Orijinalini görmek için tıklayınız : dreambox dm 500s yardım lütfen
forevega
27-01-2010, 13:34
mrb arkadaşlar.bende dün dreambox dm 500 s aldım.kullanan arkadaşlardan aldığım tavsiye ile bu makineyi aldı.ve makine içinde çok acemiyim.aldığım yer sadece tv ye ve internete bağla yeterli dedi. bende öyle yaptım modemden gelen kabloyu makineye taktım.ve tv ye bağladım.size soracağım bir çok şey var. umarım kulaklarımı çınlatmazsınız madeler halinde yazayım daha kolay olur sanırım.
1-çanak olarak 2 çanak var merkezi türksat ve hotbird.3, bir çanak bağlayıp merkezi sisteme digitürkü izleyebiliyormuyum.
2-kanallar uydu frekanslarına göre sıralı ben bu kanalları istediğim gibi bir yerde toplayıp kendi listemi oluşturabiliyormuyum?
3-istediğim kanalları nasıl silebiliyorum.
4-makineye internet kablosunu bağladım,fakat bunun internetten güncelleme yapması için herhangi bir işlem yapmam gerekirmi yani makineyi modeme tanıtmak gibi birşey?yoksa otomatik ıp alıp kendisimi güncelliyor?
5-bazı kanallarda görüntü kesik kesik. kendim bir kanal eklemek istersem nasıl eklerim
arkadaşlar şimdilik bu kadar:D umarım sorularımla sıkmamışımdır kimseyi. dedimya daha çok acemiyim bu konuda. şimdiden teşekkürler
mrb arkadaşlar.bende dün dreambox dm 500 s aldım.kullanan arkadaşlardan aldığım tavsiye ile bu makineyi aldı.ve makine içinde çok acemiyim.aldığım yer sadece tv ye ve internete bağla yeterli dedi. bende öyle yaptım modemden gelen kabloyu makineye taktım.ve tv ye bağladım.size soracağım bir çok şey var. umarım kulaklarımı çınlatmazsınız madeler halinde yazayım daha kolay olur sanırım.
1-çanak olarak 2 çanak var merkezi türksat ve hotbird.3, bir çanak bağlayıp merkezi sisteme digitürkü izleyebiliyormuyum.
2-kanallar uydu frekanslarına göre sıralı ben bu kanalları istediğim gibi bir yerde toplayıp kendi listemi oluşturabiliyormuyum?
4-makineye internet kablosunu bağladım,fakat bunun internetten güncelleme yapması için herhangi bir işlem yapmam gerekirmi yani makineyi modeme tanıtmak gibi birşey?yoksa otomatik ıp alıp kendisimi güncelliyor?
5-bazı kanallarda görüntü kesik kesik. kendim bir kanal eklemek istersem nasıl eklerim
arkadaşlar şimdilik bu kadar:D umarım sorularımla sıkmamışımdır kimseyi. dedimya daha çok acemiyim bu konuda. şimdiden teşekkürler
Sorularınıza Cvp vereyim
1-Merkezi sistemde 3 cü canak anten eklenebiliyorsa dreamboxtada 3 cü canak anten sıkıntı olmaz
2-Kanalları istediginiz şekil buketlerden oluşturabilirsiniz
3-Kanalları yine Menu-kurulum-servis düzenleme-buketleri duzenle-user tv-uydular-kanallara gelince kumandadaki kırmızı tus sil tusudur zaten üst menudede görebilirsiniz
4-Makina iletişim kurulumunda dhcp kutucugu işaretliyse otamatik ip alır,
5-Menu-kurulum-servis arama-el ile trasnponder aramadan kanalları ekleyebilirsiniz
forevega
27-01-2010, 14:19
[QUOTE=Serkan Yılmaz;450499]Sorularınıza Cvp vereyim
verdiğin bilgiler için tşk ediyorum öncelikle.bir şey daha sormak istiyorum. bu kutucuğa nerden bakıcam tam olarak anlamadım.
verdiğin bilgiler için tşk ediyorum öncelikle.bir şey daha sormak istiyorum. bu kutucuğa nerden bakıcam tam olarak anlamadım.[/QUOTE]
Menu-Kurulum-Uzman kurulum-iletişim kurulumu
İlk olarak Forumda araştırma yapsaydınız bir cok sorununuzun cevabı bir cok defa yapıldı neyse sorularına serkan cevap vermiş ama bende ayrıntılı cevaplıyayım.
1. Merkezi sisteminiz 2 li olduğu için Option şhalter alıp digiturk için ayrı bir canak kuracaksınız optıon Şhalterin A girişine Merkezi sistemden B girişinede digitürk çanağını bağlayıp receıver cıkışınıda dairene giden kabloyu bağlayacaksın bölelikle 3 uydun olacak. Yada 4 tane daha çanak kurup bunları dısegc ile birleştirip diegcın çıkışını B ye girip toplamda 6 tanede uydu izleyebilirsin.
OPTION SHALTER (Only the registered members can see the link)
2. Dreamde ki kanal listesinin yedeğini PC ye alıp pc de düzenleyip bunu tekrar dreamae atabilir ve her zaman yedeğini saklayabilirsin. DREAM edit programının kullanılış şeklini aşağıdaki linklerden öğrenebilirsiniz.
DREAM EDİT İLE YEDEK ALIP YÜKLEME (Only the registered members can see the link)
3. Kanalları dream edit ilede silebilir yada cihaz üzerinden kumanda ilede silebilirsiniz. Aşağıdaki linkte 7 nsci mesajı inceleyın.
DREAM GENEL AYARLAR (Only the registered members can see the link)
4. Dreamı modeme tanıtma gibi bir fonksıyon yok sadece modemın IP gurbu ile aynı gurupta olması yeterli. Aşağıdaki linkte IP ayarı için 3 mesajı okuyun. Dream internet üzerinden guncellemesi var ama bunu sakın yapmayın cihazınız klon eğer üzerinde gemini image varsa guncelleme sonrası cihazınız çökebilir. Zaten imageler arasında fazla fark yok.
5. KANAL eklemek için Aşağıdaki linkte 5 nci mesajı inceleyin.
Görğntülerde donma varsa çanak ayarları sorunsuz olması gerekir. Birde aşağıdaki ayarı yapmayı deneyin.
DONMA PROBLEMİ (Only the registered members can see the link)
çok acemiler için nerdeyse her türlü açıklamayı resimli olarak yaptım hiç bilmeyen bile bu forumda herşeyi bulur hatta hiç bir forumda olmayan bu forumda vardır. Nede olsa burda FARK var.
forevega
27-01-2010, 16:54
verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
ashil1905
14-03-2010, 15:45
çok teşekkürrr
samet0123
14-03-2010, 17:16
asdasdsad
şu DreamBox nesıl kanal ekleye bilirim acab:wave:
şu DreamBox gs tv yi nesıl şifresiz izleye bilirim bu konuda bilgisi olan varmı
arkadaşlar bende yeni yazılım attım eski listemi attım fakat bi sorun oldu merkezi sistemde 3 uyudumuz var yazılım atana kadar sorun yoktu attıktan sonra sadece tuksatı gösteriyo eutelsat ve hortbird uydusunda ise tpler devamlı hareket halinde ve ber oranı yüksek bu yüzdende kanalları seyredemiyorum eutelsattaki lnb mdu4 ayarlarınıda buna uygun yaptım fakat bi türlü seyredemiyorum 2 gündür kafayı yiyecem eski yazılım attım yine aynı başka liste attım aynı hotbirtde bari sorun olmaması lazım normal lnb çünkü bu konuda yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler