Orijinalini görmek için tıklayınız : G.Saray'ın UEFA Kupası tesadüf, çünkü'
'G.Saray'ın UEFA Kupası tesadüf, çünkü'
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası için neden "Tesadüf" dediğini açıkladı.
Başkan Yıldırım, Habertürk Gazetesi'nde yer alan röportajında konuyla ilgili şunları söyledi:
Ben Galatasaray'ın UEFA Kupası ile ilgili "Tesadüf" tabirini kullandım. Ama bu yanlış anlaşıldı.
Tesadüf derken; bakın Galatasaray şampiyon olmuş, peki bunu kazanca dönüştürebildi mi? Soruyorum size... Hayır! Çünkü böyle bir başarıya kulüp hazırlıklı değildi. Eğer hazır olsaydı, tecrübeli olsaydı ertesi sene bütün kombineleri satardı. Forma satışı 100 binse, bu rakam 300 bine çıkardı.
Örneğin Fenerbahçe'nin bugünkü gelir kalemlerini hemen harekete geçirirdi. Kimsenin beklemediği, beklenmeyen bir şey olduğu için bunu adı tesadüftü.
Yoksa onu yenmiş bunu yenmiş, bunu inkar edebilir misiniz? Kimse o galibiyetleri inkar edemez. Ama geldiği noktada hiçbir hazırlığı olmadığı için o kupadan hiçbir kazancı olmadı. Sadece sen kupayı getirdin, koydun oraya. Hiç kazanç sağlayamadın. UEFA Kupası en azından 50-100 milyon dolar gelir getirmeliydi. Kulübe dönüşü böyle olmalıydı.
Bu başarının sağlam temeller üzerine oturmadığı sonra ortaya çıktı. İşte o sağlam olması gereken temel, Fenerbahçe'de var. Hem de fazlasıyla... 200'de Galatasaray o kupayı alırken, ortalama bütçesi 30 milyon dolardı. Bu en az o kupayla 50-100 milyon dolar olmalıydı.
Fenerbahçe bu konuda hazırlıklı, o duruma düşmez...
G.Saray'ın UEFA Kupası tesadüf, çünkü aziz yıldırım fener bahçenin bu seneki başarısızlığını yine galata sarayya sataşarak unutturmaya çalışacak seneyede milyon dolarlar harcayacak ama fener bahçe ligi yine 5. bitirecek
FB galatasarayı kıskanıyor kendi dünyanın parasını arcadı buda tesadüfmü FB Avrupadan kupa alamaz çünkü içinde kıskaçlık var aziz ancak yıldız alır formasını satar ondan sonra bit pazarından semaver alır
Özgür Erge
17-05-2009, 16:12
dogru söylüyo aziz yıldırım ufea kupasını kazandık ama bi kazanç elde edemedi gs.. iyi kullanamadı bence..
western32483
17-05-2009, 16:18
:present:
dogru söylüyo aziz yıldırım ufea kupasını kazandık ama bi kazanç elde edemedi gs.. iyi kullanamadı bence..
Bizim g.s.li Taraftara sasiyorum dogrusu.Daha dün Aziz Baskan genis aciklama yapti.Artik bundan sonrada anlasilamiyorsa hatayi nerede arayacalari ortada..
Fenerin g.s.kiskanma meselesine gelince sadece gülüyorumu.Neyini kiskanacagiz Aziz Baskan hepsine öyle güzel cevap vermiski ayrica bizlerin yazmasina gerek kalmadi.
süleyman09
17-05-2009, 16:48
tesadüfse fenerde alsın görelim
galatasaraylı kızmasın dogru dıyor aziz yıldırım çünkü galatasarayrın ondan baska basarısı yok gecen sene fenerın ceyrek fınalıde tesaduftu
cenk35cenk
17-05-2009, 19:42
kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.yine söylüyorum herzaman da söylücem.SİZİN HAYALLERİNİZİN BİTTİĞİ YERDE BİZİM GERÇEKLERİMİZ BAŞLAR,hem aziz yıldırım yememiş içmemiş 9 senedir bunu mu düşünmüş...:8[1]:
fener alır da acaba neyi ?olsun 30 yılda federasyon kupasını 199 .cu yılında avrupadan bir kupa bizler .......... göremeyiz
ya herşey tesaduf. ama tesaduflere göre hareket edilmez. galatsarayda zamanında bunu ıyı değerlendıremedı ve hali ortada halen bir stad problemı var mali butce ise borç batağında. fenerde ise tam tersı para cok ama bu paranın çokluğuda onları batırdı kısacası eksikliğide fazlsıda yaramıo ama böle olunca turk futboluda çok gerıleı turk mıllı takımından artık hic bir ulke cekınmıo.
ıceman arkadaşım bır daha bu şekilde alay mesajları yazıp tartışamaya meydan hazırlarsan forumdan uzaklaştırma cezası alırsın.
süleyman09
17-05-2009, 23:12
fener geçen yıl çeyrekfinale çıktı artık bir 20yıl daha kupa almasada olur teselli olsun fenere gelecek nasıl önemliyse geçmişte okadar önemlidir saygılar
draculu 45 yukarıda uyardım ama kimse kayda almıo yorumunuzu kurallara uygun tartışma yapmıyacak şekilde yazın bır daha uyamıyacam. bır daha böle mesaj yazanlar uayamakszın ceza alacaklardır. konunun açık kalmasını ıstıosanız polemık yaratacak mesaj yazmayın.
draculu45
17-05-2009, 23:26
uyarın için tesekürler volkan usta ama cok yerde bu konu herkes tarafından okundu vede seviyeli şekilde tartışıldı demekki burada konular polemik oluyor derseniz yönetici sizsiniz saygılar
draculu45
17-05-2009, 23:28
:sunglasses2::sunglasses2::sunglasses2::sunglasses2::sunglasses2::sunglasses2: tesekürler
Özgür Erge
17-05-2009, 23:36
uyarın için tesekürler volkan usta ama cok yerde bu konu herkes tarafından okundu vede seviyeli şekilde tartışıldı demekki burada konular polemik oluyor derseniz yönetici sizsiniz saygılar
1- Başka forumlar bizi ilgilendirmez burası supersatforum
2-tartışma olur olmaz diye bişey yok ama siz aşırıya kaçarsanız mesajınız silinir yada banlanırsınız..
3-önceden üyelerin tartışmasına bişey demiyoduk ama baktıkki formu kahveye çeviriyolar bizde polemik yaşanmasın diye kaldırdık
4-seviyeli olursa olabilir..
draculu45
17-05-2009, 23:46
tamam üstat konuya cvp verelim dedik konu uzamasın birdaha konuya cvp bile yazmam
sarıkanarya_41
17-05-2009, 23:48
yaw ınsanları bazen tanıyamıyorum demekkkı sıtede degıl bu ınsanlar yuz yuze olsa kafa goz ıkı takım taraftarları dalasacak.hıc hos konu degıl bu.spor dostluk kardeslıktır.
Özgür Erge
18-05-2009, 00:15
tamam üstat konuya cvp verelim dedik konu uzamasın birdaha konuya cvp bile yazmam
açıklama yapıyorum verdigin cvbı şimdide bi daha yazmam yaw biz mi zorlan yazdırıyoz size anlamadım valla insallıkça yaklışıyom verdiginiz tavra bakın ben size bırakıyom ister yazın ister yazmayın canınız sagolsun ama yanlış bir hatanızda direk süresiz ban yiceksiniz haberiniz olsun..:nono:::nono::
Selametle..
beydemir
18-05-2009, 01:47
galatasaraylı kızmasın dogru dıyor aziz yıldırım çünkü galatasarayrın ondan baska basarısı yok gecen sene fenerın ceyrek fınalıde tesaduftusevgili dostum wtwt99 Galatasarayın şampiyonlar ligi çeyrek final,şampiyon kulüpler yarı final süper kupa şampiyonluğunu herhalde unuttun. ondan başka başarısı yok demekle sanıyorum başka birşey demek istedin sayın yıldırımın GS hazır değildi paraya dönüştüremedi meselesine gelince GS DÜNYA ŞAMPİYONU olsa gene paraya dönüşmez malesef GS TARAFTARI TAKIMINA SAHİP ÇIKMIYOR Anketlere bakarsan GS taraftarı yüzde olarak diğer takım taraftarlarından çok ama ne GS mağazalarından alış veriş yapar ne maça gitmek için bilet alır maç yayını yapan firmalar FB taraftarı olmasın batarlar araştırsınlar dekoder alanların büyük çoğunluğu FB lidir GS taraftarı FANATİK DEĞİL bu ne olursa olsun değişmez GS DÜNYA ŞAMPİYONU OLSADA.SELAMLAR
3 tane fıkra yazdım sadece espri olsun diye volkan kardeş alaycı mesaj dedin , polemik dedin sadece okunur belki diye yazdım .bidaha da yazmam cevap mevap rahat ol.küfür yazmadık ya !
UEFA kupası,süper kupa,lig şampiyonluğu bunların hepsi aynı sene içinde alındıysa ve ezeli rakibimiz fenevbahçe başkanı da bunu tesadüf diyorsa bu cimbom ağzıyla kuş tutsa beğendiremez bu fenevbahçelilere gerçi umurumuzda değil ama tesadüf olsun CİMBOM un olsun ayrıca bu fenevbahçe başkanı polemikte ve gündemi saptırmada bir dünya birincisi sana ne kardeşim cimbomun uefa kupası tesadüf olup olmadığı sen bu senenin hesabını ver milyonlarca dolar harcayıp hiç bir şey yapamamanın adam anında gündemi değiştiriyor ya ve gerçek FENERBAHÇE li arkadaşlara sözüm yok adamın arkasından gidip polemik yaratmak isteyen arkadaşlara gün doğuyor