Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : DM 500 S Genel Ayarlar

Volkan
26-07-2009, 15:07
Dreambox 500 S cihazlara İMAGE yükledikten sonra yada FABRİKA AYARLARINA döndükten sonra bir çok kullanıcı ne yapacağını bilmiyor bunda bir etkende menülerin karşımıza ingilizce olarak gelmesi.

Aşağıda yapılması gereken ana ayarlar hakkında resimli anlatımları vereceğim yapmış olduğum düzenleme GEMİNİ 4.60 üzerindedir. Yalnız burda bir iki uyarıda bulunmak istiyorum.

1. Dreambox aldığınız zaman mutlaka ilk olarak FLASHWIZARD programı ile cihazın bir backup unu mutlaka alın.

2. Cihazınızda server kullanıyor iseniz mutlaka server bilgilerini bir yere not edin mümkünse serverın config dosyasının bir yedeğini alın.

Volkan
26-07-2009, 15:37
1- Cihaz ilk açıldığı zaman Karşımıza aşağıdaki TV SİSTEM kısmı gelir burda PAL seçeneğini seçip YEŞİL tuşla kayıt yapıyoruz.

Only the registered members can see the link

2- TV SİSTEM modundan sonra aşağıdaki DİL seçeneği menüsü gelir ve sadece ENGLİSH seçeneği vardır ve OK tuşuna basarak bu menüyü geçeriz. Bazı imagelerde (TDW gibi) Türkçe dil seçeneği imageye editlenip başlangıçta Türkçe seçeneği bulunmaktadır ama ben burda standart ayarlar sunuyorum.

3- DİL seçeneğinden sonra karşımıza ZAMAN DİLİMİ menüsü gelir burda bulunduğumuz bölgeye göre seçimimiz yapar YEŞİL tuşla kayıt yapıp devam ederiz.

4- Zaman Dilimi yapılandırmadan Sonra karşımıza UYDU YAPILANDIRMA menüsü gelir.

4- Uydu yapılandırmada herhangi bir işlem yapmadan çıkıyoruz. Bu kısmı cihazımıza TÜRKÇE menü yaptıktan sonra geçicem.

Volkan
26-07-2009, 16:02
Arkadaşlar cihazı net ile kullanmayan arkadaşlar bu kısmı geçebilirler. Burda ilk olarak cihazımızı networke dahil edip IP yapılandırmasını yaparak DOWNLOAD FTP den gerekli dosyaları indirmek için gerekli yapılandırmayı yapıyoruz.

1- MENÜ tuşuna basın ses açıp kapama tuşları ile SETUP ve ardından EXPERT SETUP a girin.

2- Expert Setupa(Uzman Kurulum) girdikten Communication Setupa(İletişim Kurulumu) giriyoruz.

3- Burda kendi modemimizin varsayılan ağ geçidine göre IP yapılandırmasını yapıyoruz. Bu kısımda eğer DHCP işaretli olursa dreambox otomatik ip alır elle ip vermek istiyorsanız DHCP deki işareti kaldırın.

IP : Bu kısma dreambox vereceğimiz IP yazıyoruz aşağıda ben 192.168.1.100 verdim.( özellikle 50 den sonra bir rakama verirseniz çakışma durumu olmaz.)

NetMask : Bu kısım genel olarak 255.255.255.0 dır.

Nameserver : Bu kısma modemin varsayılan ağ geçidi IP sini girin. Modemin varsayılan IP adresi ayrıca modem setup IP dir. Varsayılan ağ geçidini öğrenmek için Ağ bağlantılarından yerel ağ üzerınden durum seçeneğinde görebilirsiniz yada BAŞLAT-ÇALIŞTIR a girin CMD yazıp enter yapın karşımıza gelen dos ekranında ipconfig yazıp enterbastığınızda pc mıze ait IP bilgileri gelir.

Getewey : Bu kısma özellikle varsayılan ağ geçidi IP sini yazın.

5- IP yapılandırmayı yaptıktan sonra YEŞİL tuşla kayıt yapın ve cihazınızı fişten çekip tekrar çalıştırın.

Volkan
26-07-2009, 16:27
Cihazımız şu an İngilizce menü olduğu için İMAGE FTP sinden Türkçe dil seçeneğini indirebilr yada FlashFXP programı ile Türkçe dil dosyasını yükleyebiliriz.

İlk olarak evde internet bağlantısı olmayan arkadaşlar için yapılması gerekenler şunlar evinde internet olmasa bile cihazı Türkçe dil menülü yapmak için bir pc ve Cross DATA kablosu lazım çünkü DATA kablosu ile PC yi cihaza bağlayıp FlashFXP programı ile cihaza bağlanacaklar. Bunlar varsa BURDAN (Only the registered members can see the link) türkçe dil dosyasını indirsinler ve sonra cihaza Flash FXP programı ile bağlanarak VAR-SHARE-Locale Klasörünün içine verdiğim tr klasörünü transfer etsinler. Yalnız burda şu noktaya değinmek istiyorum tr dil paketi bazı imagelerde VAR-SHARE-Locale klasörüne yüklenmio bunlardan biride NABİLO image NABİLO imagede tr dil paketini VAR-locale klasörüne kopyalayın. Sonra aşağıda resimlerde de anlattım SETUP-System Settıngs-OSD Language den Türkçe seçeneğini seçebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyada İmage versiyonlarına göre aldığım Türkçe dil dosylarıdır Cihazınızdaki imageye göre dil dosyasını yükleyin. Ayrıca FlaşhFXP programını kullanmasını bilmeyenler BURDAN (Only the registered members can see the link) resimli anlatımı inceleyebilirler.

1- Kumandadan MAVİ tuşa basın karşımıza gelen blue menüde Addons seçeneğine girin.

2- Addons menüsünde Download (Gemini Server) kısmına girin.

3- FTP server kısmında Locale yani dil dosyalarının bulunduğu kısma girin.

4- Locale kısmından Türkçe dil dosyasını bulun üzerinde OK tuşuna basın ve indirme başlıyacaktır indirdikten sonra gelen menüde size kurulsunmu die sorar bu kısımda 2 defa OK tuşuna basarsanız Türkçe DİL seçeneği cihaza kurulmuş olur.

5- Türkçe dil seçeneği cihaza yüklendikten sonra tükçe dil seçeneğini menüden seçmek gerekiyor. Bunun için Menü tuşuna basın ardından SETUPa girin ve SYSTEM SETTİNGS kısmına girin.

6- System Settings kımında OSD Language kısmına giriyoruz.

7- OSD Language kısmında TÜRKÇE şıkkının üzerine gelip OK tuşuna basın ve EXİT ile tüm menülerden çıkın ve tekrar menülere girdiğiniz zaman menülerin TÜRKÇE olduğunu göreceksiniz. Bundan sonra İşimiz daha kolay.

Volkan
26-07-2009, 18:50
1- Menü-Kurulum-Servis Arama dan UYDU YAPILANDIRMAYA giriyoruz.

2- Uydu yapılandırmada çanak sistemimize göre seçimimizi yapıyoruz. Burda çoğunlukla kullanılan 4 çıkışlı diseqc seçeneğini seçtim. Siz kendi sisteminiz ne ise ona göre seçim yapabilirsiniz.

3- Diseqc seçeneğini belirledikten sonra diseqin hangi çıkışlarına hangi uydu bağlı ise ona göre uydu seçimlerini yapıyoruz.

4- Uydu yapılandırma işmei bittikten sonra Kanal tarama işlemine geçebiliriz. Kanalları otomatik taratmak için Servis Arama Kısmında ki Otomatik transporder taramaya giriyoruz.

5- Otomatik transporder tarama dan hangi uyduyu tarattırmak sitiyorsak seçiyoruz ve sonrasında cihaz uyduya ait sinyale kitlendiği zaman Taramayı başlatabilirsiniz. Tarama işlemi bittiği zaman kanallar otomatik olarak kayıt edilecek cihazda başka bir uydu taramak isteyip istemediğinizle ilgili menü çıkacaktır.

6- Network arama yada pıd değerlerini girerek yani manuel elle arama yapmak için Servis arama menüsünden Elle ile Transporder Tarama kısmına giriyoruz.

7- Elle transperder taramada uydu seçimini yapıp gerekli frekans değerlerini girdikten sonra cihaz sinyale kitlendiğinde taramayı başlatabiliriz. Eğerki network(Şebeke) arama yapacaksak AĞ ARAMA seçeneğini işaretleyiruz. PİD değerlerini girmek için SARI tuşa basıp girebilirsiniz.

Volkan
26-07-2009, 19:30
Cihazımıza hazır kanal listesi yüklediğimizde yada otomatik uydu tarattırma yaptığımızda açılış kanalı belirlenmez cihazı kapatıp açtığınızda herhangi bir kanalda açılmaz bunu iki şekilde ayarlayabiliriz.

1- Açılmasını istediğimiz kanal gelin sonra OK tuşuna basın kanal listesi çıkınca MENÜ tuşuna basın Servis Menüsünden Açılış servisi Olarak Ayarla kısmını seçip OK leyin.

2- Birinci seçenek ile olmazsa istediğiniz kanalda iken Kumanda dan kapatma tuşuna uzun bir şekilde basın gelen menüde Şimdi yeniden çalıştır seçeneğini seçip OK basın çihaz kendiliğinden kapanıp açılacaktır ve istediğiniz kanal gelecektir.

Volkan
26-07-2009, 19:50
Dreamboxta normal uydu cihazlarındaki fovari listeye benzer Buket Sistemi Vardır.

BUKET OLUŞTURMA

1- BUKET oluşturmak için MENÜ-KURULUM-SERVİS DÜZENLEME kısmına girip Yeni Buket Oluştura seçiyoruz. Oluşturacağımız buket Tv kanalları için ise TV kısmını seçip Buket adını yazıp OKtuşuna basıyoruz.

2- Buketi oluşturduktan sonra Servis düzenleme menüsündeki Bukete Servis Ekle kısmına giriyor Tv seçeneğini seçiyor ve oluşturduğumuz Buketi seçiyoruz Karşımıza sistemimizde olan uydular geliyor hangi uydudan Bukete kanal taşıyacaksak o uyduyu seçiyoruz ve karşımıza kanal listesi geliyor bu listeden hangi kanalları seçmek istoysak üzerine gelip OK tuşuna basmanız yeterli daha sonra exit ile çıkabilirsiniz.

3- Bukete girmek için OK tuşuna bastıktan sonra MAVİ tuşa bastığınızda Buket listesi gelir eğer Buket listesinde iken AÇILIŞ KANALINI belirlerseniz cihaz her zaman sizin seçtiğiniz BUKET ve KANAL dan açılır.

4- Buketteki Kanal listesi sıralamasını değiştirmek için OK tuşuna basın Kanal listesi gelince MENÜ tuşu ile Servis Menüsüne girin burda KAYDIRMA KİPİNİ ETKİNLEŞTİRİ seçin karşınıza kanal listesi gelecek burda hangi kanalı taşımak isitoyrsanız onun üzerinde OK tuşuna basın KIRMIZI olacaktır ve isteiğiniz yere taşıdıktan sonra tekrar OK tuşuna basınca işlem tamamlanmış olur.

5- Bu işlemleri yaptıktan sonra Kumnada dan kapatma tuşuna uzun bir süre basıp Sistemi yeniden başlat seçeneğini uygulayın.

KANAL KİLİTLEME ve SAKLAMA

1. Menü-Kurulum dan Ebeveyn Kilidi kısmına giriyoruz.

2- Ebeveyn Kilidi kısmını işaretliyoruz karşımıza şifre girme meüsü gelecektir burda belirlediğimiz 4 haneli şifreyi giriyoruz. Eğer kilitlediğimiz kanalların gizlenmesini istiyor isek Kitlenmiş servisleri Sakla seçeneğini işaretleyip YEŞİL tuşa basıp kayıt ediyoruz.

3- Ebeveyn Kilidini aktif ettikten sonra kitleyeceğimiz kanal da ikenOK tuşuna basıp kanal listesinde iken MENÜ tuşuna basarak Servis Menüsünden KİLİTLE kısmına gelip Ok tuşuna bastığımızda kanal kilitlenmiş olur. Yine aynı menude ki Ebeveyn kilidini devreden cıkar ve al seçeneği ile kanal kilitlerini açıp kapayabiliriz.

Volkan
27-07-2009, 12:52
Konu mesaja yazmaya açılmıştır.

Volkan
27-07-2009, 12:53
Bu konu tarafımdan hazırlanmıştır herhangi bir yerden alıntı değildir. Cihazına image yükleyen yada resteleyen arkaşlar için ilk yapması gereken ayarları burda anlattım. Takıldığınız noktalar olursa burda elimden geldiğince ben ve arkadaşlarımız cevaplayacaktır.

tike®
27-07-2009, 13:31
Eline sağlık usta

TEKNİSYEN101
27-07-2009, 14:11
Volkan emeğine sağlık güzel çalışma olmuş. :45:

ONALP38
27-07-2009, 19:41
usta emegine saglık teşekkürler senden image yükleme ,yedekleme ,kanal listesi atma,vs konularıda açarmısın

pencere77
27-07-2009, 19:54
gayet güzel ve net açıklamışsın....teşekkürler

Volkan
27-07-2009, 20:31
usta emegine saglık teşekkürler senden image yükleme ,yedekleme ,kanal listesi atma,vs konularıda açarmısın

İMAGE YEDEKLEME (Only the registered members can see the link)

KANALLİSTESİ YÜKLEME (Only the registered members can see the link)

konular zaten forumda mevcut.

f.pala
31-07-2009, 11:58
ellerine emeğine sağlık volkan benim takıldığım bi konuda kanal silmek siliyorum tekrar kapatıp açıyoorum kanallar tekrar geliyo birde toplu olarak silme imkanımız varmı teşekkürler

Volkan
31-07-2009, 12:02
kanalı sildikten sonra kumandadan kapatma tuşuna uzun sure basın karşınıza gelen menude sistemı yenıden başlat OK yapın buketten sildiğiniz kanal geri gelmez. toplu şekilde kanal silmek için dreamedit gibi programla pc üzerinde düzenleme yapmanız gerekır.

pencere77
31-07-2009, 13:53
resimli olarak kanal eklemeyi koyabilir misin??mesela örnek olarak trt1 ekliycez uyduya nasıl eklicez?ben yaptım ama kanal gelmedi??

Volkan
31-07-2009, 14:09
resimli olarak kanal eklemeyi koyabilir misin??mesela örnek olarak trt1 ekliycez uyduya nasıl eklicez?ben yaptım ama kanal gelmedi??

kanal eklemeyi 5 nci mesajı iyi okursan orda gayet acık ve net acıkladım.
7 mesajdada kanalı nasıl bukete eklemen gerektiğide yazıo herşey açık ve gayet net.

pencere77
31-07-2009, 14:11
7 mesajdada kanalı nasıl bukete eklemen gerektiğide yazıo herşey açık ve gayet net.

usta akşama deniycem....:)

patriot
31-07-2009, 17:13
dreambox klon 500s , inpax ve skybox larda kör tarama (blind scan ) özelliği var mıdır.

Volkan
31-07-2009, 17:43
dreambox klon 500s , inpax ve skybox larda kör tarama (blind scan ) özelliği var mıdır.

kör tarama özelliği yok.

patriot
31-07-2009, 20:58
kör tarama özelliği yok.

bildiğiniz kör taramalı linux işletim sistemli uydu alıcısı var mı ? yada klon cihazlara kör tarama fonksiyonu sonradan ayrı bir image ile eklenebilir mi ? teşekkürler

Volkan
31-07-2009, 21:53
bildiğiniz kör taramalı linux işletim sistemli uydu alıcısı var mı ? yada klon cihazlara kör tarama fonksiyonu sonradan ayrı bir image ile eklenebilir mi ? teşekkürler

lkör tarama büyük ihtimal enıgma 2 olan cihazlarda vardır ama fiyatlarıda orjınal olanları 900 tlden başlar kör taramayı neden bu kadar cok istiyorsunuz ki

patriot
03-08-2009, 09:46
lkör tarama büyük ihtimal enıgma 2 olan cihazlarda vardır ama fiyatlarıda orjınal olanları 900 tlden başlar kör taramayı neden bu kadar cok istiyorsunuz ki

kardeşim flysat gibi bir internet sitesi hazırlayacak ve motorlu uydu ile hergün feed ve yeni kanal tarayıp sitesinde yayınlayacak. o yüzden dream gibi bir makineye ihtiyacı var.

tike®
03-08-2009, 09:57
Feeds Hunter v1.0.1.zip (Only the registered members can see the link) plunginsini deneyin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum denemedim :)

malacamli
12-08-2009, 22:32
arkadaşlar klon 500 s almayı düşünüyorum burada yazılan herşey yapılabiliyormu vede forumdaki proğramlar orjinaller içinmi yoksa klonlarada uygulanabiliyormu

pencere77
12-08-2009, 23:12
arkadaşlar klon 500 s almayı düşünüyorum burada yazılan herşey yapılabiliyormu vede forumdaki proğramlar orjinaller içinmi yoksa klonlarada uygulanabiliyormu

klonlarda da yapılabilmektedir bildiğim kadarıyla

Volkan
13-08-2009, 10:25

zaten 500S lerin hepsi şu an piyasada klon sağlam bir yerden alın.

seyfi505050
31-08-2009, 11:01
Volkan kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ben yeni bir drembox 500s kullanıcısı olarak açılış kanalını bilmeden değiştirmiştim cihazı aldığım yeri aradım yazılım atmamız gerekiyor dedi demek ki yazılıma gerek olmadan da ilk açılış kanalı ayarlanabiliyormuş insanlar neden yalan söyler anlayamadım.kanalıda düzelttim çok teşekkür ederim

Volkan
31-08-2009, 11:24
Volkan kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ben yeni bir drembox 500s kullanıcısı olarak açılış kanalını bilmeden değiştirmiştim cihazı aldığım yeri aradım yazılım atmamız gerekiyor dedi demek ki yazılıma gerek olmadan da ilk açılış kanalı ayarlanabiliyormuş insanlar neden yalan söyler anlayamadım.kanalıda düzelttim çok teşekkür ederim

para para :8[1]::sunglasses2:

dursun22
08-09-2009, 20:47
sagol

serkan35fb
12-09-2009, 19:04
yüklenen image nasıl siliniyor

Volkan
12-09-2009, 20:33
yüklenen image nasıl siliniyor

dreamup programı ile cihaza bağlanıon Flash Erase yaptığın zaman cihazın ımagesı silinir.

cafi
12-09-2009, 22:39
Dreamboxta normal uydu cihazlarındaki fovari listeye benzer Buket Sistemi Vardır.

BUKET OLUŞTURMA

1- BUKET oluşturmak için MENÜ-KURULUM-SERVİS DÜZENLEME kısmına girip Yeni Buket Oluştura seçiyoruz. Oluşturacağımız buket Tv kanalları için ise TV kısmını seçip Buket adını yazıp OKtuşuna basıyoruz.

2- Buketi oluşturduktan sonra Servis düzenleme menüsündeki Bukete Servis Ekle kısmına giriyor Tv seçeneğini seçiyor ve oluşturduğumuz Buketi seçiyoruz Karşımıza sistemimizde olan uydular geliyor hangi uydudan Bukete kanal taşıyacaksak o uyduyu seçiyoruz ve karşımıza kanal listesi geliyor bu listeden hangi kanalları seçmek istoysak üzerine gelip OK tuşuna basmanız yeterli daha sonra exit ile çıkabilirsiniz.

3- Bukete girmek için OK tuşuna bastıktan sonra MAVİ tuşa bastığınızda Buket listesi gelir eğer Buket listesinde iken AÇILIŞ KANALINI belirlerseniz cihaz her zaman sizin seçtiğiniz BUKET ve KANAL dan açılır.

4- Buketteki Kanal listesi sıralamasını değiştirmek için OK tuşuna basın Kanal listesi gelince MENÜ tuşu ile Servis Menüsüne girin burda KAYDIRMA KİPİNİ ETKİNLEŞTİRİ seçin karşınıza kanal listesi gelecek burda hangi kanalı taşımak isitoyrsanız onun üzerinde OK tuşuna basın KIRMIZI olacaktır ve isteiğiniz yere taşıdıktan sonra tekrar OK tuşuna basınca işlem tamamlanmış olur.

5- Bu işlemleri yaptıktan sonra Kumnada dan kapatma tuşuna uzun bir süre basıp Sistemi yeniden başlat seçeneğini uygulayın.

KANAL KİLİTLEME ve SAKLAMA

1. Menü-Kurulum dan Ebeveyn Kilidi kısmına giriyoruz.

2- Ebeveyn Kilidi kısmını işaretliyoruz karşımıza şifre girme meüsü gelecektir burda belirlediğimiz 4 haneli şifreyi giriyoruz. Eğer kilitlediğimiz kanalların gizlenmesini istiyor isek Kitlenmiş servisleri Sakla seçeneğini işaretleyip YEŞİL tuşa basıp kayıt ediyoruz.

3- Ebeveyn Kilidini aktif ettikten sonra kitleyeceğimiz kanal da ikenOK tuşuna basıp kanal listesinde iken MENÜ tuşuna basarak Servis Menüsünden KİLİTLE kısmına gelip Ok tuşuna bastığımızda kanal kilitlenmiş olur. Yine aynı menude ki Ebeveyn kilidini devreden cıkar ve al seçeneği ile kanal kilitlerini açıp kapayabiliriz.

aydınlatıcı bilgi için teşekürler

murat3232
07-10-2009, 22:26
yeni buket oluşturdum.bukete servis ekleyi burdan da tv yi seçtiğim zaman receverım restart yapıyor.belirtilecek bukete ekle seçeneğini işaretleyincede restart yapıyor.yardımcı olursan çok sevinirim.

murat3232
08-10-2009, 18:16
yukarda yazdıklarını yapıyorum ama bukete kanal veya servis ekleyemiyorum cihazım restart yapıyor.yardımlarını bekliyorum.iyi çalışmalar

Volkan
08-10-2009, 19:16
imagede yada kanal listesınde problem olabilir kanal listesını pc de dream edit ile duzenleyıp cihaza atın.

mmkk
08-10-2009, 21:56
ne mutlu Türk'üm.........emegine.katkılarına ve agzına saglık.yigit Türk

necc7
26-10-2009, 13:42
eline sağlık kardeş çok faydalı ve güzel

anilberkcoskun
05-02-2010, 02:39
hll çok işe yaradı

anilberkcoskun
05-02-2010, 02:40
bnde yennı aldm

UZAY3
05-02-2010, 15:21
eline saglık

experte
05-02-2010, 23:55
emegine saglik

erdem16
14-02-2010, 02:16
teşekkürler...

zeykaan
20-02-2010, 00:51
usta emeğine sağlık

zeykaan
20-02-2010, 00:52
usta emeğine sağlık.paylaşımlarınız işimizi bayağı kolaylaştırıyor.

alican3535
21-02-2010, 17:34
Çok teşekkürler, çok faydalı bir çalışma olmuş

watersun
05-03-2010, 02:43
Teşekkürler

furknsel
14-03-2010, 00:40
Eline sağlik

Efe Takmaz
14-03-2010, 02:29
Tebrikler Ederim.Çok Aydınlatıcı Olmuş.:clap2::

Malcom_X
20-03-2010, 17:38
Selam,

Uydu listemdekileri yanlışlıkla sildim.
2 tane uydu görünüyor.
Onlar da Hotbird ile Turksat
diğerlerini ekleme şansım var mı?
yoksa yeni yazılım mı atmalıyım?

ünal26
28-03-2010, 13:48
teşekkürler..........

fearless99
29-03-2010, 01:42
çok saol....

mehmetuzman
29-03-2010, 12:30
güzel anlatım elinize sağlık....

aozaslan
19-08-2010, 13:21
arkadaşlar genel ayarlar bölümü olduğundan buraya yazdım.dreambox 500s cihazımda motorlu anten kurulu. motor türksatta iken elektrik gittiğinde cihaz açılırken sirüs uydusuna gidiyor.ondan sonra türksattakiş buketi seçiyorum.türksata dönüyor.fişi ilk taktığımda türksatta nasıl kalır.türksat buketi üzerinde aç/kapa tuşunu basılı tutuyorum.yeniden başlatıyorum.ama elektrik gittiğinde yada fişi çıkarıp taktığımda yine sirüse gidiyor.yardımınızı bekliyorum.tşk.ederim.

herbal78
28-09-2010, 22:59
açıklamanız için teşekkürler

gungor1976
13-12-2010, 12:54
Selam arkadaşlar.Sponsor firmadan 1.kalite siyah kasa Dreambox aldım.Kanal geçişleri hızlı,kumanda çok iyi,ısınma yok.Serversız kullanıyorum.Fakat Dreamboxın görüntü kalitesi bana biraz zayıf geldi.Görüntü mat ve keskin değil. Ayrıca FTA yayınlarda bile ilk açışta kanal yaklaşık 1 sn. donuk geliyor.A/V ayarlarını değiştirdim fakat Next 2000 CIS Super Plus cihazım gibi ***if vermiyor.Acaba eksik yaptığım birşey mi var? Kolay gelsin.

Volkan
13-12-2010, 18:08
usta akşama deniycem....:)

Selam arkadaşlar.Sponsor firmadan 1.kalite siyah kasa Dreambox aldım.Kanal geçişleri hızlı,kumanda çok iyi,ısınma yok.Serversız kullanıyorum.Fakat Dreamboxın görüntü kalitesi bana biraz zayıf geldi.Görüntü mat ve keskin değil. Ayrıca FTA yayınlarda bile ilk açışta kanal yaklaşık 1 sn. donuk geliyor.A/V ayarlarını değiştirdim fakat Next 2000 CIS Super Plus cihazım gibi ***if vermiyor.Acaba eksik yaptığım birşey mi var? Kolay gelsin.

dreamden o kadar net görüntü alamazsınız yanlış olan bir şey yok. Ama şunu önerebilirim en iyi görüntüyü Nemesis ın son cıkan imagesınden yararlanabilirsiniz.

gungor1976
14-12-2010, 17:25
dreamden o kadar net görüntü alamazsınız yanlış olan bir şey yok. Ama şunu önerebilirim en iyi görüntüyü Nemesis ın son cıkan imagesınden yararlanabilirsiniz.Volkan Usta bu cihazı ilk defa aldım ve halen deneme aşamasındayım.Satıcı firmalar ve çoğu kullanıcı mükemmel görüntü vs. yazınca beklentim çok fazlaydı. Umarım yeni alacak ve kullanacaklar için bir ön fikir olur. Ayrıca Nemesis ın son cıkan imagesınde görüntünün düzeltilmesi için farklı ne varki?

Volkan
14-12-2010, 17:48
Volkan Usta bu cihazı ilk defa aldım ve halen deneme aşamasındayım.Satıcı firmalar ve çoğu kullanıcı mükemmel görüntü vs. yazınca beklentim çok fazlaydı. Umarım yeni alacak ve kullanacaklar için bir ön fikir olur. Ayrıca Nemesis ın son cıkan imagesınde görüntünün düzeltilmesi için farklı ne varki?
o kadarsını bilemem sadece yükleyenlerin yorumlarına daha net olduğu yorumları var.

gungor1976
15-12-2010, 03:09
Laptopuma Dreamboxın backup ını alamıyorum?FlashWizardı kurdum bağlantılar doğru ama bağlantı kurulamadı, ıp adresini kontrol edin diyor. Dreamboxın ıp adresini nasıl bulurum?Programı açtığımda otomatik gelen ıp kabul edilmiyor neden?

Volkan
15-12-2010, 09:38
uzman kurulum-iletişim kısmından bakabilirsin.

gungor1976
15-12-2010, 11:42
uzman kurulum-iletişim kısmından bakabilirsin.Akşam oraya bakmıştım, hatta oradaki yazan IP numarasını girdim fakat olmadı.Sabah ethernet kablosu aklıma geldi.bilgisayarcı arkadaşlara danıştım. Laptopla bu tip cihazların arasında direk bağlantı yapılacaksa CAT 5 değil CROSS kablo kullanılması gerekir dediler. Modemle veya bir Hub üzerinden bağlantı yapılacaksa CAT5 kullanılabilirmiş.Akşam deneyeceğim...

Volkan
15-12-2010, 13:24
Akşam oraya bakmıştım, hatta oradaki yazan IP numarasını girdim fakat olmadı.Sabah ethernet kablosu aklıma geldi.bilgisayarcı arkadaşlara danıştım. Laptopla bu tip cihazların arasında direk bağlantı yapılacaksa CAT 5 değil CROSS kablo kullanılması gerekir dediler. Modemle veya bir Hub üzerinden bağlantı yapılacaksa CAT5 kullanılabilirmiş.Akşam deneyeceğim...

cross kablo dediğinizde cat 5 TEN YAPILIR SADECE UÇ BAĞLANTILARI DEĞİŞİKTİR. Ama sizin sorununuz anladığım kadarı ile bilgisayarın IP gurubundan kaynaklanıyor. Sonuç olarak siz arada bir modem yoksa lap topla direk bağlantı yapacaksanız. IP grup tanımalaması yapmanız gerekir. Ayrıca cross kabloyada gerek yok lap topların eternetlerı artık kablo secmıyor.

Bilgisayarınızdaki ıp grubu

IP 192.168.1.10
Ağ mask 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1

Dreamde

IP 192.168.1.100
255.255.255.0

Gatwey ve ağ geçidinide 192.168.1.1 yapın bağlanır.,

burda yapılandırma tamamen sizin elinizde benım verdiğim gruplar örnektir bu örneği yaparsanızda bağlanırsınız tabi cihazınızn şifresi değiştirilmedi ise.

8781072
15-12-2010, 18:08
Dm 500 s kullaniyorum .
Eutalsat çanağim rüzgarda dönmüş. çanaği kendim ayarlayacağim.sinyal gücünü nerden görebilirim.

edro
26-12-2010, 22:57
bu şifreleme olayında şifreyi unuttun bunun fabrikasyon şifresi nedir acele lazım

adem05
09-01-2011, 15:31
usta dediğin gibi hem otomatik hem manuel tarama yapıyorum bulunan kanalları kaydetmiyor nasıl kaydetmem gerekiyor bunun için bir programmı gerekli

abfn
10-02-2011, 14:18
ben gemini 4.70 olan imagı yı yükledim ardından burada söylenleri yaptım.. Burada söylenenler oldu bir sıkıntım yok ama şimdi server açmıyor.! config i yeniden girdim yine olmuyor cihaz ip alıyor. Herşey normal görünüyor. Disq ayarları da tamm :S Yardımcı olabilicek arkadaş var mı :/

rido
17-02-2011, 15:35
teşekkürler çok açık resimli anlatmışsın eline saglık

digitaloguz
22-02-2011, 14:13
tsklerrrrrrrrrr

okanoral
28-02-2011, 22:26
selam
ben de artık dreambox aldım. emekleriniz için tşk ler

hakan_78
09-03-2011, 01:41
usta tesekkurler emegıne cok detaylı anlatmıssın

chuckyos
23-03-2011, 21:33
Arkadaşım bu yazılımı nerden indirebilirim. yukarılarda vardı da ben mı görmedim acaba

Volkan
23-03-2011, 22:57
Arkadaşım bu yazılımı nerden indirebilirim. yukarılarda vardı da ben mı görmedim acaba

konuyu baştan okumanızı tavsiye ederım konuda yazılım yoktur. Bu cihaz kullanım bilgileridir.

eagle32
24-03-2011, 00:03
eline sağlık

rohmmedal
13-04-2011, 22:49
biss ***leri nereden girebilirz acaba?

hasipCE
25-04-2011, 22:45
arkadaslar dreamboxta sınema kanalları dahıl bır suru kanalı ızleyemıyorum. sordum bı kac kısıye guncellemem gerekıyomus. ve takılma cok sık yasanıo. bana bı yardım edersenız cok sevınırım..

sozeri
11-05-2011, 20:04
hocam drambox 500 den 800 HD ye gecis yapiyorum uydu ayarlarini aktarmanin bi yolu varmi

Volkan
11-05-2011, 20:39
hocam drambox 500 den 800 HD ye gecis yapiyorum uydu ayarlarini aktarmanin bi yolu varmi

hazır backup yukleyın yada ayarlarını yenıden yapın. Eskı cıhazınızdan sadece varsa server bilgilerini aktarabılırsınız.

iy_99
15-05-2011, 17:25
Teşekkürler emeğine sağlık

batu63
26-09-2011, 23:24
Konu mesaja yazmaya açılmıştır.

üstat bendeki image gemini3 fakat addons açtığımda download yapamıyorum ama bilgisayara cihazın ip ile bağlanıyorum bu ayrı bi sorunn. ben flashfxp ile türkçe yapmak istiyorum ..mümkünse tükçe dil pakeki ve kısa bi yükleme açıklaması yaparsan memnun olurum ..şimdiden teşekkürler..yardım ve payaşımların için..

sero497
28-09-2011, 22:35
çokguzelllllllll

yusufucar
29-09-2011, 00:14
tşk ustam ellerine saglık

darkpoet
06-10-2011, 09:01
Merhaba dm 500 de sistem yedeğini nasıl alabiliriz?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

coolmansx
18-12-2011, 13:33
harika bir anlatım eline sağlık arkadaşım

ademir
02-03-2012, 21:56
Yabancı filimleri Türkçe alt yazılı izliye bilirmiyiz saygılar

Kanarya1961
12-08-2012, 20:14

Volkan Kardes,
Dreambox 500s var fakat image kurulumu yok bunu nasil yapabilirim,göstermis oldugun ilgiye simdiden tesekkürler

selimsitki
22-08-2012, 13:51
Merhaba,

Forumunuza yeni katılıyorum ve cihaziıma imaj atmak istiyorum ancak serverin config yedeği nasıl alınıyor bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler

saruman64
28-10-2012, 18:09
teşekkürler

haberci2
04-11-2012, 13:00
merhaba;
bende forum ayeni kaıtldım
dreambox 500 s de gemini 4.20 image var
bu image ile üst versiyonlar arasındaki farklar nelerdir

mutlucan06
06-11-2012, 13:31
Eline ve emeğine sağlık...

ac_scorp
16-11-2012, 17:20
teşekkürler bilgi için

adem53
16-11-2012, 22:16
Eline ve emeğine sağlık...

hyseb
17-11-2012, 02:52
tşkürler

uhalil
11-04-2013, 01:31
TeŞekkÜrler hocam

ONALP38
17-04-2013, 19:12
emegine saglık usta server konusundada yardımcı olursan sevinirim

efecag
06-05-2013, 13:45
teşekkürler

neruda69
19-05-2013, 19:48
teşekkürler

vitriol
27-08-2015, 00:34
teşekkürler

nihat usta
12-02-2017, 20:55
TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK

Severemre
23-05-2017, 20:56
Elinize sağlık

hiposko
24-05-2017, 22:16
anladım hocam

dağlı
11-11-2017, 20:13
teşekürler

emre7878
25-12-2017, 01:55
500s cşhazlarda ücretsiz server veya başka özellikler hala devam ediyomu körtama yapan cihazlar hangileri kör taramaylamı feed yayınları geliyor gelen feed yayınları nasıl izleyebiliriz bu konuda bilgikendirrseniz sevinirim