PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osman Öcalan Kandili anlattı

swerrt
24-09-2009, 09:06
Osman Öcalan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Kandili vuracak silah bulunamadı" diyen Öcalan Show Haber ekibine verdiği röportajda, bu terörist ininin özelliklerini anlattı

Only the registered members can see the link

PKK'nın sözde kalesi Kandil Dağı'nı ziyaret eden Show Haber ekibi Osman Öcalan'la görüştü. Kandil'i kuran ve PKK'ya korunaklı sığınaklar hazırlayan Osman Öcalan, kandildeki mağaraların nasıl oluşturulduğunu anlattı. Kandili vuracak silahın henüz geliştirilemediğini iddia eden Öcalan peşmergelerle ilgili de "Peşmergelerde zaman zaman çatışmışlardır ama en nihayetinde onlarda kürttür, göz yumarlar" dedi.

İşte insanı hayrete düşüren ve kalleş terörün nerelerden beslendiğini anlatan o çarpıcı açıklamalardan bazı bölümler;

Osman Öcalan: Bizim açımızndan Kandil'in önemli bir savunma merkezi haline gelebileceğini ifade ettim. Bu teklif Öcalan tarafından doğru bulundu. O dönemde maddi olanaklar tanıyarak, Kandil'i bir savunma merkezi haline getirmemizi talimat haline getirdi. Uçaklarında bombalama yaptığı merkezler zaten burada bulunuyor.

TAMAMEN KANDİL'E ÇEKİLDİK"

O.Ö: Ne zaman ki Öcalan yakalandı, Türkiye'ye getirildi muhtemel bir askeri saldırıya karşı tüm güçlerimizi Kandil'e çektik.

Ben dağdan indikten sonra buradaki yapıyı azalttılar. Dağda şu an 500 civarı var. Yapı da sabit değildir, hareketlidir. Yani herhangi bir alanı uzun süre kullanmıyorlar.

MAĞARALAR PATLAYICIYLA YAPILMIŞ

Her bir mağara için binlerce kilo TNT kullanıldı. Aylarca bu bölümler için çalışma yapılmıştır. Öyle mağaralar var ki diyelim üç kapılıdır. Herbir kapısı 15 metreden sonra mağaraya girilir. Mağaralara da 400 kişi rahatlıkla barınabilir.

UÇAKLAR HİÇBİR ZARAR VERMEMİŞ

Hava hareketlerinin başarılı olmasının imkanı yok. Sadece psikolojik olarak sınırlı bir etkide bulunur. Bizim Kandil'de inşa ettiğimiz mağaralar, 3 bin insan barınabilir ve o mağaralara etki edebilecek bir silah bulunamamıştır. Mağaraya 15 metrelik bir yoldan sonra ancak girebiliyorsun. Mağaraların boyu en azından 20 metre. Yani 20 metre yoksa oraya mağara yapamassın. Kimisi 100 metre, kimisi 300 metre kaya var onun altına yapıyorsun. O nedenle ne ağzından ne üstünden hiçbir silah içeriye ulaşamaz.

"ONLAR DA KÜRT BİR YERE KADAR"

Peşmergelerde nihayetinde Kürttür! Bir noktaya kadar önlem alır ve sonra bırakırlar onlarda. Zaman zaman çatışmışlardır ama en nihayetinde Kürttür onlarda, göz yumarlar.

İnternethaber.com[/B]

CABBARİ
24-09-2009, 11:28
dün akşam bende izledim ne kadar rahat tavırlarla anlattı artı show tv gitmiş çekmiş oraları kameraman çekiyor asker bulamıyor??? nasıl iş anlamadım

BRINDAR
24-09-2009, 11:47
dün akşam bende izledim ne kadar rahat tavırlarla anlattı artı show tv gitmiş çekmiş oraları kameraman çekiyor asker bulamıyor??? nasıl iş anlamadım

yani. aynen sana katılıyorum. haberci gidip ropörtaj yapıyor ama asker bulamıyor.

yaw şu aciziyetimize bakarmısın. herzaman diyorum. mesele kürt meselesi değil. mesele bambaşka. şu hale bak yaaa.

ınka
24-09-2009, 11:52
tarihten beri süregelen bir politika türk milletini topla tüfekle bozamadılar. şimdide içerden bozmaya çalışıyorlar. Biz kenetlenelim hiç bir şey yapamazlar.

three_20
24-09-2009, 12:04
haklısınızda sanki bunların nerde saklandığını türk silahlı kuvvetleri bilmiyor...

çıkarıyolarmı bi tezkere girsinler kuzey ırak'A izin veririmi başbakan (yada abileri amerika)

başbakan çiftçiye küfretmeyi,ögrenci dövmeyi bide türk milletinin onurunu kırmayı iyi bilir

gider obamanın korumalarından sopa yer çuval geçiririrler bizde sineye çekerizz alıştık

wtwt99
24-09-2009, 12:21

kandili boşver kendi topraklarımızdakılere dokunmuyoruz sence milyar doların dondugu yerde terorun bıtmesine izin verirlermi

CABBARİ
24-09-2009, 12:44
onu geçtim kandil dagındaki magrayı anlatıyorlar girip gezdiriyorlar osman öcalan biizm mekezimiz burası burayı yıkacak silah yok diyor pkk övüyor show tv de türkmü kürtmü belirsiz tahrik içerikli haber yapıyor sessiz sedasız kalmakla yetiniyoruz??

alusta
24-09-2009, 13:11
Beyler, GENÇLİĞE HİTABE yi tekrar okuyun. Topyekün bir ihanet sözkonusu. Bu millet ne zaman uyanacak bakalım. YUH OLSUN!!!

hasan
24-09-2009, 13:17
kÖPEKLER NE İLE BESLENİR Kİ? üLKEMİZDE NE KADAR HAYVANSEVER VARMIŞ MEĞER. mİLLETİN VE ALLAHIN LANETİNE UĞRAMIŞLAR MAĞARADAN BAŞKA NERDE BARINABİLİR Kİ? bİR DE VAHŞİLERİN BARINAKLARI BURALAR...

emmi
24-09-2009, 20:39
Arkadaşlar, Türk askeri bulamadığından veya o yerleri bilmediğinden değil; izin verilmediği için oralara sokulmuyor. Ekim'de tezkere meclisin gündemine gelecek, bakalım izin çıkacak mı? Çıkarsa nasıl bir izin çıkacak hep birlikte göreceğiz. Geçen yıl kış mevsimine kadar tezkereyi sümen altında tuttu, tam oralarda adım atılamaz şekilde kar yağdıktan sonra tezkereyi çıkardılar. Asker bu olumsuszluğa rağmen harekatı başlattı. Bir hafta olmadan ABD'li bir yetkili taaa Avusturalyalardan ne dedi? Türk askeri hemen oradan çekilmelidir! Aaa! birde baktık ki askerlerimiz tası tarağı toplayıp geri dönmediler mi? "Keçi vurdum bayıra, mevlam onu kayıra" mantığıyla tezkere çıkarılmaz. O tezkerenin arkasında siyasi irade kapı gibi duracak ki Türk ordusuda çakal yuvaların temizliyecek.
Osman Öcalan denen soytarıyı tv ye çıkaranlarda "açılım-saçılıma" destek babında yardımcı oluyorlar. Ve bu akşamki haberde de DTPlilerin cilasını kazıdı. "Onlar PKKdan bağımsız hareket edemezler. Etmeleri mümkün değildir" dedi.
Saygılar.

sercankolay
24-09-2009, 21:28
Arkadaşlar, Türk askeri bulamadığından veya o yerleri bilmediğinden değil; izin verilmediği için oralara sokulmuyor. Ekim'de tezkere meclisin gündemine gelecek, bakalım izin çıkacak mı? Çıkarsa nasıl bir izim çıkacak hep birlikte göreceğiz. Geçen yıl kış mevsimine kadar tezkereyi sümen altında tutu, tam oralarda adım atılamaz şekilde kar yağdıktan sonra tezkereyi çıkardılar. Asker bu olumsuszluğa rağmen harekatın başlattı. Bir hafta olmadan ABD'li bir yetkili taaa Avusturalyalardan ne dedi? Türk askeri hemen oradan çekilmelidir! Aaa! birde baktık ki askerlerimiz tası tarağı toplayıp geri dönmediler mi? "Keçi vurdum bayıra, mevlam onu kayıra" mantığıyla tezkere çıkarılmaz. O tezkerenin arkasında siyasi irade kapı gibi duracak ki Türk ordusuda çakal yuvaların temizliyecek.
Osman Öcalan denen soytarıyı tv ye çıkaranlarda "açılım-saçılıma" destek babında yardımcı oluyorlar. Ve b akşamki haberde de DTPlilerin cilasını kazıdı. "Onlar PKKdan bağımsız hareket edemezler. Etmeleri mümkün değildir" dedi.
Saygılar.
ayn çok haklısın o kış ayında ininden çıkmayan iti nasıl bulucan

edenur
25-09-2009, 22:23
bu işte TSK nın elini kolunu bağlayan sadece siyaset ha kış olmuş ha yaz yeterki izin çıksın kış mış hikaye olur.

Ama hem iktidar hemde muhalefet nedense TÜRKİYE nin yararı olan herşeyde birbirilerine köstek olmayı iyi biliolar. Aslında bazı konularda TSK nın kesinlikler yaptırımları olmalı.

emmi
27-09-2009, 05:42
bu işte TSK nın elini kolunu bağlayan sadece siyaset ha kış olmuş ha yaz yeterki izin çıksın kış mış hikaye olur.

Ama hem iktidar hemde muhalefet nedense TÜRKİYE nin yararı olan herşeyde birbirilerine köstek olmayı iyi biliolar. Aslında bazı konularda TSK nın kesinlikler yaptırımları olmalı.

Kardeş birşey bilmediğini yazılarınla milletin önüne seriyorsun. Git araştır, oku, biraz bilgi sahibi ol ve ondan sonra fikir sahibi ol. Sonra o fikirlerini yazmak daha kolaydır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursan seni her yerde bundan beter duruma düşürürler, bilesin. Klaktan dolma bilgilerle bir yere varamazsınız. :nono::

edenur
27-09-2009, 10:37
Kardeş birşey bilmediğini yazılarınla milletin önüne seriyorsun. Git araştır, oku, biraz bilgi sahibi ol ve ondan sonra fikir sahibi ol. Sonra o fikirlerini yazmak daha kolaydır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursan seni her yerde bundan beter duruma düşürürler, bilesin. Klaktan dolma bilgilerle bir yere varamazsınız. :nono::

bak doğru düzgün yaz sen kimsin ya milleti aşalıyon horgörüyon. Sen takıntılı bir kişi isen objektif bakamayacaksan git başka yerde yazı yaz. Süpermodsun die burda hiçkimseye ahkam kesemezsın ayrıcada bir şey bildiğin yok sırf muhalefet AKP AKP die die bir tarafın şişio Diyanet suçluymuş vesayre mademki hepsi suçlu sen ne işe yarıon sadece abuk subuk yazmasını bilirsin kendini beğenmiş tavırlarınla.

He ben akp zerre kadar sevmem ama senin gibide ATgözlüğüyle düşnmanlık yapıcam diede bir tarafımla pislik saçmam. Nerde aşağılayıcı konu var sen senden başka yokmu ya ne biçim insansın.

Ayrıca burda yalan yanlış konu açanda senisin neymiş heyecanlanmış açtıktan o kadar mesaj yazdıktan sonra nerdeydın. Kulağınla daha tv dinlemesini bilmiıon sonra millete laf atıon.