Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfabeye ilave geliyor: Q, W, X
Aylardır konuşulan adına “Kürt” ya da “ demokrati” denilen açılımın detayları netleşmeye başladı
Only the registered members can see the link
Gazete Habertürk’ün bugün manşetten verdiği haberde dün Ankara’da yaşayan yoğun trafiğin detayları yer aldı.
Habere göre 8 bakanlık açılım için atacağı adımları tek tek belirleyip mini MGK’da Başbakan’a sundu. Dünkü toplantılarda bu öneriler tartışıldı..
İŞTE TARTIŞILAN O AÇILIM ÖNERİLERİ
1- Suça karışmayanlar 3 ay rehabilitasyonla serbest.
2- Suça karışıp pişman olan 5 yıl gözetin altında tutulacak.
3- Terör örgütü liderlerine af yok (yurt dışı esnekliği düşünülüyor)
4- Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders.
5- QWX alfabeye dahil edilecek.
6- Mahmur kampındaki Türkler getirilecek
7- Mahmur kampındaki yabancılar tasfiye edilip ülkelerine gönderilecek.
8- Kürtçe yer isimleri iade edilecek.
9- Devlet Kürtçe yayınları destekleşecek.
10- Devlet Tiyatroları 'Mem u Zin'i oynayacak.
11- Kürtçe Kuran meailini devlet bastıracak.
12- Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman.
13- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek.
14- İlköğretim andı kaldırılacak.
15- Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak
16- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak.
17- GAP eylem planı uygulanacak
18- Kürtçe bile imam ve polis
19- Devlet dairelerine Kürtçe tercüman
20- Yok olan ormanlar yeşertilecek, korucular buralarda çalıştırılacak.
ALFABE DEĞİŞEBİLİR Mİ?
Haberde ayrıca alfanenin değişip değişemeyeceği ve hukuki boyutuyla ilgili otoritelerin görüşleri de dile getiriliyor.
AK Partili Burhan Kuzu:
Alfabe koruma altında da, 29 harfi mi koruma altında, şimdi onu tartışmalıyız.
Prof. Mümtaz Soysal:
Anayasa' nın değiştirilemez maddesine aykırı bir uygulama söz konusu olur.
Prof. Ülkü Azrak:
Ancak devrim kanunlarını kaldırırlarsa alfabeyi değiştirebilirler.
airman06
17-09-2009, 11:00
Türk lüğümden onur ve gurur duyuyorum.Türk açılımı istiyorum.şehirse şehir,dağsa dağ.
bunlar sav sata ne harfı eklenıyor be kardeşim uymayın böyle konulara burası TÜRKIYE ve bızde TÜRKÇE konuşuyoruz ve konuşacagız
bu karfler [Q, W, X ] ejnebi fiyaskosu kulak asmayın
oooo bakın hele demokrasi açılımı diye diye asıl yüzleri belli olmaya başladı resmen devlet kurup ilan etmeye başladılar bu daha başlangıçbence ilerleyen günlerde inşallah olmaz ama böyle giderse olacağına benzemekte ermeniler gibi bizelere zulüm ve işkence edildi demezlerse görün bakın sanki o kulanmadığımız harfler bahane arkadaşlar ağır ağır ilan ediyorlar açılım maçılımda bahane Allah sonumuzu hayır etsin bakalım yakında çerkezi yörüğü lazı vd.başkadırmazlarsa yazık olur bence doğru değilmi onlar kadar da Türkide alevisi var yörüğü var lazı ve çerkezleri var neden acaba onların sesleri çıkmıyor ben onu anlamış değilim nasıl olsa demokrasi açılımı olmuş iken onlarda aradan çıksın gitsinki o zaman ne kadar TÜRK varmış bizlerde görelim.kalın salıcakla YEMİN EDERİM GİDİŞATIMIZ ÇOOK AMA ÇOK KÖTÜ ARKADAŞLAR
three_20
17-09-2009, 14:05
bir milleti tüketmek istiyorsan önce dilini tüketeceksin...
türk alfabesini zamanında mustafa kemal aynen cumhuriyeti nası koruma altına aldıysa alfabeyi dilimizide koruma altına almış değiştirmek anayasaya aykırı.....
bu haber yalan bi haber türk halkının sinirlerini yıpratmak ortalığı kasmak amacıyla yapılmış olduğunu düşünüyorum
bekliyorz bakalım bu açılım başımıza daha neler aççak
three_20
17-09-2009, 14:08
mahmur kampındaki kürtler buraya getirilirse en büyük terörist onlar pkkyı besleyen tedavi eden o kamp okullarında aponun posterleri var ve muhattap olarak bizi değil pkkyı kabul edin diyen bi halk değil türkiyeye sokmak bi bardak su bile verilmemeli ....
bir milleti tüketmek istiyorsan önce dilini tüketeceksin...
türk alfabesini zamanında mustafa kemal aynen cumhuriyeti nası koruma altına aldıysa alfabeyi dilimizide koruma altına almış değiştirmek anayasaya aykırı.....
bu haber yalan bi haber türk halkının sinirlerini yıpratmak ortalığı kasmak amacıyla yapılmış olduğunu düşünüyorum
bekliyorz bakalım bu açılım başımıza daha neler aççak
haklısın. dilimizin kaybolmaması için içimize giren ingilizceyide çıkarmamız gerek. mesela three olan adını değiştirmeyle başlayabilirsin.
Aylardır konuşulan adına “Kürt” ya da “ demokrati” denilen açılımın detayları netleşmeye başladı
Gazete Habertürk’ün bugün manşetten verdiği haberde dün Ankara’da yaşayan yoğun trafiğin detayları yer aldı.
Habere göre 8 bakanlık açılım için atacağı adımları tek tek belirleyip mini MGK’da Başbakan’a sundu. Dünkü toplantılarda bu öneriler tartışıldı..
İŞTE TARTIŞILAN O AÇILIM ÖNERİLERİ
1- Suça karışmayanlar 3 ay rehabilitasyonla serbest.
2- Suça karışıp pişman olan 5 yıl gözetin altında tutulacak.
3- Terör örgütü liderlerine af yok (yurt dışı esnekliği düşünülüyor)
4- Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders.
5- QWX alfabeye dahil edilecek.
6- Mahmur kampındaki Türkler getirilecek
7- Mahmur kampındaki yabancılar tasfiye edilip ülkelerine gönderilecek.
8- Kürtçe yer isimleri iade edilecek.
9- Devlet Kürtçe yayınları destekleşecek.
10- Devlet Tiyatroları 'Mem u Zin'i oynayacak.
11- Kürtçe Kuran meailini devlet bastıracak.
12- Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman.
13- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek.
14- İlköğretim andı kaldırılacak.
15- Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak
16- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak.
17- GAP eylem planı uygulanacak
18- Kürtçe bile imam ve polis
19- Devlet dairelerine Kürtçe tercüman
20- Yok olan ormanlar yeşertilecek, korucular buralarda çalıştırılacak.
ALFABE DEĞİŞEBİLİR Mİ?
Haberde ayrıca alfanenin değişip değişemeyeceği ve hukuki boyutuyla ilgili otoritelerin görüşleri de dile getiriliyor.
AK Partili Burhan Kuzu:
Alfabe koruma altında da, 29 harfi mi koruma altında, şimdi onu tartışmalıyız.
Prof. Mümtaz Soysal:
Anayasa' nın değiştirilemez maddesine aykırı bir uygulama söz konusu olur.
Prof. Ülkü Azrak:
Ancak devrim kanunlarını kaldırırlarsa alfabeyi değiştirebilirler.
sıkıyorsa dokunulmazlıkları kaldırsın akparti görelim ama yapmazlar davosda osmanlıyı arkasından vuran filistini savunur ama ermenilere karşı azeri kardeşlerimizi savunmazlar yazılacak çok şey var ama yeri burası değil
akpye inat
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Bu yazılanlar gerceklesecek olursa iste Türkiye o zaman karısır , sanırım bizleri kötü günler bekliyor..Allah sonumuzu hayır etsin!..
millet iradesi diye konuşup duruyorlar, halk oylaması yapsınlar bakalım o yukarıdaki açılımlar için, bence %30 evet der %70 hayır der. Bunlar kendilerini çok akıllı sanıyorlar bu açılımlar devreye geçdikten sonra türkiyeyi bölme planı gelir. Kürt vatandaşlarımız türkçe öğrensinler, vatan kuramamış bir milletin dilini almak ve yaymak akıl işi değil.
biz TÜRKlerden başka herkez hak arıyor ne güzel ama vergiyi ödeyen dürst vatanını bilen bizlere varsa yoksa sopa ceza umursamazlık faşistlikle suçlanmak
f47xfenerli
17-09-2009, 19:09
nereden nereye çocuklarımızın adını nufusta X veya W ile başladığı zaman fırtınalar kopardı.neyse bilen biliyor bilmeyenlere ne anlatsan boş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
f47xfenerli
17-09-2009, 19:13
Bu yazılanlar gerceklesecek olursa iste Türkiye o zaman karısır , sanırım bizleri kötü günler bekliyor..Allah sonumuzu hayır etsin!..
heç bir halt olmaz çakır beni çok iyi tanıdığını düşünüyorum fikirlerimide biliyorsun ben nasıl düşünüyorsan bu vatanda yaşayan kürtlerin % olarak 90 ın üzerinde benim gibi düşünür her kesinde istisnalar vardır oda hiç bir zaman kuralları bozmaz bozamaz.ok
three_20
17-09-2009, 19:58
haklısın. dilimizin kaybolmaması için içimize giren ingilizceyide çıkarmamız gerek. mesela three olan adını değiştirmeyle başlayabilirsin.
ismim doluydu kayıt olurken kaldı ki ben dilimizle oynamıyorum
böyle ufak oyunları bırak ben yeri gelince savunurum dilimi hemde senden çok o bi lakapdır başkasına bakmadan önce sen kendine baksan neden yaralı yazmıyoda brindar yazıyo ?
bencede haklısın demogojisi yapıp kendine bakmadan başkasına cemkirmek hic doğru değil
burda söz konusu kürtçeyle dilimizin harmanlanmamasına karşı bi konu sanada tavsiyem herşeyden önce kendi kullanıcı adına bakman:frown:
ismim doluydu kayıt olurken kaldı ki ben dilimizle oynamıyorum
böyle ufak oyunları bırak ben yeri gelince savunurum dilimi hemde senden çok o bi lakapdır başkasına bakmadan önce sen kendine baksan neden yaralı yazmıyoda brindar yazıyo ?
bencede haklısın demogojisi yapıp kendine bakmadan başkasına cemkirmek hic doğru değil
burda söz konusu kürtçeyle dilimizin harmanlanmamasına karşı bi konu sanada tavsiyem herşeyden önce kendi kullanıcı adına bakman:frown:
yabancı adı olan ben değilim sensin. benim vurgulamak istediğim zaten belli. hem konuşarak hem yazışarak birçok kişi bu harfleri kullanıyor. bende alfabeye konulması taraftarı değilim. hatta yok tabela mabela bunlar olacak iş değil.
kütçeye tavır konuluyor. ona konduğu kadar bu ülkede ingilizce fransa vb. dillerede karşıda konulsun. benim anlatmak istediğim bu.
Özgür Erge
18-09-2009, 00:44
ya şuna bakın arbayla giderken kürtçe levhaları görmek ilginç olur..
kürtçe levha buldugun zaman hemen indirecen :D
Yabancı ülkeler amaçlarına ağır ağır yaklaşıyorlar.:warn:''silah kullanmadan'':warn:
Türkçe giderse Türkiye gider bu kadar basit..
Özgür Erge
18-09-2009, 01:33
kolay degil bence bunu yapmaları halkı kızdırırlarsa kimse durduramaz bizi ve iç savaş çıkarakta diger ülkeleri güldürürüzz zaten onu istiyolar oda olcak yakında biz birbirimizi yicez adamlar kahkaha atcaklar..
bu yukarıdaki maddeler pkk nınmı isteği yoksa kürtlerinmi?
yani kürt vatandaşların masum isteklerine bişey diyemem...
ancak bir adım sonrası düşünülerek istenen şeylerse bunlar o zaman art niyet ararım...
ve bu adımların sonu (iç veya dış) mutlak bir savaştır... bence...
selametle...
Ortalığı karıştarmak isteyen biri, hayali bir takım saçma sapan yazılar yazıyor.
içişleri bakanı Sn. Beşir atalay yalanladı ama bu konu ile ilgili yazılanları okuyorum, malesef yine herkes yazılanlara hemen inanıp biraz araştıma yapmadan vatan millet edebiyatı ile savaş senaryolar vs. vs. veryansın gidiyor.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI (Only the registered members can see the link)
Benim felaket tellallarına tavsiyem biraz araştırma yapıp kafalarını devekuşu gibi kumdan çıkarıp bu ülkenin gerçeklerini görmeleri.
Saygılar
Catapult®
18-09-2009, 18:33
oo Bu kürtlerin suyu çoktan ısındı lazlarda dağa çıksın bişeyler istesin dimi?? Kürtler bu memleketi beğenmiyorlarsa çekip gitsinler biz türküz türk kalacağız ! sonsuza kadar
oo Bu kürtlerin suyu çoktan ısındı lazlarda dağa çıksın bişeyler istesin dimi?? Kürtler bu memleketi beğenmiyorlarsa çekip gitsinler biz türküz türk kalacağız ! sonsuza kadar
esas ırkçı esas bölücü adam bu. şu yazıya bak yaaa. bu kürtlerin suyu ısındı da ne demek. terbiyesiz adam. utanmıyormusun hiç. nasıl olurda herkese bu lafı söylersin.
:
esas ırkçı esas bölücü adam bu. şu yazıya bak yaaa. bu kürtlerin suyu ısındı da ne demek. terbiyesiz adam. utanmıyormusun hiç. nasıl olurda herkese bu lafı söylersin.
Allah muhabbetinizi arttırsın :clap2::
hemşeriler bir araya gelince bayagı hoş olmuş
bu lafınıza can dostunuz samimiyetinize dayanarak size kızmaz dimi:)
bunasıl birşey anlamıyorum biz yanlış birşey söyledik mi cevap hemen hazır hergün devletine başbakanına cumhuruna diğer parti liderlerine millet vekiline sövüp sayan dtp veya yandaşları oldumu sorun yok onlar biz TÜRKlere laf söyledimi biz yarabbi şükür demeliyiz harika valla helal olsun
bunlar sav sata ne harfı eklenıyor be kardeşim uymayın böyle konulara burası TÜRKIYE ve bızde TÜRKÇE konuşuyoruz ve konuşacagız
bu karfler [Q, W, X ] ejnebi fiyaskosu kulak asmayın
haklısın usb....türkçemiz çok önemli ,onu korumamız lazım ve tabi büyük harfle yazmak lazım...
ama sana bir dostça tavsiye....o yazdığın .."sav sata" değil..."safsata" olacaktı..yoksa sen "salata" felan mı yazacaktın...:)
bi de şu yazdığın ..."ejnebi" tabirini düzeltirsen iyi olur...
hani hem türkçe konusunda bu kadar sesinin çok çıkması ve hem de ..."ecnebi" kelimesini doğru yazamaman da bazı arkadaşları güldürebilir...:)
ne o yoksa sana 29 harf az mı geliyo usb...baksana bu kavramları mahfetmişsin...
cetindeniz
19-09-2009, 00:14
Senin gibi kendini bilmezlerin vede senin gibi düşünenlerin yüzünden bu ülke bu duruma girdi merak etmeyin yakında kendinizi son sınıf arka koltukda göreceksiniz bu gidişlen :wave:
haklısın usb....türkçemiz çok önemli ,onu korumamız lazım ve tabi büyük harfle yazmak lazım...
ama sana bir dostça tavsiye....o yazdığın .."sav sata" değil..."safsata" olacaktı..yoksa sen "salata" felan mı yazacaktın...:)
bi de şu yazdığın ..."ejnebi" tabirini düzeltirsen iyi olur...
hani hem türkçe konusunda bu kadar sesinin çok çıkması ve hem de ..."ecnebi" kelimesini doğru yazamaman da bazı arkadaşları güldürebilir...:)
ne o yoksa sana 29 harf az mı geliyo usb...baksana bu kavramları mahfetmişsin...
ya erdal05 sen v ve f harflerıne takma kafayı onlar olağan şeyler.
o kürtçe denilen harfleri türk alfabesine girmesini isteyenler o küçük beyinleri içinde hayal kurmaya devam etsınler.
Senin gibi kendini bilmezlerin vede senin gibi düşünenlerin yüzünden bu ülke bu duruma girdi merak etmeyin yakında kendinizi son sınıf arka koltukda göreceksiniz bu gidişlen :wave:
ne oldu çetindeniz kürt olduğun için zorunamı gitti.
acaba DTP denilen mahlukların peşine takılıp sokakta öcalan ve PKK aleyhıne gösteri yapan kürtleri görünce hoşunamı gidio yada o yeşil ve sarı renkli ortasına kırmızı gül koydukları tabiri caizze bayrak dedikleri paçavralarla sokakta askere polise saldıran her haınlığı planlayanların maşaları olmak hoşunuzamı gidio. Kendini bilmez demişsin asıl kednini bilmezler belli PKK lı teroristlerle Askeri bir tutanları şakşaklayan lar ve onlara oy verenler.
Kürtler bu ithamları çok duyarlar çünkü kendilerini temize çıkarmak için hiç bişi yapmıolar ama askere devlet malına zarar vermek istedikleri zaman çoluk çocuk sokakta.
Bırakın bu siyaset laflarını ben gördüğümü bilirim ÖLE AKP CHP mış MHP ymiş hepsi hikaye. Bugun bile mersınde bir suru olay lar oldu sadece yakıp yıkmayı biliyorlar.
Arkadaşlar uzun sözün kısası; bir parti bu toplumu yurttaşlıktan çıkarıp ümmet toplumuna dönüştürmeyi, diğer bir parti ise önceki partinin isteğine paralel amaçlarım doğrultusunda ne kazanım elde edersem kardır mantığıyla hareket ediyorlar. Hala bunu anlamadınız mı? Ümmet tolumlarına bir bakın Allahınızı severseniz. Hangisinde Türkiye Cumhuriyetindeki gibi özgürlük var? Kimse bana bu yazdıklarımın kendi hayal dünyamda geliştirdiğim vaka olarak değerlendirmesin. Henüz unutmadık 2003 ve 2007 seçim propagandalarını. Neydi mahallelerde yapılan propaganda "Ya diline oy ver, ya da dinine" Bu proagandayı yapanların , gelip burda demokratlık dersi vermelerine milletin karnı tok. Demokratlık başka bir tartışma konusu olduğu için burda detaylara girmeyim. Her konuda olduğu gibi bu konuda da iki yüzlülük diz boyu.
Arkadaşar hiç boşuna bunlara soru sormayın. Çünkü kendileride cevaplarını bilmiyorlar! Bunlara ezberletilen bir metin var. Onun dışına çıkamazlar. Deneyin görün. Hemen konuyu olmadık bir mevuzya çekiverirler dikkat etmezseniz.
Arkadaşlar uzun sözün kısası; bir parti bu toplumu yurttaşlıktan çıkarıp ümmet toplumuna dönüştürmeyi, diğer bir parti ise önceki partinin isteğine paralel amaçlarım doğrultusunda ne kazanım elde edersem kardır mantığıyla hareket ediyorlar. Hala bunu anlamadınız mı? Ümmet tolumlarına bir bakın Allahınızı severseniz. Hangisinde Türkiye Cumhuriyetindeki gibi özgürlük var? Kimse bana bu yazdıklarımın kendi hayal dünyamda geliştirdiğim vaka olarak değerlendirmesin. Henüz unutmadık 2003 ve 2007 seçim propagandalarını. Neydi mahallelerde yapılan propaganda "Ya diline oy ver, ya da dinine" Bu proagandayı yapanların , gelip burda demokratlık dersi vermelerine milletin karnı tok. Demokratlık başka bir tartışma konusu olduğu için burda detaylara girmeyim. Her konuda lduğu gibi bu konuda da iki yüzlülük diz boyu.
Arkadaşar hiç boşuna bunlara soru sormayın. Çünkü kendileride cevaplarını bilmiyorlar! Bunlara ezberletilen bir metin var. Onun dışına çıkamazlar. Deneyin görün. Hemen konuyu olmadık bir mevzya çekiverirler dikkat etmezseniz.
emmi beyy...yok aslında ne dediğini bi anasam...
walla cevap verecem dee...
senin iş biraz..."dam üstünde saksağan...vur beline kazmayı" olmuş...
yok yok...."dam üstünde saksağan...kaz beline vurmayı"...
cıkk öle de değildi...."sak üstünde damdağan...vur beline kazmayı"...
şeyymiydi acaba...."dam üstünde saksağan...kaz beline vurmayı"...
neydi bu yaa...
haa..."dam üstünde saksağan...öter allah deyu deyuu"...:)
....
insanlar hangi kavramlarla anlaşıyorsa öyle anlaşmalılar bence..eğer 29 harf az geliyosa...az geliyodur.....o kadar...:)
Jack Sparrow
20-09-2009, 02:01
neydi bu yaa...
....
insanlar hangi kavramlarla anlaşıyorsa öyle anlaşmalılar bence..eğer 29 harf az geliyosa...az geliyodur.....o kadar...:)
Hoopppp duurr orda bakim. Bu vatanın resmi dili TÜRKÇE ve harf sayısı 29. BU nu değiştirmeye kimsenin ne gücü nede bunu düşünmeye o küçük aciz beyinleri yetmez.
Siz 29 harfli Türkçe ile anlaşamıyorsanız o sizin problemınız biz gayet iyi anlaşıyoruz anlaşamayan gitsin okula öle dağa çıkıp kahbelik yapacağına okula gitsin öğrensin adam olsun.
He birde bakıom burda gayet iyi bir şekilde türkçe yazıon ve yazılnları gayet iyi anlıonkıi bazı şeyler işine gelmio. Dönme dolap gibi dönuon.
neydi bu yaa...
....
Okuma, yazma bilmiyorsan cevap vermek zorunda değilsin kardeş. Birde azıcık susmayı denesen hani diyorum. 29 harfle şimdiye kadar anlatılan dertler; ne zamandan beri anlatılamaz oldu?
three_20
20-09-2009, 02:15
neydi bu yaa...
....
senin beyniden problem var o zaman anlamadıysan yada aaa neden anlamadın çünkü sen hep dam üstüyle ilgileniyosun ondan olabilir :D
brındar ve sen süper demogoji yapıyosunuz size cvp vermeye çalışırken ben utanıyorum...
emmi orda gayet acık net meranını belirtmiş ya işine gelmiyo anlamak ya da amacın proveke etmek
şunuda unutma dilimizde ülkemizde bize yetiyoda
bu ülkenin ekmeğini yeyip de yetmiyen nankörlör var ...
alfabe konusndada hiç şüphem yok kimse oynayamaz yasalarla korunmuş halde...
kürt açılımına karşıyım böyle ayrımçılık olmaz türkiyede 70 millet var diğerlerinin hakkı ne olaçak yabançıların oyununa gelmeyelim. bizleri çanakkalede yenemediler.. böyle siyasi oyunlara gelmemek lazım hiç bir ülkede böyle açılım yoktur bizleri bölmeye çalışıyorlar. ama bölemeyecekler türkiye bütüntür ve bölünemez akıllarına yazsınlar. hayalda görmeyelim bizi de avrupa birliğine almazlar kendi birliğimizi kendimiz kurmamız lazım açilen türk birliği kurulması lazım....saygılarımla.......tüm islam aleminin ramazan bayramını kutlarım....allaha emanet olun.....
Şimdiki moda deyimde "üniter devlet içinde kalacakmışlar ama imralı canisinin yol haritasındaki istekleri yerine getirlmeliymiş". Olur efeem, emriniz baş göz üstüne. Başka bir arzunuz, dileğiniz devlet kurmak için?
Arkadaşlar, bunların hepsi kandırmaca, laf ebeliğinden başka bir şey değil.
Hollanda da Flamanlar zulüm ve işkence mi görüyorlar ki şimdi ayrılmanın eşiğindeler? Yoksa çok mu fakirler veya hangi "demıhratik hahlarını" kullanamıyorlar ki ayrılmaya karar veriyorlar. Böyle açılım zırvalıkları ikiliğin ayrımcılığın tohumlarıdır. Malesef bu tohumlarda yönetenler tarafından büyük bir gayretle ekilip büyütülüyor. Kürtçülüğü ekmek kapısı yapanlar, ekmeğinin aşının derdinde olan, vatanına milletine bağlı Kürt vatandaşlarımızıda rencide ediyorlar. Eğer milletçe aklımızı başımıza almazsak, bizleri çok zor günler bekliyor malesef.
Saygılar.
bunun açıklaması bile yapıldı.böyle birşey yok kulak bile asmayın
amaç dedikodularla sabır sınamak
o deel dee....internete girerken şu..."www"...olmasa iyi olcek...
mazallah türklüğüm gider diye korkuyom...onu da geçtim,yasaya karşı gelmiş gibi de hissediyom kendimi....
hani 29 harf kanusunda yasa var diyen...yasası hala yürürlükte olan foter giyen arkadaşlarım var ya...gene kızacaklar bana...29 harfe ihanet ediyon diye...
offf ben niye bu "latin"... pardon "türk alfabesini yetersiz buluyom yaa...
mesela ben..george Washington yazarım.....onlar george Vashington..
ben fox tv...show tv yazarım......onlar fok tv...show tv yazarlar...
ben suçluyum....olmayan harfleri aha şimdi bu siteye girerken bile kullandım..."www"..diye...
ama bana kızan arkadaşlarım çok akıllı ve yasalara çok saygılı maşallah...hiç kullanmaz bu .."Q..X...W.." harflerini...ve hatta sokağa fotersiz de çıkmazlar...ee yasalara saygılıdır kendileri...şapkasız çıkmazlar abi..
ama benn..................offf.....tanrım beni baştan yarat...
bir şapkam bile yok...:)
Saksağan ötmüş gene. Yine işin laga lugasındasın değil mi? Bir sen akıllısın ya burda. Hiç kimse anlamaz değil mi? Senin bu yazdıklarıyın açılım, saçılımla bir alakası olmadığını! Laf ola, torba dola babından yazıp duruyorsun. Yazmaya devam kim tutar seni!
Saygılar.
pkk olduğu sürece kimse bişi beklemsin hep konuşulur böyle şeyler yıllardır pkk denildimi akla kürtler geliyor öyle algılanmış artık gönlümüzde değil ama öyle işte bence içlerinden bi kesimde çıkıp dtp vede pkk ya muhalefetlik yapıcak parti olur başka bişi olur hep pkk vede destekçilerin sesi çıkıyor buda sanki bütün kürtler böylemiş gibi algınıyor aslında öyle değil insan gibi insan adam gibi adam kürt kardeşlerimiz çok daha fazla bunlardan ama işte bazı şeyleri devletten beklememek lazım birileride çıkıp sesini yükseltip muhalefet etmeli pkk böyle biter ancak sonra yok harf yok o şubu havadan teyyare hepsi olur gider mantıklı düşünüldüğü zaman ingilizce fransızca konuşan veya tabela asan oldumu ses yok ama mesele kürtler olunca suç aaa bunlar ayrı devlet kurmak falan gibi algılanıyor 30 yıldan beri hep kötü kürtler çıktı sahneye dış güçlere uyan aslında kürt bile diyesim gelmiyor onlara çünki asıl kürtler asildir insan gibi insan adam gibi adamdır bence sahneye çıkmamılar artık astsolistler en son çıkar sahneye bu işi sizler bitirsiniz kardeşlerim..
cetindeniz
23-09-2009, 01:50
ne oldu çetindeniz kürt olduğun için zorunamı gitti.
acaba DTP denilen mahlukların peşine takılıp sokakta öcalan ve PKK aleyhıne gösteri yapan kürtleri görünce hoşunamı gidio yada o yeşil ve sarı renkli ortasına kırmızı gül koydukları tabiri caizze bayrak dedikleri paçavralarla sokakta askere polise saldıran her haınlığı planlayanların maşaları olmak hoşunuzamı gidio. Kendini bilmez demişsin asıl kednini bilmezler belli PKK lı teroristlerle Askeri bir tutanları şakşaklayan lar ve onlara oy verenler.
Kürtler bu ithamları çok duyarlar çünkü kendilerini temize çıkarmak için hiç bişi yapmıolar ama askere devlet malına zarar vermek istedikleri zaman çoluk çocuk sokakta.
Bırakın bu siyaset laflarını ben gördüğümü bilirim ÖLE AKP CHP mış MHP ymiş hepsi hikaye. Bugun bile mersınde bir suru olay lar oldu sadece yakıp yıkmayı biliyorlar.
Bakıyorumda lafımı hemen alındın ben senin alınacağını bilerekden o notu sana yazmıştım yaw sen bir pkk dan gidiyorsun bir kürten gidiyorsun ya sende akıll yok yada Yüce Yaradan akıl dağıtırken sen orda yoktun askerlikden bahsediyorsun da o askerlik mertebesinde sadece senin soyundan gelenmi görevini yapıyorda alınıyorsun sen bu ucuz modası geçmiş artık beyinle gidersen açılımda ne nasibini alırsın nede ülkenin açılımından anlarsın
Gerçi ne demek istediğimi yinede anlamamışsında :D
Arkadaşlar, bu ülkede şimdiye kimsenin birbiriyle bir alıp vereceği olmamıştır. Hele, hele işinin aşının derdinde olan Kürt vatandaşlarımızla asla. Ne zaman ki kürtçülüğü ekmek kapısı yapanlar ve onların kopyaları açılım saçılım diye ortaya atıldılar, bizlerde, tüm milletimiz adına, artık yeter deyip öz savunmaya geçtik. Çok daha ağır laf varda burda kullanmak istemiyorum; herkes bal gibi biliyor ki Türkiyenin diğer bölgelerinde durum farklı değil. Coğrafi konumlar hariç. O bölgelerin yapısını çok iyi bilen birisi olarak pekte farkımız yok "demogıratih hahlar" açısından. Yoksuluksa her tarafta diz boyu.
Oraların yoksulluğundan söz edenler birazda şu iç edilen teşviklerden söz etseniz ya! Yani devleti dört sığırla kandıran ve aldığı besicilik teşvikleriyle sahillerde otel alanlardan niye söz etmezsiniz hiç? Demokratik haklar diye yeri göğü inletenler ve onlardan oy kapmayı marifet sayan siyaset erbabı; o bölgelerdeki ağalığı, şıhlığı kaldırmak gibi bir planınız var mı? Hem o ve diğer bölgelerdeki milletin kanını iliğini sömüren bu asalaklarla bir olacaksınız; ondan sonrada sizlerin deyimiyle "demıhratik açılım" diye milletin gözünü boyamaya çalışacaksınız. Beni yine deli deli konuşturdunuz; sıkıyorsa bir taraflarınız o sözünü ettiğiniz bir AB ülkelerinin birinde alfabe değiştirmeyi gündeme alıpta tartışın bakalım neler oluyor! Dediğim gibi sıkıyorsa bu "demohrattihliğinizi" birde o ülkelerde yapın. Hani oralar çok demokratik ya! O ülkelerin pışpışlamasıyla burda böyle şark bülbülleri gibi ötüyorsnuz ya! Yeter ulan burda sizlere bu kadar hoşgörü gösterildiyse o kadarda ucuz değil. O partiden olursun, bu partiden olursun. Hiç önemli değil. Ancak bin yıldır birlikte yaşayan insanları böyle kelime oynlarıyla birbirinden koparmaya çalışan planların temsilcilerine artık dur diyoruz. Laf ebeliği bitti, kral çıplak artık. Yönetenler bile içeriğini bilmedikleri bir planı uygulamaya çalışıyorlar. (Belki bu ABD gezisinde içini doldururlar sanırım). Maşallah onların yeminli tercümanları, Türkiyenin bütün sorunları bitmiş, bir Kürt derdimiz kalmış gibi sahiplerinin seslerini dillendiriyorlar. Peki Türklerin ALFABE si nolacak uyanıklar? Bu işler öyle noktalı laf cambazlığına benzemez. Herkes aklını başına alacak. Yok öyle yağma. Siz aklı evveller için, Türkiyede tüm demokratik haklar tamam ama, bir Kürtlerin demokratik hakları kaldı öyle mi utanmaz arlanmaz AB ve ABD emir kulları? 70, 80 bin kişinin tel ve msnleri dinlenip, izlenirken demokratik haklar, medyadaki köçeklerinizle birlikte hiç aklınıza gelmiyor nedense? Bana mahkeme kararıyla masalını anlatmayın. Nedense bu mahkeme kararlarıda hep aynı mahkemelerden çıkıyor. Öylesineki bu mahkemelere sadece tel noları veriliyor. Dinlenecek şahıların isimleri bile yok. Bu absürt olayın örneği İzmir'de yaşandı. Hakim kendi telinin bile dinlenmesine onay vermiş. Kararlar öylesinise gözü kara ve tarflıca alınıyorki kimi nereye atadığınız bile belli değil. Öyle ya yandaşımın yaptığı tüm işler doğru! Örneğin; geçen yıl Sayın GÜL'ün bir televizyoncu Karaca'yı başka bir Karaca sanarak bambaşka bir göreve ataması gibi. Yani tüm bunlar çok demokratik ama "Ah şu Kürtlerede bir demokratik açılım yapsak daha da demokratik olacağız öylemi? Her zaman dediğim gibi bu ülkede alçaklık, satılmışlık ve basit şark kurnazı siyasetçisi olmak her zaman oy getiyor. Bunlar demokratik öyle mi? Sabır, sabır bir yere kadar. Merak etmeyin o da seçimlere kadar. Tabi canım milletim bir torba erzaka kanmazsa! Kanarsada "yaşasın Kasımpaşa".
Saygılar.
mesela ben..george Washington yazarım.....onlar george Vashington..
ben fox tv...show tv yazarım......onlar fok tv...shov tv yazarlar...
ben suçluyum....olmayan harfleri aha şimdi bu siteye girerken bile kullandım..."www"..diye...
ama bana kızan arkadaşlarım çok akıllı ve yasalara çok saygılı maşallah...hiç kullanmaz bu .."Q..X...W.." harflerini.
Anlamaları için yazınızı biraz daha sadeleştirdim sayın erdal05 bu şekilde anlarlar belki.
sanmıyorum ya !
senelerdir bu harfler kullanınır ülkemizde, bir şey olmadı, bölünmedi. o kadar korkmayın beyler bende sizdeki korkuyu bir türlü anlıyamıyorum. ya burası türkiye, bizim ülkemiz kimin gücü yeter bu ül***i bölmeye.
ne hikmetse sazanın biri çıkıp türkçeye 2-3 harf ilave edilecek diye uydurma bir yazı yazıyor maşallah hemen bazı arkadaşlar balıklama sanki öyle bir uygulama varmış gibi vatan millet edebiyatına başlıyor. eeeeeee bu harfler zaten kullanılıyor, nedir bu telaş beyler. Biliyorum hepimizin düşüncesi aynı, ülkemizi hepimiz seviyoruz, gerekirse onun için canımızı bile seve seve veririz. Bu haslet hiç bir millette yoktur. onuda bölmeye hiç bir güç yetmez.
Hepinize saygılar.
Bakıyorumda lafımı hemen alındın ben senin alınacağını bilerekden o notu sana yazmıştım yaw sen bir pkk dan gidiyorsun bir kürten gidiyorsun ya sende akıll yok yada Yüce Yaradan akıl dağıtırken sen orda yoktun askerlikden bahsediyorsun da o askerlik mertebesinde sadece senin soyundan gelenmi görevini yapıyorda alınıyorsun sen bu ucuz modası geçmiş artık beyinle gidersen açılımda ne nasibini alırsın nede ülkenin açılımından anlarsın
Gerçi ne demek istediğimi yinede anlamamışsında :D
ben ne alınacam sen alınmışsın. not yazmak her baba yiğidin harcı değildir kandırma kendını. Bir PKK demişsin bir Kürt demişsin nedense hep dağlarda ikisi kesişio ben kesişmişim çokmu.
sen kendi aklına bak. Acılımı kürtler isteseydı azıcık kıllarını kıpırdatırlardı göstersene bana açılım için yaptıkları bir adım. Sakın DTP le el ele olan yürüyüşleri gösterme he komık duruma düşersin.