Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : arçelik 2800 çamaşır makinası arızası



sopa
29-12-2009, 00:42
herkese hayırlı akşamlar dileğimle;

arçelik 2800 çamaşır makinam otomatik yıkamaya başladıktan sonraki yumuşatıcıya yada ikinci çekmeceye su alma zamanında vınlayan bir sesle duruyor ısı ayar düğmesini 0 yada 30 santigrad dereceye getirdiğim zaman su almaya başlıyor.bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara sonsuz saygı ve hürmetlerimle

saygılar sunarım

Volkan
29-12-2009, 00:48
arkadaşım makinen cift su girişlimi. o ses ventillerden gelir sana tavsiyem makineye gelen su basıncı nasıl eğer su basıncında problem yoksa makinenin arkasında su hortumlarınınn girişi var o girişlerde süzgeç vardır o süzgeçe pislik geldiyse ventil yeterli su alamadığı için açılmaz ve ses yapar o hortumları sök zaten cevirmeli tabi sökmeden musluğu kapa eğer süzgeçlerde sorun yoksa bir kova içine musluğu aç su basıncı iyimi. eğer suzgeç temiz basınçta iyi ise ventil arızalıdır.

sopa
03-01-2010, 00:38
alakan için sonsuz teşekkür

öncelikle makinam çift girişli ama ben sadece tek soğuk girişine bağladım eskiden beri öyle çalışıyor.bu olay son bir iki aydır devam ediyor.sizin de söylediğiniz gibi sanki ventil arızası gibi basınç normal filtre de temiz acaba ventili söksem pislik gelmiş olabilirmi

sevgili arkadaşım birde bosch silver bir kombim var er zaman olmasa da ara sıra EA KODU arızası veriyor bu konuda bilginiz varmı bundan bir sene önce aynı hata vardı servisini çağırdık.baca altına konan yuvarlak flanşları yüksellti.o zamandan bu yana iyi çalışmıştı. yine aynı hatayı veriyor.çok can sıkıcı ya...değerlki cevablarınızı bekliyorum saygılar sunarım başarınızın devamını dilerim.

Volkan
03-01-2010, 00:44
kombiden anlamam ventil arızalı olabilir .