Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üzüm günah değilde neden üzüm suyu günah?

Quaresma_12
03-08-2009, 02:28
Arkadaşlar bana da geçenler bi arkadaş sordu cevabını o bilmiyormuş ama merak edim diye söylemedi :D
Soruya geçiyorum...
Üzüm yemek bildiğiniz gibi dinimize göre günah falan değil bir sakıncası yok yani ama üzümün suyundan yapılan içkiler günah sizce neden üzüm yemek günah değilde onun suyundan yapılan içkiyi içmek günah.......??

Volkan
03-08-2009, 02:35
arkadaşım bu dinimizce sadece üzüme göre bir şey değil hurmanın bile şarabı yapılıo. dinimizce sarhoş olmak amacı ile ve sarhoşluk veren içecek yiyecekler haramdır. Hastalık esnasında tedavi amacında kullanılan morfın benzeriler sadece şifa bulma amacı ile kullanılabilir.

HDTime
03-08-2009, 04:00
arkadasim uzumu ye suyunu ic istersen biranin yapildigi arpa suyunuda ic istersen rakinin ham maddesi anasonu istedigin kadar ye fakat olay o degil olay bu meyve sebze vs icine alkol girince bu olayi degistiriyor sorun uzum suyunda degil sorun uzumun icine konulan alkolde. alkolunde yasakligi hem vucuda verdigi zarar hemde aklin yitimi mantigin yok olusu dinimiz bize vucudumuza yararli olan hicbir seyi yasaklamamis zarar veren hersey haramdir.

nureddin00
03-08-2009, 09:55
aynen katılıyorum arkadaslar doğru cevapları vermişler sağolsunlar

vizyon49
03-08-2009, 10:23
bu ve buna benzer yüzlerce örnekleme yapılabilir... :praying:

vizyon49
03-08-2009, 11:26
ya kötü ne dedim ki cevap silinmiş aşkolsun ...doğru cevapları siliyormusunuz yoksa ?

pencere77
03-08-2009, 11:31
ya kötü ne dedim ki cevap silinmiş aşkolsun ...doğru cevapları siliyormusunuz yoksa ?

yazdığınız cümle "bir bayanın sütü neden içilirde idrarı içilmez...ikiside sıvı ve kaynak aynı???? diye soru olarak mesaj yazarsanız elbette mesaj silinir.o zaman başka bir üye "ineğin sütü içiliyorda idrarı neden içilmez.ikiside sıvı vekaynak aynı" ve benzeri türde sorular uzar gider..... sanırım niye silindiğini anlamışsınızdır...

yourt
03-08-2009, 14:18
eşin sana helal iken (münasebet bakımından) evladın ile münasebet sana günahtır.

osmann
03-08-2009, 14:53
yazdığınız cümle "bir bayanın sütü neden içilirde idrarı içilmez...ikiside sıvı ve kaynak aynı???? diye soru olarak mesaj yazarsanız elbette mesaj silinir.o zaman başka bir üye "ineğin sütü içiliyorda idrarı neden içilmez.ikiside sıvı vekaynak aynı" ve benzeri türde sorular uzar gider..... sanırım niye silindiğini anlamışsınızdır...

:present::45:

tavlusun
03-08-2009, 16:14
ALLAHIN yarattıgı insanlar için yenilebilen her şey helaldir üzümde bunlardan biridir ama sen üzümü bir takım işlemlerden geçirerek bunu mayalarsan bunu içmek haramdır bu kadar basit bu sorunun cevabı

Quaresma_12
03-08-2009, 17:51
malesef cevap bunlar değil bunları bende biliyorum :rockon:

three_20
03-08-2009, 23:27

bunun cevabı ömer hayyamdadır yada bu çelişkinin diyeyim

:rockon:

edenur
04-08-2009, 03:06

arkadaş senin blipte bizim bilmediğimiz bişi varsa paylaşta cahil kaymayalım.

ayhankeskin
04-08-2009, 10:19
bir deli kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor, sonra da dönmüş bizimle alay edermişcesine, cevabı bu değil deyip kafaları karıştırıyor. Arkadaşım bildiğin bir şey varsa doğrudan söyle, kıvırma, dosdoğru ve adam ol. (Lafım meclisten dışarı, bu kendini bilmeze dir. Özür dilerim)