Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : next 17500 serisi uydu başına tp sayısı

turbocat
29-07-2009, 11:35
arkadaşlar bu seride geçen gün tuhaf bir durumla karşılaştım.türksattan tp listesi ve network açıkla arama yaptım.230 un üstünde transporder kaydetti.fakat 221 nolu tp yi elle tarattığımda yanlış frekans değerleri yazıp taratma işlemini yapmadı.bende kanal olan bir tpyi sona ekleyip tarattığımda tarama yapmasına rağmen yine yanlış tarama frekansı değerleri gösterip kanal bulamadı.next teknik desteği arayıp şu cevabı aldım.
normal network tarama-tp liste taramasında cihaz bütün bulduğu tpyi tarıyor.bulduklarınıda listeye ekliyor.fakat uydu başına bu cihazlardaki tp limiti 200 transporderdır.hafıza dolana kadar 200 geçse bile tarama işlemi yapar.fakat siz tp leri manuel olarak 200 geçenleri tek tek taramaya çalıştığınızda tp sınırı 200 olduğu için cihaz tarama yapıyor gibi görünsede tarama yapmıyor hatalar oluşuyor taramada.ama tp eklemesi manual yapabiliyorsunuz taki hafıza dolana kadar.eklediğiniz tpleri 200 ü geçtiği için sadece tp liste taraması ile yapabilirsiniz.201 nolu tp den itibaren manual tp (elle tek tek) taraması yapamazsınız.
nextin diğer bazı modellerinde bu sınır uydu başına 250 tp dir.yani kısacası cihazlarımızda next 17500 serisi için 44 uydu kayıtlı olarak geliyor.teorik olarak 200tp*44=8800 tp normal olarak kullanma şansımız var bütün uydular seçili olursa zaten 16 mb sd rami bu kadara izin veriyor.