Orijinalini görmek için tıklayınız : vestel zx R 72 txt s arıza yardım
gumus-45
07-07-2009, 21:14
arkadaşlar yukarıda modelini yazdığım tv nin besleme voltajları var.stnby var.start alıyor yani kırmızı led yeşil oluyor.horznt çıkış ve osilator voltajları doğuyor fakat tv çalışmıyor.yani yüksek gerilim doğmuyor.bakılması gerekenlere baktım.kıritik ne gibi arızalar olabilir.yardımınızı bekliyorum.
optik burak
08-07-2009, 17:04
usta 145volta sabitmi sonra sürücü ösilötör transistörüne bak voltajları geliyomu ve transistör ölçüh ve ösilötör entegresine bak voltaj varmı bunları yapabilmen için şema ve ösilöskop lazım usta çünkün 15625hz sinyalin gelmiyo birde yüksek voltaj trofosunun çıkışında sigorta dirençler bak ve diyotlar bak eyer sikopun yoksa yüksek voltaj transistör ayır ve beyz emiter arasına bildiğimis led diyot bağla led yanarsa ösilötörün çalışıyo led yanmazsa ösilötör bozuk demektir yani ya ösilötör entegren arızalı yada entegrenin volta geliyo birde tüp kartındaki flb voltaj bak8volta olucak bu volta gelmediği vakit cihaz kakmaz