Orijinalini görmek için tıklayınız : şok şok şok Genelkurmaybaşkanı bunları nerede söyledi?
Malum içinde bulunduğumuz bu günlerde şok bi ses kaydı var bu ses kaydında GKB İ.B. bu konuşmayı yurt dışında yaptığını söylüyo ne kıymeti yada ne kıymetsizliği varsa konuşmayı yurtdışında yapmış olmanın alın bi konuşma daha şok olacaksınız.......
Başbuğ, dün Harb Okulu öğrencilerine ilginç bir konuşma yaptı ve dedi ki: “Arkadaşlar.. Değerli komutanlar, sevgili öğrenciler, silah arkadaşlarım,
Dünya değişiyor. Biz de değişeceğiz. Bu değişim belki biraz da sancılı olacak.
Biz, belli bir konjonktürde sahip olduğumuz imtiyazlı konumu sürekli kılmak istedik. Bu bir gün geri tepecekti. Ve bugün bu tartışma başladı. Ama bunun daha önce yapılması gerekirdi..
İstihbarat zafiyetimiz olduğu ortaya çıktı. Ama bir şey daha ortaya çıktı, buna bağlı kendi içimizde bir yozlaşma, temel değerlerden sapma olduğu da ortaya çıktı..
Kol kırılır yen içinde kalırsa kol kangren olur ve çolak kalırız. Çolak askerle savaş olmaz..
Bugün bazı gerçeklerin ortaya çıkması, hastalığın tedavisi için bir fırsattır.
Siyaset değişiyor, ekonomik dengeler değişiyor, uluslararası güç dengeleri değişiyor. Biz de değişeceğiz. Bunu daha önceden görüp tedbir almamız gerekiyordu.. Bazı arkadaşlarımız bu gerçeği görmek istemediler.. Hatta statükoyu korumak adına global değişim trendine karşı direnmeye çalıştılar..
En önemlisi de, darbe planları ve usulsüzlükler.. Korumamız gereken değerlere karşı savaşan bir ordu olamaz.. İnkılabçı ruhu kaybettik ve bizim inkılapçılığımız, 19.YY sonrası, savaş ortamında oluşan kavram ve kurumları savunan bir muhafazakarlığa dönüştü.. Ülke müdafası yapmamız gerekirken, rejimin bekçiliğine soyunmaya kalktı bazı arkadaşlar. Değişimini engellemeye çalıştılar. Parlamento ve yürütmeye karşı bir tavır içine girdiler.. Yargı ve basını baskılamaya kalkanlarımız oldu..
Bu darbeler süreci bitmeli artık. Yarı askeri bir rejim görüntüsünden çıkmalı Türkiye..
Bu terör ve irtica tartışmasının nasıl başladığını ve niçin sürdürüldüğünü herkes biliyor artık. Bazı yanlışlar yapıldı. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır. Hatadan dönmek bir zaaf değil erdemdir..
Sağ-sol, Alev-Sünni, Kürt-Türk, ilerici-gerici kavgaları soğuk savaşın önümüze koyduğu şeylerdi. Artık Türkiye’nin bu korku tünelinden çıkması gerek.. Halkın inanç, tarih ve kültür değerleri ile barışık bir toplum olmamız gerekiyor..
Değişmek zorundayız ve değişim kaçınılmaz.. Dünya değişiyor, bölge değişiyor, ülke değişiyor.. Bugüne kadar değişimin lokomotifi olan bir kadronun değişime direnmesi kabul edilemez..
Basında çok sert eleştiriler var.. Orduya güven giderek zayıflıyor. Ve bu durumu ülkemiz üzerinde hesabı olan ülkeler kullanmak isteyebilir. Ülkenin bir an evvel bu güven krizini aşması gerekir.. Bu gelinen noktadan sonra, Demokrasiden geri dönüş olamaz. Ve bu süreci yavaşlatan taraf da biz olmamalıyız.. Aksine kaybedilen zamanın telafisi için değişime destek vermemiz gerek.
Ama öncelikle de içimizde ortaya çıkan çeteleşme, yolsuzluklara bulaşan unsurların bir an evvel temizlenmesi gerekir..
Darbe dönemi bitmiştir.. Kim suç işlemişse hesabını da verecek.. Bunları bir kambur gibi sırtımızda ilelebet taşıyamayız. Emekli olanların döneminde gerçekleşen hukuk dışı işlemler de elbet bu süreçte sorgulanmalıdır.. TSK’nın Demokratik ülkelerde olduğu gibi hiyerarşi içindeki yeri yeniden düzenlenmelidir. Taş yerinde ağırdır. Olağanüstü yetkiler ve statüler, güç değil zaaf kaynağıdır.. Haddinden fazla güç gayedeki hikmeti yok eder.. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı çıkacağız. Asker-sivil ayırımı yapmayacağız.
Arkadaşlar, kendi halkının değerleri ile çatışan bir ordu olamaz!.
Halkın bize yüklediği bir misyon vardır. O misyona sahip çıkmamız gerekir. Halkın temel değerleri, inancı, onun alameti farikası olan, onu o yapan, onu başkalarından ayıran inanç, tarih ve kültür değerlerine sahip çıkmak ve saygılı olmak zorundayız.. Kendi halkının temel değerleri ile çatışan bir ordu görüntüsü asla kabul edilemez.. TSK, Demokrasi, Adalet, Barış, Özgürlük taleplerinin karşısındaymış gibi bir görüntü asla kabul edilemez.. Bu konuda oluşan kaygıların giderilmesi için elbette bize de önemli görevler düşmektedir..
Bu kaygıların oluşmasına sebeb olan söz ve davranışları artık bir daha bu çatı altına görmek istemiyorum.. Faili meçhullerle ilgili iddialar, beni olduğu gibi inanıyorum sizi de derinden yaralıyordur.. Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, STK ve Bürokrasi arasındaki karanlık ve kanlı ilişkinin TSK’nın içinde yuvalandığı iddiaları, 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylar, Batık Bankalarda emekli generallerin adının ön sıraya çıkması, herkes derinden yaraladı. Ama buna sebebiyet verenler de oldu aramızda..
Bunlar bir daha olmamalı.. Birileri, içimizdeki yanlış örneklerden yola çıkarak bütün bir kurumu lekelememeli.. Ve biz de içimizdeki çürük elmaları ayıklamalıyız. Haklı eleştirileri dikkate almalı, birtakım yanlışlıkların üzerine gitmeliyiz.. İnkar, üstünü örtmek yoluna gitmemeliyiz.. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bunu aklınızdan çıkarmayın..
TSK bundan sonra doğru yönde ileri doğru atılan her adımın destekçisi olacaktır.. TSK pahalı, ağır, hantal görüntüsünden çıkıp, çağdaş, güçlü, model alınan bir ordu olarak, savaş gücü, caydırıcı gücü yanında sahip olduğu insan kaynakları, teknik donanım, tecrübe ve birikimi ile ülke kalkınması, refah ve mutluluğun yaygınlaştırılması için üzerine düşen görevi yerine getirme konusunda göreve hazır olacaktır..
Şunu da itiraf edelim ki, darbe girişimleri artık yargıda tartışılıyor. Çete olayların söz ediliyor.. Dahası, geçmişte 312 General arkadaşımız bir araya gelip bir gazeteye dava açtı. Yazarları, aydınları ile davalı bir ordu düşünebiliyor musunuz? Birileri çıkıp Postmodern darbe yaptık diye kendisi söylüyor. Sultanbeyli’de yaşananlar, bir Başbakan’a söylenen ağız dolusu küfürler. Bunlar ayıp şeyler arkadaşlar.. Elimizde silah var diye birileri susuyorsa, bu şekilde ortaya çıkmak ne kadar doğru!. İmam Hatipler, başörtüsü konusunda yaşananlar üzerinde de tekrar düşünmemiz gerek.. Laiklik ve irtica tartışmalarının geldiği yeri yeniden gözden geçirmemiz gerek.. Bir kişi bir şey yapıyor ve bütün bir ordu bunu bir kambur gibi sırtında taşıyor.. “Hakkımı helal etmiyorum, toprağı bol olsun” dedi diye bir gazetecinin evi haczediliyor..
Zulm ile abad olunmaz. Bizim halkımız, haksızlıklar karşısında susanların dilsiz şeytanlar olduğuna inanır.. Yanlış işler ve yanlış kişileri koruma, gizleme adına orduya zarar verecek davranışların içine giremeyiz.. Bizim feda edecek bir tek arkadaşımız yok, ama aynı zamanda bir tek suçluyu bile koruyamayız da.. İnatlaşmanın kimseye faydası yok.. Bu tartışma böyle devam edecek olursa, başlayan yargı sürecinde belki de birçok arkadaşımızın daha kapısı çalınacak.. Bu iş zamana yayılacak olursa, sanırım bunun TSK üzerindeki olumsuz baskısı da bir o kadar uzun sürecek. Bu işlerin üzerinin örtülmesi doğru ve mümkün olmadığına göre, nereye kadar gidiyorsa, bu işin bir an evvel sonuçlandırılması gerek ve bizim da buna engel değil, destek olmamız şart.
Genç arkadaşlar. Siz hayatınızın baharındasınız. Tarih siz yaşarken yazılıyor.. Bunları bilin ve aynı yanlışları yapmayın. Bizim tecrübe birikimlerimiz sizin için bir başlangıç olsun.. Siz internet kullanıyorsunuz. Sizin zamanınızda GENOM tartışılıyor.
Katlanmak zorunda olduğumuz güçlükler, yaşadığımız acı tecrübeler ve olumsuzluklar, gelecek kuşaklar için baht kaynağı olsun..”
Tam bir alkış tufanı başlamıştı ki, uyandım.. Meğer rüyaymış.
Hayırdır inşallah. Hayal gerçeğin anasıdır. Belki rüya da.. Özgür ve mutlu bir geleceğin düşünü kurmak bile güzel.. Sahi Başbuğ’un şu son ses kaydı ne olacak? Yargıya meydan okunuyor, itiraf var, ihbar var ve aynı zamanda var olan diğer bir şer; Derin bir sessizlik!
Bakalım, kim bilir belki rüyalar gerçek olur.. “Aaahhhhh rüyalar gerçek olsa..” Söz ve müzik Hulki Saner, söyleyen: Emel Sayın.. Selâm ve dua ile..
Abdurrahman DİLİPAK ın rüyasında:D ahhhhh bide gerçek olsa aliyyüle'la olmazmı?
Dijitalci
23-02-2010, 11:56
Hay ALLAH iyiliğinizi versin okuyorum okuyorum daha dün BİZİMDE BİLDİKLERİMİZ var diyen Genelkurmay Başkanımız nasıl olurda bunları söylemiş derken son PARAGRAFTA okuduklarımda kendime geldim...:D
bu sözleri söyliyecek bir genelkurmay başkanı çıkar insallah
ben bunun mümkün olduğunu düşünüyorum ve hatta gerçektende bu genelkurmay başkanınında söyleme olasılığı olduğunu düşünüyorum birebir aynı bu cümleleri kurar diye bişey söz konusu değil ama demokratikleşme ve dengeler açısından yaklaşolabilineceği kanaatindeyim. herşeyin hayırlısı olsun
draculu45
23-02-2010, 12:29
ben sadece bir ülkenin bukadar karanlık içine çekilmesine anlam veremiyom yıllarca hep uyutulmuşuz artık yeter bir ülkede demokrasi varsa gerisi teferuttur
aliihsan48
23-02-2010, 12:44
Genelkurmay başkanı ve TSK ile ilgili olarak,rüya bahanesiyle kaleme alınan bu tür saçma,satılmışlık içeren düşünceler ancak vatan hainlerine yakışır.Cumhuriyetimizin,Atatürk ilke ve inkilaplarının teminatı şanlı Türk Silahlı Kuvvetleridir.Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin namus bekçisidir.Ancak kendisini bu temel kavramlara yabancı hissedenler,T S K'yı yıpratma çabası içine girerler.
ne alaka abicim yıllardır yaşanan tutuklamalar bu ergenekon olayı deniz baykal gibi senin içinde safsatamı yokmu böle bişey adı geçen kişi toprak altından çıkan lav silahları için boru dememişmiydi evladı asker olan anaların başları kapalı diye telörgülerin arkasından evlatlarını seyrettiği resimler uydurmamı fotomontajmı bu ülkenin sorunları yokmu bu sorunların sebebi halkın %50 sinin desteğini almış halkın vekillerinin mi kim bütün pisliklerin altından çıkan sınıfın içinde yer alıyo bu 70 milyon luk halk kimin yüzünden rahatsızlık duyuyo bu milletin sorunları ne bu sorunların kaynağı ne bütün bu sorunların halledilmesi kimin yararına kimin zararına neden sorunsuz bir millet olmayalım neden ferah içinde bolluk içinde insanca yaşamayalım
aliihsan48
23-02-2010, 15:46
Tamer kardeş,72 milyon halkı işsiz bırakıp her akşam televizyon kanallarında kedi köpek dalaşı yapanlar huzursuz ediyor.Bu güne kadar avını bekleyen çakallar gibi,ordunun açığını arayıp satılmış medyaya sunan hainler huzursuz ediyor.Askere gitmişindir.tatbikatlara da katılmışındır. Şimdi bu tatbikatları da hükümetleri düşürmeye yönelik çalışmalar olarak suç bildiriminde bulunurlarsa hiç şaşırmam.Ordu içinde de çürükler ,hainler olabilir.Bunlar sürekli ayıklanmaktadır.Ama koskoca orduyu suçlamak ne vatanseverliğe,ne de insanlığa sığar.Bu halkı büyük ortadoğu projesine(Amerikanın bölünmüşlük haritasında gösterilen) eşbaşkanlık yapanlar huzursuz ediyor.Daha söylenmesi gereken çok şeyler var.Duyarlı halk zamanı gelince söyleyecektir inşallah.
veyselbakan
23-02-2010, 15:48
ne alaka abicim yıllardır yaşanan tutuklamalar bu ergenekon olayı deniz baykal gibi senin içinde safsatamı yokmu böle bişey adı geçen kişi toprak altından çıkan lav silahları için boru dememişmiydi evladı asker olan anaların başları kapalı diye telörgülerin arkasından evlatlarını seyrettiği resimler uydurmamı fotomontajmı bu ülkenin sorunları yokmu bu sorunların sebebi halkın %50 sinin desteğini almış halkın vekillerinin mi kim bütün pisliklerin altından çıkan sınıfın içinde yer alıyo bu 70 milyon luk halk kimin yüzünden rahatsızlık duyuyo bu milletin sorunları ne bu sorunların kaynağı ne bütün bu sorunların halledilmesi kimin yararına kimin zararına neden sorunsuz bir millet olmayalım neden ferah içinde bolluk içinde insanca yaşamayalım bu devletin herşeyi doğru bir tek ordumu eğri dışarıda başörtüsü ile gezen anamıza kızımıza eşimize ordu şiddetmi uyguluyor insanların yoksullaşmasının sebebi ordumu asgari ücreti ordumu kararlaştırıyor yargıçları savcıları ordumu içeri atıyor vatandaş ordunun yüzündenmi çöpten ekmek topluyor haburda pkk lılara ordumu halay çektiriyor tbmm sine pkk yı ordumu sokuyor imralıdaki iti ordumu besliyor çiftçiye ananıda al git diyerek aşağılayan ordumu tekel binalarını ve tüm atadan kalan yerleri ordumu satıp cebine indiriyor ben size delikanlı gibi bir şey söyleyeyimmi eğer sizin bu kin ve nefretle yaklaştığınız ordunun var ya eğer düşünüldüğü gibi bir darbe planı olsaydı emin olun bu yıllarca aylarca sürmez bir gecede biterdi o yüzden bırakın artık şu ordu ile uğraşmayı bu gün 39 adet üst düzey asker içeride gözaltında ifadeleri alınıyor suçu olanı hapis etsinler gerekiyorsa vatan hainliğinden idam etsinler ama dışarıdaki vatan hainleri aramızda elini kolunu sallayarak geziyor adam 30 35 senesini askeriyeye feda etsin nice askerlwer yetiştirsin şu gördüğü muameleye bak beyler bu arada bu olay türkiye tarihinde bir ilk bu da tesadüfen ne hikmetse akp hükümetine denk geldi ispanyadan sayın başbakanım olaylar yargı sürecinde diyecek kadar sakin ve soğukkanlı burada ortalşık ayağa kalktı ama ne kadar sakin anlamak mümkün değil ya cumhuriyet başsavcısının gözaltına alınırken gördüğü muameleye ne demeli ama artık bitti gün olur devran döner ama inanın çok acı döner:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
aliihsan48
23-02-2010, 16:37
Veyselbakan kardeşim,düşüncelerine aynen katılıyorum.Farklı düşünenler öyle an gelecek başlarını vuracakları taş arayacaklar. İşte o zaman iş işten geçmiş olacak.Son pişmanlık fayda etmeyecek.Şunu hiç kimse unutmasın.''Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner''.Bu ülkede vatanı için canını hiçe sayan milyonlarca TÜRK insanı var.Birgün hesap zamanı mutlaka gelecektir.Kemikleri birileri tarafından sızlatılan şehitlerimiz mutlaka rahata kavuşacaktır.
veyselbakan
23-02-2010, 16:46
Veyselbakan kardeşim,düşüncelerine aynen katılıyorum.Farklı düşünenler öyle an gelecek başlarını vuracakları taş arayacaklar. İşte o zaman iş işten geçmiş olacak.Son pişmanlık fayda etmeyecek.Şunu hiç kimse unutmasın.''Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner''.Bu ülkede vatanı için canını hiçe sayan milyonlarca TÜRK insanı var.Birgün hesap zamanı mutlaka gelecektir.Kemikleri birileri tarafından sızlatılan şehitlerimiz mutlaka rahata kavuşacaktır.
:present::present::present::present::present::present::45:
aliihsan48
23-02-2010, 16:47
Veyselbakan kardeşim,sana aynen katılıyorum.Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner.Hesap zamanı geldiğinde bu halka nasıl cevap vereceklerini göreceğiz.
Veyselbakan kardeşim,sana aynen katılıyorum.Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner.Hesap zamanı geldiğinde bu halka nasıl cevap vereceklerini göreceğiz.
iste o gün geldi artık hesap verme zamanıdır ister asker kökenli olsun ister siyaset kökenli türk halkına hesap verecek ben hiç bir kuruma laf soylemiyorum ben ne hükemete kızıp devletime laf ederim ne generallere kızıp orduma laf ederim ama bir gerçek var bu ülkede her şey normal degil bunu zamanında ecevitte söyledı özalda söyledi zaten bunları halkımızda biliyor
deniz fenerine gelince derin bir sessizlik yada başbakan ve bakan coçuklarının zenginliğinin hesapı sorulmaz yada cemaatlerin kazancları sorulmaz çünkü müslüman bunlar bunlara haram olmaz bunlara soru sorulmaz bunlardan hesap sordunmu cok kötü günaha girersin adam boşuna mı birgün padişah birgün tövbe günaha sokacaklar ama böyle konuşmamak lazım sonra bizi de fişlerler neme lazım
deniz fenerine gelince derin bir sessizlik yada başbakan ve bakan coçuklarının zenginliğinin hesapı sorulmaz yada cemaatlerin kazancları sorulmaz çünkü müslüman bunlar bunlara haram olmaz bunlara soru sorulmaz bunlardan hesap sordunmu cok kötü günaha girersin adam boşuna mı birgün padişah birgün tövbe günaha sokacaklar ama böyle konuşmamak lazım sonra bizi de fişlerler neme lazım
niye öle söylüyosun kardeşim sen müslüman değilmisin ne demek müslüman bunlar bütün bu yaşadığımız olayları akpartimi tertipleyip düzenlemiş bütün herşey düzmece deliller hayal mahsülü ölemi yaşananlar tamamen akp nin senaryosu ya arkadaşlar çıkarın at gözlüklerinizi ben çıkardım dünyayı daha güzel görüyorum sizde çıkarın lütfrn ben yukarda ne yazdım siz ne yazıyosunuz ülkede problemler var bunları bizlere kim yaşatıyosa Allah onların ıslahı mümkünse ıslah etsin yok eğer ıslahları mümkün değilse kahretsin kim rahat huzurlu yaşamamıza engel oluyosa bu milletin sırtında kim kambursa ayağına bağsa önünde setse ............................. noatalı yere ne isterseniz yazın
İtalyada 1 tek savcı 10 yıl boyunca nelerle karşılaşmış taaaaaa devlet başkanına kadar gitmiş pisliğin içinde kimler varsa nerdeyse hepsine ulaşmış ve olayı 10 senede halletmiş bizim savcılarımız ******mı ki akp nin maşalığını yapsın o ne derse onu yapsınlar hem nasılsa hsyk istediğini görevden alabiliyo üstüne vazife olmayan işleri de yapıyo kapatsınlar bütün herşeyin üstünü lütfen biraz dürüst olalım insaflı olalım ve kendimize gelelim menfaatlerimize uymayan huzurumuzu bozan eylemleri ve söylemleri kim yapıyo söylüyosa karşısında duralım haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan gibidir sözünün gereğini yapalım bu milletin başı ne zaman dikilse birileri çıkıp ensesine bi tane şaplak atıyo yere seriyo bunlara izin vermeyelim elimizden ne geliyosa yapalım sizden biriniz bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin gücü yetmiyosa diliyle düzeltsin onada gücü yetmiyosa kalbi ile buğz etsin(kınasın)bu yapılacakların en sonuncusudur elimizden ne geliyosa onu yapalım
yeter artık söz milletin
istanbul savcısı başsavcının dosyasını neden geri gönderdi dersin bu müslümanlar sıkıştığı zaman ya ağlıyor yada bazı olayları kapatmak için taraf gazetesini gülenin talimatlarıyla kullanıyor benim müslüman olup olmadığım kimseyi ilgilendirmez ben ilk önce TÜRKüm sonra müslüman ama soner yalçının yazdığı gibi Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor gibi müslüman değilim sıkıştığın zaman salya sümük alamıyacaksın o savcı öyle yapmış ceksinler sıkıyorsa adaletin üzerinden ellerini kaldırsınlar dokunulmazlıklarını delikanlılık lafta değil özde olmalı bu işler gece yarısı kanun çıkarmaya benzemez adalet varsa hepimiz için olmalı ama şu unutulmamalı bunların hesapladığı kadar koyun yok bu memlekette birde sessizlik çok tehlikelidir
Dijitalci
23-02-2010, 20:47
niye öle söylüyosun kardeşim sen müslüman değilmisin ne demek müslüman bunlar bütün bu yaşadığımız olayları akpartimi tertipleyip düzenlemiş bütün herşey düzmece deliller hayal mahsülü ölemi yaşananlar tamamen akp nin senaryosu ya arkadaşlar çıkarın at gözlüklerinizi ben çıkardım dünyayı daha güzel görüyorum sizde çıkarın lütfrn ben yukarda ne yazdım siz ne yazıyosunuz ülkede problemler var bunları bizlere kim yaşatıyosa Allah onların ıslahı mümkünse ıslah etsin yok eğer ıslahları mümkün değilse kahretsin kim rahat huzurlu yaşamamıza engel oluyosa bu milletin sırtında kim kambursa ayağına bağsa önünde setse ............................. noatalı yere ne isterseniz yazın
İtalyada 1 tek savcı 10 yıl boyunca nelerle karşılaşmış taaaaaa devlet başkanına kadar gitmiş pisliğin içinde kimler varsa nerdeyse hepsine ulaşmış ve olayı 10 senede halletmiş bizim savcılarımız ******mı ki akp nin maşalığını yapsın o ne derse onu yapsınlar hem nasılsa hsyk istediğini görevden alabiliyo üstüne vazife olmayan işleri de yapıyo kapatsınlar bütün herşeyin üstünü lütfen biraz dürüst olalım insaflı olalım ve kendimize gelelim menfaatlerimize uymayan huzurumuzu bozan eylemleri ve söylemleri kim yapıyo söylüyosa karşısında duralım haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan gibidir sözünün gereğini yapalım bu milletin başı ne zaman dikilse birileri çıkıp ensesine bi tane şaplak atıyo yere seriyo bunlara izin vermeyelim elimizden ne geliyosa yapalım sizden biriniz bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin gücü yetmiyosa diliyle düzeltsin onada gücü yetmiyosa kalbi ile buğz etsin(kınasın)bu yapılacakların en sonuncusudur elimizden ne geliyosa onu yapalım
yeter artık söz milletin
Kardeş kusura bakma pkk nın TOKAT saldırısının ardından bu olayı TSK ya mal etmek isteyenleri her kes çok iyi biliyor.Allah tan ŞEREFSİZLAR bu olayı üstlendide TSK zan altında kalmaktan kurtuldu. Amaaa iş bu ŞEREFSİZLERİN
Habur'dan girişleri aynen ŞOV oldu. Yani KÖPEKLER girerken bile biz apo köpeğinin EMRİ ile geldik cüretini gösterdiler. E peki neden bu adamlara DOKUNMADILAR. Neden MAHKEMELER bu ŞEREFSİZ ve SATILMIŞLARIN ayağına
neden gitti. Bu adamların alnında SUÇSUZ DAMGASIMI vardıda geldikleri gibi
aynen SERBEST kaldılar. Sorarım size Siz bu adamların SUÇSUZ olduğuna inanıyormusunuz.? Hadi onu geçtik Şimdi Hapiste olan BAŞSAVCI hakkında tam 13 ay DİNLEME yapılmış.Ve bu durum kendisine TEBLİĞ edilerek denmiş işte sizi şu kadar süre dinledik ama sizin hakkınızda hiç bir DELİL bulamadık... Pekiiiiii
şimdi bu ADAMCAĞIZ neden içeride.!!! Hakkında hiç bir delil olmayan insan hangi akla hizmetle içerde tutuluyor.... Sizce BU ÇELİŞKİ değilmi.??? Bu nasıl yargı yahu bakıyorum TSK ya yüklenenlerin ağzını nedense söz konusu DENİZ
FENERİ olunca bıçak açmıyor.Suçlu cezasını çeksin diyebilirken neden bu ELEŞTRİYİ (Deniz Fenerinde) yapamıyorlar.. Bu memlekette ERBAKAN ve şimdi
CUMHURBAŞKANI olan Sn:Abdullah Gül Bey hakkında 11 TRİLYON davası yargı tarafından görülüp karara bağlanmadımı.! Sonuç malum.!!! Bu Para Acaba ilgililerinden TAHSİL edilebildimi.! Neden TSK eleştrilirken bunlarda yazılmıyor söylenmiyor.!! Yada Merak edilmiyor HUKUK + HUKUK diye bağıranlar ne derece
HUKUKA uyuyorlar...Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sn: Abdullah Gül Beyefendi hakkında suçlamaları yok etmeye çalışırken birden bire bu konuda HAYIR ortada
YARGI kararı varken bunun hesabının verilmesi gerektiğini savunup tekrar İŞLEME alan SİNCAN Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı için buraya MÜFETTİŞ ÜSTÜNE MÜFETTİŞ yollayan kimler.?? Evet size soruyorum kim bunlar.? YARGI görevini yapıyor diyenler neden söz konusu kendileri olduklarında niçin böyle
MAHKEMELERİ Etki altına almaya çalışıyorlar. Neden yetkisi olmadığı halde ALT mahkemeler ÜST MAHKEMELER için yani Üyeleri için YASADIŞI kararlar alıyor
hiç düşündünüzmü:? Bütün bunlar neden hep Aynı Mahkemelerden çıkıyor
hiç düşündünüzmü. Bakınız siz ne düşünürseniz düşünün ama maalesef F Tipi
yapacağını yapmış ve her yere sızmıştır. Yani ÜLKE artık RESMEN 2 ye bölünmüştür. Senin YARGIN yada O nun YARGISI artık gerçektir. Şimdi İKTİDARDA olan insanlar hakkındaki kişiler için kesinleşmiş YARGI kararları neden uygulanamıyor.!! Mazallah uygulamaya kalkan kendisini nerede bulur bunu burada herkes bilir.!! ÜLKEDE hiç bir şeyi olmayan bir BAŞBAKAN şimdilerde ÜSKÜDAR sırtlarında yanılmıyorsam 4 yada 5 galiba neyse önemi yok sayının son derece LÜKS VİLLA sahibi olabiliyor. Oğlu Gemicikler alırken , Dünürü ATV yi alırken DEVLET BANKALARI ndan En Haso KREDİYİ nasıl aldılar.
TSK Sakız gibi çiğnenirken neden bunlar sizin gibi düşünenler tarafından OBJEKTİF olarak eleştirilmiyor....Tamam TEMİZLİKSE temizlik haydi varmısınız bu temizliğe.!! Bunlar yazıldığında ucundan azıcık ya işte tabii BUNLARDA olmalı derken yazınızın tamamında neden bu ELEŞTRİLERİ göremiyorum. Neden bu KESER hep aynı tarafı yontuyor... TEMİZLİKSE TEMİZLİK ...Malumunuz üzere
GUSUL ABDESTİ ADI ÜSTÜNDE OLDUĞU GİBİ BOY ABDESTİDİR. Ve bu ABDEST
Su Vucudun her hangi bir yerine değmeden CÜNÜPLUK KALKMAZ. Varmısınız
tam bir GUSÜL ABDESTİNE.!!!!!!!!!!!!!!
Tamer 41. Yazılanlar karşısında uyan ve sus. Konuştukca batıyorsun. Siyasette her türlü cambazlıkla bir gecede en üst kademelere gelinebilir. Ama bir ordu komutanı, bir kuvvet komutanı ancak 40 yıl üstün hizmet siciliyle ulaşılabilen kutsal mevkilerdir. Bu kutsal hizmetler de, bu süre boyunca bu vatan bu millet için şehit adaylığına soyunmakla olur. Milleti uyutmakla, din ticareti yapmakla, kutsal değerlere sahip çıkıyormuş gibi görünmekle bu değerli mevkilere gelinemez.
Makyevelizm'i bilirmisin? Açıklaması aynen şu: KENDİSİNİ AMACINA GÖTÜRECEK ARAÇLARIN MEŞRU VE AHLÂKİ OLUP OLMADIĞINI ÖNEMSEMEYEN KARAKTERLERİ TARİF EDEN SIFATTIR.
39 yaşında olduğunu gördüm ve boşa geçen yıllarına üzüldüm. Yolun yarısını bile geçmişin. Başkalarının abes rüyalarıyla bu güzel siteyi kirletme.
Kimseye müslümanlığı öğretme. Benim bir sözüm var: Öğüt de sadaka da ona en çok ihtiyacı olanlarca verilir. Herkesin en az senin kadar aklı ve itikadı var. Hakiki müslümanlar şarlatanlık ve gösteriş yapmazlar. Allah seni de doğru bilgilerle doldurur inşaallah.
atakurtul
23-02-2010, 23:24
Bunların tek amaçları 1920 den( Mehmet altan ) gibileri hınç almak istiyorlar ama başaramayacaklar sonlarını halk verecek Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bunlar ?
veyselbakan
23-02-2010, 23:57
Tamer 41. Yazılanlar karşısında uyan ve sus. Konuştukca batıyorsun. Siyasette her türlü cambazlıkla bir gecede en üst kademelere gelinebilir. Ama bir ordu komutanı, bir kuvvet komutanı ancak 40 yıl üstün hizmet siciliyle ulaşılabilen kutsal mevkilerdir. Bu kutsal hizmetler de, bu süre boyunca bu vatan bu millet için şehit adaylığına soyunmakla olur. Milleti uyutmakla, din ticareti yapmakla, kutsal değerlere sahip çıkıyormuş gibi görünmekle bu değerli mevkilere gelinemez.
Makyevelizm'i bilirmisin? Açıklaması aynen şu: KENDİSİNİ AMACINA GÖTÜRECEK ARAÇLARIN MEŞRU VE AHLÂKİ OLUP OLMADIĞINI ÖNEMSEMEYEN KARAKTERLERİ TARİF EDEN SIFATTIR.
39 yaşında olduğunu gördüm ve boşa geçen yıllarına üzüldüm. Yolun yarısını bile geçmişin. Başkalarının abes rüyalarıyla bu güzel siteyi kirletme.
Kimseye müslümanlığı öğretme. Benim bir sözüm var: Öğüt de sadaka da ona en çok ihtiyacı olanlarca verilir. Herkesin en az senin kadar aklı ve itikadı var. Hakiki müslümanlar şarlatanlık ve gösteriş yapmazlar. Allah seni de doğru bilgilerle doldurur inşaallah.:present::present::present::present::present::present::present::present::45:
veyselbakan
23-02-2010, 23:59
Kardeş kusura bakma pkk nın TOKAT saldırısının ardından bu olayı TSK ya mal etmek isteyenleri her kes çok iyi biliyor.Allah tan ŞEREFSİZLAR bu olayı üstlendide TSK zan altında kalmaktan kurtuldu. Amaaa iş bu ŞEREFSİZLERİN
Habur'dan girişleri aynen ŞOV oldu. Yani KÖPEKLER girerken bile biz apo köpeğinin EMRİ ile geldik cüretini gösterdiler. E peki neden bu adamlara DOKUNMADILAR. Neden MAHKEMELER bu ŞEREFSİZ ve SATILMIŞLARIN ayağına
neden gitti. Bu adamların alnında SUÇSUZ DAMGASIMI vardıda geldikleri gibi
aynen SERBEST kaldılar. Sorarım size Siz bu adamların SUÇSUZ olduğuna inanıyormusunuz.? Hadi onu geçtik Şimdi Hapiste olan BAŞSAVCI hakkında tam 13 ay DİNLEME yapılmış.Ve bu durum kendisine TEBLİĞ edilerek denmiş işte sizi şu kadar süre dinledik ama sizin hakkınızda hiç bir DELİL bulamadık... Pekiiiiii
şimdi bu ADAMCAĞIZ neden içeride.!!! Hakkında hiç bir delil olmayan insan hangi akla hizmetle içerde tutuluyor.... Sizce BU ÇELİŞKİ değilmi.??? Bu nasıl yargı yahu bakıyorum TSK ya yüklenenlerin ağzını nedense söz konusu DENİZ
FENERİ olunca bıçak açmıyor.Suçlu cezasını çeksin diyebilirken neden bu ELEŞTRİYİ (Deniz Fenerinde) yapamıyorlar.. Bu memlekette ERBAKAN ve şimdi
CUMHURBAŞKANI olan Sn:Abdullah Gül Bey hakkında 11 TRİLYON davası yargı tarafından görülüp karara bağlanmadımı.! Sonuç malum.!!! Bu Para Acaba ilgililerinden TAHSİL edilebildimi.! Neden TSK eleştrilirken bunlarda yazılmıyor söylenmiyor.!! Yada Merak edilmiyor HUKUK + HUKUK diye bağıranlar ne derece
HUKUKA uyuyorlar...Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sn: Abdullah Gül Beyefendi hakkında suçlamaları yok etmeye çalışırken birden bire bu konuda HAYIR ortada
YARGI kararı varken bunun hesabının verilmesi gerektiğini savunup tekrar İŞLEME alan SİNCAN Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı için buraya MÜFETTİŞ ÜSTÜNE MÜFETTİŞ yollayan kimler.?? Evet size soruyorum kim bunlar.? YARGI görevini yapıyor diyenler neden söz konusu kendileri olduklarında niçin böyle
MAHKEMELERİ Etki altına almaya çalışıyorlar. Neden yetkisi olmadığı halde ALT mahkemeler ÜST MAHKEMELER için yani Üyeleri için YASADIŞI kararlar alıyor
hiç düşündünüzmü:? Bütün bunlar neden hep Aynı Mahkemelerden çıkıyor
hiç düşündünüzmü. Bakınız siz ne düşünürseniz düşünün ama maalesef F Tipi
yapacağını yapmış ve her yere sızmıştır. Yani ÜLKE artık RESMEN 2 ye bölünmüştür. Senin YARGIN yada O nun YARGISI artık gerçektir. Şimdi İKTİDARDA olan insanlar hakkındaki kişiler için kesinleşmiş YARGI kararları neden uygulanamıyor.!! Mazallah uygulamaya kalkan kendisini nerede bulur bunu burada herkes bilir.!! ÜLKEDE hiç bir şeyi olmayan bir BAŞBAKAN şimdilerde ÜSKÜDAR sırtlarında yanılmıyorsam 4 yada 5 galiba neyse önemi yok sayının son derece LÜKS VİLLA sahibi olabiliyor. Oğlu Gemicikler alırken , Dünürü ATV yi alırken DEVLET BANKALARI ndan En Haso KREDİYİ nasıl aldılar.
TSK Sakız gibi çiğnenirken neden bunlar sizin gibi düşünenler tarafından OBJEKTİF olarak eleştirilmiyor....Tamam TEMİZLİKSE temizlik haydi varmısınız bu temizliğe.!! Bunlar yazıldığında ucundan azıcık ya işte tabii BUNLARDA olmalı derken yazınızın tamamında neden bu ELEŞTRİLERİ göremiyorum. Neden bu KESER hep aynı tarafı yontuyor... TEMİZLİKSE TEMİZLİK ...Malumunuz üzere
GUSUL ABDESTİ ADI ÜSTÜNDE OLDUĞU GİBİ BOY ABDESTİDİR. Ve bu ABDEST
Su Vucudun her hangi bir yerine değmeden CÜNÜPLUK KALKMAZ. Varmısınız
tam bir GUSÜL ABDESTİNE.!!!!!!!!!!!!!!
:present::present::present::present::present::present: yüreğine sağlık yazdıklarının altına imzamı bakmadan atarım!
veyselbakan
24-02-2010, 00:01
:present::present::present::present::45: tebrikler toycan abi olay budur
veyselbakan
24-02-2010, 00:33
iste o gün geldi artık hesap verme zamanıdır ister asker kökenli olsun ister siyaset kökenli türk halkına hesap verecek ben hiç bir kuruma laf soylemiyorum ben ne hükemete kızıp devletime laf ederim ne generallere kızıp orduma laf ederim ama bir gerçek var bu ülkede her şey normal degil bunu zamanında ecevitte söyledı özalda söyledi zaten bunları halkımızda biliyor
ordu ve ordu mensupları şerefli ve haysiyetli kişilerdir verilecek hesapları varsa eminol verirler o gün geldi derken ordu ile ilgili meğer ne kadar fazla endişelerin varmış kişilere kızarım ama kurumlara laf etmem diyorsun ama ilk başta yazdığın cümlelerle aba altından sopa gösteriyorsun hesap verme günü olarak bu günü seçiyorsun haydi şimdi türk halkı olarak hesap soralım imralıdaki bebek katili ve asker katili neden hala bu kadar kıymetli ve bu şerefsiz neden senin benim paramla krallar gibi bakılıyor, habura gelen teröristler neden bir gecede şaibeli olarak sorguya alınıp serbest kalıyor ve haburda halaylarla davulla zurnayla karşılanıyor,cumhuriyet başsavcısı neden tam ismail tarikatı hakkında suç dosyası hazırlarken yakalanıp gözaltına alınıyor,bağımsız yargı ve adaletin telefonları neden aylarca dinleniyor çekindikleri ne? ergenekon adı altında neden türkiyenin aydın kesimleri ve rahmetli türkan saylan gibi yüreği vatan ve millet sevgisi ile dolu olan insanlar gözaltına alınıyor düşünen aydın kesimle ilgili bir endişemi var? tekel işçileri ile gerginlik yaşarken tekel fabrikaları kimlere peşkeş çekiliyor,devlete ait fabrikalar özelleştirilip satılırken bu memlekete kaçtane fabrika açıldı ve işsizlere istihdam sağlandı,bu satışlardan ve özelleştirmelerden kimler ceplerini doldurdu ve gemicik derken gemi filoları kuruldu,hangi dış ülkelerin baskısı ile birdenbire kürt açılımı yapılıp insanları karşı karşıya getirip daha sonra herşeyi eline yüzlerine bulaştırıp ortamı gerdiler,açılım yapalım derken terörist başının sözcülüğünü yapanlarla pazarlığa girip biraz sesler yükseldiğinde partilerini kapattırdılar,çiftçiye kota koyup ürünlerini yok pahasına heba ettirip bu da yetmezmiş gibi tv lerin önünde yürü lan ananıda al git diyecek kadar cesaretlendiler ki atamızın sözü vardır köylü milletin efendisidir diye ezip geçtiler,vatanı için canını vermeye giden gazilerimizin aylığını neden sadaka verir gibi yükselttiler? doğalgaza zam geldi yapılacak bir şey yok deyip üstüne zaten fakirlere kömür dağıtıyoruz deyip insanları neden hakir gördüler? bu saydıklarım ayları ve yılları buluyorken peki iş orduya kara çalmak olduğunda sen neden gün bu gündür hesap verme günüdür diye bir çıkış yaptın bu kadar neden soruları varken neden özellikle bu gün hesap verme günüdür cümlesini kullandın????? evet emin ol bir gün türk halkı hesap soracaktır ama emin ol orduya değil seçimlerde sandık başında hesap soracaktır o zaman bakalım bazılarındaki rahat tavırlar seçimden sonrada aynı şekilde devam edecekmidir yoksa kaçacak bir yermi arayacaklardır? hayırlı akşamlar
gerçekleri dile getirmişsin dostum teşekkürler çok karışık ve hassas bir dönemden geçiyoruz türkiye kuruldu kurulalı ordusunu bu şekilde yerden yere vurmamıştır asker ne demek canımız ciğerimiz demek onlar olmasa biz sıcak yatağımızda uyuyamayız nerde ise tüm orduyu sorguya çekecekler allah akıl fikir versin imralıdaki köpeği bal börekle beslerlerken canı sıkılmasın diye yanına başka mahkum getirenler onu yakalayanları apo köpeğini yakalayan kahraman ordu mensuplarının günlerce hesapa çekilmesi bir türk vatandaşı olarak zoruma gidiyor ne günlere geldik mehmedime kurşun sıkıp şehit düşüren köpekleri bir kahraman gibi karşılayıp ayaklarına savcı gönderenler,lerden başka birşey beklenmezdi türk milleti olarak uyanık olalım sonuna kadar ordumuzun ,polisimizin yanında olalım bu kararları alan kim olursa olsun er yada geç hesabı verecektir vahdettin misali ANKARA.NIN TAŞINA BAK GÖZLERİMİN YAŞINA BAK BİZİ DÜŞMAN BİZİ ESİR ALMIŞ ŞU FELEĞİN İŞİNE BAK vatanın düşmanlar tarafından ele geçirildiği zaman ordu komutanımızın dizeleri aklıma geldi allah kötülere fırsat vermesin avrupa birliği sevdasına türkiyeyi kul köle yapanarlara allah akıl fikir versin allah milletimiz ve ordumuz,la olsun saygılarımla:nono::
NOT:ordu komutanımız zamanın patişahı vahdettin yanılmıyorsam sevr andlaşması gereği ordumuzu silahlarını toplatmış ve yunan askerine esir düşürmüştür o zamanki komutanın dizeleridir
konu anlaşılmamış sanıyorum ben konuştuklarımızın bi çoğunda sizin gibi düşünmüyorum sizde benim gibi düşünmüyosunuz ama sizin bi türlü gelemediğiniz nokta ben diyorum ki yıllardır bu ülkenin bütün kesimlerinden sıkıntı yaşayanlar var alevisi sünnüsü kürdü başörtülüsü vesaire bu ülkenin sırtında kim kambursa Allah onların hakkında ne müstehaksa onu versin ama bizde uyanalım silkinelim kendimize gelelim üzerimize düşeni yapalım koyun gibi güdülmeyelim seçim zamanı ne gerekiyosa onu yapalım aslımıza dönelim
Ben önce müslüman sonra türküm elhamdülillah yaradan her yarattığını islam fıtratı üzerine yaratmıştır türk fıtratı üzerine değil bütün insanlık yahudide hristiyanda hinduda herkes islam fıtratı ile yaratılmıştır önce müslüman sonra türk hoş çokda önemi yok bu kelşme sıralamalarının ama konuşuyoruz işte Allah sonumuzu hayreylesin Ahirette nerdeyiz o önemli
ahiretteki yerimizi şu hayatta yaşantı şeklimiz belirleyecek bizim dertimizde ikiyüzlü karşındakini keriz yerine koyan insanları sömüren şeytan görünüşlü insanlar birgün müslüman birgün cumhiriyetci birgün demokrat ama şıkıştığında da mazlumu oynayıp salya sümük ağalayanlar işte tehlike bunlar siz son zamanlardaki zenginliklerinden tanırsınız
ortada bir darbe planı var BALYOZ Güvenlik Harekat Planı’nın yer aldığı iddia edilen belgelerin TUBİTAK ve Emniyet Kriminal’deki incelemesinde ‘gerçek olduğu’ raporu verilmesinin ardından başlatılan soruşturmada gozatlına alındılar hükümeti begenmezsin ki ben begenmiyorum ama demek degildir onu indirmek için darbe yapmak bu bir suçtur
veyselbakan
24-02-2010, 10:31
ahiretteki yerimizi şu hayatta yaşantı şeklimiz belirleyecek bizim dertimizde ikiyüzlü karşındakini keriz yerine koyan insanları sömüren şeytan görünüşlü insanlar birgün müslüman birgün cumhiriyetci birgün demokrat ama şıkıştığında da mazlumu oynayıp salya sümük ağalayanlar işte tehlike bunlar siz son zamanlardaki zenginliklerinden tanırsınız
:45::present::present::present::present::present::present::present:
ii o zaman dostum siz birbirinizi alkışlayın durun bakalım nereye kadar Allah size kolaylık versin ha sanmayınki sizin hakılılığınızan daha doğru ifade ile doğru olan taraf siz olduğunuzdan dolayı yıldım kaçıyorum elle düzeltmeye çalıştım dille düzeltmeye çalıştım gördümki değişen bişey yok ve olmayacak şimdi kalbimle buğzediyorum alkışa devam
veyselbakan
24-02-2010, 11:16
ii o zaman dostum siz birbirinizi alkışlayın durun bakalım nereye kadar Allah size kolaylık versin ha sanmayınki sizin hakılılığınızan daha doğru ifade ile doğru olan taraf siz olduğunuzdan dolayı yıldım kaçıyorum elle düzeltmeye çalıştım dille düzeltmeye çalıştım gördümki değişen bişey yok ve olmayacak şimdi kalbimle buğzediyorum alkışa devam
sen ve kendini islamiyetin önderleri zanneden kişiler ancak bu ülkeyi bir 50 sene daha geriye atarsınız biz bu memlekette çok islamiyeti kullanarak her türlü pisliği yapanları her türlü çıkara ve menfaatleri için dini alet edenleri gördük kimin ağzından konuştuğunu çok iyi biliriz islamiyetin her türlü güzelliğini yaşamaktan uzak insanlarsınız dinimiz sevgiyi ve hoş görüyü tavsiye ederken sizler nefret ve niffak tohumlarını ülkeye sokarak şeriatı getirmek isteyen insanlarsınız islamiyeti hakkı ile yaşayan insanları senin dışında tutarak söylüyorum sen ve senin gibi kişiler ordu ve atatürk düşmanlarısınız dün gece senin şu yazdıkların yüzünden uykumu bölerek sana yanıtlar yazdım bak herkes kendine göre müslümandır ilk hatimimi tam 13 yaşında 2 sinide 15 yaşında bitirdim yıllarca çocukluğumdan gençliğime kadar camilerde ezan okuyup müezzinlik yaptım büyüklerimle her türlü dini alışverşleri yaparak birbirimizden feyz aldık ama ben islamiyeti hep içimde yaradanım ile yaşadım sizin gibi başkalarının ağzıyla konuşmadım allah korkusu ile yaşarken vatan millet bayrak ve atatürk sevgisi ile büyüdüm bir günden bir güne orduma atama bayrağıma laf etmedim ettirmedim ahirette kendi yerini ayarlamak istiyorsan önce atatürke ve sana bu gün konuşma fırsatı veren ve senin şu anda karaladığın ordumuzun ŞANLI ORDUMUZUN ŞEHİTLERİ İÇİN BİR FATİHA OKUUUUUUUUU YAZIKLAR OLSUN!:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
kardeş Allah senin kalbinin mührünü kulaklarının tıpasını gözlerinin de perdesini kaldırsın inşaALLAH konuyu atatürke götürmeye gerek yok o günleri görmedik herkes bişey söylüyo kime haklı kime haksız kime suçlu kime suçsuz diyebilecek yetimiz yok ama bu günleri yaşıyoruz herşeyi gözümüzle görüyoruz bu ülkede başörtüsüne dine kim karşı arkadaşım tsk göz bebeğimiz peygamber ocağı değilmi benim anam örtülü diye askere alınmamazlık yapılmıyorum değilmi ben askere gidiyosan anam beni neden ziyaret edemesin yemin törenimi neden tel örgüler arkasından izlesin benim bacım da örtülü o neden üniversitede okuyamasın senin bacın dan ne eksiği var senin anan dan ne eksiği var (fazlası var eksiği kesinlikle yok) ( sen derken seni kastetmiyorum) benim anlatmak söylemek istediğim herkes taşın altına elini koysun ve üzerine düşeni yapsın hır gürden bıktık usandık rahat huzurlu ferah bişekilde yaşamak istiyoruz bu 3 günlük dünyada sende bunu istemiyomusun benim anam bacım özgür olsa senin cumhuriyetini başınamı yıkacak o cumhuriyet benimde cumhuriyetim benim dedemde ön saftaydı kanını canını verdi bak heryerden dinsizlik çıkıyo dinle kimsenin alakası kalmamış nerdeyse herkes dine ve dini değerlere karşı yok şeriat gelecekmiş yok bilmem ne olacakmış neden korkuyosun sana uymayan seni sınırlandıracak sistem getirilmek isteniyo zamanında da bu sistem kurularak büyük çoğunluğa uymayan sistem getirildi ne olcak şimdi sen ondan rahatsız ben bundan rahatsız çık işin içinden gel elele verelim herkes ne istiyo onu yaşasın ama herkes bu vatanın evladının amerika vatiliz vatandaşı gibi alman vatandaşı gibi ingiliz vatandaşı gibi hür özgür rahat ferah yaşama hakkı yokmu neden emperyalist güçlerin oyuncağıyız atan osmanlı değilmi atan kime zulmetti herkes huzur içinde istediği gibi yaşamadımı şeriatle yönetiliyodu o zaman demokrasi diye b, şey yoktu olsaydı emin olki demokrasi ilede yönetirlerdi çünkü yaptıkları tam bir demokrasi idi şimdi tekrar yazıyorum kendimize gelelim ve bırakalım herkes istediği gibi yaşasın toplumu rahatsız etmemk kaydı ile
veyselbakan
24-02-2010, 14:22
yahu tamer kardeş benim dinimi özgürce yaşamama kim engel ben camide ibadetimi yaparken birileri beni camidenmi alıp zulüm gösteriyor tüm ramazan ayında ben askerken teravilerim cumalarım dahil komutanlarımla namazda saf durdum yolda dolaşan annelerimize bacılarımıza örtü takıyor diye kim zulmediyor sen böyle bir olaya şahit oldunmu? türkiyede üniversitelere veya tbbmm ne girerken türbanla girmek yasak diyen ordumu hayır değil sen dinini daha nasıl özgür yaşayacaksın ben bunu anlayamıyorum senin dini vecibelerini yerine getirmeni kim engelliyor allahaşkına bana bir anlat ve bu olaylarla gözaltına alınan ordu mensuplarımızın ne alakası varda sen onlara bu kadar öfkelisin?
kubilaysa
24-02-2010, 14:31
türkiye durumu kötü yolsuzlıklar önlenemiyor. isteyen istediği gibi cirit atıyor. neden kanal 7 el konulmuyor almanyada birçok kişinin paraları çekildi deniz feneri almanya şubesinle . neden kanal7 tmsf el koymuyor
ya tamer kardeş veyselle benim için kullandıklarını iade ediyorum ya bilmediğimiz birşey mi var memleketin çeşitli yerlerinde askerlik daha uzun veya kısa mı sürüyor 18 ay değilmi askerde ziyarete gelememişler o yüzden vurun kahpeye helal olsun valla18ayda kaçkere geldi aile eşrafı ziyarete de bu kadar önemli bu olay bu bukadar önemli de anlattıklarımıza yalan diyemiyorsun fetonun coçukları heryere sızmış diyoruz bak ismail ağa cemaatıyla ilgili başsavcıya feto nun savcısı bir alicanbazlık yaptı istanbul başsavcısına gönderdi dosyayı ne oldu istanbul başsavcısı bizim işimiz değil dedi erzuruma gönderdi şaşmaz bir allah şimdi ne oldu biliyormusunuz başsavcıyı yargılamaya calışan zihniyet yaptıkları oyuna düştüler 251çi madeyle yargılamaya çalıştılar ama neyaptıklarından haberleri yok gözü gör bunların şimdi bir kapı açtılar emsal oldu ve başbakan ve cumhur başkanıda dokunulmazlıkları olsa bile başsavcı tarafından tutuklana bileçekler o yüzden durmak yok yola devam az kaldı
feto dediğin kim fetonun çocuklaro dediğin kim bilmiyorum ama eğer bu dediklerin birer sahıslarsa yazık olsun saygı bile gösteremiyosun senin de memleketin sırtındaki kamburlardan farkın yok tahammülsüzsünüz saygısızsınız bence yanlış yoldasınız biraz saygı hoşgörü, bırakın yargıya işini yapsın
zamanında o adamı çok dinledim ama yalan herşeyleri yalan bak amerikaya gitti ne şeker kaldı ne başka birşey tosun paşa gibi maşaallah sen kimden bahsettiğimi biliyorsundur diye düşünüyorum ama söyleyeyim fettullah gülen saygı gösterilmez alınır ananı al gitti diyenlere sen saygı gösterebilirsin ama bana ters sen tahamül gösteremezken nasıl istersin anlamıyorum millete yalan söyleyip dinimi istismar edenlere saygı beklemeyin ne olur memleket bölenlere milletimi ac bırakanlara vitrine oynayanlara lanet olsun
sahi ne oldu deniz feneri davasına neden ses cıkmıyor yargıtay ve hsyk bu işle neden ilgilenmedi yoksa omlara deniz feneri türkiyede ekmek cıkmadımı daha bugun 2 milletvekili hakkında soruçturma açan yargıtay denizfenerinde niye susuyor neden kimse batık bankalarda giden 60 milyar doların hesapını sormuyor neden kimse eşraf bitlisin ugur mumcunu Bahtiyar Aydının hesapını sormuyor gaffar okanın bunlar sırada bir insan degildi ama sırları ile öldü
hani zahid akman a deniz fenerine dokunulmuyodu hani korunuyodular
Eski ve yeni başkanlara hapis şoku! - En Doğru ve Güncel Haber (Only the registered members can see the link)
Ne lüzum var hakime, Ne lüzum var savcıya, Siz bizim vatandaşımızdan dahamı iyi biliyorsunuz.
Bak bizim uyanık vatandaşımız her konuyu biliyor, bütün dosyaları okumuş, neyle suçlanıyorlar, ne yapmışlar yargılamaya ne gerek var kararını vermiş ve burda çözmüş...
Yok ergenekonmuş ne darbeymiş hikaye bunlar.
Bak burda kendisi gibi düşünmeyenlerede postasını atıyor. kendisi gibi inanmayana hakeretler yağdırıyorlar. Sen onlar gibi düşünmek ve inanmak mecburiyetindesin,
malesef Tartışma adabından yoksun ve insana hakeret eden bu insanlarla neyi konuşup tartışacaksınki.
Bu ordu tabiki hepimizin gözbebeği ama içinde çürük yumurtalar var şimdi temizleniyor. Kimsenin orduyla uğraştığı yok içindeki çürüklerle uğraşıyorlar.
Bu hukuk bizim hepimizin lazım ama içinde hukuku yanlış yorumlayanlar var ama şimdi temizlenecek. İnşallah yeni çağdaş bir anayasa ile yanlış yorumlamaların önüne geçilecek.
Bu polis hepimizin ama içinde kötüleri var hepsi meslekten atılacak. Başlarındaki pırıl pırıl amirlerle bu zaten yapılıyor.
Bu Ülke Hepimizin ama içinde kötüleri var ama cezalarını çekecek.
neden hep birbirinizin inançları siyasi görüşleri ile uğraşıp duruyoruz.
neden birbirinizi olduğu gibi kabul edip inancına siyasi görüşüne saygı duymuyoruz.
E Balık baştan kokar siyasi lider nasıl düşünüyorsa tebasıda öyle düşünecek tabi.
beyenmesenizde, sevmesenizde ak parti bu gün iktidar, 7 senedirde halk 2-3 sefer onu seçmiş. 1 sene sonra seçim var istediğin siyasi partiye oy verirsin, eğer milletin ekseriyeti sizin gibi düşünüyorsa iktidar olur ve bir dahaki seçimlere kadar ülkeyi idare eder. Demokrasi budur.
Hükümetler ülkeyi idare ederken, muhalefet, hükümetin icraatlarını kamuoyuna kötü göstermek için ne mümkünse yapar bizdeki muhalefet anlayışı bu. bana göre iğrenç ve çirkin bir şey. Ama malesef hepsinin zihniyeti aynı. bu gün iktidar olan yarın muhalefete düşünce aynı şekilde davranıyor.
Bence olaylara bir siyasi partinin penceresinden değilde evrensel gerçeklerden bakarsak doğruları daha iyi görürüz.
Bizler yanlış olanı hep bareber tenkit edersek o zaman bu ülke çağdaş, birbirine saygı duyan insanlardan oluşur.
Hepinize saygılar.
kardeş biz anlatamıyoruz tamam 7yıl geçmiş yok darbe yapaçaklar yok şöyle yok böyle 7 yıl senin icin az olabilir ama devlet idare edenler icin uzun bir süre şimdimi geldi aklına o zaman akıl yokmuydu ama o değil o zaman çoğu yer ellerinde değil di bunun başbakanın ilk zamanlarda söyledi yargı bağımsız değil diye şimdi bağımsız yani kim yaptı akp meee helal şimdiye kadar neredeydi elin almanı söylerken başbakanın ne dedi ben öyle birini tanımıyorum sonra gazetelerde resimleri çıktı nikahı kıyan kim sence tayib ama onada kılıf bulundu yandaş medya ama tayib ispatlayın istifa ederim dedi tık yok dürüst ya kasımpaşalı ya one minute fatihi ya ama unutulur şimdi gelmişsin bak deniz fenerine dokunuldu ozaman niye zamanında tayib adamı savundu korudu bunca zaman şimdi temizlik yapıldı şimdi çıkar vakit çi üzmez gibi ben becerdim ama yırtmadım der tövbe tövbe
evrensel gercekler ne kime göre neye göre pkklı ya pimanmısın pişman değilim apo istedi biz geldik geç diğer tarafda erol manisalı ve diğerleri yada gecen tutuklanan başsavcı pkk lıdan daha tehlikeli kim dedi fetonun adamları adamlar kendicevrelerindekilerine sağladıklarının onda birini bizim için yapsalar o zaman haklısın conker kardeş ama kazın ayağı öyle değil kardeş
Arkadaşlar, hepinizin yazılarını okuyamadım ama, başlangıçta yazılan yazıyı okuyunca başımıza taş mı düştü diye sevindim ama nafile....Meğer yanılmışım. Biryerlerde hakikaten hayati arızalar mevcut.... her iki taraftada hatalar ve yanlışlar.... taraflar ne kendi yanlışlarını görüyor, nede diğerlerinin doğrularını mesele bundan ibaret... Bakın ben iki oğlumun askerde yemin merasimlerine katıldım... Yıllarını dahi hatırlamıyorum ama...Birinde tümen komutanının konuşmasının büyük bir bölümünün şimdiki hükümetin aleyhinde geçtiğini diğerindede tesettürlü olan eşimin eşarbını kendi iradesinde değilde; çözüp askerin istediği; çenesinin altından ip bağlar gibi (yani köylü kadın imajında) yapmasını aksi takdirde içeriye alamayacaklarını söylediler... yani müdahele.... benim dediğim gibi yaşayacaksın... benim izlenimlerim de böyle...takdir sizin.
Ne lüzum var hakime, Ne lüzum var savcıya, Siz bizim vatandaşımızdan dahamı iyi biliyorsunuz.
Bak bizim uyanık vatandaşımız her konuyu biliyor, bütün dosyaları okumuş, neyle suçlanıyorlar, ne yapmışlar yargılamaya ne gerek var kararını vermiş ve burda çözmüş...
Bak burda kendisi gibi düşünmeyenlerede postasını atıyor. kendisi gibi inanmayana hakeretler yağdırıyorlar. Sen onlar gibi düşünmek ve inanmak mecburiyetindesin,
malesef Tartışma adabından yoksun ve insana hakeret eden bu insanlarla neyi konuşup tartışacaksınki.
Bu ordu tabiki hepimizin gözbebeği ama içinde çürük yumurtalar var şimdi temizleniyor. Kimsenin orduyla uğraştığı yok içindeki çürüklerle uğraşıyorlar.
Bu hukuk bizim hepimizin lazım ama içinde hukuku yanlış yorumlayanlar var ama şimdi temizlenecek. İnşallah yeni çağdaş bir anayasa ile yanlış yorumlamaların önüne geçilecek.
Bu polis hepimizin ama içinde kötüleri var hepsi meslekten atılacak. Başlarındaki pırıl pırıl amirlerle bu zaten yapılıyor.
neden birbirinizi olduğu gibi kabul edip inancına siyasi görüşüne saygı duymuyoruz.
E Balık baştan kokar siyasi lider nasıl düşünüyorsa tebasıda öyle düşünecek tabi.
beyenmesenizde, sevmesenizde ak parti bu gün iktidar, 7 senedirde halk 2-3 sefer onu seçmiş. 1 sene sonra seçim var istediğin siyasi partiye oy verirsin, eğer milletin ekseriyeti sizin gibi düşünüyorsa iktidar olur ve bir dahaki seçimlere kadar ülkeyi idare eder. Demokrasi budur.
Hükümetler ülkeyi idare ederken, muhalefet, hükümetin icraatlarını kamuoyuna kötü göstermek için ne mümkünse yapar bizdeki muhalefet anlayışı bu. bana göre iğrenç ve çirkin bir şey. Ama malesef hepsinin zihniyeti aynı. bu gün iktidar olan yarın muhalefete düşünce aynı şekilde davranıyor.
Bence olaylara bir siyasi partinin penceresinden değilde evrensel gerçeklerden bakarsak doğruları daha iyi görürüz.
Bizler yanlış olanı hep bareber tenkit edersek o zaman bu ülke çağdaş, birbirine saygı duyan insanlardan oluşur.
Hepinize saygılar.
çok dogru diyorsun
Hepinize saygılar.
dostum yazının başında kasettiğin kişi kimdir banamı söylüyosun anlayamadım
Ak parti iktidara geldiği zaman bu olayların üstüne gitseydi nemi olurdu?
Düşünün, Atatürkçü geçinen Ülke elden gidiyor Malezya örneklerinin uçuştuğu arabistanamı dönüyoruz çığırtkanlığı yapılan ve Toplumu hükümete karşı nerdeyse ayaklanmaya çağıran ve hatta hükümeti saçma sapan iddalarla kapatma davası açılan bir dönemde yapsaydı ne olurdu. her halde ihtilal olurdu.
Allaha şükür ne arabistana döndük ne malezyaya benzedik.
Avrupa birliğine girmek için çaba sarfeden. kıbrıs ın bağımsızlığı için dünyaya haklılığımız için politik mücadele veren, Sağlık alanında büyük işler başaran, Devlet ekonomisini batırmayan, Bankalarının hortumlanmayan bir hükümet var başımızda.
benimde tenkit ettiğim yanları yokmu. var tabi şimdi biz onları fişliyoruz lafını eden o şahıs.
Ben Sayın Tayyip erdoğanın yerinde olsam 1 dakka tutmam partide. sen kimsin ya milleti fişliyecek.
Bu hükümetin bazı olayları çözme yöntemi bu şekilde, sana ne kadar ters gelirse gelsin saygı duymak mecburiyetindesin. beyenmemek en tabi hakkın ama olaylar bu şekilde vatan elden gidiyor zihniyeti ile sunmak yanlış. 7 senedir yaşantımızdan ne değişti kimin hayat tarzına karıştılar. suç işleyen cezasını çeker onunda kararını yargı verir.
Aile toplumumuzun en küçük bir topluluğu 3-5 kişilik bir yapıda dahi bir sürü anlaşmazlıklar çıkıyor eğer o ailede aile bireyleri birbirini düşüncelerine saygı duymaz ise o ev yaşanmaz hale gelir.
Hepimiz farklı düşüncelerde olabiliriz bundan doğal bir şey olmaz ama bu tür konularda fikirlerimizi insanı rencide ederek değilde daha uygun bir biçimde birbirimize aktarırsak daha güzel olmazmı.
hepinize saygılar.
arkadaşlar ne kadar partizan bir tavır sergilendiği bal gibi ortada öncelikle ülke menfaatleri ve demokrasi millet gelir hükümetin yaptığı tek bir iyi icraat gösterin cart açılımı curt açılımı yok ermeni açılımı yunan açılımı yav kardeşim milletin açılımı ne zaman gelecek halk geçim derdinde ekmek derdinde insanlar işsiz evde tencerede ne pişiyor insanlara bunun hesabını verin bu hükümet geldi geleli erkonekon borazanı öttürüyor bir arpa boyu yol gidemedi adamlar göz altına alınıyor 3 gün sonra dışarıda bana ne bunkardan benim işsizime çare bulsun bu iktidar benim memuruma,işcime,köylüme sahip çıksın adamlar geldi gidiyor varsa yoksa ergenokon millet bıktı artık bunlardan ama iktidara kızmamak lazım avrupa birliği liste halinde yapacaklarını ellerine tutuşturuyor şu açılımı yap apoyu serbest bırak dağdaki, teristleri davul zurna ile karşıla işte özet bu benim başbakanım ne yapsın hükümetim ne yapsın herşey avrupa birliği için özet bu allah sonumuzu hayır eylesin:46:
ne hükümetmiş be herdahim ihtilal yapmak isteyenler var yan bunların kanı bozuk ya bizim milletvekilleri öyle diyor ya ne yapmışlar hocam şu işleri bir ac grip aşı1,2$ biz 3,5$almışız oda fos çıktı yok kuş gripi yok kenesi yapılan birşey görmedik hayvanların katlinden başkaekonomi bundan fazla nasıl batar bilmem adamlar sat sat birşey kalmadı bir fabrika actyiklarını söyleyin yada hayırlı bir bukadar satılana rağmen bankaları şimdi kendileri hortumladığından kimseye sıra gelmiyor gazeteleri almak yada gemiçikler hangi banka krdeileriyle alınıyor biz arabistana döneceğiz demedik iran İRAN bakın gecmişe aynı ayak sesleri iranla onlardayok yargı yok asker yok medya bakın gecmişe ama ne olur bakın sonra değindim fişlemeden sonra kanımızı da tahlil ettireceğiz duymadınız herhakde ki daha sır kalmış neler duyacağız az sabredin adamlar boşuna mı durmak yok yola devamı ilke edinmişler
arkadaşlar ne kadar partizan bir tavır sergilendiği bal gibi ortada öncelikle ülke menfaatleri ve demokrasi millet gelir hükümetin yaptığı tek bir iyi icraat gösterin cart açılımı curt açılımı yok ermeni açılımı yunan açılımı yav kardeşim milletin açılımı ne zaman gelecek halk geçim derdinde ekmek derdinde insanlar işsiz evde tencerede ne pişiyor insanlara bunun hesabını verin bu hükümet geldi geleli erkonekon borazanı öttürüyor bir arpa boyu yol gidemedi adamlar göz altına alınıyor 3 gün sonra dışarıda bana ne bunkardan benim işsizime çare bulsun bu iktidar benim memuruma,işcime,köylüme sahip çıksın adamlar geldi gidiyor varsa yoksa ergenokon millet bıktı artık bunlardan ama iktidara kızmamak lazım avrupa birliği liste halinde yapacaklarını ellerine tutuşturuyor şu açılımı yap apoyu serbest bırak dağdaki, teristleri davul zurna ile karşıla işte özet bu benim başbakanım ne yapsın hükümetim ne yapsın herşey avrupa birliği için özet bu allah sonumuzu hayır eylesin:46: en pahalı benzin bizde en pahalı elektrikte bizde doğal gazda öyle şimdide çok iyi yaptıkları et ne yediğimiz belli değil fiyat 24-30tl kaç kişi yer bilinmez ki kardeşime katılıyorum ama gören gözle bakmak lazım
BU BELGE GÜNDEMİ SARSACAK
Tarih 15 Ocak 2007…
Alkım Basım Yayın Dağıtım Ticaret Ltd. Şirketi’nin hazineye yaptığı başvuru kabul ediliyor. Şirket, yapacağı yeni yatırımlar için hazineden teşvik alıyor.
Ne kadar mı?
Tam 3 trilyon 653 milyar 543 milyon Eski Türk Lirası.
Yani günümüzün parası ile yaklaşık 4 milyon TL.
Ne için alıyor Alkım Yayınları bu teşviki?
İthalat mı yapıyor? İhracat mı yapıyor?
Hayır, hiçbiri için değil.
Yeni yatırım yaptığı için.
Ne yatırımı?
Alkım Basım Yayın Dağıtım Ticaret Ltd. Şirketi’nin yaptığı özel bir tesis için bu yardım alınıyor.
Ne tesisi belirtilmiyor.
Ancak 85530 No’lu teşvik belgesinde tesiste nelerin olacağı belirtiliyor:
“120 KİŞİLİK Okuma Bölümleri,
48 KİŞİLİK Okuma Tiyatrosu,
72 KİŞİLİK Seminer Salonu, Sergi Salonu
3 ADET Çalışma Odası
5 ADET Aktivite Odası”
Bu kadar da değil, bu yeni tesiste tam 100 kişi istihdam edilecek.
100 kişinin çalışacağı bu dev tesis ne olabilir?
Herkesin merak ettiği dev tesis için şirketin verdiği adres “Mühürdar Caddesi no.60 Kadıköy/İstanbul”.
Peki, daha önce Alkım Kitabevi’nin olduğu bu adreste yeni olarak ne kuruluyor?
Teşvikten tam 10 ay sonra, 15 Kasım 2007 tarihinde Taraf Gazetesi kuruluyor.
Bir kısım medya vergi cezaları ile baskı altına alınırken, Taraf’ın kuruluşu öncesinde Alkım Basım Yayın Dağıtım Ticaret Ltd. Şirketi’ne can suyu hazine tarafından veriliyor.
Taraf Gazetesi, aldığı siyasi destek, basıldığı matbaa, yapılan dağıtım, yandaş şirketler tarafından verilen yardımlar dışında ilk desteğini hazineden alıyor.
Kısacası Taraf, AKP’nin kucağına doğuyor.
İşte olay yaratacak o belge:
Sanırım Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırının ABD nin BOP Eşbaşkanlığını Yürüttüğü 31 kez itiraf eden RTE ve Hükümet tarafından yürütüldüğünü bu belge anlatıyordur.
birde siz yorumlayın bakalım kim kimdir diye ama bazen unutuyorum bunuda yandaş medya uydurmuştur
evrensel düşünceye çok güzel örnek çamur at izi kalsın 100defa an gercek zansınlar ama çoluk coçuğun zenginliği ortada durmak yok yola devam akp meeee
veyselbakan
24-02-2010, 19:20
arkadaşlar ne kadar partizan bir tavır sergilendiği bal gibi ortada öncelikle ülke menfaatleri ve demokrasi millet gelir hükümetin yaptığı tek bir iyi icraat gösterin cart açılımı curt açılımı yok ermeni açılımı yunan açılımı yav kardeşim milletin açılımı ne zaman gelecek halk geçim derdinde ekmek derdinde insanlar işsiz evde tencerede ne pişiyor insanlara bunun hesabını verin bu hükümet geldi geleli erkonekon borazanı öttürüyor bir arpa boyu yol gidemedi adamlar göz altına alınıyor 3 gün sonra dışarıda bana ne bunkardan benim işsizime çare bulsun bu iktidar benim memuruma,işcime,köylüme sahip çıksın adamlar geldi gidiyor varsa yoksa ergenokon millet bıktı artık bunlardan ama iktidara kızmamak lazım avrupa birliği liste halinde yapacaklarını ellerine tutuşturuyor şu açılımı yap apoyu serbest bırak dağdaki, teristleri davul zurna ile karşıla işte özet bu benim başbakanım ne yapsın hükümetim ne yapsın herşey avrupa birliği için özet bu allah sonumuzu hayır eylesin:46:
:present::present::present::present::present::present::present::present::present::45:
veyselbakan
24-02-2010, 19:22
ne hükümetmiş be herdahim ihtilal yapmak isteyenler var yan bunların kanı bozuk ya bizim milletvekilleri öyle diyor ya ne yapmışlar hocam şu işleri bir ac grip aşı1,2$ biz 3,5$almışız oda fos çıktı yok kuş gripi yok kenesi yapılan birşey görmedik hayvanların katlinden başkaekonomi bundan fazla nasıl batar bilmem adamlar sat sat birşey kalmadı bir fabrika actyiklarını söyleyin yada hayırlı bir bukadar satılana rağmen bankaları şimdi kendileri hortumladığından kimseye sıra gelmiyor gazeteleri almak yada gemiçikler hangi banka krdeileriyle alınıyor biz arabistana döneceğiz demedik iran İRAN bakın gecmişe aynı ayak sesleri iranla onlardayok yargı yok asker yok medya bakın gecmişe ama ne olur bakın sonra değindim fişlemeden sonra kanımızı da tahlil ettireceğiz duymadınız herhakde ki daha sır kalmış neler duyacağız az sabredin adamlar boşuna mı durmak yok yola devamı ilke edinmişler:45::45::present::present::present::present::present:
veyselbakan
24-02-2010, 20:40
Hepinize saygılar.
conker zannedersem posta koyan kişi ben oluyorum evet eğer çürük yumurtalar varsa ayıklansın seninle hem fikirim ama öyle yazılar yazılıyorki sanki bu memlekette dinin gerektirdiğini yapan inancını yaşayan insanları ordu alıyor kamplara kapatıyor ve işkence ediyor sen böyle bir şeye şahit oldunmu ama konu başladığından beri arkadaşlar örtüden orduyu karalamaya bir başladı adamın yüzüne bakarak bir orgenaralin bakışlarındaki hainliği bilecek kadar olayları aldıııı götürdü yahu yazıktır günahtır çürük yumurtaları ayıklarken sen resmen orduyu aldın kenara fırlattın senden kastım sen değilsin conker bu ülkede çürük yumurtalar var illaki var ama neden bu çürük yumurtalar ordu ile sınırlandırılıyor insanların inancından ve siyasi görüşlerinden dolayı insanlar dışlanamaz diyorsun tabiki dışlamam ve dışlanamaz ama senin o söylediğin insan daha lafa başlamadan hemen orduyu ve örtüyü kullanıp karalama yapıyorsa kusura kalmada senin canın can benimki patlıcan değil sen oradan yazıyı koyacaksın yazının altında bunlardan her şey beklenir diye ibare koyacaksın ondan sonra sana cevap yazıldığı zaman örtüyü ön plana çıkarıp orduyu karalayacaksın senden kastım genel anlamda üzerine alınma conker yazılarıma bakarsan başından beri diyorum analarımızın bacılarımızın örtüsüne kimse laf etmesin yakışı kalmaz ama arkadaşım çürk yumurtalar sadece ordu ordu diyorsunuz ya oralarda değil bu ülkede çürük yumurtamı arıyorsun yolsuzlukların üzerine git siyasilerin üzerine git emin ol orduya dönüp bir tane çürük yumurta aramazsın!
conker kardeşim yazın biraz iktidarvari bir yazı olmuş bu hükümete bende oy verdim ve iktidara gelmesinde bir oyum var ama hükümetin 7 yıllık icraatları beni hayal kırıklığına uğrattı necmetdin erbakan hocanın tırnağı bile olamaz bunlar hani çok maaş alana az az alana çok maaş sloganı vardı ya ne oldu seyyanen verilen maaş artışları gariban emekliyi 5 sınıf vatandaş yaptı utanma belası ssk bağkur emeklisine seyyanen 60-100 tl zam sözü verenler diğer emekli vatandaşları unuttu herkesi fişlemeye başladı bu hükümet emekliler arasında maaş bile tam bir fiyasko ücret adaletini sağlayamadılar ama yargı adaletini çok mükemmel başarıyorlar iktidara tsk ile hesaplaşmaya gelenler halkımızın feryatlarına geçim sıkıntısına kulak tıkamış bu millet çoklarını sandığa gömmüştür yıllarca iktidar abonesi süleyman demireller, turkut özallar, bülent ecevitler, hepsi mazi oldu bir daha geri gelemedi ama bu hükümete oy vermeme sebep olan ve ak partiyi kapatan VURAL SAVAŞ,tır şu an için bir kapatma ve muhtıra verilmesi için dua edenler hüsrana uğrar umarım türk milleti bir daha bu tuzağa düşmez mağdurları oynayanları çok iyi görüyor cenabı allah milletimizle halkımızla olsun zalimlere fırsat vermesin:)
Dijitalci
25-02-2010, 00:10
Sevgili Arkadaşlar Aman ne yaparsanız yapın Kesinlikle Akp yi Eleştirmeyin.!! Mazallah KANIMIZIN tahlilini isteyen olabilir.!!! Eğer bu konuşmayı bir ASKER yapsa idi inanın ÜLKEDE yer yerinden oynardı... Kendini Milletvekili Statüsünde gören ŞAHIS sanamı kaldı
bu MEMLEKET teki insanların KANLARININ TAHLİLİ.!!! Biri der FİŞLEME sırası bizde diğeri der Akp yi eleştirenlerin KAN TAHLİLLERİ gerekir. Şimdiiii buraya yazı yazıp ASKERDEN Darbe hesabı soran ARKADAŞLAR neden bu kendini bilmez VEKİLLERİN Bir insanı bu kadar
tahrik edecek kadar önemli KONUŞMALARINI dile getirmiyorsunuz...Neden onlardanda HESAP sorulması gerektiğini YAZMIYORSUNUZ. Ama sizler Bozuk Plaklar gibisiniz.!!!Adamlar,ANALARIMIZA sövmeye başlasalar hala çıkıp ASKERDEN Hesabınını Sormaya kalkarsınız...
Sıkıysa ELEŞTİRSENİZE bu VEKİLLERİN BU Ülkenin KAN GURUBU Tahlillerini İsteyenleri....
Hadi bakalım yazılarınızı bekliyorum yazında görelim..... Bakalım Bu Laflar ne kadar sizi ÜZÜYOR görelim...!!!!!!!!!!!!!!!!
Aklıma gelmişken bunlar AL ANANIDA GİT demişti zaten...Bir diğeri çıkıp Küfür etse her halde burada BAYRAM edeceklerde vardır. Buna Eminim. Dostlar bir zamanlar bu ÜLKEDE bir VATANDAŞ tutuklandı ismi KUDDUSİ ÖZKIR idi adamcağız tam 8 ay hapiste neden yattığını anlayamadı.Tam 8 aysonra bu Vatandaşımıza sen ERGENEKONUN KASASISIN dediler.Adamcağız üzüntüden KANSER oldu gitti bu şimdiki savcıların yanına dediler bu adamcağız KANSER bu adamı bırakalım en azından TEDAVİ olmayı denesin YOKKKKKK OLMAZZZZZZ dediler ve bu adam göz göre göre ÖLÜME GÖTÜRDÜLER. Amaaaaaaaaa söz konusu ERBAKAN olunca Öğrencisi Sn: Abdullah bey Vefa borcunu HOCASINI AFFEDEREK Ödedi..Bu ülkede yaşayan Ekmeğini yiyen Suyunu içen sonrada Anne Karnında Çoçukları katleden İTLERİ ŞEREFSİZLERİ Davul Zurnalarla AÇILIM adı altında Karşılayan ve AYAKLARINA Mahkemeleri Götüren sonrada bunları aynen serbest bırakan
ADALETMİDİR... Yıllarca pkk savaşan Askerleri Hain ilan etmek ne kadar güzelmiş yahu valla helal olsun ilgili kanun gereği KUVVET KOMUTANLARI nı sorgulaması mümkün olamayan ki bu KOMUTANLARI sadece BAŞSAVCI yada VEKİLLERİ SORGULAYABİLİR durumu bilinmesine rağmen neden bu KOMUTANLARI Emniyet binasında TUTARLAR.. Sebebi basit ASKERE ZULUM olsunda nasıl olursa olsun, Ama
köpekler girer girmez serbest heyttt beee ADALETE gel sonrada çıkıp işte ADALET TECELLİ ediyor diyenlere sadece ACIYORUM.Sizler kendinizi kandırmaya devam edin. Evet Askeri + Yargıyı Eleştirenler sizce ADALETMİ bu..!!! Hadi çıkında Cevap yazın.....
sen ve kendini islamiyetin önderleri zanneden kişiler ancak bu ülkeyi bir 50 sene daha geriye atarsınız biz bu memlekette çok islamiyeti kullanarak her türlü pisliği yapanları her türlü çıkara ve menfaatleri için dini alet edenleri gördük kimin ağzından konuştuğunu çok iyi biliriz islamiyetin her türlü güzelliğini yaşamaktan uzak insanlarsınız dinimiz sevgiyi ve hoş görüyü tavsiye ederken sizler nefret ve niffak tohumlarını ülkeye sokarak şeriatı getirmek isteyen insanlarsınız islamiyeti hakkı ile yaşayan insanları senin dışında tutarak söylüyorum sen ve senin gibi kişiler ordu ve atatürk düşmanlarısınız dün gece senin şu yazdıkların yüzünden uykumu bölerek sana yanıtlar yazdım bak herkes kendine göre müslümandır ilk hatimimi tam 13 yaşında 2 sinide 15 yaşında bitirdim yıllarca çocukluğumdan gençliğime kadar camilerde ezan okuyup müezzinlik yaptım büyüklerimle her türlü dini alışverşleri yaparak birbirimizden feyz aldık ama ben islamiyeti hep içimde yaradanım ile yaşadım sizin gibi başkalarının ağzıyla konuşmadım allah korkusu ile yaşarken vatan millet bayrak ve atatürk sevgisi ile büyüdüm bir günden bir güne orduma atama bayrağıma laf etmedim ettirmedim ahirette kendi yerini ayarlamak istiyorsan önce atatürke ve sana bu gün konuşma fırsatı veren ve senin şu anda karaladığın ordumuzun ŞANLI ORDUMUZUN ŞEHİTLERİ İÇİN BİR FATİHA OKUUUUUUUUU YAZIKLAR OLSUN!:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
butun yazilarinin altina bir imza da ben atiyorum yuregine saglik dostum hemsehirlim once muslumanim sonra turkum diyenler bir numarali ataturk dusmanidirlar ben onlari iyi bilenlerdenim çunki vatanimizin savunmsinda yillarina vermis pasalarimizin halini gorunce içim sizliyor içim
darbe plani yaptiklari için ozaltina aliyorlarmis 12 eylulde yapilmis darbe var neden onlara dokunamiyorlarki
Sevgili Arkadaşlar Aman ne yaparsanız yapın Kesinlikle Akp yi Eleştirmeyin.!! Mazallah KANIMIZIN tahlilini isteyen olabilir.!!! Eğer bu konuşmayı bir ASKER yapsa idi inanın ÜLKEDE yer yerinden oynardı... Kendini Milletvekili Statüsünde gören ŞAHIS sanamı kaldı
bu MEMLEKET teki insanların KANLARININ TAHLİLİ.!!! Biri der FİŞLEME sırası bizde diğeri der Akp yi eleştirenlerin KAN TAHLİLLERİ gerekir. Şimdiiii buraya yazı yazıp ASKERDEN Darbe hesabı soran ARKADAŞLAR neden bu kendini bilmez VEKİLLERİN Bir insanı bu kadar
tahrik edecek kadar önemli KONUŞMALARINI dile getirmiyorsunuz...Neden onlardanda HESAP sorulması gerektiğini YAZMIYORSUNUZ. Ama sizler Bozuk Plaklar gibisiniz.!!!Adamlar,ANALARIMIZA sövmeye başlasalar hala çıkıp ASKERDEN Hesabınını Sormaya kalkarsınız...
Sıkıysa ELEŞTİRSENİZE bu VEKİLLERİN BU Ülkenin KAN GURUBU Tahlillerini İsteyenleri....
Hadi bakalım yazılarınızı bekliyorum yazında görelim..... Bakalım Bu Laflar ne kadar sizi ÜZÜYOR görelim...!!!!!!!!!!!!!!!!
Aklıma gelmişken bunlar AL ANANIDA GİT demişti zaten...Bir diğeri çıkıp Küfür etse her halde burada BAYRAM edeceklerde vardır. Buna Eminim. Dostlar bir zamanlar bu ÜLKEDE bir VATANDAŞ tutuklandı ismi KUDDUSİ ÖZKIR idi adamcağız tam 8 ay hapiste neden yattığını anlayamadı.Tam 8 aysonra bu Vatandaşımıza sen ERGENEKONUN KASASISIN dediler.Adamcağız üzüntüden KANSER oldu gitti bu şimdiki savcıların yanına dediler bu adamcağız KANSER bu adamı bırakalım en azından TEDAVİ olmayı denesin YOKKKKKK OLMAZZZZZZ dediler ve bu adam göz göre göre ÖLÜME GÖTÜRDÜLER. Amaaaaaaaaa söz konusu ERBAKAN olunca Öğrencisi Sn: Abdullah bey Vefa borcunu HOCASINI AFFEDEREK Ödedi.. Evet Askeri + Yargıyı Eleştirenler sizce ADALETMİ bu..!!! Hadi çıkında Cevap yazın.....
evet guzel bir konuyu parmak basmissi niz akp ye muhalefet yapanlarin kani bozukmus bu ne demek hni bunlar demekrosi diyorlardi herkes akpli olunca demekrosimi oluyor yani demekrosi onlar için bir basamaktir zaten bunu zamanla soylemislerdi
vallahi arkadaşlar ülke yalancı müslümanlarla dolu battıkca batıyorlar bakın vekillerin konuşmalarına kendi gibi düşünmeyenleri gavur kanı bozuk katogorisine koymuşlar kendi gibi düşünenleri hem akp,li hem müslüman vay babam vay gerçekten ne günlere kaldık bir bakın bu müslümanlara hemde avrupa birliği modelinde avrupanın her dediğini yapan islam dünyasına arkasını dönmüş avrupa hayranı müslüman işte akp bu islam anlayışını sunuyor
ben FATİH SULTAN MEHMET ,KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN,ALPASLAN ve nice osmanlının öngördüğü ve uyguladığı müslümanlığı tercih ederim galiba bunlar uzaydan yada başka bir gezenden gelip türkiyemizi işgal eden uzaylılar olmasın yada müslüman kılığına girmiş saylon,lular androidler kimbilir:8[1]::8[1]::8[1]:
beydemir
25-02-2010, 02:58
arkadaşlar konuyu amma değişik taraflara çekmişsiniz insan yanlışlıkla başka konuya tıkladım zannedecek memlekette ne siyasetciler varmışta haberimiz yokmuş.
siyasetci değil başbakan ben deniz fenerindekilerini tanımam diyecek ama nikah kıymış olaçak sizce bu ne yada dişli diye bakanı olaçak ama ben kendisine kefilim diyecek ama adamın caldığı ortaya cıkınca hem kefaletini unutacak hem adamın dokunulmazlığı kaldırmayacak nedense yada dink fırat diye bir başbakan yardımcınız olaçak adam sizin imzanızla tırlarıyla esrar taşıyacak siz olay gündemden düşsün diye başbakan yardımcılığından alaçaksınız olay kapanaçak yada eski kurt ciceğiniz olaçak ismail ağa cematı için başsavcınızı tehdit edecek hatta adamın başına corap öğrüp adamı görevden aldıracak yada salya sümük ağlayıp işine geldiği zaman dayılanan bir arıncınız olaçak ama siz hala ne siyasetciler var diyeceksiniz hocam sizde böyle derseniz başkalarını düşünün
Dijitalci
25-02-2010, 10:42
arkadaşlar konuyu amma değişik taraflara çekmişsiniz insan yanlışlıkla başka konuya tıkladım zannedecek memlekette ne siyasetciler varmışta haberimiz yokmuş.
Sn:Beydemir Konunun ne kadar önemli olduğu malum Daha ortada MAHKEME
kararları bile yokken burada ŞEREFLİ ORDUMUZA Devamlı olarak Sataşılıyor.
Nacizane bizlerde bazen bu şekilde Yazmak zorunda kalıyoruz,insanlar her hangi
bazı şeyleri ELEŞTREBİLİRLER bunlar doğaldır.Doğal olmayan OBJEKTİF olarak
yapılmayan Eleştrilerdir. Durmadan TSK sizce menidar değilmi yok şöyle yok böyle esas yargılanmak istenen birisi olmalı ise yani TSK yı devamlı yıpratmak
yerine gitsinler 12 Eylül Darbesini yapan Kenan Evren ' i Yargılasınlar...Ama şunuda unutmasınlar 12 Eylülü Yaratan yani bu duruma getiren TSK değil o zamanın POLİTİKACILARIDIR... Tsk sadece görevini yerine getirmiştir eğer o darbe olmasa idi ülkede Kan Gövdeyi götürecekti.. Yaşınızı gördüm 52 yazıyor
benim ise yaşım 44 demekki o dönemleri siz benden daha iyi bilirsiniz.Sakın yanlış anlamayınız sistemim size değildir.Sitemim TSK yı şamar oğlanına çeviren saçma sapan Eleştrilerdir.Eğer siz bu yazılanları SİYASET yapma olarak düşünüyorsanız ben buna saygı duyarım. Ama bizler hayatta OBJEKTİF olamazsak hiç bir zaman kalkınamayız her olayı enine boyuna tartıp ona göre kararımızı vermeliyiz. Saygılar..:wave:
'Parola' skandalında FLAŞ gelişme - En Doğru ve Güncel Haber (Only the registered members can see the link)
bunu yapan da bir asker bu asker şerefli bi askermidir onurlu haysiyetli bi askermidir tsk da yokmu adam gibi adam vatanını milletini seven elbetteki var tam tersi grupta yer alanlar tutuklanıyo onlarında sayısı bir elin parmakları oranında çürük elmalar temizleniyo
dostum garipsenecek ne var anlamış değilim duyarlı bir vatandaş olmak suçmu biz türk vatandaşıyız herhalde ülkemin sorunları beni ilgilendirir DOST ACI DÜŞMAN TATLI SÖYLERMİŞ esasında hükümetin icraatlarını beğenen birileri var bu konuda yanlız değiller 1:avrupa birliği, amerika,2: talabani barzani 3:ermeni,yahudi,imralı canisi apo, ve onu savunanlar ilginç değilmi niye destekliyorlar acaba yorum sevgili türk vatandaşlarımızın saygılarımla:sunglasses2:
aliihsan48
25-02-2010, 14:56
Arkadaşlar,şu husus da çok önemli.Ergenekon Türklüğün doğum yerinin ismi.Bu isim ve bu yer hepimiz için son derece kutsal,ve son derece önem arzetmektedir.Ne var ki bugün ergenekon sözüm ona bir terör örgütü ismi olarak anılmaktadır.(Bu isim altında tutuklu bulunanların kesinlikle suçlu olduklarını zannetmiyorum).Şimdi yeni gençlerimize ergenekon denilince ne cevap verecek? Tabiki ''bir terör örgütüdür''!.Gelecegimizin teminatı olan gençlerimize Türklüğü,atalarını,soyunu unutturmak kimin işine yarayacak?Tabiki vatan hainlerinin,.Türklüğü bitirmeye çalışan,yoketmeye çalışan soysuzların işine yarayacak.Sonuçta türklüğün doğuş efsanesindeki ERGENEKON,u Türklüğün batışı yapacaklar.Bazı manevi ve kutsal değerlerimiz vardır ki,kesinlikle bu şekilde karalamayı bir yana bırak,üzerinde tartışma dahi kabul etmez.Bu değerlerimizi örgüt adı altında tartışmaya sokanlar,bu kutsal isme leke sürenler kesinlikle Türk olamaz.
veyselbakan
25-02-2010, 15:03
dostum garipsenecek ne var anlamış değilim duyarlı bir vatandaş olmak suçmu biz türk vatandaşıyız herhalde ülkemin sorunları beni ilgilendirir DOST ACI DÜŞMAN TATLI SÖYLERMİŞ esasında hükümetin icraatlarını beğenen birileri var bu konuda yanlız değiller 1:avrupa birliği, amerika,2: talabani barzani 3:ermeni,yahudi,imralı canisi apo, ve onu savunanlar ilginç değilmi niye destekliyorlar acaba yorum sevgili türk vatandaşlarımızın saygılarımla:sunglasses2:
:45::45::present::present::present::present::present:
veyselbakan
25-02-2010, 15:15
Arkadaşlar,şu husus da çok önemli.Ergenekon Türklüğün doğum yerinin ismi.Bu isim ve bu yer hepimiz için son derece kutsal,ve son derece önem arzetmektedir.Ne var ki bugün ergenekon sözüm ona bir terör örgütü ismi olarak anılmaktadır.(Bu isim altında tutuklu bulunanların kesinlikle suçlu olduklarını zannetmiyorum).Şimdi yeni gençlerimize ergenekon denilince ne cevap verecek? Tabiki ''bir terör örgütüdür''!.Gelecegimizin teminatı olan gençlerimize Türklüğü,atalarını,soyunu unutturmak kimin işine yarayacak?Tabiki vatan hainlerinin,.Türklüğü bitirmeye çalışan,yoketmeye çalışan soysuzların işine yarayacak.Sonuçta türklüğün doğuş efsanesindeki ERGENEKON,u Türklüğün batışı yapacaklar.Bazı manevi ve kutsal değerlerimiz vardır ki,kesinlikle bu şekilde karalamayı bir yana bırak,üzerinde tartışma dahi kabul etmez.Bu değerlerimizi örgüt adı altında tartışmaya sokanlar,bu kutsal isme leke sürenler kesinlikle Türk olamaz.
sonuna kadar katılıyorum ali ihsan abi canım memleketimde teröristler vatan hainleri dolandırıcılar itibar görürken meğer bu ordu ne kadar tehlikeliymişte bizim haberimiz yokmuş acaba ordumuzu tehlike olarak gören kesimlerin korkusu tsk nın atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalması ve bazılarının istediği gibi at koşturmalarına izin vermeyecekleri korkusu olabilirmi dışarıda ve içeride o kadar düşman varken en büyük düşmanları olarak ordu mensuplarını görmeleri ne derece doğrudur anlaşılmaz kimi arkadaşlar diyorlar çürük yumurtaların çıkması için bu ifade ve gözaltıların olması gerekiyor çürük yumurtaları peki neden hep orduda arıyorsunuz he dışarıda teröristler halaylarla karşılanırken o halayı çekenler dağda karaladığınız ordunun mehmetçiğini şehit ediyordu neden çıkıp çürük yumurtaları ayıklamadınız aydın kesmi ergenekon gibi ismi büyük ve kutsal olayla bağdaştırıp içeri atmaktaki amaç acaba koyun gibi ne derseler yapacak bir toplum haline getirmek için olabilirmi çünkü aydın kesim düşünen kesimdir eee düşünüyorsam o halde varım
ama olmaz senin düşüncelerin kiminin tekerine çomak sokar alllah başımızdan ordumuzu eksik etmesin yoksa olacaklar işte gün gibi ortada!
aliihsan48
25-02-2010, 15:18
'Parola' skandalında FLAŞ gelişme - En Doğru ve Güncel Haber (Only the registered members can see the link)
bunu yapan da bir asker bu asker şerefli bi askermidir onurlu haysiyetli bi askermidir tsk da yokmu adam gibi adam vatanını milletini seven elbetteki var tam tersi grupta yer alanlar tutuklanıyo onlarında sayısı bir elin parmakları oranında çürük elmalar temizleniyo
şehitlerimize kelle,apo canisine sayın diyenler acaba senin gözünde ne kadar şerefli?:nono::nono:
o mu bu ülkenin yegane derdi sorunu apoya sayın demek mi şehitler için kelle kelimesini kullanmakmı?bumudur yani.. Allah akıl versin
ya anlamak zor bize akıl versin de sizene verecekler bakalım sadece sayınmı nedemek yukarıda yazılanların işine gelenleri mi okuyorsun kardeş bir oku değerlendir sonrada sadece sayın demesi mi yok sa fazlasını görebilirsin bize taktığın sıfatları ben sana yakıştıramıyorum cünkü yaz yaz yoruluyor insan ama dertimiz aydınlatmak
Arkadaşlar, millete yapılanlarla ilgili herkesin yazdıklarını okudum. Evet hepsi doğru. AKP yapmaz böyle şeyler, günaha giriyorsunuz. olsa olsa hepsini ordu tezgahlayıp, Ergeneko'culara yaptırmıştır. Kapatalım artık konuyu bence; Kurgulanmış kafaları, doldurumuş plâkları düzeltmekle zamanınızı öldürmeyin. Cevap dahi yazmak önemsemektir. Meşhur lâftır 'bırakın sarhoşu düştüğü yerde kalsın'. Herkes ve Milletimiz artık herşeyi biliyor. Takke düştü kel göründü. Mumların da yanma süresi bitti 7 yılda. Çırpınma, hırçınlık ve herşeye saldırının sebebi bu.
Bunların tek amaçları 1920 den( Mehmet altan ) gibileri hınç almak istiyorlar ama başaramayacaklar sonlarını halk verecek Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bunlar ?
Gazetelerden sizler de okudunuz muhakkak. TRT'den danışman olarak ayda 50.000,_ TL. maaş alan kimse de bu paranın hakkını vermeli. (Veya hakediyor ki veriyorlar)
beydemir
27-02-2010, 03:44
dostum garipsenecek ne var anlamış değilim duyarlı bir vatandaş olmak suçmu biz türk vatandaşıyız herhalde ülkemin sorunları beni ilgilendirir DOST ACI DÜŞMAN TATLI SÖYLERMİŞ esasında hükümetin icraatlarını beğenen birileri var bu konuda yanlız değiller 1:avrupa birliği, amerika,2: talabani barzani 3:ermeni,yahudi,imralı canisi apo, ve onu savunanlar ilginç değilmi niye destekliyorlar acaba yorum sevgili türk vatandaşlarımızın saygılarımla:sunglasses2: Neden anlamadım brnden alıntı yapan üç arkadaşda aynı tarafın üyeleri oysa ben lafı ortaya konuştum.
herkes duyarlıdır.... ancak bazısının sesi çok çıkar bazısının az, bazısı kırıcı konuşur bazısı mülayim. ülkenin sorunları.... sadece bu konuya yazı yazanları ilgilendirmiyor.... hepimizi ilgilendiriyor... bu gemide hepimiz varız. hükümetin icratlarını beğenip beğenmemek insanları kırarak kendi fikrini kabul ettirmeye uğraşmakla olmaz.seçim zamanı gidersin sandık başına verirsin oyunu al aşağı edersin hükümeti olur biter ben gelişmiş deokrasilerde böyle oluyor biliyorum.... yoksa yanlışmı biliyorum.......gerçek demokrasilerde sesi fazla çıkan haklımı oluyor acaba. insanları kırmak gerçek drmokratlıkmı yoksa.ben demokrasiyi severim demokrasi aşığıyım insanların birbirini kırmasıyla demokrat olunuyorsa söyleyin bende öyle yapayım.GENEDE KIRDIMSA AFFOLA.
Dünyanın en iyi beş ekonomistinden biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi profesörü Kenneth Rogoff geçen hafta BBC’de bir açık oturuma katıldı. İşte Rogoff'un şok sözleri!
Türkiye kriz yokmuş gibi davranıyor ama kriz giderek daha fazla etkili olmaya başladı.
2001 krizinden farklı olarak uçuruma yuvarlanan Türkiye’nin çevresinde tutunabileceğ i bir dal da yok. Çünkü herkes kendi derdinde.
BDDK’nın verdiği rakamlara göre 2 milyon 100 bin kredi kartı veya tüketici kredisi ödenmiyor ve bankalar bunlar için takibe başladılar. Bu rakam çığ gibi büyüyecek.
İşsiz sayısı 2 milyon 900 bin.
Sonbahardan bu yana işini kaybedenlerin sayısı yarım milyonun üzerinde.
Bu verdiğim rakamlar 10 günlük.
Bugün durum daha da vahim olabilir.
IMF ile görüşmeler önce e-posta düzeyine indi ardından da kesildi.
Kamu rakamları geçen aya kadar iyi gidiyordu ama geçen ay verilen açık 5 ay için öngörülen kadar çıkınca orada da olumsuz sinyaller gelmeye başladı.
Durum giderek vahimleşecek.
Piyasalar durunca kamu maliyesi de duracak.
Vergilerin yüzde 70’i dolaylı vergi.
Piyasada hareket yoksa vergi de yok demek.
Devletin gelirleri acımasızca düşecek.
Nisan'dan sonra işler iyice sarpa sarabilir.
Türkiye seçime kilitlenmiş, olan bitenin farkında değil.
Başbakan Erdoğan “Okumayın” diyerek durumu kurtarmaya çalışıyor.
Tamam gazete okumayın da eve gelen icra kağıtlarını da mı okumayacak bu millet.
Bence okumak lazım.
Herkesten çok da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okuması lazım.
Mesela bu yazıyı.
Dünyanın en iyi beş ekonomistinden biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi profesörü Kenetth Rogoff geçen hafta BBC’de bir açık oturuma katıldı.
Rogoff açık oturumda gelişmekte olan ülkeler için son derece olumsuz bir tablo çizdi.
Gelişmekte olan ülkelerin bu krizinden çok olumsuz etkileneceklerini söyledi, borç ödemekte zorlanacakları nı belirtti ve bazı ülkelerin iflas edebileceklerini anlattı. Rogoff’a bu ülkelerin hangileri olduğu soruldu.
Rogoff yanıtladı: “Umarım olmaz ama muhtemelen Türkiye”
Rogoff’a gore özellikle özel sektörün dış borçları büyük bir risk ve Türkiye IMF anlaşmasını erteledikçe bu risk büyüyor.
Aslında bir Türkiye dostu olan Rogoff özetli Türkiye’nin iflasın eşiğinde olduğunu ama bunun farkında olmadığını söylüyor.
Rakamlar da Rogoff’u haklı çıkaracak cinsten.
Habertürk Ekonomi Servisi'nin yaptığı hesaba gore 2008’in 3. çeyreğinde Türkiye’nin dış borç tablosu şöyle:
Kamu borçları: 78,7 milyar dolar
TCMB borçları: 14,3 milyar dolar
Özel sektör borçları: 196.2 milyar dolar
Tablo bu ama Türkiye’nin umurunda değil.
Başbakanımız gazeteleri okumayın, inanmayın diyor.
Belki bu da bir yöntem. Dedemin yöntemi.
Rahmetli dedem hiç doktora gitmezdi.
“Niye” diye sorduğumda yanıtına çok gülerdim..
“Hastasın derlerse moralim bozulur”
Hastalanınca kendini tedavi ederdi. Bitki kaynatır, sağına soluna bal sürerdi. Damarları açmak için viski içerdi.
Son gününde beraberdik.
“Bak” dedi “Sapasağlam gidiyorum. Hiç doktora gitmedin. Hiç hasta olmadan Bir kez bile bir reçete okumadan”
Hiç bilmedik neden öldüğünü.
bu rakkamlar söyleninler gercek mi beydemir hocam gercekse durum vahim vergi alınacak sayı azaldıkca devletin yaşaması zor sattıklarının parası ne oldu sizce iktitarda kalma uruna harcandı ama şu an daha kötüsü var aponun partisiyle dirsek teması hapur olayını yaşadık taraf gazetesi 4 saatta serbest kalaçaklar dedi sizce ne oldu olay başından belliydi ortaklıkları hayırlı olsun ama demokrasi yanlış işleniyaor akp apo ortaklığı türkiyeye fayda getirecekse susuyorum ama ben durmak yok yola devam diyemiyorum
veyselbakan
27-02-2010, 10:16
abi saygılar boşuna kendini yoruyorsun ondan sonra burada ordunu savunduğun zaman türkiyedeki sorunları ve gerçekleri anlattığında sana ya şakşakçı diyorlar yada belirli zumrelerin reklamını yapma diyorlar karşı tarafada hak vermek zorundayız diyorlar siyaset yapmayın diyorlar o yüzden gerçekten bir şeyler için kendini yorma çünkü değmeyeceğini anladım abi saygılar :(
veysel sen yapma bari ne olur pes etmek bize yakışmaz yoksa atalarımıza haksızlık etmiş oluruz ustalarımızda özür dileyerek sözüm meclisden dışarı taraf olamak bize ySene 2010...
- Son bir yılda insan epigenomunun şifresi çözüldü...
- Görme engelliler için göz yerine geçen mikroçip yapıldı...
- Bilim adamı robot, Aberystwyth Üniversitesi' nde çalışmaya başladı...
- NASA, Ay'da su bulunduğunu açıkladı...
- Maryland Üniversitesi' nde, atomun içindeki veriyi bir metre uzaklıktaki
kabın içine ışınlayarak taşıdılar...
- Büyük Hadron çarpışması ile yerkürenin sırrı aralandı...
- Subaru teleskobu, komşumuz yeni bir gezegen buldu...
- Başta Alzheimer ve kemik erimesi olmak üzere
27 hastalığa çare buldu elin
adamı...
Tüm bunlar ise;
Türklerin "imam" yetiştirip,
onlardan bilgisayarcı,
matematikçi,
fizikçi,
kimyacı,
bilim adamı,
vali,
doktor,
mühendis,
yargıç
yapmak istemelerine denk gelir...
İşte siz kaç gündür
"üniversiteye girişte
katsayı kavgası"
ile bunu
izliyorsunuz. ..
Bu ülkenin Cumhurbaşkanı,
Başbakan'ı, Milli Eğitim Bakanı,
yandaş YÖK
Başkanı,
kimi profesörleri,
kimi aydınları...
Hâlâ çocuklara
"imam" eğitimi verip,
onlardan "her şey"
yapmak için kavga
ediyorlar...
Ama ne yapacaksınız.. .
Dünyanın en gözde,
en cennet toprakları üzerinde,
durup dururken
"çağdışı"
kalmaz insan...
Kalmışsa
bir sebebi olmalı...
akışmaz ama konuşmadıkça birilerinin doğru söylediğini doğru kabul etmek ......??????? bekir çoşkun kusur ettiysem af ola
ya anlamak zor bize akıl versin de sizene verecekler bakalım sadece sayınmı nedemek yukarıda yazılanların işine gelenleri mi okuyorsun kardeş bir oku değerlendir sonrada sadece sayın demesi mi yok sa fazlasını görebilirsin bize taktığın sıfatları ben sana yakıştıramıyorum cünkü yaz yaz yoruluyor insan ama dertimiz aydınlatmak
sende benim yazdıklarımı oku bak bakaılm ne diyorum ırakta amerikan conileri askerimizin kafasına çuval geçirdiğinde niye bu günki gibi tepki vermediniz sizin beğendiniz generaller kendi aralarındaki çürükler bağımsız olduğu söylenilen yargı mensublarının helal süt emmişleri tarafından sorgulanıp içeri alınınca ortalığı ayağa kaldırıp toplanıyolar zirve yapıyolar toplu istifa ile tehdit etmeye çalışıyolar aynı zrveyi çuval meselesinde niye yapmadılar soros mudur ne karın ağrısıdır en ii ihraç ürününüz ordunuz askeriniz dediğinde niye ulumuyodular bana martaval okumayın arkadaşlar hükümetlerin her yaptığı her kes tarafından beğenilmeyebilir çünkü siyasettir her kesin siyasi düşüncesi farklıdır ama tsk nın görevi siyaset değil vatanı milleti korumak ve kollmaktır asıl görevleri budur ve görevlerini yaptıkları takdirde her vatandaşın sevgisini kazanırlar yapmadıkları takdir de kiminin sevgisini kiminin sövgüsünü kazanırlar burakın herkes işini yapsın bu arada cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum hsyk yargıtay ve danıştay yetki aşımı bahaneleriyle değişik saçmalıklara imza atmışlardır cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yetki aşımı yapan zavallıları görevinden almalıdır yoksa vicdanlarda yara açacaktır tarih herkese yaptığının da yapmadığının da karşılığını verecektir
Dünyanın en iyi beş ekonomistinden biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi profesörü Kenneth Rogoff geçen hafta BBC’de bir açık oturuma katıldı. İşte Rogoff'un şok sözleri!
Türkiye kriz yokmuş gibi davranıyor ama kriz giderek daha fazla etkili olmaya başladı.
2001 krizinden farklı olarak uçuruma yuvarlanan Türkiye’nin çevresinde tutunabileceğ i bir dal da yok. Çünkü herkes kendi derdinde.
BDDK’nın verdiği rakamlara göre 2 milyon 100 bin kredi kartı veya tüketici kredisi ödenmiyor ve bankalar bunlar için takibe başladılar. Bu rakam çığ gibi büyüyecek.
İşsiz sayısı 2 milyon 900 bin.
Sonbahardan bu yana işini kaybedenlerin sayısı yarım milyonun üzerinde.
Bu verdiğim rakamlar 10 günlük.
Bugün durum daha da vahim olabilir.
IMF ile görüşmeler önce e-posta düzeyine indi ardından da kesildi.
Kamu rakamları geçen aya kadar iyi gidiyordu ama geçen ay verilen açık 5 ay için öngörülen kadar çıkınca orada da olumsuz sinyaller gelmeye başladı.
Durum giderek vahimleşecek.
Piyasalar durunca kamu maliyesi de duracak.
Vergilerin yüzde 70’i dolaylı vergi.
Piyasada hareket yoksa vergi de yok demek.
Devletin gelirleri acımasızca düşecek.
Nisan'dan sonra işler iyice sarpa sarabilir.
Türkiye seçime kilitlenmiş, olan bitenin farkında değil.
Başbakan Erdoğan “Okumayın” diyerek durumu kurtarmaya çalışıyor.
Tamam gazete okumayın da eve gelen icra kağıtlarını da mı okumayacak bu millet.
Bence okumak lazım.
Herkesten çok da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okuması lazım.
Mesela bu yazıyı.
Dünyanın en iyi beş ekonomistinden biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi profesörü Kenetth Rogoff geçen hafta BBC’de bir açık oturuma katıldı.
Rogoff açık oturumda gelişmekte olan ülkeler için son derece olumsuz bir tablo çizdi.
Gelişmekte olan ülkelerin bu krizinden çok olumsuz etkileneceklerini söyledi, borç ödemekte zorlanacakları nı belirtti ve bazı ülkelerin iflas edebileceklerini anlattı. Rogoff’a bu ülkelerin hangileri olduğu soruldu.
Rogoff yanıtladı: “Umarım olmaz ama muhtemelen Türkiye”
Rogoff’a gore özellikle özel sektörün dış borçları büyük bir risk ve Türkiye IMF anlaşmasını erteledikçe bu risk büyüyor.
Aslında bir Türkiye dostu olan Rogoff özetli Türkiye’nin iflasın eşiğinde olduğunu ama bunun farkında olmadığını söylüyor.
Rakamlar da Rogoff’u haklı çıkaracak cinsten.
Habertürk Ekonomi Servisi'nin yaptığı hesaba gore 2008’in 3. çeyreğinde Türkiye’nin dış borç tablosu şöyle:
Kamu borçları: 78,7 milyar dolar
TCMB borçları: 14,3 milyar dolar
Özel sektör borçları: 196.2 milyar dolar
Tablo bu ama Türkiye’nin umurunda değil.
Başbakanımız gazeteleri okumayın, inanmayın diyor.
Belki bu da bir yöntem. Dedemin yöntemi.
Rahmetli dedem hiç doktora gitmezdi.
“Niye” diye sorduğumda yanıtına çok gülerdim..
“Hastasın derlerse moralim bozulur”
Hastalanınca kendini tedavi ederdi. Bitki kaynatır, sağına soluna bal sürerdi. Damarları açmak için viski içerdi.
Son gününde beraberdik.
“Bak” dedi “Sapasağlam gidiyorum. Hiç doktora gitmedin. Hiç hasta olmadan Bir kez bile bir reçete okumadan”
Hiç bilmedik neden öldüğünü.
bu rakkamlar söyleninler gercek mi beydemir hocam gercekse durum vahim vergi alınacak sayı azaldıkca devletin yaşaması zor sattıklarının parası ne oldu sizce iktitarda kalma uruna harcandı ama şu an daha kötüsü var aponun partisiyle dirsek teması hapur olayını yaşadık taraf gazetesi 4 saatta serbest kalaçaklar dedi sizce ne oldu olay başından belliydi ortaklıkları hayırlı olsun ama demokrasi yanlış işleniyaor akp apo ortaklığı türkiyeye fayda getirecekse susuyorum ama ben durmak yok yola devam diyemiyorum
Türkiyeyi imf nin kucağına itmeye çalışıyolar sen de bunları kaleme alıyosun öbür yanda da imf in başkanı türkiyenin durumu gayet ii diyo krizden en az türkiye etkilenecek diyo
bu borclarla sen öyle diyorsan öyledir doruyu bir siz bilirsiniz ondan memleket bukadar iyi durumda imf başkanı bunu nezaman nerede söyledi bilmiyorum ama afrikada bir kız akbaba karşısında ne haldeydi hatırlarmısın bilmem o fatorafı ceken daha sonra kızı niye kurtarmadım diye kendini vurmuştu yarın aynı şey bizim başımıza geldiğinde imf nin kendini vuracağına inanıyorsan mesele yok tamer41 ama öyle değilse feto gelip kurtarır diyorsan mesele yok bende aynışeyi söylüyomda anlaşamıyoruz afganistanda son 7 coçuğu öldürdü nato başbakan neredeydi cumhur neredeydi niye çıt yok ama sen akıllı adamsın bak bakalım ergenekon diye tutuklananların kaçı ozaman amerikaya karşı gelen cuval olayından bahsediyorum birde tek alternatifimiz amerika değil diyen komutanların hepsi neden ergenekoncu bir düşün cevap ver bakalım neden ergenekon ama sana birşey hatırlatmaz ergenekon atatürk
bakıyorumda takım tutar gibi yorum yapıyorsunuz dun eski icişleri bakanı akşenerin bir sözü var darbelerde hep abd parmagı var ve abd şimdi darbe istemiyor daha fazla söze gerek varmı hükemet abd cide darbeciler abd ci degilmi evet hükemet abd yanlısı eger olmasaydı suana kadar o adı geçen darbeler olurdu abd hükümete aba altından sopa gosteriyor eger çıkarlarım dışına cıkarsan al sana darbe durum ortada
bu borclarla sen öyle diyorsan öyledir doruyu bir siz bilirsiniz ondan memleket bukadar iyi durumda imf başkanı bunu nezaman nerede söyledi bilmiyorum ama afrikada bir kız akbaba karşısında ne haldeydi hatırlarmısın bilmem o fatorafı ceken daha sonra kızı niye kurtarmadım diye kendini vurmuştu yarın aynı şey bizim başımıza geldiğinde imf nin kendini vuracağına inanıyorsan mesele yok tamer41 ama öyle değilse feto gelip kurtarır diyorsan mesele yok bende aynışeyi söylüyomda anlaşamıyoruz afganistanda son 7 coçuğu öldürdü nato başbakan neredeydi cumhur neredeydi niye çıt yok ama sen akıllı adamsın bak bakalım ergenekon diye tutuklananların kaçı ozaman amerikaya karşı gelen cuval olayından bahsediyorum birde tek alternatifimiz amerika değil diyen komutanların hepsi neden ergenekoncu bir düşün cevap ver bakalım neden ergenekon ama sana birşey hatırlatmaz ergenekon atatürk
bu borçları bu hükümet mi yaptı bu hükümet göreve geldiğindeki toplam borçla şu andaki toplam borcu karşılaştırırmısın kamu ve özel borçların tamamı için bi araştır bu hükümet göreve geldiğinde nasıl bi durum söz konusuydu daha önceki hükümetler döneminde kesilmiş keyleri bile ödediler imf den dünya bankasından ordan burdan alınan borçların çoğu bitti azı kaldı lütfen biraz tutarlı olalım kimisi çıkıyo 28 şubatın rövanşını alıyolar 28 şubatta akp mi vardı ha diyeceksiniz ki akp yoktu ama vekillerin bikısmı vardı valla burda bi özeleştri yapmak istiyorum bunlarda nerde o cesaret cumhurbaşkanı başkomutan olmasına rağmen bakın bakalım tsk nın sitesinde adından sözedilyomu cumhurbaşkanı bütün kurumların üstündedir hükümeti de tsk yıda yargıyıda hizaya getirme yetkisi vardır ama malesef böle bi girişim içine hiçbir zaman girmedi girmiyo aslında istiyoruz benim gibi düşünen o kadar insan aydın gazeteci siyasetçi varki ama yok nerdeee bunlar herşey güzellikle olsun istiyolar bazı şeyleri zoraki yaptıracaksın nasıl ki birileri zoraki bişeyler yapıyo yapmak istiyo sen de yapacaksın en azından yanlışlığı açık ve net olan konularda gereken neyse yapacaksın hsyk üyelerini görevden alacaksın hani yargı bağımsız dı yüksek rütbelilere daha doğrusu üst kademedekiler dokunamazsın yoksa cıs yakarım alırım anahtarını mike falan filan deveye demişlerki neden boynun eğri? onun ne dediğini biliyosunuz nerden bahsedelim ki neyi yazalım ki ne kalmasın
Dijitalci
01-03-2010, 02:34
bu borçları bu hükümet mi yaptı bu hükümet göreve geldiğindeki toplam borçla şu andaki toplam borcu karşılaştırırmısın kamu ve özel borçların tamamı için bi araştır bu hükümet göreve geldiğinde nasıl bi durum söz konusuydu daha önceki hükümetler döneminde kesilmiş keyleri bile ödediler imf den dünya bankasından ordan burdan alınan borçların çoğu bitti azı kaldı lütfen biraz tutarlı olalım kimisi çıkıyo 28 şubatın rövanşını alıyolar 28 şubatta akp mi vardı ha diyeceksiniz ki akp yoktu ama vekillerin bikısmı vardı valla burda bi özeleştri yapmak istiyorum bunlarda nerde o cesaret cumhurbaşkanı başkomutan olmasına rağmen bakın bakalım tsk nın sitesinde adından sözedilyomu cumhurbaşkanı bütün kurumların üstündedir hükümeti de tsk yıda yargıyıda hizaya getirme yetkisi vardır ama malesef böle bi girişim içine hiçbir zaman girmedi girmiyo aslında istiyoruz benim gibi düşünen o kadar insan aydın gazeteci siyasetçi varki ama yok nerdeee bunlar herşey güzellikle olsun istiyolar bazı şeyleri zoraki yaptıracaksın nasıl ki birileri zoraki bişeyler yapıyo yapmak istiyo sen de yapacaksın en azından yanlışlığı açık ve net olan konularda gereken neyse yapacaksın hsyk üyelerini görevden alacaksın hani yargı bağımsız dı yüksek rütbelilere daha doğrusu üst kademedekiler dokunamazsın yoksa cıs yakarım alırım anahtarını mike falan filan deveye demişlerki neden boynun eğri? onun ne dediğini biliyosunuz nerden bahsedelim ki neyi yazalım ki ne kalmasın
Siz UZAYDAMI yaşıyorsunuz ..!! Aç Gözünüde etrafına bak.. Cumhurbaşkanı HSYK yı görevden alsın bunu alsın..Başbakan 'da zaten bunun benzerini demiyormu.! OKUMAYIN..Kendinize geliniz burası MUZ CUMHURİYETİ değil. Burası ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARININ CUMHURİYETİ..... Siz benim TSK ma Laf edemezsiniz Sizin BAŞBAKAN apo itine (SAYIN) derken, KÖPEKLER davulla zurna ile karşılanırken benim ŞEHİTLERİM in KEMİKLERİ SIZLIYOR. Siz ve sizin gibi düşünenler yataklarında fosur fosur rahatça uyusun diye 24 saat NÖBET tutarken Bazende canlarını verirken siz benim TSK ma laf edemezsiniz... Siz önce gidin Başbakan'ınıza sorun bakalım BEBEK KATİLİ apo köpeği sahiden SAYIN denilmesini hak ediyormu.? Siz gidin Cumhurbaşkanı'na sorun bakalım 11 Trilyon davasında MAHKUM olan Erbakan Hocasını neden affetmiş. Malum bu davada kendiside MAHKUM oldu..Şimdi hangi yüzle TSK dan hesap sormaya kalkıyorlar.. Sıkıysa kaldırsın bakalım sizin Başbakan Dokunulmazlıkları hani verdiği söz vardı DOKUNULMAZLIKLAR kalkacak diye neden kalkmadı git sorsana hadi göreyim.!! Sıkar değilmi ...3 Maymunu oynamayı bırakın Delikanlı gibi yazın benim TSK ma laf etmeyin. TSK yı seviyorum ATATÜRK Türkiyesini Seviyorum..... Ordumuz Daima En Güvenilir Kurum Olmaya Devam Edecektir...( Ne Yapılırsa Yapılsın ) İyiki varsın TSK
---------------!!!. Bizleri Yönetenler Önce Onlar TEMİZLENSİN Sonrasında Çıkıp Kimden Hesap Sorarlarsa Sorsunlar.!!!--------------------
-------------------------------------------- NE MUTLU TÜRK 'ÜM DİYEBİLENE -----------------------------------------------------------