Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanallarda kilitlenme ve internet sorunu

saginomiya
04-01-2010, 01:40
Drmbox DM500S *****li kanallar izlerken 15 - 20 saniyede bir sürekli donma oluyor,zaman zaman da tamamen kilitleniyor ve fişi cekip takmadan duzelmiyor.
Cihaz acık veya kapalıyken modeme baktıgımda sürekli download yapıyormus gibi hic durmadan ethernet lambası yanıp sonuyor.
Cihazı veren kişi modemin TTnet Airties modem oldugundan ve internet hızının 8 Mbit oldugundan soyluyor.Pek inandırıcı gelmedi bana.
yeniden image yukledim duzelmedi.

Volkan
04-01-2010, 15:11
konunun image ile alakası yok sizin serveriniz yada internet bağlantı hızınız ile alakalıdır eğer internet bağlantınızda kopma oluyorsa hattınızı kontrol ettirin. serverde sureklı donma varsa serverci ile görüşün konu cihazla alakalı değildir.

saginomiya
04-01-2010, 17:44
konunun image ile alakası yok sizin serveriniz yada internet bağlantı hızınız ile alakalıdır eğer internet bağlantınızda kopma oluyorsa hattınızı kontrol ettirin. serverde sureklı donma varsa serverci ile görüşün konu cihazla alakalı değildir.

tesekkurler Volkan baglantida kopma olmuyor,ama serverci israrla telekomun verdigi airties modemlerde ve Internet hizinin 8 Mbit olan yerlerde bu cok defa basimiza geldi diyor.

Volkan
04-01-2010, 17:56
tesekkurler Volkan baglantida kopma olmuyor,ama serverci israrla telekomun verdigi airties modemlerde ve Internet hizinin 8 Mbit olan yerlerde bu cok defa basimiza geldi diyor.

kontrollerini yapın ama cihazın kendisiyle alakalı değil ya internet yada server.

kosanozsener
19-01-2010, 17:00
Drmbox DM500S *****li kanallar izlerken 15 - 20 saniyede bir sürekli donma oluyor,zaman zaman da tamamen kilitleniyor ve fişi cekip takmadan duzelmiyor.
Cihaz acık veya kapalıyken modeme baktıgımda sürekli download yapıyormus gibi hic durmadan ethernet lambası yanıp sonuyor.
Cihazı veren kişi modemin TTnet Airties modem oldugundan ve internet hızının 8 Mbit oldugundan soyluyor.Pek inandırıcı gelmedi bana.
yeniden image yukledim duzelmedi.

aynı tarif ettiğin şekilde problem bendede var server arkadaşım ve onda problem olmadığını hatta yayın alan başka kimsede donma olayı olmadığını söyledi.İnternet aleminde bu konuyu çözebileceğim sağlıklı bilgiyede ulaşamadım.Kimisi adaptörü değiştir diyor kimisi modemi değiştir anlamadım gitti.bu konuda gerçekten yardımcı olacak kimse yokmu acaba.

Volkan
20-01-2010, 03:52
aynı tarif ettiğin şekilde problem bendede var server arkadaşım ve onda problem olmadığını hatta yayın alan başka kimsede donma olayı olmadığını söyledi.İnternet aleminde bu konuyu çözebileceğim sağlıklı bilgiyede ulaşamadım.Kimisi adaptörü değiştir diyor kimisi modemi değiştir anlamadım gitti.bu konuda gerçekten yardımcı olacak kimse yokmu acaba.

yukarıda açıkladık ama yınede buraya sizede cevap yazalım.

1. servercinin başkasında normal çalışıyor demesine inanırsanız çoğu serverci bunu söyler ne kadar arkadaşınızda olsa. bilinki işin içinde para varsa o serveri maxsimum dolu olabilir.

2. Servercinizin gözden kaçırdığı bir ayar olabilir yada aynı clıne satırı 2 kişi tarafından kullanılabiliyor olabilir.

3. İnternet dream hariç sürekli download yada upload yapan başka pc varsa serverde donma olur.

4. İnternet bağlantı hızınızda problemler olabilir bunu normal internete girerken test edemezsiniz ping sürelerine bakmak lazım bunları serverciler genelde iyi bilir.

5. kullandığınız modem de sorunlu olabilir buda bir ihtimal zira telekomun kampanya kapsamında verdiği dandik modemler.

6. Cihazın adaptörü yeterli güçte akım üretmeyebilir buda bir etgen yada cihazın eternet çipi problemli olabilir.

7. Cihaz ile modem arasında kullandığınız kablo sorunlu yada gereğinden fazla uzun ise donma yapar.

Yanı bu yukarıda yaptığım açıklama olabilecek her ihtimalllerdir gayet acık ve net. Kimse sizin evinizdeki donanımı tesisatı görmeden kafadan arıza burdadır diye yazamaz.

yukarıda kontrol edilmesi gereken yerleri yazdım.

ama ben diyorumkı yüksek olasılıkla serverciden kaynaklanan sorun yada ADSL hızınız.

f.pala
21-01-2010, 13:29
arkadaşlar bende aynı sorunu yaşadım şu anda yok ttnette arkadaşım var ben yeni sınırsıza ve 8mbite geçtim ondan sonra olmaya başladı arkadaşa anlattım bizim burdaki kablolar 8mbite uygun değilmiş hızını biraz düşürelim düzelir dedi ordan hızını düşürünce bende sorun çözüldü belki sizdede aynıdır bi araştırın

kosanozsener
22-01-2010, 13:58
arkadaşlar bende aynı sorunu yaşadım şu anda yok ttnette arkadaşım var ben yeni sınırsıza ve 8mbite geçtim ondan sonra olmaya başladı arkadaşa anlattım bizim burdaki kablolar 8mbite uygun değilmiş hızını biraz düşürelim düzelir dedi ordan hızını düşürünce bende sorun çözüldü belki sizdede aynıdır bi araştırın

hız düşürmek nedemek internet hızımı yoksa serverle alakalı bır hızmı

atihas
26-01-2010, 17:14
makinayı alalı bir hafta oldu ortak bina anteni kullanıyorum d smart izlerken donmalar meydana geliyor benim telefondan çıkışla modem arasındaki kablo 20 metre çivarında bu durum internetin çalışmasında ve kanal donmalarında etkili olurmu ne yapmam gerekir

f.pala
26-01-2010, 20:35
ttnetteki arkadaş ordan netin hızını düşürdü şu anda dowload hızı 1750 upload hızıda 450 civarı oldu daha öncede bunun nerdeyse 3 katı idi ama sürekli kesilme oldu donmalar olmuştu şimdiki hz 2000 ve 600 e kadar çıkıyo amam sorunum çözüldü

bezginbekir75
07-02-2010, 02:22
bilemiyotum