PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Tekel işçilerimi haklı? Hükümetmi haklı?

CABBARİ
04-02-2010, 11:51
arkadaşlar bu iş çok cıvıdı biz ileri gidelim diye ugraşırken bunlar bizi geri geri götürüyor vekiller yumruklaşıyor tekel işçileri grev yapıyor bugün tüm sendikalar iş bırakıyor ergenekon darbe vs. vs. cideden zor durumdayız ne olacak sonumuz?
şimdi bu tekel işçilerini anlayamıyorum adamlara en iyi şartlar sunuluyor en iyi dereceden tazminatları banka hesaplarına yatıyor direk işte buluyorlar ama adamlar alışmışlar 3-4 bin tl maaş alıp yatmaya en zor işi olanın işi depo bekçiliği yaw devletin gerçekten boşa çöpe atacak parası varsa atsın bizde toplayalım sizce bu işte kim haklı tekel işçilerimi hükümetmi?

Hikmet™
04-02-2010, 11:54
cabbari abi aslında bu başlık tam anketlik başlık sen bunu en iyisi ankete çevir derim

bertancakir
04-02-2010, 11:58
cabbari abi aslında bu başlık tam anketlik başlık sen bunu en iyisi ankete çevir derim

evet en güzeli anket

CABBARİ
ankete gerek yok yani aklımın alamdıgı şey bu kadar olasılıga ragmen neden hala grev yapılıyor olması?
artı en çok kızdıgım şeylerden biride çocukları kullanıyorlar çocukları kendilerine kalkan yapıp yanlarında getirip medya önünde şov yapıyorlar

CABBARİ
arkadaşalr devam eden anketimiz var şu anda o bitmeden anket eklemek olmaz

Hikmet™
04-02-2010, 11:59
ankete gerek yok yani aklımın alamdıgı şey bu kadar olasılıga ragmen neden hala grev yapılıyor olması?
artı en çok kızdıgım şeylerden biride çocukları kullanıyorlar çocukları kendilerine kalkan yapıp yanlarında getirip medya önünde şov yapıyorlar

işte bu çocukları kullanmalarına bende bi anlam getiremedim

ozibo
04-02-2010, 12:07
adamlar alışmış 9 kişi 1 yumurtayı taşımaya tabi şimdi önlerine sunulan işler adamlara zor geliyor.yattığı yerde bazen de evinde oturarak o kadar yüksek maaş alırken şimdi çalışmak zorunda kalacaklar yeni işlerinde.

Aşçı-cemo
04-02-2010, 12:22
işçi milleti her zaman haklıdır bende bir işçiyim hak veriyorum arkadaşlarıma

digital_52
04-02-2010, 13:29
bende işciyim arkadaşlar bir belediyede calişiyorum sonuna kadar haklılar

wtwt99
04-02-2010, 13:39
devlet bu konuda haklı

zfr_pal
04-02-2010, 13:51
orda eylem yapanlar ne kadar tekel işçisi bilemiyorum ama eğer ordakiler gerçekten tekel işçisiyle yani demek istediğim bazı partilerin borazanlığını yapan kişilerde olabilir.çunku bu kadar iyleştirmeye rağmen hala daha eylem yapıyolarsa ben bunda başka kişiler başka cıkar amacları ararım.yaptkları sımarmaktan başka bişey değil.dun tv de izledim adam lise mezunu 800 kusur maaş veriyolar onu beğenmiyo beyimiz. ben uni mezunuyum bırak 800kusurü 700 net para versinler hayvan gibi calışırım.

CABBARİ
04-02-2010, 13:58
her parti lideri hele hele muhalefette ve seçimde baraj sorunu yaşayan liderler göstermelik ilgi gösterip destek veriyorlar sadece gülüyorum

akgun_ismail
04-02-2010, 14:04
ben şahsen özel bir kömür ocağından emekliyim. şu anda bile çalışanlar askeri ücretle çalışıyor.hükümet haklı?

vini
04-02-2010, 14:21
her parti lideri hele hele muhalefette ve seçimde baraj sorunu yaşayan liderler göstermelik ilgi gösterip destek veriyorlar sadece gülüyorum
hükümet haklı adamlar 3 sene boyunca yatıp 3000 maaş aldılar 41000 kıdem alacaklar artı maaş daha ne istiyorlar iş diye millet kıvranırken ankaradaki bütün harcmalarını ve aileleirin geçiminide sendika karşılıyor adamlar orda şov yapıyor.tekeldeki memurlar ayrılırken gülüyorlardı eyleme destek bile vermediler memurların eylemine şimdimi akıllarına geldi hak aramak

star37
04-02-2010, 14:47
bir işyeri kapanınca sosyal hakları ödenip kapıdişarı koyuyorlar ki bazıları bu hakları bile alamıyorlar bu işyeride kapanmış amma gene iş verelim diyorlar hemde haklarını vererek daha ne istiyorlar anlamak mümkün değil

CABBARİ
04-02-2010, 16:14
hükümet haklı adamlar 3 sene boyunca yatıp 3000 maaş aldılar 41000 kıdem alacaklar artı maaş daha ne istiyorlar iş diye millet kıvranırken ankaradaki bütün harcmalarını ve aileleirin geçiminide sendika karşılıyor adamlar orda şov yapıyor.tekeldeki memurlar ayrılırken gülüyorlardı eyleme destek bile vermediler memurların eylemine şimdimi akıllarına geldi hak aramak
hazır iş veriyorlar kıdem tazminatını ödüyorlar şimdiye kadar aldıkları uçuk maaş cabası artı işte hazır hala cak cuk ediyorlar ölüm orucuna giriyorlar bu ölüm orucuda saçma bile bile adam nasıl ölüm oruca gider

alperen
04-02-2010, 16:37
hükümet sonuna kadar haklı ben bazı devlet işçilerini görüyorum ayda 10 gün işe gitmeden maaş alıyorlar

akharman
04-02-2010, 17:06
hükümet haklı.kardeş tekkelime pesdorusu...nerde bu yoğurdun bollugu...adama iş begendiremiyoruz.... birkere atmış bir şekilde kendini devlete hayatı garenti adamın üç isterim beş isterim iste babam iste.... dibi yokkiii.ver acıtasyon kır dök birkaçtanede yalaka bulursun kıyıdan kenardan....yaltakcı işlem tamamam...

demir2768
04-02-2010, 17:10
arkadaşlar bu iş çok cıvıdı biz ileri gidelim diye ugraşırken bunlar bizi geri geri götürüyor vekiller yumruklaşıyor tekel işçileri grev yapıyor bugün tüm sendikalar iş bırakıyor ergenekon darbe vs. vs. cideden zor durumdayız ne olacak sonumuz?
şimdi bu tekel işçilerini anlayamıyorum adamlara en iyi şartlar sunuluyor en iyi dereceden tazminatları banka hesaplarına yatıyor direk işte buluyorlar ama adamlar alışmışlar 3-4 bin tl maaş alıp yatmaya en zor işi olanın işi depo bekçiliği yaw devletin gerçekten boşa çöpe atacak parası varsa atsın bizde toplayalım sizce bu işte kim haklı tekel işçilerimi hükümetmi?
galiba muhasebe alamanısın maaşları işçilerden daha iyi biliyorsun sen önce maaş bordolarını gör ondan sonra buraya yaz yanlış bilgi verme bu para kavgası degil ekmek kavgasıdır

ozibo
04-02-2010, 17:18
galiba muhasebe alamanısın maaşları işçilerden daha iyi biliyorsun sen önce maaş bordolarını gör ondan sonra buraya yaz yanlış bilgi verme bu para kavgası degil ekmek kavgasıdır

kavgaları ekmek kavgasıysa devlet onları işsiz bırakmıyor değil mi.neticede çalışacakları bir iş sunuyor ama olmaz beyefendiler yattıkları yerden para kazanmaya alışmış şimdi çalışmak zor geliyor işin özü bu.

three_20
04-02-2010, 18:23
[QUOTE=ozibo;452199]kavgaları ekmek kavgasıysa devlet onları işsiz bırakmıyor değil mi.neticede çalışacakları bir iş sunuyor ama olmaz beyefendiler yattıkları yerden para kazanmaya alışmış şimdi çalışmak zor geliyor işin özü bu.[/QU

bn ankarada oturuyorum ankaranın ayazı bi başkadır yaşayan bilir bu işcilerin anlattığınız kadar hakları olsa soğukdan ekmekleri uğruna inim inim inlemezlerde
bu şak şakcı siyasi görüşler bu düşünceler değil mi hükümeti cesaretlendiren sizler diilmisiniz bu ülkeyi gittikce geriye götüren şaşırmıyorum

işciler haklıdır haklarınıda alacaklardır

konuyu acan zatı muhterem'e sesleniyorum azıcık araştırın bilgi sahibi olun kulaktan dolma bilgilerle fikir beyan etmeyinn ..

aliharbiye
04-02-2010, 18:48
işsizlik çok kötü bişey çözüm gerek adamlar çoluk çocuk besliyor ev araba sahibi ve işçi sınıfı her zamanki gibi haklı...

m.sivrik
04-02-2010, 18:55
100 de 100000 devlet haklı bizde devlet dairesinde çalışıp emekli olduk hakkımız ne ise onu aldıkve bu millete hizmet ettik

ayran
04-02-2010, 21:54
Hükümetten yanayım tazminat 4c vs...hak hukukları verilmiş ama muhalefet
bir koz gibi kullanmakta ayıp çok ayıp böyle ileriye dönük muhalefet olmaz anca gericilik olur...yazık.!

adnanarkan
04-02-2010, 22:00
haklı olan inşallah kazanır.

CABBARİ
04-02-2010, 22:04
hükümet zaten çıkın sokaga işi gücü bırakın aç kalın demiyor tazminatını veriyor maaşını ayarlıyor işinide buluyor daha ne isterler anlaamdım

CABBARİ
04-02-2010, 22:05

sen daha uzmansın anlaşılan sen söylede ögrenelim kaç para alıyor bu işçiler?

belontis
04-02-2010, 23:22
burda ki yorumlara bakiyorum da genelde hukumeti destekleyen arkadaslar hukumet borazani gibi konusuyorlar,orda o sogukta direnen isciler haklidir.insanlar ekmek micadelesi icin yuvasini esini cocuklarini birakip orda mucadele ediyor.hukumetin soylediklerinin cogu yalan 3-4 milyar alan kamu calisani yok bir kere r.t.e abartarak insanlari tekel iscilerine kiskirtiyor. guya hukumet hakli hukumet zavalli herkesi kole yapmak istiyor,kole olan milletlerin hali ortada.mucadele icin emekten yana olanlarin yanindayim.kapitalizm ve emperyalizm kolelerinin sonu gelecek birgun.

masterw_20
04-02-2010, 23:33
sonuna kadar destekliyorum yatmaya alışmış bir adamı çalıştıramassın bende işçiyim

beydemir
04-02-2010, 23:38
benim ALLAH verirse iki tane oğlum var birisi endüstri meslek lisesi elektirik bölümü mezunu diğeri işletme fakültesi mezunu ikside işsiz onların beğenmediği işe benim çocuklarım gibi milyonlarca işsiz talip onlar bu yapılan bir işci eylemi değildir sadece tekel çalışanlarını alet ediyorlar ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin oyunu bu.

f47xfenerli
04-02-2010, 23:48
düşüncem oki tam bir provakasyon neresinden bakarsanız bakın yalnış bu eylem.

f47xfenerli
04-02-2010, 23:49
benim ALLAH verirse iki tane oğlum var birisi endüstri meslek lisesi elektirik bölümü mezunu diğeri işletme fakültesi mezunu ikside işsiz onların beğenmediği işe benim çocuklarım gibi milyonlarca işsiz talip onlar bu yapılan bir işci eylemi değildir sadece tekel çalışanlarını alet ediyorlar ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin oyunu bu.
sözlerini altına 100 kere imzamı atarım.

ss2007
05-02-2010, 00:16
bence işçiler haklı.
işçilerin istediği sadece insanca yaşayabileceği haklar..
hükümeti savunanlar 700-800 lira maaşla insan gibi yaşayabilirse buyrun yaşayın..
sizlere göre konuşmak kolay anlaşılan.hem işçilerin 3000 tl maaş aldıklarına inanmışınız.
onun için:
KÖLE DÜZENİNE HAYIR.
anlayana..

tike®
05-02-2010, 00:45
İşçiler haklı niye? ÇÜNKÜ HİÇ BİR İŞCİ BÖYLESİNE GÜZEL ŞARTLARI BIRAKIPDA SIKIYA GELEMEZ :) Onlar alışmış normal insanlar gibi çalışıp para kazanamazlar :)

Günde 12 saat Sanayide açık havada elleri yağ pas içinde,bizim gibi -5 derecede 5 katlı binanın çatısında çanak montajında v.s v.s... çalışanlar insan değil! Bunlar emekçi biz ekmekcimiyiz?

Sakın dışarıdan konuşması kolay demeyin babamda bir tekel emeklisi çalıştıkları şartlarıda koşullarıda aldıkları maaşlarıda gayet iyi biliyorum.:)

anilelibol
05-02-2010, 00:51
tekel işçileri haklı

muhsinkilic
05-02-2010, 01:54
işçi milleti her zaman haklıdır bende bir işçiyim hak veriyorum arkadaşlarıma

sen belediyede çalışıyorsun diye nasıl haklı oluyorlar alakayı anlayamadım

muhsinkilic
05-02-2010, 01:54
kesinlikle hükümet haklı

demir2768
05-02-2010, 06:59
kavgaları ekmek kavgasıysa devlet onları işsiz bırakmıyor değil mi.neticede çalışacakları bir iş sunuyor ama olmaz beyefendiler yattıkları yerden para kazanmaya alışmış şimdi çalışmak zor geliyor işin özü bu.

senin işin iyi tuzun kuru galiba sen alda 750 ile 950lr evini geçindir bu açıkça hükümetin şovu birşeyleri kapatmak için yapılan iş biz bunlarla ugraşırken nelerin gittiginin farkında degiliz

hallederiz
05-02-2010, 10:01
herkes kendine göre haklı..

hallederiz
05-02-2010, 10:03
bence işçiler haklı.
işçilerin istediği sadece insanca yaşayabileceği haklar..
hükümeti savunanlar 700-800 lira maaşla insan gibi yaşayabilirse buyrun yaşayın..
sizlere göre konuşmak kolay anlaşılan.hem işçilerin 3000 tl maaş aldıklarına inanmışınız.
onun için:
KÖLE DÜZENİNE HAYIR.
anlayana..
50milyon asgari ücretli 540 tl'ye nasıl geçiniyor

ozibo
05-02-2010, 10:33
senin işin iyi tuzun kuru galiba sen alda 750 ile 950lr evini geçindir bu açıkça hükümetin şovu birşeyleri kapatmak için yapılan iş biz bunlarla ugraşırken nelerin gittiginin farkında degiliz

arkadaşım senin o beğenmediğin ücret karşılığında çalışan milyonlarca insan var bu ülkede.o beğenmediğin ücret karşılığında çalışacak ta milyonlarca üniversite mezunu var.bak çalışan ve çalışacak diyorum yattığı yerden para kazanacak demiyorum.

umut55
05-02-2010, 10:38
hukumet haklı tekel işçilerinin evinde 1 kişi çalışır 5 ki,şiye bakar bunu cok iyibilen biri olarak diyorum adam 20 sene calışmıssa 10 senesini yatmıştı maasa gelince asgariş ucrelinin 2-3 katı maas almıştır ben bafrada oldugu iin biliyorum hukumet haklı

zfr_pal
05-02-2010, 10:48
ben kim haklı değil haksız olan ikiside. bundan 2 yıl önce sendika başkanları gitmiş ta ozman sorun cozulecekmiş aslında ama sendika başkanları 6 ay uzatalım bu işi daha tam hazır değiliz demişler..hukumette 6ay değil 2 yıl uzatmış herkes kararını versin diye..2 yıl gecer aradan hukumet veriyo tekelcı hazır para vaz geçermi yatarak para almadan..
ha şimdi niye haksız hukumet bu 2 yıl sure içinde hepimizin parasınını bu işçilere dağıtmış yani bizlere haksızlık yapmıştır. benim paramı yata yata para alanlara dağtmış.ha şimdi işciler haklı diyenler cok meraklıysalar kendi aralarında bi fon kurup ordan işçilerin masrflarını kendi aralarında karşılayabilirler. kimse kusura bakmasın bizim hakkımızı yemesinler bi zahmet..

hayro46
05-02-2010, 11:42
aksız buluyom bur suru isiz adam var,,,,,,,,,,

herakliyus
05-02-2010, 11:44
kamuda değilim ama işciyim bence devlet haklı çünkü;çok para alıp o paranın karşılığını vermemek(buna memurların %97 si dahil)bunların ki tam muamma kardeşim,ben 550 tl çaışıyorum en aza maaş alan tekel işcisi 2.100 tl neden benden kesilen vergiyle bunlar hüküm sürsün 900 tl nerelerine yetmiyor sonuna kadar karşyım......

idris
05-02-2010, 12:52
bende tekel calışıyom ben 1999 da girdim benim maş 1200 tayip yalan anladıyor bu millete gercekler öglediyil ankaraya gitcen görceniz burda konuşmuyacanız gidip yerinde görcen ogluna gemicik aldı kinin parasıyla aldı sattıkları yerlerle tayipde paramı vardıki belediye başkanlıgı yaparken hep kamu kesimlerin satarak oldu ben içindeyim onların görüp görmeden yorum yapmayın

zfr_pal
05-02-2010, 13:01
bende tekel calışıyom ben 1999 da girdim benim maş 1200 tayip yalan anladıyor bu millete gercekler öglediyil ankaraya gitcen görceniz burda konuşmuyacanız gidip yerinde görcen ogluna gemicik aldı kinin parasıyla aldı sattıkları yerlerle tayipde paramı vardıki belediye başkanlıgı yaparken hep kamu kesimlerin satarak oldu ben içindeyim onların görüp görmeden yorum yapmayın

tekel işçisiymişin daha ne istiyonuz söylen bizde bilelim ona göre karar verelim ozamn..şimdi hukumet ne veriyo siz ne istiyonuz eskiden nasıldı şimdi neden kabul etmiyonuz bi açıkla öğrenelim yorumumuzu ona göre yapalım..

mrbrown
05-02-2010, 13:08
devlet haklı

fixer33
05-02-2010, 13:50
yıllardır gelen sağ hükümetler sadece işçilerin haklarını değil geleceklerinide çaldılar,kendi yandaşları köşeyi dönerken ,işçiler hep ezildi hep sömürüldü.bu emperyalist düzene başkaldırmak suçmudur? hakkını aramak ne zaman suç oldu,artık bu düzen değişmeli ve yalaka tayfası def edilmelidir.

draculu45
05-02-2010, 14:46

gercekten tüm yazdıklarına katılıyom

kesmin
05-02-2010, 16:00
evet fazla maaş istiyorlar doğru daha önce bu insanlar yıllatdır bu işe emek vermişler kar eden bir kuruluşu sen sadece yandaşlarına peşkeş çekmek için satıyorsun işciyi düzde bırakıyorsun olurmu böyle adelete sığarmı.satışlardaki durumu göz üğnüne alalım mey şirketine satılan tekelin sadece stoklarında aşağı yukarı satış bedelinden fazla anında nakte çevrilebişecek malzeme varıken (3l5 milyon içki vs.) sen tutup 295 milyon dolara yandaşına peşkeş çekiyorsun devleti zarara soktuğun yetmezmiş gibi zavallı çalışanlarıda perişan ediyorsun .şimdi soruyorm arkadaşlar bilhassa yukarda hükümet haklı diyenlere hükümet haklımı size bir örnek: ( cebinizdeki son parayla bir araç kiraladınız sizi bir yerden başka biryere götürmesi için ama adam yolun yarısında durdu senin verdiğin parayla buraya kadar getirdim daha ileri gidemem dedi o andaki tepkiniz ne olurdu bir düşünün.) eylem yapan tekel işcileride aynı işe girmişler devletin kurumunda yıllardır emek vermişler çalışmışlar didinmişler sen şimdi kendi çıkarın için bunları yolun ortasında bırak şimdi bu adeletmi bana kimse hesap soramaz diye dediğim dedik çaldığım düdük olurmu bu devlete bu millete yazık değilmi arkadaşlar bizlere yazık değilm.saygılar selamlar.

CABBARİ
05-02-2010, 16:08
açlık grevi diyorlar kaç hafta oldu ölen yok gizliden gizliye atıştırıyorlar herhalde:)

veyselbakan
05-02-2010, 16:37
yıllardır gelen sağ hükümetler sadece işçilerin haklarını değil geleceklerinide çaldılar,kendi yandaşları köşeyi dönerken ,işçiler hep ezildi hep sömürüldü.bu emperyalist düzene başkaldırmak suçmudur? hakkını aramak ne zaman suç oldu,artık bu düzen değişmeli ve yalaka tayfası def edilmelidir.

:45::45::45::45::present::present::present::present::present::present:

CABBARİ
05-02-2010, 16:55
arkdaşlar işi siyasete dokmeden yorumlarımızı yapalım
selametle

ik77
05-02-2010, 16:59
ben bu siteyi seviyeli bir site olarak düşünmüştüm.ama tekel ilşçilerine yapılanları haklı bulan gurubun çoğunlukta olduğunu görünce fikrim değişti.bu sadece bugünün meselesi değildir.yarın çocuklarınız bu 4 c denen namussuz kapitalist düzende çalışmaya mecbur bırakılacaklar.hiç bir işçi 3 4 bintl maaş almıyor.alan varsa ki sadece kış ve kar mücadelesi döneminde birkaç işçidir.senede 1 defa olur, o aya hem ikramiye hem maaş hem vergi dilimi avantajı hem mesai hem arazi tazminatı bir sürü bişey yansır.dediğim gibi sadece 1 yada 2 kere.siz kitler neden özelleştiriliyor neden zarar ediyor diye düşünmeyin eee işçiler 4 c olsun diye ahkam kesin.yolsuzlukları burada yazmayın partizanlık yapın sonra işçiye laf atın.son 7 yılda hükümet üye ve ailelerinin gelirlerinin nasıl değiştiğine bakmayın eeee işçiler niye bu kadar para alıyor onu yazın.adamlar tam köşeye sıkışıyor yolsuzluk ve benzeri ihale işlerinden hemen gündem değiştiriyorlar yok türban yok imam hatip diye siz bunları yazmayın işçiler iş beğenmiyor yazın.siz geceleri sıcak yatağınızda yatın işçiler eksi 20 derece soğukta kar mücadelesi yapsın yollar kapanmasın vatandaş zarar görmesin diye.tam 4 gün evine gitmesin icabında 24 hiç uyumadan çalışsın sonra evine gitsin.eee siz ya bu adam 4 gündür nerede demeyin eve gelince 4 gün evde yatıyo işe gitmiyo deyin.bu mu sizin adaletiniz.düşünce yapımız değişmediği sürece biat toplumu olduğumuz sürece nüfusumuz yakında 100 milyonu işsiz sayımız 30 milyonu bulacak.siz hala burada işçiler çok maaş alıyor diye yazın.1 torba gıdaya 1 ton kömüre geleceklerini satan ülkem insanı olaylardaki sorumluluğunu anlayacak ama iş işten çoktan geçmiş olacak.

veyselbakan
05-02-2010, 17:03
her gelen hükümet birilerini yalakalık yapacam diye devletin atıyorum 3000 kişilik kadrosuna falancanın amcaoğlu filancanın yeğeni diye doldurursa sonunda olacağıda budur kapasite 1000 kişi işçi sayısı 4000 kişi gibi ondan sonrada bu insanlar burada çalışmaz otururlar sonrada hükümet bağırır devlete ait fabrikalar zarar ediyor diye birilerine yalakalık yaparken bunları düşünmeyenler utansınlar önce ondan sonra hakkını arayan işçilere kusur bulsunlar ondan sonra çıkıp nara atarlar c3 c5 c135 neyse ne sistemine geçelim diye. bakalım artık gavurlara peşkeş çekilecek atadan kalma yerlerde kalmadı neyi satacaklar bende merakla bekliyorum!para yapacak devletimize ait neresi varsa elin gavuruna yok pahasına peşkeş çektiler yahu adam iletişimini elin gavuruna satarmı ordunun bankasını gavura verirmi ama verdiler arkadaşlara bakıyorum dışarıda bu paraya takla atarak çalışacak bir sürü insan var deyip kaderlerine boyun eğiyorlar arkadaşım sende hükümet asgari ücrete zam yaptığında çık sokağa bağır bu para kime yeter neye yeter diye insan gibi yaşamak bizlerin hakkı değilmi niye 500 liraya boyun eğiyorsun he mademki sesini çıkarmayıp kaderine boyun eğiyorsun ben aç kalayım diyorsun o zaman hakkını arayanada zerzenişte bulunma şimdi diyeceksinki benim bağırmamlamı olacak zaten biz ne kaybettiysek bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın felsefesinden kaybettik devletin görevi halkının refahını sağlamak insanını sağlık eğitim ve ekonomik yönden en üst seviyelere daha doğrusu seni muhassır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır hala köylerde elkt yok okul yok iş yok çöpten ekmek toplayan bir dünya insan var devlet sana karşı görevini yerine getirdimide sen hükümete toz kondurmuyorsun hala tbmm sinde senin sorunlarını anlatmak için orada bulunan milletvekilleri birbiri ile boks maçı yapıyorlar sen hala hangi hükümetten bahsediyorsun yok o ona peygamber demiş yok şu yok örtü deyip gündemi soğutuyorlar açları göstermiyorlar eksikleri bu gibi düzmece kavgalarla örtüyorlar bir sor bakalım hükümet haklı diyen arkadaşım hükümet dışarıda ekmek diye kıvranan işsiz halkıma kaç tane fabrika açmış hiiiiiiç ama kaçtanesini gavura satıp seni taşeronlaştırıp köleleştirmiş çoooooooook saygılar !

tamer41
05-02-2010, 17:04
tekelin özelleştirilmesi 1997 yılında anasold hükümeti tarafından yapılmıştır ve çok düşük rakamlara satılmıştır hükümetin yandaşlarından olan ve para karşılında işe alınan işçiler şimdi yanlış işler peşindeler bu ana kadar özelleştirilen kurumların işçileri tazminatları ödenerek işlerine son verilirdi bu hükümet insanları işinden etmiyo başka kurumlarda daha düşük şartlarda çalıştırıyo bu insanlar öpüp başlarına koysunlar çalıştıkları şartlardan daha düşük şartlara bile çalışacak o kadar işsiz insan varki bunlardan biri de benim otursunlar oturdukları yerde kuklalık yapmasınlar herkes yerini bilmeli yapılanlara nankörlük etmemeli durumunu beğenmeyen istifa etsin yerine çalışacak binlerce insan kuyrukta bekliyo

CABBARİ
05-02-2010, 17:42
ben bu siteyi seviyeli bir site olarak düşünmüştüm.ama tekel ilşçilerine yapılanları haklı bulan gurubun çoğunlukta olduğunu görünce fikrim değişti.bu sadece bugünün meselesi değildir.yarın çocuklarınız bu 4 c denen namussuz kapitalist düzende çalışmaya mecbur bırakılacaklar.hiç bir işçi 3 4 bintl maaş almıyor.alan varsa ki sadece kış ve kar mücadelesi döneminde birkaç işçidir.senede 1 defa olur, o aya hem ikramiye hem maaş hem vergi dilimi avantajı hem mesai hem arazi tazminatı bir sürü bişey yansır.dediğim gibi sadece 1 yada 2 kere.siz kitler neden özelleştiriliyor neden zarar ediyor diye düşünmeyin eee işçiler 4 c olsun diye ahkam kesin.yolsuzlukları burada yazmayın partizanlık yapın sonra işçiye laf atın.son 7 yılda hükümet üye ve ailelerinin gelirlerinin nasıl değiştiğine bakmayın eeee işçiler niye bu kadar para alıyor onu yazın.adamlar tam köşeye sıkışıyor yolsuzluk ve benzeri ihale işlerinden hemen gündem değiştiriyorlar yok türban yok imam hatip diye siz bunları yazmayın işçiler iş beğenmiyor yazın.siz geceleri sıcak yatağınızda yatın işçiler eksi 20 derece soğukta kar mücadelesi yapsın yollar kapanmasın vatandaş zarar görmesin diye.tam 4 gün evine gitmesin icabında 24 hiç uyumadan çalışsın sonra evine gitsin.eee siz ya bu adam 4 gündür nerede demeyin eve gelince 4 gün evde yatıyo işe gitmiyo deyin.bu mu sizin adaletiniz.düşünce yapımız değişmediği sürece biat toplumu olduğumuz sürece nüfusumuz yakında 100 milyonu işsiz sayımız 30 milyonu bulacak.siz hala burada işçiler çok maaş alıyor diye yazın.1 torba gıdaya 1 ton kömüre geleceklerini satan ülkem insanı olaylardaki sorumluluğunu anlayacak ama iş işten çoktan geçmiş olacak.
biz seviyemizden birşey kabetmedik aynen devam ediyoruz fakat olaya farklı bakmak lazım
ülkede siyaset farklı şekillerde uygulanıyor hükümet var ama uygulayıcı özelliği ona göre eskiden osmanlı vari yada fidel gastro, sadam hüseyin, kaddafi, habib borgiva, gibi liderlerin yolunda gitmeye yani kısacası diktatörlük polis devletini kurmaya çalışıyorlar bu ciddi anlamda can sıkıcı bir durum al işte emasyada gitti ne demokrasi kaldı nede laiklik kaldı
tekel işçilerindeki durum farklı zaten devasa bir boyuta ulaşan cari açıgı sagdan soldan kısarak kapatmaya calışıyorlar ama bu tekel işçilerine fena patladı bence hükümetin burada uyguladıgı politika dogru fazla siyasete girmeyecegim ama yalnışları kadar dogrularıda var
selametle

sincap
05-02-2010, 17:46
eksi bilmem kaç derecede ankaranın ayazında aglayan gözü yaşlı çocuklara şiirler okutup nutuk attırıyorlar cocukların günahı ne sırf provakasyon bundan ne hükümet nede başkası sorumlu kendi kendilerine işkence yapıyorlar.
devlet memurlugundan emekli olan bir kişinin aylık en azının aldıgı para 600-700 tl yazık günah bu adamların kendi kendilerine direnmesi yan gel yat parası isteniyor haramdır haram!!!

meydancı
05-02-2010, 17:48
yattığın yerden para kazanma devri bitmiştir.
bunlar alışmışlar çalışmadan 3000 tl. maaş almaya , şimdi kıvranıp duruyorlar.

sincap
05-02-2010, 17:54
yattığın yerden para kazanma devri bitmiştir.
bunlar alışmışlar çalışmadan 3000 tl. maaş almaya , şimdi kıvranıp duruyorlar.

arada bazı arkadaşlar demişlerki yatmadan değil çalışarak para kazandık içlerinde tekel işçileride var bana bir izah etsinler nasıl para kazanmışlar çalışarak ne iş yapmışlar hangi işlerde kazanmışlar?

hilalyıldız
05-02-2010, 18:11
S.A.Devlette haklı,işcide haklı.AEO.

belontis
05-02-2010, 18:26
edit.....!!!!

zfr_pal
05-02-2010, 18:40
hoop orda duracan dostum..burda kimse kimsenin görüşlerine böle cvp verme hakkı yok beğenmiyosan hiç durma tutan yok seni..kişilerin şucu bucu olması seni bağlamaz herkesin bi görüşü var kişilerin görüşlerini yaftalamak sana duşmez.konu hakkında fikrin neyse söylersin inanan inanır..

digital_52
05-02-2010, 19:13
hoop orda duracan dostum..burda kimse kimsenin görüşlerine böle cvp verme hakkı yok beğenmiyosan hiç durma tutan yok seni..kişilerin şucu bucu olması seni bağlamaz herkesin bi görüşü var kişilerin görüşlerini yaftalamak sana duşmez.konu hakkında fikrin neyse söylersin inanan inanır..

lütfen saygılı olalım birbirimize arkadaşlar :49::49::49:

kesmin
05-02-2010, 19:17
işciler her zaman haklıdır ancak ! kapitalist düzende işcileri halkı köylüyü ve küçük esnafı sömürerek ayakta kalırlar bu nedenle bu düzende onların hakkını teslim edecek kimse yoktur varsa yoksa yandaşlar. işciye gelince açık veren bütce yandaşlara gelince nasılda harvurup harman savruluyor onlara verilecek biryıllık maliyet enküçük ihalede yandaşlara peşkeş çekilmiyormu .bu durumu görmemek ve dile getirmemek aymazlığında olmak acı verici

kirmastılı
05-02-2010, 19:24

:present::present:üstat tebrikler bunlar yatarak para almaya alışmışlar.kusura bakmayın devletin boşa heba edecek parası yok. yıllarca merinos fabrikasınıda böyle sömürdüler burası alibabanın çifliği değil bikilo bostan yan gel osman:tongue::tongue:

ss2007
05-02-2010, 19:32
konu çok siyasiye dönmüş..
ben daha önce dediğim gibi işçiler insanca yaşayabileceği hakları istiyor.çokmu.
bir arkadaş asgari ücretle geçinen birsürü insan var demiş.acaba geçine biliyorlarmı.
yani asgari ücreti insanca yaşanabilecek seviyeyemi çekmek gerek.yoksa tekel işçilerinide o geçinemeyen asgari ücretlilerin içine almakmı gerek.
dışarıda bu tekel işçilerin beğenmediği 4c kapsamındaki yerlerdeçalışacak çok insan var demek tehtidten başka birşey değil.
tekel işçileri son 2 senedir yatarak maaş alıyorlar deniyor.DOĞRUDUR.son zamanlarda hükümetlerin yaptıkları taktik sayesinde halkı böyle inandırabiliyorlar.nasılmı:hükümetler özelleştireceği kurumlara iş vermiyorlar sonra kamuoyunda haklı çıkıyorlar.
ÖNÜNDE İŞİ OLUPTA ÇALIŞMAYACAK HİÇBİR İŞÇİ YOKTURR..
onun için:
KÖLE DÜZENİNE HAYIR.
anlayana..

harkan
05-02-2010, 20:02
TÜRKİYE bu günlere geldiyse o yatarak para kazanıyor dediğiniz işçilerle geldi ,geliyor ve gelecek nedir bu sizdeki işçi düşmanlığı? bende işçişydim ve emekli oldum ALLAH aşkına memur dediğimiz arkadaşlar ne yapıyor o zaman onu niye dikkate almıyorsunuz bir devlet dairesinde dikkat edin bir birimde aynı işi yapan en az 5 kişi vardır ve hahahihi diyerek sıcacık yerde işlerini yapar (bu arkadaşların içinde işini düzgün yapan ve karda kışda çocuklara eğitmenlik yapan öğretmen ve sağlık işlerini yapan sağlık çalışanarını ayırıyorum onların hakları ödenmez) arkadaşlar işte yıllardır işçiyi ve memuru ve halkı birbirine düşman eden taktik budur!!!!!!! ya esnaf arkadaşlar bu işçi ,memur para kazanamasa siz ne halde olursunuz o çok sevdiğiniz para babası sizden alışveriş yapmaz avrupadan amerikadan alır alacağını yıllardır ANAMIZIN, BABAMIZIN ,DEDEMİZİN VE bizlerin verdiği vergilerle yapılan fabrikalrı her iktidar kendi yandaşlarına peşkeş çekti ve çeker neden biliyormusunuz bilinçsiz bu halk sayesinde ne imiş efendim işçi yatıyormuş ya arkadaşlar bu işçi yatıyor diyen arkadaşların kaçı onlarla aynı fabrikada veya işletmede çalıştıda biliyor madem işçi yatıyor kapatın memleketteki özel ve kamu işletmelerini herşeyi dışarıdan alallım yazmayayım dedim ama dayanamadım içinizde kaçınız sendikalı işçi ? kaçı sendikalı memur veya esnaf arkadaşlar odalara aidatlarınız yatırıyormusunuz? işçi,memur,esnaf veya çiftçi arkadaşlar hepimiz hak aramasını bilmiyoruz ondan sonra onun bunun maaşında gözümüz o çok alıyor bu çok alıyor hemde yatıyor diye ahkam keseriz ALLAH aşkına hangi devlet teşekküllünde çalışıp 3000-4000 tl maaş alıyor hepsi yalan milleti birbirine katmak amaç ondan sonrada böyle birbirimize sataşırız ben iyi bir yerden emekli oldum piyasadaki en iyi maaşı alırım kendi ayarımdaki ,çalışırkende emekliykende ama inanmayın arkadaşlar kimse 1500 tl geçemez geçenlerde ya vardiyalı çalışır yada mesaili en fazla 2000 tl alabilir ve şunu unutmayın HAK ARAMAK KUTSALDIR arayabiliyorsan sende ara kimse o karda kışda ayazda beklemeye ve evinden uzak kalmaya meraklı değil ve EMEĞE SAYGI diyerek yazımı sonlandrıyorum

idris
05-02-2010, 20:07
yakında özelde çalışanlarda kapıda haberiniz olsun ben buraya yazıyom memurlar sıra görceksiniz azkaldı

harkan
05-02-2010, 20:30
ayrıca bir ekleme yapayım çok içerledimde ondan yazıyorum içinizde kaç kişi bu eleştirenlerden bahsediyorum vardiyalı çalıştı millet gece sıcacık yatağında yatarken ben 26 sene hiç durmadan gece,gündüz ve akşamüstü demeden bayram tatili demeden,cumartesi,pazar demeden çocuklarım hasta demeden işime zamanında gittim lütfen işçilere dil uzatmadan neler çektiğine ,çalışma şartlarına,bakarak yazın zonguldaktaki kömür madenindeki işçileri görüyormusunuz yerin altında çalışan kapkara oluyorlar ama birde üstünde işçiler vardı onlar daha fazlaydı işte onları eleştirin onları fazladan oy avcılığıla oraya ve onun gibi işletmelere yerleştiren hükümetleri eleştirin bunun içinde şu anki hükümet dahil işçi fazla maaş alıyor derler daha askerliğini yapmamış oğulları amerikada iş kurar ne biçim iş bu ya hangi sermayeyle?zamannın bakanı unakıtanın oğluna iş sahası açmak için deli tavuk oyunu çıkardılar neymiş ?steril yumurta diye oyunla milleti kandırdılar daha yeni biri domuz gribi aşısı olun diyor öbürü yok ben olmaycağım diyor bunları eleştirin halkın sağlığı oyuncakmı

sakarxa
05-02-2010, 21:09
devlet bu konuda sonuna kadar haklı hala gerekeni neden yapmıyor bu aç gözlüler için anlamıyorum çoğu insan asgari ücretle çalışırken bunlar aldıkları 1800 tl yi kaybetmeme çabasında kıdem tazmnatı var 1 senelik tam çalışma var ee edaha ne istiyorlar....!

kirmastılı
05-02-2010, 21:18
bilader bende işçiyim allah çalışmadıgım parayı kursağımdan geçirmesin. yani sen diyosun ben yatıcam bana devlet baba yattığım yerden para vercek söylesene bunda tüğü bitmemiş yetimin hakkı yokmu nasıl geçecek o para boğazından tamam memurları örnek veriyosunda bir yanlış öbürkünün doğru olduğunu göstermez çalışacaz ve hak ettiğimiz gibi yiyecez

CABBARİ
05-02-2010, 21:30
arkadaşlar birisi anlatabilirmi bu adamlar ne iş yapar? ne aylık ne kadar maaş alır?

harkan
05-02-2010, 21:35
sayın kirmastılı bana diyorsan yanlış anlamışsın ben işçiler yatıyor demedim yatsında demedim hak ettiğini alsın dedim yatıyor diyenlere tepki gösterdim aynı zamanda çektiğim sıkıntıları anlattım ben vardiyalı çalıştım 26 sene

idris
05-02-2010, 21:38
edit!!!

demir2768
05-02-2010, 21:49
sen daha uzmansın anlaşılan sen söylede ögrenelim kaç para alıyor bu işçiler?

adamlar bagıra bagıra söylediler 1250 yoksa duymadınmı

CABBARİ
05-02-2010, 21:50
adamlar bagıra bagıra söylediler 1250 yoksa duymadınmı

hayır duymadım
kim yalan söylüyor başbakan ayrı işçiler ayrı konuşuyor?

kirmastılı
05-02-2010, 21:57
sayın kirmastılı bana diyorsan yanlış anlamışsın ben işçiler yatıyor demedim yatsında demedim hak ettiğini alsın dedim yatıyor diyenlere tepki gösterdim aynı zamanda çektiğim sıkıntıları anlattım ben vardiyalı çalıştım 26 sene

ortak noktada buluşuyorsak ne güzel:45:

demir2768
05-02-2010, 22:05
hayır duymadım

televizyonda devletin verdigi maaş bordolarını gösterdiler kimin yalan söyledigine siz karar verin

Pasilobus
05-02-2010, 22:49
saga bakıyorum hükümet sola bakıyorum hukumet aşagı bakıyorum hükümet yukarı bakıyorum hukumet her tarafta onlar var demokrasiyi yok saymaya başlayıp diktatörlüğü getiriyorlar bence bu işte hükümet haksız işçi haklı

akşam
05-02-2010, 23:16
evet kavgaları ekmek kavgası devlet onları 11 ay 22 gün iş garantisi veriyor, yani her yıl sözleşme yapacak. Yapmadığı takdirde ekmek alamıyacaklar.

ALPASLAN_
05-02-2010, 23:20
emek hepimizin kutsal saydığı bir değerdir işçi memur yada hangi isim altında çalışıyor olursak olalım hepimiz hem aldığımız ücreti helal ettirmek için her ne iş yapıyor olursak olalım dürüst çalışmalı hemde kazanılmış haklarımızı kaybetmemek için mücadele etmeliyiz. benim çalışdığım savunma sanayiine hizmet veren kamu kurumunda ben göreve başladığımda 26 bin kişi çalışıyordu şu anda işçi memur sözleşmeli ancak 3.500 kişi çalışıyor emekli olanların yerine çok az sayıda kişi işe alınıyor. dikkat edin son yıllarda kamu yada özel sektörde binlerce şirket ve fabrika kapanıp milyonlarca insan işsiz kalırken bu nüfus artışına rağmen kaç tane yeni iş imkanı açılmışdır. kimse yattığı yerden para kazansın demiyorum ama ben dürüstce çalışmak istiyorum diyen herkesin mesleğine veya kabiliyetine uygun yapabileceği ve insanca yaşayabilecek kadar geliri olacağı bir işinin olması ve bu işden hiç suçu yokken ne zaman atılırım korkusu olmadan çalışması sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biridir. bu memleketde asgari ücretle çalışacak milyonlarca kişi var demek insanca yaşamak için gerekli ücreti isteyen kişiye söylenecek cevap değil ancak bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm iktidarların bir türlü çözemedikleri acizlikleridir. 4c statüsüne geçirilen personelin hiç bir zaman iş garantisi yokdur her an iş şözleşmeleri feshedilebilinir. bu zamana kadar mecburen 4c ye geçmiş kişiler ayda 600 milyon maaş alıp senede 10 ay çalışıp 2 ay çalıştırılmayıp maaş alamazken tekel işçilerinin eylemleri sayesinde 4c statüsündekilerin maaşları ve yıllık çalışma süreleri artmışdır. umarım öyle bir zaman gelirki herkes gelecek kaygısı ve ekonomik kaygılar için değil sevdiği işi yapabilmek için eğitim alır ve iş bulamama korkusu olmaz. bu yüzden amaç kazanılmış hakları ellerinden alınan tekel işçilerini yermek değil işi olmayanlara insanca yaşayabilecekleri kadar gelir elde edebilecekleri iş imkanlarının üretilmesi olmalıdır. kamuda çalışan işçilerin ortalama maaşlarıda çoğu arkadaşın sandığı gibi 3 ila 4 bin arasında değil 1.200ila 2000 tl arasındadır bu ücretler çalışılan yerlerin parlayıcı patlayıcı tehlikeli olmasına göre %8 ila %20 primli, gece çalışılmasına veya fazla mesai yapılmasına göre fazla çalışmanın hafta içi yada pazar olmasına görede ancak fazla çalışılan her bir saatlik kısmı için %75 ila %200 fazlasıyla ödenir ve ilk okul mezunu bir işçiyle üniversite mezunu bir kişi aynı ücreti alır tek fark çalışma saati ve kıdemden kaynaklanır. yani tüm hükümetler memurlara işiyle hiç ilgisi olmasa bile bildikleri yabancı dilin seviyesine göre ekstra ücret verirken hukuk, işletme, kamu yönetimi, sınıf öğretmenliği,fen edebiyat fakültesi bitirmiş tanıdığım kaç kişi iş bulamadığı için işçi olarak çalışmaktatır. esas çözülmesi gereken problem işsizliğin önlenmesi ve etkin bir personel rejimidir. tüm arkadaşlara saygılar selamlar.

kesmin
05-02-2010, 23:53
çok güzel böyle medenice tartışalım bu formda her düşünceden insan var tabi fikirlerini söyleyecek .mecliste bile böyle seviyeli tartışmalar olmuyor herkes mafya liderinin fedasi gibi karşısındakine saldıryor .onlarda haklı çünkü ekmekleri liderlerin iki dudağı arasında .allah onları liderlerin şerrinden korusun.iyi oturumlar arkadaşlar.

osmanke
06-02-2010, 00:07
Arkadaşlar bende işçiyim ben hükümet taraftarı değilim fakat bu konu için haklı buluyorum bir çok insan asgari ücretle çalışmakta ev geçindirmekte iken bu insanlarımız verilenleri geri çeviriyor sendikalar şimdiye kadar çıkarılan işçilerin hangisinin hakkını savunabilmiş,ki şimdi bu insanları galeyana getirip birileri için peşkeş çekiyorlar sendikalar,işçilerin her ayın bir gününü göz göre,göre gasp ediyorlar. saygılar

veyselbakan
06-02-2010, 09:03
:present::present:üstat tebrikler bunlar yatarak para almaya alışmışlar.kusura bakmayın devletin boşa heba edecek parası yok. yıllarca merinos fabrikasınıda böyle sömürdüler burası alibabanın çifliği değil bikilo bostan yan gel osman:tongue::tongue:

değerli dostum devletin boşa heba edecek parasının olmadığı acaba şimdimi geldi akıllarına yıllarca yatarak para aldılar diyen arkadaşlara sesleniyorum bu adamlara neden o zaman yıllarca siz yatın ben sizin paranızı tıkır tıkır öderim dendi neden yıllarca devlet falanca kimsenin akrabasıymış yeğeniymiş dayı oğluymuş diyerek torpille oralara bir dünya adam aldırdı her seçimde göz boyayacağım diye devletin her kadrosunu tıka basa eleman doldurdu fazla söze gerek yok para çok fazla diyen arkadaşa sesleniyorum şimdi sen kendini bu tekel işçilerinin yerine koy devlet seni bu kadar pohpoladıktan sonra bir çok hakkını elinden alıp paranıda neredeyse yarıya düşürse sen ne yapardın biride kalkıp ben kaderime razı olurdum devletim haklı desin onu alnından öperim beyler davulun sesi uzaktan hoş gelir önce kendinizi onların yerine koyun ondan sonra burada adamları yerden yere vurun adamlar işe alınırken ben yatacam mı dedi hayır ben şu kadar alacammı dedi hayır eyyyy devletim 2000 kişilik kadroya akrabalarınızıda alın 4000 kişi bol bol yatıp para kazanırızmı dedi yine hayır peki sorarım şimdi arkadaşlar sormazlarmı insana hırsızın hiçmi suçu yok diye!

veyselbakan
06-02-2010, 09:10
arkdaşlar işi siyasete dokmeden yorumlarımızı yapalım
selametle

cabbari usta günaydın eğer böyle bir anket açmışsan bunun siyasete dayanacağınıda bilmen gerekirdi neticede ortada görünen bir grev var ve bu grev hükümete dayanıyor çıkış ücretleri olsun hükümetle anlaşmalar olsun diğer partilerin yapacakları söylemler olsun hep bu tekel işçileri ile alakalıdır sizin söylediğiniz futbol oynayın ama ortada top olmasın gibi bir şey olmuş ama anket seviyeli geçtikten sonrada niye olmasınki ustam fikirler ve düşünceler insanları incitmesin yeteli ! saygılar

kral.123
06-02-2010, 10:11
[QUOTE=ozibo;452199]kavgaları ekmek kavgasıysa devlet onları işsiz bırakmıyor değil mi.neticede çalışacakları bir iş sunuyor ama olmaz beyefendiler yattıkları yerden para kazanmaya alışmış şimdi çalışmak zor geliyor işin özü bu.[/QU

bn ankarada oturuyorum ankaranın ayazı bi başkadır yaşayan bilir bu işcilerin anlattığınız kadar hakları olsa soğukdan ekmekleri uğruna inim inim inlemezlerde
bu şak şakcı siyasi görüşler bu düşünceler değil mi hükümeti cesaretlendiren sizler diilmisiniz bu ülkeyi gittikce geriye götüren şaşırmıyorum

işciler haklıdır haklarınıda alacaklardır

konuyu acan zatı muhterem'e sesleniyorum azıcık araştırın bilgi sahibi olun kulaktan dolma bilgilerle fikir beyan etmeyinn ..

ben bilgi sahibi değilim konuyu siz oldukça iyi biliyorsunuz anlaşılan burada anlatında vatandaş neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilsin öyle dğilmi insanları eleştirmek en iyi bildiğimiz şey olsa gerekki sizde bildiğinizi anlatmak yerine konuyu açan arkadaşı zatımuhterem deyip küçümsüyorsunuz o sizin deyiminizle kulaktan dolma bilgilerle bu fikri paylaşmış oluyor bir anlamda toplumsal hizmet etmiş sayılıyor, peki sizin bilgilerinizin hangi toplumsal yaraya derman oluyor forumlarda paylaşılşmayan bilgi bilgi değildir diye söylemler oluyor hiçmi rastgelmediniz lütfen bildiklerinizi paylaşınki konuyu açan arkadaş kadar insanlara faydanız olsun. teşekkürler

reso
06-02-2010, 10:15
Kim Olursan Ol,Bir gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun. tabiki tekel iscileri hakli ark lar tayip öbür tünyada cok hesap verecek yaptiklariyla bizler onun taptiklarini onaylayip suc ortagi olmamaliyiz melmeket te satmadik yer kalmadi tabiki tesap verecek mermelidirde satilik bir türkiye var ortada saygilar

kral.123
06-02-2010, 10:52
Arkadaşlar konu aslında tekel işçileri değil tekel işçileri sebep oldu, hükümet bence kanayan yaraya parmak bastı. yıllarca siyaset,bürokrasi,siviltoplum kuruluşları,üst düzey asker,polis,hakimler,savcılar,ilbaşkanları,eş dost ahbap yani kısaca ARKANDA DAYIN OLSUN diyen zihniyetin yani bizlerin istediği benim çocuğumda işe girsin,bende emekli olayım,çocuğuma 10 yaşında S.S.K no su alayımda erken emekli olsun ben OY veriyorum DEVLET bakacak tabi, 40 yaşında emekli olanlar,malulen emekli olmak için çetelerle ilişki kuranlar(geçenyıllarda ankarada yakalandılar)memurken işçi maaşı alanlar,hastanede 2 saate 70 hastaya bakıp özel muayenehanesine gidenler,zam gelince zamlı etiketi yapıştırıp vatandaşı düşünmeyen ve fiyat indiriminde ise batıyoruz vatandaşa ilacı kim verecek bu halde vatandaş mağdur olacak diyenler,devlet dairelerinde vatandaş dışarıda beklerken tırnaklarına oje sürenler,kahvesini yudumlayıp keyif çatanlar sonrada özelleştirme olacak keyfim kaçacak diye sokağa dökülenler,askari ücretle çalışıp 350 lira ev kirası ödeyenler,600 lira maaş alıp çoluk çocuk evlendirmek için kapı kapı iş dilenen emekliler, çocuğunun üniversite harcırahını yatıramayan askari ücretli ve emekliler bu yazabildiklerim bence kanayan yaranın sadece bir kısmı ve dilimin döndüğüce anlata bildiklerim birde yazamadıklarım var evet şimdi karar verelim kim haklı diye... hayır vermeyelim çünki birine haklı dersek konuyu kapatmış olurz her zaman olduğu gibi gelin destek olalım çözüm üretelim ve kanaya yarayı iyleştirelim bu günki siyasilerin,sivil toplum kuruluşların ve en önemlisi medyanın yaptığı gibi yarayı kaşıyıp kanatmayalım. İLAÇ VERELİM TAM GÜN TEDAVİ EDELİM çünki hastanın buna ihtiyacı var herkese fikrinden dolayı teşekkür ederim

veyselbakan
06-02-2010, 10:56
Arkadaşlar konu aslında tekel işçileri değil tekel işçileri sebep oldu, hükümet bence kanayan yaraya parmak bastı. yıllarca siyaset,bürokrasi,siviltoplum kuruluşları,üst düzey asker,polis,hakimler,savcılar,ilbaşkanları,eş dost ahbap yani kısaca ARKANDA DAYIN OLSUN diyen zihniyetin yani bizlerin istediği benim çocuğumda işe girsin,bende emekli olayım,çocuğuma 10 yaşında S.S.K no su alayımda erken emekli olsun ben OY veriyorum DEVLET bakacak tabi, 40 yaşında emekli olanlar,malulen emekli olmak için çetelerle ilişki kuranlar(geçenyıllarda ankarada yakalandılar)memurken işçi maaşı alanlar,hastanede 2 saate 70 hastaya bakıp özel muayenehanesine gidenler,zam gelince zamlı etiketi yapıştırıp vatandaşı düşünmeyen ve fiyat indiriminde ise batıyoruz vatandaşa ilacı kim verecek bu halde vatandaş mağdur olacak diyenler,devlet dairelerinde vatandaş dışarıda beklerken tırnaklarına oje sürenler,kahvesini yudumlayıp keyif çatanlar sonrada özelleştirme olacak keyfim kaçacak diye sokağa dökülenler,askari ücretle çalışıp 350 lira ev kirası ödeyenler,600 lira maaş alıp çoluk çocuk evlendirmek için kapı kapı iş dilenen emekliler, çocuğunun üniversite harcırahını yatıramayan askari ücretli ve emekliler bu yazabildiklerim bence kanayan yaranın sadece bir kısmı ve dilimin döndüğüce anlata bildiklerim birde yazamadıklarım var evet şimdi karar verelim kim haklı diye... hayır vermeyelim çünki birine haklı dersek konuyu kapatmış olurz her zaman olduğu gibi gelin destek olalım çözüm üretelim ve kanaya yarayı iyleştirelim bu günki siyasilerin,sivil toplum kuruluşların ve en önemlisi medyanın yaptığı gibi yarayı kaşıyıp kanatmayalım. İLAÇ VERELİM TAM GÜN TEDAVİ EDELİM çünki hastanın buna ihtiyacı var herkese fikrinden dolayı teşekkür ederim

:present::present::present::present::present::present::present::present:
tüm yazdıklarına canı gönülden katılıyorum kalemine ve fikrine sağlık teşekkürler!!

CABBARİ
06-02-2010, 11:06
cabbari usta günaydın eğer böyle bir anket açmışsan bunun siyasete dayanacağınıda bilmen gerekirdi neticede ortada görünen bir grev var ve bu grev hükümete dayanıyor çıkış ücretleri olsun hükümetle anlaşmalar olsun diğer partilerin yapacakları söylemler olsun hep bu tekel işçileri ile alakalıdır sizin söylediğiniz futbol oynayın ama ortada top olmasın gibi bir şey olmuş ama anket seviyeli geçtikten sonrada niye olmasınki ustam fikirler ve düşünceler insanları incitmesin yeteli ! saygılar

sevgili veyselbakan bu aet değilki özgürce konuşulan bir topic ama iş başbakanın iyiliğine kötülüğüne tercih sebebi olmayan sataşmalara gelirse siyasete dökülür özelliğini kaybeder selametle

kesmin
06-02-2010, 11:09
Arkadaşlar bende işçiyim ben hükümet taraftarı değilim fakat bu konu için haklı buluyorum bir çok insan asgari ücretle çalışmakta ev geçindirmekte iken bu insanlarımız verilenleri geri çeviriyor sendikalar şimdiye kadar çıkarılan işçilerin hangisinin hakkını savunabilmiş,ki şimdi bu insanları galeyana getirip birileri için peşkeş çekiyorlar sendikalar,işçilerin her ayın bir gününü göz göre,göre gasp ediyorlar. saygılar

sayın osmanke bu memlekette birçok insan askeri üçretle çalışıyor diyorsun tamam .ama küçük bir azınlıkta onbinlerce işcinin bir yılda aldığını bir saatte alıyor buna ne dersin.hep işcilerin aldıklar göz önüne alınıyor çünkü sistem böyle.istemeyn e birşey yok .bu ülkede herkes hakkını arıyor bırakında işcilerde arasın .sendikalar işciye sahip çıkmazken iyimi yapıyorlardı 8 yıl işciyi sattılar hükümette onları sattı .

CABBARİ
06-02-2010, 11:17
bakın arkadaşalr byrda işçi kosmını genel oalak nitelendirmeyelim
ben askerdeyken işçi sınıfı memur sınıfına göre 3 kat fazla maaş alırdı akşam sabah servisleri vardı ogle yemekleri vardı memurun ne yemegı ne servisi vardı hepsini cebinden karşılardı şimdi olay işçi,lerr değil tekel işçileri aldıkları maaşa bakarap şimdiki teklife bakarak yorum yapıyoruz yoksa işçileri genel oalrak nitelendirmeyelim
selametle

fakara
06-02-2010, 13:00
akıllı olalım doğru tektir.3 kişinin yapacağı işi 30 kişi yapacak ,750 yerine 1500 alacak ve ben haklıyım diyecek o yetmiyormuş gibi bir de baş kaldıracak.devlete yazıklar olsun bunların tümü iki ayaklı h.....n .bu işçilerin tümüne saddam gibi yapmak lazım.MEDYA YA UYARAK AYAKLANIYORLAR.

muhteşem
06-02-2010, 13:05
işçiler süresiz ölüm orucuna başaldılar bakalım sonu nereye varır

CABBARİ
06-02-2010, 13:07
akıllı olalım doğru tektir.3 kişinin yapacağı işi 30 kişi yapacak ,750 yerine 1500 alacak ve ben haklıyım diyecek o yetmiyormuş gibi bir de baş kaldıracak.devlete yazıklar olsun bunların tümü iki ayaklı h.....n .bu işçilerin tümüne saddam gibi yapmak lazım.MEDYA YA UYARAK AYAKLANIYORLAR.

zaten medyanında istediği şey bu değilmi milleti gayelana getirip hükümeti zora sokmak aydın doğan ve yardakçıları bu işi iyi beceriyorlar

eura
06-02-2010, 13:46
Bir kere hepinizi temin ederim "TEKEL İŞÇİSİ 3000 TL MAAŞ ALMIYOR." Kim uydurdu bilmiyorum ama Tekel işçisinin aldığı maaş 1300-1400 TL civarındadır. Gidin bakalım o Kızılay Meydanı'na, sorun herhangi bir işçiye "Maaşınız ne kadar? diye. Ardından size buruş buruş olmuş bordrosunu cebinden çıkarıp verecektir. Ayrıca Tekel işçilerinin yatarak para kazandığını savunmuşsunuz. Benim babam da Tekel'de çalışmaktadır. Benim babam tek başına 30-35 tonluk tır ve kamyonu tek başına sarmış birisidir. Bu sebeple tüm işçiler için olmasa da en azından babamın hakkını burada "3000 TL maaş alıyorlar." diye uyduruk uyduruk konuşanlara karşı yedirtmem.

İşyerinde kamyon sarılacak olur mesela. Babam tek başına gider. Eğer altından kalkamazsa ite kaka birilerini getirerek beraber sarmaya çalışırlardı. Bilmiyorum belki de kimisi sırf zorla getiriyor diye babama küfür de etmiş olabilir. Ancak bunu bilemem ama benim babam önceki mesajımda yazdığım gibi 30 tonluk kamyonu tek başına sarmış adamdır. Hatta babamda şu an "Hipertansiyon" hastalığı var ve bu hastalık yüzünden ilaç taşımak zorunda kalıyor malesef.

İşçiler Tekel'i yemediler mi ? Yediler. Çoğu yatarak mı para kazandı ? Evet kazandı. Misal vereyim:
Babam gibi kamyona tütün saran işçiler için terleme ve tütün tozu nedeniyle temizlenmeleri için bir banyo yapılmış ve bu banyodan sıcak su akar. Kimi küstah Tekel işçileri sırf evlerinde su harcamamak ve ay sonunda su faturasının hafif gelmesi için evlerinde değil, işyerinde banyo yaptığını iyi biliyorum. Bir diğeri yemekhanede çalışan bir elemanın artan eti göbeğine sarıp tam evine götürmek isterken yakalandığını da çok iyi biliyorum ve hala da unutmam.

Lütfen benim yazdıklarımı çarpıtmayın. Ben özelleştirmeye karşı değilim. Sadece işçilerin mevcut hakları korunsun. 1300 TL vermesinler, 750 TL versinler ama 12 ay tam çalışsınlar, 1 yılı doldurup hak sahibi olsunlar. Zaten onların da savunmak istediği mesele budur.

Ayrıca Tayyip bey; "Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını yatarak para kazanan işçilere yedirtmem." diyor. Demekki ortada bir yetim hakkı varsa onu da "Ben yerim" demek istiyor. Ayrıca başbakan Tekel işçilerini siyasi bir rant gibi görmeye başladı.

Ayrıca Tekel işçilerine sanki başka ülkenin insanıymış gibi bakamazsınız. Onlar da sizin kanınızdan canınızdan insanlar. Onların da dedeleri Kurtuluş Savaşı'nda savaşmış insanlar sizlerinki de.

Şimdi toparlayalım meseleyi: Tekel işçisi asla 2000-3000 TL maaş almıyor. Bir Tekel işçisinin en fazla 1300 TL alıyor. Üstelik Tekel işçisi mevcut haklarını korumak istiyor. Maaşları da yükselsin istemiyor. Sadece 12 ay çalışıp iş sahibi olmak istiyor. Sakın ola bu yazdıklarım saptırılmasın.

Alın bakalım size esas Tekel işçisinin bordrosu:
Only the registered members can see the link

demir2768
06-02-2010, 14:16

saddam diyorsun saddam ın sonunun ne oldugunu biliyorsun insanca yaşamak için bu eylem asgari ücret komisyonundakilere seslende yüregin varsa kendilerine verdikleri ücretin yarısını bu millete versinler hiç kimsenin aklına gelmiyor bir işçi emekli olmak için enaz 25 sene çalışacak ama vekillerimiz yemin ettigi zaman süper emekli oluyor ondan sonra çıkıp şu işçi şu kadar bu işçi bu kadar alıyor kul hakkı yetim hakkı diye nutuk atıyorlar önce kendi aldıklarına baksın sonra vatandaşın aldıgı ile ugraşsın aklımızı başımıza alalım kendi rahatları için bu yüce milleti birbirine düşürüyorlar bu gün birlik beraberlik günüdür şunuda unutmayın şimdi tekel işçileri yarın başka kurum işçileri daha sonrada esnaflar sanatkarlar nasibini alacak bu kıyımdan.....

CABBARİ
06-02-2010, 14:52
bir arkadaşımız pm atmış demişki tekel işçisinin en fazla aldıgı para 1300 1500 tl dir demiş lütfen bilip bilmeden konuşmayalım uslubumuza dikkat edelim demiş!!
şimdi bu arkadaş dogru söylüyor hükümet dogru söylüyor işçi dogru söylüyor sendika dogru söylüyor yalnış nerde?

HDTime
06-02-2010, 14:59
bence tamamen hukumet hakli onlarida obur siyasi partiler ve medya cok guzel kullaniyorlar calismadan kazanilacak para varsa soylesinler bizde kazanalim. yok oyle is...

eura
06-02-2010, 15:01
bir arkadaşımız pm atmış demişki tekel işçisinin en fazla aldıgı para 1300 1500 tl dir demiş lütfen bilip bilmeden konuşmayalım uslubumuza dikkat edelim demiş!!
şimdi bu arkadaş dogru söylüyor hükümet dogru söylüyor işçi dogru söylüyor sendika dogru söylüyor yalnış nerde?

Abicim brüt maaş 2000 bilmem kaç TL ama işçinin eline geçen 1200-1300 TL. Ya babam Tekel'de çalışıyor diyorum daha neyi anlamıyorsunuz ? Hem hükümet ve sendika ne diyor buraya yazarmısın ? Hem böylece neyi savunmuş olduğunu da görelim.

Üslup konusuna gelince; üstteki önceki yorumlara bakıyorum da sadece küfür etmediğiniz kalmış. Kusura bakmayın belki kimisi yatarak kazandı bilmem ne oldu ama bu kadar ithama izin vermem. Tekel işçisine atacağınız en ufak çamurda ben karşınızda olacağım.

Anlaşılan sen üstteki mesajıma bakmamışsın ayrıca bordro resmini de görmemişsin.

ayran
06-02-2010, 15:07
Yunanistan'da kemer sıkma dönemi

ha berin kaynağı ve video açıklama için tıkla (Only the registered members can see the link)

Yunanistan, Avrupa Birliği'nin ortak para birimi euro'yu kabul etmesinden bu yana görülen en büyük ekonomik krizle mücadele ediyor.

Başbakan Yorgo Papandreu, kemer sıkma politikalarını açıkladı; Avrupa Komisyonu Atina'ya temkinli destek verdi.

Euro bölgesindeki bir ülkenin sürekli bütçe açığı vermesi Brüksel'in başlıca endişelerinden biriydi.

Ve Atina bütçe açığı nedeniyle uzun süredir baskı altındaydı. Ancak Brüksel'in kaygısı yalnızca Yunanistan'ı krizden kurtarmak zorunda kalmak değil, piyasalardaki tedirginliğin İspanya, Portekiz ve İrlanda gibi diğer ülkelere de sıçraması.

kaynak:BBC TÜRKÇE (Only the registered members can see the link)

daha bizler EURO'pa birliğine girmedik şayet girsek 3000 değil 1 milyon işçi sanırım işsiz kalır hazırlıklı olmalıyız....:warn:

ik77
06-02-2010, 15:19
Tekel işçileriyle hükümet arasındaki ipler kopmuş durumda. Hükümet 12 bin işçinin aylardır çalışmadan maaş aldığını öne sürüyor. Buna dayanarak 4C'ye katılmayanlara bundan sonra 72,5 milyonun hakkını yedirmeyeceğini söylüyor. Hükümete bakılırsa, Tekel işçilerine olabileceklerin en iyisi sunulmuş. 4C'ye girenlere 100 lira zam yapılmış, yıllık izinli 12 ay maaş alacaklar.
Tekel işçilerine göre, maaşları yaklaşık 1000 TL'den 772 TL'ye iniyor; 4C onları kamu işçisi statüsüne, dahası sözleşmeli durumuna düşürüyor. İş garantileri yok.

Mesele Tekel işçilerinden ibaret olsaydı, hükümet isteklerini karşılayabilirdi. Olay başka, Tekel işçileri isteklerini alacak olsa, bu bundan sonra yapılacak özelleştirmelerde emsal teşkil edecek. İşte bunu karşılamak kolay değil.

Pekiyi, ne olacak?

Bu sorunun cevabı, herkese göre değişiyor. Liberal bakış açısından, serbest piyasanın emredici kuralları içinden işyerleri özelleştirilen işçilerin hiç şansı yok, hakkı da yok. Hükümet de ilk anda insana hayli makul gelen bir gerekçe öne sürüyor: "Devletin işlettiği kuruluşlar zarar ediyor, her sene bütçeye muazzam yükler bindiriyorlar. Bunları özelleştirerek elden çıkarmaktan başka 'rasyonel' bir yol görünmüyor. Bu arada işçiler büsbütün mağdur olmasın diye, katlanılabilir bir statü olarak 4C'ye geçişi kabul etmeliler."

Sol bakış açısından gün bugündür, hükümeti zayıf duruma düşürmek için direnişe tam destek vermeli. İşçi ve çalışanlara olan hassasiyetleri hayli zayıf CHP ve MHP açısından hükümeti zaafa düşürmek için işçilerin mağduriyeti ve direnişleri bulunmaz bir 'siyasi fırsat!' Bu yüzden Başbakan işçilere seslenerek "Dikkat edin, kullanılıyorsunuz!" diyor.

Ancak başka bir bakış açısından da olaya bakmamız mümkün.

Yıllardır, modern devletin bireyle her pazarlığa oturduğunda ezici gücünü kullanarak bireyi ve sosyal grupları mağdur ettiğini söylüyorum. Emeklilik yaşının ve şartlarının hükümetlerin takdirine göre kolayca değiştirilebiliyor olması bunun göstergesi. Tekel ve diğer işyerleri özelleştirilen işçilerin başına gelenler başka tipik bir örnek. Şöyle ki:

Bir kere, verimsiz olduğu veya siyasilerin arpalığı olarak kullanıldığı gerekçesiyle bazı kamu iktisadi teşekküllerinin özelleştirilmesi, işçilerin suçu değil. Bu, hükümetlerin suçu. Sizin, başına atadığınız yönetim kadrosu tarafından kötü yönetildiği için her sene zarar eden firmanız varsa, yapmanız gereken firmayı yok pahasına elden çıkarmak değil, verimli ve etkin çalıştıracak yeni bir yönetim kadrosunu başa getirmeniz, iş düzenindeki yanlışları gidermenizdir. Çalışmayan işçiye ceza vermeniz veya iş sözleşmesine göre iş akdini feshetmeniz sizin hakkınız, ama şirketi dağıtarak işçileri mağdur etmeniz hakkınız değil.

Burada asıl üzerinde durulacak nokta, İslam hukuku açısından, başlangıçta akdedilmiş bir sözleşmenin, ister yönetim beceriksizliği ister uluslararası küresel kapitalizmin estirdiği baskıcı hava dolayısıyla bir modaya dönüştürülen özelleştirmeler sonucunda, tek taraflı olarak feshedilmeye veya şartlarının işçilerinin rızasına muhalif değiştirilmeye kalkışılmasıdır. Bu apaçık bir hak ve hukuk ihlalidir. Günün birinde devlet çıkıp diyor ki: "Arkadaş, ben seninle sözleşme akdetmiştim, şimdi vazgeçtim, seni daha kötü şartlarda başka yere transfer edeceğim." Bu haksızlık.

Hakkaniyete ve adalete uygun olan, işçiler başlangıçta hangi şartlarda sözleşme imzalamışlarsa, emekli oluncaya kadar devletin buna riayet etmesi; şirketi devralacak olanlar ilk sözleşmenin hükümlerini kabullenmelidir. Yeni işçileri yeni şartlarda alabilir, ama devletin kendisiyle sözleşme akdettiği eski işçiler son ferdi emekli oluncaya kadar ilk sözleşmeye bağlı olarak çalışma hakkına sahip olmalıdırlar. Eğer devlet, işyerlerini özelleştirdiği için işçilerin başka kuruluşlara geçmelerini öneriyorsa, geçiş yaptıkları kuruluşun ilk imzaladıkları sözleşmenin bütün şartlarını haiz olması gerekir. İşçiler haklıdır.

BU YAZI ZAMAN GAZETESİNDEN ALİ BULAÇ A AİTTİR.YANİ KENDİSİ ASLEN AKP YANLISIDIR.Bu adam bile tavrını işçiden yana koymuşsa işçi gerçekten haklıdır.hala burada işçi düşmanı yazıları okuyorum ve hayrete düşüyorum.
size bilmediğiniz bazı gerçekleride anlatayım.kamuda şöyle bişey var.devlet hizmet alımı diye ihaleye çıkıyor.x şirket ihaleyi alıyor.50 işçi çalıştıracağım diyor.işçi başına 75 tl yevmiyeyle ihaleyi alıyor.verdiğim rakamlar örnektiR siz esası anlayın.sonra bu adam gidip işe başlıyor.en başta 50 işçiyle.her bir işçiye günlük 25 lira veriyor.işçi başına Ettiimi sana 50 lira kazanç.sonra 50 işçiden 15 tanesi işten ayrılıyor.yerine 5 kişi işe alıyor.kaldı 40 kişi.bunu tüm yöneticiler biliyor ama hiç kimse ses çıkarmıyor.çünkü yönetici yandaş ihaleyi alan yandaş bölge müdürü yandaş genel müdür yandaş.siz işçiler işten çıkarılınca işin bittiğini sanıyorsunuz ama durum az önce izah ettiğim gibi.amaç yandaşlarla beraber bu pastayı yemek.bir arkadaş devletin bütçe açığını bu gibi ufak tefek kısmalarla aşmaya çalıştığını yazmış.devlet için işçiye veya memura ödenecek ücretler yapılan yolsuzlukların yanında denizde kum kalır.siz hala burda hükümeti savunmaya çalışsanızda güneş balçıkla sıvanmaz.ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK.

idris
06-02-2010, 15:25
DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK. ölmek var dönmek yok bu yolda herkez yorum yapar bilmeden arkadaşlar burda yazıyor

eura
06-02-2010, 15:44
Evet herkes bilmeden yazıyor. Şimdi gelelim sizin o çok taşladığınız maaş meselesine.

Bakınız yukarıda yuvarlak içine aldığım 3 yer var. Orada 701.40 TL avans alınmı ve kalan bakiyesi 739.64 TL'dir. Bu iki rakamın toplamı işçinin maaşıdır ve hesaplağımızda 1441 TL civarı çıkmaktadır. Eğer toplam kesintileri de hesaplarsak ancak o zaman 3177.98 TL çıkmaktadır. Şimdi konuşun bakalım Tekel işçisinin maaşı ne kadarmış.

f47xfenerli
06-02-2010, 17:25
zaten medyanında istediği şey bu değilmi milleti gayelana getirip hükümeti zora sokmak aydın doğan ve yardakçıları bu işi iyi beceriyorlar
(sözün özü):45:

f47xfenerli
06-02-2010, 17:28
Evet herkes bilmeden yazıyor. Şimdi gelelim sizin o çok taşladığınız maaş meselesine.

Bakınız yukarıda yuvarlak içine aldığım 3 yer var. Orada 701.40 TL avans alınmı ve kalan bakiyesi 739.64 TL'dir. Bu iki rakamın toplamı işçinin maaşıdır ve hesaplağımızda 1441 TL civarı çıkmaktadır. Eğer toplam kesintileri de hesaplarsak ancak o zaman 3177.98 TL çıkmaktadır. Şimdi konuşun bakalım Tekel işçisinin maaşı ne kadarmış.
ASGARİ ÜCERTİN 500=600 TL olduğunu düşünürsek çok çok yüksek bir mebla bu.

satelcom
06-02-2010, 18:12
bütün bunların sebebi özelleştirma adı altında yapılan peşkeş ve talanlardan sonra tekel alan bat(ingiliz-amerikan tütün şirketi) nin işcileri kapı önüne koymasıdır.işciler 1000-15000 lira alırken 3c ile senede 11 ay asgari ücretten devlet veya belediye işcisi yapılmak isteniyor.işçiler haklı.

eura
06-02-2010, 18:36
bütün bunların sebebi özelleştirma adı altında yapılan peşkeş ve talanlardan sonra tekel alan bat(ingiliz-amerikan tütün şirketi) nin işcileri kapı önüne koymasıdır.işciler 1000-15000 lira alırken 3c ile senede 11 ay asgari ücretten devlet veya belediye işcisi yapılmak isteniyor.işçiler haklı.

Milyonlarca kez altına imzamı atarım. Zaten Tekel işçisi yeni birşey istemiyor, zam da istemiyor. Mücadeleleri Tekel'den çıkmama mücadelesi değil 12 ay full çalışmaktır. Hepsinin çoluğu çocuğu var. Elinizi insafınıza koyun. Dünyada en kötü şeylerden birisi de birinin ekmeği ile oynamaktır.

®adakoglu
06-02-2010, 19:35
hayır duymadım

Bu Tekel işçileri 1250 maaş ve bunun yanında 6 adet tam maaş ikramiye alıyorlar.Bundan kimse bahsetmiyor. Ortalama maaş 2000-2500 Tl arasında degişiyor.İki senedir ürtim yapmadan maaş alıyorlar.Ülkede emekliler bunlara şu an teklif edilen maaşı almıyor.

®adakoglu
06-02-2010, 19:38

Aldıgın 6 adet tam maaş ikramiyeyi neden söylemiyorsun.

eura
06-02-2010, 19:50
Aldıgın 6 adet tam maaş ikramiyeyi neden söylemiyorsun.

Sen aldığını nerden biliyorsun ?

epervane
06-02-2010, 20:02
orda eylem yapanlar ne kadar tekel işçisi bilemiyorum ama eğer ordakiler gerçekten tekel işçisiyle yani demek istediğim bazı partilerin borazanlığını yapan kişilerde olabilir.çunku bu kadar iyleştirmeye rağmen hala daha eylem yapıyolarsa ben bunda başka kişiler başka cıkar amacları ararım.yaptkları sımarmaktan başka bişey değil.dun tv de izledim adam lise mezunu 800 kusur maaş veriyolar onu beğenmiyo beyimiz. ben uni mezunuyum bırak 800kusurü 700 net para versinler hayvan gibi calışırım.
sana katılıyorum.

idris
06-02-2010, 21:36
Aldıgın 6 adet tam maaş ikramiyeyi neden söylemiyorsun. kimse tam maç ikramiye almaz devlet tam verir onu sendika onu böler yarıya

idris
06-02-2010, 21:39
bu alan 1993 girenler maçı

CABBARİ
06-02-2010, 22:08
sendikayı bilmem ama piyasadaki işçi emeklilerinin dediği şu bunların ikramiyesi aldıgı verdiği ortalama 2500 3000 tl civarında hemde yatarak

kadir
06-02-2010, 22:30
onlar ne yaptıklarını bilmiyor sendika patronları ve muhalefet partileri o garib insanların üzerinden rant kapma peşindeler. bizim işci insanlarımız çok saf UYANMALARI gerekir yoksa işsiz kalacaklar. o zaman o RANT peşinde olanlar arkalarında BU LA MA YA CAK LAR

hasan
06-02-2010, 23:12
Ya kim haklı kim haksız öylemi? iki boyutlu denklem. Hepsi Türk evladı.... Adama insafın kurusun derler... Orda bir hükümet yanlısı veya sempatizanı olup eyleme katlan varmı sizce... Ya Baykal demiyormuki; Bu TeKel İşçisi davası hükümeti bitirecek diye....Adamlar daha ne yapsın.... Ya bu özelleştirme yasal değilmi ki; yasaların dışına da çıkılıp bazı haklar verilmişse daha ne istersin? pazarlıklar sonucunda birazcık bişeyler daha kopartabilirmiyiz havası olmasın sakın? sonra bak sizin haklarınızı söke söke nasıl aldık diyecekler. Birşeyler kazanınca "Hükümet Yetkililerinden Allah razı olsun diyecekler mi?" nafile.... senin tuzun kuru diyeceksin... Elbette kupkuru hemde" devlet kapısında 31 yılımı seve seve bütün özverimle çalışarak ve hemde çalışırken okuyup üniversite mezunu olarak emekli oldum. Önce Allah'a şükrediyor, sonra yasalarla bu emeklilik şartlarını çıkartan tüm yetkililere dua ediyorum. Şimdi iki oğlum biri yüksekokul işsiz, biri asgari ücretle işçi olarak 4 nüfuslu aile ile yaşıyor. Tabi artı işler yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Bazen ben destek oluyorum...

hasan
06-02-2010, 23:13
hep antipati yapmayalım, birazda empatiii değil mi? Tabi tek taraflı değil....

apiko07
06-02-2010, 23:23
arkadaşlar tekel işcileri yatıp maaş alalım demiyorlar benim anladığımkadarıyla iş garantisi istiyorlar arkadaşlar önce 4 c nin ne olduğunu bir öğrenelim ondan sonra yorumyapalım gencler 4 c sizin ölünceye kadar calışmanız demek emekllilik yok asgari ücretle calış demek bugün iş yok git iş cıkarsa ben seni cağırırım demek yani hammalık demek teşekürler

CABBARİ
06-02-2010, 23:26
bu 4 c sadece işçilerimi kapsıyor yani tekel işçileri normal işçiler ve memurlar hepsini kapsıyormu?

ik77
07-02-2010, 11:26
Bu Tekel işçileri 1250 maaş ve bunun yanında 6 adet tam maaş ikramiye alıyorlar.Bundan kimse bahsetmiyor. Ortalama maaş 2000-2500 Tl arasında degişiyor.İki senedir ürtim yapmadan maaş alıyorlar.Ülkede emekliler bunlara şu an teklif edilen maaşı almıyor.

bilmeden konuşma 2 tam dört yarım toplamda 4 tam eder.ve bu ikramiyelerin hesaplanması dediğiniz gibi olmaz rakamlar düşük olur.

eura
07-02-2010, 12:05
sendikayı bilmem ama piyasadaki işçi emeklilerinin dediği şu bunların ikramiyesi aldıgı verdiği ortalama 2500 3000 tl civarında hemde yatarak

Hala 2500 3000 TL'lerden bahsediyorsun ya. Anlamadın mı bordroyu koydum koskoca resimle. Bilip bilmeden yazıyorsunuz.

TEKEL İŞÇİSİNİN MAAŞI EN FAZLA 1300-1400 TL'DİR. BORDROYA İYİ BAKIN, BİR SORUNUZ OLURSA YANITLARIM. YAHU BABAM TEKEL İŞÇİSİDİR BENDEN İYİ Mİ BİLECEKSİNİZ ?? :mad2::yell:

®adakoglu
07-02-2010, 12:57
bilmeden konuşma 2 tam dört yarım toplamda 4 tam eder.ve bu ikramiyelerin hesaplanması dediğiniz gibi olmaz rakamlar düşük olur.

1400 TL Maaşın üzerine 4 tam ikramiyeyi ekleyin maaş kaç lira oluyor.Ortalama 2000-2500 arası türkiye şartlarında çok iyi para.Kimse aldıgı bu ikramiyeleri hesaba katmıyor.Kamuya işci olarak çalışanlar.Şirket kar ediyor mu? diyen yok devletin malı deniz deyip; devamlı istiyorlar.Bu ülkeye yazık deyil mi? Hükümete suçlu bu işçilere çalışmadan 2 seneden beri maaş veriyor.

idris
07-02-2010, 13:13
bu 4 c sadece işçilerimi kapsıyor yani tekel işçileri normal işçiler ve memurlar hepsini kapsıyormu? evet hepsini kapsıyor

demir2768
07-02-2010, 13:50

asgari ücreti yükseltsinler milletin elindekileri mi göz diktiler sen geçinebilirmisin bu ücretle

bakican
07-02-2010, 16:14
bende hukumetin bu konuda haklı olduğu kanısındayım ama işcilerede bi kuruma yerlestirmesi gerekir. ama temizlikci ama caycı bu insanlar acıktada kalmamalı

aliyildiz
07-02-2010, 18:21
Yapılan yorumları okudum.Sanki kimse bu ülkede yaşamıyor,her şey güllük gülüstan,herkes iş güç sahibi,akşam olunca mutlu şekilde evine dönüp çoluk çocuğuna ekmek götürüyor.ülke kalkınmış,mürrefeh ve toplum birbiriyle kardeş hiç kimsenin birbirine söyleyeceği söz dahi olmadığı bir ülkede yaşıyoruz,buna pes denir.Şu ülkede yedi yıldır demogoji yapıldı,mağdurlar oynandı,türban kullanıldı,hayali ergenekonlar kuruldu,askerle upraşıldı,üniversiteler,yargı organları,usülsüz telefon dinlenmeleri,kar eden kuruluşlar babalar gibi özelleştirildi,tekel 289 milyon dolara satıldı,6ay sonra 900 milyon dolara alan kişiler bir başkalarına sattı. Arada 600 milyon dolar kimin cebine girdi.Telekom da keza aynı ama bunların hesabını soran yok.Özelleştirmeden dolayı işini kaybeden işçilere pay biçiliyor.Daha 200 bin işçi işini kaybedecek,bu ülke işsizler ülkesine dönecek,insan ne görüşten olursa olsun,siz hiç işsiz kaldınız mı? eve bir lokma ekmek götürmediğiniz oldu mu? İnsan kendi işçisini potansiyel suçlu sayar mı?Bu işçiler durduğu yerden kendisimi işini bıktı ,yani kendi kendine harakiri mi yaptı.Hala gözlerini kapatan ve ağzını açan sözde ülkeyi savunan veya iktidarı savunur gibi yapanlara,daha devam edin bu ateş bir gün sizi de yakacak haberiniz olsun.İran örneği gözümüzün önünde,azıcık sağ duyulu harekete davet ediyorum.

zfr_pal
07-02-2010, 18:46
Yapılan yorumları okudum.Sanki kimse bu ülkede yaşamıyor,her şey güllük gülüstan,herkes iş güç sahibi,akşam olunca mutlu şekilde evine dönüp çoluk çocuğuna ekmek götürüyor.ülke kalkınmış,mürrefeh ve toplum birbiriyle kardeş hiç kimsenin birbirine söyleyeceği söz dahi olmadığı bir ülkede yaşıyoruz,buna pes denir.Şu ülkede yedi yıldır demogoji yapıldı,mağdurlar oynandı,türban kullanıldı,hayali ergenekonlar kuruldu,askerle upraşıldı,üniversiteler,yargı organları,usülsüz telefon dinlenmeleri,kar eden kuruluşlar babalar gibi özelleştirildi,tekel 289 milyon dolara satıldı,6ay sonra 900 milyon dolara alan kişiler bir başkalarına sattı. Arada 600 milyon dolar kimin cebine girdi.Telekom da keza aynı ama bunların hesabını soran yok.Özelleştirmeden dolayı işini kaybeden işçilere pay biçiliyor.Daha 200 bin işçi işini kaybedecek,bu ülke işsizler ülkesine dönecek,insan ne görüşten olursa olsun,siz hiç işsiz kaldınız mı? eve bir lokma ekmek götürmediğiniz oldu mu? İnsan kendi işçisini potansiyel suçlu sayar mı?Bu işçiler durduğu yerden kendisimi işini bıktı ,yani kendi kendine harakiri mi yaptı.Hala gözlerini kapatan ve ağzını açan sözde ülkeyi savunan veya iktidarı savunur gibi yapanlara,daha devam edin bu ateş bir gün sizi de yakacak haberiniz olsun.İran örneği gözümüzün önünde,azıcık sağ duyulu harekete davet ediyorum.

konuyla ne alakası var bunun..biz tekel işçileri ve hukumet arasında olan durumu tartısıyoz..amacın siyasetse forum izn verse ben sana siyasetin kralını gösteriridimde elden bişey gelmiyo..

fedakar
07-02-2010, 20:15
bence tekel işcileri haklı.onlar ilk işe girdiklerinde ne umutlarla işe girdiler.bütün hayatlarını ona göre ayarladılar.devlet yavaş yavaş gidip tütünü kaldırdı.kota sistemi koydu.kimse tütün ekmesin diye.ve böylece tekeli yok etti.bu arkadaslara haklarını versin hepsi evine gelir.bu herkesin basına gelebilir.ALLAH yardımcıları olsun....

CABBARİ
07-02-2010, 21:54
genela kanı hükümetin haklı oldugu yolunda

ONALP38
07-02-2010, 22:19
evet kulaktan dolma bilgilerle yorumyapmayın 3 4 bin maaş alan kim bodrosunumu düzenliyonuz bilmeden atıp tutmayın lütfen siz önce millet vekillerinin aldıgı maaşa bir bakın ve bi dönem vekillik yap ondan sonr a al maaşı yan gel yat bunları sorgulayın daha iyi olmazmı arkadaşlar

CABBARİ
07-02-2010, 22:31
evet kulaktan dolma bilgilerle yorumyapmayın 3 4 bin maaş alan kim bodrosunumu düzenliyonuz bilmeden atıp tutmayın lütfen siz önce millet vekillerinin aldıgı maaşa bir bakın ve bi dönem vekillik yap ondan sonr a al maaşı yan gel yat bunları sorgulayın daha iyi olmazmı arkadaşlar

kimseyi sorgulamıyoruz sadece kim haklı onu tartışıyoruz medenice kavga yok küfür yok medenice tartışıyoruz
selametle

pencere77
07-02-2010, 22:39
hükümet haklı bence

Pasilobus
07-02-2010, 23:05
eger hükümet şu saatten sonra geri adım atıp tamam sizin dediğiniz olsun derse hem ülkemizde hemde dış siyasette büyük itibar kaybeder

CABBARİ
08-02-2010, 13:16
başbakan son teklifi sunduk daha fazlasını beklemesinler dedi

yturan
08-02-2010, 13:20
Yılarca hak edilmeden kazanılan paranın hesabını nasıl verecekler. Onca işsiz bi çare insan varken.Helal olmasın hak edilmeden kazanılan para

veyselbakan
08-02-2010, 14:43
bence tekel işcileri haklı.onlar ilk işe girdiklerinde ne umutlarla işe girdiler.bütün hayatlarını ona göre ayarladılar.devlet yavaş yavaş gidip tütünü kaldırdı.kota sistemi koydu.kimse tütün ekmesin diye.ve böylece tekeli yok etti.bu arkadaslara haklarını versin hepsi evine gelir.bu herkesin basına gelebilir.ALLAH yardımcıları olsun....

:present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: seka da ki işçilerde bedavadan para alıyordu petkimdekilerde telekomdakilerde ve kapanan yada özelleştirilen bütün yerlerdeki vatandaşlar yatıp para alıyorlardı vay be o zaman bu ülke de bu kadar yer yattığı halde nasıl zarar etmiyordu ben anlamıyorum herkes takmış adamların maaşlarına piyasada 500 600 alanlara göre çok iii alıyorlar diye bağıranlar bi dünya , nerdeyse tekel işçilerini vatan haini ilan edenler siz millet olarak hakkınızı aramassanız daha çok bağırırsınız iş yapmadan dünyanın parasını alıyorlar diye şu ülkede para için böbreğini satmak isteyenler çöpten ekmek toplayanlar parasızlıktan okuyamayanlar varken sen hala 600 tl ya asgari ücrete razı gelip adam gibi yaşamak isteyenlerin maaşıyla uğraşıyorsan suçu birazda kendinde arayacaksın bu gün onlara yarın bizlere demeden vermiş veriştiriyorsun şu türkiye şartlarında insan gibi değil orta halli yaşamak bile 1 1500tl iken sen hala kalkmış asgari ücretle tekel işçilerinin aldığı parayı kıyaslıyorsun ben doğalgazı düşüremem vatandaş soba yaksın zaten fakirlere kömür yardımı yapılıyor diyen bir zihniyete destek veriyorsun bu adamın aldığı para değil bu kadar kişiyi buraya birilerinin tanıdığı diye tıka basa doldurupta yıllarca bu maaşa çalıştıranlara kızmıyorsunda tek derdi 12 ay boyunca çalışmak için mücadele veremek olan bu insanlara kızıyorsun:49:

harkan
08-02-2010, 15:09
:present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: seka da ki işçilerde bedavadan para alıyordu petkimdekilerde telekomdakilerde ve kapanan yada özelleştirilen bütün yerlerdeki vatandaşlar yatıp para alıyorlardı vay be o zaman bu ülke de bu kadar yer yattığı halde nasıl zarar etmiyordu ben anlamıyorum herkes takmış adamların maaşlarına piyasada 500 600 alanlara göre çok iii alıyorlar diye bağıranlar bi dünya , nerdeyse tekel işçilerini vatan haini ilan edenler siz millet olarak hakkınızı aramassanız daha çok bağırırsınız iş yapmadan dünyanın parasını alıyorlar diye şu ülkede para için böbreğini satmak isteyenler çöpten ekmek toplayanlar parasızlıktan okuyamayanlar varken sen hala 600 tl ya asgari ücrete razı gelip adam gibi yaşamak isteyenlerin maaşıyla uğraşıyorsan suçu birazda kendinde arayacaksın bu gün onlara yarın bizlere demeden vermiş veriştiriyorsun şu türkiye şartlarında insan gibi değil orta halli yaşamak bile 1 1500tl iken sen hala kalkmış asgari ücretle tekel işçilerinin aldığı parayı kıyaslıyorsun ben doğalgazı düşüremem vatandaş soba yaksın zaten fakirlere kömür yardımı yapılıyor diyen bir zihniyete destek veriyorsun bu adamın aldığı para değil bu kadar kişiyi buraya birilerinin tanıdığı diye tıka basa doldurupta yıllarca bu maaşa çalıştıranlara kızmıyorsunda tek derdi 12 ay boyunca çalışmak için mücadele veremek olan bu insanlara kızıyorsun:49:

şahane bir yazı tamamıyle katılıyorum :present::present::present: birde anlamadığım bir şey var bu forumdakilerin çoğunluğu ya kapitalist ,para babası yada resmen işçi düşmanı

CABBARİ
08-02-2010, 18:24
şahane bir yazı tamamıyle katılıyorum :present::present::present: birde anlamadığım bir şey var bu forumdakilerin çoğunluğu ya kapitalist ,para babası yada resmen işçi düşmanı

herkes kendine göre bütçe oluşturur ayagını yorganına göre uzatır kimse kimseye düşman değil ama göz var nizam var dün bile başka işçiler bu tekel işçilerini pretosto etti sebep ne haksız maaş!!!

Hikmet™
08-02-2010, 18:30
adamlar açlık grevinde birer ikişer dökülüyolar

kesmin
08-02-2010, 18:39
herkes kendine göre bütçe oluşturur ayagını yorganına göre uzatır kimse kimseye düşman değil ama göz var nizam var dün bile başka işçiler bu tekel işçilerini pretosto etti sebep ne haksız maaş!!!

arkadaş bazılarına göre bu yorganın boyu uzuyorda işciler gelincemi kısalıyor.tekel işcilerini porotesto eden işciler kim neyin nesi ,onlar kendi başlarına gelecekleri bilmiyorlar her halde.işcnin elindeki tek güç grev ve benzeri uyarı eylemleridir bırakın onlarda üretimden gelen güçlerini kullansınlar.

sincap
09-02-2010, 13:46
gün geçtiksire medyada işçilerden elini ayagını çekmeye başladı saglam haber çıkmamaya başaldı ilk zamanlar medya işçileri iyi kullandı şimdide yalnızlığa itip çekti gitti

uyducu64
09-02-2010, 13:55
devlet haklı

veyselbakan
09-02-2010, 14:16

cabbari ustam bu insanlar bu maaşı silah zoru ile almadılarki bende diyorum şurada haklarını arayan insanların yarısı kadarını bizlerde çıkıp bağırsaydık bu adamların aldığı maaşı asgari ücretle kıyaslamazdık ustam herşeye zam gelirken asgari ücrete gelen komik fark zorumuza gitmiyor sineye çekiyoruzda neden bu adamlar 12ay boyunca bakın zam demiyorum 12 ay boyunca iş istiyor diye bu kadar adamları eleştiriyoruz o tekel işçilerini tv de eleştiren adamlarada yazıklar olsun diyorum orada aldıkları maaşları asgari ücretle sefalet içinde yaşadıklarını anlatmıyorlarda çıkıp ekmeği için taşoranlaşmaya köleleşmeye karşı direnen işçi arkadaşlarını sadece gündem yaratmak için karalayıp kötülüyorlar o arkadaşlara sesleniyorum hükümetin sözcülüğüne soyunup yalakalık yapacağınıza işçi kardeşlerinize sahip çıkarak bizler artık bu memlekette insan gibi yaşamak istiyoruz verdiğiniz asgari ücretle karnımız doymuyor artık açlık sınırının bile altına düştük şu canım memlekette insan gibi yaşamak bizimde hakkımız değilmi diye bağırsanız emin olun daha çok gündem yaratırsınız tüm arkadaşlarıma saygılar!

CABBARİ
09-02-2010, 15:15
cabbari ustam bu insanlar bu maaşı silah zoru ile almadılarki bende diyorum şurada haklarını arayan insanların yarısı kadarını bizlerde çıkıp bağırsaydık bu adamların aldığı maaşı asgari ücretle kıyaslamazdık ustam herşeye zam gelirken asgari ücrete gelen komik fark zorumuza gitmiyor sineye çekiyoruzda neden bu adamlar 12ay boyunca bakın zam demiyorum 12 ay boyunca iş istiyor diye bu kadar adamları eleştiriyoruz o tekel işçilerini tv de eleştiren adamlarada yazıklar olsun diyorum orada aldıkları maaşları asgari ücretle sefalet içinde yaşadıklarını anlatmıyorlarda çıkıp ekmeği için taşoranlaşmaya köleleşmeye karşı direnen işçi arkadaşlarını sadece gündem yaratmak için karalayıp kötülüyorlar o arkadaşlara sesleniyorum hükümetin sözcülüğüne soyunup yalakalık yapacağınıza işçi kardeşlerinize sahip çıkarak bizler artık bu memlekette insan gibi yaşamak istiyoruz verdiğiniz asgari ücretle karnımız doymuyor artık açlık sınırının bile altına düştük şu canım memlekette insan gibi yaşamak bizimde hakkımız değilmi diye bağırsanız emin olun daha çok gündem yaratırsınız tüm arkadaşlarıma saygılar!
olay adamları eleştirmek değil kardeş
olaya şöyle bakalım son iki senedir kükümeti yıpratmak için o kadar çok seneryolar yazıldıki darbe planları poyrazköy kazıları ergenekon arınça suikast vs. vs. bu kadar hadiseye ragmen birileri hala durmayıp halkı kışkırtıp hükümetin ifşlasını darbe yapılmasını isteyenler var bu nedemek 50 yıl geriye gitmek demek son iki senedir avrupa birliği macerasında bir tek somut adım atılamadı tek sebebi bunlar bu işçileride birielri kullanıp meydanlara salıyor olan yine türk halkına bizim paramıza bizim insanımıza oluyor birileride bu işlerden nemalanıp geçiniyor ben buna kızıyorum tekel işçileri kendilerini alet ettiy-riyorlar ettirmesinler arkadaş hak var nizam var eylemle bu iş çözülmesi mümkün değil hatta daha beter olur bu ülkede provekatör çok onun için kan akar
selametle

satelcom
09-02-2010, 15:31
tekel işçilerine haksız diyenler ve çok ücret aldığını iddia ederek hükümeti haklı bulanların durumu 5 liraya çanak montajı yapıp 20 liraya montaj yapanlara kazıkçı diyerek çamur atanlara benziyor.bilgi sahibi olmadan fikir üretenler gerek bu forumde ve gerekse diğer forumlarda akp nin borazanlığına soyunanlara şunu soruyorum:sizler bu partiye memleketimizi idare etsinler diyemi yoksa peşkeş ve talan ile satsınlar diyemi oy verdiniz.önümüzdeki aylarda devlete ait elektrik santralları da özelleştirme adı altında satılacak pardon peşkeş çekilecek.tıpkı tekel gibi telkom-petkim-erdemir-sümerbank-bankalar-et balık-şeker fabrikaları-seka kağıt fabrikaları-limanlar gibi.durmak yok yola(yani vatanı satmaya)devam.Allah rızası için adil olunuz.parti liderlerini peygamber gibi görmeyiniz.ebubekir ile ebucehil i ayırınız.ebu cehilleri ebubekir yerine koymayınız.global siyonist adi ingiliz yahudi sermayesine ülkemizin güzüde kuruluşları peşkeş çekilirken hala tayyip borazanlığı yapmayınız.akşamları yv yi açınca yalan ve iftira yuvası hükümet borazanı samanyolu-kanal7-atv-kanal24-bugün gibi kanalların yerine ulusalkanal-avrasya-kanal b yi izleyiniz ve aydınlanıp fikir sahibi olduktan sonra üreten işçilerimize sahip çıkınız.vatan satılıyor vatanımıza sahip çıkalım.7,5 milyar dolarlık tekel tesislerini 1,7 milyar dolara ingiliz sermayesine peşkeş çekenlere değil.akp ve tayyip borazanlarına sesleniyorum Allah rızası için vatan satılıyor uyanın.bu kadar uyku haramdır.

CABBARİ
09-02-2010, 15:41
şahsım adına konuşayım ben bu hükümete oy vermedim şu görünüşe göre vermemde ama adamların işçi politikasını dogru buluyorukm

satelcom
09-02-2010, 16:14
sn adminim siz onu bir de işçilere sorun.konu tekel olduğ için onu örnek vereyim:tekel en karlı kuruluşlardan biriydi. istediğiniz kadar işçi doldurun ve isterseniz her işçiyede 5000 lira ücret de verseniz batması mümkün olmayan bir kuruluşumuzdu.çünkü 50 kuruşa mal olan 1 paket sigara(işçi ücretleri)dahil bakkala 3-5 liraya satılıyor.aynı şekilde telkom sadece 1 yıllık karı karşolığında ingiliz-ermeni sermayesine(lübnanlı ermeni asıllı harir ailesi ve ingiliz ortaklarına) %51 i satıldı yani daha doğrusu peşkeş çekildi.bu iktidar tarafından maalesef 7 senedir istihdama dönük üretim ve ihracata dönük hiçbir yatırım yapılmamıştır.elde olan kamu kuruluşları da yandaşlara veya siyonist global yahudi-ingiliz sermayesine yok bahasına peşkeş çekilerek devletin gelir kaynakları yok edimiştir.yabancılara satılan bankalar yıllık %94 civarındaki net karlarını yurtdışına transfer etmektedirler.sadece avea nın bu yıl ingiltereye transfer ettiği net yıılık karı 11 milyar dolardır.işçileri işsiz ve aşsız bırakan akp politikalarının işçilerle ilgili politikasını beğenmenizi anlıyamadım.1300-1500 lira ücret alan işiçiye düşman mısınız?2 yolda ballı emeklilik ile 7000 lira emekliliği garantileyen ve her ay 12-15000 lira maaşı kendilerine hak gören milletvekillerine düşman değilsiniz.emek kutsaldır.üreten kutsaldır.bu günkü ortamda ortalama geçim için 1500-2000 lira para her çalışanın hakkıdır.8 yıl öce ülkemizin 80 yılda yaptığı iç ve dış borç toplamı 150 milyar dolar idi.bu gün 500 milyar doları geçti.8 yıl önce vatandaşın kredikartı+otomobil+ev kredisi borçlar toplamı sadece 4,7 milyar dolardı.bu gün 150 milyar doları geçti.vatandaş yüksek faizle bankalara borçlandırıld(başı tutuldu)bankalarda yabancılara peşkeş çekildi.kredi kartı sahiplerinin ödedikleri yüksek faizler ile bankalar her döneme ortalama %94 kar açıklarken vede dünyada birçok banka batarken işçiler işsiz aşsız kalırken hangi politikaları beğeniyorsunuz pek anlıyamadım.

toycan
09-02-2010, 20:07
ya cok ilgin bence adamlar imam cemeat misali istekte bulunuyor bu ne hittet başbakan oğulları 8 sene önce neydi şimdi allah doyursun bakanların cocuklarına bakın aynı yandaşlar durmak yok yola devam naraları atıyor son pompa adam peygamber tövbe tövbe daha yok ergenekon yok palyoz yok ıslak imza ne oldu ıslak imza kurudu adam görevinin başında olay fos ergenekon tahliye üstüne tahliye utanmasalar hepsini bırakaçaklar aynı haburda yaşanan olaylar gibi ama yok hükümetin önü tıkanıyor yok bilmem ne yazık yazık adamlar satabildikleri herşeyi sattılar satacak ne varsa şimdi 100 de 100 dışa bağımlı bir ülke olduk sıkıyorsa birşey yap bu bir temizlik harekatı yapan akp ama kime hizmet ettiği ortada amerika ama ağızlarına bal çalıyorlar şeriat gitmeyecesine iktidar sözü neye karşılık satmaya satılmış olmamak için durmak yok yol bitti deme zamanı

harkan
09-02-2010, 20:50
esas bu hükümet ŞANLI TÜRK ORDUSUNA DİL uzatarak ,iftira atarak yok ıslak imza yok arınç a suikast diyerek ortamı gerip TÜRK HALKINA TÜRK ORDUSUNA düşman etmeye çalışıyor yazıklar olsun hepsi yalan bütün darbe zırvaları yalan maksat çamur at izi kalsın maksat ortamı gerip becerisizliklerini ve ihanetlerini örtbas etmek evet budur bütün KİT leri sattılar kar eden etmeyen hemde kimlere düşman oldukları yahudi ,siyonist,diye köpürdükleri düşmanlara PETKİM,TEKEL,TELEKOM,THY bunlarmı zarar ediyordu?yalan hemde kuyruklu yalan bütün bu saydıklarım hepimizin malıydı ama satılırken pardon peşkeş çekilirken sadece ve sadece içindeki işçiler tepki gösterdi ben petkim den emekliyim gerçek değeri en az 10 milyar dolar abartmıyorum araştırın limanı,lojmanları,barajı,sosyal tesisleri vardı daha bakın esas fabrikaları yazmıyorum toplam 20 tane üretim yapan fabrikalar grubu var kaça sattılar biliyormusunuz yaklaşiık 3 milyar dolar birde göbek attılar boşverin fabrika ve tesisleri alan adamlar arsa olarak satsalar yine köşeyi dönerler

uzun lafın kısası TÜRK HALKI olarak kendi malımızı koruyamadık yakında hiçbirşeyimiz kalmayacak kendi memletimizde kiracı olacağız ondan sonra kim haklı kim haksız diye soracak kimsede kalmayacak

harkan
09-02-2010, 21:32
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

URL=Only the registered members can see the link]Only the registered members can see the link[/URL]

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

şu fotğraflara ibretle bakmanızı rica ediyorum

ayance
10-02-2010, 09:16
devlet haklı buluyorum

toycan
10-02-2010, 09:51
bundan sonra hep gecmişi foğtaraflarla anacağız elimizde birşey kalmadı ama bunu gören gözler görebiliyor yoksa hükümet cok başarılı en pahalı et bizde en pahalı benzin bizde en pahalı doğolgaz bizdeen pahalı elektrik bizde ama yok buna rağmen hükümet boşuna mı durmak yok yola devam diyor daha nekadardır iktidarlar hele sabırlı olun daha nice 8yıllara sabırlı olun şimdiki meraleler size anlam ifade etmiyorsa görüşebilirsek 16yıl sonra konuşuruz

veyselbakan
10-02-2010, 10:08
esas bu hükümet ŞANLI TÜRK ORDUSUNA DİL uzatarak ,iftira atarak yok ıslak imza yok arınç a suikast diyerek ortamı gerip TÜRK HALKINA TÜRK ORDUSUNA düşman etmeye çalışıyor yazıklar olsun hepsi yalan bütün darbe zırvaları yalan maksat çamur at izi kalsın maksat ortamı gerip becerisizliklerini ve ihanetlerini örtbas etmek evet budur bütün KİT leri sattılar kar eden etmeyen hemde kimlere düşman oldukları yahudi ,siyonist,diye köpürdükleri düşmanlara PETKİM,TEKEL,TELEKOM,THY bunlarmı zarar ediyordu?yalan hemde kuyruklu yalan bütün bu saydıklarım hepimizin malıydı ama satılırken pardon peşkeş çekilirken sadece ve sadece içindeki işçiler tepki gösterdi ben petkim den emekliyim gerçek değeri en az 10 milyar dolar abartmıyorum araştırın limanı,lojmanları,barajı,sosyal tesisleri vardı daha bakın esas fabrikaları yazmıyorum toplam 20 tane üretim yapan fabrikalar grubu var kaça sattılar biliyormusunuz yaklaşiık 3 milyar dolar birde göbek attılar boşverin fabrika ve tesisleri alan adamlar arsa olarak satsalar yine köşeyi dönerler

uzun lafın kısası TÜRK HALKI olarak kendi malımızı koruyamadık yakında hiçbirşeyimiz kalmayacak kendi memletimizde kiracı olacağız ondan sonra kim haklı kim haksız diye soracak kimsede kalmayacak

:present::present::present::present::present::present:yazdıklarının altına bakmadan imzamı atarım yüreğine sağlık!!!!!!!

veyselbakan
10-02-2010, 10:10
ya cok ilgin bence adamlar imam cemeat misali istekte bulunuyor bu ne hittet başbakan oğulları 8 sene önce neydi şimdi allah doyursun bakanların cocuklarına bakın aynı yandaşlar durmak yok yola devam naraları atıyor son pompa adam peygamber tövbe tövbe daha yok ergenekon yok palyoz yok ıslak imza ne oldu ıslak imza kurudu adam görevinin başında olay fos ergenekon tahliye üstüne tahliye utanmasalar hepsini bırakaçaklar aynı haburda yaşanan olaylar gibi ama yok hükümetin önü tıkanıyor yok bilmem ne yazık yazık adamlar satabildikleri herşeyi sattılar satacak ne varsa şimdi 100 de 100 dışa bağımlı bir ülke olduk sıkıyorsa birşey yap bu bir temizlik harekatı yapan akp ama kime hizmet ettiği ortada amerika ama ağızlarına bal çalıyorlar şeriat gitmeyecesine iktidar sözü neye karşılık satmaya satılmış olmamak için durmak yok yol bitti deme zamanı ellerin dert görmesin toycan abi:45::45::45::45::45::45::present::present:

veyselbakan
10-02-2010, 10:23
Tekel fabrikası el altından satışa çıktı:

Tekel'in Paşabahçe'deki içki fabrikasını geçen sene 303 milyon liraya alan As-Asya'nın, henüz bu parayı bile ödemeden fabrikayı el altından 375 milyon liraya (250 milyon dolar) satışa çıkardığı iddia ediliyor. Eğer satış gerçekleşirse As-Asya Gayrimenkul, cebinden bir kuruş para çıkmadan 7 ayda 72 milyon lirayı cebine indirmiş olacak.
EL ALTINDAN SATIŞ

Tekel işçileri, Ankara’da kamuoyuna seslerini duyurmak için açlık grevi dahil eylem üstüne eylem yaparken, kurumun özelleştirilen bir fabrikasının el altından satışa çıkarıldığı bildiriliyor. Tekel’in Beykoz Paşabahçe’deki içki fabrikasını özelleştirmeden 303 milyon liraya satın alan Adana merkezli As-Asya Gayrimenkul’ün patronu Mümin Gökalp’in tesisi 250 milyon dolara satışa çıkardığı iddia ediliyor.

Tekel işçileri, geçen Kurban Bayramı’ndan bu yana Ankara’da hak mücadelesi veredursun, piyasada, Tekel’in özelleştirme yoluyla satılan fabrikalarından birine ilişkin bir satış haberi konuşuluyor.

Tekel’in Beykoz Paşabahçe’deki içki fabrikasını 15 Haziran 2009 tarihinde düzenlenen ihalede 303 milyon 100 bin lira gibi rekor fiyatla satın alan Adana merkezli As-Asya Gayrimenkul’ün patronu Mümin Gökalp’in, burayı el altından satışa çıkardığı iddia ediliyor.

"3 MİLYONU BİLE BULAMAZ"

Gökalp’in aracılar vasıtasıyla satışa çıkardığı Paşabahçe içki fabrikası için 250 milyon dolar talep ettiği belirtiliyor. Burada belirtmekte fayda var. Gökalp’in 15 Haziran 2009’da özelleştirmeden 303 milyon liraya satın aldığı Paşabahçe içki fabrikasının değeri, o günün döviz kuruyla 197.5 milyon dolara denk gelmekteydi. Gökalp, fabrikayı talep ettiği 250 milyon dolara satmayı başarabilirse bir yılda buradan 52.5 milyon dolar kâr etmiş olacak.

Mümin Gökalp’in eski ortağı emlakçı Mesut Yurter ise geçen temmuz ayında Doğan Haber Ajansı’na birlikte çalıştığı Mümin Gökalp için, “Bırakın 303 milyonu, 3 milyon lirayı bulamaz” şeklinde bir yorumu yapmıştı.

MÜŞTERİ ARIYOR

1933’te 160 bin liraya satın alındı

Tekel’in Paşabahçe Rakı fabrikası, Tekel’in 2004’teki satışının ardından üretimine son verdi. Tekel’in Paşabahçe’deki fabrikası, bir kamu kuruluşu olarak tanınmasına rağmen özel bir girişimle kurulmuştu. 1922’de Hasan Hulki Bey, 1900’lü yıllardan beri sahilde mum üretimi yapılan bir tesisi satın alarak, alkollü içki üretimine geçti. 1 Ekim 1933 tarihinde devlet, tesisi, Hasan Hulki Bey’den 160 bin liraya satın alınca, tesis Paşabahçe Tekel Fabrikası olarak resmen çalışmaya başladı.
Tekel’in Paşabahçe’deki arazisi toplam 54 bin 870 metrekare alana sahip. Ayrıca tesisin 3 bin 935 metrekarelik iskele ve rıhtımı mevcut. Söz konusu rıhtım ve iskelenin üst kullanım hakkı, Maliye Bakanlığı tarafından 49 yıllığına arazinin sahibine tahsis edildi. Arazinin 500 metre genişliğinde sahili bulunuyor.

Aracılar vasıtasıyla birçok işadamının kapısını çalan Gökalp, arazi için henüz ciddi bir müşteri bulmuş değil. Bu duyumdan yola çıkarak, Mümin Gökalp’i aradık. Gökalp’e ulaşamadığımız için avukatı olan Nilgün Merzeci’ye ulaştık. Paşabahçe içki fabrikasını satışa çıkardıkları yönündeki duyumumuzu yalanlayan Merzeci, Mümin Gökalp’in önümüzdeki günlerde özelleştirme teminatını yatırarak, burada farklı bir gayrimenkul projesi planladığını söyledi.

Mümin Gökalp, CNBC-e Business Dergisi’nin Eylül 2009 tarihli sayısında yer alan röportajında Paşabahçe içki fabrikasının yerine 300 milyon dolarlık bir yatırımla yedi yıldızlı, bin 500 yataklı, Paşa Sarayı adında bir otel projesi planladıklarını söylemişti.

Ağaoğlu’na teklif etti

Öte yandan Mümin Gökalp’in aracılar vasıtasıyla kapısını çaldığı işadamlarından birisi de Ağaoğlu Grubu’nun patronu Ali Ağaoğlu. Tekel’e ait Paşabahçe arazisinin kendilerine de teklif edildiğini doğrulayan Ağaoğlu, bu konuda dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Burası için geçtiğimiz günlerde bize de teklif gelmiş. Tabii aracılar vasıtasıyla pazarladıkları için direkt bana gelmediler. Gurubumuzda arazi geliştirmesinden sorumlu arkadaşlarla görüşmüşler. Konuyu arkadaşlar bana iletti. Bu arazi, bu kadar para etmez. Zaten ihalesi de oldukça yüksek bir rakamdan geçekleşmişti.”

Özelleştirme bedelini henüz yatırmadı

Peki özelleştirme karanının üzerinden henüz bir yıl bile geçmemişken Paşabahçe içki fabrikası satılabilir mi? Bu soruyu, konunun en önemli tarafı olan ÖİB yetkilerine sorduk. Bunun ÖİB yasası gereği mümkün olamayacağını belirten ÖİB yetkilileri, bu konuda şu bilgileri veriyor:

“As-Asya Gayrimenkul, idaremize 50 bin liralık teminat tutarı haricinde henüz bir bedel yatırmamıştır. Özelleştirme bedelini Kasım 2009’da yatırması gerekirken, ek süre talebinde bulunarak ödemeyi 2010’un Mart ayında yapacağını belirtmiştir. Özelleştirme bedeli olan 303 milyon TL’yi peşin veya taksitle ödeyip ödeyemeyeceği, ödeme tarihi geldiğinde belli olacak.”
kaynak:hürriyet haber
hala hükümet haklı diyen arkadaşlar lütfen bir daha şu yazıya bir bakıversin!!!

toycan
10-02-2010, 10:24
sende sağol veysel kardeş ama bu millete bazı gercekleri göstermek zorundayız yoksa gercekten işimiz zor ATATÜRKü anlamak bazı gercekleri görmek icin yeterli adamlarda hiç utanma da kalmamış hem sıcıyorlar hemde biz yapmadık chp mhp yaptı diyor ve bunları kardeş olarak yedirmeye calışıyorlar ama onları pkk le bir duttularmı kızıyorlar 8 sene az zaman değil ne yaptınız diye sorduğumuzda ergenekon palyoz diyorlar bizim sorunumuz refah eşitlik pkk lıya yapılanla ergenekoncuya yapılan aynı deseler ya bende başbakan bakan cocukları gibi başarılı işlere imza atmak istiyorum ama neyse

toycan
10-02-2010, 19:40
konu değerini yitirmeden bakın tekel işçisine birgün ergenekoncu birgün chp li birgün pkk lı birgün söyliyemiyorum bilmem ne yazık insanlarıda bölüyorsunuz inanan inanmıyan oluşturulan sistem harika ama içinde sizde yanarsanız o zaman kötü yazık son dakka amirali dinledim demokrasiden kardeşlikten bahsedenler askerler yaptığınız temizlikte öelnler veya palyozlarla suclananlar neden hep aleviler neden fetullah cemeatinden kimse yok bakın insanlar bunu sormaya başladı

fakara
10-02-2010, 19:45
hiç birine acımıyorum.hepsi sopalık.bunlar resmen hırsızlık yapıyorlar senin benim paramı almak istiyorlar

yildo
10-02-2010, 23:44

Agziniza saglik çok guzel ozetlemissiniz Once kendiizi o isçilerin yerine koyalim biraz dusununelim lutfen
Herkes asgari ucret alirsa ulkemiz gulluk gulustanlik olacak gibi bir hava sezinledim ben hukumeti destek veren arkadaslarin yazilarindan Hiç bir insan kazanilmis haklarindan vazgeçmek istemez ben o isçilerin verdigi mucadeleyi gonulden desteliyorum

yildo
10-02-2010, 23:55
[QUOTE=veyselbakan;453535]cabbari ustam bu insanlar bu maaşı silah zoru ile almadılarki bende diyorum şurada haklarını arayan insanların yarısı kadarını bizlerde çıkıp bağırsaydık bu adamların aldığı maaşı asgari ücretle kıyaslamazdık ustam herşeye zam gelirken asgari ücrete gelen komik fark zorumuza gitmiyor sineye çekiyoruzda neden bu adamlar 12ay boyunca bakın zam demiyorum 12 ay boyunca iş istiyor diye bu kadar adamları eleştiriyoruz o tekel işçilerini tv de eleştiren adamlarada yazıklar olsun diyorum orada aldıkları maaşları asgari ücretle sefalet içinde yaşadıklarını anlatmıyorlarda çıkıp ekmeği için taşoranlaşmaya köleleşmeye karşı direnen işçi arkadaşlarını sadece gündem yaratmak için karalayıp kötülüyorlar o arkadaşlara sesleniyorum hükümetin sözcülüğüne soyunup yalakalık yapacağınıza işçi kardeşlerinize sahip çıkarak bizler artık bu memlekette insan gibi yaşamak istiyoruz verdiğiniz asgari ücretle karnımız doymuyor artık açlık sınırının bile altına düştük şu canım memlekette insan gibi yaşamak bizimde hakkımız değilmi diye bağırsanız emin olun daha çok gündem yaratırsınız tüm arkadaşlarıma saygılar![/QUOTE butun yazilarinizin altine bir imzada ben atiyorum agziniza saglik

toycan
11-02-2010, 09:48
bu devlete çok kızıyorum ya birilerinden alıyor birilerinden almıyor adamlar zam zam zamla canımızı okudular herşeyin en pahalısı bizde ama milletvekillerinin aldıklarına baktığın zaman onlar 8 yıldır alıyor mantığı anlar inanan helal olsun mantığını anlamak zor yada akp li belediyelerin borclarına baktığın zaman adamlar iş yaptı oluyor izmirli kendi yağınla kavruluyor bu belediye birşey yapmıyor oluyor tekel işçileri öyleymiş böyleymiş gecenlerde madenlerde ölen işçilerin patronları kimin himayesinde selde tırların icinde ölenlerin patronları kim gemi onarım dersanelerinde ölen işçilerin patronları kim çalışma koşulları kötülüğü mahkeme karaıyla onaylanan ama yinede çalıştırılan dersaneler kimin bir bakın kendinize geldi mi durmak yok yola devam sizden olmayana geldi mi sopalık iyi valla

sevketekiz
11-02-2010, 09:58
kolay para kazanma bitti asgari ücretle calışanı bi görsünler bideo kadar işsizi düşünsünler bide biz esnafı onlar kadar kazanamıyoz bile yemegi sigortası her şeyi gününde hangi arkadaşımız bagkuru gününde yatırıyo cogumuz yatıramıyoz biraz azıttılar gibi ben haksız buluyom burda tekel işletmelerinde coğu yan gelip yatıyodu işsiz kalmıcakları belli

Saaki34
11-02-2010, 10:45
çocuklar bu tip şeylere alet olmasın!!!

Saaki34
11-02-2010, 10:46
çocuklar bu tip şeylere alet olmamalı!!!

dayk
11-02-2010, 11:24
Tekel işçileri % 100 hakli kim alinmiş haklari gasp edebilir

dayk
11-02-2010, 11:27
Tekelciler % 100 hakli gasp edilen haklara herkes gibi bende karşiyim çünki bende 4/c statüsünde çalişiyorum

rene_gade
12-02-2010, 10:07
Bu işi ben anlamadım hrkes birşey söyluyor umarım 2 taraf içinde hayırlı olur

firuz
12-02-2010, 10:22
selam arkadaşlar bende senelerdir şantiye şefliği yapıp yüzlerce işçi ile çaliştım,tekel işçilerin istedikleri aslında zorbalık,her işin bir sonu vardir senelerdir tekel özelleşecek diye işçiler yüzünden ertelenmiş lakin artık işin sonuna gelinmiştir.işçilerin tezminatı ve tüm haklari yani sıra yeni işi olanağı tanınıyor ben defalarca şantiye bitti diye işden çıktım ve hiç bir iş garantisi olmadan iş buldum çoğu zaman tezminatimi bile alamdım.

CABBARİ
12-02-2010, 14:03
selam arkadaşlar bende senelerdir şantiye şefliği yapıp yüzlerce işçi ile çaliştım,tekel işçilerin istedikleri aslında zorbalık,her işin bir sonu vardir senelerdir tekel özelleşecek diye işçiler yüzünden ertelenmiş lakin artık işin sonuna gelinmiştir.işçilerin tezminatı ve tüm haklari yani sıra yeni işi olanağı tanınıyor ben defalarca şantiye bitti diye işden çıktım ve hiç bir iş garantisi olmadan iş buldum çoğu zaman tezminatimi bile alamdım.

sizinki daha fena:(

CABBARİ
16-02-2010, 23:28
ne ooldu işçilere? medyada görünmez oldular ne oldu greve ölen falan yok herhalde
sanırsam hükümet galip geldi bu işte

CABBARİ
01-03-2010, 18:46
Danıştay 12. Dairesi, 4 Şubat 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nın, TEKEL işçilerinin de aralarında bulunduğu geçici personelin 4/C'ye geçiş için 30 günlük süre içinde ilgili kurumlara başvurmasını öngören hükmünün yürütmesini durdurdu.

TEK GIDA-İŞ Sendikası, Bakanlar Kurulu'nun, ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar''ın 2. maddesi (1/a) bendinde yer alan ''30 günlük süre içinde'' ibaresi, bunun dayanağı Bakanlar Kurulu Kararının 1. maddesinin 1. fıkrasında yer alan ''30 gün içerisinde'' ibaresinin iptali ile davacı sendika üyeleri açısından, 31 Ocak 2010 itibariyle iş akitleri kamu tarafından feshedilmiş ve 30 günlük sürenin 2 Mart 2010'da doluyor olması da gözetilerek, öncelikle idarenin savunması alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 12. Dairesi, geçici personelin 4/c'ye geçiş için 30 günlük süre içinde ilgili kurumlara başvurmasını öngören hükmünün yürütmesini durdurdu.

31 Ocak 2010 itibariyle iş akitleri kamu tarafından feshedilen TEKEL işçilerine 4/c'ye geçiş için tanınan 30 günlük süre yarın doluyordu.

Daire kararının gerekçesinde, temel hak ve çalışma hayatına ilişkin bir konuda Bakanlar Kurulu'nun başka bir kararına atıfla süre zorunluluğunun getirilmesinin hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

ayhanerguder
01-03-2010, 19:23
Değerli kardeşlerim bakıyorumda bu konu insanları ikiye bölmüş. Bazı arkadaşlar işçiler haklı derken bazıları hükümet haklı diyor. En mantıklı sanırım şu olacak bende emekliliği dolmuş bir işçiyim ancak lise öğrencisi ve henüz ilkokul çağında oğlum var devlet okulunda okuyorlar keşke imkanım olsada daha kaliteli özel okullar okutabilseydim.Maalesef en ucuz okul 10.000 TL. hükümet tutturmuş işçileri 4c ye geçirme planı hesabına. O insanların yerine kendinizi bi koyun. Diyelim 2000.-TL. Maaş alıyorlar 4c ye geçirince yarısı kadar maaş alacaklar siz olsanız ne yaparsınız. Sonra bu insanların suçu ne belki bu hükümet almadı onları işe ancak ne yapsın bu insanlar. Sağlıklı ve objektif bakarsanız doğruyu daha iyi anlarsınız bu yüzden hükümet haklı işçi haksız şeklinde yorum yapmak yanlış. Sevgiler.

toycan
01-03-2010, 20:52
enbüyük haksızlık zamanında grev yapan tayibbey abdullah gül istanbul belediye başkanı yani şuan ki kadro ne b... yemeye grev grev demişler neymiş dertleri birde bunu bilmek lazım kendine gelinçe iyi başkasına gelince yazık bekara karı boşamak kolay gecen grevcilerden biri camiye giderken öldü türbanlıların haklarını arayanlar orada da birsürü türbanlı var yoksa bunlar akp li değil mi çok yazık işine gelen haberlerde akp ampülüyle aydınlananlar işlerine gelmedimi ışığı söndürüyor ne hikmetse

esxco
01-03-2010, 22:27
bizde böyle muhalefetler olduğu sürece daha çok tekel işçileri çıkar haklıymış gibi

gacvokem
01-03-2010, 22:40
bizde böyle muhalefetler olduğu sürece daha çok tekel işçileri çıkar haklıymış gibi

Ekmek için verilen mücadele daima haklıdır Allah kazanılan ekmeğin rıskını kesmesin kimseyide ekmeğinden etmesin,
Alay edenler bir gün alay edilir pozisyona düşerseniz, biz sizin için daha çok çıkar demeyeceğiz.

osman0062
01-03-2010, 22:54
Ben hukumeti desteklemiyorum ama biraz fazla abartildi gibime geliyor ve bazilari bundan cikar sagliyorlar

surersat1
01-03-2010, 23:14
bana göre siyaset yapıyorlar 80 milyar tazminat alan var emekli olsa bu kadar alırlarmı
siyasetçinin dolmuşuna geliyorlar bence

bonjuar
02-03-2010, 00:00
işçiler yatamaz işçileri yatıranlar suçludur.yalanlara inanmamak için tarfsız iki tarafıda iyice araştırıp öyle karar verin görevini eniyi yapan vatanını ençok sevendir. görevlerini yapanlar, yapmayanlar ve yapamıyanlar kimler ülkeyi faiz borc batağına sokanlar ülkenin kar eden tesislerini çalıştırmayıp ehil ellere verip kar ettirip ülkeyi refaha götürmek için oy toplayıp sonra tersini yapanlar mı? işçilermi.memurlarmı,eczacılarmı.vs kimler adamına göre iş ayarlıyanmı yargı düzenini kendi lehine bozanlarmı düşünelim sonumuz hayırlı olsun