Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kara çarşafları yırttılar

swerrt
03-03-2010, 16:58
CHP'li kadınlar kara çarşafları yırtarak, cumhuriyete sahip çıktıklarını söylediler

Mersin'de CHP'li kadınlar halifeliğin kaldırılışının 86. yılında kara çarşafları yırtarak, cumhuriyete sahip çıktıklarını söylediler.

Only the registered members can see the link

ensonhaber.com

zfr_pal
03-03-2010, 18:39
ya baykal değilmiydi carsafa rozet takan secimlerden önce..bıraksınlar show yapamayı sözde değil özde laik olsunlar milleti enayi yerine koymasınlar yemiyoz artık bunlarıı.

Admin
03-03-2010, 18:44
Yukarıdaki habere bakın böyle entresanlıkları kim planlıyorsa iyi plan yapıyor birileri gidipte kendi başına böyle birşeyi yapmaz ne entresan millet olduk ya

toycan
03-03-2010, 18:44
özde değil sözde şeriatcılar duydunuz gömlek çıkınca bu işler bir kere yedirilir bu millete oy kaybını yada son dak bırakılan acılımların sebebi bu mu yoksa pkk ile ortaklığınız var korkmayın millet yerse yine iktidar olabilirsiniz durmak yok yola devam siyasetci değil devlet adamı olduğunuz da görüşmek dileğiyle

alper3
03-03-2010, 18:46
çarşaf yırtarak cumhuıriyete sahip mi çıkılıyomuş. he unutmuşum burası türkiye burada hersey mümkün.....:puah:

wtwt99
03-03-2010, 19:00
tek kelime rezalet

orhan
03-03-2010, 19:04
güneş balcıkla sıvanmaz chp şittetle kınıyorum yazık cok yazık bu gidişe baraja bile aşamıyacaklar

ESES-58
03-03-2010, 19:49
arkadaşlar, bu protesto ne kadar aymazlık ve cahillikse,CHP bunu yaptı diye KARA çarşafa sahip çıkmak İSLAM la bağdaştırmakta bir o kadar cahilliktir,bilgisizliktir.önce kara çarşafın mahiyeti, tarihçesi nedir? CHP liler aklınca yırtıyor,kendilerini modern gösteriyor,sahip çıkanlarda ne için kara çarşafa sahip çıkıyor.lütfen bilinçli olalım,kamplaşma oluşturan şeyleri sanki çok özel bir simgeymiş gibi sahiplenmeyelim.onlar zaten kara bir çarşaf yırtıyor.

hilalyıldız
03-03-2010, 19:51
Only the registered members can see the link and Settings\pc\Desktop\kara çarşafa seçim öncesi rozet takan baykal ve iki yüzlü chp.jpg

Simba
03-03-2010, 20:00
Zaten herkes birşeylere sahip çıkıyor yakında sahip çıkacak birşeyimizde kalmayacak işsizlik başını almış gitmiş,enflasyon diş macunun fiyat artışına göre ucuz seviyede korndugu sürece bunların olması gayet normal geliyor bana her gun bir olay hatta bilnlerce olay olmaya başladı

hilalyıldız
03-03-2010, 20:02
CHP'nin Mersin teşkilatı bugün çok tartışılacak bir olaya imza attı. Kadın Kolları İl Başkanı Havva Ongunsel'in öncülüğünde toplanan partili kadınlar Hilafet’in kaldırılışının 86. yıl dönümünü kutladıkları etkinlikte yanlarında getirdikleri çarşafları yırtıp, ayaklar altına alarak çiğnedi.

"Cumhuriyet'e sahip çıkma" adı altında yapılan eylemde, çarşafların parçalanma görüntüleri akıllara CHP’nin yerel seçimler öncesi yaptığı, hem parti içerisinde hem de kamuoyunda büyük ses getiren "çarşaf açlımı"nı getirdi.

"LAİKLİĞE AYKIRI" TEPKİSİ

Deniz Baykal, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin propaganda sürecinde 2008'in Aralık ayında İstanbul Eyüp'te partisine katılanlar arasında yer alan çarşaflı kadınlara rozet takmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in öncüğünde gerçekleşen çarşaf açılımı, parti içinden özellikle Güldal Mumcu ve Canan Arıtman gibi katı laik çizgideki vekillerin tepkisini çekmiş, vekiller süreci laikliğe aykırı bulmuştu.

"EVLERİNDE ATATÜRK RESMİ VAR"

Deniz Baykal ise seçim öncesi laiklik isyanına varan açılımı savunmuş ve bir grup toplantısında, CHP'nin kapısının herkese açık olduğunu, kimseye sırtlarını dönmediklerini belirtip, rozet takarak partisine üye yaptığı çarşaflı kadınların hepsinin evinde Atatürk resmi olduğunu da sözleri eklemişti.

ÖNÜMÜZDEKİ CHP İKTİDARINDA...

Daha sonra CHP'ye üye olan çarşaflılar Eyüp'ten belediye başkan aday adayı olan yakınlarının aday gösterilmemesi üzerine Baykal'ın taktığı rozetleri atarak CHP'yi kendilerine karşı samimi olmamakla suçlamıştı.

Bir yıl önce çarşaflılara rozet takıp kendi içinde ideolojik bir devrim yapan CHP için Deniz Baykal, şu günlerde sık sık "önümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında..." diye başlayan cümleler kurup bir takım vaatlerde bulunurken, il başkanı öncülüğündeki partili kadınların bugün çarşafı ayaklar altına alması, "Hangisi CHP; çarşaflıya rozet takan mı, yoksa çarşaf yırtan mı?" sorusunu akıllara getirdi...

Deniz Baykal, Eyüp'te bir kapalı spor salonunda düzenlenen partiye toplu katılım töreninde çarşaflı ve türbanlılara rozet takarken, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, toplu fotoğrafa çekiminde, "Hep beraber alkışlarmıyız. İşte Türkiye'nin özlediği tablo bu" diye anons yapmıştı...

wtwt99
03-03-2010, 20:56
edit
iyide burada konu akp degilki ortada bir rezalet var buna bir şey de ayrıca akp bir siyasi parti islam ile ilgisi yok

umuter
03-03-2010, 21:13
insan hakları evrensel beyannamesine imza atarak kişisel hak ve özgürlüklerden bahsedip...her bireyin eğitim hakkından bahsedip bunu kabul edip sonra da uygulamamak...yasaklar koymak kişilerin inanç özgürlüğüne saldrımak nasıl bir çağdaşlık nasıl bir sosyallik anlayışıdır???bu mu chp nin sosyal parti olma açılımı??yazık gerçekten çok yazık...basit oyunlara alet oluyorlar ama farkında bile değiller..

MUTAF
03-03-2010, 21:47
mevcutta bulunan butun siyasetçilere hakkımı helal etmiyorum.
benim vekilliğimi yapandan, mhpden chpden başbakana ve cumhurbaşkanına kadar.
hiçbirine vatandaşlık hakkımı helal etmiyorum..
başöortü dediler, balyoz dediler darbe dediler ergenekon dediler, bu ülkeyi mahfettiler.
çarşaf işi resmen şowa dönmüş.... cumhuriyetcilik öyle olmaz.

rize
03-03-2010, 22:35
cenabu ALLAHIN kanun ve kurallarına karşı geliniyor yazık ve ayıp

osmann
04-03-2010, 10:09
arkadaşlar, bu protesto ne kadar aymazlık ve cahillikse,CHP bunu yaptı diye KARA çarşafa sahip çıkmak İSLAM la bağdaştırmakta bir o kadar cahilliktir,bilgisizliktir.önce kara çarşafın mahiyeti, tarihçesi nedir? CHP liler aklınca yırtıyor,kendilerini modern gösteriyor,sahip çıkanlarda ne için kara çarşafa sahip çıkıyor.lütfen bilinçli olalım,kamplaşma oluşturan şeyleri sanki çok özel bir simgeymiş gibi sahiplenmeyelim.onlar zaten kara bir çarşaf yırtıyor.

insan giydiği şeyi savunur...onun için anlamı vardır çünkü...bizim için bişey ifade etmese bile...bu çarşaf olabilir, türban - başörtüsü olabilir... beyaz gömlekte olabilir siyahda....farketmez... illede onu savunuyordiye simgeleşmesi sözkonusu değil...savunduğu şey dini inanç tan dolayı ise islamla bağdaşmaması mümkünmü? kara çarşaf islamda farz değil...ancak bazı takva sahibi hanımlar ehli tarikat erbabı nın tavsiyesi üzerine kara çarşafı tercih ediyorlar...illede islamda farz diye değil...sırf takva...
selametle...:wave:

hilalyıldız
04-03-2010, 10:58
UMUTER kardeşim tüm kalbimle sana katılıyorum.Selamlar

hilalyıldız
04-03-2010, 11:04

toycan
04-03-2010, 11:10
iyide burada konu akp degilki ortada bir rezalet var buna bir şey de ayrıca akp bir siyasi parti islam ile ilgisi yok
bu olayda chp herhangi bir yönetici ve ya millet vekili var mı yok ama olay chp ye malediliyor demokrasiden bahsediliyor ama tahammül yok tarafmıyız değiliz ama siz yazıyı kaldırarak taraf oldunuz yazıya kızan olaçak doğru bulan olaçak madem demokrasiyi konuşuyoruz çarşafı yırtan yırtsın giyen giysin akp ye gelince siyasi parti doğru ama birgün demokrasi savunucusu birgün laik birgün ılıman islamcı nedemekse birde akp bu OSMAN KARATAS - 13/ARA/2007 10:36

SAYIN ALTAYLI YAZINIZI OKUDUM.PEK MEMNUN OLAMADIM.NASIL Kİ BİZLER SİZİN GİBİLERE YILLARDIR KATLANDIYSAK BUNDAN SONRADA SIZLER BIZLERE KATLANMAK DURUMUNDASINIZ. ÇÜNKÜ DÜMEN BIZE GEÇTİ.
HAZMEDECEKSINIZ,SINDIRECEKSİNİZ,BAŞKA ÇARENİZ YOK. BÜKEMEDİĞİNİZ BİLEĞİ ÖPMEK DURUMUNDA KALACAKSINIZ.
HÜKÜMETTE BİZİZ......
CUMHURBAŞKANIDA BİZİZ....
YOK OLAN YÖKDE BİZİZ....
YARGIÇTA BİZİZ...
HAKİMDE BİZİZ...
MEDYADA BİZİZ...
ÇOK YAKINDA GENELKURMAYDA BİZİZ.....SİZLER FAZLA DÜŞÜNMEYİN BIRAKIN KENDİNİZİ BİZE...........

samiabi
04-03-2010, 11:47
bizim burada bir yöre var herkes kara çarşaf giyer oranın adetidir birileriniz atatürkün annesi zübeyde hanımın çarşaflı resmini koysun ben koyamıyorum onuda bu zihniyetsiz zihniyet yırtsın cumhuriyet elden gidiyormuş kokanalara bakın be sizene ister açık gezerim ister kapalı boyalı kokanalar

veyselbakan
04-03-2010, 12:02
mevcutta bulunan butun siyasetçilere hakkımı helal etmiyorum.
benim vekilliğimi yapandan, mhpden chpden başbakana ve cumhurbaşkanına kadar.
hiçbirine vatandaşlık hakkımı helal etmiyorum..
başöortü dediler, balyoz dediler darbe dediler ergenekon dediler, bu ülkeyi mahfettiler.
çarşaf işi resmen şowa dönmüş.... cumhuriyetcilik öyle olmaz.

:present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::45:

aliharbiye
04-03-2010, 12:07
yalan dolan haberler asparagas bir kere o kara çarçaflılar değillerki normal üstü açık hanımlar mahsustan kara çarçaf tutup yırtalım demişlerdir bu kadarınada pes doğrusu kara çarçaflılar chp'ye sahip çıkacak asıl chp'liler hani nerde selametle

izmirlimert
04-03-2010, 12:17
bu olayda chp herhangi bir yönetici ve ya millet vekili var mı yok ama olay chp ye malediliyor demokrasiden bahsediliyor ama tahammül yok tarafmıyız değiliz ama siz yazıyı kaldırarak taraf oldunuz yazıya kızan olaçak doğru bulan olaçak madem demokrasiyi konuşuyoruz çarşafı yırtan yırtsın giyen giysin akp ye gelince siyasi parti doğru ama birgün demokrasi savunucusu birgün laik birgün ılıman islamcı nedemekse birde akp bu OSMAN KARATAS - 13/ARA/2007 10:36

SAYIN ALTAYLI YAZINIZI OKUDUM.PEK MEMNUN OLAMADIM.NASIL Kİ BİZLER SİZİN GİBİLERE YILLARDIR KATLANDIYSAK BUNDAN SONRADA SIZLER BIZLERE KATLANMAK DURUMUNDASINIZ. ÇÜNKÜ DÜMEN BIZE GEÇTİ.
HAZMEDECEKSINIZ,SINDIRECEKSİNİZ,BAŞKA ÇARENİZ YOK. BÜKEMEDİĞİNİZ BİLEĞİ ÖPMEK DURUMUNDA KALACAKSINIZ.
HÜKÜMETTE BİZİZ......
YOK OLAN YÖKDE BİZİZ....
YARGIÇTA BİZİZ...
HAKİMDE BİZİZ...
MEDYADA BİZİZ...
ÇOK YAKINDA GENELKURMAYDA BİZİZ.....SİZLER FAZLA DÜŞÜNMEYİN BIRAKIN KENDİNİZİ BİZE...........

Mersin'de CHP'li kadınlar halifeliğin kaldırılışının 86. yılında kara çarşafları yırtarak, cumhuriyete sahip çıktıklarını söylediler.

umarım daha iyi görmüşsünüzdür

toycan
04-03-2010, 13:26
gördüm de bak sen koca harflerle yazmışsın mersin diye bunu niye chp ye mal ediyorsun onu anlamıyorum şimdi bir akp li veya grup yaptımı sahiplenmiyorsun adamın kan tahlilini onaylıyorsun o zaman veya fişlenme sencede gayet normal ve gerekli sonrada demokrasi

osmann
04-03-2010, 13:58
gördüm de bak sen koca harflerle yazmışsın mersin diye bunu niye chp ye mal ediyorsun onu anlamıyorum şimdi bir akp li veya grup yaptımı sahiplenmiyorsun adamın kan tahlilini onaylıyorsun o zaman veya fişlenme sencede gayet normal ve gerekli sonrada demokrasi

anladık toycan abi chp lisin? :)
selametle...

toycan
04-03-2010, 15:02
ya osman kadeş sende bunu diyorsan insan tanıma özelliğini gözden gecir ama yok hangi partiliyim diye öğrenmekse niyetin chp ye bir oyum yok bugüne kadar sevmemde ama dinimi istismar edenlere kıcığım diyelim

tamer41
04-03-2010, 15:11
4. resimdeki gerizekalı yaratık ne yaptığını sanıyo

tamer41
04-03-2010, 15:17

HÜKÜMETTE BİZİZ......
YOK OLAN YÖKDE BİZİZ....
YARGIÇTA BİZİZ...
HAKİMDE BİZİZ...
MEDYADA BİZİZ...

dikkat et kardeşim chp teşkilatı yapıyo bu organizasyonu cumhuriyet mitinglerinide biz kaç kişiyiz ide onlar yapmöıştı hatırlıyosan bence onlar çok az kişi barajında altındalar esfeli safilinler alıntı yaptığın yazıda müellifin haklılık payı varmı yokmu? devran değişti bu ülkede güzel işler de yapıldı yapılacak yapılıyoda

toycan
04-03-2010, 15:59
4. resimdeki gerizekalı yaratık ne yaptığını sanıyo

bizim gibi düşünmeyen geri zekalı ha aklımda kalsın belki birgün lazım olur güzel şeylerden örnek versene aydınlanalım arkadaşımzahmet olmazsa

kucer06
04-03-2010, 16:41
Arkadaşlar yorumlarınıza dikkat edin hakaret içeren kelimeler kullanmayın konuyu kapattırmayın.

ESES-58
04-03-2010, 18:20
insan giydiği şeyi savunur...onun için anlamı vardır çünkü...bizim için bişey ifade etmese bile...bu çarşaf olabilir, türban - başörtüsü olabilir... beyaz gömlekte olabilir siyahda....farketmez... illede onu savunuyordiye simgeleşmesi sözkonusu değil...savunduğu şey dini inanç tan dolayı ise islamla bağdaşmaması mümkünmü? kara çarşaf islamda farz değil...ancak bazı takva sahibi hanımlar ehli tarikat erbabı nın tavsiyesi üzerine kara çarşafı tercih ediyorlar...illede islamda farz diye değil...sırf takva...
selametle...:wave:

osman kardeşim benim öncelikle belirtmek istediğim kamplaşma bahaneleri oluşmaması,,ve CHP liler burda sığ olarak kalmışlardır.zaten bu sığlıkları yüzünden genele ulaşamıyorlar.ben o hareket üzerine yorum bile yapmıyorum çünkü yaparsam kendimce sığlaşırım.yorumum diğer yönde herkes giydiğini savunamaz ,simgeleştiremez.ama istediği gibi giyinsin.kara çarşafın hiç bir mahiyeti yoktur,olmadığı gibi asla islami manada taşımaz,türban zaten fransızca kökenli olup sarık demektir.burda bakış açımız dinimiz olmalı renkler değil,ki kara çarşafın islam öncesi sonrası kimlere ait olduğu kimlerin ulusal yorumuyla simgeleştiği,en yakın yavuz sultan selim'in doğu anadolu gerçeği vs.vs.vs üstü kapalı geçiyorum.çünkü çok uzayacak bir konuma girmesin ama anlatmak istediğim az çok anlaşılmıştır tahminim,saygılar.

hilalyıldız
04-03-2010, 18:27

Bir skandal da CHP'li başkandan!
CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Kadın Kolları tarafından hilafetin kaldırılması ile ilgili yapılan basın açıklamasının ardından yırtılan siyah bezlerin kadınların kılık kıyafeti ya da taktıkları çarşafla ve türban ile herhangi bir ilgisinin olmadığını açıkladı.
:46:

hilalyıldız
04-03-2010, 18:28
Yapılan eylemde, günümüzde ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgeleme anlamında siyah bezler kullanılarak yırtıldığını belirten Şanlı, "Bu eylemde yırtılan siyah bezlerin kadınların kılık kıyafeti ya da taktıkları çarşaf veya türban ile herhangi bir ilgisi olmadığını, sadece ülkemizin üzerine çöken karabulutları simgeleme anlamında kullanıldı." dedi.

CHP'li kadın kolları üyeleri Atatürk Caddesinde hilafetin kaldırılması ile ilgili yapılan basın açıklamasının ardından siyah çarşafları yırtıp ayakları altında ezerek eylem yapmıştı.

tamer41
04-03-2010, 18:45
bizim gibi düşünmeyen geri zekalı ha aklımda kalsın belki birgün lazım olur güzel şeylerden örnek versene aydınlanalım arkadaşımzahmet olmazsa

bak kardeşim dikkat edersen sadece 4. resimde bi geri zekalılık örneği var diğer resimlerdekilere bişey dedim mi kendi kendilerine eğleniyolar olabilir ben normal karşılıyorum ama 4. resimdeki kadın müsveddesinin yaptığı resmen gerizekalılıktır güya giyiyo ağzımdan bizim gibi düşünmeyenler öle veya böle şeklinde bişey çıktımı ben ne söyliceksem açık açık söylerim ima etmem açık ve net 4. resimdeki yaratık geri zekalı bi yaratıktır ben onu kadın olarak görmüyorum kullanılmaya müsait yaratık ama ne olduğunu anlayamadım Allahın yarattığı herhangi bişey

becericin
04-03-2010, 18:52
allah allah
yahu bu memlekete ne zaman sahip çıkılacak
ne zaman huzur gelecek anlamadım gitti

farukk33
04-03-2010, 19:20
tek kelime rezalet

hallederiz
05-03-2010, 08:12
hani chp seçim öncesi karaçarşaflılara rozet takmışlardı şimdi ne değiştide çarşafları yırtıyorlar

HCakir
06-03-2010, 01:46

Ve işte sıvama bölümü :)

Yırtılan çarşaf değilmiş!

05 Mart 2010 Cuma 18:04
CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı,yırtılan siyah bezlerin, kadınların giydiği çarşafı değil, ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgelediğini savundu.

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, dün Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen basın açıklamasında yırtılan siyah bezlerin, kadınların giydiği çarşafı değil, ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgelediğini savundu.

Şanlı, eylemi gerçekleştiren Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ile yönetim kurulunun disipline sevk edildiğine de belirtti.

Şanlı, yaptığı açıklamada, dün ve bugün 'Mersin'de çarşaf eylemi' başlığı ile yayınlanan haberlerin, bazı basın ve yayın organlarınca kamuoyuna çarpıtılarak sunulduğunu ileri sürdü. Yırtılan siyah bezlerin, kadınların giydiği çarşaf olmadığını, ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgelediğini ifade eden Şanlı, "Yaşanan olaylar ve gerçekler şöyledir: İl Kadın Kolları başkanımızın 3 Mart 1924 tarihinde 'hilafetin kaldırılmasının yıl dönümü' nedeniyle yaptığı basın açıklamasının son bölümüne gelindiğinde, basın açıklamasına katılan bazı kadınlar yanlarında bulunan siyah bezleri yırtmışlardır. Burada yırtılan siyah bezler, kesinlikle kadınlarımızın giydiği çarşafı temsil etmemektedir. Yırtılan siyah bezler bugün Türkiye üzerine çöken kara bulutları temsil etmek üzere kullanılmıştır" dedi.

Yaşanan bu olayın, bazı basın yayın organlarınca çarpıtılarak yansıtılmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Şanlı, "Dağıtılan basın açıklamasında yer alan bazı ifadeler ve siyah bezlerin yırtılması eylemi İl başkan ve yönetim kurulunun bilgisi dışında ve izni olmadan il kadın kolları tarafından emrivaki şeklinde gerçekleşmiştir. Yaşanan olay hepimizi çok üzmüş ve konuyla ilgili sorumluluğu olanları araştırmak ve tespit etmek için İl Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulu, İl Disiplin Kurulumuza sevk edilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir zaman kılık kıyafet üzerinden siyaset yapmamıştır. Kılık kıyafet üzerinden siyaset yapmaya da her zaman karşı çıkmıştır. Özgürlükleri her zaman savunan CHP'li kadınlarımızın günlük yaşamlarında istedikleri kıyafetleri giyebileceklerini de her zaman ve her ortamda savunmuştur" diye konuştu.

beydemir
06-03-2010, 04:00
bu eylemi yapanlar kadın kollarından istifa etti zaten

hilalyıldız
06-03-2010, 10:52
Fırıldak:dönmek,ilk yaptığından veya söylediğinden dönmek,kıvırmak.Milleti anlamaz yerine koymak.

veyselbakan
06-03-2010, 11:11
Fırıldak:dönmek,ilk yaptığından veya söylediğinden dönmek,kıvırmak.Milleti anlamaz yerine koymak.

şu anda öyle yada böyle fırıldaklık yapmayan bir kişi söyle memleketi terkederim
milleti anlamaz yerine koymak zaten siyasetçilerin en başarılı olduğu şeylerden biri!

oscarrr_18
06-03-2010, 11:49
bunlar ülkeyide satarlar