Orijinalini görmek için tıklayınız : BU NUMARAYA DİKKAT(Mutlaka Okuyun)
Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen çağrı, cep kullanıcılarının ***fini kaçırıyor. Yurt dışından gelen bu çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.
'BENİ KURTARIN' TEZGAHI
+35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor. Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir '**** hattı'nın personeli olan bu genç kadın, arayankişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.
Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.
SAKIN GERİ ARAMAYIN
Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
paylaşım için teşekkürler.
Geçenlerde benide biri aradı...
"Ben falanca komiser ahmet. kiminle görüşüyorum" dedi...bende "kimi aradın" dedim...
"sizin telefonla bir suç işlenmiş kiminle görüşüyorum " diye tekrarladı...
Dedim "kardeşim sen kimi aradığını bilmiyormusun? madem polissin bu telefonun kime ait olduğunu bilmen lazım" dedim...bana "kardeşim sana kiminle görüşüyorum diye soruyorum senin telefonla birileri aranmış" falan filan sıralamaya başladı...daha evvel de böyle muhabbetle başlayan bazı tezgahları duymuştum..."bana işlemez kardeşim...polissen hattımda isimde var adresimde...gelirsin kapıma.." deyip kapattım...sonunda ne diyeceğini merakta ettim hani ama kesin bir dolap vardı...
selametle...
Kontörlü hattı olanlar dikkat!
Cep telefonundan arayarak kontör isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılık mağdurlarına her geçen gün yenileri ekleniyor
Önceden tespit ettikleri telefon numarasını arayan veya çağrı bırakan zanlıların kendilerini Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser veya müdür olarak tanıttıkları, :8[1]:
:8[1]:
zanlıların vatandaşları ikna edebilmek adına gerçekten görevli şube müdürleri veya büro amirlerinin adlarını ve telefonlarını verdikleri tespit edildi.
Ulaştıkları vatandaşlara en yakın petrol istasyonu, market veya telefon bayisinden kontör almalarını söyleyen şebeke üyelerinin, bazı mağdurlardan telefonlarını açık tutmalarını istedikleri, tereddüt eden vatandaşları ise ''GSM firmasıyla görüşüldü, bu görüşmeler faturanıza yansımayacak'' veya ''Emniyet Genel Müdürlüğü kontörlerin parasını size geri ödeyecek'' diye ikna ettiği öğrenildi.
Adana'da son olarak Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZDER) Başkanı Ahmet Ataş'ı arayan şebeke, soruşturma için kontör talep etti. Ataş, polise yardımcı olabilmek adına kontör göndermeyi kabul ettiğini belirterek, ''Asayiş Şube Müdürlüğünden arandım, bir kentin Tugay Komutanının eşinin benim numaramdan rahatsız edildiğini söylediler'' dedi.
Bu kişilerin gün boyunca kendisini aradığını ve uzun görüşmeler yaptığını, zaman zaman da telefonda beklettiğini ifade eden Ataş, şunları kaydetti:
''Gizli bir soruşturma yaptıklarını, telefonumun numarasının kopyalanıp suça karıştığını, kopyalayan kişinin bulunması için istediklerini yapmam gerektiğini söylediler. Telefondaki kişi benimle konuşurken polislerin kullandığı telsiz anonsu sesleri geldiği için şüphelenmedim. 4 adet 250 kontör olarak şifrelerini onlara illettim. Sonra Emniyet Müdürlüğüne geleyim, sorun neyse karşılıklı görüşelim dediğimde kabul etmediler. Gelmeme gerek olmadığını söylediler. Ben yine dernek başkanlığı nedeniyle görüştüğüm emniyet yetkililerine durumu anlatınca dolandırıldığımı anladım.''
Ataş, şebeke üyelerinin kendisini aradığı telefon numarasıyla savcılığa başvurup, dilekçe verdiğini bildirdi.
KABUL ETMEYİNCE KÜFÜR ETTİLER
Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt da dolandırıcıların kendisini aradığını, isteklerini kabul etmeyince hakaret ettiklerini belirterek, Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulundu.
Kendisine cep telefonundan ulaşan kişilerin, aynı yöntemle yaklaştıklarını ifade eden Kunt, ''Benden kontör istediler. Daha önce bu tip olayları duyduğum için kabul etmedim. Bu konuyu emniyet müdürlüğüne gelerek konuşabileceğimi söyledim. Sinirlenip, 'seni alır götürürüz. Ona göre dediğimizi yap' dediler. Ben yine de kontör göndermeye yanaşmayınca, bana ve emniyet teşkilatına küfür ettiler. Bunun üzerine durumu Emniyet Müdürlüğüne bildirdim. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine de yasal başvurumu yaptım'' diye konuştu.
PARÇA KONTÖR OLARAK SATIYORLAR
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şebeke üyelerinin mağdurlardan aldığı 5-10 bin TL'lik kontör şifrelerini bilgisayarlarına yükleyerek parça parça sattığını, parça kontör satıcılığının kanuni olarak yasaklanması halinde bu suçların önüne geçilebileceğini bildirdiler.
Yetkililer, polisin kontör talebinde bulunmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, şebe***e karşı dikkatli olunmasını istediler.
Bu arada, Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, vatandaşların cep telefonlarına konuyla ilgili uyarı mesajı gönderilmesi için çalışma başlattıkları, hazırlanacak uyarı metninin GSM operatörlerine verileceği belirtildi.
AA
neredeyse yolacaklarmış bizide...gerçi ben kontor almak yerine hemen karakola giderdim...150 mt ötemde karakol var...
selametle...
02/02/2009 tarihinde bana böyle bir numaradan arama yapılmıştı
ama ben geri arama yapmaya pek sevmem özellikle tanımadığım
bir numaradan olunca bende doğal olarak aramadım
:ranger:
yolyolabilirsen herkes enayi bu saf milleti
'Alo' tuzağına düşerseniz görüşmeni dakikası faturaya 50 dolar olarak yansıyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesiyle gündeme getirdiği "Alo" tuzağına ilginç bir yanıt verdi. MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, cep ya da sabit telefonlara +393 ile başlayan numaralardan cevapsız arama şeklinde yapılan "Alo" tuzağını soru önergesiyle gündeme taşıdı. +393 ile başlayan numaralardan yapılan cevapsız çağrıyı gören vatandaşların merak ederek geri aradığında karşılarına çeşitli dillerde bant kaydının çıktığını belirten Tankut, bu şekilde yapılan görüşmelerin dakikasının ise 50 dolar civarında bir rakam olarak faturalara yansıdığını söyledi. Tankut, "Bu yapılan geri arama vatandaş tarafından yapıldığı için bir itirazın yapılması da mümkün olmamaktadır. Ayrıca yurt içindeki bazı GSM şirketlerinden alınan hatların sahibi olan kötü niyetli kişilerden gelen mesajlar ile vatandaşların araması istenilerek benzer şekilde tuzağa düşürülmek istenmektedir" dedi.
ŞİKAYET BAŞVURUSU YOK AMA GSM ŞİRKETLERİ UYARILDI
Soru önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bakanlığına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ve GSM işletmecilerine bu konuda herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığını söyledi. Şikayet başvurusu olmasa da GSM işletmecilerinden tüketicileri istenmeyen mesajlar ya da aramalara karşı bilgilendirmeleri için internet sitelerinde gerekli bilgileri vermeleri konusunda dikkat etmelerinin istendiğini bildirdi. Bakan Yıldırım, "Öte yandan +393'le başlayan numaralara karşı aramaların durdurulması, İtalya'ya yapılacak aramaların engellenmesi sonucunu doğuracaktır." dedi.
ANKA
GSM operatörlerinden canlı sohbet hattı kiralayan bazı firmaların gönderdikleri çeşitli mesajlarla aboneleri kandırıp canlı sohbet hatlarını aramaya yönlendirmeye başladığı ileri sürüldü.
İstanbul, Bursa ve Ankara'da bulunan GSM şirketlerinden canlı ve özel sohbet hattı kiralayan firmalar hazır ve kontörlü numaralardan Adapazarı'nda son günlerde bir çok aboneye `Slm canım mesajını yeni gördüm. "26 yaşında dul bayanım. Ben de seni merak ettim. Yeni telefon numaram bu' yazılı mesaj gönderildi. Mesajlarda abonelerin dakikası 0.68 kuruş olan özel hatları aramaları istendiği görüldü.
Cep telefonu ile abonelere kandırmaya yönelik mesajların geldiği telefon numarasına ulaşılamadığı belirtildi.
bnm haberim var. karşı tarafı aradığınızda açar açmaz 55 dolar yazıomuş...
usta bilgilendirme için teşekkürler
Bugun bende okudum tam 50 dolar yazıyormuş vay be parayı bakın .
1970divrigi
07-05-2009, 23:33
bilgi için teşekkürler,başımıza gelmedi ama haberimizin olduğu da iyi oldu
sarıkanarya_41
08-05-2009, 00:17
EGM den her cep telefonu kullanıcısına konu ıle alakalı mesaj tum gsm operatorlerıne gonderılmiştır.(kucer hocamda bilir.)
##002# her kes telefonunda yapsın sizin haberiniz olmadan yapılan yönlendirmeler ve haberiniz olmadan şüpelendiginiz kontür harcamalarınız kalkar tüm yönlendirmeleri iptal eder
_mercury_
08-05-2009, 09:53
paylasım icin tskler
fethiisik
08-05-2009, 10:02
bilgilendirme için teşekkür sevgiler
cancezim
08-05-2009, 10:06
tşkler saolun ve geçmiş olsun..
dursunusta37
08-05-2009, 10:15
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim
Teşekkürler Kardeş Paylaşımın için
mustafaseven
08-05-2009, 10:28
daha dün öyle bir numaradan yine çağrı geldi(yine diyiyorum çünkü daha ewelde geliyordu.
sonuç mu?
aramazsan arama bende zaten kontür yok:nono:
ferman41
08-05-2009, 10:53
malesef insanları iyi niyetini suistimal aden alçaklar bu tarzda bir olayı bundan 1-2 sene evvel banada yapmışlardı ama biz yardım edecez diye ogünün şartları ileyaklaşık 500 -600 kontör yükldik ve birde enayi gibihastane kapısında bekledik. neymiş hamile eşi ile kaza yapmış eşi başka hastaneye gidiyormuş bizden onu karşılamamızı kendisinin durumunun iyi oldugunu ve hastaneye gelecegini söyleyen kişi birde bu olayı yaparken çok sevdigimiz bir abimizin hattından aradılar.telefonu bizde kayıtlı olunca hiç teredüt etmedik tabiki bizim ismimizde onda kayıtlı bize direkt ismimizle hitap etti .
olmaz diye bişi yok ama onların yüzünden şuan gerçek ihtiyaç sahiplerinede yardımcı olurken düşünüyoruz .
Kimsenin ahı kimsede kalmaz mahşer günü direkt karşıma gelecek telefonla aramayacak.. nede olsa ben onu YARADANA havale ettim .:frown:
Üstad
Paylaşım için çok teşekkür ederim.
MURTAZ
Bilgilendirme icin cok tesekkür ederim.
caglar684
08-05-2009, 11:08
Banada geldi çağrı ama geri arama yapmadım.
aynı numaradan benide aradılar fakat ben cevap vermeye bile tenezül etmedim bu tezgahı daha evvel güney amerikadan açıyorlardı oranın uluslararası kodları bizim gsm kodlarını çok yakın bu yolla birçok insanıncanını yaktılar bu konuda çok uyanık olalım birde çok meraklı olmayalım yeter
Bilgilendirme için teşekkürler.
bilgili paylaşımınız için teşekkürler
dalgın_08
08-05-2009, 11:44
bende duymustum boyle olayları ama hıc karsılasmadımpaylasım ıcın bılgı ıcın tşkler
bilgi için teşekkürler.iyi çalışmalar.
blackeye
08-05-2009, 11:54
+37379041032
böyle bir numaradan da bana iki kere çağrı geldi ben de aramadım zaten yurtdışına kapalıyım:D
talipygt
08-05-2009, 12:06
Arkadaşlar banada aynı şekilde bir mesaj geldi fakat daha önceden böyle birşeyler oluyor diye uyarılmıştım.Allahtan kurtulduk. Bilgilendirilmek ne kadar güzel ilgili arkadaşlara teşekkürler.
babacan58
08-05-2009, 12:12
bilgi icin sağol
verdiğiniz bilgiden dolayı cok teşekkür ederim
sizden bir ricam olacak bu bulgaristan numarası bana çok lazım bana bu numarayı özellikle tam olarak yazabilirmisiniz aklını yanlış birşey gelmesin ne kontör kaybettim nede fazla fatura ödedim nede para gönderdim bana sadece bu numaranın tamamı lazım sizden rica ediyorum
muratgungoren
08-05-2009, 12:43
uyarılarınız için teşekürler
kenanacar
08-05-2009, 12:52
teşekkürler uyarı için
tampeltan
08-05-2009, 13:12
beyler bu numaradan beni bundan 3-4 ay önce 4-5 defa aynı saatlerde aradılar. ben vodafone yi aradım bu numarayı engelleyin diye savcılıga bassvur dediler. eger ararlarsa savcılıgas basvurun yada hiç aramayın kerim-mersin
şenol koyuncu
08-05-2009, 13:30
bilgilendirmenizicin teşekürler
bilgilendirme için tşk ederim
tkilicman
08-05-2009, 13:56
paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler
nurettin01
08-05-2009, 14:09
yahu arkadaşlar bu insanlar bu kadarmı ahlaksız oldular.insanın aklı almıyor.bizleri yolunacak kaz gibi görüyorlar.peki güzelde bu işleri önleyecek kimse yokmu bu ülkede.vurun garibana.selamlar.
her bilgi paylaştıkça güzeldir....çok teşekkür ederim....
antalyalı07
08-05-2009, 14:16
:49: bilgi için teşekkürler .sağolun dün yaşlı bir amcanın kontürleri gitti.merakının kurbanı oldu.aman dikkat:nono::
mert272792
08-05-2009, 14:19
arkadaşıma bir çagrı geldi arkadaşta bunu aradı karşıdaki bayan siz beni aradınız diyerek sohbete başladı ilerki günlerde samimiyet artarak devam etti ben arkadaşa bu ne falan işte manisa turgutluymuş falan diyerek bana anlattı ben tlf na kulagımı dayadım ve hemen uyardım bunlar dolandırıcı dikkat et diye fakat arkadaş dinlemedi işte sen gel ben gelim muhabbetine döndü arkadaş sen gel deyince tamam dendi işte param yok nasıl geleyim falan arkadaş bilet paranı salayım durumunda tabi para bankadaki hesaba yattı 300 tl şimdi çıktım yola otogardayım derken kıza ulaşılmaz oldu ben tabi gülüyom arkadaş hala yok ya durumunda aradan 1 hafta geçti kız aramış işte abim yakaladı tam biniyodum işte ben gelecem falan durumu yine para gönder deyince ben artık patladım ya mademki gelmek istiyo sen uyanık ol bileti burdan kestir o ordan binsin tabi binerse öylede yaptı ve tabi binen falan olmadı ve kız diye bişide kalmadı harcadıgı kontörlerle falan ona gönderdiklerini saymıyorum 1000 tl buldu ve bencede ucuz kurtuldu size bunu yaşanmış bir dolandırılma olarak aklınızda bulunsun diye yazdım
GSM operatörlerinden canlı sohbet hattı kiralayan bazı firmaların gönderdikleri çeşitli mesajlarla aboneleri kandırıp canlı sohbet hatlarını aramaya yönlendirmeye başladığı ileri sürüldü.
İstanbul, Bursa ve Ankara'da bulunan GSM şirketlerinden canlı ve özel sohbet hattı kiralayan firmalar hazır ve kontörlü numaralardan Adapazarı'nda son günlerde bir çok aboneye `Slm canım mesajını yeni gördüm. "26 yaşında dul bayanım. Ben de seni merak ettim. Yeni telefon numaram bu' yazılı mesaj gönderildi. Mesajlarda abonelerin dakikası 0.68 kuruş olan özel hatları aramaları istendiği görüldü.
Cep telefonu ile abonelere kandırmaya yönelik mesajların geldiği telefon numarasına ulaşılamadığı belirtildi.
bu mesajın aynısı banada geldi.halada duruyor mesaj.yollanan numarada var.aramamı istediği numarada var.bunları türksele bildirsek bişey yapamıyorlarmı acaba
deliiyurek
08-05-2009, 14:39
paylaşım ve bilgi için teşekkürler arkadaslar
gencgazi
08-05-2009, 14:47
paylaşımın için tşk. ederim arkadaş eğer bu bilgiyi okumasaydım inanın ben aradım neyin nesi diye başıma bie sürü iş gelebilirdi. sağolun iyiki varsınız.
Şahit olduğum bir kontör dolandırıcısını da ben anlaktayım.
Köntör satan dükkana gazete almaya gitmiştim.Tanıdık olduğu için biraz lafa tuttu.O sırada bir vatandaş aranmış, kedini emniyetten komiser olarak tanıtmış, vatandaşın telefonundan polisin hanımına güya küfür edilmiş.Karşılığında da kontör istenmiş.
Vatandaş gelmiş kontör alıp numaralarını karşı tarafa veriyor.Ben farkettiğimde 4 adet 250 lik kontörün numaralarını vermiş, beşincisini işyeri sahibinden isteyince o vermek istemedi.Ben meseleyi anladım ve adamdan telefonu kapatmasını onların dolandırıcı olduğunu söyledim.Fakat adam iyi korkmuş.Beni duyması epey uzun sürdü.Kapattırınca verdiği numaraları hemen orda bulunan aynı şebe***e ait cep telefonlarına yükledim.Dört kartın birini kurtaramadık.Üçünü geri aldık.O şerefsiz tekrar tekrar aradı.
Şikayet etmek için biraz araştırma yaptım.Ancak bu işten bir şey çıkmayacağı sonucuna vardım:
1-Bu işi yapanların hemen hepsi telefon, köntör, simkart vs işlerle uğraşan kişiler.
2-Madurları aradıkları telefonların hiç biri kendi üzerlerine kayıtlı değil.Daha önce abone yaptıkları ve kimlik bilgileri bulunan kişilerin adına alınmış sim kartları kullanıyorlar.
3-Kullanrdıkları telefon numaralarını bir kaç gün kullanıp sonra yenisi alıp onunla dolandırıcılıklarına devam ediyorlar.
4-Aldıkları kontörleri kendi bilgisayarlarında bulunan kontör satmak için açtıkları hesaplara ekleyip bunu parça kontör olarak satıyorlar.
Peki bunlar yakalanamazlar mı? Belki biraz uğraştırır ama yakalanırlar.Telefondan değil belki ama yükledikleri kontörlerin seri numaralarından bulunabilirler.Ama bu şerefsizler o kadar çoğaldı ki hepsiyle tek tek uğraşmak yerine ya parça kontör satışı durdurulmalı ya da poliste her ilde bu tür şikayetlerle uğraşacak küçük birimler oluşturulmalı.
hayattada aramam,işim olmaz...:tongue:
tşk ler bilgilendirmen için
Bilgilendirme İçin Teşekkürler
Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için. birlik bereberlik ne ğüzel bir şey .
arslanboga
08-05-2009, 15:31
+40756.......başlayan bir numaradan banada bu sabah çağrı geldi geri dönüş yapmadım bunlar milleti o kadar enayimi sanıyo bu nedir yaa
dynamike
08-05-2009, 15:46
Aynen konu başlığında bahsedildiği gibi 532 ile başlayan ve çok çok eski bir numaram var bu +359 ile başlayan numaradan oldukça sık çagrı alıyorum. Allahtan bilmediğim numaraları aramamak gibi bir huyum var.
Bilgi için teşekkürler
önemli bir bilgi!!!
paylaşım için teşekkürler
uyarı için tşkrlr,sanırım bunu radyoda duymuştum ama inanmamıştım ,bakanlıklar bu tezgah için GSM operatörlerini uyarmış galiba
dogan_gunes
08-05-2009, 16:53
şimdi burada yazılan mesajları okuyordum çağrı geldi sadece bir kez çaldı ardındanda aynı numaradan mesaj geldi +90506 no ile başlayan mesajda murat senmisin yazıyor ama adım murat falanda değil tabiki onu aramamı bekliyor ama o daha çok bekler..
bLuE_bErRy
08-05-2009, 19:14
bnm haberim var. karşı tarafı aradığınızda açar açmaz 55 dolar yazıomuş...
Yapma yaaaa ????
Biz Kontöre O Kadar Para Veremiyoruz 55 doları nerden bulupta verelim ???
Ayrıca Bİlgilendirme için Site Yöneticilerine Teşekkürü Bir Borç Bilirim :)
rizgar21
08-05-2009, 19:28
uyarılanız ve paylaşimlarınız için yürekten teşekür ederim saygılarımla
26 yaşında dul bayanım. Ben de seni merak ettim. Yeni telefon numaram bu'şeklinde mesaj banada iki kez geldi bende netten bedava rus sitesi mesaj hattından uygun bi dille güzel bir cevap yolladım canım sıkıldıkçada yolluyorum:D :yahoo: hep onlar yapacak değil ya:common001:
cemil974
08-05-2009, 20:42
arkadaşlar banada bu mesaj geldi dün şu numaradan +905343760623 mesajı aynen yazıyorum
uzakta olmasamda sadece sesini duymam yeterli 05922115757 de seni bekliyorum .beni fazla bekletme olurmu?05922115757
mesaj bu fakat hiç aramadım.
Bilgilendirme için teşekkürler. Ortalık iyice dolandırıcı kaynamaya başladı. Para sanki çok kolay kazanılıyormuş gibi bazı ş....ler boş nedenlerle paramızı elimizden almaya kalkıyorlar. Bu tiplere en ağır şekilde ceza verilmelidir.
bilgilendirmen için teşekkürler.dikkatli olmak lazım.
Bu bilgilendirici metni gönderdiğiniz için teşekkür ederim.:clap2:: :clap2:: :clap2::
uyarınız için çok teşekkür ederim.
süleyman09
08-05-2009, 22:07
bu numara banada çaldırıp kapatı ama aramam sorunuvarsa o ardısın
İnsan düşünerek hareket etmeli beni arayan meramı neyse söylemeli ben niye arayayım beni niye aradın diye Allah kötüye ve kötü olana fırsat vermesin
turshucu
08-05-2009, 22:28
arkadaslar ben Bulgaristandanim boyle numaralar cok s1k raslanir buralarda,,,SAKIN ALDANMAYIN,,,Akrabalarinizdan biri(isim de soyluyorlar)iste kaza yapti filan gibi hemen para yollayin gibi seyler,yada boyle boyle isler yapariz cok para kazaniriz gibi,kontor yollayin hemen diyola...DIKKATLI OLUN....
turshucu
08-05-2009, 22:30
BU SIZIN VERDIGINIZ NUMARA;; BG;''GLOBUL'' - operatorudur!!!!!
paylaşım ve uyarı için teşekkürler........
chris db
08-05-2009, 22:33
burası baya hareketli bilgilendirme ve paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar başıma böle bir olay henüz gelmedi neyse ki artık bilgi sahibiyiz tedbirimizi alırız artık gelsede sorun değil...sulh&saygı
swordfish
08-05-2009, 23:00
+3598884713585
dün bu numara aynı şekilde bana cevapsız yapıp kapattı
benimde hiç adetim değildir cevapsız yapan babam olsa aramam :8[1]:
bilgilendirmeniz için tesekurler
verdiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkdaşlar elinize saglık böyle herkezi bilgilendirmek büyük bir görev
libya tripoliden selamlar yaklaşık altı aydır vatandan uzaktayım.paylaşım için teşekkürler.:wave:
teşekkürler ellerinize sağlık paylaşım için sağolun
moksuz61
09-05-2009, 00:22
Arkadaşlar;insanımızın yardımsever ve de çok duygusal oluşlarının yanı sıra emniyet güçlerine karşı olan sempatileri hemde güvenleri,bu gibi işlerde başlarını ağrıtıyor.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
yaw bgli olarak katilitorum ben bu foruma ama ne diyeyim - okudukca bu olayi utaniyorum abi . walla yapsa yapsa bunu bizim alocular yapar, bunlar da baya bi para yapti bu isten . walla bizde boyle. soparlar zengin oldu bu isten . yani kimse ustune alinmasin arkadaslar, ama gercek bu , malesef .
ben bgli olarak ve sozkonusu operatoru GLOBUL kullandigim icin utanc duyuyorum
walal ne diyeyim :(
kavlak74
09-05-2009, 00:36
Bilgi için teşekkürler
mayrukcan
09-05-2009, 00:38
00359896453480 benide bu numaradan aradılar yurt dışında tanıdık bir yakınım olmadığından fazla önemsemedim fakat bir daha cagrı gelince ülke kodlarından bulgaristan olduğunu ögrendim bilgisayarımda VO-İP programından aradım bayan cıktı geri kapadım bidaha aramadılar
anahtar_54
09-05-2009, 01:26
böyle önemli bir konuda forum sakinlerini uyardığınız ve onları büyük bir zarara uğramaktan kurtardığınız için çok teşekkür ederim.sağolun varolun.
mabravci
09-05-2009, 01:58
eniştesinin elinden kurtaracaksın bu gibileri bir de sen tacavüz edeceksin aq bebelerini
Paylaşım için Teşekkürler,İnsanlar iyice bozuldu ya,nerden para kazanacaklarını şaşırıyorlar.Ya gerçek olmuş olsa?
suskun74
09-05-2009, 03:23
Bir ülkenin başı gıçı olmazsa bir ülkede idam olmazsa bir ülkede lüks içinde yaşayıp fakir fukara ezilip çiğnenirse o ülkede sorun var demektir.bu sorunu da çözmek bize deyil yukarıdakiler çözecektir.çuval dolusu maaş almakla bu işlere sessiz kalmakla ülke yönetilmez.ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK nerdesin atam gör bıraktığın TÜRKİYE nin halini hırsızlık yolsuzluk vurgun talan kol geziyor geleceğimiz den artık ümidimiz yok.YÜCE ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN...
:mad2:
amcadayi
09-05-2009, 03:34
tesekkurler bilgi ve uyari icin
supernext236
09-05-2009, 10:03
00359896 dün eşimi bu numarayla başlayan bir numaradan aramışlar ama tabiki dönmedik..Bu tip şeylere kolay kolay cevap vermeyiz...beni ödemeli arayanlara bile en cevap vermiyorum...
supernext236
09-05-2009, 10:07
bilgilendirme için çok teşekkürler...gerçekten tanıdıklarımı uyaracağım...:45:
bilgilendirme için teşekkürler
ozen4545
09-05-2009, 11:34
slm bize uyardığınız için ayrıca tşk ler ALLAH böyle insanların cezasını versin şerefsizlerr :49:
yakupserdar
09-05-2009, 12:48
bilgi için teşekkküe ederim
bu tuzağa düşen var mı acaba
var ise olanları anlatırsa olay daha iyi anlaşılır
sizden bir ricam olacak bu bulgaristan numarası bana çok lazım bana bu numarayı özellikle tam olarak yazabilirmisiniz aklını yanlış birşey gelmesin ne kontör kaybettim nede fazla fatura ödedim nede para gönderdim bana sadece bu numaranın tamamı lazım sizden rica ediyorum
+359886857577 banada 29 nisanda cevapsız çağrı geldi,uluslararası tel kodlarından baktım bulgaristanmış.ne alaka dedim kendi kendime meğerse geri arasam başımıza iş alcakmışız.bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler...
Vediğiniz bilgilere gerçekden teşekkür edrim.İşimize yarayacaktır.
hasanaga
09-05-2009, 20:32
Bir arakadaşımın başına da geldi.
Bayan aramış, bununda karısı bir ay önce öldüğü için çok meraklandı hemen geri aradı.
2-3 aydır çok güzel konuşuyorlar, hatta kadın ona fotosunu gönderiyor, civcivler gibi birbirilerine aşık oldular.
Hatta bana sordu "ulaaa fariiiii, baaaa bir notbok lazumdur."
"niye"
"ulaaaa bilisun daaa, bir kariii var, haaa onunla meçeneden görüşcem, baaa diikii, meçene ver, bende diyiiimki ulaaa o nedur ?"
"yahu amca, o meçene dediğini sen nasıl kullancan, bilgisayar kullanmasını biliyormusun"
"ulaaaa torunim, sen kullaniiisin yaaaa, baaa çösterursun bende oni kullanırum"
"yahu amca, o iş okadar kolay değil, sen kamerasız titreşimsiz cep telefonu bile kullanamıyorsun"
"ulaaaa baaak, haaa buni alalum, yoksa .......... ağzuna senin"
"yahu sen boşver notebook istemeyi, valla başına iş açacaksın"
dedim, aradan 1 hafta geçti bizim amca geldi.
"Ulaaaa fariiiii, haaa bu ağzuna yanduğumun makinasunu baaa almadun, benum makina parasuni çönderdim, karii gelecodiii, celmedi. telefonla ariyorum oni, telefonuda açmayiii"
"kaç para gönderdin ?"
"kariii deduki, 2000 $ bu makinalar, bende oaaa parayi cönderdim, baaa bir notbog alacak"
"yahu amca iyi bok yedin, ne makina gelir nede notebookun, yahu biz sana demedikmi bu karı hikaye, ille taptın ona, bak seni kandırdı. Paranı aldı, birdaha da aramaz seni, şimdi senin gibi başka bir keriz arayıp bulacak"
dediiiiiiimmmmm
küfür kıyamet koptu
ne sülalem kaldı, nede yedi celt akrabağım
Not : Ata yarısı olduğu için biz ona "nediyon lan" demeyiz kahvede gül gül geberdik.
Şimdi ara sıra kahveye geliyor ve hayıflanıyor....
"ulaaa ben bu kariiiyi bir yakalarsam, onaaa dunyanun kaç buçak olduğunu cösterecem"
millette başlıyor kıkır gülmeye
"yahu offliiiii, bizim bilduğumiz ofliler şeytandan 5 dk önce doğmuş idu, sen 10 dk geç geldin, anan nereye idu, babani mi arayduuu"
bizim amca gene başlıyor, busefer bütün kahveyi sövüyor
herkes gülmekten kırılıyor.
Bu bizim eğlencemiz ve eğlendik. Ama HERKESİN başına gelebilir.
Sevgilerimle
alıntı....
blackstone
09-05-2009, 21:01
Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen çağrı, cep kullanıcılarının ***fini kaçırıyor. Yurt dışından gelen bu çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.
'BENİ KURTARIN' TEZGAHI
+35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor. Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir '**** hattı'nın personeli olan bu genç kadın, arayankişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.
Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.
SAKIN GERİ ARAMAYIN
Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Ayni şey benimde başıma gelmişti,tabi ki böyle tezgahı daha önceden duymuştum.Bilmeyenlerin haberi olsun...
ömer yazıcı
09-05-2009, 21:02
bilgi için teşekkürler
paylaşım için teşekkürler.
mehmet demirbas
09-05-2009, 22:07
tesekkürler kardeş .. kendini uyanık belleyen o kadar cok insan varki dünyada;insan kime inanacagını yani güvenecegini bilemez hale geldi..bilgi için tesekkürler dostum ...
PAYLAŞACAK DOSTLARIN YOKSA İYİ ŞEYLERE SAHİP OLMANIN ANLAMI YOKTUR
Bilgin için tşk.ciddi bir konu
remzibaba
10-05-2009, 00:36
tesekkurler bilgilendırdıgın ıcın
Bilgilendirme ve tüm yorumlar için teşekkürler. ne yazıkki bu tip insanlar yüzünden insan yapacağı iyiliktende korkuyor. aslında bu tip insanları hemen asacak bir yasa olması lazımki . nerde... :((
eeeeeeeeeeeee bunlar benide aradılar numaramı nereden buldun dedim kontörüm yok senin açilen beni araman gerek dedi :D oysaki yeni hattımıda dün aldım bugun numaramı nereden buldular hayret
dangeraus1
10-05-2009, 03:10
bilgilendirme için teşekkurler
turkpunk
10-05-2009, 12:33
bilgi için teşekkürler
teşekkürler dostlar bilgilendirme güzel olmuş..
buna kanacak insanlar var hata brakın yabancı noları kendi şebekemizdekilerinide merak edip bilmediğimiz noyu ararlar sadece meraktan acaba kim bu tanıyurmuyum falan filan
bunlara kanmayın,inanmayın,bencede merak etmeyin ben şahsen bilmediğim noyu
beni çaldırınca hiç geri aramam kime ayıt olduğunuda merek etmem bazı arkadaşlarım var
hemen kim aramış servisine msj gönderirler, kimişdiye öğrenmeye çalışırlar.kisacası tanımadığınız kişilere inanmayın kanmayın brakın sizi arayan arasın eğer çok önemli'ise zaten o kişi size bişekilde ulaşacaktır buna emin olun saygılar sevgiler
:rockon:valla beni arasınlar ama kusura bakmasınlar geri arayamam knt yok telefon nun imeil nosu nu sıfırlamışim hattım iptal olmş araya bilen varsa arasın........heeee:clap2::
bilgi ve iyi niyetinizden dolayı çok teşekkür ederim
sarioglu32
11-05-2009, 19:41
sonsuz teşekkür ederim saygılar
acarnaci
11-05-2009, 19:50
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
dynamike
15-05-2009, 19:35
Evet ayni numaradan bugun yeniden arandim.
Yanlis hatirlamiyorsam tam numarayi soranlar vardi.
Buradan numarayi vermem ne kadar dogru olur bilemiyorum yani forum kurallarinda boyle bir kisitlama varmi yokmu emin degilim ama illada numara lazim diyen varsa PM den verebilirim.
suepermann
23-05-2009, 05:35
vay anasini neler oluyor hayatta
Only the registered members can see the link
Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye geneli bütün cep telefonlarına MSN ile uyarı gönderirken, kontör dolandırıcıları yine de kandırdıkları vatandaşları tuzaklarını düşürüyor.
Samsun'un Kadıköy Mahallesi'nde ikamet eden Murat K.'yi (25) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz dolandırıcı, kendisini emniyet görevlisi olarak tanıtıp babasına ait cep telefonunu sim kartının kopyalandığı ve söz konusu kişilerin ise bu sim kartı kullanarak albayın eşini rahatsız ettiğini söyleyip savcılığın telefon kayıtlarını takibe alması için iki adet 250'lik kontör yükletmesi istedi. Murat K., aldığı 250 kontörden birini dolandırıcın cep telefonuna yüklerken, ikincisini yüklemeden dolandırıldığını anlayıp polise şikayette bulundu. Polis yetkilileri, vatandaşların bu tür dolandırıcılara itibar etmemelerini ve kanmamalarını istedi. Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir doktorda bugün kimliği belirsiz dolandırıcılar tarafından aynı yöntemle arandı. Ancak, doktor dolandırıcıları inanmayıp durumu polise bildirdi. Soruşturma sürdürülüyor.
İHA
rene_gade
13-06-2009, 21:22
bu numara bugunde beni aradı bugun konuyu gördügüm için geri dönmedim