Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP'den Metrobüse Zam - Türkiye Klasiği

MUTAF
16-11-2009, 00:20
cHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammın, yıllık enflasyon hedefinin 10 katına ulaştığını ileri sürdü.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, ''16 yıldır AKP zihniyeti tarafından talan ve rant anlayışıyla yönetilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi artık iflas etmiştir. Kadir Topbaş'ın beceriksiz yönetiminin bedeli, İstanbullular'a ödetilmek istenmektedir'' ifadesine yer verdi.
İstanbul'da toplu ulaşıma geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 20 zam yapıldığını, son yapılan yüzde 34'lük zam ile bu oranın yüzde 55'e ulaştığını belirten Tekin, şunları kaydetti:
''Son 6 ayda toplu ulaşıma yapılan zam oranı yüzde 55 gibi görünse de aylık Mavi Akbil'deki biniş sınırının 200'den 160'a indirilmesi, metrobüs hatlarında Mavi Akbil'de her binişte 2 biniş eksiltilmesi gibi gizli zam içeren uygulamalarla gerçek zam oranı yüzde 70'i de aşmıştır. İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zam, yıllık enflasyon hedefinin 10 katına ulaşmıştır.
Kadir Topbaş, hem hükümetin ekonomik hedefleriyle alay ediyor hem de iflas noktasına getirdiği belediyenin borç batağını İstanbulluların sırtından temizlemek istiyor. Enflasyon hedefinin yüzde 7.5 olduğu Türkiye'de, toplu ulaşıma yapılan fahiş zam insafsızlıktır.''
Yapılan zamma karşı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte protesto eylemleri yapacaklarını ifade eden Tekin, Kadir Topbaş'tan yapılan zammı geri çekmesini istediklerini, gerekirse İstanbul Büyükşehir Belediyesinin zam kararını yargıya götüreceklerini bildirdi.

HCakir
16-11-2009, 00:31
Geçen hafta İstanbul'daydım paramın çoğunu yollara harcadım diyebilirim :)

MUTAF
16-11-2009, 00:33
Geçen hafta İstanbul'daydım paramın çoğunu yollara harcadım diyebilirim :)

niye haberim olmadı ? :ranger:

ayran
16-11-2009, 00:38
bıktık bu zamlardan...neden bir defa indirimden bahsetmezler...!:Cool2:

MUTAF
16-11-2009, 00:42
bıktık bu zamlardan...neden bir defa indirimden bahsetmezler...!:Cool2:

Türkiyede böyle yürüyor bu işler.
Nerede akar çok, hemen orada zam...

HCakir
16-11-2009, 00:50
niye haberim olmadı ? :ranger:

Bir daha ki ne abi :)

MUTAF
16-11-2009, 01:04
bir daha ki ne abi :)

:45::45:

eura
16-11-2009, 09:10
[B]Ya en çok neye kızıyorum biliyormusunuz?

Zam yapılıyor yapılıyor. Bahane de bulunuyor. Ama indirime gelince yok.
Aynı dolmuşçuların yaptığı gibi. Mazot zamlandı dendi zam yapıldı. Ama mazotun fiyatı inince 5 kuruş indirim yapmamışlardı...[B]

MUTAF
16-11-2009, 12:20
[B]Ya en çok neye kızıyorum biliyormusunuz?

Aynı dolmuşçuların yaptığı gibi. Mazot zamlandı dendi zam yapıldı. Ama mazotun fiyatı inince 5 kuruş indirim yapmamışlardı...[B]

Türkiyede indirim olmaz.. ne zaman olduki yine olsun.

MUTAF
16-11-2009, 12:57
Metrobüs ücretlerine yapılan ve bugünden itibaren geçerli olan yüzde 33'lük zam, bir grup tarafından protesto edildi. Avcılar Metrobüs durağında açıklama yapan eylemciler, fahiş zammın derhal geri çekilmesini istedi.

İstanbul'da metrobüs ücretlerinin 1,5 TL'den 2 TL'ye çıkması EMEK Partisi'ne mensup bir grup tarafından protesto edildi. Avcılar Metrobüs durağı üst geçidinde toplanan yaklaşık 20 kişi, açıklamayı geçit üzerinde yapmak istedi.
Polis sabah saatleri olması nedeniyle üst geçidin çok kalabalık olduğunu ve eylemin burada yapılmasının vatandaşları mağdur edeceğini söyledi.
Eylemciler polisin geçit üzerinde açıklama yapmalarına izin vermemesi üzerine aşağı indi. "Zamların freni patladı", "Ulaşıma değil işçiye emekliye zam" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, "Metrobüs zamları geri alınsın", "AKP elini cebimden çek" şeklinde sloganlar attı.
Grup adına yapılan basın açıklamasında metrobüse yapılan yüzde 33'lük zammın halkı biraz daha yoksullaştıracağı savunuldu. Açıklamada, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ikiye katlandığı bir dönemde ulaşıma yapılan zammın işçi ve emekçilerin hayatını daha çekilmez bir hale getireceği belirtildi.
Metrobüs zammının derhal geri alınması istenen açıklamada, ayrıca metrobüsün belli saatlerde ücretsiz olması istendi. Açıklamanın ardından grup sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.
Bu arada vatandaşlar da metrobüse yapılan zamma tepki gösterdi. Kimi "Biz buna da alışırız" diyerek tepkisini ortaya koyarken, kimisi de "Emekliye işçiye ne kadar zam verdiler ki metrobüse bu kadar zam yapıyorlar" şeklinde konuştu.

kucer06
16-11-2009, 15:06
Şimdi hükümet'ten biri çıkar zamları biz yapmıyoruz bilmem ne tarafından otomatik olarak yapılıyor diye demeç verir.

ayran
16-11-2009, 15:38
Ya en çok neye kızıyorum biliyormusunuz?

Aynı dolmuşçuların yaptığı gibi. Mazot zamlandı dendi zam yapıldı. Ama [B]mazotun fiyatı inince 5 kuruş indirim yapmamışlardı...[B]

harbiden ayıp yaw 5 kuruş mozut indirimi olurmu ya öbürsü gün zaten 15 kuruş zam yapıyo ne anadık bu işten...:sad:

selimb
16-11-2009, 17:02
unutur bu aptal millet mantığı ile daha çok zam yaparlar bizim millette seçim zamanı bir kaç rüşvet yardıma oyunu verir sonrada şikayet ederiz!!!!!

zfr_pal
16-11-2009, 17:19
bende diyorum forumda bideğişiklik mi oldu.ne zamandır siyaset yapan yoktu..yine başlamış

MUTAF
16-11-2009, 19:17
ortada kocaman bi gerçek var, siyaset yok..

selimb
16-11-2009, 20:27
bende diyorum forumda bideğişiklik mi oldu.ne zamandır siyaset yapan yoktu..yine başlamış

ona sus, buna yazma, bu sitede siyaset yapma,telefonda siyaset konuşma ,etrafındakilerle siyaset konuşma...DEMOKRASİ varya benim canım türkiyemde!'!!