Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonspor 2009-2010 Transfer Haberleri(lütfen buradan devam edelim)

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:30
Trabzonspor'a iki sürpriz aday

Only the registered members can see the link

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor için dün iki sürpriz hoca gündeme geldi. Bunlardan biri Celtic'ten ayrılan İskoç çalıştırıcı Gordon Strachan. Hatta bordo-mavililerin Strachan ile anlaştığı ve Trabzon'a getirdiği iddia edildi. Ancak bu haber, Trabzonlu yöneticiler tarafından doğrulanmadı. Gündeme gelen bir başka isim ise İsviçre'nin Basel takımını çalıştıran Christian Gross. 6 şampiyonluk, 5 kupa kazanan Gross'un lakabı 'kupa koleksiyoncusu'.

Strachan sürprizi

Başkan Sadri Şener, Celtic'i 3 yıl üst üste şampiyon yapan 52 yaşındaki teknik direktörle anlaşma masasına oturacak.

İskoçya Premier Ligi ekiplerinden Celtic'teki görevinden bu sezon sonunda ayrılan Gordon Strachan'ın, Trabzonspor'un daveti üzerine dün Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Celtic ile üst üste üç yıl şampiyonluk sevinci yaşayan 52 yaşındaki teknik adam için Trabzon'daki bir otelde yer ayrıldığı ve tecrübeli hocanın bugün başkan Sadri Şener ile şartları konuşmak için bir araya geleceği dile getirildi.

MALİYETİ DÜŞÜK
Trabzonspor'un teklifini olumlu karşılayan Strachan'ın şehri gezdikten sonra son kararını vereceği öğrenildi. Başkan Şener de dün akşam şehre gelirken, yönetimin, İskoçyalı hocayı düşük maliyeti ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi nedeniyle tercih ettiği bildirildi. Bazı kaynaklar, Strachan'ın sözleşme imzalayacağını da yazdı. Bu arada Eriksson'un hâlâ gündemde olduğu belirtdildi
Cevat KOL

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAROnly the registered members can see the link Strachan sürprizi (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Gross iddiası (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Yarın netleşir (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Mini Yorum (Only the registered members can see the link)

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:30
Atiba aşkı alevlendi

Yönetici Mahmut Aksu, Kanadalı yıldızın transferini bitirmek için Danimarka'ya gitti.

Arango'dan bonservis maliyeti nedeniyle vazgeçen Trabzonspor yönetimi, Atiba Hutchinson konusundaki ısrarını sürdürüyor. 2006 yılından bu yana Danimarka'nın Kopenhag kulübünde forma giyen Kanadalı oyuncu için genel sayman Mahmut Aksu'nun, bu ül***e gittiği ifade edildi.

TEKLİFE SICAK BAKIYOR
2003'ten beri Danimarka Ligi'nde yer alan ve artık şansını başka bir ülkede denemek isteyen Kanadalı yıldızın, Trabzonspor'dan gelen teklife sıcak baktığı ve "Önce kulübümle anlaşmanız gerek" dediği öğrenildi. Mahmut Aksu'nun, transferi birkaç gün içinde sonuçlandıracağı kaydedildi.

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:31
Engin Trabzon'u istiyor

Gençlerbirliği'nin 2 milyon euro istediği Engin Baytar, hayalinin takımı Trabzonspor'a gitmek istediğini söyledi. Eskişehir'in de kendine talip olduğunu vurgulayan yıldız futbolcu, "Artık hedefleri olan bir ekipte oynamayı arzuluyorum. Bu konuyu başkan İlhan Cavcav ile de görüştüm. Transferim konusunda kolaylık istedim. İnşallah seneye Trabzonspor formasını giyerim" diye konuştu.

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:32
Arango'da 'U' dönüşü

Mallorca'dan transfer edilmesi planlanan Juan Arango için kulübünün 4.5 milyon euro talep etmesi transferi çıkmaza soktu. Venezuelalının sağlık problemlerinin de bulunması nedeniyle yönetimin, görüşmeleri askıy0a aldığı öğrenildi.

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:32
'Song'örüşme!

Yönetim gelecek yılın kadrosunda düşünülmeyen Rigobert Song'un menajerleriyle bir araya gelip, Kamerunlu oyuncuya kulüp bulmalarını istedi. Yabancı kontenjanı konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyle Büyük Şef'i göndermeyi planlayan Trabzonspor, gelecek tüm teklifleri değerlendirecek.

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:33
İsaac&Ferhat Manisa'ya

Manisaspor, Trabzonsporlu oyuncuların peşinde... Turkcell Süper Lig'e yükselen Manisaspor'un, Trabzonspor'dan İsaac Promise ve Ferhat Çökmüş'e talip olduğu bildirildi. Görüşmelerin sürdüğü, durumun 1-2 günde netleşeceği vurgulandı.

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:33
Diyadin göreve

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yabancı teknik direktörün yanına Türk yardımcı vereceklerini açıkladı. Şener, "Bunun için Metin Diyadin'i düşündük. O da emek vermiş bu işe. 'Kulübün emrindeyim' diyor. Para pul konuşmadı. İleriki yıllarda da bize yarar sağlayacaktır" dedi.

sarıkanarya_41
21-06-2009, 19:34
Papy'ye izin çıktı

Çaykur Rizespor'un kadrosuna katmak istediği Faty Papy, yeşilmavili kulübe gönderildi. Burundili oyuncunun, gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor formasını giyeceği açıklandı.

sarıkanarya_41
22-06-2009, 18:40
Zamanı geldi

Strachan ve Gross ile ilgilenmediklerini ifade eden Sadri Şener, İtalyan teknik direktörün ismini yarın açıklayacak Strachan ve Gross ile ilgilenmediklerini ifade eden Sadri Şener, İtalyan teknik direktörün ismini yarın açıklayacak.

Başkan Sadri Şener, takımı emanet edeceği ismi yarın kamuoyuna duyuracağını açıkladı. Menajerler aracılığıyla önerilen Gordan Strachan ve Christian Gross ile anlaşma imkanlarının bulunmadığını dile getiren Şener, "İkisi de coğrafi açıdan Trabzon'a uyum sağlayamaz. Bu isimlerin gelmesi söz konusu bile değil" diye konuştu. Başkan Şener, Vahid Halilhodziç'in gelme ihtimalinin de az olduğunu belirtti.

İTALYA'DA GÖRÜŞTÜ
Daha önce Graeme Souness, Sven Goran Eriksson, Luis Fernandez gibi isimlerle yapılan görüşmelerden sonuç alamayan bordo-mavili kulübün başkanı Şener'in listesindeki ilk ismin Alberto Zaccheroni olduğu öğrenildi. Eriksson ile Portekiz'de yapılan görüşmeden sonra Milano'da masaya oturulan İtalyan hocanın isminin yarın başkan Şener tarafından açıklanacağı ve hemen resmi imzanın atılacağı iddia edildi.
İsmail ÖZTÜRK

sarıkanarya_41
22-06-2009, 18:41
Varsa yoksa Atiba

Trabzonspor, Kopenhag'ın ön liberosu Atiba Hutchinson'daki ısrarını sürdürüyor... Yabancı transferinde ismi gündemden düşmeyen Kanadalı futbolcu için son hamlelerin yapıldığı öğrenildi. Kendisini bırakmak istemeyen kulübüne "Artık Danimarka'da takılı kalmak istemiyorum. Trabzonspor'da kariyerime daha önemli başarılar ekleyebilirim" restini çeken 26 yaşındaki futbolcu için pazarlıkların son aşamaya geldiği kaydedildi. Mahmut Aksu'nun iki gün içinde Atiba müjdesini vermesi bekleniyor.
Cevat KOL

sarıkanarya_41
22-06-2009, 18:41
Baytar için devrede

Metin Diyadin, Engin Baytar için Gençlerbirliği kulübüyle arabulucuk görevini üstlenecek. OFTAŞ'ta görev yaptığı dönemde yıldız oyuncunun başkent ekibine gelmesinde rol oynayan Diyadin'in, iyi ilişkiler içinde olduğu İlhan Cavcav'dan transfer için kolaylık isteyeceği öğrenildi.

Kendisi gibi Trabzonlu olan Engin'e övgüler yağdıran Metin Diyadin, "Çok yetenekli bir futbolcu. Son dönemde bazı sıkıntılar yaşadı. Disiplinsiz olduğu söyleniyor ancak usta ellerde iyi işlenirse çok büyük fayda sağlar. Yönetim zaten gereken girişimleri yaptı" diye konuştu.

sarıkanarya_41
22-06-2009, 18:42
Şimdi de Vogts

Alman Bild am Sonntag gazetesi, Trabzonspor'un Azerbaycan'ı çalıştıran Alman teknik direktör Berti Vogts'u istediğini yazdı. Haberde, bordomavililerin 1 milyon euro teklif ettiği, ancak Vogts'un bunu reddettiği dile getirildi.

sarıkanarya_41
22-06-2009, 18:44
Tjikuzu'ya resmi çağrı

Trabzon ile prensip anlaşmasına varan Razundara Tjikuzu'ya imza daveti geldi. Cumartesi günü Isparta Davraz'da başlayacak kamp öncesinde Namibyalı futbolcuyu kente davet eden bordomavili yönetimin, hafta içinde bir imza töreni düzenleyeceği bildirildi.

sarıkanarya_41
22-06-2009, 18:51
Hugo Bross geliyor!

Ericksson mu?, Strachan mı?, Vogts mu? olacak derken Trabzonspor, Ersun Yanal'ın istifasının ardından yaşanan taknik adam krizini çözdü. Başkan Sadri Şener'in Belçikalı teknik direktör Hugo Bross ile anlaşmaya vardığı ve başarılı teknik adamı Türkiye'ye davet ettiği öğrenildi.
Teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da, Belçikalı teknik direktör Hugo Broos ile prensipte anlaşma sağlandığı ve teknik adamın Türkiye'ye davet edildiği bildirildi.

En son Yunanistan'ın Panserraikos takımını çalıştıran 57 yaşındaki Belçikalı teknik direktörün öğleden sonra İstanbul'da olacağı ve kulüp başkanı Sadri Şener ile son bir görüşme yapacağı öğrenildi.

Herhangi bir sorun çıkmaması halinde ise Belçikalı çalıştırıcının gece saatlerinde Trabzon'a geleceği ifade edildi.

Broos'un Belçika'nın Molenbeek, Club Brugge, Excelsior Mouscron, Anderlecht ve Genk takımlarında da görev yaptığı kaydedildi.

digital_52
22-06-2009, 19:41
gelişmeleri senden bekliyoruz hayırlısı

sarıkanarya_41
24-06-2009, 18:26
Şöhrete ihtiyacım yok

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili takımın her zamanki gibi bu sezon da şampiyonluğa oynayacağını söyledi..

Şener, yeni teknik direktör Hugo Broos ile birlikte kentten ayrılırken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hugo Broos ile anlaşarak teknik heyet konusunu sonlandırdıklarını belirten Şener, ''Bizi sevmeyen basın, hocanın Yunanistan'daki başarısını anlatıyor. Bizi seven basın ise Anderlect'teki şampiyonluğu, başarısını anlatıyor. Hangisinin haber niteliği taşıdığını ben bilmiyorum. Kariyerli bir hoca. Çok uzun boylu konuşmaya gerek yok. Bundan sonra sahada bizim için ne yapacağı önemli'' dedi.

Broos'un yardımcılıklarına Metin Diyadin ve Turgut Kural'ı getirdiklerini ifade eden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Takımı Isparta kampına onlar götürecek, hoca kampa Antalya'da katılacak. 1-2 transferimiz oldu. 1-2 tane daha yapacağız. Çok acele etmiyorum. Hoca takımı görsün. Ondan sonra bakacağız. Daha vaktimiz var. Az transfer yapacağımızı söylemiştik. Ama Türkiye'de ne yazık ki, her yıl 20 tane transfer yapacaksın ki, kombine satasın ve gündemde kalasın. Bu mümkün de değil. Ama bu sene Trabzonspor için iyi olur. Avrupa kupalarında lige kalırsak çok önemli bir iş yapmış olacağız. Her zamanki gibi şampiyonluğa oynayacağız'' diye konuştu.

Şener, bordo-mavili kulüpte 17 yıl önce de kulüp başkanlığı yaptığını belirterek, ''Trabzon zor bir yer. Burada Trabzonspor dışında çok önemli bir sosyal faaliyet ve sosyal olgu yok. Dolayısıyla her gün gündemdesin, bana göre de doğru. Çünkü gündemde olan şey dikkati çeker, eleştirilir. Biz de onlardan bir tanesiyiz. Ama yaptıklarımızın hep arkasındayız, doğru şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Eleştiri mutlaka olacaktır ama kırmadan dökmeden olacak. Ben yaptığım işten bir gelir elde etmiyorum. Şöhrete falan da ihtiyacım yok. İyi şeyler yapmaya çalışıyorum, onun için de gülüp geçiyorum'' diye konuştu.

''ENGİN'İ İSTEDİK''

Başkan Şener, bonservisi Gençlerbirliği'nde bulunan Trabzonlu oyuncu Engin Baytar'ı istediklerini söyledi.

Bu konuda Gençlerbirliği yöneticileri ile görüştüklerini ifade eden Şener, ''Engin'i istiyoruz ama bonservis ücreti fazla. İlhan ağabeyin ne zaman formu yerine gelir bilmiyorum'' dedi.

Şener, Danimarka'nın Kopenhag takımında oynayan Kanadalı oyuncu Atiba Hutchinson'un Trabzonspor'a gelmek istediğini, ancak kulübünün bu futbolcuyu vermeye sıcak bakmadığını kaydetti.

KOMBİNE SATIŞI

Geçen yıl 15 binin üstünde kombine sattıklarını, ancak bu yıl düşük miktarda kombine sattıklarını belirten Şener, ''Her sene 20 transfer yapman lazım ki, kombine satasın. O maliyetin üstüne çıkıyor.

Trabzonspor taraftarının görevi bu. Bana 'Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarış' diyorlar, onlar kombinede çok üst noktadalar, bizim tahsil ettiğimiz para henüz bin 50 TL. Ama yine yarışmaya gayret edeceğiz'' diye konuştu.
AA

sarıkanarya_41
24-06-2009, 18:26
Nihayet Broos

Yanal'ın istifasıyla başlayan hoca arayışları 57 günlük aradan sonra noktalandı. Hugo Broos ile dün resmi mukavele yapıldı.

Trabzonspor, dün düzenlenen törenle Hugo Broos ile 1 yılı opsiyonlu 2 senelik sözleşme imzaladı. 27 Nisan'da Ersun Yanal'ın istifa etmesinin ardından hoca arayışlarına başlayan Trabzonspor, tam 57 günlük aradan sonra yeni teknik direktörüne kavuştu. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde başkan Sadri Şener'in yer aldığı törene yardımcı hoca Metin Diyadin de katıldı.

Başarıyı yakalarız
İmzalardan sonra bir konuşma yapan başkan Sadri Şener, Broos'un Belçika'da Anderlecht ve Club Brugge'ü şampiyon yaptığını hatırlatarak, "Yeni teknik direktörümüz, konusunda deneyimli bir isim. Daha önce de Belçikalı hocalarla çalışmıştık. Kendisiyle başarıyı yakalayacağımızı düşünüyoruz. Yardımcılığını da içimizden biri olan Metin Diyadin yapacak" dedi.
Cevat KOL

sarıkanarya_41
24-06-2009, 18:27
Engin de yolda

Bordo-mavili yöneticiler, Engin Baytar için Gençlerbirliği ile anlaşma aşamasına geldi.

Ufak pürüzler var
Hoca konusunu çözen Trabzonspor yönetimi, tüm mesaisini transfere harcamaya başladı. Engin Baytar konusunda Gençlerbirliği ile bir kez daha masaya oturan bordo-mavili idareciler, genç yıldızın bonservisi için 1 milyon 250 bin TL'yi gözden çıkardı.

Bir haftada biter
Trabzonspor'a gitmek için ısrarcı olan Engin Baytar'ın da Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'dan kolaylık istediği öğrenildi. Tarafların uzlaşma aşamasında olduğu ve transferin bir hafta içinde tamamlanacağı kaydedildi.

sarıkanarya_41
24-06-2009, 18:28
Cornelis'i kaçırmayın

Belçikalı teknik adam Hugo Broos, savunmanın sağına transfer yapılacağını öğrenince Genk'te oynayan Hans Cornelis'i önerdi.

Dün resmen Trabzonspor'un başına geçen teknik direktör Hugo Broos'un alınmasını istediği ilk isim vatandaşı Hans Cornelis oldu... Belçikalı hoca, iki sezon önce Feldkamp'ın Galatasaray için takibe aldığı 29 yaşındaki başarılı sağ bek için hemen girişimlere başlanmasını istedi.

2005 yılında Genk'i çalıştırmaya başladığında Cornelis'i bu takıma transfer eden Broos'un, yönetimle yaptığı konuşmada, "Belçika'nın en iyi sağ beki. Maliyeti de yüksek değil. Böyle bir arayışınızın olduğunu duydum. Hans, benim olduğum yere gelecektir" dediği öğrenildi.

sarıkanarya_41
24-06-2009, 18:28
Tjikuzu haber bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden transfer edilen Razundara Tjikuzu, imza için bordo-mavili yönetimden haber bekliyor. Transferin resmen tamamlanması için Faty Papy'nin Rize'ye gitmesi beklenirken, Tjikuzu'nun yarın Trabzon'da kontrollere katılacağı dile getirildi.

sarıkanarya_41
24-06-2009, 18:29
Hutchinson'a engel

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Danimarka'nın Kopenhag takımından transfer edilmesi düşünülen Atiba Hutcinson konusunu askıya aldıklarını açıkladı. Futbolcunun Trabzonspor'a gelmek istediğini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Bonservisi 6 milyon euro'yu buluyor. Bu şartlarda o kadar parayı veremeyiz. Fiyatta indirim olmazsa transferden vazgeçeriz" ifadesini kullandı.

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:40
İlk tercihim Trabzonspor

Rusya'nın Zenit Kulübü'nden ayrılması gündemde olan ve kulübü tarafından İspanyol futbolcu Daniel Guiza'ya karşılık 10 milyon Euro ile birlikte Fenerbahçe'ye teklif edildiği ortaya çıkan milli futbolcu Fatih Tekke, transferi ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Tatilini memleketi Trabzon'da geçiren Fatih, Rusya'nın Zenit kulübünden artık ayrılmak istediğini belirterek, kendisi için her zaman önceliğin eski kulübü Trabzonspor olduğunu, ancak bugüne kadar Türkiye'den en ciddi teklifin Fenerbahçe'den geldiğini söyledi.

Transferi ile ilgili tüm bilgilerin menajerleri aracılığı ile önce Trabzonspor Kulübü'ne verildiğini hatırlatan Fatih Tekke, "Menajerlerime de talimat olarak verdim. Öncelikle benim durumumu Trabzonspor bilecek. Trabzonspor transferimle ilgili herşeyi biliyor zaten. Bilmek zorunda, çünkü ben böyle yapıyorum. Ama Rusya'nın Zenit Petersburg'a bugüne kadar Türkiye'den en ciddi teklifi tek Fenerbahçe yaptı. 1.5 yıl öncesinde gelip çok ciddi manada paralar verip, almak isteyen kulüp Fenerbahçe'dir, ama kulübüm buna izin vermedi. Kulübüm o dönemde benim için 10 Milyon Euro istemişti" dedi.

Futbol oynayacağı bir takımda oynamak istediğini belirten Fatih Tekke, "Rusya'da maddi anlamda hiçbir sıkıntım yok. Parayı düşünsem Rusya'da kalmak benim için en akılcı yol olur, ama ben futbol oynamak istiyorum. Almanya'da bazı takımlarla görüşmelerimiz var. Bu görüşmeler olumlu yönde şekillenirse ilk tercihim Avrupa'da oynamak olacak. Ben kendimi hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

"İnsan yaşlandıkça kendi köyünü, doğduğu yeri çok özlüyor. Gün geçtikçe özlem artıyor. Ne kadar uzaklaşsa özlemi o kadar artıyor" diyen Fatih Tekke, "Trabzonspor'a gelmek tekrar nasip olursa, Türkiye'ye dönüşüm, ilk tercihim her zamanki gibi yine Trabzonspor olacaktır. Fiziksel olarak ve psikolojik olarak kendimi değerlendirdiğim zaman 5 sene daha rahatlıkla üst düzey oynayabileceğimi düşünüyorum. Yaşım 31 ve 35-36 yaşlarında Türkiye'de oynayan oyuncular var. 37-38 yaşlarında üst düzey oynayıp futbolu bırakan oyuncular var Türkiye'de. Ben de bu şekil olabileceğimi düşünüyorum. Futbolu doğduğum yerde bırakmayı, beni Fatih Tekke yapan yerde tabiki bırakmayı isterim. Böyle bir onuru yaşamak isterim. Benim duygularım her zaman böyle olmuştur. Futbolu beni Fatih Tekke yapan yerde, doğduğum şehirde sevdiğim şehirde bırakmak isterim" şeklinde konuştu.

"RUSYA'DA GÜZEL BAŞARILAR YAKALADIM"

Rusya'da önemli başarılar yaşadığını kaydeden Fatih Tekke "Rusya'da geçirdiğim yıllara baktığınızda sonuç olarak inanılmaz pozitif bir başarı yakaladım. 4 tane kupa elde ettik. Bunların iki tanesi bir oyuncunun hayal edeceği en üst düzey kupalar. Dünyanın en iyi oyuncuları ve en iyi takımlarına karşı oynuyorsunuz. UEFA Kupası, Süper Kupa, Rusya Ligi Şampiyonluğu, Rusya Kupası bunlar 2.5 yılda oldu. Takım içinde de en fazla gol atan ikinci oyuncu durumundayım. Bir oyuncu için önemli başarılar bunlar, ama kendim için ise kayıp olarak şöyle değerlendirebilirim. İlk gittiğim yıllarda Rusya'daki antrenman sahalarının elverişli olmamasından dolayı sakatlıklar yaşadım. Gelecek yıllarıma etki etti. Son bir yıllda birçok şey olumlu hale geldi. Rusya'da geçirdiğim 3 yıla baktığımda benim için daha üst düzey olabilirdi. Saha dışındaki problemlerim olmamış olsaydı Arsenal'a transfer olan Arshavin gibi Fatih Tekke de bir yerlere gidebilirdi" dedi.

Rusya'ya giderken Türkiye'nin en önemli oyuncusu olarak gittiği hatırlatan Fatih Tekke, "İstanbul takımlarında oynayıp yurt dışına giden bir oyuncu benim performansımla oynamış olsaydı bu çok daha farklı aksettirilebilirdi. Gökdeniz de aynı şekilde. Şampiyon oluyorsunuz, kimse yok. UEFA Kupası'nı kaldırıyorsunuz, kimse yok. Süper Kupa'yı kaldırıyorsunuz, kimse yok, arayan yok, soran yok. Trabzonlular olarak çok iyi işler yapıyoruz, ama çok değerli olarak gösterilmiyor. Çok önem verilmiyor" diyerek,
sitemde bulundu.

"MİLLİ TAKIM'A NEDEN ÇAĞRILMADIĞIMI BİLMEK İSTİYORUM"

Milli Takım konusunu konuştukça zarar gördüğünü de belirten Fatih Tekke, "Ortada bir sebep bir neden yok. Bunun cevabını arıyorum açıkçası yok. Bunun nedeni nedir diye, Milli Takım için veya başka bir takım için kriter ne olmalı, performans mı, kriteri nedir, yetenek mi ? Bunun bir kriteri olması gerekiyor. Oynayan oyuncu mu, ama oynamayan oyuncu bakıyorsunuz bazen oynuyor. Sakat olan oyuncu Milli Takım'a gidiyor. Bunun kriterini birilerini ortaya koyması gerekiyor. Bire bir ilişkide de insanlar bir şey olduğunu söylüyor. Hocalar ve futbolcular arasında şakalar olmazsa zaten kampların geçmesi mümkün değil. Böyle bir sebeb yok. Böyle bir sebep olacağını ben aklımdan bile geçirmedim. Herkes hata yapabilir. Bilmeyerek belki bir saygısızlık da yapmış olabiliriz. Eğer böyle bir şey varsa çok önemli değil, ben zaten kaybedeceğim yıllarımı kaybetmişim zaten. Türkiye'nin en yetenekli oyuncusuyken Milli Takım sayıma baktığınızda sıradan bir oyuncunun sayısından belki de daha az. Bunun sebebi benden de kaynaklanabilir, başka nedenlerden ötürü de olabilir. Ahlaken şunu söylüyorum. Böyle bir şey varsa gider özür dilemesini de biliriz. Milli Takım'a çağırılmayışımın nedenini bilmek istiyorum. Gerçekten bunun nedenini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

TEK HEDEFİM TRABZONSPOR FORMASI ALTINDA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK"

Fatih Tekke, Türkiye'de tek hedefinin Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamak olduğunu ifade ederek, "Ben UEFA Kupası'nı da gördüm. Şampiyonlukta gördüm. Süper Kupa'yı kaldırdım. Futbola başlarken hayalim olan bordo-mavili forma ile şampiyonluk kupası kaldırabilmek en büyük hayalim. Bu benim için inanılmaz tarif edilmez bir istek. Yoksa Fatih Tekke'yi ispat etme gibi bir niyetim yok" dedi. Kendisinden sonra kaptanlık görevini alan Hüseyin Çimşir'in takımdan ayrılmasını da değerlendiren Fatih Tekke, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Hüseyin çok sevdiğim ve işine çok saygılı olan bir arkadaşımdır. Sahada canı gönülden, yüreğiyle oynayan bir insan. Bazı şeyler şık durmuyor. Biz insanımızı küstürmeyelim. Biz içeride birbirimize bağıralım, birbirimize sevip-sevmediğimizi söyleyelim, ama dışarıdan bakıldığında bu şık durmuyor. Fotoğrafa dışarıdan bakıldığı zaman farklı algılanıyor. Hüseyin, Fatih, Hami meselesi değil. Bunlar zaten bu formayla oldular. Bu forma olmazsa mümkün değil bizler buralarda olamazdık. İnsanlar kulüplerinden ayrılabilirler, bu normaldir. Hiçbir zaman Türkiye'de siz şöyle değerlisiniz denmez. Bugün iyiyseniz iyidir. Kötüyseniz herkes arkanızdan bir şeyler söyler. Trabzonspor camiası olarak şık durmayan şeyler oluyor. Oyuncu gidebilir, ama yapılan emeklerin hepsine teşekkür edilir, alnından öpülür gönderilir. Ortada bir emek var. Trabzonlu oyuncuların takımda kalmasında her zaman fayda vardır"
İHA

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:41
Hoca yakın takipte

Trabzon'un yeni hocası Hugo Broos, kamp öncesinde takımı tanımak için maç görüntülerini izleyecek.

Önceki gün düzenlenen törende 1 yılı opsiyonlu 2 senelik sözleşmeye imza atan teknik direktör Hugo Broos, dün eşyalarını toplamak üzere ülkesi Belçika'ya döndü. Broos'un Trabzonspor'un geçen yılki maç görüntülerinin bulunduğu 12 adet DVD'yi yanında götürmesi dikkat çekti.

27 Haziran'da başlayacak kampa birkaç gün gecikmeli katılacak olan tecrübeli teknik adamın, Belçika'da takımın maçlarını izleyip, mevcut kadrodaki futbolcular hakkında ön bilgi edinmek istediği kaydedildi. Broos'un ayrıca Belçika'da transfer için görüşme yapacağı da dile getirildi.

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:42
Trabzon Perisiç için bastırıyor

Bordo-mavili ekibin transfer listesindeki Sochaux'lu İvan Perisiç için yeni teknik direktör Broos "Onu tanıyorum, alınırsa faydalı olur" deyince yönetim kolları sıvadı.

Sü'Perisiç!

Trabzon'un yeni hocası Hırvat futbolcu hakkında "Hollanda Ligi'nden tanıyorum. Alınırsa faydalı olur" yorumunu yaptı.

Başkan Sadri Şener'in yaklaşık 1.5 ay önce ilgilendiklerini açıkladığı İvan Perisiç'e yeni teknik direktör Hugo Broos'tan da onay geldi... Belçika ve Hollanda futbolunu çok yakından tanıyan tecrübeli teknik adam, Hırvat futbolcu hakkında, "Hollanda'da geçen yıl 17 maçta 5 gol attı. Bu onun yaşındaki bir oyuncu için iyi bir istatistik. Alınırsa faydalı olur" yorumunu yaptı.

Yeni Asanoviç
Bu gelişme üzerine yönetimin, bonservisi Fransa 1. Ligi ekiplerinden Sochaux takımında bulunan İvan Perisiç için girişimleri arttırdığı ve transferi bitireceği öğrenildi. Stiliyle Hırvat futbolunun dünyaca ünlü golcüsü Asanoviç'e benzetilen Perisiç'e Anderlecht, Ajax, PSV Eindhoven ve Hamburg'un da talip olduğu bildirildi.
Cevat KOL

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:42
Baytar yolda

Trabzonspor , Engin Baytar transferinde sona yaklaştı. Başkan Sadri Şener, yıldız futbolcu için Gençlerbirliği kulübüyle görüşmelerin devam ettiğini açıklarken, "Kulübü Engin için yüksek bonservis bedeli istiyor. İlhan ağabeyin ne zaman formu yerine gelir bilmiyorum. Engin de Trabzonspor'a gelmek istediğini ifade etmişti. Transfer her an bitebilir" ifadesini kullandı.

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:43
Serkan haber bekliyor

Sözleşmesi bitmesine rağmen henüz resmi imza atmayan Serkan Balcı, Hugo Broos'un kendisiyle ilgili vereceği kararı bekliyor. Yönetimle yeniden prensip anlaşmasına varan tecrübeli futbolcu ile ilgili son karar Broos'un hazırlayacağı rapora göre verilecek.

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:43
Kadir evinde

Geçen yıl Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da kiralık oynayan Kadir Keleş, kamp kadrosuna dahil edildi. Genç futbolcu, Gaziantep'te Trabzon'un değerini daha fazla anladığını belirterek, "Gelecek yıl takımda kalmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

sarıkanarya_41
25-06-2009, 18:44
Hutchinson turları

Bordo -mavili takımın Atiba Hutchinson ısrarı sürüyor. Başkan Sadri Şener, 26 yaşındaki Kanadalı futbolcunun Trabzonspor'a gelmek istediğini belirterek, "Ancak kulübü onu bırakmak istemiyor. Arada çok fiyat farkı var. Sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.

BMW ci (33)
25-06-2009, 19:42
bilgi icin tesekkürler

sarıkanarya_41
26-06-2009, 18:02
Serkan'la nikah tazelendi

Trabzonspor yeniden anlaşmaya vardığı Serkan Balcı'nın sözleşmesini uzattı. Tecrübeli futbolcu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulüp genel sekreteri Hasan Yener'in de hazır bulunduğu törende 2 yıllık sözleşmeye imza attı..

Genel Sekreter Hasan Yener, Serkan'ın Haziran ayı içerisinde attığı ikinci imzayı attığını söyledi. Yener, "Serkan daha önce mutlu bir yaşama başlamak için evlilik imzası atmıştı. Şimdi de Trabzonspor'daki başarılarını arttırarak devam ettirmek için bir imza daha attı. Serkan kişiliğiyle, mücadelesi ve savaşçı futbol tarzıyla taraftarımızın da beğendiği bir kardeşimiz. Kendisine ailevi yaşamında mutluluklar diliyorum, Trabzonspor'da ise başarılı olacağına inanıyorum." dedi.

Serkan ise bu imzanın kendisi için mutluluk verici olduğunu belirterek, "Camiamıza ve taraftarımıza bana göstermiş oldukları yakınlık nedeniyle teşekkür ediyorum. Geçen sezon ligi üçüncü sırada tamamlarken Şampiyonlar Ligi'ni kaçırdık. Yeni sezonun farklı olacağına inanıyorum. İyi bir takımımız var. Bunu bu sezon kanıtlayacağız. Trabzonspor'da kaldığım için mutlu ve huzurluyum." diye konuştu.
CİHAN

sarıkanarya_41
26-06-2009, 18:03
Fatih Tekke açık adres verdi

Yerli forvet arayan yönetimin, "Bana 'gel' desinler yeter" diyen futbolcuya teklif yapıp yapmayacağı merak ediliyor

Hemen gelirim

Yerli forvet arayan yönetimin, "Bana 'gel' desinler yeter" diyen futbolcuya teklif yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Yabancı kontenjanı doluluğu nedeniyle yerli forvete yönelen Trabzonspor yönetiminin aradığı isim çok yakınında!.. Zenit'ten ayrılmayı düşünen ve şu anda Trabzon'da tatil yapan Fatih Tekke, eski takımı Trabzonspor'un hâlâ gönlünde olduğunu dile getirdi. Bordo-mavili formayı çok özlediğini söyleyen Tekke, "Futbola başladığım ilk günden beri tek hayalim Trabzon ile şampiyonluk yaşamak" dedi.

RESMİ TEKLİF YOK
Kendisine Trabzonspor'dan henüz resmi teklif gelmediğini vurgulayan futbolcu, "İnsan yaşlandıkça doğduğu yeri çok özlüyor. Bu tarif edilmez bir istek. Yeter ki "gel" desinler. O kutsal formayı yeniden giymeyi çok isterim" diye konuştu. Kaliteli forvet arayan yönetimin, Tekke'nin bu mesajına vereceği yanıt merakla bekleniyor.
Cevat KOL

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAROnly the registered members can see the link Hemen gelirim (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link F.Bahçe istedi (Only the registered members can see the link)

sarıkanarya_41
26-06-2009, 18:03
Yönetim Tjikuzu'dan vazgeçiyor

Trabzon'un ön protokol imzaladığı Tjikuzu'nun transferinde pürüz çıktığı ileri sürüldü. Bordo-mavili yönetim, transferi için kulübü İstanbul BŞB ve futbolcunun kendisi ile anlaşmış ve yabancı kontenjanının boşalmasını bekliyordu. Ancak Namibyalı futbolcunun hem alkol probleminin olması, hem de ailevi sorunlarının bulunmasının sıkıntı yarattığı ve Karadeniz ekibinin bu transferden vazgeçme noktasına geldiği belirtiliyor. Ayrıca yeni teknik direkör Hugo Broos'un da Tjikuzu'yu istemediği gelen haberler arasında.

sarıkanarya_41
26-06-2009, 18:04
İspanya'ya bilet

İtalya ve Fransa'dan da talipleri olan futbolcunun İspanya'yı tercih ettiği, Malaga ya da Osasuna'da oynayacağı bildirildi.

GUİNGAMP DA PEŞİNDE
Trabzonspor ile yolları ayrılan Hüseyin Cimşir, İspanya'ya gidiyor. Oyuncunun menajeri Mustafa Söğüt, Avrupa'dan birçok teklif geldiğini belirterek, "İspanya'dan Malaga ve Osasuna Hüseyin'i almak için çalışıyor. Fransa Kupası'nı kazanan Guingamp da istiyor ama Hüseyin'in tercihi İspanya" ifadesini kullandı.

FATİH TERİM ENGELLEDİ
Hüseyin'in İngiltere'de oynama şansının kaybolduğunu belirten Söğüt şunları söyledi: "Fatih Terim, Milli Takım'a alsaydı Hüseyin bugün İngiltere'de oynayabilirdi. Aston Villa ciddi şekilde ilgilendi ama Milli Takım'da oynama seviyesi yeterli olmadığı için transfer gerçekleşmedi."

sarıkanarya_41
26-06-2009, 18:05
Hutchinson zora girdi

Kopenhag'da oynayan ön libero Hutchinson'un transferi zora girdi. Yüksek bonservis istenen Hutchinson'a İngiliz kulüplerin talip olduğu ve bordomavililerin rakipleri karşısında elinin zayıfladığı iddia edildi.

sarıkanarya_41
07-07-2009, 19:42
Beni al başkan

Zenit'te PAF takım ile antrenmanlara çıkan golcü futbolcu Trabzonspor'da oynamak istediğini bir kez daha açıkladı.

Burada mutsuzum
Trabzonsporlu taraftarların ısrarla takımda görmek istediği Fatih Tekke, bordo-mavili kulüpte oynamak istediğini yineledi. Zenit St. Petersburg'un kadrosunda düşünmediği ve PAF takımla idmanlara çıkardığı golcü oyuncunun, başkan Sadri Şener ile telefonda görüştüğü bildirildi. Fatih'in, Şener'e "Başkanım burada mutsuzum. Trabzon'a geri dönmek istiyorum. Gerekirse Zenit'li yöneticilerle de konuşurum" dediği öğrenildi.

Yuvama döneceğim
Fatih'in ayrıca "Burada Rubin Kazan da benimle ilgileniyor. Ancak artık Türkiye'ye, yuvam Trabzon'a dönmek istiyorum. Rusya'ya bir türlü alışamadım. Para konusunda da sorun çıkarmam" ifadelerini kullandığı dile getirildi. Yaşanan bu gelişme üzerine başkan Sadri Şener'in önümüzdeki hafta yapılacak yönetim toplantısında konuyu masaya yatıracağı bildirildi. Yönetim de onay verirse, Rus kulübüyle temaslara başlanacak.

sarıkanarya_41
07-07-2009, 19:43
Al Sadd, Yattara için bastırıyor

Bordo -mavili takımdan geçen sezon İbrahima Yattara'yı isteyen Katar'ın Al Sadd kulübü, bu futbolcuyu alma konusundaki ısrarlarını sürdürüyor. Katar temsilcisinin, menajerler aracılığıyla Trabzonspor'a geçen yıl Saint- Etienne takımından aldığı Feindouno'yu önerdiği öğrenildi. Yönetimin ise yazılı bir teklif gelmesi durumunda konuyu değerlendireceği kaydedildi.

sarıkanarya_41
07-07-2009, 19:44
Metin Diyadin'e ceza!

Karadeniz ekibinde sezonun ilk para cezası yardımcı antrenör Metin Diyadin'e kesildi! Dün sabahki antrenmana birkaç dakika geç katılan Diyadin, 500 TL'yi ceza için hazırlanan kasaya bıraktı. Futbolcu teknik heyetin cezaları bir fonda toplanıp, yardım kuruluşuna bağışlanacak.

sarıkanarya_41
07-07-2009, 19:44
Faty Papy Hollanda'da

Rizespor ile anlaşamayan Faty Papy'nin Hollanda 2. Lig ekiplerinden Maastrich'e kiralandığı açıklandı. Burundili futbolcunun, yeni takımıyla antrenmanlara çıktığı bildirildi. Böylece Trabzonspor'daki yabancı futbolcu sayısı 8'e indi.

sarıkanarya_41
07-07-2009, 19:45
Song dönüyor

Takımdan ayrılacağı iddia edilen Rigobert Song'un, bu akşam kampa dahil olacağı açıklandı. Daha önce yönetime ayrılmak istediğini belirtip, takım arayışlarına başlayan Kamerunlu futbolcunun, sonuç alamadığı ve gelecek yıl da Trabzonspor'da kalacağı bildirildi.