Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 gündür çatıda uğraşıyorum
ay_bulut
22-01-2010, 16:32
Arkadaşlar birisi bana şu konuyu tam olarak anlatırsa çok sevinirim.
thor merkez ,sirus,hortbird aparatla seyrediyorum.
ince ayarıda yaptım lnb 12563H 27500 fakat thor`da 14 kanaldan fazla çıkmıyor. 90 lık çanak var çanagın önünden bakıldığında thor merkez sol tarafına sirus,onu solunada hortbird olacak şekilde koydum. ama bir türlü olmuyor. acaba önden bakıldığında aparatı sağ tarafamı kocayacam.
yer antalya merkez
Birde DİSEqC sıralaması nasıl olacak cihaz:Gm 9400 fta
resimli olarak anlatırsanız ne yapmam gerektiğini daha iyi anlarım. yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜR ederim
SAYGILARIMLA
dursun66
22-01-2010, 17:26
kardeş thor,u aparatla o kadar seyredersin sana tavsiyem hotbirt merkez srius,u aparatla thoru ayrı bir çanakla denemen kly gelsin....
Arkadaş doğru söylüyor thorun yükselişi farklı aşağıya bakıyor
ay_bulut
22-01-2010, 17:35
Konuyu iyi okursanız ne demek istedigimi anlıyacaksınız thor zaten merkez ben thoru ayarlıyım digerleri kolay benim için arattırdıgım zaman 14 kanal'dan fazla çıkmıyor.
dursun66
22-01-2010, 17:42
kardeş aparatları başka çanağa alacaksın thoru tek olarak ayarlayacaksın sorunun çözülür...
mertap türk
22-01-2010, 18:56
arkadaşım 11785 .H.28000 frekans dan ayarla enyüksek sinyal daha çok bulursun kolay gelsin saygılar.
hallederiz
22-01-2010, 19:08
thor uydusunun sinyalleri çok zayıf olduğundan bu uydu için çok kaliteli bir çanak kullanmalısın..hatta mümkünse 105 yada 120 cm çanak kullanırsan dahada kaliteli bir sinyale sahip olursun
ay_bulut
22-01-2010, 21:42
merkez thor aparat sağa mı konulacak solamı sirus,hortbird için. DİSEqC sıralaması nasıl olacak...
Özgür Erge
22-01-2010, 22:32
arkadaşım boşuna ugraşıp çabalıyposuınuz çanagınız ufak vede thoru apartla zor alırsınız arkadaşların dedgi gibi thoru ayrı bir çanakta alın yada çanak çapınızı büyültün..
ŞRARSKOZ
22-01-2010, 23:11
merkez thor olmak şartı ile arkadan baktıgın zaman sagdaki hortbirt 13 ortadaki siriüs ve digeri thor zaten anlatabildim mi ben bu şekilde seyrediyorum tabiki hepsi cekcek diye bir şey yok saygılar
ŞRARSKOZ
22-01-2010, 23:14
DİSEqC sıralamasını kendin belirleyecen
türksat 1
thor 2
siriüs 3
hortbirt 4
bende bu şekilde mesalasına
aman hocam ddikkat et düşme çatıdan. 3 gun olmuş bak sakata gelme bi uydu takıcam derken :)
bulunduğun bölgeden Çanağın THOR uydusuna sabit olsa bile çanak çapı yetersiz kalır 120 cm lik bir canak MTI yada SHARP gibi bir lnb kullanman gerekir. ayrıca aparatta çanağın arkasından baktığında sağ tarafta olacak.
Ayrıca burdan arkadaşın mesajını iyi okuyun zaten çanağın TOHORO ayarlu olduğunu APARAT ile SIRUS ve HOTBIRD ayarlamaya çalıştığını açıklamış.
arkadaşım tek çanaktan astra hotbırd sirus ve dijitürkü alabilirsin tuhor kesinlirle olmaz o 1 derecede
f47xfenerli
23-01-2010, 01:08
Arkadaşlar birisi bana şu konuyu tam olarak anlatırsa çok sevinirim.
thor merkez ,sirus,hortbird aparatla seyrediyorum.
ince ayarıda yaptım lnb 12563H 27500 fakat thor`da 14 kanaldan fazla çıkmıyor. 90 lık çanak var çanagın önünden bakıldığında thor merkez sol tarafına sirus,onu solunada hortbird olacak şekilde koydum. ama bir türlü olmuyor. acaba önden bakıldığında aparatı sağ tarafamı kocayacam.
yer antalya merkez
Birde DİSEqC sıralaması nasıl olacak cihaz:Gm 9400 fta
resimli olarak anlatırsanız ne yapmam gerektiğini daha iyi anlarım. yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜR ederim
SAYGILARIMLA
aparat sürekli uydunun tersi istikametine konmalıdır.
yani odağın thor ise aparatı da hotbird ve sirunu alabilmen için çanağın önündeyken sol tarafa bağlamalısınız.
slm herkese kocaeliden ben ; thor merkez önden baakıldıgında sol tarafa gelecek çanak çapı 90 bakış açısı dümdüz oldukça yerden kapıyor 11785 :fishing belgesel kanalından rahat bulun 12723 tp nodan ince ayar yapın hepsini alır.
sirius 11766 tet kanalından bulun 12111 tp nodan ince ayar yapın hotbird i o kadar ugraştım tık yok 90 lıkla almıyor ugraşmayın saatleriniz boşa gider en azından tek çanak ta thor ve sirius izlemek mümkün doguya dogru gittikçe çap oranı degişiklik gömsterebilir.!
lnb saat 5 yönünde olmalı yoksa çok uğraşırsın 11785 28000 harici kanal izleyemessin lnb ayarı yap usta thor merkez sirius hotbird diz sona lnb leri olur merak etme ama mutlaka lnb saat 5 yönünde olmak zorunda
ay_bulut
23-01-2010, 13:28
bulunduğun bölgeden Çanağın THOR uydusuna sabit olsa bile çanak çapı yetersiz kalır 120 cm lik bir canak MTI yada SHARP gibi bir lnb kullanman gerekir. ayrıca aparatta çanağın arkasından baktığında sağ tarafta olacak.
Ayrıca burdan arkadaşın mesajını iyi okuyun zaten çanağın TOHORO ayarlu olduğunu APARAT ile SIRUS ve HOTBIRD ayarlamaya çalıştığını açıklamış.
Diline sağlık arkadaş beni anlayan bir tek sen çıktın sağol :45:
ibrahim yıldız
23-01-2010, 16:42
thor uydusunda 12723/H 27500 sinyelini alman gerekir bunun üzerinde nit açarak ara