Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırmızıda geçenin ehliyeti gidecek

kucer06
15-12-2009, 10:42
Only the registered members can see the link

Trafik suçlarına uygulanan para cezalarına, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Trafik Yasası’nda da köklü değişiklikler içeren ve bazı kuruluşlara görüş almak üzere gönderilen taslakta, kırmızı ışıkta bir yıl içinde beş kez geçtiği saptananların sürücü belgesine bir yıl süreyle el konulması öngörüldü. Bu kişilere ayrıca para cezası da uygulanacak.

1 Ocak’ta yürürlükte

On-line tescile erteleme Trafik tescil işlemlerinin on-line yapılmasına olanak sağlayan ve daha önce 1 Ocak 2010’da yürürlüğe gireceği açıklanan uygulama ertelendi ve gerekli alt yapının ancak gelecek yıl ortalarına doğru hazır olabileceği bildirildi. İkinci el araç satışlarının noter aracılığıyla değil Trafik Tescil Şubesi’nde gerçekleştirilmesine ilişkin yasanın uygulanması iki yıldır erteleniyordu. Erteleme 31 Aralık tarihinde sona erecek. Uygulamanın yeniden ertelenip ertelenmeyeceği bu ay içinde kararlaştırılacak.

Bu hafta valiliklere gönderiliyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın onayından geçen ve bu hafta içinde valiliklere gönderilecek genelgede, halen uygulanan trafik cezaları ile 1 Ocak’tan itaberen geçerli olacak zamlı cezalar duyurulacak. Bazı suçlara uygulanan cezalar şöyle:

Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira
Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira
Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira
İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak: 687 lira
Fazla yolcu almak: 63 lira
Park yasağına uymamak: 62 lira
Emniyet kemeri takmamak: 62 lira
Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira
Hatalı sollama: 128 lira

swerrt
15-12-2009, 10:43
Trafik suçlarına uygulanan para cezalarına, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı

Only the registered members can see the link

Trafik Yasası’nda da köklü değişiklikler içeren ve bazı kuruluşlara görüş almak üzere gönderilen taslakta, kırmızı ışıkta bir yıl içinde beş kez geçtiği saptananların sürücü belgesine bir yıl süreyle el konulması öngörüldü. Hürriyet'in haberine göre, bu kişilere ayrıca para cezası da uygulanacak.

1 Ocak’ta yürürlükte

On-line tescile erteleme Trafik tescil işlemlerinin on-line yapılmasına olanak sağlayan ve daha önce 1 Ocak 2010’da yürürlüğe gireceği açıklanan uygulama ertelendi ve gerekli alt yapının ancak gelecek yıl ortalarına doğru hazır olabileceği bildirildi. İkinci el araç satışlarının noter aracılığıyla değil Trafik Tescil Şubesi’nde gerçekleştirilmesine ilişkin yasanın uygulanması iki yıldır erteleniyordu. Erteleme 31 Aralık tarihinde sona erecek. Uygulamanın yeniden ertelenip ertelenmeyeceği bu ay içinde kararlaştırılacak.

Bu hafta valiliklere gönderiliyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın onayından geçen ve bu hafta içinde valiliklere gönderilecek genelgede, halen uygulanan trafik cezaları ile 1 Ocak’tan itaberen geçerli olacak zamlı cezalar duyurulacak. Bazı suçlara uygulanan cezalar şöyle:

Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira
Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira
Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira
İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak: 687 lira
Fazla yolcu almak: 63 lira
Park yasağına uymamak: 62 lira
Emniyet kemeri takmamak: 62 lira
Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira
Hatalı sollama: 128 lira

Hikmet™
15-12-2009, 11:20
kucer abi aynı konudan 2 tane açılmış

Hikmet™
15-12-2009, 11:22
haha komediye bak ya kucer abide bu konuyu açmış saat 09:42 sende bu konuyu açmışsın 09:43

yargıç_1
15-12-2009, 11:56
konular birleştirilmiştir

swerrt
15-12-2009, 11:58
tesaduf

Hikmet™
15-12-2009, 14:25
kucer abi ve swerrt usta bilgilendirme için teşekkürler

sercankolay
15-12-2009, 14:25
Araç kullanırken telefonla konuşmanın cezasının daha fazla olması gerekiyo çoğu kaza bu yüzden oluyor çünkü...

ayran
15-12-2009, 18:17
kırmızı ışıkta geçmek ve hatalı sollama cezaları az aslında
yüksek miktarda olacak'ki hayatı can kaybı en aza iner.

MUTAF
15-12-2009, 18:20
şu bizim sultangazi hattında çalışan minibusleri düzenli kontrol etseler, heralde bu hatta çalşan minibus kalmazdı. :) hepsi kırmızı görünce gaza basıyor :)

ManisaliMG
15-12-2009, 18:57
bence bu cezalar caydirici degil,daha kati cezalar belki bizim sürücüleri daha dikkatli olmaya zorlar.

aliharbiye
15-12-2009, 19:07
trafik ışıklarında sarı ışık ne işe yarıyor anlamıyorum bence kaldırılmalı bide yeşil yanınca aheste aheste arabayı sürenler var yürü be kardeşim diyemiyorsun yine bide en kıl olduğum bi diğer sorun ise hani anayolda sol şeriti kullanıpta 1. viteste arabayı sürenlere varya deli oluyorum valla vatandaşın ehliyetini alacakları yere trfafik kanunlarını kontrol etsin polis arkadaşlar trafik yasasında olumlu değişime gidilmesi gerekn o kadar şey varki saymakla bitmez

osmann
16-12-2009, 10:33
inşallah bunlar uygulanır...
ancak ehliyetsiz araç kullananların cezasını göremedim?

Hikmet™
16-12-2009, 10:36
inşallah bunlar uygulanır...
ancak ehliyetsiz araç kullananların cezasını göremedim?

Allahtan ehliyeti aldık :D

MUTAF
16-12-2009, 15:22
10 sene oldu ehliyeti alalı, ama şu istanbul trafiğine çıkmaya korkuyorum. bu yuzden arac kullanmıyorum. kendime guveniyorum. dikkat liyim ama çok fazla dallama var trafikte..