Orijinalini görmek için tıklayınız : ye-17500 cx sinyal yok diyor sürekli
mithrandil
19-07-2009, 18:31
merhaba arkadaşlar. ye-17500 cx model next nextstar uydu aldık yeni. fakat bir sorunum var kanalların yarısı gunduz açılmıyor. sinyal yok diyor. "kanal a "mesela hergun gunduzleri sinyal yok uyarısını veriyor. fakat akşam olduğunda belli bi saatten sonra kanalların hepsi gayet normal çalışıyor. alalı 5 gün oldu 5 gündür de böyle... sebebi nedir yardımcı olabilirmisiniz ?
merhaba arkadaşlar. ye-17500 cx model next nextstar uydu aldık yeni. fakat bir sorunum var kanalların yarısı gunduz açılmıyor. sinyal yok diyor. "kanal a "mesela hergun gunduzleri sinyal yok uyarısını veriyor. fakat akşam olduğunda belli bi saatten sonra kanalların hepsi gayet normal çalışıyor. alalı 5 gün oldu 5 gündür de böyle... sebebi nedir yardımcı olabilirmisiniz ?
ortak antendende kaynaklanıyor gece komşular yatınca duzelıyor
çaresi tek anten
mithrandil
19-07-2009, 19:14
tüh ya. aslında gunduz herkes işte falan oluyo tv açan pek yok herkes akşam izliyor binada. ayrı çanak lazım diyosunuz yani. başka çözümü yokmudur? diğer komşular damı izleyemiyo oksa bi kısmı izleyip bi kısmı izleyemiyo mu
arkadaşım bu gibi sorunlarda cihazını başka bir komşunuzda deneyın sonra turksat uydusunu otomatik olarak bir taratın düzelmezse başka bir cihaz deneyin. birde ortak sistemınızde size gelen kablo yada prızde sorun olabilir.
usta aynı sorunu bende yaşamaktayım çiftli lnb kullanıyorum 11400cim cıhazım gündüz görüntü yok pc deki tv kart çalışıyor ben yanılmıyosam normal uydu ya çin malı beyaz kablo takılı acaba sorun kablodanmı kaynaklanıyor çünkü kabloda bakır yok içteli bakır kaplama sanırım formda okumuştum ve mıknatısla denedim mıknatıs çekiyor kablonun kalitesinden kaynaklanıyor olabilir
kablodan yapabilir arkadaşım bu konularda cihaz harici donanımları iyi bir şekilde kontrol emek gerekio yaz aylarındakı sıcaklar nedenı ile kablo olsun lnb olsun arıza yapıo.
mithrandil
25-07-2009, 21:08
çok ilginç ama sanki ayarlanmış gibi. akşam 7-8 gibi açılıyor toplamda 274 küsür kanal var şifreliler hariç hepsi akşam açılıyor. gunduz de apartmanda nerdeyse kimse olmuyor herkes işe gidiyor yani tv izleyen yok. akşam ise bütün kanallar var. birde mesela ntvspor un sinyali her zaman var bi kısmının her zaman var sadece kanal a da ve bazı kanallarda her gün bu sorun oluyor gunduzleri. kablolara falan da bakıcam. bir sorum daha olucak, bu uyduları eye göre seçebiliyoruz, ben kanal aradığımda sadece turksat 2a-3a yı arıyor sebebi nedir? çanağın özelliğine göre mi hotbird vs arayabiliyorum çanağa mı bağlı bişey ?
bakın yaz aylarında güneşin dünyaya daha dik olarak ışık yayaması nedeni sinyallerde az bir oranda olsa kırılmalar olur ama merkezi sistemlerde 120 lik çanak kullanılır ve iyi bir ayar ile hiç bir kullanıcı sorun yaşamaz size gelen kablo ezik olabilir cihazın tunerindede sorun olabilir ama cihazınızı gündüz başka bir komsuda deneyin birde sizin daireye gündüz başka bir cihaz geitirin bakın. ayrıca cihazda uydu seçimninden istediğiniz uyduyu seçerek arama yapabilirsiniz ama tarayacağınız uydu için o yöne cevrilmiş bir çanak lazım ayrıntılı olarak klavuzu okuyarak bilgi edinebilirsiniz.
mithrandil
26-07-2009, 00:09
uyduyu seçemiyorum işte turksat 2a/3a var sadece .. dediklerinizi yapmaya çalışıcam 1-2 güne, teşekkürler
mithrandil
02-09-2009, 03:25
çanakla oynadı bir tamirci ve düzeltti. şuan hiçkimsenin evinde bir sorun yok. 100 lira tamir parası aldı, hotbird i de ayarladı. önceden seçemiyordum. düzeldi çok şükür tek çözüm çanak almak değilmiş. konuyu kitliyebilirsiniz.