PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cem Garipoğlu sonunda yakalandı

SuruC
17-09-2009, 03:14
7 aydır aranan Münevver Karabulut'un katil zanlısı avukatları tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Cem Garipoğlu'nun yurtdışından değil İstanbul Bahçelievler'den Emniyete getirildiği alınan bilgiler arasında.

Şu anda Emniyet Müdürlüğü'ne gidip gitmeyeceği sorulan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut: " Ben ne söylediysem çıktı. 7 aydır bekliyorduk. Türk adaletine güveniyorum. Yalnız kimler yataklık yaptı ise saklanmasında yardımı olanların ortaya çıkması lazım. Basın yaralı babanın yanında oldu bu yaralı babaya merhem oldu. Doğru yazan oldu yanlış yazan oldu çok zorlu bir dönemden geçtim. Şu soru işareti var bu işi kılıfına mı uydurdular teslim mi oldu yakalandı mı tam anlamış değilim." dedi.

MUTAF
17-09-2009, 03:36
Zanlının, 17 Eylül 2009 saat 00.45 itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözlem altına alındığı kaydedildi. Zanlının, ailesi tarafından avukatına teslim edildiği belirtildi ve Bahçelievler'de polise verildiği kaydedildi.İstanbul Valisi Güler, "Zanlıyı avukatı Bahçelievler'de teslim etti. Nerede saklandığına dair henüz bilgiler yok" dedi.
Cem Garipoğlu, doktor kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilecek.Konuyla ilgili açıklama, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü tarafından yapıldı.

ZANLI GÖZALTINDA
İstanbul Valisi Muammer Güler, 'Zanlı gözlem altında' dedi ve şöyle devam etti:"Cinayetle ilgili 165 ihbar değerlendirilmiştir.... Devlet sözünü yerine getirmiştir. Bundan sonrası yargının görevi. Türk adaletinden kimse kurtulamaz. Öncelikle konuyla ilgili sıkı takip ve özel yürütülen çalışmalar nedeniyle il emniyet müdürü ve arkadaşlarını kutluyorum. Celalattin Cerrah ve çalışma arkadaşlarını da kutluyorum" dedi.
Vali Güler, "Failin yakalanmasına yönelik İçişleri Bakanı ve Başbakan'ın da takipleri vardı. Zaman zaman bilgi aldılar. Gözaltına alındığı bilgisini onlara da verdik. Polisin yakalama, ele geçirme ve adliyeye çıkarma işi tamamlanmıştır. BUndan sonrası yargının" dedi.

ÇAPKIN: ARKADAŞLARIMI KUTLUYORUM
İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başta İstanbul Valisi olmak üzere çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Faillerin yakalanması devletin görevidir. Olayın başından beri polis teşkilatı yoğun çalışmaya girişti. Kriz masası ve diğer birimlerle Türkiye'deki polis teşkilatında tedbirler alımıştı. Daha önce söylendiği gibi son bir haftada çember daraltılmıştı. Bunun sonucu da bugün şüpheli yakalanmıştır. Arkadaşlarım sorumluluklarını yerine getirdiler. Görev alan bütün arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
"Şüpheli yakalandı. Ailenin acısı dinmez elbette ama umarız belli miktarda hafifler" diyen Çapkın, "Pekçok ihbar olmuş, bazıları asılsız çıkmış, böyle olacağı düşünülmesine rağmen hepsi değerlendirilmiştir. Arkadaşlar her şeyi değerlendirerek bugüne gelliler.Basın olarak, olayı sıcak tutarak çözüme destek olduğunuzu düşünüyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

OLAY
Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Beşiktaş'ın Etiler ilçesindeki bir çöp konteynırında, vücudu başından ayrılmış şekilde bulunmuştu.Katil zanlısı Cem Garipoğlu, o günden sonra aranmaya başlanmıştı.

SuruC
17-09-2009, 03:43
Only the registered members can see the link

Etiler'de 3 Mart 2009'da parçalanmış cesedi bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, bugün saat 00:45'te avukatları tarafından Bahçelievler'de polise teslim edildi.

Nihat ULUDAĞ - Mustafa ŞEKEROĞLU - Habip ATAM / AHT

Cem G., teslim olduğu sırada polise şunları söyledi: "Ağabey, babamın cezaevinde olması beni çok üzdü bu cinayetle ilgili olarak bilmediğiniz çok şey var. Ailemin cinayetle hiçbir ilgisi yok. Ben size her şeyi anlatacağım" dedi.

Yakalandığında tanınmayacak bir halde olmayan Cem Garipoğlu şu anda Adli Tıp'a götürülüyor.

tamer41
17-09-2009, 09:24
ne anlatacakmış ............................. kılıfına uyduruldu bişeyler galiba (biyerleri tutuşan sakal bırakıyo bide sakala ii bakmazlar)

wtwt99
17-09-2009, 10:01
zaten ekimden önce teslim olacak dediler firari oldugu zaman zaten basın yolu ıle kılıfıda hazırladılar kıskanclık dıye cani bir katile hala iyi davranıyorlar acaba sıradan bir vatandaş olsaydı boylemı olurdu

numbai
17-09-2009, 10:59
inşallah en ağır şekilde cezalandırılır..

savaş17
17-09-2009, 11:29
en sonunda ortaya cıktı adi şerefsiz cem yaptıklarının cezasını ömür boyu cekecek

osmann
17-09-2009, 12:17
yakalanma yok...teslim olmuş...
son onyılın gündemini en çok oluşturan haberlerden biri buydu herhalde...kaç ay devam etti... açılım bu kadar sürecekmi bakalım?
selametle...

wtwt99
17-09-2009, 13:16
teslim olma olayın ardında ekim ayında 18 yaşına girme yatıyor tamamen ince hesaplar en az cezayı alıp çıkacak

wtwt99
17-09-2009, 14:14
Münevver'in cesedi bavula sığmadığı için cesedi testereyle parçalayıp gitar kutusuna koydum

- Etiler'deki cesedi bıraktığım yeri rasgele seçtim

- Yurtdışına çıkmadım, bilmediğim bir yere beni bir kişi götürdü

- Tanımadığım bir kişi bilmediğim bahçeli bir eve götürdü, o evde kaldım

- Olayda satanizm yok

- Çok üzgünüm o ölmeseydi ben ölseydim

- Bahçeşehir'deki evde 700 bin dolar yoktu

- Daha önce yakalanıp bırakılmadım.................. iyi ögrenmiş rolünü

kucer06
17-09-2009, 14:34
Teslim olduğuna göre demekki her şey kılıfına uyduruldu.Zaten zemin hazırlanmıştı yok cem 17 yaşında yaşı küçük çocuk,yok bu olayda tahrik vardı,mahkemedeki iyi hali de göz önünde bulundurulur ve iyi bir ücret ödenmiş tanınmış bir ceza avukatı da işi halledecektir.Olan kızcağıza ve ailesine odu.

MUTAF
17-09-2009, 15:48
istanbul baro başkanı ;
suçu işlediği tarihteki yaşı ile yargılanacak.

yani 18ine girse bile bu bişey ifade etmeyecek. suçu 18 yaşından küçükken işlemiş..

kılavuzlu
17-09-2009, 16:45
ya arkadaşlar bakıyomda bu ülkede kanunlar bile hep zenginden yana baksana (keşke böyle bişey olmasaydı) bu işi sıradan bir vatandaş yapsaydı nolurdu cevap malum adam 7 ay istanbul da saklanacak bizim emniyet mit bulamayacak babası amcası sorgulanacak nasıl sorguysa .......... ben inanmıyorum bu adalete yine çoooook az bir cezayla çıkacak elini kolunu sallayacak oh ne ala ne ala söz çok ama buraya yazılamaz saygılar sunarım.

wtwt99
17-09-2009, 17:05
aklıma yasin hayal geliyor yok kemik yasi yok bu yok şu bencede basın yolu ile zemin hazırladılar tahrık var hesapı madem bu çoçuk bu kadar orgazine bir cinayeti nasıl işler

toycan
17-09-2009, 17:35
ya ne olduda hepimiz ermeniyiz diyenlere bak adam kıtır kıtır kesmiş şimdi işi kılıfına uydurdular işlem tamam teslim oldu yarın artiste olur ATATÜRKçü düşünür yazar asker hakim ne varsa evlerinden aldılar ne oldu ermeniye çokmu parası vardı yoksa hergesin ermeni olduğu memlekette saklamak mı kolaydı

wtwt99
18-09-2009, 19:10
Öldürülen liseli Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ile katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu arasında arabuluculuk yaptığı gerekçesiyle gündeme gelen gazeteci Cemil Baran, yeni iddialar ortaya attı. Garipoğlu Ailesi'nden yaklaşık 25 kişinin gözaltına alınacağını öne süren Baran, teslim olan Cem Garipoğlu'nun ifade verdiği adliye binası yakınına asılan pankartı Hayyam Garipoğlu'nun planladığını öne sürdü.

Cemil Baran, Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Teslim olan Cem Garipoğlu'nun sadece 6 yıl hapis yatıp çıkacağını iddia eden Baran, "07.07.2009 tarihinde Cem Garipoğlu'nun yakalandığını söylediğim için gözaltına alındım. Bana psikolojik işkence yapıldı. Ben Cem'in yakalandığını ilk olarak noterden tasdik etmek istedim ama noter bunu kabul etmedi. Polis beni gözaltına aldığında Süreyya Karabulut ve Hayyam Garipoğlu'nu çektiğim gizli kamera görüntülerine el koydu" dedi. Cemil Baran, cinayete ilişkin Garipoğlu Ailesi'ne mensup 20-25 kişinin daha gözaltına alınacağını öne sürdü. Katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, Münevver Karabulut'un evine yakın bir yerde teslim edilmesinin tesadüf olmadığının altını çizen baran, "Cem Garipoğlu belki kendisi yurtdışına çıkmadı ama başka bir sahte kimlikle çok defa yurtdışına gidip geldi. Süreyya Karabulut'un kafayı yemesi benim yüzümdendir. Hayyam Garipoğlu'nun telefonunu bana Süreyya Karabulut verdi. 'Aracıya gerek yok, al bu numarayı görüş kalemi kıralım' dedi. Süreyya Karabulut'a çağrı yapıyorum. Ahmet isimli şahsı açıklasın. Ahmet, yüksek rütbeli bir şahıs. Kendisi, Ahmet'in bir arkadaşının bacanağı olduğunu söyledi. Cem, Münevver Karabulut'u tek başına öldürmedi, 6 kişi Münevver'i canlı canlı kesip doğradı. Cem gözaltına alındı ama cinayetin arka tarafı var" diye konuştu.

Bazı kurum ve kişilerin kurtarılmak istendiğini iddia eden Cemil Baran, özellikle Hayyam Garipoğlu ve Kasım Garipoğlu'nun kurtarılmaya çalışıldığını öne sürdü. Cemil Baran, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatında da çürük elmalar var. Bunlar temizlensin. Hayyam Garipoğlu bana 'bu kasetleri medyaya verirsek iyi olur' dedi. Ben de 'bunları verirsek Süreyya Karabulut kahrından ölür' dedim. O da, 'ölürse ölsün, gereksiz adam' diye konuştu. Gece saat 1'lerde benim ofisime geliyordu. Süreyya Karabulut'un acı çekmesinden hoşlanıyordu. Buradan Süreyya Karabulut'a sesleniyorum; 'Gel bu Ahmet'i açıklayalım'. O pankartı oraya Hayyam Garipoğlu astırdı çünkü Süreyya Karabulut'un acı çekmesinden zevk alıyor. Emniyette bana işkence yapıldı. Cinayet büro amirine sesleniyorum; sen bu cinayetin arkasını çözmek istiyorsan, o işkenceleri Hayyam Garipoğlu'na da yap. Garipoğlu Ailesi'nden 20-25 kişi gözaltına alınacak. 48 saat işkence yaptılar. 'Bunların yalan olduğunu söyle ve İstanbul'u terk et' dediler. Ben, bu cinayet çözülene kadar buradayım" açıklamasında bulundu.

ercanakman
18-09-2009, 22:31
Allah kimsenin başına böyle bir durum vermesin.
Hem ölene hemde öldürene yazık oldu birisi mezara diğeri ise hapise her ne olursa olsun bunun vicdan azabı ile yaşamak zordur.

nedimkor
19-09-2009, 00:24
Allah kimsenin başına böyle bir durum vermesin.
Hem ölene hemde öldürene yazık oldu birisi mezara diğeri ise hapise her ne olursa olsun bunun vicdan azabı ile yaşamak zordur.

hangi vicdan azabı neredeyse ölen kızı suçlayacak bunlar....

wtwt99
21-09-2009, 11:03
"AHMET KİM BİLİYORUZ"
Aracı Cemil Baran'ın, cinayetteki kilit ismin Ahmet olduğunu söylediğine dikkat çeken Altınyurt, "Biz bu Ahmet'in kim olduğunu biliyoruz. Cinayetin arka bahçesindeki kişi Ahmet. Türkiye de bu Ahmet'i tanıyor. Yakalandığı zaman 'aaa o Ahmet'miş' deyeceksiniz. Son derece profesyonel biri. Organize çalışmış. Münevver'in cesedinde Adli Tıp raporuna göre 29 bıçak darbesi var. Bunun 5'i öldürücü. Cinayette bıçak ve testere kullanılmış. Testere bulundu. Adlı Tıp raporu, 'birden fazla bıçak kullanılmış' diyor. O zaman bu bıçaklar nerede? Olaydaki diğer kişiler saklanıldığı gibi, bıçaklar da saklanılıyor" dedi.

"HERKESİN HABERİ VAR"
Önce Cem'i İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın kaçırdığını düşündüğünü anlatan Altınyurt, "Ahmet adlı kişiyi öğrendik. O kadar profesyonel biri ki o sakladı, kanları o temizledi. Organizasyonun başında o vardı" diye konuştu. Altınyurt cinayetin profesyonelce işlendiğinde ısrarlı: "Belki Cem bu cinayeti işlerken ilkbaşta evde tek başına, ama devamında birileri var. Baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun olayın ilk anından beri haberi var. Münevver, ailenin çok önemli bir sırrını öğrendi. Cinayete ailenin karar verip vermediğini bilmiyorum. Ama kesinlikle bir sır sonucu oldürüldüğü kesin. İşte bu dakikalardan itibaren Ahmet denilen kişi devreye sokuluyor. Bu organizasyonu ancak profesyonel kişiler yapabilir." Avukat Altan Altınyurt, mahkeme aşamasında, gizlilik kaydıyla açıklanmayan olay gününe ait telefon konuşmalarının ortaya çıkacağına dikkat çekti: "Cem'in gömleğinde Münevver'e ait kan izi var diye babası Mehmet Nida Garipoğlu tutuklandı. Yaşı küçük olduğu için de Cem'i ortaya çıkarıp, diğerlerini saklıyorlar. Cinayetin işlendiği saat 15.00 ile cesedin bulunduğu saatler arasında, Cem Garipoğlu'nun babası ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu telefon görüşmeleri hiç deşifre olmadı. Mahkemede bunlar ortaya dökülecek. Perdelerde, kapı kollarında bile kan izi var. Adli Tıp raporu Münevver'in ölüm nedenini, 'kalbine giren bıçağın yarattığı iç kanama ve boynunun kesilmesi nedeniyle oluşan dış kanama' diye açıklıyor. Hayati fonksiyonları devam ederken Münevver'in boynu kesilmiş. Profesyoneller bıçaklamalardan sonra devreye giriyor ve öldürücü darbeyi vuruyor. Yani 'Ahmet bey' devreye giriyor."

"CEM'İ FEDA ETTİLER"
"Bir saat sonra vali, emniyet müdürü bir araya gelip açıklama yaptı. Çok ilginç. Bu avukat arkadaş, baba Nida Mehmet Garipoğlu'ndan bir gün önce vekalet alıyor. Baba mektup yazıyor. 'Bunu oğluma ver' diyor. O zaman avukat Cem'in nerede olduğu biliyordu ve sakladı. Bu, avukatlık kanuna göre suçtur. Avukat Aytekin Kaya, babasının 'Cem teslim olsun. Teslim olmazsa, itiraz ederse bu mektubu ver' dediğini söylüyor. O zaman bu ifade çelişkili değil mi. O zaman zanlının yerini biliyor ve saklıyor." "İstanbul Emniyet Müdürü'nün değişmesinden sonra Garipoğlu ailesinin birçok ferdi gözaltına alındı. Şirket çalışanlarının ifadeleri alındı. Bilgisayarları incelemeye alındı. Garipoğlu Holding zor durumdaydı. Cinayete karışan diğer kişileri kurtarmak için Cem'i feda ettiler. Cinayet sonrası gece 04.00'e kadar 10-15 lüks araba Bahçeşehir'deki Garipoğlu ailesinin evine geliyor. Kimler bunlar? Hatırı sayılı kişiler ki, cinayetteki sırlar devam ediyor."

TAKSİM'DE YALNIZ KALDI
Karabulut cinayetiyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atarak gündem olan yerel gazeteci Cemil Baran gördüğü ilgiyi yitirdi. Önceki gün gazetecilerin yanı sıra kalabalık bir grubun da dinlediği Baran'ın, dün Taksim Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasına gelen olmadı. İki aile arasında arabulucuk yaptığı öne sürülen Cemil Baran, teslim olma sürecini senaryo olarak nitelemişti. Baran, dün saat 12.00'de yine Taksim Meydanı'na geldi. Yaklaşık yarım saat Atatürk heykelinin önünde oturup bekleyen Baran, kimsenin yanına gelmemesi üzerine tek başına meydandan uzaklaştı. Bu durum, "Sahtekar mı, yoksa gerçekten bildiği şeyler mi var?" diye tartışılan Baran'ın inandırıcılığını yitirdiği şeklinde yorumlandı