Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan: Neşet Ertaş da bizim, Şivan Perwer de...

ŞAVKÇI09
11-08-2009, 23:03
Kürt açılımını Neşet Ertaş'tan, Şivan'dan, Fuzuli'den ve Yunus Emre'den örneklerle başlattı.

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrenci harçları, Kürt açılımı, Ergenekon operasyonları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ŞİVAN VE NEŞET ERTAŞ'LI VURGU

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda konuştu. Demokratik açılımla ilgili tarihi bir konuşma yapan Erdoğan, "Neşat Ertaş'ın Gönül Dağı'nı Şivan Perver'in Halepçesi'ni dinlerken duygulanmıyor musunuz? Fuzuli'nin dizeleri ile Ahmede Xani'nin dizeleri sizi hislendirmiyor mu? Bizi düşman eylemek kimin haddine. Türkiye'nin vatandaşlarını ayrı gayrı görmek kimin haddine?" diye konuştu.
Erdoğan, "Demokrasinin üzerindeki tartışmalar daha öncesinde sona erseydi bugün demokrasimiz nerelerde olurdu?" diyerek Türkiye'nin son yıllarda bu alanda aldığı şöyle ifade etti:
"Türkiye çetelerle savaşmayı daha önce yapsaydı nasıl bir ülkede yaşıyor olurduk? Türkiye geçmişte içine kapanmasaydı, aktif bir dış politika izleseydi, bugün nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olurduk? Biz bu soruları kendimize sorduk, soracağız. Gelecek nesillerin bu soruları sormaması için elimizden geleni yapıyoruz."

"SORUNLAR ÇÖZÜLSEYDİ BU KADAR KAN AKMAZDI"

Başbakan Erdoğan Kürt sorununun zamanından çözülmemesinin getirdiği zararları sıraladıktan sonra şöyle konuştu:
"Eğer Türkiye enerjisini, bütçesini, huzurunu, gencecik fidan gibi delikanlılarını teröre kurban etmeseydi, son 25 yılını çatışmayla, boşaltılan köylerle, heba etmeseydi bugün nerede olurduk? Eğer sorun ortaya çıkarken tedbir alınsaydı, çözüme kavuşsaydı, 10 binlerce insanımız hayatını kaybetmeden suhuletle çözülseydi bugün Türkiye nerede olurdu? Bu meseleyi herkesin sorgulamasını rica ediyorum. Nerede yanlış yapıldı? Nerede yanlış tavırlar sergilendi? Kardeşliğimizin kopacağına kim nasıl inanma cüretini gösterdi de aramıza nifak tohumları ekme gayretine girdi. Kız alıp veren, birbirine akraba olan Türkiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle birbirine düşman etmek mümkün müdür? Türkiye'nin zenginlik olarak gördüğümüz farklılıkları ayırmak kimin haddine? Kudüsü fethederek orayı barış şehrine çeviren ordunun neferleri biz değil miydik? Yemen'de , Çanakkale'de birlikte vatanı savunan, birlikte şehit olan biz değil miydik? Kurtuluş Savaşı'nın kahraman evlatları biz değil miydik? Cumhuriyet'i kuran biz değil miyiz? İstiklal Marşı'nı dinlerken hepimizin göğsü kabarmıyor mu? Yunus Emre Mevlana Karacaoğlan bu toprakların mayasını yoğururken, Munzur'un eteklerinde olanlar aynı topraklarda değil mi?

HORON BİZİM, ZEYBEK BİZİM, ZILGIT BİZİM

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin zenginliklerle dolu olduğunu belirterek "Horon bizim, Zeybek bizim, Zılgıt bizim.Bizi birbirimizden ayırmak kimin haddine? Neşat Ertaş'ın Gönül Dağı'nı Şivan Perver'in Halepçesi'ni dinlerken duygulanmıyor musunuz? Fuzuli'nin dizeleri ile Ahmede Xani'nin dizeleri sizi hislendirmiyor mu? Bizi düşman eylemek kimin haddine. Türkiye'nin vatandaşlarını ayrı gayrı görmek kimin haddine?" diye konuştu.
Erdoğan "Türki, Kürdü, Lazı, Gürcü ve Çerkeziyle herkes bizim kardeşimizdir. Buna kimse gölge düşüremez" diyerek yıllarca yaşanan acılara anlattığı bir hikaye ile şu şekilde değindi: "Evlat acısından daha büyük acı yoktur. Allah kimseye bunu yaşatmasın. Ama son 25-30 yıldır ülkemin her yerinde nice annelerin çalan her telefonla yürekleri ağızlarına gelmiştir. Şahadet haberini almakla hasret giderme haberini almak arasında derin uçurum vardır. Bir şehit evinde yaşadım, oğlum aradı dedi, "Dua et yola çıktık" 24 saat sonra oğlunun haberini aldı. Emanetleri gösterdiklerinde bünyem sarsıldı. Hangi annenin yüreği dayanır? Hep derler ya "Büyüttüm besledim, asker eyledim, gitti de gelmedi" diyen anneyi hangi söz teselli eder? Nice annemiz Cudi gibi, Munzur gibi olduğu gibi yığılıp kaldılar. Babaların gözyaşı sel oldu içlerine aktı. Anneliğin siyaseti yoktur. Oğlu her ne sebeple hayatını kaybetmiş olursa olsun evladı için Yasin okuyorsa, cemaat aynı kıbleye dönüyorsa burada çok ciddi bir yanlış olduğu ortadadır. Bu süreçten hiçbir tarafın kazançlı çıkmayacağı aşikar. Kaybedenin milletimizin olduğu aşikardır. Kaybedenin anneler babalar olduğu aşikardır. Diyarbakır'da anneler kucaklaşabiliyor da birilerine bakıyorsunuz. Onlar rahatsız adıyor."

MUHALEFETE ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan konuşmasında Kürt açılımı ile ilgili atılan ve atılacak adımlar için ise şunları söyledi: "Attığımız bir adım var. İçişleri Bakanı'mızın koordinasyonunda bir süreç var. Bu süreci devam ettirirken parlamento içi, dışı, siyasi parti liderleriyle, akademisyenlerle, aydınlarla, medya mensuplarıyla. Herkesle görüşmeler yapılıyor. Ama dün Anamuhalefetle diğer muhalefet partisi her ikisine mektup gidiyor ve anında "ret" cevabı geliyor. Hani bunlar uzlaşmadan yanaydılar? Bu meselede mutabakat olmayacak da nerede çözüm arayacaksınız söyler misiniz? Benim bakanın size birşey dayatmayacak. Sizinle birşey paylaşacak. Söyleyeceklerinizi söyleyin biz de bunları çalışmalara koyalım. Bu süreçte bunları milat yapalım istiyoruz. Bu meselenin kalıcı çözümü, kardeşlik ikliminin yeniden pekişmesi için bu çalışmayı devam ettireceğiz. AK Parti'yi kurduktan sonra en sağlıklı biçimde bakan ve çözüm iradesini ortaya koyan taraf biz olduk. Meseleye tamamen bu ülkenin bütünlüğü açısından baktık. Terörün kabul edilemez olduğunu devamlı anlattık. Terörle mücadelede zafiyet göstermedik. Bugün gelinen nokta başarılı performansın sonucu. Biz legal yapılanmaları muvaffak kabul ederiz. İllegal yapılanmaları kabul etmemiz mümkün değil. Çelişliki açıklamalar göstermedik. Meseleleri siyasal çıkar ilişkilerine endekslemedik. Kürt vatandaşlarımızın sorununu üreten siyasi zihniyeti bizim sahiplenmemiz, sürdürmemiz mümkün değildir. Bizim siyaset felsefemiz böyle bi sorunu üretmeyi de normal göremez. Sorunun devam etmesine çanak tutan anlayışlar yaşanan acıların vebaline de ortak olurlar. "Gölge etmeyin" diyoruz. Bu milli birlik bütünlük projelerine kapınızı kapatmayın diyoruz. Bu çalışmayı gelin beraber şekillendirelim."

KAYNAK:dünyabülteni

cihat43
11-08-2009, 23:07
Başbakanımız çok güzel konuştu ilk defa bu kadar net konuştu. artık bu kan durmalı hayat asker kardeşlerımız artık ölmesin bu memlekette artık kan dursun.

sevgiler.

ŞAVKÇI09
11-08-2009, 23:14
Başbakanımız çok güzel konuştu ilk defa bu kadar net konuştu. artık bu kan durmalı hayat asker kardeşlerımız artık ölmesin bu memlekette artık kan dursun.

sevgiler.

Güzel konuşmasına güzel konuştu ama vaktinde bu ülkede bırakın kürt açılımını sadece bir kürtçe şarkı uğruna ne canlar yandı kimlerin kalemi kırıldı bunları sorgulamadan da edemiyor insan bunların hakkı ne olacak diye ....

ESES-58
11-08-2009, 23:17
"Büyüttüm besledim, asker eyledim, gitti de gelmedi" diyen anneyi hangi söz teselli eder? Nice annemiz Cudi gibi, Munzur gibi olduğu gibi yığılıp kaldılar:mad2::mad2::mad2: şu söz teselli eder "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" "çürük raporu alan oğlum vardı ama şimdi askeri üniformayı giydi.seninki şehit,benimki bedelli oldu."böylece it leşiyle vatan evlatları aynı kefeye kondu.bizimde tepki koyduğumuz dönme b.ersoy haklı çıktı herhal.:mad2::mad2:

ŞAVKÇI09
11-08-2009, 23:20
"Büyüttüm besledim, asker eyledim, gitti de gelmedi" diyen anneyi hangi söz teselli eder? Nice annemiz Cudi gibi, Munzur gibi olduğu gibi yığılıp kaldılar:mad2::mad2::mad2: şu söz teselli eder "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" "çürük raporu alan oğlum vardı ama şimdi askeri üniformayı giydi.seninki şehit,benimki bedelli oldu."böylece it leşiyle vatan evlatları aynı kefeye kondu.bizimde tepki koyduğumuz dönme b.ersoy haklı çıktı herhal.:mad2::mad2:

:present::present::present:

cihat43
11-08-2009, 23:36
Unutmayalım dostlar ne yapmak gerekır. siz bu ülkede devlet halkıyla barışık olmalı yoksa bunun sonu hiç iyiye gitmez başımıza bela olan terör örgütüne karşı artık bir şeyler yapmalı yoksa bu kan çok akar bir çok analar ağlar .

sevgiler.

BRINDAR
12-08-2009, 00:38
Güzel konuşmasına güzel konuştu ama vaktinde bu ülkede bırakın kürt açılımını sadece bir kürtçe şarkı uğruna ne canlar yandı kimlerin kalemi kırıldı bunları sorgulamadan da edemiyor insan bunların hakkı ne olacak diye ....

artık geçmişi unutalım. olan oldu giden gitti. eğer dedikleri gibi olursa yada dediklerini yaparlarsa hiçbir sorun kalmaz. ben açılımların ekonomik anlamda ve toprak reformu konusunda yapılması gerektiğine inanıyorum. benim için öncelik bular.

beydemir
12-08-2009, 04:41
arkadaşlar siz pkk nın duracağını düşünüyormusunuz pkk ya ağzınla kuş tutsan yaranamazsın imralıdaki caniyi çıkarırsalar bellki o da belki çünkü türkiyenin kalkınmasını istemeyen dış güçlerin oyunu bu şu pkk belası çıkaldan beri harcanan parayı bi düşünsenz ya bu parayla ülkemize ne fabrikalar kurulurdu ne okullar açılırdı dış güçler bunu istermi bu pkk belasını aklı selim kürtler bitirir ancak biz ne yapıyoruz diye kafalarını ellerinin arasına alıp düşünecekler başka türlü olmaz olmaz olmaz.

gacvokem
12-08-2009, 09:38
şivan perver, neşet ertaş aceyip bir çelişki tezat bir durum biri neşet ertaş bu halkın sanatcısı diğeri bul halktan kaçab biri, devlete karşı duran biri..
bu ne yaman çelişki ???

osmann
12-08-2009, 10:22
başarılı olacağını sanmıyorum...inşallah olur tabi...bilemiyorum...
selametle...

veyselbakan
12-08-2009, 11:04
Sayın başbakan herşeyi iii demiş güzel demiş de bu zamana kadar aklı neredeymiş bu arada kürt açılımı derken onlardan sanki türkiyenin başka ayrı bir milletiymiş gibi bahsetmesi ve söylemleri gerçekten ilginç siz oralara okul yaptırsaydınız iş istihdamları sağlamayıp oradaki insanları açlığa terketmeseydiniz onlara gerçekten değer verdiğinizi önemsediğinizi gösterseydiniz zaten bu zamana kadar yaşanan bunca acıların büyük bir kısmı yaşanmayacaktı he gelelim şimdi diğer meselelelere soralım şimdi şehit analarının vicdanını nasıl rahatlatacaksın? sen şimdi benim kürt halkımı ayrı bir kimliğe koyup açılım yaptın ya yarın çerkez açılımı alevi açılımı sünni açılımı mı yapacaksın her problemde insanları laz çerkez türk kürt diyerekmi yargılayacaksın peki bu ayrımcılık olmazmı? burada kimse vatandaşını ayıramaz burası türkiye kökenlerimiz doğu batı çerkez laz gürcü ne olursa olsun sen yapacaksan bunu türkiye açılımı olarak yapacaksın doğudaki halkıma batıdaki halka nasıl muamele gösteriyorsan öyle davranacaksın okullar yaptıracaksın iş yerleri kuracaksın oralara rahmetli gaffar okan gibi insan gibi insan adam gibi adam kişileri bulup göndereceksin oralara devletin sıcaklığını devlet anayı götüreceksin ve bunları yapman içinde kürt açılımı yapmana gerek yok bu zaten devletin yapması gereken bir gereklilik değilmidir.SAygılar!

veyselbakan
12-08-2009, 14:19
artık geçmişi unutalım. olan oldu giden gitti. eğer dedikleri gibi olursa yada dediklerini yaparlarsa hiçbir sorun kalmaz. ben açılımların ekonomik anlamda ve toprak reformu konusunda yapılması gerektiğine inanıyorum. benim için öncelik bular.

geçmişi unutalım olan oldu giden gitti lafı sence biraz abes değilmi geçmişini unutan geleceğini bilemezmiş giden gittti eğer benim askerim için söylendiyse ki ben öyle anlıyorum seni kınıyorum açılımların toprak reformunda olacaqğını söylemişsin bizim bundan haberimiz yok yoksa devlet vatandaşlara bedava toprakmı veriyor beyler bu yurdun toprağı hiç kimseye sevimli görülmek için iktidarda kalıp oy toplamak için peşkeş çekilemez bu toprak için binlerce şehit verildi bu mukaddes topraklar şehit kanlarıyla sulandı bu insanların toprağı belli doğusuyla batısıyla kuzeyi ile güneyi ile türk toprakları bunun dışında başka toprak yok toprak reformu neymiş bir açıkla bizde bilelim:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:

toycan
12-08-2009, 14:35
çok kolay valla 7 yıl hiçbirşey yapmayacaksın sonra kür acılımı üst kimlik alt kimlik kürt sorunu insanlar ölmesin kelle sayın dtp ile görüşmem vb ne deyişti gözlük mü takdınız gözünüze ufkunuz mu değişti değişen birşey yok yine aynı hikaye secim yaklaşıyor hazırlıklar tam gaz mecliste alayan alayana adamlar geldikleri zaman gibi mağdur ve mazlum bakın yeni meclis başkanına millet vekilleri mağdur diye tokiye talimat vermiş be neysesiz mağdur kürtler mağdur geri kalanlar ne durumda hep söylüyom yine söyliyeyim bu adamlar okadar çabuk yükseldi güçlendi ki şimdide son diyetlerini ödüyor o da vatanı bölmek amerika kürtlere bal çalıyor kürtlerde balın dadına varıyor ama son iyi değil erbakanın dediği gibi kanlı kansız mı misali ama hayret ettim hak vermediğim bir adam bahceli ilk defa haklı çıkaçak gibi bir ikinci menderes olayı yaşamayız inşaallah ama izliyorum kürt acılımı muhabetlerinden sonra tayib beyi rengi kaçmış gibi

alperen
12-08-2009, 19:50
başbakan birde TÜRK olduğunu hatırlasada TÜRK açılımı yapsa
Mehmetciğe kurşun sıkanı başbakan affede bilir ama yüreği yanan gözü yaşlı analar asil TÜRK milleti ve ben affetmem

ESES-58
13-08-2009, 00:48
bakıyorumda her konuda yapılan geniş yorumlar tayyip ağaya vede çifliğindeki sürü Türk'e gelince fazla yapılmamış galiba biraz partizanlık biraz sessizlik var.bence eleştirende ,katılanda bu forumda düşüncelerini yazmalı ki herkes bir şeyler paylaşsın.

CABBARİ
13-08-2009, 10:56
kürt açılımını savunan bir insan değilim ama yapılanlarında kötü niyetle yapıldıgını düşünmüyorum şivan defalarca ceza almış hatta ül***e girişi yasaklanmış olan bir insan sen üstüne basa basa buda bizim dersen imralıdakinide kabullenmişolursu bazı cümleleri özenli seçmek lazım gelir
selametle

toycan
13-08-2009, 11:42
demokrasi hikaye bunlar demokrasiyi istese söz verdikleri dokunulmazlıkları kaldırır yargıya müdahale etmezler devleti ele gecirmeye çalışmazlar demokrasi ben yaparım doğru yaparım mantığı değl adamların kendini eleştirenlere tahamülü yok mantık güzel kendine geldimi mazlum mağdur alamalar başkasına geldimi mangalda gül bırakmamalar uyanmak lazım adamlar biz gidersek memleketin altına döşediğimiz pompaların fidilini çekeriz demesi çok vahim hele hele bizden başka alternatif yok ya onlar zavallı ya bu millet zavallı bu milleti küçümsemek en kötü işgal günlerinde bile bu millet kurtarıcısını bulmuştur zavallılara duyurulur

NECAT33
13-08-2009, 14:46
Yahu Adam gözümüzün içine baka baka vatanı bölüyor,insanları kamplara ayırıyor,aklı başında sandığımız birçok kişi de alkış tutuyor.Bu Ülkede nasıl bir Kürt sorunu varmış biri açıklasın da biz de öğrenelim. Bu vatandaşlar hangi haklardan mahrum bırakılayor anlatın da öğrenelim. Mal-mülk sahibi mi olamıyorlar,fabrika mı açamıyorlar,Polis-Asker mi olamıyorlar,Milletvekili-Başbakan-Cumhurbaşkanı mı olamıyorlar?? Söyleyin Allah aşkına hangi haklardan yararlanamıyorlar?? Tayyip biryerlerden aldığı talimat doğrultusunda hareket ediyor.Bu apaçık ortada.Ben Ona değil bu Zat'a alkış tutanlara sinir oluyorum. Dikkat edin tarihte bunun çok örnekleri var. Bir devleti bölmek istiyorsan önce kültürüne müdahale edeceksin. Sonra gerisi çok kolay gelir. Yakında İmralı'daki CANİ'yi Eyalet Başkanı olarak görürseniz sakın şaşırmayın..

asilhan_35
13-08-2009, 15:20
Yahu Adam gözümüzün içine baka baka vatanı bölüyor,insanları kamplara ayırıyor,aklı başında sandığımız birçok kişi de alkış tutuyor.Bu Ülkede nasıl bir Kürt sorunu varmış biri açıklasın da biz de öğrenelim. Bu vatandaşlar hangi haklardan mahrum bırakılayor anlatın da öğrenelim. Mal-mülk sahibi mi olamıyorlar,fabrika mı açamıyorlar,Polis-Asker mi olamıyorlar,Milletvekili-Başbakan-Cumhurbaşkanı mı olamıyorlar?? Söyleyin Allah aşkına hangi haklardan yararlanamıyorlar?? Tayyip biryerlerden aldığı talimat doğrultusunda hareket ediyor.Bu apaçık ortada.Ben Ona değil bu Zat'a alkış tutanlara sinir oluyorum. Dikkat edin tarihte bunun çok örnekleri var. Bir devleti bölmek istiyorsan önce kültürüne müdahale edeceksin. Sonra gerisi çok kolay gelir. Yakında İmralı'daki CANİ'yi Eyalet Başkanı olarak görürseniz sakın şaşırmayın.. ( aynen katılıyorum ustam hangi haklardan magrumlar bende çok merak ediyorum aynen katılıyorum ustam )

ESES-58
13-08-2009, 16:18
herhalde yakında apo deneni ulasa sesleniş programlarındada izleriz.ne kapanmayı nede açılmayı beceremiyoruz

veyselbakan
13-08-2009, 16:35
arkadaşlar onu bunu bilmem lakin sayın başbakan ateşle oynuyor şu anda eline bir ateş topu aldı patlarsa kendisi dahil tüm memleketi derinden etkileyecek bu başbakan sen kürtsün sen türksün sen lazsın sen çerkezsin diyerek tek tc vatandaşını etnik guruplara ayırıyorsa dahada bundan hayır beklemeyin