Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rabbim Yürü Demiş !

zekı62
23-07-2009, 13:40
Only the registered members can see the link

Kurulduğunda iki tavuk kümesi bir de soğuk hava deposu vardı :8[1]:

2001: Abdullah Unakıtan, annesi Ahsen Unakıtan, kız kardeşleri Zeynep Unakıtan Basutçu ve Fatma Unakıtan ortaklığında AB Gıda kuruldu. İlk kurulduğunda Balıkesir ili Manyas ilçesi Yeniköy mevkiinde faaliyet gösteren kabuklu yumurta üretim tesislerinde sadece 2 adet tavuk kümesi, yumurta saklanan soğuk hava depoları ve civciv büyütme kümesi bulunuyordu.

2003: A.B Gıda, tam hasat zamanı düşük gümrük tarifesiyle 4 bin 400 ton mısır ithal edince piyasa kötü etkilendi. O dönem Maliye Bakanı olan Kemal Unakıtan, “Mısırları tavuklarımız için ithal ettik, sürekli yiyorlar” demişti. Abdullah Unakıtan mısırı gümrük vergisi yüzde 20 iken ithal etmiş, ithalatın ardından vergiler önce yüzde 45’e, sonra da yüzde 70’e çıkarılmıştı. Bu sayede Bakan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın 360 milyar lira kazandığı iddia edilmişti.

2004: Avek ve Serab Gıda şirketlerine ortak olan Unakıtan’lar bu şirketlerdeki hisselerini devretti.

2005: A.B Gıda, Bandırma’da 2.5 milyon TL’lik yatırım için Hazine’den teşvik belgesi aldı ve KDV istisnası ile gelir vergisinden muafiyet kazandı. Zaten şirket de en büyük atılımını bu yatırım sayesinde yaptı. Yılda 60 bin fosforik asit işlenmeye başladı. Food Grade Fosforik Asit Tesisi Türkiye‘de bir ilk oldu. Fosforik asit rafinasyonu ile gıdada kullanılabilir fosforik asit üretimine de geçildi. Özellikle kanatlı hayvanlara yönelik yem sanayinde kalsiyum ve fosfor kaynağı olarak kullanılan maddeler üretildi. Şirket yıllık 72 bin ton üretim kapasitesi ile yurtiçinde liderliğe oynadı ve Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine de ihracat yapmaya başladı.

2005: Türkiye’de bir ilk olarak fosfat tuzlarından biri olan STPP (sodyum tripolifosfat) üretimine başladı. Bu ürün özellikle deterjan ve seramik üretiminde yaygın şekilde kullanılan bir ürün olarak biliniyor.

2005: Telemobil adlı şirketin yönetimine Unakıtan kardeşler geçti.

2005: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan‘ın kızları Zeynep ve Fatma Unakıtan, A.B Gıda‘nın Avrupa yakasındaki dağıtımını yapmak üzere FAB Gıda’yı kurdu. Abdullah Unakıtan, Şenol Ayvaz ile birlikte SAB Makine Limited şirketini kurdu.

2006: Kuş gribinin Türkiye’yi kasıp kavurduğu bir dönemde A.B Gıda’nın pastörize yumurtası marketlerde yerini aldı. Pastörize yumurta pazarının yüzde 90’ına sahip şirket, kuş gribi döneminde 1 haftada 1 milyon kutu ürün sattı. 2005 yılının başına kadar yumurtanın KDV‘si yüzde 8, likit yumurtanınki ise 18 idi. Abdullah Unakıtan‘ın sahibi olduğu A.B Gıda, likit yumurta yatırımı yapmaya başlayınca KDV de yüzde 8’e indi.

2008: Enerji alanında büyümek için Zeynep Unakıtan’ın büyük ortak olduğu ZİA Enerji şirketi kuruldu.

2008: A.B Gıda Sanayi A.Ş., Bandırma’da 600 MW kurulu güce sahip termik santral kurmak üzere EPDK’ya lisans başvurusu yaptı. Enerji uzmanları, Unakıtanlar’ın yapacağı yatırımın maliyetinin en az 600 milyon dolar olacağını vurguladı. EPDK santral için gerekli izni kısa sürede verdi.

2008: Abdullah Unakıtan, Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışından sonra ünlenen ’One Minute’ sözünü markaya dönüştürmek istedi. Babasının ABD Cleveland’daki kalp ameliyatından dönüşünde Abdullah Unakıtan bu isimle ilgili tescil başvurusunu geri çekti.

2009: A.B Gıda bünyesinde 7 bin 750 metrekarelik bir kek fabrikası kuruldu.

alperen
23-07-2009, 14:17
biri demiş ama kim demiş onu bilmiyorum

three_20
23-07-2009, 15:02
deeer deeer

kurt1972
23-07-2009, 17:31
ben biliyom..kim mi ?
tabiii kiii BABASI unakıtan...
nasıl demesin..benimde babam maliye bakanı olsaydı sülalemize yürüyün lan derdi..haaahhaaaaa
devletin malı deniz yemeyen do......zzz.
haaahhhaaaa :D :D

alperen
23-07-2009, 17:53
yapmayın onlar dini bütün insanlar fazla kul hakkı yemezler:D:D

emmi
23-07-2009, 18:18
Bunlar bizi kesmez. "Durmak yok, yola devam".

eurosat55
23-07-2009, 19:11
yapmayın onlar dini bütün insanlar fazla kul hakkı yemezler:D:D

Hırsızlar işlerinde el feneri kullanır,bazılarıda deniz feneri.
Durmak yok yol'maya devam

hogan01
23-07-2009, 19:47
Unakıtan için rabbim karısı ahsen sultana clevelant ta ameliyat olsun demişti onunlada kalmamış yürüde demiş
Her şey bir yana Allahu teala seni alemlere rahmet olsun diye yarattım dediği Peygamber efendimiz bile Miraca çıktı
bunların gerek ameliyat gerekse cebe indirdikleri ile Allahu tealanın ne alakası oldugunu hala anlayabilmiş değilim
Herhalde var bir özellikleri ama ...
demekki iyi müslümanlar
beraber yürüdük biz bu yollarda dedikleri birileri var ama bizim aklımız imanımız yetmiyor

samiabi
23-07-2009, 20:17
valla allah banada yürü ya kulum dedi ama ben işe gidip geliyom

bulletfromhell
23-07-2009, 23:09
ismini cleveland tavukçuluk koysaydı ya... :8[1]:

artech
24-07-2009, 00:31
Mesut yılmazın Türkiye yi satmasını neden konuşmıyorsunuz? Demirel ailesini söylemeye gerek varmı? Baykal ın tirilyon davasını bilmeyen? Çiller in Montecarlo daki şatoları? Say say bitmez ama çalışıp kazananları yerden yere vurmak daha kolay tabi niye ötekilerleuğraşalımki!!

konveks
24-07-2009, 02:15
Mesut yılmazın Türkiye yi satmasını neden konuşmıyorsunuz? Demirel ailesini söylemeye gerek varmı? Baykal ın tirilyon davasını bilmeyen? Çiller in Montecarlo daki şatoları? Say say bitmez ama çalışıp kazananları yerden yere vurmak daha kolay tabi niye ötekilerleuğraşalımki!!

demirel, mesut yılmaz, tansu çiller hırsızlık yapmadı diyen mi var şimdi? senin dediğin aynı şeye benzemiş: sen birisine hırsızlık yapıyorsun diyorsun o da sana ama sen çirkinsin diyor.. dam başında saksağan vur beline kazmayı..

emmi
24-07-2009, 03:52
Bir ülkede bu kadar cambaza bakan olursa, elbette birileride beraber yürüyecekler, karda ve denizde. Tabii eller bizlerin cebinde.

SynTech
24-07-2009, 13:17
siyaset yapılıyor hatta modumuz bile yapmıs kimse beni hükümetten yana görmesin ama bu foruma siyaseti bulastırmayın..

siyaset hakkında politika hükümet hakkında yazısacaksınız gidin bir sürü site,forum,blog var..

ama burda olmamalı düsüncesiydim sayın adminlerde konuya ilgi gösterirlerse sevinirim!..

gacvokem
24-07-2009, 13:27
siyaset yapılıyor hatta modumuz bile yapmıs kimse beni hükümetten yana görmesin ama bu foruma siyaseti bulastırmayın..

siyaset hakkında politika hükümet hakkında yazısacaksınız gidin bir sürü site,forum,blog var..

ama burda olmamalı düsüncesiydim sayın adminlerde konuya ilgi gösterirlerse sevinirim!..
forumda herkes fikirlerini söylemekde serbesttir ,küfür vede hakaret olmadığı sürece ,bu türkiyenin bir gerceği, sizde fikirlerinizi paylaşabilirsiniz

seyfi505050
24-07-2009, 14:27
Arkadaşlar bu milletin ve kendimizin hakkımızı elbette öbür dünyada bunlardan alacağız

yozgatlı-66
24-07-2009, 18:58
selamunAleyküm site sakinleri bu dünya sultan suleymana kalmadıkı Unakıtalara kalsın alemlerin sultanı sultanı enbiya resuli kibriyaHZ. MUHAMHETMUSTAFA.SAV. bir hasır üzerinde ömrünü geçirdi ve dünyasını değiştirdi isteseydi rabbinden neler vermezdiki ona o güzel insan sadece ümmetini düşündü tabiki böyle ahlaksız insanlar ümmed bile sayılmazlar bunlar ancak firavun sulalesinden olabilir. fazla söze gerek yok kainatın biryaradanı varve bunları görüyor herşeyi ALLAHA havale edin kafanızıda böyle dürz----lere takmayın derim

alperen
24-07-2009, 18:59
Arkadaşlar bu milletin ve kendimizin hakkımızı elbette öbür dünyada bunlardan alacağız

ben bu dünyadada hesap soralım mesala ilk seçimle başlayabiliriz

Volkan
24-07-2009, 19:45
ben bu dünyadada hesap soralım mesala ilk seçimle başlayabiliriz

napcaksın Deniz baykalı başa getirip türkiyeyi hemenmi sattıracaksın. Bizim bilmediğimiz yeni bir siyasetçimi çıktı. Ne zaman aklı başında bir cıkar o zaman AKP devriş biter. Bu halk Deniz BAYKAL gibi bir yamyamın başa gelince ne olacağını çok iyi bilio bugünler yine iyi günler.

temel50
24-07-2009, 19:57
Duvara çivi çakmasını biliyorlarmı onlar haramzadeler

ESES-58
24-07-2009, 20:35
napcaksın Deniz baykalı başa getirip türkiyeyi hemenmi sattıracaksın. Bizim bilmediğimiz yeni bir siyasetçimi çıktı. Ne zaman aklı başında bir cıkar o zaman AKP devriş biter. Bu halk Deniz BAYKAL gibi bir yamyamın başa gelince ne olacağını çok iyi bilio bugünler yine iyi günler.

katılıyorum.halk akp yi istemiyor ama deniz in devlet in olduğu alternatifleride hiç istemiyor.bunlarla devam diyor gönülsüzce. güçlü,taze ve kitle hareketi güçlü bir isim akp yi bitirir.beklenti bu.

mhtakif
24-07-2009, 20:40
alıntı yapacağım ama yapmaya gerek yok hemen hemen herkes aynı şeyi söylüyor ve herkese katılıyorum..sadece unakıtan mı bizi soyan, diğer siyasetciler,gsm şirketleri,türk telekom,bankalar,medya,yerli platformlar(özellikle bugünlerde dsmart),petrol şirketleri,vs daha çok örnek var..

emmi
24-07-2009, 20:43

Senin bilipte bizlerin bilmediği, Deniz Baykal'ın şu yaymyamlığını bir anlatta bizlerde bilelim. Malum burası paylaşım formu. Başımızdaki yamyamların yaptıklarını görmek istemesende, neleri çalmış, çırpmış? Oferlere, Haririlere neleri satmış, bir anlatta o engin bilgilerinden yaralanım.
Saygılar.

Volkan
24-07-2009, 20:59
Senin bilipte bizlerin bilmediği, Deniz Baykal'ın şu yaymyamlığını bir anlatta bizlerde bilelim. Malum burası paylaşım formu. Başımızdaki yamyamların yaptıklarını görmek istemesende, neleri çalmış, çırpmış? Oferlere, Haririlere neleri satmış, bir anlatta o engin bilgilerinden yaralanım.
Saygılar.

aydın doğan la iş bankası üzerinden çevirdiği dolap bu yer he bu yetmezse zamanında başta iken halk açlıktan ölüodu peki kendisi ne almedeydi. ama sen anlamazsın.

gacvokem
25-07-2009, 00:28
benim bildiğim deniz baykal türkiye satılmasın diye uğraş veriyor.Ayrıca adamın yamyamlığını amlamadım volkan ,biraz acarsan bizde bigilenelim ?

konveks
25-07-2009, 00:38
aslında boşuna tartışmaya gerek yok.. nasılsa birileri hırsız olarak görecek birileri kahraman olarak görecek.. siyaset böyle bi şey. istediğin kadar belge de getirsen eğer adam sempati duyuyorsa senin dediklerini duymaz alakasız üçüncü kişilere yamyam, hırsız falan der. oysa konu o değildir ama sevdiği kişiye toz kondurmamak ve konuyu dağıtmak için bunu yapar. bu bir mantık hatasıdır ve adı da "ad hominem"dir ve görüldüğü üzere çok da başarılı bi kaçınma yöntemidir. konu bi anda kemal unakıtandan baykala çevrildi.. bravo.. durmak yok yola devam

alperen
25-07-2009, 01:10

senelerdir bu millet bir taraf ATATÜRK cüler bir taraf irticacılar diye ikiye bölündü ve bunu şu an en çok tetikleyende şu andaki iktidar sayın Erdoğan'ın Baykal'la tartışmak yerine ekonomiyle uğraşması gerek (ben hayatım boyunca chp dahil hiç bir sol partiye oy vermedim)
ben sandıkta görüşürüz derken bu siyasilerin hiçbirine oy vermemekti benim kastım siyaset yapmak değil.
Bu ülkenin bu ül***i ATATÜRK gibi karşılıksız seven insanlara ihtiyacı var.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

headend
25-07-2009, 02:04
en büyük şarkı beraber yürüdük biz bu yollarda yagan yagmurda ..ya acaba yagmur yerine para mı yagdı bunlar ypolda yürürken

headend
25-07-2009, 02:05
önce tavuk ..sonra yumurta ..vede en son arpa bugday taneler ..ama yanlış yazdım kusura bakmayın tavuk yemi

headend
25-07-2009, 02:09
one minute ...amerikadaki ni unuttum en büyük müslüman bizim feytullah

osmann
25-07-2009, 05:56
iş bankasının yüzdelik bir kısmının (büyükçe bir kısmının) bir partiye bırakılması haklı bir vasiyetmidir?
iş bankası nasıl kurulmuştur?
hangi para ile kurulmuştur?
ben biliyorum...bilmeyenler araştırsın...

(kelimelerin arasına atatürkü koyarak savunma mekanızması oluşturmak bayatladı artık....)

Unaktan hemşerim olur...günahım kadar sevmem...siyasetle birlikte cukkasını doldurduğuna inanıyorum...
selametle...

emmi
25-07-2009, 08:16
Kardeşim, bu ülkenin kurucusu, kurduğu kurumlara ve partiye, kendi özel mallarını bağışlamışsa bundan kime ne? Senin bildiklerini bizde biliyoruz herhalde yani. Birde iş bankasını bu konuya karıştıran ben değilim dikkatinize! Ha isterseniz "Bosnaya yardım paralarını fırına veren Mecimekleri" filanda konuşuruz. Burda hırsızları konuşurken, birtakım insanlar çıkıp yüreklice "bizim hırsızımız iyi" savunmaya geçemeyip sağa, sola çamur atmaya çalışıyor. Hepsi bu.
Saygılar.

conker
25-07-2009, 12:04
Bir siyasi partinin iktidar olmamak için ne mümkünse yaptığı bir ülkede,
ülke sorunlarını halletme düşüncesinde uzak, iktidar olup sorumluluk almaktan kaçan, Salla muhalefet lafını al maaşını zihniyeti ile hareket eden, nasıl olsa beni muhalefete mahkum etsede iyi niyetli dürüst saf bir seçmen kitlesinin bulunduğunu bilen bir ülkede (Bunca sene bunuda anlamış değilim ya) bu şekilde olması gayet normal.
İşin enteresan tarafı hepside işi kılıfına uydurup işlerini halletmesi. Bu tür imkanların bizlerin de eline geçmesi halinde hepimizin bu fırsatları değerlendireceği işin bir başka yönü. Siyasi sorumluluk üslenen kişilerin etik olarak bu tür davranışlardan uzak olması hepimizin beklentisi, ama malesef bu tür imkanları kendi çıkarları için değerlendirip maddi çıkar sağlıyorlar. siz sanıyormusunuz diğer siyasiler iktidar olsalar bu tür davranışlardan uzak duracaklar...lafa geldimi hepsi namus timsali geçinirler iktidara gelincede, malüm. Bizlerede bunun muhabetini ve çekişmesini yapmak düşer.
hepinize saygılar

mrbrown
25-07-2009, 13:48
vah vtanım milletim vah

tike®
25-07-2009, 15:34
Konu Kapatılmıştır....