Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni ADSL tarifeleri açıklandı
Sınırlı ve sınırsız paketlere ek olarak herhangi bir hız garantisi verilmeyen esnek paketler de seçenekler arasına eklendi. Esnek paketlerde hız garantisi bulunmuyor. Maksimum 8 MBit'e kadar hıız seçeneği sunuluyor. Kullanıcının bağlı bulunduğu santralin durumuna göre hız otomatik olarak verilecek.
Toptan fiyatlaır açıklayan Türk Telekom, son kullanıcı fiyatlarını servis sağlayıcılara bıraktı. Esnek paketlerde Adil Kullanım adı altında eklenen özel bir madde ile eğer kullanıcı 15 GB veri kullanımını aşarsa hızı otomatik olarak 512 MBit'e düşecek. Bir sonraki ayda ise hızı normale döndürülecek.
İşte Türk Telekom'un açıkladığı toptan satış fiyatları:
Only the registered members can see the link
Öte yandan son kullanıcı tarifelerini açıklayan ilk firma Türk.Net oldu. Firma kotal ve kotasız tarifelerle esnek paketin duyurusunu yaptı. 4 GB kotalı, 6 GB kotalı ve kotasız olmak üzere üç farklı seçenekten oluşan kampanya kapsamında TurkNet, tüm kullanıcılarını 8 Mb/sn’ye kadar bağlanabilecekleri en yüksek hızda internete bağlıyor:
şimdi aladığım kadarı ben her ay 30 tl net parası verıom bu paraya sınırsın 1024 kullanabilecem bu güzel bir gelişme.
serhat15
14-05-2009, 00:21
45 tl sınırsız kullananların tarfise şimdi nasıl oluyor ? hızmı artıyor net bilen varmı
f47xfenerli
14-05-2009, 00:21
şimdi aladığım kadarı ben her ay 30 tl net parası verıom bu paraya sınırsın 1024 kullanabilecem bu güzel bir gelişme.
tam ne demek istediğini anlamadım volkan ama zatez 4gb kota kulanıcıları yani biz 1024/256 kulanıyoruz.iyi oldu dediğin neydi onu anlamadım ?:49:
İnşallah inerde herkes sorunsuz baglanır.Bu kriz ortamında bu indirim iyi olur.
tam ne demek istediğini anlamadım volkan ama zatez 4gb kota kulanıcıları yani biz 1024/256 kulanıyoruz.iyi oldu dediğin neydi onu anlamadım ?:49:
ben aylık 30 dana aşağı net parası vermıom hatta geçen ay aşmışım olayı 55 tl gelmiş bol bol fırça yemıştşm. eğer 32 tl ye 1024 sınırsız olursa benım için çok güzel olacak bunu demek istedim yav. analayacağın bana 4 gb falan yetmıo mumkunse sınırsız olcak inşşallah.
Adresindede kaynak var.Ama benb bu tarifeden anladıgım sınırsıza kot kaymuşlar gibi örnek 15 gb indirme hakkı var gibi geldi yoksa benmi yanılıyorum?
orun0774
14-05-2009, 01:30
Bugün yapılan açıklamada, 8 Megabit sınırsız ADSL'in 15 GB kota ile sınırlandırılması, kafaları karıştırdı. Bu yazıyı okumadan, ADSL aboneliğinizi değiştirmeyin!haberin devamı için tıklayın:
Telekom yine saçmalamış. bir türlü adam gibi internet kullanamıcaz. Belli.
Ver herkese 8mbt sınırsız 15 tl. uğraşmasın işte kimse :)
1024 4 gb sınırlı kullanıyorum .. vede her ay kotayı aşıyorum . 1024 kotasız 32 tl ise geçmem daha mantıklı olacak
Ben hiç bir şey anlamadım şimdi ben 4 megabit sınırsız kullanıyorum her ay 89 tl ödüyorum benimki kaç lira olmuş şimdi.
f47xfenerli
14-05-2009, 13:06
8 Megabit internet, kafaları karıştırdı!
Bugün yapılan açıklamada, 8 Megabit sınırsız ADSL'in 15 GB kota ile sınırlandırılması, kafaları karıştırdı. Bu yazıyı okumadan, ADSL aboneliğinizi değiştirmeyin
Türk Telekom'un yeni ADSL seçenekleri, internet kullanıcılarında büyük heyecan yarattı (Only the registered members can see the link). Bugünden itibaren en düşün internet hızının 8 Megabit olması ve fiyatlarda yapılan değişiklikler, ilk bakışta çok cazip gibi gelse de, detayları öğrendiğinizde durumu bir kez daha değerlendirme ihtiyacı hissedebilirsiniz.
O Tarifeler
İnternet ervis sağlayıcılarına sunulan tarifeleri aşağıdaki tabloda açıkça görebilirsiniz.
Bu tabloda, 8 Megabit sınırsız seçeneğin 49 YTL'ye verilmesi, çok uygun gibi gelse de, "Sınırsız" kelimesini iyi anlamak gerekiyor.
Bir süre önce Turkcell'in data tarifelerinde "Sınırsız internet paketi, aylık 3 GB'la sınırlıdır" dediği gibi, Türk Telekom da sınırsız internet seçeneğini 15 GB'a sınırlamış durumda.
İnternet, Kötüye Nasıl Kullanılır?
Bunun nedeni olarak da "Kötüye kullanımı engellemek". İnternet kullanıcıları da bu kadar güzel haberden sonra bu uyarıyı okuduklarında adeta çıldırıyorlar.
İnterneti kötüye kullanım, altı doldurulmamış bir ibare olduğundan ve yeni nesil web içeriklerinin video ve ses gibi eskiye nazaran çok daha fazla trafik harcayan nesnelerden oluştuğu göz önünde bulundurulursa, saç baş yolmamak elde değil.
Türk Telekom yöneticilerinin açıklamalarını (Only the registered members can see the link)
izlemek için buraya tıklayın. (Only the registered members can see the link)
Bu konuda okurlarımızın internet alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını tahmin edebildiğimiz için, basın toplantısında Türk Telekom yöneticilerine kullanıcılar tarafından bu seçeneklerin tepki ile karşılanabileceğini ilettik. Aldığımız cevap ise oldukça ilginç.
Türk Telekom'un elindeki verilere göre ADSL kullanıcılarının ortalama 1 aylık trafik kullanımı; kişi başına 5,4 GB. Oysa forumlarımıza gelen mesajlarda, 5,4'ü bir kenara bırakın 15 GB'ın bile çok komik bir rakam olduğu, üstüne basılarak ifade ediliyor.
Kota Aşılırsa Ne Oluyor?
15 GB'lık kota dolduğu anda hattınız, 8 Megabit'ten 512 Kbps'ye düşürülüyor. Yeni bağlantı seçeneğiniz ay sonuna kadar devam ediyor. 15 GB'lık kotadan sonra 512 Kbps ile sınırsız trafik kullanabiliyorsunuz.
Ancak saniyede maksimum 50 KB ile download yapabildiğinizi göz önüne alırsanız, sınırsız da olsa bu bağlantı seçeneğinin çok yavaş kaldığı ortaya çıkıyor.
Eski Kullanıcılar Ne Olacak?
Web alışkanlıklarınıza bakarak, aylık 15 GB'ın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız o zaman eski tarifelerle devam etmenizde fayda var.
Bir önceki maksimum sınırsız (gerçekten sınırsız) tarife olan 4 Megabit hat kullananlar, dilerlerse 8 Megabit (15 GB sınırlı) hatta geçebiliyor, dilerse de 4 Megabit sınırsız hattını kullanmaya devam edebiliyor.
İnternetcafe ya da çok sayıda bilgisayarın bulunduğu iş yerleri gibi mekanlarda, 8 Megabit'lik yeni tarifelerin yetersiz kalacağı aşikar olduğundan, eski bağlantıları ile devam etmelerinde fayda var.
8 megabit adsl icin yeni modem gerekiyormu acaba.15 gb cok az.milleti kandırıyorlar
anlaşılan bu forum konuya ilgisiz biz d.h forumda 20 sayfaya dayandık :) şimdi olay şu fiyat'ların ucuzladığı yok sadece esnek 3 yeni tarife gelmiş iki tanesi tam bir kota tuzağı yani hattın desteklerse 4 gb yada 6 gb kotayı maksimum 8 mbit hıza kadar kullanma imkanı veriyorlar bilinçsiz bir çok kullanıcı eğer 8 mbit hız kullanıp kotayı epey aşarsa hop fatura otomatikman 8 mbit sınırsız'ın fiyatı olan 99 liranın %25 fazlası olan 124 liraya fırlayıveriyor
diğeri biraz insaflı 49 lira'ya sana 8 mbit'i 15 gb'a kadar kullanma imkanı veriyor sonrasında kota aşım ücreti yok ama hızın birden 512'ye iniveriyor artık 15 gb'yi 2 günde kullan kalan 28 gün 512 ile idare et yada 15 gb kotayla daha uzun süre idare et kullanıcıya kalmış birşey
Aylık 100/150 GB download yapıyorum 15 GB dişimin kovuğunu bile doldurmaz
1 Olsun benim olsun en azından kota sorunum olmayacak
*-*trixter*-*
14-05-2009, 22:08
türk telekomun:45::46:kazığı
Aylık 100/150 GB download yapıyorum 15 GB dişimin kovuğunu bile doldurmaz
1 Olsun benim olsun en azından kota sorunum olmayacak
+1 aynen..
banshee8831
15-05-2009, 04:31
arkadaşlar ben bu olayı anlamadım.
ben 1 mbit sınırsız kullanıyorum.45-50 ytl civarında otomatik olarak ödeniyor bankadan.şimdi yeni tarifeler çıkınca en üstteki tablodan bakarak 32 ytl'ye düşmüş olduğunu gördüm.bu gerçekten doğru mu değil mi ? 8 mbit olayında olduğu gibi 15 gb kota durumu var mı yokmu acaba ?
eğer kota durumu yok ise 4 mbit sınırsıza geçmek baya mantıklı.normalde 1 mbit'e o fiyatı ödüyoruz
gordonmilne
15-05-2009, 09:54
Benim bir sorum olacak.
Benim bulunduğum yerde hatlar analogmuş ve digital olmadığından tam manasıyla adsl hızından faydalanamıyormuşuz. bu doğru mu?
ve eğer öyle ise benim aboneliğimi en düşük hıza geri çevirtmem daha mantıklı o zaman.
muratdur
15-05-2009, 10:13
arkadaşlar telekomun yeni sunduğu sabit değildir, değişken hız 8 mbps ve 15 gb kotalı olan internet şudur yazıldıgı gibi hız sabit değildir. bölgenizdeki santralın yogunluğuna göre kulanıyorsunuz yani eğer santral yoğun ise sizin hızınız 8 mbps değil yogunluga göre siz 1 mbps de olabilir hatta 512 de olabilir bu santralın yogunlugunua göre değişiyor arkadaşlar ondan dolayıda herkez kendi tarifesinde kalsın.
ben 1 mbit sınırsız kullanıyorum.45-50 ytl civarında otomatik olarak ödeniyor bankadan.şimdi yeni tarifeler çıkınca en üstteki tablodan bakarak 32 ytl'ye düşmüş olduğunu gördüm.bu gerçekten doğru mu değil mi ?
o fiyatlar operatörlere toptan satış fiyatlarıdır sınırsız hala 47 tl dir perakende.
ilk bakışta güzel bi tarife gibi gösteriyolar.ayrıntılara bakınca hiçde öyle degil
bilgi icin teşekkür ederim
atmaca34
15-05-2009, 12:22
bilgi için teşekkürler.
adsli sınırsız ve normal,pek down yapmayan ev kullanıcıları için mükemmel fırsat.
8mbit çok iyi. çok fazlada dow yapmayan biri iseniz, ve sınırsız tarifedeyseniz iyi.
15gb kotayı aşmam diyen gecebilirm. ama telekom adam olmaz hiç bir zaman :)
birgezgin
15-05-2009, 19:44
Arkadaşlar,
Yeni tarife eşkiyalık:
1. Yüksek hızla limit birbiriyle çelişkili şeyler. Büyük dosyalar indirmeyen biri yüksek hızı ne yapsın?
2. Hız garantisi yok kavramı aldatmasın. 8 Mbit'e çıkmak için santrala çok yakın olmayı ve aradaki hatların mükemmel olmasını gerektirir. Operatörler bu bilgiyi vermeden herkesi tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Yoksa santralın yoğun ya da serbest olması sadece bilgi akışı hızını etkiler. ADSL bağlantı hızınız elektriksel bir olaydır bundan etkilenmez.
3.Yüksek hızı düşünenler önce komşularında 4Mbit bağlanabilen var mı bir sorsunlar.
4. bilgi için vereyim . aboneliğim 1Mbit. Ama modemden gerçek adsl hızını kontrol ettiğimde
500 ila 900 arasında değişiyor. Bu hattın 8Mbiti kaldıramayacağı açık.
birgezgin
15-05-2009, 19:45
Arkadaşlar,
Yeni tarife eşkiyalık:
1. Yüksek hızla limit birbiriyle çelişkili şeyler. Büyük dosyalar indirmeyen biri yüksek hızı ne yapsın?
2. Hız garantisi yok kavramı aldatmasın. 8 Mbit'e çıkmak için santrala çok yakın olmayı ve aradaki hatların mükemmel olmasını gerektirir. Operatörler bu bilgiyi vermeden herkesi tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Yoksa santralın yoğun ya da serbest olması sadece bilgi akışı hızını etkiler. ADSL bağlantı hızınız elektriksel bir olaydır bundan etkilenmez.
3.Yüksek hızı düşünenler önce komşularında 4Mbit bağlanabilen var mı bir sorsunlar.
4. bilgi için vereyim . aboneliğim 1Mbit. Ama modemden gerçek adsl hızını kontrol ettiğimde
yalcinticaret
15-05-2009, 20:51
telefon hattı bağlı olan şebeke postanesine yakın bir arkdaşım var o bile 4 mit alamamaktan şikayetçi idi bi ara kaldi ki 8 mit herkes postane telekom binasına yakın yerden ev mi tutcak adam gibi bi alt yapı yok memlekette
fiber optik olayına baktım izmirde 3 yer var 100 mit benim bulunduğum yere 2 - 3 yıl içinde geleceği söyleniyor firma tarafından
Tarifelerdeki Al-sat modeli özel şirketler için belirlenmiş rakamlar.Tekil kullanıcılar o fiyattan kullanamaz yani. Özel bir servis sağlayıcı firma örneğin 1024/256 kbps hızdaki erişim paketini 32 ytl civarı alabilecek ve kendi belirleyeceği fiyattan müşteriye satacak.Kısacası fiyatlarda çok bir değişim olmayacak bence..
mugumrah
16-05-2009, 00:08
:(:(:(
benim tarifem limitsiz ayda 45000 50,000 civarında nette para veriyorum kotayı aşmayım diye limitsize geçtim şimdi ginemi kota var limitsizde de anlamadım herkez ayrı bir açıklama yapmış
erdogancap
17-05-2009, 03:45
bunlar bizimle dalga geçiyorlar bence neymiş efendim suistimali önleyeceklermiş adı üstünde tarifen sınırsız ben istersem 50 gb istersem 1 gb kullanırım sanane be kardeşim sen rekabet et bu gidişte başka internete geçerim :rockon:
ya ne karıştırıyorsunuz ki onlar bi şekilde öperler ugraşmayın kafayı yormayın...!...
airman06
17-05-2009, 10:39
Arkadaşlar,
Yeni tarife eşkiyalık:
:45::clap2::
airman06
17-05-2009, 10:40
bunlar bizimle dalga geçiyorlar bence neymiş efendim suistimali önleyeceklermiş adı üstünde tarifen sınırsız ben istersem 50 gb istersem 1 gb kullanırım sanane be kardeşim sen rekabet et bu gidişte başka internete geçerim :rockon:
:rockon::45:
bunların hepsi yalan bugün iş yeri için telefon abonelik almaya gittim türk telekom bayisine burada yazan tarifeyi sordum öyle birşeyin olmadığını söylediler bu konuyla milleti meşgul etmeyin lütfen...
bunların hepsi yalan bugün iş yeri için telefon abonelik almaya gittim türk telekom bayisine burada yazan tarifeyi sordum öyle birşeyin olmadığını söylediler bu konuyla milleti meşgul etmeyin lütfen...
aynen bende aradım az önce
haberleri bile yok :nono:
beydemir
18-05-2009, 03:07
Telekom yine saçmalamış. bir türlü adam gibi internet kullanamıcaz. Belli.
Ver herkese 8mbt sınırsız 15 tl. uğraşmasın işte kimse :)
basri kardeş en güzelini sen söyledin 8 GB-15 tl ama yaparmı elin oğlu.