PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başınız ağrımadan bu virüsten kurtulun

ufuk
04-02-2010, 00:19
Son günlerin popüler virüsü Zimuse, bilgisayarın donanımına zarar verecek kadar güçlü. Bu durumla karşılaşmadan kurtulmak ise çok basit.

Zimuse'nin bilenen iki varyantı bilgisayara masum bir IQ testi olarak gizlice veya kendiliğinden açılan sıkıştırılmış bir dosya aracalığıyla giriyor. Her zaman olduğu gibi, güvenli olmayan sitelerden dosyalar indirmek ve açmak bu virüsü yanlışlıkla yüklemek açısından yüksek risk taşıyor.
Bulaşma ve aktif olması arasındaki gün sayısının çokluğu (20-40 gün), bu virüsün izlenmesini özellikle zorlaştırıyor.

Bitdefender’ in bu virüs için çıkardığı temizle aracı ilebilgisayarınızı tarayarak önleminizi şimdiden alabilirsiniz.
Bu virüs tarafından enfekte olduğundan şüphelenen kişiler, 30 saniyeden daha az sürede bir hızlı tarama çalıştırabilirler. Tarama Bitdefender Zimuse Web sitesinde veya Virus Scan :: BitDefender QuickScan (Only the registered members can see the link) adresinde mevcuttur.

Zimsue kaldırma aracıylla bu işlemi yapmak için ise önce Only the registered members can see the link adresindenilgili aracı indirmeniz ve aşağıdaki talimatları yerine getirmeniz gerekiyor.

1. Kaldırma aracının indirin ( .exe dosyası – 201 KB )

2. Windows XP’ de sınırlı bir kullanıcı olarak çalışan insanlar, “Zimuse-removal-tool.exe” programına sağ tıklayıp “Run as Administrator” ( Yönetici olarak çalıştır) seçmeli ve sorulduğunda yönetici hesabı için kimlik bilgilerini girmelidir.

3. Bitdefender, temizleme sona erdikten sonra sistemin yeniden başlatılmasını önermektedir.

ayran
04-02-2010, 23:32
teşekürler bilgi ve program paylaşımın için...:45:

three_20
04-02-2010, 23:36
bnm makinedede var bi tane kurtulamıorum ne virüs programı yüklenebiliyo ne ccleaner combofix format felan denedim yok olmuyo bn kendimi pc canavarı zannediodum bu virüs belimi bükdü :(

nmurati
04-02-2010, 23:39
Bilgi için teşekkürler...

OLDSMAN
05-02-2010, 02:03
bnm makinedede var bi tane kurtulamıorum ne virüs programı yüklenebiliyo ne ccleaner combofix format felan denedim yok olmuyo bn kendimi pc canavarı zannediodum bu virüs belimi bükdü :(

virüsün pc deki yerini ve adını biliyorsan pc güvenli modda başlat
virüsün olduğu konuma git dosya veya exe uzantılı kalsörün
adını değiştirdikten sonra sil,sistemi tekrar başlat her zaman
işe yarar,eğer olmuyor diyorsan ya sen yapamıyorsun yada
virüs pc de birden çok hardisk varsa hepsine bulaşmış olabilir
hepsini tek tek bu yöntemle silebilirsin

:sunglasses2:

cizyo69
05-02-2010, 02:54
masa üstünde ki resimi buraya nasıl koyabiliriz testin sonucunu göstericem

umut55
05-02-2010, 11:39
tşkler bilgi için

three_20
05-02-2010, 14:59
virüsün pc deki yerini ve adını biliyorsan pc güvenli modda başlat
virüsün olduğu konuma git dosya veya exe uzantılı kalsörün
adını değiştirdikten sonra sil,sistemi tekrar başlat her zaman
işe yarar,eğer olmuyor diyorsan ya sen yapamıyorsun yada
virüs pc de birden çok hardisk varsa hepsine bulaşmış olabilir
hepsini tek tek bu yöntemle silebilirsin

:sunglasses2:

denedim bunları hep güvenli modda çalışmıyor zaten makine mavi ekran hatası veriyor ben yapamıyorum diye bişey yok bu başka bi meret gizli klasörleride acmıyodu combofix sayesinde yaptm ama devamlı acık kalmıyo gizli dosyalar bulunduğu klasörden çıkınca o da kapanıyo ..........

kılavuzlu
05-02-2010, 15:42
bilgi ve paylaşım için çok teşekkürler dostum ellerine sağlık saygılar.

ayran
05-02-2010, 17:03
masa üstünde ki resimi buraya nasıl koyabiliriz testin sonucunu göstericem

buradan...forumda araştırma yaparsanız öğrenirsiniz.

Only the registered members can see the link