Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siirt Eruh'ta 7 şehit

wtwt99
08-09-2009, 19:50
SİİRT'in Eruh İlçesi'ndeki Çırav Dağı'nda operasyon güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Çatışmada 6 terörist öldürüldü. Çukurca'daki çatışmada ise 2 asker şehit oldu.

Güvenlik güçleri, Çırav Dağı'nda teröristlere karşı dün akşam operasyon başlattı. Bu bölgede üstlenen PKK'lı teröristlerle karşılaşan güvenlik güçleri ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. PKK'lı teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilrken, Siirt'teki 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi.

Teröristlerle güvenlik güçleri arasında gün boyu devam eden çatışmada 5 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı belirtilirken, çatışmada 6 terörist öldürüldü.

Operasyonun nedeniyle bugün Eruh İlçesi'nde elektrikler ve telefonlar kesildi. Bölgede şiddetli çatışmaların devam etitği belirtildi.

Hakkari Çukurca'da ise teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. dha

hogan01
08-09-2009, 20:33
Cennet Mekan şehitlerimize Allah rahmet eylesin Yattıkları yer nur olsun
Kalbimizde hiç iyileşmeyecek 7 yara daha
Sebep olan satılmış piçlerede müsahama gösterenede lanet olsun
Milletimizin başı sağolsun

wtwt99
08-09-2009, 20:44
Eruh yakınındaki Çırav Dağı'nda bir grup PKK'lı töriristin toplandığı bilgisini alan güvenlik güçleri dün akşam bölgede operasyon başlattı. Karşılaştıkları teröristlere ‘Teslim ol’ çağırısında bulunan güvenlik güçlerine PKK'lılar ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, Siirt'teki 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan çatışmanın olduğu bölgedeki stratejik noktalara Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında gün boyu devam eden çatışmada 5 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı belirtilirken, 6 PKK’lı teröristinde ölü ele geçirildiği bildirildi.

Şiddetli çatışmalar sırasında PKK'lı teröristler dağlık bölgeye doğru kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Şırnak'taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra tipi helikopterler teröristlerin kaçış alanlarını bombaladı. Şırnak’tan da operasyon bölgesine Sikorsky helikopterle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Çatışmada yaralanan 3 asker Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çırav Dağı'nın stratejik notkalarına indirilen timlerin kaçan PKK’lıların izlerini sürdüğü ve bölgeye çembere aldığı belirtildi. Operasyon devam ederken bugün Eruh İlçesi'nde elektrikler ve telefonlar kesildi.

ÇUKURCA'DA 1, ŞEHİT 1 YARALI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde de bugün PKK'yı teröristlerle güvenlik güçleri arasında öğlen saatlerinde çıkan çatışmalarda Jandarma Astsubay Ferhat Erdem şehit oldu, 1 Uzman Çavuş Mustafa Demirkan yaralandı.

Kırşehirli olan Astsubay Ferhat Erdem'in ilçenin Irak sınırındaki Kayalar Bölgesi Kazan Vadisi'ndeki çatışmada şehit düştüğü belirtildi. Uzman Çavuş Mustafa Demirkan'ın da yine Kazan Vadisi'nde teröristlerin açtığı ateşle yaralandığı ve helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

MAYIN İMHA EDİLDİ

Diyarbakır’ın Dicle ile Ergani ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun Bademli Köyü kesiminde PKK’lı teröristlerin 1.5 kilo amonyum nitrat kullanarak karayoluna tuzakladığı el yapımı mayın, bölgede devriye görevi yürüten güvenlik güçleri tarafından tesbit edildi. Karayolu trafiğe kapatılarak, mayın etkisiz hale getirildi.

gs78
08-09-2009, 21:49
buda kürtlerin açılımı sevinsinler şimdi pkk ya destek verenler kulu köpeği olanlar bu akşam iftarmı yaptık yedikmi yemedikmi anlamadık sayenizde kına yakın bir yerlerinze şimdi

yüce allah şehitlerimize cennet bahçelerinde en güzelini nasip eder inşalllah..

*-*trixter*-*
08-09-2009, 21:54
7 şehit askerimize Allah'tan rahmet ailelerine de bassağlığı diliyorum

senol_30
08-09-2009, 21:55
alın size açılım beyler yazık yine birçok yere ateş düştü
mekanlar cennet olsun şehitlerimizin

ESES-58
08-09-2009, 22:27
şehitlerimize ALLAH rahmet eylesin.şu mübarek ayda iftar saatlerinde duydum.yüreğimize od düştü.aşımıza kan düştü.ağzımız zehir,gönlümüz hınç oldu.şimdi tahminen açılımcı geçinen bölücüler klasik konuşmaların peşine diyeceklerki "bu bizim yaptığımız açılımı sabote eden, istemeyen, kardeşliği bozmak isteyenler olacaktır ama biz asla taviz vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız"bu millet Türk adı var oldu olalı acılara alışkın,şehitliğe alışkın tahammül eder ama ihanete asla...

three_20
08-09-2009, 22:30
alın işte

Erdoğan: "Saldırı açılım sürecini etkilemeyecek"

Başbakan Erdoğan Siirt ve Hakkari'den gelen şehit haberlerinin ardından gazetecilere bir açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

- Bizim güvenlik güçlerimiz, askerimize sıkılan bu kurşunlar hiçbir zaman bizim 72 milyon vatan evladının birliğine beraberliğine yönelik başlattığımız ve sürdürmekte olduğumuz bu süreci engellemeyecektir.

- Biz bu süreci aynı kararlılıkla başta terör olmak üzere sorun alanları üzerinde aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizdeki sorunlu alanlarını en az sorunlu hale getirme projesidir.

- Kurulduğumuz andan itibaren programımız içinde de çok derin tespitlerin yer aldığını söylemek istiyorum.

- 2005 konuşmamda bu konuya değinmişti.

- Şimdi tekrar bu çalışma başladı. Biz siyasi partilerimizle, akademisyenlerimizle, sivil toplum örgütleriyle, medyaya herkesle bir konsensüs oluşturmanın gayreti içindeyiz.

- Bu ayın sonuna kadar çalışmalarımız devam ettireceğiz.

- Sonra parlamentoya getireceğiz.

- Bu tavırlar karşısında benim yapacağım pek fazla kalmıyor ama ben yine de anamuhalefet partisinden randevu talebinde bulunacağım.

- Onların dili, tavrıyla onların depresyonu içinde cevap vermeyeceğim.

- Sadece CHP’den randevu isteyeceğim. MHP tavrını yazılı olarak verdi zaten.

- Millet, milletvekillerine parlamentoya katılma görevi vermiştir.

- Kendi takdirleridir. Biz katılanlarla parlamentoda süreci en güzel şekilde tamamlayacağız ona karar veririz.

- Bizim bundan sonraki muhatabımız millettir. Bu süreci hızlandıracağız.

hurriyet

bnm anladığımın türkcesi şu bizi ne kadar ************* hic önemi yok ne istiyosanız vereceğiz milleti huhattap kabul et sen millet muhattap olarak imralı gösteriyo onursuzluk şerefsizlik böyle bişey olsa gerek kan dursun diye açılım açtn bu açılım açalı 15 den fazla şehit verdikk edeceğim küfüre bile değmezler ... şehitlerin evleri yanıyodur şimdi allah sabır versin ailelerine ...

ahmet efe
09-09-2009, 00:04
:mad2:şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum bu kahpe çoçuklarına kim dur diyecek

sahin_42
09-09-2009, 01:33
açın hemşerim açın yakında bu güzelim ülkede açacak birşeyde bulamayacaksınız.elinizde fırsat varken elinizde ne varsa sonuna kadar açın.yazık bu gencecik yavrulara.ALLAH MEKANLARINI CENNET ETSİN.

Volkan
09-09-2009, 01:57
AKP yaptığı devrim gibi işleri bir kalemde bu açılımla sildi. Bu ülkede şu an hiç bir parti beş para etmez hepsinin PKK ve AMERİKA ile ilişiği var.

Bu ülkede TSK istese 1 gecede bunları ve bunlara destek verenlerın kökünü kazır. İllaki devlet yönetimini TSK el koyması gerekıosa koysun bundan daha kötü olmaz. Açılım die DTP yanı PKK lılar kürdistanı kuracaklar. Bu yapılan saldırıların tek amacıda baskı yaparak şehidlerın verilmemesını istiyorsanız PKK ve Öcalanla masaya oturacaksınız diretmesını dayatmak ve bunun zeminin yapmak adamlar zaten her kanalda bağırıolar bu açılımın adresi imralı pkk die.

İnşallah TSK gereğini yapar.

Creed
09-09-2009, 02:10

beydemir
09-09-2009, 04:29
kızıyoruz üzülüyoruz elimizden vatandaş olarak başka bişi gelmiyorki sadece ALLAHdan şehitlerimize rahmet ailelerine sabır diliyoruz.

MUTAF
09-09-2009, 05:24
Türkiye yaşanacak bir devlet olmaktan yavaş yavaş çıkıyor...
7 şehit verilmiş. birilerinin umrundamıki..?
yok açılımı sürecini etkilemeyecekmiş. ne güzel haber...

koşti
09-09-2009, 09:02
ben bişe diyeceğim diyorsunuz pkk ayrı kurtler ayrı değilmi bu acılım kime kurtlere değilmi pkk ne alkası var bide öpersoyon olmasa güzel olacak ama bazıları oprason istyor şimdi acık konuşun artık pkk kurtleri alka edermi benim kafa karışıyor ben bu dunyadan bişe anlamadım pkk kurtler aynımı değilmi
aynı değilse acılım devam etmeli aynise eğer pkk mahtap alınmalı

koşti
09-09-2009, 09:03
bişe acklayim beni vatan haini ilan etmeyin ben kardeşimde asker şu an

aydın33
09-09-2009, 09:12
şehitlerimize allahtan rahmet kalanlara ve yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin allahım bunlara açılım felan yaramaz

hogan01
09-09-2009, 09:48
ben bişe diyeceğim diyorsunuz pkk ayrı kurtler ayrı değilmi bu acılım kime kurtlere değilmi pkk ne alkası var bide öpersoyon olmasa güzel olacak ama bazıları oprason istyor şimdi acık konuşun artık pkk kurtleri alka edermi benim kafa karışıyor ben bu dunyadan bişe anlamadım pkk kurtler aynımı değilmi

Al bir tane daha
sen önce ne düşündüğünü ne istediğini bil ondan sonra yazı yazmaya kalk
birilerinin sana zorla bu kadarını ezberlettiği lafları burada ötme
bide öpersoyon olmasa güzel olacak ama bazıları oprason istyor şimdi acık konuşun
evet operasyonlar Terörist o.cocuklarına karşı devam edecek yeteri kadar açıkmı
benim kafa karışıyor ben bu dunyadan bişe anlamadım pkk kurtler aynımı değilmi
kafanmı karıştı olmayan bir şey nasıl karışmış hayret ettim
sen kiminle aynı olmak istersen iste fark etmez önce kendine bir sor adammıyım diye
Afferin be baksana zeka belirtisi göstermişsin
açılım devam etsin pkk muhatap alınsın
merak etme dünki beyanatları okumadınmı açılıma devam diyorlar Kardeşliğnize helal gelmedi
az daha sabredin apoşcugunuz kurmayı düşündüğünüz federasyonunuza başbakan bile olur
vay be zaten olmasa bu lafıan arkasına sıgınmasan şaşardım nekadar dogru oldugu şüpelide
forumda senin gibi bir zatı şahane daha var oda dipçik zoruyla Türkleştirildiğinizi yazmıştı bir sor bakalım kardeşine dipçik zoru görmüşmü
Bak her neysen her kimsen sen gelip satılmış fındık kadar beyninle birilerinden yarım yamalak zorla ezberleyebildiğin şeyleri bizim askerimizin kanının üstünden burada yazdıgını zannedip
agzımı bozdurma

veyselbakan
09-09-2009, 10:34
AKP yaptığı devrim gibi işleri bir kalemde bu açılımla sildi. Bu ülkede şu an hiç bir parti beş para etmez hepsinin PKK ve AMERİKA ile ilişiği var.

Bu ülkede TSK istese 1 gecede bunları ve bunlara destek verenlerın kökünü kazır. İllaki devlet yönetimini TSK el koyması gerekıosa koysun bundan daha kötü olmaz. Açılım die DTP yanı PKK lılar kürdistanı kuracaklar. Bu yapılan saldırıların tek amacıda baskı yaparak şehidlerın verilmemesını istiyorsanız PKK ve Öcalanla masaya oturacaksınız diretmesını dayatmak ve bunun zeminin yapmak adamlar zaten her kanalda bağırıolar bu açılımın adresi imralı pkk die.

:present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: allah şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin kabirleri nur ile dolsun bunları yapanların bunlara musama edenlerin açılım diye vatanını milletini şerefini haysiyetini satanlarında allah belalarını versinn:mad2:

veyselbakan
09-09-2009, 10:39
Al bir tane daha
sen önce ne düşündüğünü ne istediğini bil ondan sonra yazı yazmaya kalk
birilerinin sana zorla bu kadarını ezberlettiği lafları burada ötme
bide öpersoyon olmasa güzel olacak ama bazıları oprason istyor şimdi acık konuşun
evet operasyonlar Terörist o.cocuklarına karşı devam edecek yeteri kadar açıkmı
benim kafa karışıyor ben bu dunyadan bişe anlamadım pkk kurtler aynımı değilmi
kafanmı karıştı olmayan bir şey nasıl karışmış hayret ettim
sen kiminle aynı olmak istersen iste fark etmez önce kendine bir sor adammıyım diye
Afferin be baksana zeka belirtisi göstermişsin
açılım devam etsin pkk muhatap alınsın
merak etme dünki beyanatları okumadınmı açılıma devam diyorlar Kardeşliğnize helal gelmedi
az daha sabredin apoşcugunuz kurmayı düşündüğünüz federasyonunuza başbakan bile olur
vay be zaten olmasa bu lafıan arkasına sıgınmasan şaşardım nekadar dogru oldugu şüpelide
forumda senin gibi bir zatı şahane var oda dipçik zoruyla Türkleştirildiğinizi yazmıştı bir sor bakalım kardeşine dipçik zoru görmüşmü
Bak her neysen her kimsen sen gelip satılmış fındık kadar beyninle birilerinden yarım yamalak zorla ezberleyebildiğin şeyleri bizim askerimizin kanının üstünden burada yazdıgını zannedip
agzımı bozdurma

hogan saygılar abi sen bu adama bu kadar kızma sen bu fındık kadar aklı olup ne düşündüğünü kelimelere dahi dökemeyen gerekiyorsa pkk ile anlaşın diyebilecek kadar deli cesareti gösteren bu şahsiyete bu fırsatı bu rahatlığı açılım açılım diyerek bunlara sebebiyet verenlere kız ve sinirlenn erdalll bakalım yine konu ile ilgili nasıl bir yaklaşım gösterecek gerçekten şu 1 haftadır bu konular beni inanılmaz üzdü ve sinirlerim şu anda hat safhada:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:

veyselbakan
09-09-2009, 10:43

7 tane asker şehit edilmiş benim kardeşimde asker diyorsun pkk ile antlaşmalı diyorsun saçmalama mubarek günde adamı dinden imandan çıkarma asker kardeşi böyle konuşurmu terbiyesizlik yapma konuşamıyorsanda sus adam sansınlar :mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:

seyfi505050
09-09-2009, 10:44
Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum Türk Milletinin başı sağolsun

CABBARİ
09-09-2009, 11:02
buda kürtlerin açılımı sevinsinler şimdi pkk ya destek verenler kulu köpeği olanlar bu akşam iftarmı yaptık yedikmi yemedikmi anlamadık sayenizde kına yakın bir yerlerinze şimdi

amiin inşallah o teröristleride cehennem cukuruna itsin inşallah
selametle

BRINDAR
09-09-2009, 13:09

bana bak bu tarz laflarınızdan bıktım artık. ne demek buda kürtlerin açılımı. kürtler mi vuruyor askeri. niye böyle bir genelleme yapıyorsun. bende kürdüm ve kardeşimde siirtte askerlik yapıyor şuan.

sizin bu tarz laflarınız işi çığrından çıkarıyor. şunu anlayın artık pkk=kürtler değildir.

biraz aklın varsa gerçek destek verenleri söyle. kürtler mi silah veriyor onlara. kürtler üzerinden gidiyormu bu silahlar yoksa sınır kapılarından mı.

tutturmuşsunuz kürtler kürtler kürtler. herşeyi kürtler yapıyor. bunun dışındaki herkes sütten çıkmış akkaşık. birdaha asla genelleme yapma.

hogan01
09-09-2009, 13:24
bana bak bu tarz laflarınızdan bıktım artık. ne demek buda kürtlerin açılımı. kürtler mi vuruyor askeri. niye böyle bir genelleme yapıyorsun. bende kürdüm ve kardeşimde siirtte askerlik yapıyor şuan.

sizin bu tarz laflarınız işi çığrından çıkarıyor. şunu anlayın artık pkk=kürtler değildir.

biraz aklın varsa gerçek destek verenleri söyle. kürtler mi silah veriyor onlara. kürtler üzerinden gidiyormu bu silahlar yoksa sınır kapılarından mı.

tutturmuşsunuz kürtler kürtler kürtler. herşeyi kürtler yapıyor. bunun dışındaki herkes sütten çıkmış akkaşık. birdaha asla genelleme yapma.

Evet arkadaşım
şimdi kürt açılımı adlı bir suni gündem yaratıldı malesefki sizde dahil şu güne kadar bu ne açılımı bizler kardeşiz Pkklılarla ne alakamız var diyen çıkmadı
aynı bölgede oturuyoruz çocuklarımız sokakta beraber oynuyor
Biz kardeşiz bu açılım safsatası düşmanlık tohumları ekmektir dedikçe forumu takip ettiyseniz yazılanları okumuşsunuzdur
anlladıgım sizi Kürt açılımı rahatsız etmemiş Kürtlerin açılımı kelimesi rahatsız etmiş demekki
keşke en baştan itibaren bu açılım konusu hakkındaki düşüncelerinizi yazsaydınız işin aslında
genelleme derken ee açılımın adı Kürt açılımı olunca çıkartanın istediği gibi geneli kapsıyor
bilmem başlık dikkatinizi çektimi 7 Askerimizin şehit edildiği yazıyor fikriniz??
dimi ama açılım var Adını koyan utansın çıkaranlar savunanlar utansın

alperen
09-09-2009, 13:43

:present::present:
çok doğru bunların amacı iktidarda kalmak için gerekirse TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ satmak

ahmetyx
09-09-2009, 14:18
Şuan kardeşim siirtte asker. Duyduğumuz acıyı ve tedirginliği anlatamam Şehit evlatlarımızın mekanı cennet olsun Türk Milletinin tuttuğu bu yas ve pkk ya karşı okuduğu beddua inşallah tez zamanda yerini bulur. Türkiye cumhuriyeti vatanına milletine kurşun sıkan eller kırılsın. Bırakın açılımı falan başımızdakiler cennet vatanı satmaya kararlı
Başımız sağolsun....

veyselbakan
09-09-2009, 14:33

:present::present::present::present::present::present::present::present:
kardeşim işte bu çıkıp bunu söyleyen vatanını milletini seven benim ölene kadar kardeşimdir canımı iste severek vereyim sana sen ve senin gibi kardeşime ne laf söylerim ne laf söyletirim hiç bir kürt kardeşim bu söylenenleri hak etmiyor haklısın bu olayları buraya kadar getirip dtp denen aponun uşakları ile iş yapmaya kalkıp daha sonra eline yüzüne bulaştırıp diğer partilerden medet bekleyen insanlar utansın bir elin beş parmağıda bir olmaz lütfen sen üzerine alınma kardeşin şerefi ile vatanını koruyor kardeşin kardeşimizdir hayırlı teskereler olsun inşallah allaha emanet ol kardeşim!

toycan
09-09-2009, 16:32
söyleyecek söz bulamıyorum ŞEHİT mi desem kelle mi desem ne desem erdal kardeş hangisi makbul ölen ölüyor analar babalar kan alıyor oyun oynanıyor gayet iyi yakında nobel veya oscar alır ama birşey inandım ALLAH büyük ALLAH akp nin arkasında adamların başı boktan çıkmıyor selde ölenler bazı olayları unutturuyor ama görün bekediyeciliği akp den örenenler 30ölü ama bunuda acıklarsınız ama neyazıkki memletide onlar yönetiyor ama sessiz çoğunluğa dikkat menderesin iktidar yürüyüşü ve sonu akp ninkinden farklı değil ALLAH ölenlere rahmet yakınlarına sabır versin durmak yok rant devam ül***i bölmeye devam

toycan
09-09-2009, 16:38
birde volkan kardeşin ermantoroğlu konuşması birilerini rahatsız mı etti bir anda önemsiz bulundu yoksa birileri akıllanaçak diye mi korkuldu yoksa kremler hazır mı diyoruz ne oldu bu insanları uyandırmak lazım rüyadan uyanamazsak kötü uyandıracaklar

three_20
09-09-2009, 17:41

pkk = kürttür (hepsi için söylemiyoruz tabiiki ama bu genellemeyi tersini düşünen bi insan kesinlikle üstüne alınmaz) bak türkiye hükümeti kürtlerin sorunun kimle tartışıyo dtp yle dimi dtp pkkya terör örgütü diyomu hyr ne diyo kardeşlerimiz onlar bizim evlatlarımız diyo hatta pe ke ke türküsü çığırıyo roj tv ye dağa çıkıyolar sn tasalanma çok şükür aklımız var bizim
ayrıyetten bu açılım olayını anlamıyorum kimsede anlatamıycak siz kimsiniz ki size özel davrancaz ben bu ülkede neysem sende o sun ne ayrılacağı istiyosunuz ha şimdi başlıycaksınız doktor yok öğretmen yok oraya giden doktoru katledersen sen oraya giden öğretmeni gebertirsen yapılan köprüleri patlatırsan hic kusra bakmayın gelmemeleri çok çok normal önce siz istediklerini hakedeceksiniz dağdakileri besleyip koruyup kollamıycaksınız asker tanıdıklar geliyo neler neler anlatıyolar :frown:
madem sen ben kürtüm ama mutluyum bu ülkenin düzeni var bu ülkeni hukuku var diyosan snde bunları kınıycaksın yoksa hepiniz zan altındasınız bunu yaratanlarda dağdaki şerefsizler ...

bizim elimizde her zaman şeker olmazz hükümetler gelip gecicidir ama senin bizim tepkilerimiz anlaman gerekk biz brda rahatca osura osura oturalım diye orda adamlar ölüyo milletin evine ateş düşüyo tepkimiz çok normal ...:rtfm:
hatta az bile

veyselbakan
09-09-2009, 18:05
pkk = kürttür (hepsi için söylemiyoruz tabiiki ama bu genellemeyi tersini düşünen bi insan kesinlikle üstüne alınmaz) bak türkiye hükümeti kürtlerin sorunun kimle tartışıyo dtp yle dimi dtp pkkya terör örgütü diyomu hyr ne diyo kardeşlerimiz onlar bizim evlatlarımız diyo hatta pe ke ke türküsü çığırıyo roj tv ye dağa çıkıyolar sn tasalanma çok şükür aklımız var bizim
ayrıyetten bu açılım olayını anlamıyorum kimsede anlatamıycak siz kimsiniz ki size özel davrancaz ben bu ülkede neysem sende o sun ne ayrılacağı istiyosunuz ha şimdi başlıycaksınız doktor yok öğretmen yok oraya giden doktoru katledersen sen oraya giden öğretmeni gebertirsen yapılan köprüleri patlatırsan hic kusra bakmayın gelmemeleri çok çok normal önce siz istediklerini hakedeceksiniz dağdakileri besleyip koruyup kollamıycaksınız asker tanıdıklar geliyo neler neler anlatıyolar :frown:
madem sen ben kürtüm ama mutluyum bu ülkenin düzeni var bu ülkeni hukuku var diyosan snde bunları kınıycaksın yoksa hepiniz zan altındasınız bunu yaratanlarda dağdaki şerefsizler ...

bizim elimizde her zaman şeker olmazz hükümetler gelip gecicidir ama senin bizim tepkilerimiz anlaman gerekk biz brda rahatca osura osura oturalım diye orda adamlar ölüyo milletin evine ateş düşüyo tepkimiz çok normal ...:rtfm:
hatta az bile

ii diyosun güzel diyorsunda şimdi bu adamın tek derdi kürt olmakmı illaki canımız yanıyor o zaman yolda ne kadar kürt varsa acısını onlardan çıkaralım kusura bakmada o zamanda bizim hitlerden bir farkımız kalmaz gerçekten vatanına milletine bağlı bir adamsa benimde kardeşim asker diyorsa bu adama da fazla yüklenmek ne sana ne de bana yakışır hiç bir kürt zan altında değildir zan altında olan larda pkk dtp ve açılım diye tutturan iktidardır yaptığın bu tür söylemlere üzülerek katılmadığımı söylüyorum kürtler üstünden türkiyeye oynanan çirkin bir oyun vardır ve malesef bu oyunda kürtler hedef seçilmiştir!:49:

mrbrown
09-09-2009, 18:16
alın size açılım bu memlekette kürt sorunu yok TÜRK sorunu vardır.

BRINDAR
09-09-2009, 18:20

hatta az bile

benim tüm anlattıklarıma karşılık sen hükümet kürtlerin sorununu dtp ile tartışıyor diyorsun. onlar besleyip onlar kolluyor diyorsun. sen herşeyden bi habersin. ne anlatsakta boş. bildiğini oku.

erdal05
09-09-2009, 18:22
allah şehit yakınlarımıza sabır versin....
şehitlerimizin mekanı cennet olsun...
üzgünüz...
ateş düştüğü yeri yakar...bu ateş türkiyemize düştü...bizi yakıyor...:(

three_20
09-09-2009, 18:22
ii diyosun güzel diyorsunda şimdi bu adamın tek derdi kürt olmakmı illaki canımız yanıyor o zaman yolda ne kadar kürt varsa acısını onlardan çıkaralım kusura bakmada o zamanda bizim hitlerden bir farkımız kalmaz gerçekten vatanına milletine bağlı bir adamsa benimde kardeşim asker diyorsa bu adama da fazla yüklenmek ne sana ne de bana yakışır hiç bir kürt zan altında değildir zan altında olan larda pkk dtp ve açılım diye tutturan iktidardır yaptığın bu tür söylemlere üzülerek katılmadığımı söylüyorum kürtler üstünden türkiyeye oynanan çirkin bir oyun vardır ve malesef bu oyunda kürtler hedef seçilmiştir!:49:

ben ona saldıralım demiyorum iyi oku direkman onada değil sözlerim dtp bu ülkede doğuyu tek başına forse ediyo değilmi seçimleri belediyeleri kazanıyo bunlara oy vermek demek terörü desteklemek demek !!! başka türlü bişey anlamam ben kürt oluyo diye suçlamıyorum bnmde arkadaşlarım var ama onlarda tepki göstermeli çünkü onlar üstünde siyaset yapıyolar buda direkman onların durumunu etkiliyo suçlu suçsuz ... madem ki kardeşiz kardeşliklerini yapmalılar ... orda sanki o arkadaşa hitap ediyo gibi olmuşş ama ordada söyledm üstlerine alınacak hiç bişey yok bizim tepkimiz şerefsizlere

toycan
09-09-2009, 18:24
bencede TÜRKlerin işini bitirince kürtleri ...... daha kolay olaçak bencede doğru söze nedenir

erdal05
09-09-2009, 18:49
ben ona saldıralım demiyorum iyi oku direkman onada değil sözlerim dtp bu ülkede doğuyu tek başına forse ediyo değilmi seçimleri belediyeleri kazanıyo bunlara oy vermek demek terörü desteklemek demek !!! başka türlü bişey anlamam ben kürt oluyo diye suçlamıyorum bnmde arkadaşlarım var ama onlarda tepki göstermeli çünkü onlar üstünde siyaset yapıyolar buda direkman onların durumunu etkiliyo suçlu suçsuz ... madem ki kardeşiz kardeşliklerini yapmalılar ... orda sanki o arkadaşa hitap ediyo gibi olmuşş ama ordada söyledm üstlerine alınacak hiç bişey yok bizim tepkimiz şerefsizlere
"bunlara oy vermek demek terörü desteklemek demek !!!"...
sizce kürtler kime oy vermeli three arkadaşım...
......
mhp'ye mi..."türkün türkten başka dostu" yok diyen....türklerden başka hiç bir ırkı adamdan saymayan....zaten kürt sorunu da yok diyen....
"ya sev ya terket"i...şiar edinen..
kürt'ü yok sayan bir partiye mi...oy vermeli...kürtler...
.....
chp'ye mi yoksa oy vermeli kürtler....hani mhp'nin peşine takıluıp...ırkçı söylemleri benimsemiş chp'ye...
.....
ak parti'ye mi oy vermeli peki...
ama onlarda "demokratik açılım" adı altında..."size göre" vatan hainliği yapıyorlarr...
.....
imdi..sizin kafanıza göre...dtp ve ak parti vatan haini...onları kafadan sildik...
eee...mhp ve chp'yide...kürt halkı kafan sildi...
buyur bu denklemi çöz three arkadaşım...
oturduğumuz yerden konuşması kolay..."yanlış anlamayın" diye söze başlayan arkadaşımızı...topa tutmak kolay...
.....
soru şu....:
"sen bir kürt olsan ne yapardın...kime oy verirdin...niçin...?"...bunların cevabını verir misin...:)

ZİRVE09
09-09-2009, 18:50
Gencecık kardeslerımıze.abılerımızın şu hayın saldırıda kursun sıkanları........allah belalarını.versın hıc bırzaman onların ıstedıklerı olmayacak ..şehıtlerımızın kanları yerde kalmayack.bu vatan hayınlerın .olmayacak...şehıtler.ölmez vatan bölünmez....

wtwt99
09-09-2009, 18:52
amaç belli gaye belli aynı odaklarlar sorunun cözümlenmesini istemiyorlar aynı olay yıllar öncede olmuştu tam teror bıtecekken bingölde 33 er şehit ölmüştu o zaman başardılar ama bu sefer başaramıyacaklar

three_20
09-09-2009, 19:12
......
mhp'ye mi..."türkün türkten başka dostu" yok diyen....türklerden başka hiç bir ırkı adamdan saymayan....zaten kürt sorunu da yok diyen....
.....
chp'ye mi yoksa oy vermeli kürtler....hani mhp'nin peşine takıluıp...ırkçı söylemleri benimsemiş chp'ye...
.....
ama onlarda "demokratik açılım" adı altında..."size göre" vatan hainliği yapıyorlarr...
.....
imdi..sizin kafanıza göre...dtp ve ak parti vatan haini...onları kafadan sildik...
oturduğumuz yerden konuşması kolay..."yanlış anlamayın" diye söze başlayan arkadaşımızı...topa tutmak kolay...
.....
soru şu....:
"sen bir kürt olsan ne yapardın...kime oy verirdin...niçin...?"...bunların cevabını verir misin...:)

çok güzel kabul ettin dağdakiler sizn hakkınız koruyo öldürerek bn artk hic bişey söylemiyorum yediğin tabağa pislemek bu olsa gerek ...

erdal05
09-09-2009, 20:00
çok güzel kabul ettin dağdakiler sizn hakkınız koruyo öldürerek bn artk hic bişey söylemiyorum yediğin tabağa pislemek bu olsa gerek ...
sen lafı nerenle anlarsın three....
yaşın kaç arkadaşım...
bu kadar yazdıklarımdan bu sonucu çıkarmak için çok uğraştın mı...
hadi iyisin benden bi aferin aldın...tak bonuna...:))
hadi yat artık akşam olduu...

toycan
09-09-2009, 20:25
cevap isteyen erdal kardeş sen sorulan hangi soruya cevap verdin de cevap istiyorsun sonra kürt kürt kürt sana vaadleri büyük galiba demokrasi için hak ve adalet için kuzey ırak yolçuluklarını sordum cevaplamadın kendi insanları arasında rahat edemediler tekrar türkiyeyi tercih etmelerinin sebepini cevaplasana sormayı bilen cevaplamayı hala hala bilir ama defalarca sorduklarıma cevap alamadım engin deneyiminden bizde faydalanalım

toycan
09-09-2009, 20:28
uyuyanlara krem erman toroğlundan sakın uyuyayım deme erdal başkalarını uyutmaya da çalışma

three_20
09-09-2009, 20:35
yaşın kaç arkadaşım...

bn sana kendimi tanıtaym 21 yaşında üniversite okuyan (siyasal) bi TÜRKÜM
SNN aferimin senin zayıflığındır beni hic bi şekilde onore edemez kaldı ki seninle tartıştığım için buda bnm ayıbımdır ya neyse :

snn demek istediğini bn çok iyi anladım ... bn mhpsini bilmem atatürk yanlısı bi insanım milliyetcik kavramım mustafa kemalin milliyetciliğidir... ya sev ye terket doğru bi kavramdır demokratik bi ülkede demokrasi istemek kendisini aciz göstermek hainlikdir kal dı ki bu kürt polis olabilir,öğretmen olabilir,başbakan dahil bu ülkede belli sınırlar içinde hürdür...(yani benden farkı yok.....)

dtp ve akp vatan hainidir...bnm gözümde kimseyi ilgilendirmez...

bn bi kürt olsam şu durumda utanırdm senin gibi sırıtmazdm bu ülke cennet bi ülke bilenine sahip çıkanına acılım ne bilmiyoruz sadece fikir yürütüyoruz ben mustafa kemalin çizdiği misakı milli sınırlarını düşünerek vatanıma sahip çıkmaya çalışıyorum lazı çerkezi kürdü bir bnde katili ,katili besleyinini koruyanıda bir bnde :smiles22: senin anlayamam normal ucuz ağız olaylarıyla olmaz bu iş insanlar ölüyo dtp dağdan haber getiriyo.... sözcülüğünü yapıyo ona destek veren her insan potansiyel pkklıdır anlatmak istediğim bu ....

Volkan
09-09-2009, 20:42
SNN aferimin senin zayıflığındır beni hic bi şekilde onore edemez kaldı ki seninle tartıştığım için buda bnm ayıbımdır ya neyse :

snn demek istediğini bn çok iyi anladım ... bn mhpsini bilmem atatürk yanlısı bi insanım milliyetcik kavramım mustafa kemalin milliyetciliğidir... ya sev ye terket doğru bi kavramdır demokratik bi ülkede demokrasi istemek kendisini aciz göstermek hainlikdir kal dı ki bu kürt polis olabilir,öğretmen olabilir,başbakan dahil bu ülkede belli sınırlar içinde hürdür...(yani benden farkı yok.....)

bn bi kürt olsam şu durumda utanırdm senin gibi sırıtmazdm bu ülke cennet bi ülke bilenine sahip çıkanına acılım ne bilmiyoruz sadece fikir yürütüyoruz ben mustafa kemalin çizdiği misakı milli sınırlarını düşünerek vatanıma sahip çıkmaya çalışıyorum lazı çerkezi kürdü bir bnde katili ,katili besleyinini koruyanıda bir bnde :smiles22: senin anlayamam normal ucuz ağız olaylarıyla olmaz bu iş insanlar ölüyo dtp dağdan haber getiriyo.... sözcülüğünü yapıyo ona destek veren her insan potansiyel pkklıdır anlatmak istediğim bu ....
:present::present::present:

erdal05
09-09-2009, 21:03

arkada atatürk'ü aldın ya...rahatsındır eminim...
atatürkün kurduğu ül kede...
kürtlerle türklerin...düşmana karşı savaştığı ve vatanı kurtardığı bu ülkede...
kanlarının birbirlerine karıştığı ve kurtuluş savaşının yapıldığı bir ül kede...
bu nasıl bir değişimdir ki...
artık kürtler yok sayılıyor...
pkk katildir...savaşacağız ölümüne...
dtp sandıktaki rakibimizdir...sileceğiz sandıktan...
...
pkk ve dtp'yi...düşman belliyosan....onlara öldürücü darbeyi..."demokratik açılım"la vuracaksın...
yoksa...hem kızıp...hemde adamları düşüncenle besleyerek değil....
eğer şu an ül ke ye hükümetlik eden...türk halkının büyük oy teveccühüyle iktidara getirdiği... ak partinin..."demokratik açılım paketini" içinize sindiremiyorsanız...
terkedin ül ke yi arkadaşım...
öyle ya..."ya sev ya terket"....:)...hatta senin tabirinle..."sırıtarak" terket...

BRINDAR
09-09-2009, 21:05
bn bi kürt olsam şu durumda utanırdm ....

Allah ne düşünüyor acaba. benmi kürt oldum yoksa Allah mı beni kürt yarattı. Sen öyle bir anlatıyorsun ki. sanki bu vatanı sadece sen savunuyorsun senin haricindekilerin hepsi hain. artık kabullenin bazı şeyleri. bizde bu ülkedeki terzailerin bir gözüyüz. bende senin ödediğin kadar vergi ödüyorum bende çalışıyorum.

halen yardım ediyorlar diyorsun. yaw kürtler hangi parayla yardım etsin. git sor bakalım onlar bu halden memnunlarmı. bu dönemde dtp yi öne atmışsın. bundan önceki dönemlerde dtp mecliste değildi. ozamanda vardı pkk. o zaman kim destek veriyordu.

sorgulayacaksan başka şeyleri sorgula. daha mantıklı yazıların altına imza atki millette senden birşeyler öğrensin. parti sloganlarıyla hareket ediyorsunuz.

bu ülkede bir açılıma ihtiyaç var. oda ekonomik açılım. doğuda geç kalınmış biçok yatırım yapılmalıdır. Türkiyenin neresinde olursa olsun neresi gelişmemişse orayı geliştirmek devletin borcu.

bak bazı güçler kürtleri değil senin bu düşünce tarzını kullanıyor. sen böyle düşündüğün için onlar herzaman kazanıyor. yahu bir araştırılsın bakalım. bu adamlar silahı nerden temin ediyor. yiyeceği nerden temin ediyor. bunlara eğitimi kim veriyor. bu ülkenin istihbaratı bu kadar zayıfladımı ki bunlar bilinmiyor.

şu dönemde konuşulan korkulan hiçbirşey olmaz bunu unutma. bak ben bir kürdüm. yok kürtçe resmi dil olsun. yok kürtçe eğitim olsun bunlar boş ve olmayacak olsada kimsenin işine yaramayacak işler ve konuşmalar. yaw normal okula gidemiyorki kürtçe okula gitsin. ne diyorum önce ekonomin düzelecek. ayrışma bölünme bunlar hayal bunlar olmayacak. ama bunları ortaya atıyorlarki sen ben böyle tartışalım. maksat adamlar kafasını kaldırıp işe güce bakamasın. daha ne anlatayım yada yazayım bilmiyorum. yada kendimi nasıl ifade edeyim onuda bilmiyorum. tek bildiğim şey bu cenazelerden bu isim karalamasından bıktım usandım. çokta mücadele ettim. herzaman türk kürt arap yada çerkez değil. herzaman başkaları kazanıyor bunu unutma.

ayran
09-09-2009, 21:18
:yell:açılım şehitlerimizle başlıyor hey allah belanızı versin pkk'a veya DTP:yell:

vefat eden şehitlerimize allahtan rahmet yakınlarına allah sabır versin...:(

ESES-58
09-09-2009, 23:04
......
.....
.....
.....
.....
soru şu....:

yahu arkadaşım,mhp li çok kürt var.hatta yönetiminde bile.mhp nin ideolojisini bilmeden ,şahıslara bakarak yorum yapıyor olbilirsin.hak veririm ama.bu hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş gerek mecliste gerekse TV de "bir kürt ne kadar kürt ise bende okadar kürdüm. ben ne kadar türksem onlarda o kadar türk " diyerek olayı birleştiren yegane liderlerdendir.lider geçinen başkalarından bunları duymadık.ama anladığım ben kürdüm demek bir özellikmi veriyor. türk isminden nefretmi ediyorsunuz.yahudiysen,ermeniysen ,rumsan ben buyum de.ama kürdüm diyerek aslını inkar etme ,temeli ermenicilik ve BOP olan büyük oyuna gelip ihanette olunmasın. bakın bu açılımın gayelerinden biride BOP PROJESİNE HİZMETTİR.NASILSA CÜPPE GİYİP EŞ BAŞKANIM DİYE ÖVÜNEN BİRİ VAR. NE DEMİŞTİ GEÇMİŞTE."D.BAKIR BOP POJESİ KAPSAMINDA GÜZİDE BİR YERİ OLACAKTIR" varın siz anlayın.birde ricam forum dostları pkk=kürt diyerek kırıcı olmayın.bence pkk= ermeni,abd,meclis çatısı,yaduhi ab olabilir.ama kürt olamaz.delinin biri bir taş atmış kuyuya kırk akıllı çıkaramamış misali kürt dene dene antipati oluştu.istenen de bu. bakalım bazı aklar zamanı gelince nasıl aklanacaklar.

gs78
10-09-2009, 01:04
ya şu bana mantıklı gelmiyor karabağ meselesi yüzüden ermenistanla sınır kapalı iyi güzel peki bizim sınırmız neden ırakla açık bu sınırı kapatsak kandille türkiye içinde teröristlerinbağlantısını kessek bu şekilde kuzey ıraktan gelipe bize zarar veremezler yurt içindeki töröristler bir yılı içinde kaznırı ama devamlı kandilden kuzey ıraktan sallana salana gelip geçiyorlar koca türkiye bi kuzey ırak sınırı tutamıyormu yaw koca askariye kapatın kardeşim sınırı geliş gidiş olmasın bakın bakalım ozaman terör örgütü kalırmı türkiyede yani orda azerbaycan için sınırını kapatıyon ama kendin için ırak sınırını kapatmıyon sanmıyom o pkk lıların dağdan gelebicelğini sallana salana geliyolar bana göre kuzey ıraktan otobüstür kamyondur her neylse ise ordan dağa daha önce mağralarda bulunan silahları alıp doğru eylem yapmaya yazık oluyor gencecik evlatlara her gün şehit haberi okuycam korkusu yüzünden haber bakamıyorum...

veyselbakan
10-09-2009, 10:19

:present::present::present::present::present::present::present::present::present:

veyselbakan
10-09-2009, 10:28
kanlarının birbirlerine karıştığı ve kurtuluş savaşının yapıldığı bir ül kede...
...
pkk ve dtp'yi...düşman belliyosan....onlara öldürücü darbeyi..."demokratik açılım"la vuracaksın...
eğer şu an ül ke ye hükümetlik eden...türk halkının büyük oy teveccühüyle iktidara getirdiği... ak partinin..."demokratik açılım paketini" içinize sindiremiyorsanız...
öyle ya..."ya sev ya terket"....:)...hatta senin tabirinle..."sırıtarak" terket...

ülke sevgisi ayrı parti sevgisi ayrıdır erdal sapla samanı birbirine karıştırma bu yüzden sen kimseye partinin yapacağı bir açılımı ya sev ya terket gibi bir yaptırımla telkin edemezsin ve hiç kimseye bu açılıma sıcak bakmıyor diye vatan haini ilan edemezsin ben senin gibi bir partiye körü körüne bağlanıp sümme haşa ona taparcasına bağlanmadım sana da tavsiyem parti ağzınla konuşmaya artık bir son verip vatanını milletini bayrağını gerçekten karşılıksız olarak seven bir erdal olarak yorumlarını yapman ikide bir akp yi mhpyi onu bunu karıştırarak burada hiç kimse bir yerlere varamaz!:49:

hogan01
10-09-2009, 13:30
yaşın kaç arkadaşım...

ooo Erdal 05
lafı herkesin neresinden anladıgını pek bilinmem ama
bunca zamandır zatınızın kendi idefiksleriniz için kendi demogojiniz için lafları nerenizden anladıgınız yazıları gözünüzlemi okudugunuz konusunda bayagı emin oldugum yönleriniz var

şimdide yaşa mı döktün işi

senin yazdıklarından çıkartılan sonucu kimseye sormana gerek yok
ne zaman Şehit versek savundugunuz parti ve kürt açılımı damarınız kabarıyor başlıyorsunuz övmeye partinizi başka partileri karalamaya korkmayın oy kaybetmezsiniz

Aklıl yaşta değil baştadır derler ama
Tabiki sizin sadece kompleksiniz olarak değerlendiridiğim akıl kapasitesine kimsenin ulaşması ne mümkün
sizden gayrisi zaten sallıyor sizde ninnisini söylersiniz buyurdugunuz üzere yatar uyurlar

erdal05
10-09-2009, 13:31
ülke sevgisi ayrı parti sevgisi ayrıdır erdal sapla samanı birbirine karıştırma bu yüzden sen kimseye partinin yapacağı bir açılımı ya sev ya terket gibi bir yaptırımla telkin edemezsin ve hiç kimseye bu açılıma sıcak bakmıyor diye vatan haini ilan edemezsin ben senin gibi bir partiye körü körüne bağlanıp sümme haşa ona taparcasına bağlanmadım sana da tavsiyem parti ağzınla konuşmaya artık bir son verip vatanını milletini bayrağını gerçekten karşılıksız olarak seven bir erdal olarak yorumlarını yapman ikide bir akp yi mhpyi onu bunu karıştırarak burada hiç kimse bir yerlere varamaz!:49:
veysel beyy....
uyarıların için saolasın...
şöyle düşünelim...
bir parti iktidar olur...doğu sorununu "silahla çözelim" der...
diğer parti iktidar olduğunda ise ..doğu sorununu "silahlı mücadelenin yanında daha çok...demokratik yolla çözelim" ister...
...
hükümetler, devleti yönetir...
devlet nötr'dür...kim iktidar olursa aslında devletin bakış açısı odur...
zaten her parti legal yollarla kurulmuş değil midir....
legal yollarla kurulması o partinin..her uygulamasının "doğru" olduğunu da göstermez tabi...
eleştiri hakkımız her zaman vardır...
düşünüğn ki bu ülkede bir parti...ezanı türkçeye çevirdi...
aynı ülkenin diğer bir partisi zıt bir şekilde düşünerek ...ezanı aslına çevirdi...
bizim bunlardan tabi ki tercih hakkımız vardır...
...
işte bu yüzden kimse kimseye..."ya sev ya terket" diyemez...
ve ben yukarıda ...(siz anlayamamışınız ama)...böyle düşünülmeyeceğini anlatmak için...ya sev ya terket dedim...
ve benim belki de hayatta en sevmediğim tabirdir..."ya sev ya terket"..terketmez ve ülkesinin yanlışları ile mücadele eder...
siz hangi bakış açısıyla "ya sev ya terket" diyorsunuz...bi kere bu sloganı bayrak yapanlar...bu ülkenin vatandaşları tarafından terkedildi...
rejimlerin işleyişinde..size göre varsa bir yanlışlık...demokratik yollarla mücadele edeceksiniz tabi ki...ama kimse terketmeyecek ya da en fazla..bunu söyleyenler terkedecek..!!!
....
hiç partiye tapmadığımı ve şu an sevdiğim partinin bazı uygulamalarını eleştirdiğimi daha önceden yazmıştım....
..
bu açılım konusu...tabiki çok önemli ve hatta hayat memat meselesi...
vatanımı...milletimi...bayrağımı çok sevdiğim için zaten bu "demokratik açılım"ı savunuyorum...
ve inanın sevmeseydim..."statüko devam etsin...bana ne kan akarsa aksın" derdim..."kim ağlarsa ağlasın" derdim....
...
"vatan hainliği" deme işini de istersen bana değil de...ben/biz böyle düşündüğümüz için...karşı tarafa söyle....
bu vatan ne zamandan beri "sadece sizin" de....
bu nasıl "bozulmadır" de....
"vatanı sevmek...kuru erkeklik yapmak değil...kardeşliği savunmak ve kardeşlerinle beraber pkk pisliğine dur demek" dee....
saygılar arkadaşım....:)

hogan01
10-09-2009, 13:54
benim tüm anlattıklarıma karşılık sen hükümet kürtlerin sorununu dtp ile tartışıyor diyorsun. onlar besleyip onlar kolluyor diyorsun. sen herşeyden bi habersin. ne anlatsakta boş. bildiğini oku.

Çok haklısın

siz herşeyden haberdarsınız nasıl olsa size sorayım siz bilirsiniz
1) 2005 yılında ankarada Amerikan Konsoloslugunun karşısındaki Otelde Akp li ve Dtp li siyasilerin bir araya gelerek neyi konuştular neyin kararını aldılar acaba
2) Yine ankarada ozamanın hükümet bakanı ve dtp eş başkanı bir araya gelip birer kadeh rakıcıklarını içerek neyin görüşmesini yaptıklar
3)Apoşcugunuzun yanlız kalmaması için içinde el becerileri atölyesi hatta kütüpanesi olan apoşcugun can yoldaşlarına tahsis edilecek binannın görüşmeleri anlaşmaları kiminle yapıldı.
4)Dtp amerikada şube açtı Bu bir noktada ülkeler arası izin gerektirir Bu izini kim verdi
Bildiğimizi okumayalım siz anlatınız

toycan
10-09-2009, 13:56
taraf kardeşliği ne zamandır kardeşlik kardeşlik taraf gözetmez eşittir yeşil kartların %80 doğu ve güney doğudan diyarbakır belediyesinin kasasının hesapını bilmen lazım kardeş bilir misali bir hükümet devlet hikayesi güzel devlet nötr'dür ama ozaman menders niye asıldı

veyselbakan
10-09-2009, 15:11
veysel beyy....
uyarıların için saolasın...
şöyle düşünelim...
bir parti iktidar olur...doğu sorununu "silahla çözelim" der...
diğer parti iktidar olduğunda ise ..doğu sorununu "silahlı mücadelenin yanında daha çok...demokratik yolla çözelim" ister...
...
hükümetler, devleti yönetir...
devlet nötr'dür...kim iktidar olursa aslında devletin bakış açısı odur...
zaten her parti legal yollarla kurulmuş değil midir....
legal yollarla kurulması o partinin..her uygulamasının "doğru" olduğunu da göstermez tabi...
eleştiri hakkımız her zaman vardır...
düşünüğn ki bu ülkede bir parti...ezanı türkçeye çevirdi...
aynı ülkenin diğer bir partisi zıt bir şekilde düşünerek ...ezanı aslına çevirdi...
bizim bunlardan tabi ki tercih hakkımız vardır...
...
işte bu yüzden kimse kimseye..."ya sev ya terket" diyemez...
ve ben yukarıda ...(siz anlayamamışınız ama)...böyle düşünülmeyeceğini anlatmak için...ya sev ya terket dedim...
ve benim belki de hayatta en sevmediğim tabirdir..."ya sev ya terket"..terketmez ve ülkesinin yanlışları ile mücadele eder...
siz hangi bakış açısıyla "ya sev ya terket" diyorsunuz...bi kere bu sloganı bayrak yapanlar...bu ülkenin vatandaşları tarafından terkedildi...
rejimlerin işleyişinde..size göre varsa bir yanlışlık...demokratik yollarla mücadele edeceksiniz tabi ki...ama kimse terketmeyecek ya da en fazla..bunu söyleyenler terkedecek..!!!
....
hiç partiye tapmadığımı ve şu an sevdiğim partinin bazı uygulamalarını eleştirdiğimi daha önceden yazmıştım....
..
bu açılım konusu...tabiki çok önemli ve hatta hayat memat meselesi...
vatanımı...milletimi...bayrağımı çok sevdiğim için zaten bu "demokratik açılım"ı savunuyorum...
ve inanın sevmeseydim..."statüko devam etsin...bana ne kan akarsa aksın" derdim..."kim ağlarsa ağlasın" derdim....
...
"vatan hainliği" deme işini de istersen bana değil de...ben/biz böyle düşündüğümüz için...karşı tarafa söyle....
bu vatan ne zamandan beri "sadece sizin" de....
bu nasıl "bozulmadır" de....
"vatanı sevmek...kuru erkeklik yapmak değil...kardeşliği savunmak ve kardeşlerinle beraber pkk pisliğine dur demek" dee....
saygılar arkadaşım....:)

öncelikle ya sev ya terket meselesini yanlış anladığım için kusura bakma erdal ben hep kardeşliği ve barışı savundum son yazdığın cümleler aslında seninde benimde hepimizinde tek amacı ve tek isteği olmalıdır kardeşliği savunmak ve bu adi pkk pisliklerine dur demek işte tek amaç bu olmalıdır lakin kardeşlerin arasında ayrılık vardır kardeşler arasında apo hayranları pkk hayranları ve bağımsız kürdistan hayalleri kuran ve bunun içinde gözünü kırpmadan dağa çıkıp askerimizi kurşın sıkan adiler vardır sen ne düşünüyorsun bilemem ama bu nu düşünenler küçümsenemeyecek kadarda büyük bir çoğunluktur senin ve benim anlaşamadığım konu ve mesele şudur analarımız ağlamasın akan kan dursun bu yüzden açılım yapılıyor diyorsunuz peki kanı akıtan kim pkk sen kiminle bu açılımı yada antlaşmayı yapacaksın da bu kan duracak burada kürt kardeşimle yapılmayacak bu antlaşma çünkü kanı akıtan benim kürt kardeşim değil dağdaki itler ve erdal biliyorum ve inanıyorumki sen bile bunu kendine itiraf edemiyorsun ama partin bir şekilde bu katillerle öyle yada böyle açılım yapacak her ne kadar yapmayız etmeyiz deselerde çünkü tekrar ediyorum kanı akıtan kim pkk kan nasıl durur kanı kim akıtıyorsa onunla anlaşarak teröristle antlaşamazsın kimle antlaşırsın şu anda resmi olarak türkiyeyi mahveden ve şu anda meclisimizde olan dtp yani pkknın uzantısı ile bunu anlamamak için çocuk olmak lazım erdal yoksa evet tabiki senin dediğini yapalım kardeşlerimizle rahat huzur içinde şerefsiz pkk olmadan yaşayalım zaten aksini istemek hainlik olur ama tekrar ediyorum yapılacak açılım türkiyenin geleceği için eğer bu adilerle olacaksa çok tehlikeli ve bir o kadarda ayıptır b,ir şekilde vatanı milleti bayrağı ayaklar altına alıp hiçe saymaktır inan üzülerek söylüyorum ben bu açılımın kanı keseceğine değil daha çok kan akıtıcağına inanıyorum hele bu süre uzadıkça daha da zahiyat verileceğini düşünüyorum umarım iktidar açılımı üstleniyor bu şehitlerin ağlayan ana ve babaların da sorumluluklarını üstlenir çünkü hala bu olanlar açılımı engelleyemeyecek diyerek ateşi daha çok fitilliyor askerlerimiz ölüyor ama nasıl bir açılımsa bu hala bu şekilde açılıma destek veriyor umarım yapacağı açılım bu kanı durdurur yoksa gerçekten birileri gerçekten onları çok kötü durduracak astığım astık kestiğim kestik diyorlar erdal inşallah dedikleri gibi olurda akan kan bir an önce durur !:49:

erdal05
10-09-2009, 15:11
"menderes niye asıldı"..........

menderes'i asanlar....
turgut özal'a suikast girişiminde bulunanlar..
ezanı türkçeye çevirenler...
60...80...28 şubat darbesini yapanlar...
alevi-sunni karşıtlığını körükleyenler....
başörtülü öğrencilerin okuma haklarını ellerinden alanlar...
türk-kürt ayrımını körükleyenler...
hep...
aynı zihniyet....
ya sev ya terket zihniyeti.......yasakçı zihniyet...ergenekon mantığı...
....
biz zaten acılı bir milletiz....hep bölüp parçaladılar bizi...ve bizde hep bu oyuna geldikk....
aleviysek,sunnileri düşman belledik..sunniysek,alevileri...
türksek,kürtleri....kürtsek,türkleri......
yanlışı eleştirmek,medenice tartışmak başka...kovmak başka...
....
artık bu oyunun bozulma vaktidir...
bir olmalıyız...
ki..pkk terörünü daha güçlü bir şekilde..yok edelim....
yoksa bir pkk gider....başka bir terör örgütü bizi ağlatır...

BRINDAR
10-09-2009, 15:13
Çok haklısın

siz herşeyden haberdarsınız nasıl olsa size sorayım siz bilirsiniz
1) 2005 yılında ankarada Amerikan Konsoloslugunun karşısındaki Otelde Akp li ve Dtp li siyasilerin bir araya gelerek neyi konuştular neyin kararını aldılar acaba
2) Yine ankarada ozamanın hükümet bakanı ve dtp eş başkanı bir araya gelip birer kadeh rakıcıklarını içerek neyin görüşmesini yaptıklar
3)Apoşcugunuzun yanlız kalmaması için içinde el becerileri atölyesi hatta kütüpanesi olan apoşcugun can yoldaşlarına tahsis edilecek binannın görüşmeleri anlaşmaları kiminle yapıldı.
4)Dtp amerikada şube açtı Bu bir noktada ülkeler arası izin gerektirir Bu izini kim verdi
Bildiğimizi okumayalım siz anlatınız

sen daha okuduğunu anlamıyorsun ki. ve ısrarlada APOŞCUĞUN yazmışsın yani apo benim canım ciğerim öylemi. bana dtp ile hükümet anlaştı diyorsun doğrudur. bende sana diyorum ki banane dtp den. bütün kürtler dtp ye oy verse dtp tek başına iktidar olur zaten. sende benim söylediğim şeyi söylüyorsun. yani işin kürtlerle alakası yok bunu iyi biliyorsun ama suçlamadan da geri kalmıyorsun.

bana apoşcuğun demek suçlamadır. bundan haberin olsun. terbiyeni takın laflarına dikkat et.

hogan01
10-09-2009, 15:14
...

erdal 05
Atatürkü birilerinin arkasına alıp rahatladıgından emin oluyorsunda hatta şimdi Atürkün kurdugu cumhuriyet yazmışsınız iyide
Atatürk kelimesinin geçtiği her mesajda ki duydugunuz allerjiyi anlamıyorum
Bu mesajda sizin değilmi
alla allaa...ben atatürk'ü...."siroz"dan öldü biliyodum........
ve uşağı olan cemal granida'nın anlattığına göre..."atatürk ,her akşam içki masası kurar ve orda arkadaşlarıyla devlet meselelerini konuşurdu..."
ve o devlet meselelerini konuşurken tabi ki bu arada vur patlasın çal oynasın durumlarıda olduu...
yoksa siyasetiniz icabı fikirmi değiştirdiniz

siz kendinizi mensubu bulundugunuz partinizin supersatforum şubesi olarak atamışsınız
türk halkının büyük oy teveccühüyle iktidara getirdiği... ak partinin..."demokratik açılım paketini" içinize sindiremiyorsanız.
Neyse sonunda sizde partilileriniz gibi agız değiştirdiniz sonunda Kürt açılımıydı Demokratik açılım oldu hatta bazılarınız kardeşlik açılımı da diyor ama ismi demokratik açılım olması daha garantili karşı çıkan demokrasiye karşı çıkmış olur işinizi kolaylaştırır
Öyle ya ya sev ya terk ette
sayın liderinizin Hükümeti beğenmeyen çeksin gitsin lafı ne oluyor sizce
ya begen ya terket sırıtarakmı artık gözümüzün içine bakarakmı kıvırarakmı?

hogan01
10-09-2009, 15:29
sen daha okuduğunu anlamıyorsun ki. ve ısrarlada APOŞCUĞUN yazmışsın yani apo benim canım ciğerim öylemi. bana dtp ile hükümet anlaştı diyorsun doğrudur. bende sana diyorum ki banane dtp den. bütün kürtler dtp ye oy verse dtp tek başına iktidar olur zaten. sende benim söylediğim şeyi söylüyorsun. yani işin kürtlerle alakası yok bunu iyi biliyorsun ama suçlamadan da geri kalmıyorsun.

bana apoşcuğun demek suçlamadır. bundan haberin olsun. terbiyeni takın laflarına dikkat et.

mesajınız bu değilmi

aynen ben hiç bir şeyden anlamam okudugumuda bilmem
bu sorulara cevap verirseniz hem ait oldugunuz savundugunuz düşüncelerinizi haklı çıkartır hemde terbiye ögretmiş olursunuz
Hemde dediğiniz şekliyle Hükümetin Dtp ile görüşmeleri iddasını çürürtürsünüz
apoş lafını biraz sevecen olsun diye kullandım
yoksa Tv de seyrettik açık oturuma çıkan çocuklar sizin için Atatürk neyse bizim içinde Apo odur diyordu neyse
ee öyle büyük bir lider löyle yakıştırma tabiki olmaz cehaletimize terbiyemize veriniz

BRINDAR
10-09-2009, 15:36
mesajınız bu değilmi

aynen ben hiç bir şeyden anlamam okudugumuda bilmem
bu sorulara cevap verirseniz hem ait oldugunuz savundugunuz düşüncelerinizi haklı çıkartır hemde terbiye ögretmiş olursunuz
Hemde dediğiniz şekliyle Hükümetin Dtp ile görüşmeleri iddasını çürürtürsünüz
apoş lafını biraz sevecen olsun diye kullandım
yoksa Tv de seyrettik açık oturuma çıkan çocuklar sizin için Atatrk nyse bizim içinde Apo odur diyordu neyse
ee lider öyle yakıştırma tabiki olmaz cehaletimiz terbiyemize veriniz

yaw kardeşim ben sana diyorum ki dtp hükümetle görüşüyorsa bu kürtlerin tamamını bağlamıyor. senin anlattığın gibi anlaşmalar varsa devletle pkk iş birliği yapıyor demektir.

ben sana diyorum ki. dtp=kürtler değildir. diyeceksin ki kimler oy verdi. bağımsızlara verilen oyu hesapla bakalım. ciddi bir oran çıkacakmı.

ne diyorum ben sana devlet olarak pkk nin önünü kesebilirsin. neden kesilmiyor bunları sorgulayalım diyorum. sen halen açılım diyorsun. ben sana açılım sonunda bişey çıkmayacak söylenenler safsata diyorum sen halen e açılım yapmıyorlarmı diyorsun. iki tane yazıda elimden geldiği kadar anlatmışım. kürtleri dtp ile pkk ile eşleştirmekten vazgeç. onlara silah veren yer veren eğitim verenleri sorugla.

sana nasıl anlatayım bilmiyorum ki.

hogan01
10-09-2009, 15:42
yaw kardeşim ben sana diyorum ki dtp hükümetle görüşüyorsa bu kürtlerin tamamını bağlamıyor. senin anlattığın gibi anlaşmalar varsa devletle pkk iş birliği yapıyor demektir.

ben sana diyorum ki. dtp=kürtler değildir. diyeceksin ki kimler oy verdi. bağımsızlara verilen oyu hesapla bakalım. ciddi bir oran çıkacakmı.

ne diyorum ben sana devlet olarak pkk nin önünü kesebilirsin. neden kesilmiyor bunları sorgulayalım diyorum. sen halen açılım diyorsun. ben sana açılım sonunda bişey çıkmayacak söylenenler safsata diyorum sen halen e açılım yapmıyorlarmı diyorsun. iki tane yazıda elimden geldiği kadar anlatmışım. kürtleri dtp ile pkk ile eşleştirmekten vazgeç. onlara silah veren yer veren eğitim verenleri sorugla.

sana nasıl anlatayım bilmiyorum ki.

Tamam hemşerim
ben yanlış anladım seni yordugum
Kalbini kırdıgım için özür

BRINDAR
10-09-2009, 15:47
Tamam hemşerim
ben yanlış anladım seni yordugum
Kalbini kırdıgım için özür

AGLA_SEVGILI_YURDUM_AGLA

Gunesin altinda donan bir cicek gibi
Kar altinda alev ates yanan bir kus gibi
Denizler ortasinda cole dusmus bir ulkesin
Agla sevgili yurdum agla.

Dogumsuz bir toprak isiksiz yaprak gibi
Sazimdan dokulen aci turkuler gibi
Askim sevgilim ve huzunlu yoldaslarim gibi

Bilirim her karanlik aydinliga cikmaz
Topraginda gozlerimin irmagi kurumaz
Seni kor sevdalarla ateslere yakan olmaz

Nasirli tas yureklerin kor sevdasina
Ozgurluk adina yattigin sunaklara
Sevgilere of***le sarilan cocuklarina

Gun gelir dort bir yanin nefrete bogulursa
Gullerin gollerin daglarin ayrilirsa
Askimiz sevgimiz seni yalniz birakirsa

KIZILIRMAK

veyselbakan
10-09-2009, 15:54
lütfen kimse üzerine alınmasın lakin brındar arkadaşı boşu boşuna ve gereksizce eleştirdiğinizi düşünüyorum hükümet sorunu dtp ile çözmeye çalışıyorsa bu hükümetin sorunudur brındar kalkıpta dtp ile anlaşın dememiştir:) haklı olarak onun tek sıkıntısı ve üzüntüsü her kürt vatandaşının pkk lı yada dtp li olarak görülüp düşünülmesi ve bende ona kesinlikle bu konu ile ilgili destek veriyorum pkk veya dtp nin kökeni kürt diye tüm kürtler pkk lı dır demek kadar yanlış bir şey yoktur ki asıl tehlikeli olanda budur her farklı kökenlerin içinde iyilerde olacaktır hainlerde olacaktır vatanını satan şerefsizlerde çıkacaktır ama hiç kimse bunu tüm halka mal edemez saygılar!

hogan01
10-09-2009, 18:59
......
.....
.....
.....
.....
soru şu....:

Zatınızın elinizdeki beyin metrenizle vatandaşlar arası ölçüm yapıp hatta kategorilere ayırıp
araya açılımıda koyup konuyu kime oy vermeleri gerektigi sorgusuna çevirmişsiniz
hatta kime vermeleri gerektigiyle baglamışsınız
hepsi kötü sizin parti iyi
Konunun başlıgı siirt Eruhta 7 Şehit
Şehit olan askerlerimiz sizce hangi partiliydi
Zatınızdan başka şimdiye kadar hiç kimse sizin kafanızda idefiks ettigi Chp ye Oy verin Mhp ye oy verin dediğini ve övdügünü savundugunuda görmedim.
Askerlerimizin şehit oldugu günlerde
sizde partinizi kurtarma ve oy avcılıgı peşine düşmüşünüz

Askerlerimiz Şehit düştükçede sizin bu açılım safsatanızı dinleyecegimiz anlaşılıyor
zatınızın düşüncelerine karşı olmasaydık muhteşem partinizi alkışlasaydık
bu askerlerimiz şehit olmayacakmıydı bak Emine Aynada 4 şehit verdiğimizde Operasyon yapılmasadı o askerler ölmeyecekti dedi
hatta bazıları Türk Silahlı Kuvvetleri Pkknın ilan ettiği ateş kesi bozdu diyor
Mutlaka muhteşem zekanızla yaratıgınız bir başka çözüm vardır ama artık ezberlediğimiz kardeşlik namelerinizden ve parti propogandalarınızdan açılım teranesinden farklı olsun hala bizim askerlerimiz şehit oluyor.

Bana İstanbulu vuran sel felaketini hatırlatıyorsunuz
Birileri canının derdine düşmüş birileride soygun peşinde

Askerlerimiz Şehit olmuş biz içimizin yangını derdinde
Zatınız Kürt Açılımı ve oy toplama parti propogandası peşinde
ne diyelim siyasi tahassubun, idefkslerin vicdanın,düşüncenin,kişiliğin üstüne çıkabildiğinin örneklerinden birini daha görmek varmış

ahmetyx
11-09-2009, 19:43
Bırakın arkadaşlar bu işleri gencecik bedenler toprak altına girdi. Evlere ateş düştü analar perişan. koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir avuç teröristle nasıl pazarlık yapar yahu......... Gündüz askerimize yarenlik edip sırtını sıvazlayanlar, gece kurşun sıkıyorlar. Memleketimiz hain dolu hain.:mad2::mad2::mad2:

matrix1977
11-09-2009, 23:22

celik55
12-09-2009, 02:05
şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine allahtan sabır diliyorum.
hainlerin allah cezasını versin:mad2:

toycan
12-09-2009, 18:32
bu adamda ar namus var mı düşünmeye başladım her olay halk şikayet eden başbakanmecliste yapılaçak oturumu kapalı istiyor tek derti oy olan bu şerefli insanları ALLAHA havele ediyorum bunlar oy için neyse

wtwt99
12-09-2009, 20:43
1978 yılında PKK terör örgütü kuruldu. PKK 29 yıldır var ve 25 yıldır Türk Ordusu ile çarpışıyor.

* 1984 yılında yoğun askeri çatışmalar başladı.

* 1984 yılından 2006 yılı Haziran ayına kadar bu yana ülke sınırları içerisinde 45 bin 453 terör eylemi gerçekleştirildi. 36 bin 628 vatandaşımız hayatını kaybetti.

* 1984 ylından 2006/Haz. kadar 117 bin 207 PKK’lı yakalandı. Öldürülen PKK'lı sayısı ise 25 bin.

* Yaralanan asker sayısı 9 bin 722, yaralı polis sayısı 1547 olurken, 1932 geçici köy koruyucusu

* Son 30 yılda terör nedeniyle 37 bin vatandaşımız yaşamını yitirdi, Türkiye’nin 380 milyar doları, terörle mücadele için kaybedildi.

* PKK terörü başladığından yani 1984 yılından bugüne 16 hükumet görev yaptı. 9 Başbakan oldu.

1- 45.HÜKÜMET TURGUT ÖZAL 1983-1987

2- 46.HÜKÜMET TURGUT ÖZAL 1987-1989

3- 47.HÜKÜMET YILDIRIM AKBULUT 1989-1991

4- 48.HÜKÜMET MESUT YILMAZ 1991-1991

5- 49.HÜKÜMET SÜLEYMAN DEMİREL 1991-1993

6- 50.HÜKÜMET TANSU ÇİLLER 1993-1995

7- 51.HÜKÜMET TANSU ÇİLLER 1995-1995

8- 52.HÜKÜMET TANSU ÇİLLER 1995-1996

9- 53.HÜKÜMET MESUT YILMAZ 1996-1996

10- 54.HÜKÜMET NECMETTİN ERBAKAN 1996-1997

11- 55.HÜKÜMET MESUT YILMAZ 1997-1999

12- 56.HÜKÜMET BÜLENT ECEVİT 1999-1999

13- 57.HÜKÜMET BÜLENT ECEVİT 1999-2002

14- 58.HÜKÜMET ABDULLAH GÜL 2002-2003

15- 59.HÜKÜMET R. TAYYİP ERDOĞAN 2003- 2007

16- 60.HÜKÜMET R. TAYYİP ERDOĞAN 2007- devam

* Bugünlerde PKK militanlarının sayısı 15.000 yuriçinde, 5-10.000 yurddışında olmak üzere 20-25.000 militan,

* Türk ordusunun yapısı ise (Genel Kurmay Bşk. Web sitesinden) :

Kara Kuvvetleri Komutanlığının;

4 Ordu

10 Kolordu

2 Mekanize Piyade Tümeni

2 Mekanize Piyade Tümen Karargahı

1 Piyade Tümeni ve 1 Eğitim Tümeni

14 Mekanize Piyade Tugayı

14 Zırhlı Tugay

12 Piyade / İç Güvenlik Tugayı

5 Komando Tugayı

5 Eğitim Tugayı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı :

19 Muharip Filo,

2 Keşif Filosu,

5 Eğitim Filosu,

6 Ulaştırma Filosu,

1 Tanker Filosu,

8 SAM Filosu

Jandarma Genel Komutanlığı (J.Gnl.K. web sitesinden):

Görevli sayısı ve techizat : (bilgi verilmemiş) Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlar. Jandarmanın sorumluluk alanı Türkiye yüzölçümünün % 92’sini kapsamaktadır.

-------

TSK vurucu gücü ve hareket kabiliyeti ise; son yıllarda dünyanın sayılı orduları arasında. Personel, techizat ve teknik imkanları ile dünya ordularının ilk sıralarında.. mesela;

"Türk Silahlı Kuvvetleri, 40-50 bin kişilik bir Kolorduyu, çok kısa bir ikaz süresi içerisinde, müşterek bir harekat için görevlendirebilmekte, 5-6 Taburluk bir gücü, gece ve gündüz havadan hücum indirmesiyle, uzak mesafelerdeki hedeflere, kısa sürede intikal ettirebilmektedir."

¨Türk Silahlı Kuvvetleri, aynı anda 4 ayrı yerde, Tabur seviyesindeki birlikler ile Barışı Destekleme Harekatı’na iştirak edebilecek imkan ve kabiliyete sahiptir."

(Gnl.Kurmay Bşk. Web sitesi)

Bir çok kişi hükümeti suçluyor, Sınır ötesi harekat yapılmadığı için terör devam ediyormuş gibi yazıyorlar. Bu güçteki bir ordunun 25 yıldır yok edemediği terör militanlarını, son hukümetlerin aldığı kararlar mı güçlendirdi, meydana getirdi ? Eğer bu örgütü yoketmek mümkün olsa idi, ordu hukümet engeline takılır mı idi ?

wtwt99
12-09-2009, 20:46
PKK ile mücadele yapılan 25 yıl içinde ordunun normal harcamaları dışında harcanan para 380 milyar dolar civarında. Bu para ile ne yapılabilirdi bunu düşünelim ?

Her biri 50 milyon dolarlık 75.000 (Yetmişbeş bin) fabrika veya yatırım. Nerede ise Doğu'nun her yerleşim yerine bir yatırım veya fabrika. Fabrika ve yatırım durumunda bu paranın büyük kısmının geri dönüşümü de mümkün olacaktı.

Hatta daha ileri gidelim, bu parayı geri gelmemek üzere bölge halkına verse idik, acaba 20 yılda her aileye kaç lira vermemiz mümkündü ?

Ayda aile başı 500 $

Her aileye yılda 6.000 $

Her aileye 20 yılda 120.000 $

3 milyon aileye 20 yılda ödenen 360 milyar $ olurdu.

YANİ, SON 20 YIL 3 MİLYON AİLEYE HER AY 500 $ MAAŞ BAĞLANSA İDİ, DOĞUNUN KADERİ DEĞİŞİRDİ.

ÖLEN 65.000 KİŞİ ÖLMEYEBİLİR, PKK KÖYDE KENTTE BARINAMAZDI.

ASKERİ HAREKAT DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BU MASRAFLAR YİNE YAPILACAK. YİNE MİLLETİMİZ MİLYARLARCA PARAYI ÇÖZÜM OLMAYAN BİR DURUM İÇİN ÖDEMEYE DEVAM EDECEK. YİNE VATAN EVLATLARI ŞEHİT OLACAK, TÖRENLER DÜZENLENECEK, NUTUKLAR ATILACAK. AMA ASKERİ TEDBİRLERLE 24 YILDIR GELMEYEN ÇÖZÜM YİNE GELMEYECEK..

HERKES BİLİYOR, DOĞUNUN DERDİ KÜRTCÜLÜK VEYA PKK DEĞİL. DOĞUNUN DERDİ FAKİRLİK, İŞSİZLİK, GEÇİM DERDİ. SİZ BUNU SAĞLAYIN O GÖZÜ PEK KÜRT KARDEŞLERİNİZ PKK'YI ELLERİ İLE BOĞARLAR. LOJİSTİK DESTEK SAĞLAYAN HAİNLERİ İÇLERİNDE BARINDIRMAZLAR. BUNU BÖYLE BİLİN. BİR AN ÖNCE ÇÖZÜMÜ EKONOMİK OLARAK HALLEDİN. MERMİYE,FÜZEYE, UÇAK BENZİNİNE VERECEĞİNİZ PARAYI HALKINIZA VERİN.

Bir diğer önemli konu da, 24 yılda 25.000 PKK lı öldürülmüş. Yani ayda 85 PKK militanı öldürülmüş. Şu anda 6 aydır öldürülen PKK'lı sayısı ayda 30 civarında.

Eğer arkadan hiçbir militan gelmese dahi, mevcudu bitirmek için her ay 30 militanı öldürseniz 830 ay gerekir. Bu da 70 YIL eder. Eğer ayda 50 militanı öldürseniz 500 ay gerekir. Bu da 41 yıl eder. Yani PKK yı bitirmek için bu millet bir 30-40 sene daha beklemek ve bir 400 milyar dolar daha ödemek zorunda mı ?

HALA ASKERİ ÇÖZÜMLERİ NETİCE GETİRECEK, KUZEY IRAK'A GİRERSEK PKK BİTECEK DİYE BEKLEYENLERİN BUNLARI DÜŞÜNMELERİNİ DİLİYORUM.

three_20
12-09-2009, 21:08
ne yapalım
vatanı mı ortaya atalım ? yoksa dilimizi ?
demokratik bi ülkede demokrasi istemek ne kadar doğru?

birileri kürt açılımının ne olduğunu açıklayana kadar ben önyargılıyım öylede olcam

ekonomiden dem vuruyolar batısında ne var ki doğusunda olcak ..
b.

emmi
13-09-2009, 06:37
Şu "maçılımı" bir açsalarda içinde ne millette bir görse. Açılım gitti, geriye "maçılım" kaldı. Onuda kimse açamıyor ne hikmetse? Hükümet bunu mecliste kapalı oturumda açmayı düşünüyormuş! "Demokratik açılım, kapalı oturum". Yakışıyorda hani, bu pek "demıhratiglere" böylesi maçılımlar!

erdal05
14-09-2009, 02:22
Zatınızın elinizdeki beyin metrenizle vatandaşlar arası ölçüm yapıp hatta kategorilere ayırıp
araya açılımıda koyup konuyu kime oy vermeleri gerektigi sorgusuna çevirmişsiniz
hatta kime vermeleri gerektigiyle baglamışsınız
hepsi kötü sizin parti iyi
Konunun başlıgı siirt Eruhta 7 Şehit
Şehit olan askerlerimiz sizce hangi partiliydi
Zatınızdan başka şimdiye kadar hiç kimse sizin kafanızda idefiks ettigi Chp ye Oy verin Mhp ye oy verin dediğini ve övdügünü savundugunuda görmedim.
Askerlerimizin şehit oldugu günlerde
sizde partinizi kurtarma ve oy avcılıgı peşine düşmüşünüz

Askerlerimiz Şehit düştükçede sizin bu açılım safsatanızı dinleyecegimiz anlaşılıyor
zatınızın düşüncelerine karşı olmasaydık muhteşem partinizi alkışlasaydık
bu askerlerimiz şehit olmayacakmıydı bak Emine Aynada 4 şehit verdiğimizde Operasyon yapılmasadı o askerler ölmeyecekti dedi
hatta bazıları Türk Silahlı Kuvvetleri Pkknın ilan ettiği ateş kesi bozdu diyor
Mutlaka muhteşem zekanızla yaratıgınız bir başka çözüm vardır ama artık ezberlediğimiz kardeşlik namelerinizden ve parti propogandalarınızdan açılım teranesinden farklı olsun hala bizim askerlerimiz şehit oluyor.

Bana İstanbulu vuran sel felaketini hatırlatıyorsunuz
Birileri canının derdine düşmüş birileride soygun peşinde

Askerlerimiz Şehit olmuş biz içimizin yangını derdinde
Zatınız Kürt Açılımı ve oy toplama parti propogandası peşinde
ne diyelim siyasi tahassubun, idefkslerin vicdanın,düşüncenin,kişiliğin üstüne çıkabildiğinin örneklerinden birini daha görmek varmış
hogan arkadaşım....
maşallah elinizde bir cımbız...kurduğum cümlelerden kelimeler seçiyorsunuz...
size dostça bir tavsiye...
siz o cimbızı alın ve düşüncelerinizdeki/beyninizdeki...habis urları temizleyin...:)
.....
konu parti konusu değil...çok söyledim...anlamamakta ısrarlısınız..çünkü derdiniz üzüm yemek değil...
konu partiler üstü bir mesele...tüm türkiyenın sorunu...
bunu bir şekilde çözmek lazım...
ve bu sorun eli taşın altına koyma sorunudur...tepkileri göğüsleme sorunudur...
eğer sizin gibi olaylara klasik baksak...yatardık aşağı...
ama vatanı..milleti..dert ediniyoruz...farkımız bu...
ve ben inanıyorum ki...sizin sempati duyduğunuz bir parti bu açılımı kendi iktidarında yapsaydı...hararetle savunurdunuz...
ve bende inanın bu konuda açılıma destek veren her parti..kurum...sanatçı...kişiyi..desteklerim...kompleksim yoktur...
dedik ya...sö konusu vatan sevgisidir....
derdiniz...kıskançlık...yaya kalmak...toplumu iyi okuyamamak...bu yüzden çığırıp duruyorsunuz...
...
pkk ile masum kürt halkını ayırt etme başarısını gösterdiğiniz gün...bu sizin için bir milad olacaktır...bakın o zaman sizle konuşabiliriz işte...
siz yeter ki...orada masum ve çapraz ateşte kalmış bir halkın varlığından haberdar olun....
...
sadece vicdan..istenilen bu..
gözyaşı ne demek bilir misin sen.......
anaların şehit çocuklarına ağlamasını önemsermisin sen...
anaların o bölgede naskerlik yapan çocuklarının hergün şehit haberini almamak için allaha dua ettiklerini bilir misin sen....
..sadece bildiğini sanırsın...ve eminim ki..gene pkk deyip...dtp deyip lafa başlıyacaksın...
iyi de ben onları demiyorum ki...beni hiç doğru anlayamadın ki..
...
bari git...mahsun kırmızıgül'ün...."güneşi gördüm" filmini seyret...belki gözyaşların yüreğini yumuşatır...!!!

koşti
14-09-2009, 12:10
benim beynim fındıkmı bilmemem peki bilmem seninin kardeşinin eline pimi cekilmiş bomba verseler merak edyorum ne duşunurdun tşk konuşmanıda bıraz duzelt

veyselbakan
14-09-2009, 14:21
[QUOTE=koşti;428788]benim beynim fındıkmı bilmemem peki bilmem seninin kardeşinin eline pimi cekilmiş bomba verseler merak edyorum ne duşunurdun tşk konuşmanıda bıraz duzelt[/QUOTE
sana fındık beyinli dediğim için özür dilerim ama senden değil fındıktan sözümü geri alıyorum çünkü sende fındık kadarda beyin yok pkk yı muhattap alın diyen bir adamla benim işim olmaz sana daha güzel şeyler söylerdim ama dua et bu formu ve arkadaşlarımı çok seviyorum senin gibi bir adam için banlanmak istemem konuşmama her zaman dikkat ederim ama senin gibi insanlar karşısında değil kardeşim askerde diyorsun pkk muhattap alınmalı diyorsun bende sana allah akıl fikir versin diyor başkada söz söylemiyorum:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:

hogan01
14-09-2009, 17:15
hogan arkadaşım....
siz o cimbızı alın ve düşüncelerinizdeki/beyninizdeki...habis urları temizleyin...:)
.....
konu parti konusu değil...çok söyledim...anlamamakta ısrarlısınız..çünkü derdiniz üzüm yemek değil...
ve ben inanıyorum ki...sizin sempati duyduğunuz bir parti bu açılımı kendi iktidarında yapsaydı...hararetle savunurdunuz...
ve bende inanın bu konuda açılıma destek veren her parti..kurum...sanatçı...kişiyi..desteklerim...kompleksim yoktur...
derdiniz...kıskançlık...yaya kalmak...toplumu iyi okuyamamak...bu yüzden çığırıp duruyorsunuz...
...
pkk ile masum kürt halkını ayırt etme başarısını gösterdiğiniz gün...bu sizin için bir milad olacaktır...bakın o zaman sizle konuşabiliriz işte...
siz yeter ki...orada masum ve çapraz ateşte kalmış bir halkın varlığından haberdar olun....
...
anaların o bölgede naskerlik yapan çocuklarının hergün şehit haberini almamak için allaha dua ettiklerini bilir misin sen....
..sadece bildiğini sanırsın...ve eminim ki..gene pkk deyip...dtp deyip lafa başlıyacaksın...
...
bari git...mahsun kırmızıgül'ün...."güneşi gördüm" filmini seyret...belki gözyaşların yüreğini yumuşatır...!!!

oo Erdal 05 4 gün sonra hoş geldin bea
kurdugunuz cümleleriniz o kadar basit ve sabit ki hiç cımbızlamaya gerek yok zatınızda mesajlarınızı incelerseniz hiç birini birbirinden farkı yok ki tabiriniz üzere cımbız kullanılsın bundan öncede yazmıştım konu ne olursa olsun sizde cevap fiks sadece bu gün dediginiz yarın değiştirerek bir daha anlatmaya çalışıyorsunuz isterseniz şu anda yazıklarınızı bire bir aynısını diğer mesajlarınızdan da alıntı yaparım zigzagdan başka hiçbir değişiklik yok
ben alıntı yaptığım kelimelerinizin nedeni sadece sizin nasıl zikzak çizdiğinizi kendinizin de okuması kabilindedir.
bundan önceki mesajlarınız

1)hiç partiye tapmadığımı ve şu an sevdiğim partinin bazı uygulamalarını eleştirdiğimi daha önceden yazmıştım
2)hogan arkadaşım...relax ol...
ben ak parti'nin gücümü arkama alarak konuşuyorum...onun sandıktan çıkmış oy potasiyeliyle düşünüp...yorum yapıyorum...
bu gün:
vallahi bir şeyler var hatta zatınızın teşhisi üzere ortada habis urlu bir beyin var zatınızın olduğundan ben bayağı emin olmaya başladım

pkk ile masum kürt halkını ayırt etme başarısını gösterdiğiniz gün...bu sizin için bir milad olacaktır...bakın o zaman sizle konuşabiliriz işte...siz mesajları okuyormusununuz yoksa idefiksinize uygun geldiği için mi hala bu aynı şeyi yazmaya devam ediyorsunuz ve
hala beynizideki Kürtçülüğü saçmaya devam ediyorsunuz
bu mesajımı okudunuzmu bu israrlı cümleniz üzerine defalarca diğer mesajlarımda da yazdım
Bu ülkede yaşayan ihanet etmeyen bölmeye çalışmayan her kes kardeşimizdir
Ama kafanızdaki demogoji bu okuduklarınızı anlamıyor anlasa bile işine gelmiyor
Hatta bu konuda milad ancak öyle konuşuruz falan gibi bayagı agız dolduran bir kelime kullanmışsınız pardon siz hangi milattasınız.
Şimdide hem vicdan metrenizle vicdan ölçümüne hemde flim fragmanına başlamışsınız
Oo daha Ahmet türk ve zatınızın aynı anda emir buyurdugu bir iki kitap okuyup daha Demokrasiyi öğrenemedik ki sizin dediğiniz filimi seyredip vicdana gelelim
Ee vicdanda sizde
Hatta birisi çıktı elinizi öperim ayagınıza gelirim falan dedi demekki ortak gündeminiz bu ne büyük tesadüf
ama pardon bir şey soracam benim o filimi seyredip seyretmediğime nasıl teşhis koydunuz çok merak ettim
pardon unuttum ya sizde beyin metre vardı

dilay11
14-09-2009, 19:32
bu acılımı istiyen insanların hangi akrabalarını şehit verdiler acaba onlarında şehitleri olsaydı bu acılımı kesinlikle istemezdi ateş düştüğü yeri yakar şehitlerimize bu mubaraek günde allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum mekanınız cenmet olsun

wtwt99
14-09-2009, 19:57
bu acılımı istiyen insanların hangi akrabalarını şehit verdiler acaba onlarında şehitleri olsaydı bu acılımı kesinlikle istemezdi ateş düştüğü yeri yakar şehitlerimize bu mubaraek günde allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum mekanınız cenmet olsun

hiç dikkat etmiyorsun galiba genelde şehit aileleri artık bu akan kan dursun istiyor çünkü bir şavaş degil bir rant 380 milyar doların döndugu kirli bir rant açılım derken bu bir ayrı bir devlet degil sapla samanı karıştırıp ortalıgı bulandırmayın

edenur
16-09-2009, 02:27
hogan arkadaşım....
.....
...
...
...

arkadaş dediklerinde haklı olduğun noktalar var haklı olduğun noktaları sempatisi olduğun yerler yüzünden kaybediıon.

DTP=PKK=Güneydoğudaki Ağalar

Bu ağaların marabaları olan kürtler ne hikmetse bu ağalar otur dedimi otururlar dağa çık dedimi çıkarlar ama vesselam Türk Devleti ve Türk Askerine gelince zincirlenemeyen bir asi terör cü olurlar. Onlar başındakileri çok sevıolar ve öle kalmak isitıolar ağalarından kurtulmak isteselerdi bişiler yaparlardı gidip dağa cıkmazlardı.

neyse sen bunada bişiler yazarsın.

veyselbakan
16-09-2009, 10:53
arkadaş dediklerinde haklı olduğun noktalar var haklı olduğun noktaları sempatisi olduğun yerler yüzünden kaybediıon.

DTP=PKK=Güneydoğudaki Ağalar

Bu ağaların marabaları olan kürtler ne hikmetse bu ağalar otur dedimi otururlar dağa çık dedimi çıkarlar ama vesselam Türk Devleti ve Türk Askerine gelince zincirlenemeyen bir asi terör cü olurlar. Onlar başındakileri çok sevıolar ve öle kalmak isitıolar ağalarından kurtulmak isteselerdi bişiler yaparlardı gidip dağa cıkmazlardı.

neyse sen bunada bişiler yazarsın.

:present::present::present::present::present::present::present::present::present:

toycan
16-09-2009, 11:22
ağalat tamam ama şıhlara din adamlarına ne demeli onlarda bu oyunu bozmaya yönelik hiçbirşey yapmıyor ceplerini doldurmaktan başka yada bana dokunmayan yılan misali oralarda silahlı çatışmanın yanında acayip psikoljik bir savaşta var ülkemin genelinede yayılmış türkler siz suçlusunuz ama alalen öldüren suçlu değil ermenileri siz katlettiniz kıbrısta katliam yaptınız siz suclusunuz saden sizin atanızda korkak sizin gibi can dündar diye bir p..... yetiştirmişsiniz o da şahitlik ediyor sabancının sponsorluğunda kafalar karışıyor neden dünyanın en büyük güçlerinin çanakkalede nasıl yenildiği dünyanın önünde küçük düşürüldüğü istediği zaman hertürlü zorluğa karşı mücadele edebileçeği söylenmiyor çünkü bu bir savaş neye inandırırsanız öyle olur piskolojik

erdal05
19-09-2009, 00:39
oo Erdal 05 4 gün sonra hoş geldin bea
kurdugunuz cümleleriniz o kadar basit ve sabit ki hiç cımbızlamaya gerek yok zatınızda mesajlarınızı incelerseniz hiç birini birbirinden farkı yok ki tabiriniz üzere cımbız kullanılsın bundan öncede yazmıştım konu ne olursa olsun sizde cevap fiks sadece bu gün dediginiz yarın değiştirerek bir daha anlatmaya çalışıyorsunuz isterseniz şu anda yazıklarınızı bire bir aynısını diğer mesajlarınızdan da alıntı yaparım zigzagdan başka hiçbir değişiklik yok
ben alıntı yaptığım kelimelerinizin nedeni sadece sizin nasıl zikzak çizdiğinizi kendinizin de okuması kabilindedir.
bundan önceki mesajlarınız

1)hiç partiye tapmadığımı ve şu an sevdiğim partinin bazı uygulamalarını eleştirdiğimi daha önceden yazmıştım
2)hogan arkadaşım...relax ol...
ben ak parti'nin gücümü arkama alarak konuşuyorum...onun sandıktan çıkmış oy potasiyeliyle düşünüp...yorum yapıyorum...
bu gün:
vallahi bir şeyler var hatta zatınızın teşhisi üzere ortada habis urlu bir beyin var zatınızın olduğundan ben bayağı emin olmaya başladım

pkk ile masum kürt halkını ayırt etme başarısını gösterdiğiniz gün...bu sizin için bir milad olacaktır...bakın o zaman sizle konuşabiliriz işte...siz mesajları okuyormusununuz yoksa idefiksinize uygun geldiği için mi hala bu aynı şeyi yazmaya devam ediyorsunuz ve
hala beynizideki Kürtçülüğü saçmaya devam ediyorsunuz
bu mesajımı okudunuzmu bu israrlı cümleniz üzerine defalarca diğer mesajlarımda da yazdım
Bu ülkede yaşayan ihanet etmeyen bölmeye çalışmayan her kes kardeşimizdir
Ama kafanızdaki demogoji bu okuduklarınızı anlamıyor anlasa bile işine gelmiyor
Hatta bu konuda milad ancak öyle konuşuruz falan gibi bayagı agız dolduran bir kelime kullanmışsınız pardon siz hangi milattasınız.
Şimdide hem vicdan metrenizle vicdan ölçümüne hemde flim fragmanına başlamışsınız
Oo daha Ahmet türk ve zatınızın aynı anda emir buyurdugu bir iki kitap okuyup daha Demokrasiyi öğrenemedik ki sizin dediğiniz filimi seyredip vicdana gelelim
Ee vicdanda sizde
Hatta birisi çıktı elinizi öperim ayagınıza gelirim falan dedi demekki ortak gündeminiz bu ne büyük tesadüf
ama pardon bir şey soracam benim o filimi seyredip seyretmediğime nasıl teşhis koydunuz çok merak ettim
pardon unuttum ya sizde beyin metre vardı
aramızdaki fark işte bu hogan arkadaşım...
ben kimseye tapmam...kimseyi ilah edinmem...sevdiğim insanları varsa yanlışı karşı dururum...
insanın olduğu yerde hata vardır...
ben...tayyip erdoğan'ı önemserim ve ülkemiz için kazanç olduğunu düşünürüm...onun ekibindeki...bülent arınç...beşir atalay...mehmet aydın vs...iyi adamlardır...
ama benim bunları sevmem ..her söylediklerine tapmam demek değil...
mesela 1 mart tezkeresinde...mayınların temizlenmesi meselesinde...bu "sevdiğim adamları"..eleştirmişimdir ve görüşlerine katılmamışımdır..
ama bu "demokratik açılım" konusunda ..ben hükümete destek verilmesini düşünüyorum...ve hatta bunu ak parti değil de mesela...chp ya da mhp söyleseydi...onu da desteklerdim..
çünkü bu vatanda yaşayan bir fert olarak..zaten her gün acının içindeyiz..."akan kan durdurulmasın" diyecek kadar kafayı yemedim...yani konu hükümetten öte bir konu...türkiye konusu bu...
ama siz...dar bakışınızla tipik bir parti olayı sanıp...karşı duruyosunuz...
dediğim gibi...kimseye tapmam...bu yüzden atatürkü sevmekle beraber..eleştirdiğim yönleri de vardır...evet atatürk...her gece içki masası kurar ve orda devlet meselelerini konuşurdu...ve sirozdan öldü...bunu söylemek iftira mı atatürk'e..yada onu küçük düşürmek mi...o zaman senin muhatabın ben değil..atatürkün uşağı...cemal granida...ben ondan okudum bunları..
işte farkımız bu..senin zikzak dediğin şey bu...
yani ben kimseye tapmam,kimseyi ilah yerine koymam.....her zaman kafa çalıştırıp gerekirse eleştiririm...
sen ise taparsın sevdiklerine..onları ilah edinirsin.....
işin yoksa şimdi sana "tapmak" ney..."ilah" ney...bunları açıkla...gogıl amcama selamımı söle...o sana doğru cevabı verir...:)
bak bir insan tümüyle ne iyidir nede kötü...
mesela sen...tamam kafanız bazı şeylere basmıyo olabilir...ama benden daha da yakışıklısınız...kafanız kel olsa da...:)
......
ben sana masum kürtleri tanı diyorum...bak mesela bu sitedeki brindar arkadaşım gibi...
sen de bana..."kafandaki kürtçülüğü yayıyosun " diyosun...
yayık beyinle beni okur ve olayları öyle yorumlarsan...komik olursun hagan beyy...
bide kendinizce bir hinlik edip dtp ile beni aynı kefeye koyuyosunuz...ama karar verin artık ben dtp'limiyim ..ak partili miyim...komiksin birader...
......
walla senin güneşi gördüm filmini seyredip seyretmediğini bilmem...ama filme rağmen bile...senin güneşi göreceğinden...hiç umudum yokk...:)
saygılar hogan arkadaşım...:)

emmi
19-09-2009, 06:27
Burda, açılımı savunan arkadaşlar; şu açlımı bir açıklasanızda bu millet, illet olmaktan kurtulsa diyorum. İçinde ne var bu açılımın Allah aşkına? Yoksa bu açılım dediğiniz 9 maddelik tebliğ mi? Çünkü bu tebliğ goole amcamda yayınlanıyor. Maddeler aynen uyuşuyor. 9 maddelik tebliğ ne mi? Hadi canım; bilmiyoruz demeyin sakın biliyorsunuz beaa. Hani eskilerin Dışişleri Bakanı, yenilerin Cumhurbaşkanı olan olan zatın Colin Powel'le imzaladıkları 9 maddelik anlaşma. Aslında o anlaşma basında yer aldığı gibi 9 değil 13 madde. İsteryorsanız o maddeleride tek tek yazarım buraya! Şu açılımın içeriğini bir açıklayın, ona buna çamur atmadan! ve mümkünse madde madde olsun.
Saygılar.

hogan01
19-09-2009, 20:29
aramızdaki fark işte bu hogan arkadaşım...
ben kimseye tapmam...kimseyi ilah edinmem...sevdiğim insanları varsa yanlışı karşı dururum...
insanın olduğu yerde hata vardır...
ben...tayyip erdoğan'ı önemserim ve ülkemiz için kazanç olduğunu düşünürüm...onun ekibindeki...bülent arınç...beşir atalay...mehmet aydın vs...iyi adamlardır...
ama benim bunları sevmem ..her söylediklerine tapmam demek değil...
mesela 1 mart tezkeresinde...mayınların temizlenmesi meselesinde...bu "sevdiğim adamları"..eleştirmişimdir ve görüşlerine katılmamışımdır..
ama bu "demokratik açılım" konusunda ..ben hükümete destek verilmesini düşünüyorum...ve hatta bunu ak parti değil de mesela...chp ya da mhp söyleseydi...onu da desteklerdim..
çünkü bu vatanda yaşayan bir fert olarak..zaten her gün acının içindeyiz..."akan kan durdurulmasın" diyecek kadar kafayı yemedim...yani konu hükümetten öte bir konu...türkiye konusu bu...
ama siz...dar bakışınızla tipik bir parti olayı sanıp...karşı duruyosunuz...
dediğim gibi...kimseye tapmam...bu yüzden atatürkü sevmekle beraber..eleştirdiğim yönleri de vardır...evet atatürk...her gece içki masası kurar ve orda devlet meselelerini konuşurdu...ve sirozdan öldü...bunu söylemek iftira mı atatürk'e..yada onu küçük düşürmek mi...o zaman senin muhatabın ben değil..atatürkün uşağı...cemal granida...ben ondan okudum bunları..
işte farkımız bu..senin zikzak dediğin şey bu...
yani ben kimseye tapmam,kimseyi ilah yerine koymam.....her zaman kafa çalıştırıp gerekirse eleştiririm...
sen ise taparsın sevdiklerine..onları ilah edinirsin.....
işin yoksa şimdi sana "tapmak" ney..."ilah" ney...bunları açıkla...gogıl amcama selamımı söle...o sana doğru cevabı verir...:)
bak bir insan tümüyle ne iyidir nede kötü...
mesela sen...tamam kafanız bazı şeylere basmıyo olabilir...ama benden daha da yakışıklısınız...kafanız kel olsa da...:)
......
ben sana masum kürtleri tanı diyorum...bak mesela bu sitedeki brindar arkadaşım gibi...
sen de bana..."kafandaki kürtçülüğü yayıyosun " diyosun...
yayık beyinle beni okur ve olayları öyle yorumlarsan...komik olursun hagan beyy...
bide kendinizce bir hinlik edip dtp ile beni aynı kefeye koyuyosunuz...ama karar verin artık ben dtp'limiyim ..ak partili miyim...komiksin birader...
......
walla senin güneşi gördüm filmini seyredip seyretmediğini bilmem...ama filme rağmen bile...senin güneşi göreceğinden...hiç umudum yokk...:)
saygılar hogan arkadaşım...:)

öf öf vay be sen neymişin :) ya diyecem amma
aynı yazılarınızı ezberlerinizi defalarca okuduk
şu anda yazdıklarını birebir aynısını diğer mesajlarından getiririm.
konun başlıgı 7 şehit ama biz hala sizin parti propogandalarınızı dinliyoruz sizde konular cevaplar fiks
hiç bir değişiklik yok ama hakıkını yemiyeyim

nihayet konu yakışıklılıgada gelmiş kendinden yakışıklı buldugun için sağol dediğin gibi hemde başım kel ama hayırdır damatmı arıyordun
ben evliyim yani senin çevrenden kimseyi alamam.yinede sağol

akp nin gücünü arkama alıp konuşuyorum diye idda eden zatışahanenize sadece kendi partisini överken dtp nin beyanatlarıyla ne büyük benzerlikler gösterdiğini iki arada bir dere hem partiler hem idda ettikleri konusundabu gün söylediğinin ertesi gün değiştirerek anlattıgını zigzag çizdiğini yazdım amma beyin??zatışahaneniz kendiniz anlatarak halada zigzag çizmeye devam ediyorsunuz.zatınızı çok iyi tanıdık merak buyurmayınız
propogandanızı begendiğinizi şahıs isimlerine kadar da indirdiniz zatınız istediğini sevebilir kime ne

bana kürtleri tanı diyorum diye yeni bir emir buyurmuşsunuz bundan öncede yazmıştım ama çocuklarımız aynı sokakta beraber oynuyor hem kürt hem arap hem Türk komşular olarak bir arada yaşıyoruz hiç bir problemimizde yok neyse birdaha yazmış oldum yayık beyinler anlamıyor buyurmuşsunuz çok haklısınız
yaptıgınız filmin reklamına devam
önce git diye emir buyurup ardındanda gidip gitmediğimi bilmediğinizi yazmışsınız bilmeden fikir yürütene emir buyurana bir şeyler diyorlar ama
zatıaliniz yayık beyinli olmadıgınız için hemen o yüksek beyin kapasitenizle anlayıvermişsinizdir.
ee filmin isminde güneş geçince güneşte zatınızın tekeline geçtigi için zatı şahanenizin buyurdugu üzere biz güneşide göremeyiz aynen dediğiniz gibi umutta yok
ee lambada sizin zaten ambleminiz kaldıkmı ortada
hiç değilse vicdan edip güneşi görmemize müsade buyursaydınız:D

erdal05
20-09-2009, 01:35
öf öf vay be sen neymişin :) ya diyecem amma
aynı yazılarınızı ezberlerinizi defalarca okuduk
şu anda yazdıklarını birebir aynısını diğer mesajlarından getiririm.
konun başlıgı 7 şehit ama biz hala sizin parti propogandalarınızı dinliyoruz sizde konular cevaplar fiks
hiç bir değişiklik yok ama hakıkını yemiyeyim

nihayet konu yakışıklılıgada gelmiş kendinden yakışıklı buldugun için sağol dediğin gibi hemde başım kel ama hayırdır damatmı arıyordun
ben evliyim yani senin çevrenden kimseyi alamam.yinede sağol

akp nin gücünü arkama alıp konuşuyorum diye idda eden zatışahanenize sadece kendi partisini överken dtp nin beyanatlarıyla ne büyük benzerlikler gösterdiğini iki arada bir dere hem partiler hem idda ettikleri konusundabu gün söylediğinin ertesi gün değiştirerek anlattıgını zigzag çizdiğini yazdım amma beyin??zatışahaneniz kendiniz anlatarak halada zigzag çizmeye devam ediyorsunuz.zatınızı çok iyi tanıdık merak buyurmayınız
propogandanızı begendiğinizi şahıs isimlerine kadar da indirdiniz zatınız istediğini sevebilir kime ne

bana kürtleri tanı diyorum diye yeni bir emir buyurmuşsunuz bundan öncede yazmıştım ama çocuklarımız aynı sokakta beraber oynuyor hem kürt hem arap hem Türk komşular olarak bir arada yaşıyoruz hiç bir problemimizde yok neyse birdaha yazmış oldum yayık beyinler anlamıyor buyurmuşsunuz çok haklısınız
yaptıgınız filmin reklamına devam
önce git diye emir buyurup ardındanda gidip gitmediğimi bilmediğinizi yazmışsınız bilmeden fikir yürütene emir buyurana bir şeyler diyorlar ama
zatıaliniz yayık beyinli olmadıgınız için hemen o yüksek beyin kapasitenizle anlayıvermişsinizdir.
ee filmin isminde güneş geçince güneşte zatınızın tekeline geçtigi için zatı şahanenizin buyurdugu üzere biz güneşide göremeyiz aynen dediğiniz gibi umutta yok
ee lambada sizin zaten ambleminiz kaldıkmı ortada
hiç değilse vicdan edip güneşi görmemize müsade buyursaydınız:D

selamlar hogan arkadaşım....:)
konu başlığı tabi ki..7 şehit...ve bununla da ilgili görüşlerimizi...üzüntülerimizi yazdık...okumuşsunuzdur...
konuyu..ak partiye (ki propaganda yaptığımı söylemiştiniz..)..atatürk'e vs...getiren sizsiniz...
görüşlerimi merak buyurmuştunuz...yazdım..
sonra da..."bana ne sizin görüşlerinizden..hem bunları niye yazdınız ki"...diyosunuz...ahan da tam da burda...güldüm...bilesiniz...:))
hem soruyu sorup..hem de niye cevap veriyosunuz diyosunuz yaa...alemsiniz wallah...ne o yoksa cevaplar tatmin etmedimi sizi...bulamadınız mı bir açık..
mesela ben kimseye "tapmam" dememişsiniz...sahi "ilah"ınız kim sizin...?
geçelim...bana ne...kim olursa olsun...yakışıklısın ya ben ona bakarım....hehehe
yanlış anlama...yakışıklı insanlar...düzgün insanlardır...o mana da..başka tarafa çekmezsin umarıım...:)
...
bu konuda tabiki ak partinin gücünü arkama alıyorum...ama başka konularda da bu gücü alacağım anlşamına gelmez...
dedim ya bende öle klasik parti taraftarlığı yoktur...
....
"ben türküm diyen her kürdün...başımızın üzerinde yeri var..." mantığıyla..sen mahallendeki kürt çocukları çok seversin...nede olsa...o kürtler..."ne mutlu türküm diyene" kürtleri...:)
peki bir türk olarak...şu cümle içinize sinermi..."ben kürdüm diyen her türkün başımızın üstünde yeri var..."
bunu kabul edermisiniz...
geçelim....
ben diyorum ki....
Bir halkin dilini yasaklamak zulümdür,
Bir halkin türkülerini yasaklamak zulümdür,
Bir halkin Manilerini yasaklamak zulümdür
Bir halkin Masallarini yasaklamak zulümdür
... ...
Bu zulümleri onaylyanlar zalimdir
Bu sulümlere ses cikarmayanlar zalimdir.
Bu zulümlere karsi savasmayanlar zalimdir

Ben artik zalimlerin safinda olmak istemiyorum
ve masum kürt halkına el verelim diyorum...el verelim ki..pkk ve dtp..kahrolup gitsin...!!!
.....
güneşi göremeyebilirsin...
bari ampülü gör..bak onun sayesinde .."suçlu" paşalar mahkemelere çıkıyor..darbelere artık kimse cüret edemiyor..ergenekon yargılanıyor...ve bu açılım ile pkk yok edilme aşamasında...
şimdi sen bana... "iyi de bunlarıda daha önce yazmıştın".. diyceksin...
ve bende sana...."napayım..anlamıyosun ki..."....diyorum...:)
saygılar artizz arkadaşım...:)

Volkan
20-09-2009, 01:45
konu şehit konusundan yıne kürt açılımı konusuna kurt acılımından birbiriniz arasında olan tartışmalara dönüo. Konu içeriği değiştiği için

Konu kapanmıştır.