Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sony yıne yardım...

bahti
25-10-2009, 00:32
arkadaslar alt konuda yazdıgım tv de aht trafo arzası cıktı bılgınıze fakat aynoı sase den kv 29 ls 40 e tv de led 11 kere yanıp sonuyor ve swıtch mode devresınde hıc bır voltaj cıkmıyor sadece 5 volt var oda beslemden ayrı sekılde elde edılıyor .. yardımlarınızı beklıyorum...

optik burak
25-10-2009, 11:52
usta tamam olarak şaseyi hatırlayamadım str varsa beslemede değiştir birde siwiç mond çıkışındaki sigorta dirençleri bak yanış hatırlamıyorsam dirençler transistör şekline benzi iki bacaklı birde veratakal entegresine direk değiştir arızalısay led yanıp söner besleme deki dirençleri ve diyotları ölçüh beslemedeki kondanstörleri değiştir vertakal entegresini değiştirince ordaki kondansatörleri değiştir [email protected]

sedat iskece
25-10-2009, 22:25
usta sony led kodlarini inceledim senin ariza buyuk ihtimalle teleteks entegresinde,az ihtimalle renk dekoderinde. kolay gelsin.

bahti
26-10-2009, 01:12
burak usta tv nın str saglam olcuyorum bı problem yok hıc bır voltaj alamıyorum besleme cıkısından besleme ent.mcz nın 1 nolu ucuna yuksek voltaj gelıyo fakat cıksıtan alamyoruz vertıcal entg degıstırmedım besleme problemı oldugu ıcın.sedat usta sana gelıncede bende led ıkazınıntex devresınden oldugunu bılıyorum ama text ayrı bı entegre ıle kont .edılmıyor sanırım var ıse ben bılmıyorum ılgınıze tesekkur

optik burak
26-10-2009, 09:09
usta beslemeyi biraz ac hangi elemanlar kulanılmış yazarsan yardımcı olurum beslemede transistörmü var ve entegremi var yada strmi var

bahti
27-10-2009, 20:36
eyvallah burak ılgıne tesekkur ederım tv beslemede bulunan mcz3001 kodlu entegreden cıktı... bılgınıze

ayrıca bı arkadasımda da 11 defa yanıp sonen led hatasında besleme voltajları cıkmakta fakat tv korumaya gecmekte ıdı eprom degıstırdık buda bılgınıze ...