PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan 5/1/2010 günü

atakurtul
01-01-2010, 23:41
Emekli mağaşları açıklanacak:common001:

dayı83
02-01-2010, 11:24
daha öncede açıklanabilir duyum öyle hayırlısı...

selimb
02-01-2010, 12:49
emkli maaşlarını açıklarken ,şu cümbür cemaat yaptıkları,acımazsıca,merhametsizce yaptıkları zamlarında sebebini açıklayıverse

satelcom
02-01-2010, 13:26
ben size yapılacak zamları söyliyeyim.4 lira ile 20 lira arasında zam var.daha fazlasını bekliyenler için hayal kırıklığı olur.

draculu45
02-01-2010, 13:38
bekleyip göreceğiz

wtwt99
02-01-2010, 13:42
Buna göre, 2001 yılından önce emekli olan 2,5 milyon kişiyi kapsayacak intibak düzenlemesinden vazgeçildi. Başbakan'ın talimatıyla zammın, tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi kararlaştırıldı. Böylece, düşük maaşlılar için yaklaşık 100 lira, yüksek maaşlılar için de enflasyon oranındaki zamma ilave olarak ortalama 20 lira artış sağlanacak. Memur emeklileri, çalışanlara yapılan artışı oranında zam alacak. Uygulamadan 5 milyon 221 bin SSK emeklisi ile 2 milyon 77 bin Bağ-Kur emeklisi yararlanacak. Tekel eylemiyle gündeme gelen özelleştirme işçilerine ise ortalama 115 TL zam yapıldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılbaşında normalde yüzde 4,5'luk enflasyon oranında zam yapılacaktı. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenleme emekliyi sevindirecek. Emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmeyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salı günü grup toplantısında duyuracak. Zaman'ın ulaştığı ayrıntılara göre emekli maaşlarının artışında temel kriter, yüzdelik zam yerine 'düşük maaşlıya yüksek, yüksek maaşlıya düşük zam' şeklinde olacak. Artış özellikle Tarım Bağ-Kur ile SSK Tarım emeklileri için önem taşıyor. Bu gruplarda ortalama maaş 500 TL civarında. Yaklaşık 100 lira iyileştirme yapılmasıyla birlikte yüzde 20 civarında zam yapılmış olacak. Yeni düzenleme, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2010 yılında toplam 75 milyar TL'lik emekli maaşı ödemelerini 78 milyar liraya yükseltecek. Küresel ekonomik krizden çıkışla birlikte bu rakamın bir kısmı, prim gelirlerindeki artışla karşılanacak. Kalan kısım ise akaryakıt, sigara ve benzeri ürünlere yapılan son zamlardan gelecek 5 milyar liradan karşılanacak.
kaynak zaman

akharman
02-01-2010, 14:04
degerli dostlar bukadar kara gözlük kullanmıyalım birazda el insaf diyorum ülke imkanları ortada bu iyileştirme sanırım sizleri üzecek sizin kin vekara bakışınızı çürütecek 100 ile 150 arası olacak bekle gör şayet götrecek göz varsa. ülkemi seviyorum ve kendim çalışıp kendim kazanıp kendim yiyorum devletime hiç yük olmadım iyi insan elinin emegi anlının terini yerse kanaat ederse çok daha bereketli olur.....biraz insaaf....

sam35
03-01-2010, 14:47
degerli dostlar bukadar kara gözlük kullanmıyalım birazda el insaf diyorum ülke imkanları ortada bu iyileştirme sanırım sizleri üzecek sizin kin vekara bakışınızı çürütecek 100 ile 150 arası olacak bekle gör şayet götrecek göz varsa. ülkemi seviyorum ve kendim çalışıp kendim kazanıp kendim yiyorum devletime hiç yük olmadım iyi insan elinin emegi anlının terini yerse kanaat ederse çok daha bereketli olur.....biraz insaaf....

Emekliden,işciden memurdan kessinler, altlarına MİLYARLIK arabalar.....vs. çeksinler öylemi?

cilginizmirli
03-01-2010, 16:18
Emekliye zam yapsa ne olacak elektrik,benzin,sigara,içki,doğalgaz kısaca herşeye zam yaparak fazlasını bizden zaten geri alıyorlar.Düzen maaalesef böyle.

rahim1960
03-01-2010, 16:30
benim itirazım yapılan zama değil,ssk lılar emekli olurken 70-80 bin lira(eski parayla 70-80 milyar ) ikramiye alırken,emekli sandığından emekli olan memurlar 40-bin lira emekli ikramiyesi alıyor. madem maaşları eşitleyeceksiniz o zaman ikramiyeleri de eşitleyin. hem ikramiyemiz fazla olsun hem de memur emeklisi kadar maaş alalım diyorsunuz.keseri hep kendinize doğru yontuyorsunuz. saygılarımla

kucer06
03-01-2010, 19:07
Ne 40 bin tl'si arkadaşım ben 30 senedir çalışıyorum şu anda emekli olsam alacağım parayı hesaplattım 30 bin tl emekli maaşı ise 980 tl tutuyor.Gelde emekli olduktan sonra çalışma.

kesmin
03-01-2010, 22:36
salı günkü gurup ryting yapacak.

zfr_pal
03-01-2010, 23:17
arkadaşlar şartlar belli. Hukumete ister daha fazla maaslara zam yapmayı. herhalde ikdidar siz kadar anlıyodur ekonomiden. o eskidendi hesapsız zam yapmak başka yerlerden acık vermek battıkca batmak.Bu memlekette Kocaeli depremzedelerine gelen yardımlar memur maası diye dağıtıldığı günleri gördük.Belli bi maas zammı yapılır ama günlük 1000lira verseler ertesi gun neden 2000lira vermiyolar diye muhalefet yapcak şartlı insanımız memleketimizde ve burda çok.
bide 5ocak gelmeden şöyle olur yok zam 20 liraymış yok %2 imiş diye yazanlar var bakanlar kuruluna girmiş gibi konuşanlar. o gun gelince lafınızın altından kalkamaya bilirsiniz gelip burdan hata yaptık özür dileriz diye bilecekmisinz cok merak ediyorum.

rahim1960
04-01-2010, 22:37
Ne 40 bin tl'si arkadaşım ben 30 senedir çalışıyorum şu anda emekli olsam alacağım parayı hesaplattım 30 bin tl emekli maaşı ise 980 tl tutuyor.Gelde emekli olduktan sonra çalışma.

öğretmenler için yazmıştım

MUTAF
05-01-2010, 00:06
buyuk gun geld i sayılır. görücez hukumetin saçmalamasını :)

tamer41
05-01-2010, 00:23
basri hocam bu kadarda karamsar ve taraftar olunmazki at gözlüğü takmışsınız hiç bişey görmüyosunuz bu gidişlede görmeyeceksiniz ülkenin nerden nereye geldiğini sağır sultan duydu ama veysel karani duydu siz nezaman görüp duyacak ve kabulleneceksiniz emekleriniz için teşekkürlerimle beraber

MUTAF
05-01-2010, 02:13
basri hocam bu kadarda karamsar ve taraftar olunmazki at gözlüğü takmışsınız hiç bişey görmüyosunuz bu gidişlede görmeyeceksiniz ülkenin nerden nereye geldiğini sağır sultan duydu ama veysel karani duydu siz nezaman görüp duyacak ve kabulleneceksiniz emekleriniz için teşekkürlerimle beraber

Herşey ortada hocam. görünenler yaşananlardır zaten. Sen hayatından memnunsan zaten sana bişey demem. :)
Hem benim taraflı olduğumu nereden biliyorsunki? Sen beni tanıyormusun sayın tamer41. Beni tanımıyorsan eğer yorumların anca kendine olur. Tanısan, zaten bu yorumu benim adımı ekleyerek yapmazsın...

Ayın 5ine girdik. Bugun karnımızı doyuracak kadar güzel haber alırsak ne mutlu bizede, Hükümetede.

beydemir
05-01-2010, 04:04
benim itirazım yapılan zama değil,ssk lılar emekli olurken 70-80 bin lira(eski parayla 70-80 milyar ) ikramiye alırken,emekli sandığından emekli olan memurlar 40-bin lira emekli ikramiyesi alıyor. madem maaşları eşitleyeceksiniz o zaman ikramiyeleri de eşitleyin. hem ikramiyemiz fazla olsun hem de memur emeklisi kadar maaş alalım diyorsunuz.keseri hep kendinize doğru yontuyorsunuz. saygılarımla:nono:: dostum senin kendi söylediğini kulakların duyuyormu o senin 70-80 bin tl kıdem tazminatı alanlar TUZU KURU diye tabir ettiğimiz bir avuç devlet işcisi onlar devlet dairesinde müdür olarak emekli olan bir memurdan daha fazla emekli maaşı alıyorlar.öbür tarafta emekli olurken bir kuruş ikramiye alamamış 600 tl emekli maaşıyla EV KİRASI-ELEKTİRİK-SU-YAKACAK-GİYECEK-YİYECEK VS.bir sürü ihtiyacını karşılayan milyonlarca emekli var bizim bahsettiğimiz bu kesim. keserin sapını bırakda 600 tl maaşla şehirde nasıl yaşanır onu düşün ondan sonra keser sapından bahset.SELAMLAR:nono::

beydemir
05-01-2010, 04:17

Sevgili dostum kimsenin kara gözlük kullandığı yok bizde ülkemizi seviyoruz bizde kendimiz çalıştik ödediğimiz pirimlerle emekli olduk devlete yük olmuyoruz ödediğimiz pirimlerin karşılığını emekli olduğumuz için şimdi istiyoruz 600 tl emekli maaşı alıyoruz bu maaşın 350 tl sini ev kirası veriyoruz kalan 250 tl ile şehirde geçiniyoruz ikinci bir iş yapalım desek devletimiz tarafından uygun görülmüyor maaştan kalan 250 tl ile nasıl ev geçindirilecekse var sen düşün.selamlar

toycan
05-01-2010, 12:02
ya 7 senedir başkaları hükümet sanki elektrik ödemeyenler yeşil kartta rekor kıran beyaz eşya alanlar hele hele iş kendi maaşlarına harcamalarına gelince zam yapmaktan geri kalmayanlar iş bize gelince yok şöyle yok böyle adam cumhurbaşkanlığı sarayına harcanan parayı söyleyin ya avrupanın en görkemli ucağını bizim başbakan sahip desenizya yokburada durmak yok yola devam ama bize gelince 100tl zam 1tl artış sonra yine devletin ve bizim burnumuz boktan kurtulmaz ama milletvekiline gelince en yüksek maaş onlarda ama 7 senedir hep yapıyorlar neyi neyse

hasan
05-01-2010, 13:26
Arkadaşlar hepinizin haklılık payı var elbet. ben de bir kamu kuruluşundan emekli oldun. Çalışırken büyük sıkıntılara katlanarak(kendimi zorlayarak) A.Ö.F (Lisans) yüksekokulu bitirdim. 31 yıllık memuriyet hayatımdan sonra baktım işler çok karışık, sevgi-saygı ve itibar yok hiç tereddüt etmeden emekli oldum. Aslında çalışma azmim vardı. İşler çoluk çocuk oyuncağına dönüşünce çalışmanın anlamsızlaştığını farkettim. Şimdi iyiki yüksekokulu bitirmişim diyorum. 1.145,00 TL maaşla hala kredi borçlarımı ödemeye çalışıyorum. Emekli ikramiyeme takviye yaparak bir aileye yetecek kadar daire aldım. 31 yıllık birikimimle bir tatil-seyahat bile yapamadım. Ama şükürler olsun. 500-600 TL emekli maaşı alanlara Allah sabırlar versin. Herkesin kendine göre sıkıntıları oluyor. Ama 1980-1994-2001 li yılları gözardı etmemek lazım. Ben iyi biliyorum %7 ile tüketici kredisi bile bulamıyorduk. Alternatif yok ne yapalım. Biz iktidara gelince asgari emekli maaşını 1000 Tl yapacağız projemiz bu diyen varmı? İki anahtar vaadedip birini dahi veremeyen politikacılar hala arı kovanına çomak sokmaya çalışıyor utanmadan. İnsan biraz olsun kendi emeğine de saygı duymalı. Depremzedelere toplanan yardım paralarıyla memur maaşlarını veren hükümetleri iyi biliyorum. Çünkü o toplanan paralarda benim de emeğim var. O yıllarda idarecilik yaptım. Hatta cenazeleri kaldırmaya din görevlisi gönderdik. Neyse vakit buldukça daha söyleşiriz.

MUTAF
05-01-2010, 14:43
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılının ilk altı ayında en düşük SSK, BAĞKUR ve tarım emeklisinin maaşına yüzde 20.4, en yüksek emekli aylığına da yüzde 4,5 oranında artış yapacaklarını belirterek, ''İlk altı ay için emekli aylıklarında en az 63, en yüksek 101 lira artış olacak. 601 lira olan en düşük SSK emeklisi aylığı bu artışla 683 liraya, en düşük tarım SSK emekli aylığı 480 liraya, en düşük esnaf emeklisi aylığı 555 liraya, en düşük BAĞKUR tarım emeklisi aylığı da 380 liraya çıkıyor'' dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılının ilk altı ayında en düşük SSK, BAĞKUR ve tarım emeklisinin maaşına yüzde 20.4, en yüksek emekli aylığına da yüzde 4,5 oranında artış yapacaklarını belirterek, ''İlk altı ay için emekli aylıklarında en az 63, en yüksek 101 lira artış olacak. 601 lira olan en düşük SSK emeklisi aylığı bu artışla 683 liraya, en düşük tarım SSK emekli aylığı 480 liraya, en düşük esnaf emeklisi aylığı 555 liraya, en düşük BAĞKUR tarım emeklisi aylığı da 380 liraya çıkıyor'' dedi.
Çalışanlar kadar emeklilerin maaşları da önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda emeklilerin maaşlarını enflasyon üzerinden artırdık.
7 milyon 327 milyon emekliyi ilgilendiren rakamlar şöyle:
2010 yılının ilk altı ayında en düşük emekli aylığını yüzde 20.4 en düşük aylık alan emekli aylığını yüzde 4,5 oranında artırdık. En düşük SSK emeklisi 683 TL aylık alacak.
En düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 306 liradan 380 liraya çıkıyor.
En düşük SSK tarım emekli maaşı: 480 TL
En düşük SSK emeklisi 683 TL aylık alacak
Bağ-Kur esnaf emeklisi 555
Tarım emeklisi: 380
İlk 6 ay için emekliye 60-101 TL arası ikinci altı ay 74- 172 TL arası
Yeni istihdam sağlayan işverenlerin sigorta primlerini biz ödeyeceğiz.

tamer41
05-01-2010, 15:03
:bangin:hocam beğendin mi verilen rakamları ii oldumu idare edermi neyse herkese hayırlı olsun:clap2:::nono:::49::8[1]::45::present:

MUTAF
05-01-2010, 15:07
:bangin:hocam beğendin mi verilen rakamları ii oldumu idare edermi neyse herkese hayırlı olsun:clap2:::nono:::49::8[1]::45::present:

bu oranlara kimse kötü diyemez zaten.
ama yine fakiriz yine fakiriz... :present:

tamer41
05-01-2010, 15:10
inşaAllah zamanla düzelir petrolde dışa bağımlılıktan kurtulur bor madeninin değerini bilirsek dünyanın en zenginlerinden oluruz inşaALLAH

şaşkın_75
05-01-2010, 15:12
650 tl alan bir emeklinin zamla birlikte ne kadar olcak acaba

MUTAF
05-01-2010, 15:56
650 tl alan bir emeklinin zamla birlikte ne kadar olcak acaba

710 tl civarı olu heralde ..

zfr_pal
05-01-2010, 22:54
Arkadaşlar hepinizin haklılık payı var elbet. ben de bir kamu kuruluşundan emekli oldun. Çalışırken büyük sıkıntılara katlanarak(kendimi zorlayarak) A.Ö.F (Lisans) yüksekokulu bitirdim. 31 yıllık memuriyet hayatımdan sonra baktım işler çok karışık, sevgi-saygı ve itibar yok hiç tereddüt etmeden emekli oldum. Aslında çalışma azmim vardı. İşler çoluk çocuk oyuncağına dönüşünce çalışmanın anlamsızlaştığını farkettim. Şimdi iyiki yüksekokulu bitirmişim diyorum. 1.145,00 TL maaşla hala kredi borçlarımı ödemeye çalışıyorum. Emekli ikramiyeme takviye yaparak bir aileye yetecek kadar daire aldım. 31 yıllık birikimimle bir tatil-seyahat bile yapamadım. Ama şükürler olsun. 500-600 TL emekli maaşı alanlara Allah sabırlar versin. Herkesin kendine göre sıkıntıları oluyor. Ama 1980-1994-2001 li yılları gözardı etmemek lazım. Ben iyi biliyorum %7 ile tüketici kredisi bile bulamıyorduk. Alternatif yok ne yapalım. Biz iktidara gelince asgari emekli maaşını 1000 Tl yapacağız projemiz bu diyen varmı? İki anahtar vaadedip birini dahi veremeyen politikacılar hala arı kovanına çomak sokmaya çalışıyor utanmadan. İnsan biraz olsun kendi emeğine de saygı duymalı. Depremzedelere toplanan yardım paralarıyla memur maaşlarını veren hükümetleri iyi biliyorum. Çünkü o toplanan paralarda benim de emeğim var. O yıllarda idarecilik yaptım. Hatta cenazeleri kaldırmaya din görevlisi gönderdik. Neyse vakit buldukça daha söyleşiriz.
ağzına yüreğine saglık abi.
ha böle objektif olalım gercekleri geçmişi anlamamız daha kolay olacak.

ŞAVKÇI09
06-01-2010, 01:01
Emeklilere gün doğdu tayyip baba bu sefer gaza geldi 2012 ye kadar maaşlar dengelenecekmiş az alan çok çok alana az zam ......

beydemir
06-01-2010, 02:17
Emeklilere gün doğdu tayyip baba bu sefer gaza geldi 2012 ye kadar maaşlar dengelenecekmiş az alan çok çok alana az zam ......

dostum sen söylenene değil yapılan icraata bak her geçen gün alttakilerle üsttekilerin arasındaki uçurum açılıyor başbakan başa gelirken üç yıl kemerleri sıkacağız ondan sonra müthiş bir refah düzeyimiz olacak diyordu bak gelinen noktaya asgari ucretli ile emekli alt sınıf tüm maaşıyla bi ev kirasını bile ödeyemez hale geldi 620 tl maaş alan ile 1300 tl maaş alana aynı oranda artış verdi böylemi dengelenecek. müslüman ALLAHdan korkar ben neredeyse bunların MÜSLÜMANLIĞINDAN BİLE ŞÜPHELENMEYE BAŞLADIM.genede hatam varsa ALLAH affetsin.

MUTAF
06-01-2010, 03:24
yapılan zamlar ile, sigara kullananlar sanırım bir aylık sigara parasını, sigaraya yapılan zama rağmen beleşe getirmiştir heralde. dengeli gibi geldi bana.
:)

ŞAVKÇI09
06-01-2010, 03:39
620 tl maaş alan ile 1300 tl maaş alana aynı oranda artış verdi böylemi dengelenecek. müslüman ALLAHdan korkar ben neredeyse bunların MÜSLÜMANLIĞINDAN BİLE ŞÜPHELENMEYE BAŞLADIM.genede hatam varsa ALLAH affetsin.

ARKADAŞIM BURDA YANLIŞSIN MAAŞI YÜKSEK OLANLARA AZ ZAM MAAŞI DÜŞÜK OLANLARA YÜKSEK ZAM VERDİ ....BURADAN (Only the registered members can see the link) BAKABİLİRSİN...

beydemir
06-01-2010, 04:11
ARKADAŞIM BURDA YANLIŞSIN MAAŞI YÜKSEK OLANLARA AZ ZAM MAAŞI DÜŞÜK OLANLARA YÜKSEK ZAM VERDİ ....BURADAN (Only the registered members can see the link) BAKABİLİRSİN... sevgili arkadaşım şavkcı09 ben emekliyim kaç defa baktım ben kaç defa şöyle söyleyeyim 600 tl maaş alan 60 tl zam aldı 1300 tl aylık alan ne aldı oda 60 tl SÖYLERMİSİN YANLIŞ BUNUN NERESİNDE??????