PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Portakal ReÇelİ



muzo
09-05-2006, 13:38
PORTAKAL REÇELİ





Malzemeler ; Bir tencereyi su ile doldurup kaynatın. Portakalları kaynayan suya atın.

Hafifçe yumuşadığında portakalları tencereden alıp, kabukları ile küçük küçük doğrayın.

Ayrı bir yerde 3 su bardağı su ile şekeri kaynatın. Portakalları bu şekerli suya atın. Koyu bir kıvam aldığında, limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Soğuyun- ca, kavanozlara doldurun.

1 Kg Kalın Kabuklu Portakal
6 su bardağı Toz Şeker
3 bardak Su
2 yemek kaşığı Limon Suyu

Admin
09-05-2006, 21:52
Portakal reçeli hiç tatmadım yapacak kimsede yok:) Ayva reçelide tavsiyemdir güzel olur

Özgür Erge
10-05-2006, 00:27
bende hiç tatmadım ama deneyip tadına bi bakmamız lazım tadan varmı

muzo
10-05-2006, 08:18
Arkadaşlar tadını bi göreceksiniz harika harika