Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İrem'den 'alıntı' yanıtı

caglar684
12-03-2010, 15:28
Manga’nIn Eurovision şarkısı “We could be the same”in İlhan İrem’in “Yurtta barış, dünyada barış” isimli şarkısıyla benzerlik taşıdığı iddia edildi. İrem konuyla ilgili şunları söyledi: “Şarkıyı dinledim. Taşıdığı genel yapısal özellikler, şarkının armonik yürüyüşü ve bazı vokal tınıları nedeniyle dinleyenlerde böyle bir çağrışım yaratmış olabilir. Benzerliğin bilinçli olarak yapıldığı izlenimi edinmedim. Müzikte kendi tarzlarını yaratma yolunda uğraş veren bu gençlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Manga’ya Eurovision’da başarılar dilerim.”

:clap2:::clap2:::clap2::

İlhan baba böyle demiş ama bence şarkı aşırı derecede alıntı yapılmış :)

dinlemek isteyen arkadaşlar için link:

YouTube - İlhan İrem - Yurtta Barış Dünyada Barış (Only the registered members can see the link) ilhan irem

YouTube - MaNga - We Could Be The Same (Eurovision 2010 Turkey) [+LYRICS] (Only the registered members can see the link) manga

kucer06
12-03-2010, 17:00
Hiç alakası bile yok.

osmann
12-03-2010, 18:40
aferin ilhan ireme...bazıları gibi mahkemeye koşmamış...sanatçı adam vesselam..."benzesede gönlünden vatan için eyvallah" diyebilen...
selametle...

caglar684
13-03-2010, 11:58
Hiç alakası bile yok.

Şarkıyı dinledin mi kucer sen? İlhan irem mahkemeye gitse kesinlikle kazanır.

osmann
14-03-2010, 23:15
hay allah yaaa, kardeşim buda ingilizce şarkı.... (konuyu ilk okuduğumda ilhan iremin yaklaşımına takıldığım için şarkıya dikkat etmemiştim...)
böyle yarışmayamı katılınır yahuuu...türkçenin suyumu çıkmış...en azından birinci olamasanda insanların kafasında yer eder... ben çocukluğumda ki bir yarışmayı hatırlıyorum...adamlar birinci olamamıştı ama şarkı herkesin dilinde idi.radyolar hep çalardı...italyanmıydı neydi...felicita gibi bişey...halen duysam durur dinlerim...yani mesele budur bence... birinci olacam diye kılık değiştirmenin ne alemi var? sertap birinci oldu ama ben vallahide sevinemedim... (çokmu milliyetçiyim bilmemki?)
selametle...