Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabit ücret kalkıyor, paralar ödeniyor
Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Telekom'un abonelerinden almakta olduğu "sabit ücret"in alınmasının hukuki olmadığına karar vererek; Türk Telekom'un 2007 yılından bu yana aldığı tüm parayı yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından yargıya taşınan ve yaklaşık 8 aydır süren Türk Telekom tarafından alınan "sabit ücretler" bundan sonra artık alınmayacak. Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ni, 2008/96 Esas Nolu kararında Türk Telekom tarafından sabit ücret alınmasını hukuki bulmayarak, abonelerin lehine bir karar verdi.
TÜRK TELEKOM 600 MİLYON TL ÖDEYECEK
Mahkeme, 2007 yılından bu tarafa Türk Telekom'un aldığı parayı da yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi. Türk Telekom aboneleri, 2 senedir kesilen sabit ücret miktarı yasal faizi ile beraber kişi başı 300 TL'yi bulurken Türk Telekom'un yaklaşık 20 milyon olan abonelere ödeyeceği miktar 600 milyon TL'yi bulacak.
TÜRK TELEKOM'UN TALEBİ REDDEDİLDİ
Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda gerekçeli kararın sonra açıklanacağı bildirilerek, "Davanın kısmen kabul ve kısmen reddi ile hakem heyetinin dava konusu sözleşmenin geçersizliğine ilişkin kararının kaldırılmasına, taraflar arasındaki abonelik sözleşmesinin 23. maddesinin ilk paragrafı ve 25. maddesinin iptaline, davalı tüketiciye yönelik sabit ücret uygulamasının kaldırılması ve sabit ücret olarak ödenen bedellerin tüketiciye iadesine ilişkin hakem heyeti kararının kaldırılmasına yönelik davacı talebinin reddine dair, davacı vekili ve davalının yüzlerine karşı, kesin olarak verilen karar açıkça okundu, usulen anlatıldı" denildi.
PARALARINI GERİ İSTEYENLER TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURACAK
Türk Telekom'un fatura yolu ile tahsil etmiş olduğu sabit ücretleri tekrar geri almak için sabit hat kullanıcılarının öncelikli olarak tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmaları gerekiyor.
Türk Telekom'un karara itiraz etmesi halinde, konu Yargıtay'ın ilgili dairesi tarafından tartışılacak. Yargıtay'ın ilgili dairesinin de Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını onaması halinde karar kesinleşecek.
miharbi61
19-06-2009, 01:19
bunca sene milleti kaz gibi yoldular ama kimsenin gıkı bile çıkmadı vurun abalıya misali beter olsunlar
bunca sene milleti kaz gibi yoldular ama kimsenin gıkı bile çıkmadı vurun abalıya misali beter olsunlar
Çok haklısınız her ay bedavadan 10 tl veriyoruz:46:
akoluk01
19-06-2009, 09:55
şimdi bu sadece nevşehirde mi?
her yerde mi?
izcidogan
19-06-2009, 10:13
her yerde geçerlidir o dava emsal teşkil ediyor ama kararın kesinleşmesini beklemek gerek
aliharbiye
19-06-2009, 10:55
sizce karar sağlama alınırmı arkadaşlar umarım alırlar yeter artık bizi soydukları
büyük ihitimal dava sonucuna itiriaz edilir ve bir üst mahkemeye gier ordada bu bedelin yer altı şebeke kullanım bedeli olarak geçtiği kanısına varılır ve dava düşer daha öncde oldu bu.
kimse kimseye parasını ödemez merak etmeyin
Ben geçmiş dönemlere ait paraları istemiyorum. bundan sonra sabit ücret almasınlar onada razıyım. ancak hiç ümidim yok. bunlar ine bir kitabına uydurur bu işi.
yargıç_1
19-06-2009, 13:50
arada böyle haberler çıkıyor sonra unutulup gidiyor daha öncede olmuştu
büyük ihitimal dava sonucuna itiriaz edilir ve bir üst mahkemeye gier ordada bu bedelin yer altı şebeke kullanım bedeli olarak geçtiği kanısına varılır ve dava düşer daha öncde oldu bu.
Tamamen katılıyorum.Devlet hiç geri para ödermi?
arkadaşlar sabit ücretten bahsediyorsunuz ama bunun alınması gerekio kimse kusura bakmasın. telekom sadece görüşme ücretini alsa bu alt yapı ve şebekenin bakımı nasıl yapılacak yer altına döşenen kablolar ömürlük kablo değil zaman zaman değişio ayrıca bu işin bir bakımı var. Ayrıca telekomun gunde bir ilde dielimki 100 arıza bildiriolar en az yarısı bina girişindeki apartman kutusu yada kullanıcının kendi evindeki sorundan çıkıo tabi bunu anlamak için telekom ekibi aracları ile gelip oraya bir zaman ayrırıp mozot yakıolar sonuçta sizden gelip para istemıolar. eğerki zaten sabit üsret alınmayıp arıza olduğu zaman bakım parası alınsa telekom gibi bir şirketin servis ücreti 100 eurodan aşağı olmayacağı için bu sizden senellik 2 katı olarak tahsil edlir. zira ben özel telefon santrali şirketinde çalıştım santrali satarız santral garanti kapsamındadır ama hattın bir tanesının kablosu kopar o bizi alakdar etmez gelir kopuk erdeyse tespit eder arızasını gideriris en son 75 tl + kdv alıoduk şu an 80 Eour kdv oldu. si düşünün artık gerisini. telekom bu sabit ücteri almak zorunda zira yoksa bu bakımlar sadece görüşme ücreti ile dönmez.
telekomda tek karşı olduğum nokta adsl için telefon hattını istemeleri.
türk telekomun geri ödeme yapacağını sanmıyorum
süleyman09
19-06-2009, 17:57
daha öncede böyle kazanılmış mahkemevar telekom alehhine hiç birşeydeyişmedi ogünden bugüne yine göz göregöre yolacaklar 10 tl
bencede bunlar fasa fiso türk telekom değil para ödemek sabit ücrete zam yapmasın diye duğa etmek lazım böyle çok dava açıldı ama kazanan her zaman türk telekom oldu neresi türk'se gevurların elindeki türk telekom
sahin141
19-06-2009, 19:01
benim evimdeki telefon sadece internet için yani içerden arama yapılamıyor buna karşılık her ay 11,75 YTL geliyor hiç konuçma yaılmamı hali bu bide konuma yapılsa allah bilir fatura ne olucak
tabip doktor
19-06-2009, 19:10
Arkadaşlar niye tartışıyorsunuz ki benim gibi yapın kapatın gitsin . Ben hem evdeki hem de işyerindeki telefonlarımı kapattım. Yaşasın cep telefonları
süleyman09
19-06-2009, 19:57
internet olmasa çoktaaan kapatırdım oma telekomun kozu internet kulanıcıları ip taledemiyorum sadece internet vardiye
hadi onu gectim bari bundan sonra sabit ucreti kaldırsalar bari
chris db
19-06-2009, 23:22
arkadaşlar sabit ücretten bahsediyorsunuz ama bunun alınması gerekio kimse kusura bakmasın. telekom sadece görüşme ücretini alsa bu alt yapı ve şebekenin bakımı nasıl yapılacak yer altına döşenen kablolar ömürlük kablo değil zaman zaman değişio ayrıca bu işin bir bakımı var. Ayrıca telekomun gunde bir ilde dielimki 100 arıza bildiriolar en az yarısı bina girişindeki apartman kutusu yada kullanıcının kendi evindeki sorundan çıkıo tabi bunu anlamak için telekom ekibi aracları ile gelip oraya bir zaman ayrırıp mozot yakıolar sonuçta sizden gelip para istemıolar. eğerki zaten sabit üsret alınmayıp arıza olduğu zaman bakım parası alınsa telekom gibi bir şirketin servis ücreti 100 eurodan aşağı olmayacağı için bu sizden senellik 2 katı olarak tahsil edlir. zira ben özel telefon santrali şirketinde çalıştım santrali satarız santral garanti kapsamındadır ama hattın bir tanesının kablosu kopar o bizi alakdar etmez gelir kopuk erdeyse tespit eder arızasını gideriris en son 75 tl + kdv alıoduk şu an 80 Eour kdv oldu. si düşünün artık gerisini. telekom bu sabit ücteri almak zorunda zira yoksa bu bakımlar sadece görüşme ücreti ile dönmez.
telekomda tek karşı olduğum nokta adsl için telefon hattını istemeleri.
bende buna karşıyım diğer yazdıklarınıza katılıyorum...sulh&saygı
chris db
19-06-2009, 23:24
ayrıca bu telekom asla bu tarz makhkeme kararlarını ciddiye almaz bu devletin işidir...sulh&saygı
dursun55
20-06-2009, 00:02
hayatda kalkmaz ne zaman tüketiciler boykut eder bir hafta bir ay telofonunu açmaz
o zaman belki telokom insafa gelir.
mehmet aktas
20-06-2009, 00:20
evet arkadaslar al bendende o kadar bu boyle gelmıs boyle gecer
coolfeed
20-06-2009, 02:37
arkadasım sen telekoma ortakmısın nesin verdiği hizmetin karsılığını fazlasıyla alıyo daha önceden sabit ücret diye bişe yoktu o zaman nasıl oluyodu bize burda masal anlatma zaten yok pahasına aldılar hala vatandası soyma peşindeler sende onları destekliyosun
coolfeed
20-06-2009, 02:39
:mad2:
arkadasım sen telekoma ortakmısın nesin verdiği hizmetin karsılığını fazlasıyla alıyo daha önceden sabit ücret diye bişe yoktu o zaman nasıl oluyodu bize burda masal anlatma zaten yok pahasına aldılar hala vatandası soyma peşindeler sende onları destekliyosun
bu konudaki bizi bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim
bence reddedilir işin ucunda büyük paralar var
mumisigi
20-06-2009, 13:41
Yıllardır sabit hat zorunluluğunu bile kaldıramadılar.Bir mahkeme vatandaşın lehine karar verir.diğeri ttnin lehine karar verir.ban göre bu kararda aynı vatandaşda yıllarca bekleyip duracak.bir yerde terslik var ama bunu kim düzeltecek bilmiyorum.demekki demokrasilerde böyle oluyor.
three_20
20-06-2009, 17:12
gayet doğru ve mantıklı bi yorum böle olocağı bnce kesin
attıkları kazık büyük 9 milyonluk konuşuosn 30 milyonluk fatura geliyo :S
balıkcı57
21-06-2009, 00:07
valla benden alınan her kuruşu geri istiyorum ve almak için ugraş vermeye hazırım .internet olmasa bu gün hattı iptal ettirecegim.
cihat çapa
21-06-2009, 04:11
..............telekomda tek karşı olduğum nokta adsl için telefon hattını istemeleri.
Buna katılmamak mümkün değil.......
Birde,diyelimki sabit ücret almakta haklı.Peki parasını peşin peşin aldığı hakkımı kullanmak için saat vermesi,yani akşam saat 8'den sonra konuşabilirsin demesini anlamakta güçlük çekiyorum.
Tek kelimeyle milleti yolunacak kaz olarak hemde besili kaz olarak görüyorlar...
mehmet07
21-06-2009, 10:00
abicim hep böyle kararlar çıkıyor ama bizbir şey göremiyoruz ne hikmetse internet olmasa 1 gün bile açık bırakmam ama internet var
digital_52
21-06-2009, 11:30
sabit ucreti kaldırsalar yeterli öde para ve r ödeme parada yok misalı
çanakkaleli
21-06-2009, 18:26
beklıyelim görelim bakalım ne olcak..
kimse para'yı yerde toplamıyor....:tsk:
firelove
21-06-2009, 21:28
kaç kere böyle mahkeme kararları alındı.yerel mahkemelerin aldığı kararları hiç kaale almıyor telekom.ne edip edip kendi lehine çevirmeyi başarıyor.bundan da bir nane çıkacağını sanmıyorum
veyselbakan
22-06-2009, 11:23
arkadaş sadece bu sabit ücrete uyuz olduğum için 25 yıllık telefonumu iptal ettirdim
7 liralık görüşme var 35 liralık ödeme geliyor benim mahallemdeki telefon kablolarının üzerinden çocuklar atlayarak geçiyor o kadar gelip telefon bağlıyorlar ama ne hikmetse o kablolar hiç görünmüyor bu arada telekomda telefonumu iptal ettirmeye gittiğimde orada bir arkadaşın başına gelen traji komik bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum arkadaşta benim gibi sabit ödeme mağduru olmuş ve hattını iptal ettirmeye gelmiş formu dolduruyorsunuz ve geçmişteki borçlar toplanıyor onu ödedikten sonra abonelik iptal ediliyor arkadaşa bilgisayardan borç tutarı çıktı adam tam vezneye borcunu yatıracak bir vergi borcu dikkatini çekmiş adam bu ne vergisi diye sordu ismini şu anda hatırlayamayacağım bir vergi size şerefim üzerine yemin ederim ne vezneci nede bilgisayardan borç bakiyesini çıkaran arkadaş bunun ne vergisi olduğunu söyleyemediler.Kısaca sorma ver parasıydı bu adam isyan etti küfür ederek parayı ödedi ve oradan çıktı şimdi alt yapı kabloların bakımı diye alınan bu para hikaye orası darphane gibi para basıyor.Amaç vatandaştan ne koparsak kardır zihniyeti o paralarla buradan uzaya kadar baz istasyonu kurulur lütfen bu hikayelere artık vatandaşın karnı tok!:smiles22: