onlar da yargılansın eğer hükümetler aynı zamanda yargıçlık ta yapıyolarsa ve işlerine geleni yargılayıp işlerine gelmeyeni yargılamıyolarsa buna söyleyecek sözüm yok evet açık ve net ıspatlı şahitli icraatlar vardır darbeler muhtıralar yapanlar vardır ve bazılarının aktörleri hala yaşamaktadır lar bunlar da yargılansın ama nerde o iktidara sahip savcı yarsap üyeleri mi yapacak bu yargılamayı kim yapacak bu konulara cevaı olan arkadaşlarımız varsa buyursun burda yazsın bizde bilelim ve gerekirse üzerimize düşeni bizde yapalım neyse uzun oldu galiba herkese hayırlı günler
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
MÜKEMMEL diyorum
Yazılarınızın tamamında Atatürkü kalkan yapıp kendinizi dokunulmaz kılmaya çalışıyorsunuz inanın tekrar mesaj yazmamakla en iyisini edersiniz kusura bakmayın ama her mesajınızda Atatürk'ü kutsuyorsunuz ve bunu yaparken dinine bağlı insanları sürekli yobazlık, gericilik ve bölücülükle suçluyorsunuz. AKP'nin yaptıklarının birçoğuna karşıyım bunları burda teker teker sayabilirim ancak sırf sizler gibi korku tüccarlarına meydanı bırakmamak için AKP'yi savunmak zorunda kalıyoruz. Onlar iktidara geldiğinden beri şeriat gelecek diyorsunuz ama şeriatın geleceğine dair en ufak bir belgeniz yok ancak belgelerle ispatlanan Ergenekona inanmıyorsunuz. BENCE SİZ İNANMAK İSTEDİĞİNİZE İNANIYORSUNUZ. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri dinine bağlı herkesi terörist gibi görmekten vazgeçin artık bu ülkenin % 80'i dinine bağlıdır ve Atatürk'ü de gönülden sever bırakın artık bizleri Ata'mızla ayrıştırıp onun gölgesine sığınarak dine saldırmayı birazda birlik beraberlik için adım atın.
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
doğru söze ne söylenirki buna ancak alkış yakışır
Yazdiklarimi anlamayanlar birdaha okusun.
Bundan sonrada bu konuya yazacak degilim.Zira anlamayanlara anlatmak akilli isi degil.
Saygılar.
emmi biz anlıyoruzda siz anlamak istemiyorsunuz bu ülkede dini kalkan yapanlar olduğu gibi Atatürk'ü de kalkan yapanlar var diyoruz biz ve bunların aynı kişiler olduğunu söylüyoruz. Ali Kalkancı ve Müslüm Gündüz'ü kim ortaya çıkardıysa, DHKP-C'yi Hizbullahı da kim ortaya çıkardıysa, PKK'ya ulusalcı söylemlerle lanet okuyup dağlarda onlara kimler eğitim verdiyse, 12 Eylül döneminde sağcısınada solcusunada kimler silah verdiyse ve o akan kanı kimler bir günde bıçak gibi kestiyse!!! işte onlar bizi bu hale getirdi. Ve bu sahte vatanseverler yakayı ele verincede GATA'yı kaçış olarak gören kanun isteyen kanunsuzlardır.Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
aynı mesaj tekrarlanmış mod arkadaşlar düzeltirse sevinirim
Saygılar.
28 şubat kimin üzerinden geçti? ve (yazdıklarının bazı yerlerine katılmasamda) bence önemli bir yeri atlamışsın....
darbeler dış desteklimiydi değilmiydi? dış destekli ise neden desteklerler bizi?
türklerin dahada bir yücelmesi,yükselmesi içinmi? bunumu arzuluyor destekleyen ülkeler? yoksa "dur şunlara bir darbe yapalımda, bir kaç on yıl geriye gitsinler" diyemi düşünüyorlardır...
ben müslüman bir türk olarak (size göre dinci,bazılarına göre yobaz) solcu bir partide olsa baştakinin, darbe olmasını asla ve asla istemem...hükümet değişecekse bunu halk yapmalı...askerin gayreti ile değişen hükümetler devlete zarar verir...askerede veriyor...darbe konusunda memleketin zarar göreceğini düşenemeyecek kurmay olabileceğine imkan vermiyorum...
haa ama işin içine ideoloji girince herşey değişiyor...
Katılmadığım yerlerse solun darbelerle ezildiği iddiası dır...bir çok darbede solun direk katkısı var...haa sonrasında bundan zarar görmüş olabilir...oy kaybetmiştir vs...ama her darbeye en ön sırada destekçi olmak için beklediklerini inkar etmesin kimse...(bu na şuanki baykalda dahil.bir iki çıkışı oldu ama yüz bulamayınca geri çekildi...)tüm bunlardan sonrasında sol ezilmişse "eee kendi düşen ağlamaz" demek lazım... solcu emmi saygı bizden...
selametle...
Saygılar.
...
ahmet kaya konusunda yazdıklarına tamamen katılıyorum arkadaşım...hem de her satırına...sadece şunu söyliyeyim...başörtülülerin cadı kazanına atıldığı bir dönemde..ahmet kaya.."benim annem de başörtülüydü ben, başörtülü kızları konserlerimde görmek isterim"diyerek o dönemde bu kızlara sahip çıkan sanat camiasının tek cesur yüreğiydi...ben ahmet kaya yı böyle anarım.....daha fazla da ekleme de yapmak isterdim ama...yeri değil...
ama...ahmet kaya konusunda..
malum medyayı tanıyan sen...
bazı paşalarımızın takındığı tutumu bilen sen...
derin güçlerin bu üklede cirit attığını bilen sen....
farklı düşünen insanlarımızı...değerlerimizi bir kaşık suda boğmak isteyenleri bilen sen...
bir kürtçe klip meselesinde bile...kıyametleri koparan anti demokratik şer güçleri bilen sen....
nasıl oluyorda....
ergenekonu önemsemez.....
28 şubat'ı hafife alır....
darbeleri..size yapılırsa iyi bize yapılırsa kötü durumuna sokarsın......
konumu sosyal durumu ne olursa olsun....ne adına yaparlarsa yapsınlar...tüm darbeleri yapanlar alçaktır....vatan hainidir....
hesap vermeli....yargılanmalıdır......
darbeleri yapan kafalarla ...ahmet kaya'yı yurt dışına kaçmak zorunda bırakan kafalar (halk tabakasını kastedmiyorum...) aynıdır...!!!
28 şubat sürecinde bu ulke 47 milyar dolar kaybetti bu para nerde banka patronlarındamı yoksa 28 şubatcılardamı turk ekonomısı 28 şubattan sonra belini dogrutamadı
kemal1923
02-03-2009, 22:13
yurt dişindan: o serefsizlerin ülkesinde mersedesim kaldı diye kelime kullanan nekadar .... ahmet kaya ölmedi yüreklerde bunu herkes böyle bilsin. .... arabamı şerefsizLerin üLkesinde bıRaktım dediği haLde haLa onu dinLeyenLer varSa ...
Only the registered members can see the link - 173k - Önbellek - Benzer sayfalar
Bazı arkadaşlar inatla buraya başka konular sıkıştırmaya çalışıyorlar. İlla konu açmak istiyorsanız "TÜRKİYEDE NELER OLUYOR" bölümüne açın.
Birde eli klavye tutan bazı arkadaşlar "HERYEREKON""'la ilgili inciler döktürüyorlar. Yeri burasıymış gibi.
Buyurun bir incide benden. Taze taze sizlerle paylaşayım.
İşçi Partisi genel merkezi bu olay kapsamında aranırken, orda çalışan bir kızın masasında Sayıştay binasının krokileri ele geçirildi diye sahibinin sesi medya gruplarında aylarca yaygara kopartılmıştı. Öyle değil mi? Sayıştay binasınada saldıracaklarmış, yerle bir edeceklermiş gibilerinden hani. Sizlerde bu asparagas haberleri izlerken; "Aboooov, adamlar sayıştayı bile basacaklarmış, hakimleri filan da öldüreceklermiş" diye az nidalar yükseltmemiştiniz. Son haftalarda bu kroki yayınları bıçakla kesilmiş gibi kaldırıldı yayından malum medya gruplarında. Sizcede garip değil mi? Yayınların birden bire kesilmesi.
İşçi Partisinin savunması sırasında iddaname dosyasıniçinde bulunan bu krokiyi hakim çalışan kıza soruyor. "Kızım bu kroki senin masanda bulunmuş ne diyorsun?". Kızda "Valla hakim bey, o krokiden filan haberim yok, ben orda bir çalışanım" diyor. Bunu üzerine avukatlar devreye giriyorlar ve o krokinin ellerinde bulunan polis tutanağında bulunmadığını, bunu oraya sayın savcının koymuş oduğunu söylüyorlar. Polis tutanakları karşılaştırılıyor ve gerçektende böyle bir krokinin arama sırasında genel merkezde bulunduğuna dair en ufak bir bilgi yokmuş. Hakim, iddaname savcısına soruyor, "Bu kroki nerden girdi buraya" diye. Sayın savcı açıklıyor, "Hakim bey bu krokiyi ben başka bir çalışma için çizmiştim, yanlışlıkla dosya girmiş" diye.
Şimdi, adama sormazlar mı;
1- Sayın savcı madem bu sizin çiziminizdi de neden bu malum medya gruplarına dönüpte "Bir dakka bu kroki orda bulunmadı. Ben başka bir çalışma için çizmiştim" deyipte, bu aylarca süren karalama kampanyasına dur demediniz?
2- Madem sizin çiziminizdi de iddanamenin bir ayağını nasıl bu kroki üzerine oturttunuz?
3- Umarız yüce Türk adaleti bu soruları birgün bu savcılara sorar.
4- Bu malum medya grupları bırakın genel izleyicileri, kendi sabit izleyicilerinden bile, bu asparagas haber için özür dilemediler.
5- Sahi ne oldu bu medya destekli kepçelerle cephanelik aramaları? Dünyanın neresinde görülmüş; kepçelerle cephane arandığı, Cephanelerin yumurta kartonlarıyla saklanması, patlar mı, patlamaz mı diye düşünmeden kepçecinin kepçesini toprağa daldırması, çetecilerin havai fişeklerle, sis bombalarıyla darbe yapmaya çalışmaları söyleyin Allahaşkına dünyanın neresinde görülmüş?
El-cevap: Türkiye'de "HERYEREKON" davasında.
6- Yargıya düşmüş bir dava hakkında nasıl yazıyorsun diyeceklerede cevabım, 2. iddanamenin yine malum medya gruplarında çarşaf, çarşaf ifşa edildiğini görmeye başladık. Peki onlara göre bu dava yargıda değil mi?
Saygılar.
NOT: Haber kaynağı, Kanal Biz'de Pazar günleri yayınlanan "Söz meclisten içeri" programı ve Yaşar Okuyan.
Bir konunun kapatılması için ancak bu kadar çaba sarf edilir.Gerekli musammayı gösterdiğimiz kanısındayım.
Konu başlığından saptığı için kapatılmıştır....