Orijinalini görmek için tıklayınız : soru: her günah effedilirmi?
arkadaşlar dini konularda bilgisi olanlar için bir sorum olacak?
"affetmek büyüklüktür. ona göre ecri vardır" biliriz...
ancak bazı günahlar varki bunları affetmek doğrumudur yanlışmıdır?
allah katında bir aftan bahsetmiyorum...kul olarak yaniii.
selametle...
ancak bazı günahlar varki
buna açıklık getirmeniz lazım osman kardeş, neler bunlar, hangi günahlar, o kadar günah çeşidi varki yalan, ihanet, zina, hırsızlık vs. vs buda kişilerin karakter yapılarına göre değişir. yalan söyleyen bir kişiyi kimi yalanın kötü bir şey olduğunu izah edip affeder kimide yalan çok kötü bir şey deyip affetmez.
soruyu somut olarak sorarsanız bu konuda bilgi sahibi kişiler daha somut cevap verir kanısındayım.
saygılar
Gecenlerde nihat hatipoglunun konusmasına denk geldim kadının biri canlı baglandı hocam dedi ben kediyi bir yere hapsettim sonra kedi öldü bunun gunahı nedir diye nihat hatipoglude edindigi kaynaklar ve hadisler dogrultusunda sunu dedi 7 tane cami yaptırsa bile bunu allah bagışlamıyor diye yani düşününki gunahın hafifi ve agırı olmaz sanırım
bir kedi ölüsüne 7 tane cami yaptırsa bile bunu allah bagışlamıyor
insanın buna inanması için zır cahil olması lazım
Duyduklarımızı söyledik yazdıklarına dikkat et
yargıç_1
23-09-2009, 12:52
Allahın Verdiği Canı Allahtan Başka Kimse Alamaz Bunu Duymuşundur Herhalde
Allahın Verdiği Canı Allahtan Başka Kimse Alamaz Bunu Duymuşundur Herhalde
amerikada da zencileri öldürüyorlar ama.
ben bunu sizin şahsınız için yazmadım.
her duyduğumuzu yazmaya kalkarsak bu site çorba olur.
amerikada da zencileri öldürüyorlar ama.
ben bunu sizin şahsınız için yazmadım.
her duyduğumuzu yazmaya kalkarsak bu site çorba olur.
ayet ve hadislerle verilen bir cevaba inanmayı haşa zır delilik diye itam ederseniz ALLAH korusun dinden çıakrsınız
peygamber efendimiz(s.a.v) in yaptıg her davranış söylediği her söz kuran-ı kerimin aynasıdır
Ahir zamandayız bir saniye sonramız belli değil sag yada ölü günahlar çeşit çeşittir Allah (c.c) kul hakkıyla karşıma gelmeyin hangi günahla gelirseniz gelin fakt kul hakkıyla gelmeyin buyuruyor allahın affediciliği bayışlayıcılıgı büyüktür buna inanıp buna göre hareket etmek lazım gelir
selametle
önce sunu soylim allah samimi bir tövbe kabul ediyor ve bütün gunahların bagışlanıyor sadece kul hakkı hariç allahın rahmeti o kadarda büyükki şeytan bile rahmetinde umutlanıyor
ayet ve hadislerle verilen bir cevaba inanmayı haşa zır delilik diye itam ederseniz ALLAH korusun dinden çıkarsınız
peygamber efendimiz(s.a.v) in yaptıg her davranış söylediği her söz kuran-ı kerimin aynasıdır
bende buna inanırım.
bir kedi ölüsüne 7 tane cami yaptırsa bile bunu allah bagışlamıyor.
ne ilgisi var bunun ayet ve hadisle hangi ayet yazıyor bunu gösterebilirmisiniz.
ben allah katında olarak sormamıştım aslında...
somut bir örnek vereyim; allah kimsenin başına vermesin...mahalleden komşulardan duydum...bana sordular bişey diyemedim...
şöyleki; adamın hanımı eşini bırakarak biri ile kaçmış...adam eşini çok seviyor... bir müddet sonra kadın pişman olup özürler dileyerek gelmek istemiş.. adamda affetmek büyüklüktür diyerek kabul etmiş...
mesele budur...
(dini olarak cezasını biliyorum...şeri hükümlerde mazlumun sözü önemli..ancak bu türden bir mesele hiç duymamıştım)
selametle...
Ya bu hususta çok sahih hadis var. Yani bir kişinin nihai azaptan kurtulabilmesi için; Allah'a eş (ortak) koşmadıkça, yani asi ve isyankar veya başka bir ifadeyle Allah'a karşı gelmedikçe affedilebileceği ifade edilmektedir. Affedilecektir denmiyor. Affedilebileceği (Yani Allah dilerse) Ya insan bir kere inandıktan sonra bu hususta çok şey ifade edebilir. ben'de bu hususta çok şey ifade edebilirim. Biz bu dünyada nasıl birilerinin şatafatlı yaşamlarını (arabalarını-evlerini-makamlarını) nasıl kıskanır, ah bizde böyle bir yaşama kavuşabilseydik diye iç geçirebiliriz.(tabi bazılarına göre değişir) İşte cenab-ı Allah'ta ahirette böyle lütuf ve ihsanlarını kendi emir ve yasaklarına riayet edenlere derece derece verebilir. Dünyada en yüksek makamlarda olup, şatafatlı hayat geçirenlere ahirette onların himayesindeki garibanların hayatları gibi bir hayatta yaşatabilir. Ona o azap belki ateşete yanmaktan daha acı verir. Allah şüphesiz zalimlerin hesabını görürken (yani bu dünyada haksız yere insanları katleden ve Allah'ın dinine savaş açanları) asla affetmeyecektir. Çünkü Sevgili Peygamberimiz; şahsına karşı yapılan tüm müdaheleleri sinesine gömmüş, fakat İslama ve Allah'ın Dini ile istihza edenlere karşı savaş açmıştır. Bu konuda söylenecek sözler bitmez. Allah'ın hazineleri nihayetsizdir.
ayet ve hadislerle verilen bir cevaba inanmayı haşa zır delilik diye itam ederseniz ALLAH korusun dinden çıkarsınız
bende buna inanırım.
ne ilgisi var bunun ayet ve hadisle hangi ayet yazıyor bunu gösterebilirmisiniz.
o derece derin bir bildim yok nihat hatipoglunu iyi tanırım bazı ortamlarda bir kaç kez sohbet etmişliğim var güncel konuları çok iyi değerlendirebilen bir insan hadismi değilmi yorum yapamam fakat sahabilerin verdiği bir çok örneği ezbere bilir birçok tefsir kelam bitirmiştir neticesinde prof. olmuş birisi mutlaka bir yrden okumuş yada duymuştur boş bir izahat değil fakat hadismi başka birşeymi bilemem
selametle
bu arada belirteyim yedi büyük günah aşagıdaki gibidir ALLAH effeder etmez onu biz bilemeyiz
1- ALLAH’a şirk, ortak koşmak.
2- Büyücülük
3- Katillik
4- Harpten kaçmak
5- Yetim malı yemek
6- Faizcilik
7- Namuslu kadına iftira etmek. (Buhari, Müslim)
Başka bir hadis-i şerifte de, yedi büyük günah içinde Müslüman olan ana babaya asi olmak ifadesi geçiyor.
kavlak74
23-09-2009, 16:32
önce iman olacak sonra affedilmek için kul hakkı kul hakkı olanlar yandıki ne yandı.????? RABBİM bizleri canilerden kulhakkı yiyenlerden korusun AMİN
Sayın cabbari
Bunu yine genel bir örnekle size izah edeyim. Bir zamanlar tv kanallarına çıkıp dini konularda fetva veren biri şimdi 13 seneye mahkum oldu. Ben bu konuda kişisel fikrimi söyliyeyim bütün dini programları dinlerim kurana dayanmayan bu tür söylemlere pek inanmam. Allah zaten kuranda neyin günah neyin doğru olduğunu bizlere peygamberimiz vasıtası ile göndermiş.
Sayın Osmann
Kocasına ihanet eden bir insanı allah düşmanıma göstermesin affetmek yine aldatılan kişinin karekter yapısı ile ilgili ya affeder, ya bir anlık öfke ile katleder, yada biraz daha aklıselim ile düşünüp lanet olsun deyip boşanır. Allah katında ise bunu cezası kuranda ne yazıyorsa odur.
hepinize saygılar
öncelikle herkese yazıları için teşekkür ederim...
ancak ben sorumun tam olarak cevabını alamadım...
kocasını aldatan kadın pişmanlık duyup evine dönse ve kocasında " affetmek büyüklüktür" diyebilirmi? diyemezmi? koca kadını seviyor...
sonuçta bahsi geçen kişi kadını kabul etmiş..."aman evine geri dönmüş yuva yıkılmamış neolacak canım" mı demeli?
anlatabildimmi? birde nikah olayı var tabi? nikahı düşmüş oluyormu? nikah tazelemeleri gerekirmi? nasıl olacak vesselam...
selametle...
arkadaşlar bu işi kocası karısı diye algılamamak lazım
istediğin kadar affet istediğin kadar merhamet et fakat içinde bir yıkık yer varsa harap olmuş yer varsa orası hep kanayacaktır
zaten aldatılan kadın yada erkek her neyse direk nikah düşer tekrar birliktelik için nikah tazelemek gerekir ve birbirleri ile devamlu surette ayrı gayrı olmamaları gerekir
Allah katına e olur bilemem ama bana kalırsa aldatmakta bir nevi kul hakkıdır zinadır cezasını yada affını yüce rabbim tayin eder
selametle
istediğin kadar affet istediğin kadar merhamet et fakat içinde bir yıkık yer varsa harap olmuş yer varsa orası hep kanayacaktır
zaten aldatılan kadın yada erkek her neyse direk nikah düşer tekrar birliktelik için nikah tazelemek gerekir ve birbirleri ile devamlu surette ayrı gayrı olmamaları gerekir
Allah katına e olur bilemem ama bana kalırsa aldatmakta bir nevi kul hakkıdır zinadır cezasını yada affını yüce rabbim tayin eder
selametle
selametle
eyvallah üstad... doğru söylüyorsun...mutlaka kul hakkına giriyor...ve burada hakkına girilen kişi affettim diyor... fakat bu öyle "paramı yedi, emeğimi yedi, sıramı çaldı, vs" gibi bir hak değil..namus işi...
"hadi koca affetti, iş bitti" bu kısmı geçtik...
nikah konusunda boşanan çiftlerin tekrar birbiri ile evlenmesi için başka biri ile nikahlanması gerekiyor...burada ba bu söz konusumu? yoksa nikah tazelemesi yeterlimi?
selametle...
eyvallah üstad... doğru söylüyorsun...mutlaka kul hakkına giriyor...ve burada hakkına girilen kişi affettim diyor... fakat bu öyle "paramı yedi, emeğimi yedi, sıramı çaldı, vs" gibi bir hak değil..namus işi...
"hadi koca affetti, iş bitti" bu kısmı geçtik...
nikah konusunda boşanan çiftlerin tekrar birbiri ile evlenmesi için başka biri ile nikahlanması gerekiyor...burada ba bu söz konusumu? yoksa nikah tazelemesi yeterlimi?
selametle...
bence nikahın yenilenmesi gerekir
neticesinde boşanmışlar resmende olsa dinende olsa nikahın yenilenmesi lazım çünkü 3 kez eşine boş ol boş ol boş ol diyen bir kimsenin nikahı düşer taki bunlar birbirlerinden feragat edip boşanmışlar nikah yenilenmesi gerek
sselametle
muhteşem
23-09-2009, 18:52
nikah önemli mevzu beyler dikkat edin şakaya gelmez hatta bazen büyüklerimiz derler arada bir nikahı tazeleyin diye
Cenabı Allah karşıma ne günahla gelirsen gel kul hakkıyla gelme ona ben karışmam diyor.Bundan benim anladığım Cenabı Allah gerçekten yürekten tövbe eder doğru yola bulursan tövbeni kabul ederim ama kul hakkı yediysen ona ben karışmam yani tövbeni kabul etmem diye anlıyorum.
Cenabı Allah karşıma ne günahla gelirsen gel kul hakkıyla gelme ona ben karışmam diyor.Bundan benim anladığım Cenabı Allah gerçekten yürekten tövbe eder doğru yola bulursan tövbeni kabul ederim ama kul hakkı yediysen ona ben karışmam yani tövbeni kabul etmem diye anlıyorum.
aslında şoyle desek daha iyi olur günahları allah affedıyor ama kulların birbiri üstündeki hakkına karışmıyor o büyük günde herkez herkeste hakkını alacak kul hakkı çok ince bir mevzu
desenize ş i f r e sini krıp izlenen platformlardan dolayı bayağı bi kul hakkı olmuştur :praying:
xp_n3r00
24-09-2009, 01:18
Sayın cabbari
Bunu yine genel bir örnekle size izah edeyim. Bir zamanlar tv kanallarına çıkıp dini konularda fetva veren biri şimdi 13 seneye mahkum oldu. Ben bu konuda kişisel fikrimi söyliyeyim bütün dini programları dinlerim kurana dayanmayan bu tür söylemlere pek inanmam. Allah zaten kuranda neyin günah neyin doğru olduğunu bizlere peygamberimiz vasıtası ile göndermiş.
Sayın Osmann
Kocasına ihanet eden bir insanı allah düşmanıma göstermesin affetmek yine aldatılan kişinin karekter yapısı ile ilgili ya affeder, ya bir anlık öfke ile katleder, yada biraz daha aklıselim ile düşünüp lanet olsun deyip boşanır. Allah katında ise bunu cezası kuranda ne yazıyorsa odur.
hepinize saygılar
Hocam sadece kur-an değil hadislerde(sahih olan) çok önemli. Mesela namazın nasıl kılınacağını biz peygamberimizden öğrendik
beydemir
24-09-2009, 01:41
öncelikle herkese yazıları için teşekkür ederim...
ancak ben sorumun tam olarak cevabını alamadım...
kocasını aldatan kadın pişmanlık duyup evine dönse ve kocasında " affetmek büyüklüktür" diyebilirmi? diyemezmi? koca kadını seviyor...
sonuçta bahsi geçen kişi kadını kabul etmiş..."aman evine geri dönmüş yuva yıkılmamış neolacak canım" mı demeli?
anlatabildimmi? birde nikah olayı var tabi? nikahı düşmüş oluyormu? nikah tazelemeleri gerekirmi? nasıl olacak vesselam...
selametle...osmann kardeş millet bi yol tutturdu gidiyor sen ALLAH affı değil- kul affı diyorsun arkadaşlar ALLAHın affından bahsediyorlar
ben soruna şöyle cevap vereyim Kuranı kerim ve hadisi şerifler bu meselede ne diyor eğer mesele KURANIKERİM ve HADİSİŞERİFLERDE af edilir diyorsa buna göre davranmak bir müslüman için en doğrusudun zina meselesine gelince KURANI KERİMDE bunun hükmü var biliyorsun. SELAMLAR
desenize ş i f r e sini krıp izlenen platformlardan dolayı bayağı bi kul hakkı olmuştur :praying:
onu ciddi ciddi inceleyip araştırdık ama çok karışık bir mevzu:(:(
osmann kardeş millet bi yol tutturdu gidiyor sen ALLAH affı değil- kul affı diyorsun arkadaşlar ALLAHın affından bahsediyorlar
ben soruna şöyle cevap vereyim Kuranı kerim ve hadisi şerifler bu meselede ne diyor eğer mesele KURANIKERİM ve HADİSİŞERİFLERDE af edilir diyorsa buna göre davranmak bir müslüman için en doğrusudun zina meselesine gelince KURANI KERİMDE bunun hükmü var biliyorsun. SELAMLAR
beydemir abi
şöyle sorayım...allah katında hükmü kesin olan zina meselesinde kocanın kabul etmesi halinde nikah tazelenmesi doğrumu? olurmu yani?
selametle...
beydemir abi
şöyle sorayım...allah katında hükmü kesin olan zina meselesinde kocanın kabul etmesi halinde nikah tazelenmesi doğrumu? olurmu yani?
selametle...
mantıksal bile cevap versen bile aynı kanaate geliriz bana göre kesinlikle nikah düşer bence fazla deşeleme bilen bilmeyen yazar konuşur zira küfre kadar giders
elametle
mantıksal bile cevap versen bile aynı kanaate geliriz bana göre kesinlikle nikah düşer bence fazla deşeleme bilen bilmeyen yazar konuşur zira küfre kadar giders
elametle
:45:
selametle...
beydemir
26-09-2009, 02:49
elametleherhalde en doğrusu bu SELAMLAR:45: