Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Usb To Rs 232 Kablo İle Vestel Yazilim YÜkleme Sorunu

asil25
03-03-2009, 11:22
Arkadaşlar merhaba.Herkese iyi bir gün diliyorum.Geçen gün vestel marka cihaza yazılım atamak amacı ile usb to rs 232 kablo aldım.(Bilgisayarda normal rs 232 girişi olmadığından usb to rs232 aldım)Kabloyu denedim
1-Bu kabloyu aygıt yöneticisinde İnsan arabirim aygıtları olarak görüyor
2-Yazılım yüklemek istediğim zaman yazılım yükleme programı "Yeterli zamanda işlem başlatılamadı" uyarısı veriyor.
Kablo modeli Rain KQ-U8A driverini bulamıyorum acaba bundan mı kaynaklanıyor.
Teşekkürler.

Volkan
03-03-2009, 11:44
rs 232 kablonuzun bağlantıları doğrumu arkadaşım. normal com çıkışı olan bır bılgısayarda bu rs232 kablo ile yazılım atabılıyormusun. bırde cıhazın tam olarak modelını yazarmısın.

asil25
03-03-2009, 12:52
Hocam cihaz DVB 840 CI APHRO MENÜ kablo bağlantısına gelince bir ucunu revecera diğer usb ucunuda usb girişine takıyorum.Com çıkışı olan bilgisayarda denemedim .Ama bu ürünün com rs 232 girişi olmayan pc ler için olduğunu söylediler o yüzden aldım.

Cihaz resmi: Only the registered members can see the link********.net/forum/f92/vestel-cihaz-resimleri-9721/
RS232 resmi:Only the registered members can see the link

Volkan
03-03-2009, 12:57
arkadaşım şimdi tamam rs 232 çevirici almışsın ama bundan ayrı bırde rs 232 kablo lazım sana aşağıda resmını koydum senın cıhazın gırışı dişi olması lazım yanı alacapın rs 232 kablonun bır ucu dışı bır ucu erkek olacak. senden rs 232 çevırıcının ucu erkektır zaten. sonra bu aldığın rs 232 kablonun iç bağlantı şekli var onunda doğru olması gerekır.

Only the registered members can see the link

asil25
03-03-2009, 13:23
Hocam teşekkürler sağolasın.Hepsini anladım şu son cümlede iç bağlantı şekli derken nasıl bir şey bu bizim yapabileceğimiz bir şeymidir?

Volkan
03-03-2009, 13:31
Hocam teşekkürler sağolasın.Hepsini anladım şu son cümlede iç bağlantı şekli derken nasıl bir şey bu bizim yapabileceğimiz bir şeymidir?

arkadaşım sen şimdi kabloyu bır al dene bakalım yukleme yapacakmı bazı kablolarda iç bağlantı şekllierı uyuyo eğer uymazsa başlıkları açıp orda lehımlı kısımlarda zaten numaralar var onlara göre kabloların yerlerını değiştireceksın vestelller de duz bağlantı dıye bılıyorum. sen kabloyu bır al bır tarafı dişi bir tarafı erkek olacak yukarıdakı resımdekı gıbı.

asil25
03-03-2009, 13:47
Tamam hocam bir deneyeyim ilgin için çok teşekkür ederim kusura bakma vaktini aldım.Görüşmek dileği ile iyi bak kendine

asil25
03-03-2009, 13:58
Hocam dediğin gibi yapayım.ilgin için teşekkürler.Kusura bakma vaktini aldım.Görüşmek dileği ile kendine iyi bak.

rheynmetell
09-05-2010, 16:21
arkadaşlar sizleri bir konuda uyarmak isterim.COMPORT u olmayan pclerde USB to RS232 Kullanmanız pc nizde ağır masraflara yol açacaktır.(Ana kart değiştirmek gibi)Nedeni ise şu Comport bağlantıların enerji çıkışı 4,8 volt.Usb lerin ise bunun iki katı.Bu nedenle karşılıklı olarak enerji çakışması olduğu için anakartınızı uçuruyor.Başıma geldi o nedenle paylaşmak istedim.1500 tl lik pc mi çöpe atmak zorunda kaldım.Bilginize sunarım.