PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 90 lık Çanak 3 LNB 4 UYDU

Volkan
16-03-2009, 12:27
Uzun zamandır Astra 19.2 de sabıt duran canağımı ve aparat sistemımı yenıden ayarlamak istıyorsum. Astrada pek kanal izleyemedığım için Sırıus ve Eurobırd 9 ayarlamayı düşünüyordum.

şimdi gelelım nasıl yaptığıma aşağıda zaten resımlerı verdım ama yınede yapmak ısteyen arkadaşlara bilgi bazında anlatayım. Çanağı Hotbırd uydusuna sabıtledım. Bıldığınız gibi Euro bırd 9 derecede Eutelsat w3 7 derecede ve Sırıusta 5 derecede oldukları için biribirlerıne çok yakınlar. Aparatta bu uyduları ayarlamak için normal lnb lerı yan yana koyduğumuzda ayar yapmak çok zor ve alınan sınyal sevıyelerı çok düşük. Bende 2 yıl önce bır yerden elime geçmiş olan ve sakladığım ALPS marka ınce lnb yı bu işte kullandım beyada ıyı oldı dığer normal lnb ler aparatta o kısma buyuk geldığı için ayar yapamıodum. ALPS lnb ile Eurobırd uydusunu aldım başka bır lnb ilede çok iyi bir ayar yaparak Eutelsat W3 ve SIRIUS uydusun aynı lnb de sınyal yakalamayı başardım.

herkese kolay gelsın.:45:

Yer : Karadenız Bölgesi

Only the registered members can see the link

f47xfenerli
16-03-2009, 17:54
eline sağlik volkan güzel bilgiler.sirus ve 3W uydusuna taktığın lnb YE222A Next lnb sidir
lakin ikisini aynı anda sinyale odaklayınca bazı tp lerde kırılma yapıyor veya bende yapıyor diyim:)

Volkan
16-03-2009, 17:58
eline sağlik volkan güzel bilgiler.sirus ve 3W uydusuna taktığın lnb YE222A Next lnb sidir
lakin ikisini aynı anda sinyale odaklayınca bazı tp lerde kırılma yapıyor veya bende yapıyor diyim:)

usta benım ıstediğim kanallar da sınyal var gerısını boşver. yalnız next yerıne goldmaster ve teletek denedım ama next daha iyi sınyal aldı. zaten genelde next lnb yada daha kalitelı samsung sharp veya mtı lnb kullaırım ama burda bunlara gerek yok yeterlı.

guitar
16-03-2009, 21:35
mba üstaad hazır konu açılmışken bi şey sormak istedim.türksat odaklı çanak anten başka uydu yakalanırmı.tşk ederim saygılar...

Volkan
16-03-2009, 21:44
mba üstaad hazır konu açılmışken bi şey sormak istedim.türksat odaklı çanak anten başka uydu yakalanırmı.tşk ederim saygılar...

mekan bursa galiba. ben denemedım ama arabsat gibi uyduların alındığını bılıyorum ama onlardada işe yarayan kanal varmı bakmak lazım.

Murat_33
18-03-2009, 14:49
paylaşamın için tşkler. güzel ir çalışma olmuş

mhtt
23-03-2009, 20:37
teşekkürler ustam

dynamike
15-05-2009, 19:49
Soru ustalara komik gelebilir ama acemilik basa bela :)
Bu sistemde LNB ler canagin belli bir bolgesinemi cevriliyor acaba yani canagin sag ust kosesinde falanca uydu ortasinda filanca uydu gibi. Ayarlar hakkinda biraz detay verebilirseniz sevinirim.
Ilginize simdiden tesekkurler.

Volkan
15-05-2009, 20:16
Soru ustalara komik gelebilir ama acemilik basa bela :)
Bu sistemde LNB ler canagin belli bir bolgesinemi cevriliyor acaba yani canagin sag ust kosesinde falanca uydu ortasinda filanca uydu gibi. Ayarlar hakkinda biraz detay verebilirseniz sevinirim.
Ilginize simdiden tesekkurler.

arkadaşım bir ayna gibi düşün olayı aynaya bakınca direk kendını gorurusun yanlardan bakınca kendın harıc başka şeylerıde görurusun yukarıda resımlerde herşey açık anlatamaya gerek yok resımlerı ıyı ve dıkkatlı ızele duruç açıları her şey belli. açıklamalarıda oku.

yalcinticaret
15-05-2009, 20:47

turksat anten sabit aparat ile 39 derece hellassat alabilirsiniz bulsatcom paketi vardır bu uyduda ama emu ile açılmıyor sanırım paylaşımlı cihazlar ile açık

dynamike
16-05-2009, 16:07
Tesekkurler Volkan

ceydonmez
16-05-2009, 16:26
eline sağlik güzel bilgiler