Orijinalini görmek için tıklayınız : FlashWizardPRO Programı ile Dreambox da Yedek Alma ve Yükleme Resimli Anlatım
Dreamboxta yedek alarak o an üzerindeki İMAGE-KANAL LİSTESİ-SERVER BİLGİLERİ-PLUGINS gibi tüm dosyaları yedekler bu yedeği ilerleyen zamanlarda yükleyerek hazır bir backup olarak saklayabilirz.
FlashWizardPro6.3 BURDAN (Only the registered members can see the link) indirebilirsiniz.
1. FlashWizardPro programını çalıştıryoruz ve Ayarlar kısmınına giriyoruz.
Only the registered members can see the link
2. Ayarlar kısmında Dreambox un IP sini Dreambox kullanıcı adı ve şifresını giriyoruz. Dreambox default kullanıcı adı: root şifre:dreambox tır.
3. Ayarlarımızı yaptıktan sonra IMAGE yi FLASH yükle bölümüne giriyoruz. Burda 3 nolu işaretlı olan Flash deki İmage yi yedekle butonuna tıklıyoruz ve burda yedeği kayıt edecimiz yerı seciyor ve kayıt butonuna basıyoruz ve yedekleme işlemi başlıyor. Yedekleme işlemı bittiğinde uyarı menusu gelecektir.
Aldığımız yedeği ise 2 nolu işaretlı klasöre göz at bölümünden seçerek tekrar cihazımıza yükleyebiliriz.
zaferguney
06-03-2009, 19:11
tesekkurler abi
hallederiz
06-03-2009, 19:52
güzel anlatım olmuş emeğine sağlık usta
mumisigi
06-03-2009, 20:11
Sevgili volkan,FlashWizard PRO 6.3 TR yi yükleyi verseydin iyi olacakmış.Türkce versiyonunu bulamadımda ondan istedim.sevgilerimle.
Sevgili volkan,FlashWizard PRO 6.3 TR yi yükleyi verseydin iyi olacakmış.Türkce versiyonunu bulamadımda ondan istedim.sevgilerimle.
yukarıya lınk ekledım arkadaşım ındırebilirsın.
Eline saglık image yedek aldıgımızda server bilgilerinide yedek almış oluyormuyuz tşk
Eline saglık image yedek aldıgımızda server bilgilerinide yedek almış oluyormuyuz tşk
tabiki arkadaşım cıhazdakı butun dosyaların yedeğini almış oluyorsunuz.
cihazı resetlersek yani fabrika ayarlarınada gitdek bu yedekle herşey geri gelirmi acaba şimdiden sağol varol teşekkürler
bu arada benim bir server üyeliğim var ona bir şey olurmu yani yedeği yüklediğimde her şey gelirmi sağol sağol.
hallederiz
06-08-2009, 18:06
cihazı resetlersek yani fabrika ayarlarınada gitdek bu yedekle herşey geri gelirmi acaba şimdiden sağol varol teşekkürler
bu arada benim bir server üyeliğim var ona bir şey olurmu yani yedeği yüklediğimde her şey gelirmi sağol sağol.
eğer yedeği doğru alırsan giden herşeyin geri gelir
murat3232
07-10-2009, 23:19
eline sağlık
benim recieverın kullanıcı adı ve şifresi değişmiş galiba cihaza bağlanamıyorum ne yapmam gerkiyor yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim..
ozkancapar
29-03-2010, 23:53
teşekkürler
dreamboxın dün akşam yedeğini alabildim masa üzerine attı ileride ihtiyaç olursa tekrar yukleyip kullanacagım
peki server bilgisini nasıl yüklücez acaba ben yedege aldım yeni bakup yüklücem serveri nasıl gircem
peki server bilgisini nasıl yüklücez acaba ben yedege aldım yeni bakup yüklücem serveri nasıl gircem
bu soruya bende cevap bekliyorum sayın ustalarım sadece serviri yüklemek için saygılarımla
bu soruya bende cevap bekliyorum sayın ustalarım sadece serviri yüklemek için saygılarımla
bu sorunun cevabımı !
Şimdi adı üzerinde yedek yanı backup alıyorsunuz aldığınız backup cihaz uzerındekı tüm dosyalardaır demek. siz backup yukledığınız zaman backupta ne varsa onlar birebir yuklenır. yedek aldığınız esnada server bilgilerınız zaten cıhazda ıse backup yukledığınızde oda yuklenmış olur.
ama sız baska bırsının yedeğini yükleyıp kendı serverinizi cihaza girmek istıyorsanız bunuda FTP programları ile yapıyorsunuz.
Forumda Dream bölümünde araştırma yaparsanız Flaşh FXP ve CUTE FTP programları ile nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak resımlı anlattım yanı cevap bekleme yerıne araştırma yapsanız sonuca ulaşmıştınız.
Emeğine sağlık teşekkürler.
asderfor
05-12-2010, 02:06
emegınız ıcın tesekkurler
ustat cihaza laptopla nası bağlanacağıx xp kullaniyorum bir turlıu brceremedim yardım lütfen
ustat cihaza laptopla nası bağlanacağıx xp kullaniyorum bir turlıu brceremedim yardım lütfen
sonuç olarak laptop da bir bilgisayar. Farklı bir ayar yok. Bilgisayarınız ve dream de modeme bağlı ise resımlerdeki ayarları yaptığınızda işlemi yaparsınız.
emegine saglık kardeş bizleri dreambox hakkında bilgilendirirsen seviniriz tşkler
dream 500s makinaya dreamapla imaj yükyorum yazılımı makina normal bir şekilde alıyor fakat ne görünt var ne kımanda calişiyor sebebi nedir acaba
yazılımı attıktan sonra cihazı fişten cekip bir sure sonra taktığınız zaman belli bir sure sonra Yuklediğiniz imagenın Logosu gelmesı gerekir eğer gelmıyorsa adaptör de arıza olabilir. Dieceksınızkı cihazın ışığı yanıyor yazılım alıyor ama adaptör yeterli enerji üretmiyor ise bu şekilde sorunlar çıkarabilir.
Merhaba kınık , ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Sonunda gördüm ki basit bir hata yapıyorum. Ne demiş atalar, çok bilen çok yanılır. Ben bu işi biliyorum diye acele edince sorun çıkabiliyor.Dreamup, ilk adımları yaptıktan sonra, imaj yüklerken soruyor; yüklemeden sonra flash erase yapayım mı? diye buna "yes" dersen yükleme sonunda flaşı siliyor. Cihaz tertemiz oluyor. Bu soruya "no" cevabı vererek dene, bak olacak.
anticore
12-02-2011, 02:27
Aldığımız yedeği ise 2 nolu işaretlı klasöre göz at bölümünden seçerek tekrar cihazımıza yükleyebiliriz. 2 ye tıkladıgımda flash orda gözükmüyor bende yedegi ismini yazıyorum öle atıp yaptım ama makinadan herşey silindi .. ne yapmam gerekiyor yedegim duruyor ama programda görmüyor
sedatkuran
16-02-2011, 21:12
çok faydalı bir bilgi
Yedek aldım, sonra uygulamadaki gibi geri yükle dedim, cihaz kapandı bekledi filan sonra yükledi oldu.
Yani yedek alıp geri yükleme işi başarılı bir şekilde oldu.
Şimdi yedeğim olduğuna göre sesteki kayma problemini düzeltebilirim umarım. Eline sağlık :)
1970divrigi
23-05-2011, 22:47
ben hallederiz ustanın backup unu yüklemek istedim flashwizard la bağlandım yükleme başlamadan önceki flashı sildi yenisini yüklemeye başlarken bir yerde dondu kaldı bende kapatıp tekrar denedim,şimdi dreama bağlanamayorum dream ana ekranında önce pal veya ntsc diyor pal seçiyorum diğerinide denedim sonra dil bölümünde sadece ingilizce ve almanca var ingilizceyi seçiyorum one moment plees diyor ve start common interfeice mesajı gelip tekrar ana pal yazan bölüme geliyor, ağ ayarlarını yapılandıramadığım için dreama bağlanamıyorumda ne yapmam gerekir vereceğinin bilgiler için şimdiden teşekkürler
carpediem00000
14-08-2011, 14:01
:stop: Ya Ben bişeyi anlamadım bu program izleyemediğmiz kanalları mı açıyor örneğin lig tv gibi yada sinema tv 2 gibi ?
ismaildemirtas
11-09-2011, 03:58
teşekkürler
slm cok tesekkürler, bende bu cihazdan almayı düsünüyorum ve ilk önce cihaz hakkında bilgi ve tanımaya calısıyorum sitenizdeki bilgiler cok harika ilgi ve alakanıza tskkürler.
darkpoet
18-10-2011, 16:27
Merhaba;
flash Wizard yedeğimi tanımıyor ne yapabilirim?
folklor61
29-11-2011, 17:07
tesekkürler
barbaros can
09-12-2011, 16:17
teşekkürler
emeğine sağlık bendekinin yedeğini aldım kardeşimdede dreambox var ama şifre koyulmuş hiçbir ayar yapamıyoruz bu yedeği ona yüklesem olurmu
simgem1961
29-02-2012, 19:25
elinize sağlık
kim nasıl almış bize anlatsında bizde alalım tarif edildiği şekilde yaptım kayıt mayıt yok cihaqza bağırarak çalışıp duruyor bende anlamadım alanlar nasıl almış.
Teşekkürler elinize sağlık
fırat-dicle
09-08-2012, 13:58
Teşekkürler
selamlar yedek alırken bir sorun la karşılaşma ihtimalimiz varmı çökme gibi
aldım bi sorun olmadı
ozhaloaga
20-10-2012, 19:29
arkadaşlar ben yedek almak istiyorum fakat uzantısı fw olmıcak img olması lazım eterneti arızalı normal uydu olarak kullancam ama img almasını beceremedim
mr.batuhan
28-11-2012, 03:09
teşekkürler.emeğinize sağlık....
suskun44
28-12-2012, 18:10
usam eyvallahanlatimin icin
suskun44
28-12-2012, 18:15
Bende dm800hd pvr (e-star sim v3.0)bana hangi programlar gerekli bilmiyorum.Dm800hd pvr hangi programlar yuklenirse sorunuz calisir cihaz.saygilar
do you wish to add text/graphic infos using image infowizard tool
böyle bir uyarı çıktı buna evetmi denilecek hayırmı
kuzeycann
29-03-2013, 00:49
teşşş
eyvallah kardeşim sağol..
bilgin46
09-09-2013, 21:20
teşekurler..
tree_onestar
13-11-2013, 11:16
link kirik arkadaslar yenilenirse seviniriz
cengizim
25-02-2014, 03:01
Hediş Backup Gemini 4.70 Cccam 2.3.0 & Btkcam & Mgcamd 1.38
hocam backupu indirdim ama kuramadım. flashwizard 6 32 / 7 0 2 bu pragramlarla denedim ama olmuyor dosyayı hiç görmüyor. sürükle yapıştırda denedim iki sürümdede aynı.
ne yapmam gerekiyor lütfen yardım teşekkürler SAYGILAR !!!!
nusretbaba
01-03-2014, 03:09
tesekkurler