PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dreamboxu Laptop Eterneti Üzerinden İnternete Bağlanması (Wriles Kullananlar için)

Volkan
10-09-2009, 19:47
Burda Anlatacağım uygulama Vista 32 bit işletim sistemi ve Windows 7 ultımedıa 64 bir işletim sistemi üzerinde uygulanmıştır. Özellikle Windows 7 kullanıcıları 3 maddeki B açıklamasına dikkat etsinler. Günümüzde Laptop lar artık masaüstü bilgisayarların yerini almaya başladı ve internet hizmeti veren firmalarında Wriles sistemlerıni artırmaları ve evde kullandığımız yada komşularla ortak kullandığımız wrıles modemlerle internete bağlanmaktayız. Tabi burda evde diğer kullandığımız cihazlarda kablolu bağlantı gerekebiliyor bunlardan biride dreambox yani bizim tabirimizle rüya kutumuz. Normalde acces poınt ilede dreamboxu nete bağlayabiliriz ama burda hem masrafsız hemde daha basit bir yol ile dreamboxu nete bağlayıp dosya indirebilir serverimizi kullanabiliriz.

Lazım olan ekipmanlar

1. Croos eternet kablo
2. Laptop (Wrıles ile nete bağlanan)
3. Dreambox

1. İlk olarak Laptopumuzdan BAŞLAT menüsünden AĞ kısmına giriyoruz.

Only the registered members can see the link

2. AĞ menüsünde yukarıda bulunan Ağ ve Paylaşım merkezınden Ağ Bağlantılarını Yönet kısmına giriyoruz.

3. Ağ Bağlantılarını Yönet kısmında özellikle ilk dikkat etmemiz gereken nokta Yerel Ağ Bağlantısının ETKİN olması gerekir eğer ETKİN değilse etkinleştiriyoruz. Daha sonra Koblusuz Ağ bağlantısının üzerinde Sağ tuş yapıp Özelliklerden Paylaşıma giriyoruz ve Paylaşımı devreye alıyoruz. Burda özellikle WİNDOWS 7 kullananlar B maddesini iyi okusunlar.

B: Windows 7 de paylaşım menusunde Ev ağı bağlantı menüsi vardır burda bilgisayarınızın Yerel Ağını yanı kablolu bağlantısını seçmelisiniz özellikle bu kısımda bilgisayarınızda kaç tane bağdaştırıcı varsa çıkar Wifi - Bluetooht gibi ama dediğim gibi burda Yerel ağı seçmelisiniz. Sonrasında Paylaşımı aktifleştirdikten sonra ayarlar kısmından devam edebilirsiniz. Ayrıca paylaşım ayarları bittikten sonra Vistada olduğu gibi İnternet Gatwey çıkmaz geri kalan kısımlar aynı. Win 7 deki püf noktası bu kadar. Ben win 7 de hem dreambox hemde atlantayı çalıştırdım bu şekilde.

4. Paylaşımı aktifleştirdikten sonra aynı menüde olan Ayarlar kısmına giriyoruz bu kısımda Güvenli Web Sunucusu(Only the registered members can see the link) ve Web Sunucusu(HTTP) işaretleyip her iki seçeneği seçip DÜZENLE seçeneğini kulanıp karşımıza gelen menüde Laptopumuzun IP sini yada Bilgisayar Adını yazıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra tüm menülerden TAMAM a tıklayıp çıkıyoruz.

5. Kablosuz Ağı Paylaşıma açtığımız zaman ilk başta BAŞLAT müsünden girdiğimiz AĞ kısmında İnternet Gatewey Device Kısmı çıkar. Bu simgeye çift tıklayarak hem aktif hale getiriyoruz hemde Yerel Ağ bağlantısının yeni bir ıp gurubu almasını sağlıyoruz. Aktif olduğu zaman bilgiler gelir.

6. İnternet gatewey aktif ettikten sonra Ağ Bağlantılarından Yerel Ağ Bağlantısının Aldığı Ip adresıne bakıyoruz. Bunun için Yerel Ağ bağlantısı üzerinde sağ tuş yapıp özelliklere giriyoruz özelliklerden İnternet Protokolü sürüm 4(TCP/IPv4) kısmına giriyoruz. Burda benım bilgisayarımın Yerel Ağ bağlantısı 192.168.0.1 almış. Normalde Modemın IP gurubu 1 ama burda varsayılan ağ geçitleri çakışmaması için farklı bir IP gurubu atanıo. Laptoumuzun wrıles ınternet bağlantı IP si 192.168.1.2 iken eternet kartımız 192.168.0.1 oldu bu kısımda hiç birir işlem yapmadan çıkıyoruz.

7. Eternet Kartının IP gurubunu da öğrendikte sonra Laptopla işimiz bitti. Şimdi Dreamboxa IP ayarlarını yapmaya geldi. İletişim kurulumunda Dreambox a eternet kartımızın IP gurubu ile aynı olan bir IP veriyoruz ben 192.168.0.100 verdim. Nameserver ve gatewey de 192.168.0.1 verdım ve kayıt ettım.

LAPTOP ve DREAMBOX un ayarlarını tamamladıktan sonra croos kablo ile bağlantıyı yapıyoruz. Bundan sonrasında serverinizdeki kanalları izleyin yada dosya indirin seçim sizin. Bu konu ile bir çok soru vardı inşallah yardımcı olabilmişimdir. Herkeze kolay gelsin. Selametle.

Volkan
10-09-2009, 20:59
XP işletim sistemli Laptopum olmadığı için deneme şansım olmadı ama farklı olacağını sanmıyorum ama xp li bir makina bulursam ondada denerim farklı olan bir nokta varsa açıklarım.

coscos1222
10-09-2009, 21:08
Eline saglık cok güzel bir calışma olmuş Tebrikler

pencere77
11-09-2009, 00:36
güzel olmuş.birde xp li olursa çok daha iyi olacak

*-*trixter*-*
11-09-2009, 01:08
eline sağlık güzel bir paylaşım olmuş

optik burak
24-09-2009, 15:44
güzel çalışma olmuş ama wrilesi ta intermet hızı düşüyor

fedo
18-11-2009, 19:37
arkadaşlar ben denedim ama bir türlü çalıştıramadım

Volkan
18-11-2009, 20:01
işletım sıstemı ne

ferhattam35
17-12-2009, 11:31
Hocam ben de dreambox almayı düşünüyorum, wriles ile leptop tan nete bağlanıyorum..benim bir sorum olacak, şimdi burada modem ile dreambox arasında mı bi bağlantı olacak yoksa leptop ile dreambox arasında mı..çünkü modem ile benm işim olmuyo..bir de bu kablo normal ethernet kablosu oluyor dimi..

Volkan
17-12-2009, 14:40
Hocam ben de dreambox almayı düşünüyorum, wriles ile leptop tan nete bağlanıyorum..benim bir sorum olacak, şimdi burada modem ile dreambox arasında mı bi bağlantı olacak yoksa leptop ile dreambox arasında mı..çünkü modem ile benm işim olmuyo..bir de bu kablo normal ethernet kablosu oluyor dimi..

bu işlemin amacını yukarıda açıkladım ama tekrar açıklıyorum eğer evinizde modem yoksa komşudan yada başka yerden wriles bağlantı alıyorsanız dreame gerekli olan internet bağlantısını laptop üzerinden bu şekilde verebilirsiniz. Ama evinizde modem var ise bence direk modemden kablo çekerek dreame internet verin.

Ayrıca normal internet kablosuda olur cros kabloya gerek yok. Eski lan kartlarında cross ihtiyaç duyuluyor ama son laptoplarda ve yenı eternet kartlarında bu şekilde normal kablolar çalışıyor.

ferhattam35
17-12-2009, 16:23
saolasın volkan..modem evde yok alt katta old.için wriles ile bağlanıyorum ben..o yüzden altkattan dreamboxa kablo cekmek zor olacaktı wriles işi iyiymiş sevindim şimdi bak :) volkan şimdi ben drembox aldığımda servera da abone olduğum zaman senin gösterdiğin adımları uygulayarak sorunsuzca dreamboxa prog.indirebilir ve kanalları izliyebilir miyim?

ferhattam35
17-12-2009, 16:32
bir de hangi dreamboxu tavsiye edersin (ekonomik olanlardan) örneğin 500 s 1.kalite klon iyi mi sence..

talipygt
28-04-2010, 22:06
VOLKAN kardeş sizin anlatımınız gerçekten çok güzel olmuş fakat birde XP için yaparsanız çok sevineceğiz ben ve benim gibilerin ihtiyaçlarına çevap verecektir.(İnternet Gatewey Device Kısmı çıkar) dediğiniz bölüm XP de yok sanırım varda bizmi bulamıyoruz onuda tam bilemiyorum.İlgilenirseniz seviniriz.

yahyasafak
12-09-2010, 03:12
usta peki acces poınt le nasıl baglanabilirim

Volkan
12-09-2010, 12:02
usta peki acces poınt le nasıl baglanabilirim

ilk önce hem modem hemde acces poıntın birbiri arasında uyumlu olup olmadığını bilmelısın sonrasında acces ile modem arası köprü denılen tunel programlaması yapılıyor ama pek sağlıklı calışmadığını söyluyorlar.

seremir
12-09-2010, 12:22
vollkan usta emeğine sağlık güzel paylaşım

bbccc
14-09-2010, 17:40
xp için de açıklama yapabilirmisin

serkansgrl
30-09-2010, 11:56
Arkadaslar xpdede islem tmmdir ayarlar tmm ustelik vodafone 3g usb stick kullaniyorum

A.Bozoğlu
30-09-2010, 16:26
Benzeri şekilde vodafon aylık 100mb internet (8tl.) alıp cep telefonunu netbook ve laptop'a modem olarak tanıtıp laptop yada netbook'tan dreambox'a ethernet verenler var. evinde neti olmayanlar için güzel bir uygulama paylaşım için teşekkürler.

@DrAgOn
01-10-2010, 01:07
gerçekten güzel görsel ve yazım bakımından iyi bir anlatım olmuş teşekküler sayın admin arkadaşım.

mekan16
01-10-2010, 01:19
teşekkürler

nurettin01
01-10-2010, 13:50
sayın serkansgrl yazınızı gezerken gördüm.bende uzun zamandır xp olanını arıyordum.nasıl yapıldığını anlatırsanız ona göre bizde yaparız.selamlar.

coscos1222
01-10-2010, 13:55
Walla ben win 7 de yapamadım ugraşmaya devam

Volkan
01-10-2010, 17:06
Walla ben win 7 de yapamadım ugraşmaya devam

akşam yapıpı tarif ederim. :)

coscos1222
01-10-2010, 17:55
akşam yapıpı tarif ederim. :)

İlgin icin Teşekkürler

nurettin01
02-10-2010, 16:22
volkan ustam hangisi için söylüyorsunuz.xp mi win 7 için mi.selamlar.

sevketekiz
03-10-2010, 12:04
bu windows 7 ile vistada da gecerlimi

Volkan
03-10-2010, 12:54
bu windows 7 ile vistada da gecerlimi

tabiki zaten burda mantık ağı paylaştırmak.

Volkan
03-10-2010, 12:58
coscos yukarıdakılerı aynen yap satece gatwey çıkmaz ona gerek yok ağı paylaşıma acıp http Only the registered members can see the link işaretledikten sonra eternetın ıp sıne bak ona göre dreame ıp vermen yeterlı.

Baran99
24-10-2010, 04:04
Volkan hocam merhaba windows 7 de bunu gerçekleştirmek istiyorum bazı ayarlamaları yaptım Wireless ayarlarından paylaşıma açıp Htpp ve Only the registered members can see the link lerine çentik fala nattım ancak windows 7 de baglantı ayarlarında İnternet Gatewey Device görünmüyor o olmadan yapamaz mıyız? Birde bir başka forumda KAblosuz Baglantı ve Yerel Ag baglantıs simgelerini CTRL tuşuna basılı tutarak her ikisinide seçtikten sag tıklayıp BAGLANTILARI KÖPRÜLE seçeneği var onu yaptıgımda Ag baglantısı oluşturmak için İnternet Baglantısı Paylaşımı tarafından kullanılmayan en az iki lan veya Yüksek hızlı internet baglantısı seçmelisiniz diye uyarı alıyorum bu konuda yardımcı olabilirsiniz?

Yukarıdaki yazıyı buğün gördüm gateway e gerek olmadığını söylemişsiniz, peki Paylaşımı verip gerekli ayarları yaptıktan sonra Yerel ağ Bağlantısı Tanımlanamayan Ağ olarak belirtiliyor, ve Ağın Paket kısmına baktığımda sürekli gönderiyor ama Karşıdan alma ''0'' buda cihazla bağlantıyı gerçekleştiremediğini gösteriyor. Acaba Yerel Ağ baglantısına net sağlayamadıgımız için olabilir mi?

serkansgrl
24-10-2010, 15:26
sayın serkansgrl yazınızı gezerken gördüm.bende uzun zamandır xp olanını arıyordum.nasıl yapıldığını anlatırsanız ona göre bizde yaparız.selamlar.

arkadaşlar utadımın anlattıgı gıbı maksat agı paylaşmak zaten bu olayda herkesın yaptıgı hata sadece ıp hatasıdır bu olay zeten usb mobıl modem uzerındende mumkundur ve zaten net work çalışma sistemınden az bıraz anlayan olayı çözer yardım isteyen arkadaşlarımıza teamwier uzerınde yardım edebılırımm

Baran99
26-10-2010, 18:33
arkadaşlar utadımın anlattıgı gıbı maksat agı paylaşmak zaten bu olayda herkesın yaptıgı hata sadece ıp hatasıdır bu olay zeten usb mobıl modem uzerındende mumkundur ve zaten net work çalışma sistemınden az bıraz anlayan olayı çözer yardım isteyen arkadaşlarımıza teamwier uzerınde yardım edebılırımm

Hocam merhaba valla yardım edersen çok sevinirim, evet olay çok basit pc de mevcut olan baglantıyı ağ paylaşımı yaparak ağa baglı olan Ethernet baglantısına internet vermiş oluyoruz.Ama gel gör ki bir türlü yapamadım.

Win7 kullanıyorum, Wireless baglantıyı paylaşıma açıyorum yerel ağ baglantıda da Tcp/İp ksımına gelince ip gir deyince zaten direkt otomatik ip atanıyor ama Yerel ag baglantısı yani Ethernette bir süre kum saati bekledikten sonra TANIMLANAMAYAN AĞ olarak kalıyor. Bu durumda Ethernetimize Net Gelmemiş oluyor. Tanımlanamayan ağ ı engelleyen sebepler guvenlik duvarları, anti virüs veya modemden ip alamadığı durumlarda çıkan bir durumdur. Güvenlik duvarlarını pasif ettim ağları yok say dedim. Avtivirüs kaldırdım. Ama hala Tanımlanamayan ağ dedi. İnterneti şu şekilde alıyorum

Modem > Acces Point > Laoptop Pcim (Wireless) Bağlantı > Ethernet > Dreambox

:warn:Acaba Wireless Ağı paylaşıma açtıktan sonra Lan Ethernet baglantıyı direkt MODEM veya ACCESS POİNTle ilişkilendirmem mi gerekiyor?

Ekran görüntüsü
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

serkansgrl
19-12-2010, 21:08
Hocam merhaba valla yardım edersen çok sevinirim, evet olay çok basit pc de mevcut olan baglantıyı ağ paylaşımı yaparak ağa baglı olan Ethernet baglantısına internet vermiş oluyoruz.Ama gel gör ki bir türlü yapamadım.

Win7 kullanıyorum, Wireless baglantıyı paylaşıma açıyorum yerel ağ baglantıda da Tcp/İp ksımına gelince ip gir deyince zaten direkt otomatik ip atanıyor ama Yerel ag baglantısı yani Ethernette bir süre kum saati bekledikten sonra TANIMLANAMAYAN AĞ olarak kalıyor. Bu durumda Ethernetimize Net Gelmemiş oluyor. Tanımlanamayan ağ ı engelleyen sebepler guvenlik duvarları, anti virüs veya modemden ip alamadığı durumlarda çıkan bir durumdur. Güvenlik duvarlarını pasif ettim ağları yok say dedim. Avtivirüs kaldırdım. Ama hala Tanımlanamayan ağ dedi. İnterneti şu şekilde alıyorum

:warn:Acaba Wireless Ağı paylaşıma açtıktan sonra Lan Ethernet baglantıyı direkt MODEM veya ACCESS POİNTle ilişkilendirmem mi gerekiyor?

Ekran görüntüsü
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

pm olarak ıletişime gec yardım edeyım çözemedıysen

virtue
30-12-2010, 22:14
Mrb, Dm500 kullanıcısıyım. Laptop ile wireles internet bağlantımı Cross kablo ile vista işletim sisteminden bu baslığı takip ederek yaptım ve 2 aydır kullanıyordum. Laptopa win 7 64 bit kurdum, ayarları aynen yaptım ama tanımlanamayan ağ yüzünden bağlantı kuramadım.

Baran99 un aynı problemi ile karsı karsıyayım. Gateway var eskisi gibi calısıyor gozukuyor. hatta yerel bağlantıdan veri akısında da sorun yok gidip geliyor.

Cihazın ipsini yazdıgımda ara yüzüne ulasabiliyorum, kanal değişim vs yapabiliyorum ama internete girmediği için serverımı kullanamıyorum. Kaspersky i.s. 2011 kapattıysamda olmadı. Yapanlar yardımcı olursa sevinirim.

virtue
30-12-2010, 22:21
pm olarak ıletişime gec yardım edeyım çözemedıysen

Msj sayım ve yeni kullanıcı oldugum için msj atamıyorum. :tsk:

virtue
02-01-2011, 19:23
hala yapabilmiş değilim

A.Bozoğlu
06-01-2011, 22:36

tel n73 bluetooth ile w7 işletim sistemli netbook ile nete balanıyorum. ama (OTA) sağ tıklayamıyorum?

A.Bozoğlu
07-01-2011, 00:36
cabloyu değiştirdim ve ağ bağlatılarında birden çok ağ göründü. burdan sonrası için yarımcı olabilecek varmı?

Volkan
07-01-2011, 01:05
bu ekranda sol tarafta bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin diye bir yer olması lazım. oraya girmenız gerekiyor.

A.Bozoğlu
07-01-2011, 01:17
bu ekranda sol tarafta bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin diye bir yer olması lazım. oraya girmenız gerekiyor.

evet üstat var sonrasında ne yapmam gerekiyor (pc ile pek aram yok) yönlendirirsen sevinirim.

A.Bozoğlu
07-01-2011, 16:12
güncel:(

A.Bozoğlu
09-01-2011, 13:47
malesef w7 starterde ağ köprüsü oluşturulamadığından alet nete bağlanmıyor. benim gibi uğraşıpta takılan arkadaşların bilgisine.

Ağ köprüsü. Windows 7 Starter çalıştıran bir bilgisayar ağ köprüsü oluşturamaz, ancak bir ağ köprüsünün parçası olarak farklı bir ağdaki bilgisayarlarla iletişim kurabilir. Ağ köprüsü oluşturmak için, Windows 7'nin Starter'dan başka bir sürümünü çalıştıran bilgisayarı kullanmanız gerekir.

A.Bozoğlu
10-01-2011, 17:01
Bugün netbook'a uğraşarak w7 home premium yükledim. artık ağ köprüsü oluşturabilicem.:)

zorlu
19-02-2011, 13:59
ben de denedi win7de 64 bitde ama yapamadım
yardımcı olabilirmisini yada 64 bit win7 de olmuyormu??

asderfor
19-03-2011, 15:17
Burda Anlatacağım uygulama Vista 32 bit işletim sistemi üzerinde uygulanmıştır. Günümüzde Laptop lar artık masaüstü bilgisayarların yerini almaya başladı ve internet hizmeti veren firmalarında Wriles sistemlerıni artırmaları ve evde kullandığımız yada komşularla ortak kullandığımız wrıles modemlerle internete bağlanmaktayız. Tabi burda evde diğer kullandığımız cihazlarda kablolu bağlantı gerekebiliyor bunlardan biride dreambox yani bizim tabirimizle rüya kutumuz. Normalde acces poınt ilede dreamboxu nete bağlayabiliriz ama burda hem masrafsız hemde daha basit bir yol ile dreamboxu nete bağlayıp dosya indirebilir serverimizi kullanabiliriz.

Lazım olan ekipmanlar

1. Croos eternet kablo
3. Dreambox

2. AĞ menüsünde yukarıda bulunan Ağ ve Paylaşım merkezınden Ağ Bağlantılarını Yönet kısmına giriyoruz.

3. Ağ Bağlantılarını Yönet kısmında özellikle ilk dikkat etmemiz gereken nokta Yerel Ağ Bağlantısının ETKİN olması gerekir eğer ETKİN değilse etkinleştiriyoruz. Daha sonra Koblusuz Ağ bağlantısının üzerinde Sağ tuş yapıp Özelliklerden Paylaşıma giriyoruz ve Paylaşımı devreye alıyoruz.

4. Paylaşımı aktifleştirdikten sonra aynı menüde olan Ayarlar kısmına giriyoruz bu kısımda Güvenli Web Sunucusu(Only the registered members can see the link) ve Web Sunucusu(HTTP) işaretleyip her iki seçeneği seçip DÜZENLE seçeneğini kulanıp karşımıza gelen menüde Laptopumuzun IP sini yada Bilgisayar Adını yazıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra tüm menülerden TAMAM a tıklayıp çıkıyoruz.

5. Kablosuz Ağı Paylaşıma açtığımız zaman ilk başta BAŞLAT müsünden girdiğimiz AĞ kısmında İnternet Gatewey Device Kısmı çıkar. Bu simgeye çift tıklayarak hem aktif hale getiriyoruz hemde Yerel Ağ bağlantısının yeni bir ıp gurubu almasını sağlıyoruz. Aktif olduğu zaman bilgiler gelir.

6. İnternet gatewey aktif ettikten sonra Ağ Bağlantılarından Yerel Ağ Bağlantısının Aldığı Ip adresıne bakıyoruz. Bunun için Yerel Ağ bağlantısı üzerinde sağ tuş yapıp özelliklere giriyoruz özelliklerden İnternet Protokolü sürüm 4(TCP/IPv4) kısmına giriyoruz. Burda benım bilgisayarımın Yerel Ağ bağlantısı 192.168.0.1 almış. Normalde Modemın IP gurubu 1 ama burda varsayılan ağ geçitleri çakışmaması için farklı bir IP gurubu atanıo. Laptoumuzun wrıles ınternet bağlantı IP si 192.168.1.2 iken eternet kartımız 192.168.0.1 oldu bu kısımda hiç birir işlem yapmadan çıkıyoruz.

7. Eternet Kartının IP gurubunu da öğrendikte sonra Laptopla işimiz bitti. Şimdi Dreamboxa IP ayarlarını yapmaya geldi. İletişim kurulumunda Dreambox a eternet kartımızın IP gurubu ile aynı olan bir IP veriyoruz ben 192.168.0.100 verdim. Nameserver ve gatewey de 192.168.0.1 verdım ve kayıt ettım.

LAPTOP ve DREAMBOX un ayarlarını tamamladıktan sonra croos kablo ile bağlantıyı yapıyoruz. Bundan sonrasında serverinizdeki kanalları izleyin yada dosya indirin seçim sizin. Bu konu ile bir çok soru vardı inşallah yardımcı olabilmişimdir. Herkeze kolay gelsin. Selametle.

benım ıcın faydalı bır bılgı tsekkurler:clap2::

enverates
03-09-2011, 15:55
aynı şeklde yapıyorum dreambox a baglanıyor pc. ip adresini yazdıgımda cihaza baglanabiliyorum.ama cihaz internete baglanmıyor tanımlanmayan ag internet erişimi yok diyor.windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum önerilerinizi bekliyorum...

zuzzu
03-10-2011, 18:03
BENDE HALA ÇÖZMEDİMMMM. dreambox ıp sini girdiğimde içini görebiliyorum. fakat internet veremiyorum. offf

asparagaz1978
03-10-2011, 18:36
aynı şeklde yapıyorum dreambox a baglanıyor pc. ip adresini yazdıgımda cihaza baglanabiliyorum.ama cihaz internete baglanmıyor tanımlanmayan ag internet erişimi yok diyor.windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum önerilerinizi bekliyorum...

benımkıde arkadasın soyledıgınden oluyor yok mu yardım windovs7 ultımate de kurulmuyormu yoksa

asparagaz1978
03-10-2011, 18:56
Volkan hocam merhaba windows 7 de bunu gerçekleştirmek istiyorum bazı ayarlamaları yaptım Wireless ayarlarından paylaşıma açıp Htpp ve Only the registered members can see the link lerine çentik fala nattım ancak windows 7 de baglantı ayarlarında İnternet Gatewey Device görünmüyor o olmadan yapamaz mıyız? Birde bir başka forumda KAblosuz Baglantı ve Yerel Ag baglantıs simgelerini CTRL tuşuna basılı tutarak her ikisinide seçtikten sag tıklayıp BAGLANTILARI KÖPRÜLE seçeneği var onu yaptıgımda Ag baglantısı oluşturmak için İnternet Baglantısı Paylaşımı tarafından kullanılmayan en az iki lan veya Yüksek hızlı internet baglantısı seçmelisiniz diye uyarı alıyorum bu konuda yardımcı olabilirsiniz?

Yukarıdaki yazıyı buğün gördüm gateway e gerek olmadığını söylemişsiniz, peki Paylaşımı verip gerekli ayarları yaptıktan sonra Yerel ağ Bağlantısı Tanımlanamayan Ağ olarak belirtiliyor, ve Ağın Paket kısmına baktığımda sürekli gönderiyor ama Karşıdan alma ''0'' buda cihazla bağlantıyı gerçekleştiremediğini gösteriyor. Acaba Yerel Ağ baglantısına net sağlayamadıgımız için olabilir mi?

volkan usta yardımlarınızı beklıyoruz ne olur acıl

asparagaz1978
03-10-2011, 19:11

Ekran görüntüsü

arkadaslar yardımlarınızı beklıyoruz

Volkan
04-10-2011, 00:16
Gerekli anlatım birinci mesaja eklenmiştir. 3 maddeki B açıklamasını iyi okuyunuz. Ayrıca yerel ağ bağlantısında Tanımlanamayan ağ çıkması normaldir ama nete bağlanırsınız sorun olmaz. Herkeze kolay gelsin.

NOT : Bu çalışma bizzat tarafımdan test edilerek yapılmıştır başka yerlerden kopyala yapıştır değildir.

asparagaz1978
04-10-2011, 15:27
Burda Anlatacağım uygulama Vista 32 bit işletim sistemi ve Windows 7 ultımedıa 64 bir işletim sistemi üzerinde uygulanmıştır. Özellikle Windows 7 kullanıcıları 3 maddeki B açıklamasına dikkat etsinler. Günümüzde Laptop lar artık masaüstü bilgisayarların yerini almaya başladı ve internet hizmeti veren firmalarında Wriles sistemlerıni artırmaları ve evde kullandığımız yada komşularla ortak kullandığımız wrıles modemlerle internete bağlanmaktayız. Tabi burda evde diğer kullandığımız cihazlarda kablolu bağlantı gerekebiliyor bunlardan biride dreambox yani bizim tabirimizle rüya kutumuz. Normalde acces poınt ilede dreamboxu nete bağlayabiliriz ama burda hem masrafsız hemde daha basit bir yol ile dreamboxu nete bağlayıp dosya indirebilir serverimizi kullanabiliriz.

Lazım olan ekipmanlar

1. Croos eternet kablo
3. Dreambox

3. Ağ Bağlantılarını Yönet kısmında özellikle ilk dikkat etmemiz gereken nokta Yerel Ağ Bağlantısının ETKİN olması gerekir eğer ETKİN değilse etkinleştiriyoruz. Daha sonra Koblusuz Ağ bağlantısının üzerinde Sağ tuş yapıp Özelliklerden Paylaşıma giriyoruz ve Paylaşımı devreye alıyoruz. Burda özellikle WİNDOWS 7 kullananlar B maddesini iyi okusunlar.

B: Windows 7 de paylaşım menusunde Ev ağı bağlantı menüsi vardır burda bilgisayarınızın Yerel Ağını yanı kablolu bağlantısını seçmelisiniz özellikle bu kısımda bilgisayarınızda kaç tane bağdaştırıcı varsa çıkar Wifi - Bluetooht gibi ama dediğim gibi burda Yerel ağı seçmelisiniz. Sonrasında Paylaşımı aktifleştirdikten sonra ayarlar kısmından devam edebilirsiniz. Ayrıca paylaşım ayarları bittikten sonra Vistada olduğu gibi İnternet Gatwey çıkmaz geri kalan kısımlar aynı. Win 7 deki püf noktası bu kadar. Ben win 7 de hem dreambox hemde atlantayı çalıştırdım bu şekilde.

volkan usta yerel ag baglantı ıp numarası 192.168.1.37 aldı ben dreamboxa nasıl bır ıp vermelıyım

asparagaz1978
04-10-2011, 15:29
ayrıca nameserver ve gatevey ne olmalı dreambox 500s lutfen yardım

Volkan
04-10-2011, 20:45
Ip 192.168.1.100 ver
name ve gatewey de yerel ağ IP sını ver aslında ordada açıkca yazmışım ama iyi okumadın galiba.

ayrıca sorunlarınızı forum üzerinden yazın.

asparagaz1978
05-10-2011, 19:16
Ip 192.168.1.100 ver
name ve gatewey de yerel ağ IP sını ver aslında ordada açıkca yazmışım ama iyi okumadın galiba.

ayrıca sorunlarınızı forum üzerinden yazın.

volkan usta gucun yaptım win7dreambox ıle pc arasındakı baglantıyı lakın kanallar donmalı ne yapabılırım acaba

Volkan
05-10-2011, 19:19
kanallar donmalı ise yo wrıles sana uzak yada serverde problem var birde bu şekilde zaten stabil bir yayın alamazsın. Wrıles cekım gücü çok önemlidir.

özlem67
05-10-2011, 19:41
volkan ustam bende 3g vodem var bu işlemi yapabilirmiyim işletim sistemi windows 7 cihazda next 18500 hd

Volkan
05-10-2011, 20:13
tabıkı olur

35mmt35
07-05-2012, 16:03
volkan ustam,öncelikle bilgilerini paylaştığın için çok sağol.
dün şifresiz bir internet sağlayıcısından laptop eternet çıkışından dreambox 800hd receiverdan problemsizce bağlandım ve yayınları izledim. bir ara laptop ve dream box ın fişlerini çekip kapattık.sonra tekrar açtığımda herşey normal görünmesine rağmen kanallar açılmadı. lan connecting bağlı - ip doğrulandı -dns onaylandı herşey o***lenmiş durumda fakat yayınları açamadım. değiştirmem gereken bir ayar varmıdır acaba.
birde dreambox 800 de ip değiştirmesini nereden yapacağım.yardımcı olursanız seviniri.
saygılarımla

cengizim
08-03-2014, 04:27
öncelikle herkese selamlar

benim sorunum şu pc masa üstü xp
ağ bağlantı bağlandı diyor ama bağlanmıyor
pc den dreamboxa eternet kablosu ile bağlanıyorum
vadofone 3g modemle bağlanıyorum internete. ben daha once laptopla bağlanıyordum laptop arıza yapınca masa üstüne geçtim aynı ayarları yaptım ama bağlanmıyor...

192,168,0,213 dreambox
255,255,255,0
192,168,0,2
192,168,0,2
-----------------------------------------------
192,168,0,2 yerel ağ bağlantısı
255,255,255,0

addonsdan bir şey indiremiyorum cant roselve hostname hatası veriyor .
dreamboxa flashfxp ile bağlanabiliyorum dosyaları düzeliyebiliyorum server bilgisini giriyorum.
flashwizard pro ile bağlanıyor ama backubu değitirken yarıda kalıyor.

ama sorun nerde anlayamadım eternet kablasu da sağlam sorun sadece cant roselve hostname hatası

lütfen yardımlarınızı belkiyorum saygılar

tornadoksk
02-04-2016, 14:57
volkan kardeş bende windows 10 var network not ok çıkıyor bir defa alttaki 2 kırmızı yeşil oldu bir dahada olmadı delirtecek makine acilen yardım lütfen.