Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayır oyu vereceğim (Yavuz Semerci)
ŞAVKÇI09
23-03-2010, 22:44
Sandık önüme gelirse, benim oyum netleşti: Hayır.
Neden mi?
Anayasa değişikliklerinde yer alan final maddesi oyumun rengini belli etti:
“Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoyuna sunulması halinde tümüyle oylanır.”
Gerisini okumama bile gerek yok.
Bakar mısınız?
Vatandaşı çaresiz bırakmak için bundan daha berbat bir yöntem olur mu?
Halkoyuna sunulması halinde tümüyle oylanırmış!
Belki bu maddeler arasında 10 tanesine evet, geri kalana hayır diyecektim. İktidarla aynı düşünmek mi zorundayım.
Neden tercih hakkım yok.
Anayasa değişikliğini hazırlayan iktidara göre seçenek tek…
Ya evet dersin, ya hayır…
İktidarın benim yerime düşünmekten vazgeçmesi gerekiyor. Askerler de darbe sonrasında hep böyle yapmadı mı?
Ayrıca bana sormak istemiyorsanız niye sandığı önüme getiriyorsunuz? Anayasa değişikliği için 10 kere, 100 kere sandığa gitmeye hazırım. Ama tek, tek sorun, tek, tek onayımı alın. Yok diyorsanız, yaptığınız şey, yangından mal kaçırır gibi Anayasa değişikliği yapmaktan öte bir anlam taşımıyor.
Devletin nasıl yönetileceğini, özgürlüklerimizi, haklarımızı belirleyen bir Anayasa yapma hakkını, el çabukluğu marifet yöntemine sıkıştırmanın kime ne faydası var?
Örneğin, darbecileri dokunulmaz yapan maddenin kaldırılmasına evet diyecek, partisinin kapatılmasına neden olan milletvekillerinin, TBMM’de oturmaya ve maaş almaya devam edecek olmasına hayır diyecektim. Siz ise belki tam tersini yapacaktınız.
Milli irade dediğiniz de böyle oluşmuyor mu?
Bir de…
Siyasi partilerin hesaplarına artık Anayasa Mahkemesi değil Sayıştay bakacakmış. Sayıştay Başkanını da TBMM seçtiğine göre iktidar partisinin hesaplarında açık bulacak bir Satıştay’ı varın siz hayal edin. Buna hayır derken, mahkeme kararı olmadan insanlara borcu nedeniyle yurtdışı çıkışı yasağı konulamayacak olmasına evet diyecektim…
Şimdi bir maddeye evet dediğim için tüm maddeleri mi kabul edeceğim, yoksa hayır diyeceğim maddeler var diye benimsediğim maddelere rağmen paketi ret mi edeceğim?
Ayrıca bu pakette niye milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yok! TBMM’de 608 dokunulmazlık dosyası bekliyor ve milletin vekilleri yargılanamıyor. Tamam, güneş battıktan sonra konuşma yaptığı için milletvekilini yargı önüne çıkarmayalım. Kürsü dokunulmazlığına evet. Ama kalpazanlık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma gibi suç iddiaları nedeniyle vekillere dokunulamaması o vekillerin de dokunulmazlık zırhının devam etmesi normal mi?
Lafın özü tek, tek oylama yaptırmayarak benim oyumu kaybettiler…
Evet arkadaşlar yavuz semerci durumu açıklamış sizin görüşleriniz nedir anayasa konusunda bugün veya yarın ergeç önümüze gelecek bu referandumda ne diyeceksiniz ülkemiz için en önemli yasanın değiştirilmesi hususunda EVET mi yoksa HAYIR mı?
KAYNAK (Only the registered members can see the link)
beydemir
24-03-2010, 06:06
arkadaşlar akp niye halka götüreceğim diyor ben anlamıyorum hayır oylarının daha çok çıkmamasının imkanı yok zaten bir CHP bir MHP bir DP vs.vs. tutarda AKP lehine oy kullanırmı AKP nin oy oranı % kaçtır bu tasarıyada o oranda oy çıkar mesele bu kadar basit
onların derdi evet yada hayır değil bence gündemi değiştirmek bunu hep yapıyolar memlekette hiçmi sorun yok ama gündeme baktığımda yok her şey bitti bütün dosyalar sonuçlandı sıra anayasada bencede hayır
ŞAVKÇI09
24-03-2010, 09:20
arkadaşlar akp niye halka götüreceğim diyor ben anlamıyorum hayır oylarının daha çok çıkmamasının imkanı yok zaten bir CHP bir MHP bir DP vs.vs. tutarda AKP lehine oy kullanırmı AKP nin oy oranı % kaçtır bu tasarıyada o oranda oy çıkar mesele bu kadar basit
Referandumda evet çıksa dahi chp anayasa mahkemesine gidecek ve paket gene geçmiyecek aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş bu da ondan ibaret işte yok yere bi sürü masraf dert bi referandum bu ülkeye ne kadara patlıyor bunu kimse düşünmüyor bunun sıkıntısı sen ben çekiyoruz gene .....
Sandık önüme gelirse, benim oyum netleşti: Hayır.
Neden mi?
Anayasa değişikliklerinde yer alan final maddesi oyumun rengini belli etti:
“Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoyuna sunulması halinde tümüyle oylanır.”
Gerisini okumama bile gerek yok.
Bakar mısınız?
Vatandaşı çaresiz bırakmak için bundan daha berbat bir yöntem olur mu?
Halkoyuna sunulması halinde tümüyle oylanırmış!
Belki bu maddeler arasında 10 tanesine evet, geri kalana hayır diyecektim. İktidarla aynı düşünmek mi zorundayım.
Neden tercih hakkım yok.
Anayasa değişikliğini hazırlayan iktidara göre seçenek tek…
Ya evet dersin, ya hayır…
İktidarın benim yerime düşünmekten vazgeçmesi gerekiyor. Askerler de darbe sonrasında hep böyle yapmadı mı?
Ayrıca bana sormak istemiyorsanız niye sandığı önüme getiriyorsunuz? Anayasa değişikliği için 10 kere, 100 kere sandığa gitmeye hazırım. Ama tek, tek sorun, tek, tek onayımı alın. Yok diyorsanız, yaptığınız şey, yangından mal kaçırır gibi Anayasa değişikliği yapmaktan öte bir anlam taşımıyor.
Devletin nasıl yönetileceğini, özgürlüklerimizi, haklarımızı belirleyen bir Anayasa yapma hakkını, el çabukluğu marifet yöntemine sıkıştırmanın kime ne faydası var?
Örneğin, darbecileri dokunulmaz yapan maddenin kaldırılmasına evet diyecek, partisinin kapatılmasına neden olan milletvekillerinin, TBMM’de oturmaya ve maaş almaya devam edecek olmasına hayır diyecektim. Siz ise belki tam tersini yapacaktınız.
Milli irade dediğiniz de böyle oluşmuyor mu?
Bir de…
Siyasi partilerin hesaplarına artık Anayasa Mahkemesi değil Sayıştay bakacakmış. Sayıştay Başkanını da TBMM seçtiğine göre iktidar partisinin hesaplarında açık bulacak bir Satıştay’ı varın siz hayal edin. Buna hayır derken, mahkeme kararı olmadan insanlara borcu nedeniyle yurtdışı çıkışı yasağı konulamayacak olmasına evet diyecektim…
Şimdi bir maddeye evet dediğim için tüm maddeleri mi kabul edeceğim, yoksa hayır diyeceğim maddeler var diye benimsediğim maddelere rağmen paketi ret mi edeceğim?
Ayrıca bu pakette niye milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yok! TBMM’de 608 dokunulmazlık dosyası bekliyor ve milletin vekilleri yargılanamıyor. Tamam, güneş battıktan sonra konuşma yaptığı için milletvekilini yargı önüne çıkarmayalım. Kürsü dokunulmazlığına evet. Ama kalpazanlık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma gibi suç iddiaları nedeniyle vekillere dokunulamaması o vekillerin de dokunulmazlık zırhının devam etmesi normal mi?
Lafın özü tek, tek oylama yaptırmayarak benim oyumu kaybettiler…
Evet arkadaşlar yavuz semerci durumu açıklamış sizin görüşleriniz nedir anayasa konusunda bugün veya yarın ergeç önümüze gelecek bu referandumda ne diyeceksiniz ülkemiz için en önemli yasanın değiştirilmesi hususunda EVET mi yoksa HAYIR mı?
KAYNAK (Only the registered members can see the link)
iyede dostum işimizi bırakıp her madde için saatlerce sandık başında mı bekleyeceğiz işimiz gücümüz var :8[1]:
airman06
24-03-2010, 10:04
bendende hayır
inşallah ülkemize memleketimize hayırlı olur... elbette hükümet bunda kendine pay çıkarıyor olabilir...(akp li olmadığım halde samimi söylüyorum hangi parti olsaydı bundan kendine pay çıkarırdı...)
selamelte
arkadaşlar akp niye halka götüreceğim diyor ben anlamıyorum hayır oylarının daha çok çıkmamasının imkanı yok zaten bir CHP bir MHP bir DP vs.vs. tutarda AKP lehine oy kullanırmı AKP nin oy oranı % kaçtır bu tasarıyada o oranda oy çıkar mesele bu kadar basityani olay bitmiş 47 53 teslim almış demokrasi bu milleti önce acılımlarla sonra refarandumlarla karşı karşıya getirme sonrada padişahım çok yaşa biz kan tahlillerini ve fişlemeyi yaptık deme kendine geldi mi dokunulmazlıklar dokunma anma bile millet için hiçbir anayasada fayda yok hep bana benim ihtilalime durmak yok yola devam meee
gacvokem
24-03-2010, 11:38
olayı kısaca anlatıyım ısterseniz. olay anayasa degil olay seçim yatırımı niyemi? nasılmı? , anayasa değişikliği meclisdeki oylamada yeteri çoğunluğu saylamayacağını veya alsa bile bunun seçeneklerin farkında olan ak parti son bir umut olarak chp nin **** sarılacak ne de olsa chp ak partinin herşeyine muhalip ya türkiyenin kalkınmasını istemeyen bir adım öteye gitmesini istemeyen chp bunada karşı olacak, durum böyle olunca akp halka chp nin herşeye muhalif olugunu ve bunu refaaranduma gotureceğini açıklayarak bir nebzede olsa seçim öncesi nabız yoklayacak şöyleki chp anayasa değişikliğini mahkemeye taşıyarak iptalini isteyecek ve mahkemede biz bu akp nin kapanmaması için atıyorum 10'a kariş 11 kişinin oyuyla kara verdik akpyi kapatmadık fakat bunlar bizim iç yapımızı yıpratıyor bizi kapatmak istiyor herşeyiyle bizim karalarımıza muhalif adelet mülkün temelidir diyerek anayasayın iptaline karar verecek ve akp halkın gözünde bir şekilde mazlumu vede ezilmiş parti ayaklarına yatarak oy avcılığı yapacak , ince düşünülmüş ve hesap edilmiş bir uygulama düşünenide tebrik ediyorum ama ,
secim meydanlarında söylenenler 10 sende unutuldu ülke karış karış parsellendi vekiller sinei millete ananıda al git dedi ,bölücüler davul vede zurnayla karşılandı bu ülke için canını bile verecek askerler hain ilan edildi şehitlerin kemikleri sızladı, akp bundan böyle ne yapacak kara kara düşünmkte kep düştü kel göründü , kendi danışmanları bile seçimlerde işlerinin zor olduğunu söylkemekde,vatanini miletini seven miletimin oyları zaten belki referandum olsa bile hayır olacak ama , oraya gelene dek seçime gider ülke diye düşünüyorum hayırlı seçimler diliyorum :D
şahsen ben kaç senedir bu olayları öneden sezdiğim için oy kulanmayan biri olarak bu seçimde tercihimi ülkemin birlik ve beraberliğinden yana kulancam şimdiden hayırlı olsun
erenlerli
24-03-2010, 12:02
benden evet halk için hayırlı olur inşallah
bende daha ilk oyumu kullanacaktım ilk oyum hayır
inşallah ülkemize memleketimize hayırlı olur... elbette hükümet bunda kendine pay çıkarıyor olabilir...(akp li olmadığım halde samimi söylüyorum hangi parti olsaydı bundan kendine pay çıkarırdı...)
selamelte
arkadaş kendine pay çıkarmak ne hepsi kendi çıkarına kullanilacak yasalar değilmi .örneğin parti kapatma yasası: sen suçu işle arkan kuvvetli ise hayır bu suçsuzdur raporu al yargıdan kaç bumu demokrasi .sen hırsızlık yap vurgunlar vur arkan güçlüise yüce divana gitme bumu demokrasi.aha uzanların mahkemesi fransada başladı kepeze ve çeyaşa el koymanın bedelini türkiyeden istiyorlar 22 milyar dolar hak ederlerse ne olacak .sen bana karşısın diye adamların elideki malları al haraç mezat sat şimdi bunun zararını kim ödeyecek tabiki TÜRKİYE ama suçlusundan hesap sormaya kalkarsan karşında yüce divan yerine kimleri bulacaksın bumu adelet. yasada memurlara toplu sözleşme hakkı var grev hakkı yok ,anlaşamazsak ne olacak bumu adelet .bumu sendika. bumu demokrasi dün akşam AKP li bir vekile soruyor yiğit bulut bu paketin içinde dokunulmazlıkta olsa güzel olmazmıydı AKP li vekil türkiye bir başbakanını astı türkiye için erken cevabı verdi.şimdi soruyorum arkadaşlar bu TÜRKİYE de yaşayan bizler balta girmemiş afrika ormanlarındamı yaşıyoruz bu vekil mastanmı geldide bu ülkeyi yönetiyor.bu halkın nesi eksik bunlarmı demokrasi getirecek .yeni pakette benim için ülkem için halkım için ne varda kabul oyu vereyim .ben sade bir T.c vatadaşıyım ben yasalara uymaya çalışırım,uymadığım anlardada bu kanunun kesmiş oldğu cezayada razı olurum . elbette demokrati bir anayasa kim istemez .ama yazanın değil gerçekten halkının yanında olan inşallah bu özlemle ölmeyiz .oyumu sorarsanız { HAYIR ]
olayı kısaca anlatıyım ısterseniz. olay anayasa degil olay seçim yatırımı niyemi? nasılmı? , anayasa değişikliği meclisdeki oylamada yeteri çoğunluğu saylamayacağını veya alsa bile bunun seçeneklerin farkında olan ak parti son bir umut olarak chp nin **** sarılacak ne de olsa chp ak partinin herşeyine muhalip ya türkiyenin kalkınmasını istemeyen bir adım öteye gitmesini istemeyen chp bunada karşı olacak, durum böyle olunca akp halka chp nin herşeye muhalif olugunu ve bunu refaaranduma gotureceğini açıklayarak bir nebzede olsa seçim öncesi nabız yoklayacak şöyleki chp anayasa değişikliğini mahkemeye taşıyarak iptalini isteyecek ve mahkemede biz bu akp nin kapanmaması için atıyorum 10'a kariş 11 kişinin oyuyla kara verdik akpyi kapatmadık fakat bunlar bizim iç yapımızı yıpratıyor bizi kapatmak istiyor herşeyiyle bizim karalarımıza muhalif adelet mülkün temelidir diyerek anayasayın iptaline karar verecek ve akp halkın gözünde bir şekilde mazlumu vede ezilmiş parti ayaklarına yatarak oy avcılığı yapacak , ince düşünülmüş ve hesap edilmiş bir uygulama düşünenide tebrik ediyorum ama ,
secim meydanlarında söylenenler 10 sende unutuldu ülke karış karış parsellendi vekiller sinei millete ananıda al git dedi ,bölücüler davul vede zurnayla karşılandı bu ülke için canını bile verecek askerler hain ilan edildi şehitlerin kemikleri sızladı, akp bundan böyle ne yapacak kara kara düşünmkte kep düştü kel göründü , kendi danışmanları bile seçimlerde işlerinin zor olduğunu söylkemekde,vatanini miletini seven miletimin oyları zaten belki referandum olsa bile hayır olacak ama , oraya gelene dek seçime gider ülke diye düşünüyorum hayırlı seçimler diliyorum :D
şahsen ben kaç senedir bu olayları öneden sezdiğim için oy kulanmayan biri olarak bu seçimde tercihimi ülkemin birlik ve beraberliğinden yana kulancam şimdiden hayırlı olsun
:present::present::present::present::present::present::present:
biz baştan kokmuşu ama hep kandırılan biz olmuşuk adam iktidara gelmeden sözleri veriyor dokunulmazlığı kaldırmazsak diye ama sonrada kazım paşalı oluyor kafa kesen başkoparan bakıyorumda daha önceki başbakanlardan kacı var diye mahkum olmuş hakkında birsürü davalar hala sürmekte davalar zaman aşımına uğrasın diye öyle bir sarılmış ki iktidar koltuğuna gidesiyok öyle bir adamki mal varlığını oğlunu sünnetinden edindiğini söylüyor ama kızlarının okul masrafını arkadaşı ödüyor ama o adam sesini yükseltiyor zaman geliyor küfrediyor ananı al git diyor ama mazlumuda bir okadar güzel oynuyor neyin ergen neyin daha sonra olacağını ondan daha iyi bilen yok kimi zaman davos fatihi kimi zaman padişah kimi zaman peygamber hakim savcı girmediği kimlik yok ama bunca işi başarana mı laf demeli yoksa onu oralara getirene mi son zamanlarda dilime bir şarkı dolandı candan ercetinin ninni bir dinleyin ne olur uyusunda büyüsün ninni
arkadaş kendine pay çıkarmak ne hepsi kendi çıkarına kullanilacak yasalar değilmi .örneğin parti kapatma yasası: sen suçu işle arkan kuvvetli ise hayır bu suçsuzdur raporu al yargıdan kaç bumu demokrasi .sen hırsızlık yap vurgunlar vur arkan güçlüise yüce divana gitme bumu demokrasi.aha uzanların mahkemesi fransada başladı kepeze ve çeyaşa el koymanın bedelini türkiyeden istiyorlar 22 milyar dolar hak ederlerse ne olacak .sen bana karşısın diye adamların elideki malları al haraç mezat sat şimdi bunun zararını kim ödeyecek tabiki TÜRKİYE ama suçlusundan hesap sormaya kalkarsan karşında yüce divan yerine kimleri bulacaksın bumu adelet. yasada memurlara toplu sözleşme hakkı var grev hakkı yok ,anlaşamazsak ne olacak bumu adelet .bumu sendika. bumu demokrasi dün akşam AKP li bir vekile soruyor yiğit bulut bu paketin içinde dokunulmazlıkta olsa güzel olmazmıydı AKP li vekil türkiye bir başbakanını astı türkiye için erken cevabı verdi.şimdi soruyorum arkadaşlar bu TÜRKİYE de yaşayan bizler balta girmemiş afrika ormanlarındamı yaşıyoruz bu vekil mastanmı geldide bu ülkeyi yönetiyor.bu halkın nesi eksik bunlarmı demokrasi getirecek .yeni pakette benim için ülkem için halkım için ne varda kabul oyu vereyim .ben sade bir T.c vatadaşıyım ben yasalara uymaya çalışırım,uymadığım anlardada bu kanunun kesmiş oldğu cezayada razı olurum . elbette demokrati bir anayasa kim istemez .ama yazanın değil gerçekten halkının yanında olan inşallah bu özlemle ölmeyiz .oyumu sorarsanız { HAYIR ]
peki söylermisin bana şu an mevcut anayasa ile yüce divana çıkan mesut yılmaz ve tansu çiller ile birkaç kişi neden ceza almadı? gerçekten suçsuzmuydu?
başta isterse chp olsun isterse mhp farketmez...anayasayı değiştiren parti önce kendine yontar...çünkü yontmayacak kadar adil/dürüst bir parti yok...
ve diyorumki inşallah mevcut anayasadan daha iyi olur... ehveni şer yani...
selametle...
draculu45
24-03-2010, 14:59
her zaman bizler ülke olarak mazlumun yanında olduk cünkü hala bu ülkede 68 kuşağı fikirleri sürülüyor artık devir vede düzen değişti eskiden benim babamın partisi denirdi şimdiki gec nesil uyandı onun için bırakında bu millet biraz hortumlar tıkansın aslanlar kafesine sessiz vede orta tabaka rahatlasınen doğrusunu bu millet verir kararını herkes hürdür artık 21ci yüzyılda hala nelerle uğrasıyoruz bu ülkeyi ergenekonducuların avukatlığını yapanlar bakın ne hale getirmişler milleti en iyi tokatı sandıkta yerler kalın selametle
peki söylermisin bana şu an mevcut anayasa ile yüce divana çıkan mesut yılmaz ve tansu çiller ile birkaç kişi neden ceza almadı? gerçekten suçsuzmuydu?
başta isterse chp olsun isterse mhp farketmez...anayasayı değiştiren parti önce kendine yontar...çünkü yontmayacak kadar adil/dürüst bir parti yok...
selametle...
adamlar herşeyi ele gecirmiş bir yargı ve asker vardı askerin başını ezdiklerini düşünüyorlar yargıyı halletiler mi tamam durmak yok yola devam taslak ortada bakın bakalım vatandaşa birşey var mı var ama söylenmez 7yıl önce neden değiştirmediniz anayasa maddelerini şimdi bir taşla iki kuş vuracaklar olmadımı olamadı biz istedik onlar yapmadı olaçak oldumuda yine durmak yok yola devam
dogan628
24-03-2010, 17:53
memura sendikal hak verilmesi bile başlı başına bir olaydır, 1950 lerden bu yana gelen bütün hükümetler söz verdi ve yapmadı, bunun için evet
memura sendikal hak verilmesi bile başlı başına bir olaydır, 1950 lerden bu yana gelen bütün hükümetler söz verdi ve yapmadı, bunun için evet
sendika veriyor.... grev hakkı neden vermiyor sence???
medcezir75
24-03-2010, 19:25
Kardeşim mükemmel açıklamışsın, zaten ampülün rengi belli olmuştu, sanırsam son tango bu onlar için, benden de ampülü söndürmek için tabiikide hayırrrr.....
kendini buğday ambarında sanan arkadaşlar..yapılan değişklik akpartinin kalması gitmesiyle alaka kurmak gibi bi cabaya girmeyin. yapılan demokratikleşme cabasıdır hani şu 82de darbecilerin kafasına göre kendini guvence altına aldığı anayasanın Atatürk ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine cıkarma calışmasıdır.kime sorsanız anayasa değişmeli der(ha chp akpartinin başlattığı hiç bi duruma evet demez onları ayrın) iş somut adımlar atılmaya geldimi vırın kırın..yapılanlar ikdidarın lehine diyenler için gelcek sene seçim var halka guvenin ikdidarı değiştirin demokratik yollarla yeni ikdidarın lehine olsun ozamn.ama ne chp nede mhpnin halka guvenci yokki gelecekte bizede ikdidarlık verir diye hiç akıllarına gelmez..daha içeriğinde ne var ne yok diye görmeden baykal olmaz karsıyız.adam sartlanmış memlekette hep olumsuzluk olsun hep demokrasiyi kitleyelim bi arpa boyu yolgitmeyelim..bi de ucundan da sen tut bi katkı yap kapasiten yetiyosa ama nerde.. olmaz olmaz ne olur desen onada olmaz diyo..
böyle bir mühim konu halka sunuluyorda neden başka konular sunulmuyor. kimse günahlarına milletimi alet etmesin.psikolojik ve ekonomik olarak yıpranmış ve sağlıklı düşünemeyen çaresiz milletin görüşünü başka konularda alsınlar .meclis o zaman ne işe yarıyor.
oyum kesinlikle hayır.
çünkü bu anayasa değişikliği akpnin tek başına yaptığı muhalefetin,hukukçuların görüşünü almadığı bir paket.
MHP önerdiği gibi değişiklik için mecliste bir komisyon kurulup uzlaşılan maddeler meclisten çoğunluk oyuyla geçerdi.çözülemeyen maddeler gerekirse halka sorulur.
ve paketin içersinde yine milletvekili dokunulmazlığı yok.bunlar herkese dokunuyorlar ama kendilerine dokunmuyorlar..
ilk önce bu anayasayı çıkaracak olan suçlu ve mahkemelik olanları önce dokunulmazlığı kaldırıp kendilerini bir aklayıp karşımıza gelsinler görelim .BUNLAR KENDİLERİNİ İKTİDARDAN DÜŞTÜKTEN SONRA KURTARMA ÇABASINDALAR.anayasanın yarı hükmü bu kurtarmalarla dolu .benimde oyum hayır hayır:smiles22:
benim oyum refarandumda evet olacak....çünki daha domokratik daha özgür bir türkiye için..hayır diyen arkadaşlar uzaya giden gelenleri seyrede dursun..ak partide babamın partisi olup 50 yıllığına iktidara gelmediğine göre 2011 seçimlerinde iktidara gelecel olan deniz bahçeli tüm hayırcılara yavuz semercinin isteği gibi nasıl bir darbe anayasası yapması konusunda tektek madde madde sorar kenan evren paşaya onaylatır...böylece bütün türkiyedeki tayyip karşıtları huzur içinde yaşantılarına devam eder...
ŞAVKÇI09
24-03-2010, 23:52
evetçilerden siftah sendne dogan628 kardeş gerisi hüseyinden ...
draculu45
25-03-2010, 00:26
bende evet diyorum arkadaslar
yakupyurt
25-03-2010, 00:39
kesinlikle hayır bencede
aslangucu_2002
25-03-2010, 02:20
her zaman bizler ülke olarak mazlumun yanında olduk cünkü hala bu ülkede 68 kuşağı fikirleri sürülüyor artık devir vede düzen değişti eskiden benim babamın partisi denirdi şimdiki gec nesil uyandı onun için bırakında bu millet biraz hortumlar tıkansın aslanlar kafesine sessiz vede orta tabaka rahatlasınen doğrusunu bu millet verir kararını herkes hürdür artık 21ci yüzyılda hala nelerle uğrasıyoruz bu ülkeyi ergenekonducuların avukatlığını yapanlar bakın ne hale getirmişler milleti en iyi tokatı sandıkta yerler kalın selametle :45::45::45::present::present::present::present: Sonuna Kadar! Eveeettt!!!!:45:
beydemir
25-03-2010, 02:34
yani olay bitmiş 47 53 teslim almış demokrasi bu milleti önce acılımlarla sonra refarandumlarla karşı karşıya getirme sonrada padişahım çok yaşa biz kan tahlillerini ve fişlemeyi yaptık deme kendine geldi mi dokunulmazlıklar dokunma anma bile millet için hiçbir anayasada fayda yok hep bana benim ihtilalime durmak yok yola devam meee
Kardeş %47 senin fikrin şu an ben AKP oylarının %25-30 arasında olduğunu düşünüyorum. ama eğer %51 bulursa hemen arkasından erken seçim hazırdır demedi demeyin.
Dijitalci
25-03-2010, 02:47
Şimdi Biz Fişleme Yapıyoruz Diyen, Benim Kanımı Sorgulamak İsteyen Vekilini PARTİSİNDEN Atamayıp Yan Yolardan Geçici Uzaklaştıran , Kendisini eleştiren Köşe Yazarlarına Dahi Tahammül Gösteremeyen , Gazete Patronlarını Bile Tehdit Edebilen , Açılım Adı Altında KÖPEKLERİN Davulla Zurna ile Karşılanmasına Neden Olan , Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri değildir Deyipte Bu Vatanı için ŞEHİT Olan Ve Onların Kemiklerinin Sızlamasına Neden olan ,Al ANANIDA Git Diyebilen , Dokunulmazlıkları Kaldıramayan HÜKÜMET Anayasa Yapıyor... Vay be Demokratikleşmeye Bakın Sevsinler Sizin Demokrasi Anlayışınızı..!!!
KESİNLİKLE HAYIR.!!!!
Yeni bir Anayasanın yapılmasına, bu şekilde bireysel hataları gösterip bakarsak doğru bir neticeye varamayız. Bende ak partinin bazı milletvekillerinin bazı demeçlerine katılmıyorum ve her zaman tenkit ediyorum. Getirilmek istenen anayasa demokrasini ve insan haklarına uygun bir anayasamıdır ona bakmak lazım, Bunu içinde, Avrupa ülkelerindeki anayasalar incelenip örnek olarak onlar alınmış. Bu anayasa benim sizin ve türkiyenin geleceği için yapılması gerekli olan bir değişiklik. Bunun neresi yanlış, Siz bakmayın muhalefet partilerinin demeçlerine Ak parti bu beyazdır dese, hepsi çıkıp hayır karadı diyecek kadar ülkeyi çıkarlarını düşünmeden partizanca davranıyorlar. Yapılmak istenen değişiklikler bu gün avrupa ülkelerinde uygulanan anayasa maddeleridir. biz ekonomik olarak gelişmekte olduğu kadar kafa yapısı olarakta gelişmekte olan bir ülkeyiz, 30 yıl geriye dönüp bakın o zamanki düşünce tarzını ve bu günü düşünün ne kadar fark olduğunu göreceksiniz. içinizde avrupaya gidip gelenleriniz olmuştur, ordaki adalet sistemi ve kamu kuruluşlarının insanlarla olan ilişkilerini değerlendirme imkanınız olmuştur muhakkak. bunlar kötü şeylermi. ben ekonomide, sağlık alanında, demokrasi anlaşında yaptıkları için (Referans olarak alırsak) ben Yeni anayasanın ülkemiz için hayırlı olacağı kanısındayım.
Hepinize saygılar.
oyum kesinlikle hayır.
çünkü bu anayasa değişikliği akpnin tek başına yaptığı muhalefetin,hukukçuların görüşünü almadığı bir paket.
MHP önerdiği gibi değişiklik için mecliste bir komisyon kurulup uzlaşılan maddeler meclisten çoğunluk oyuyla geçerdi.çözülemeyen maddeler gerekirse halka sorulur.
ve paketin içersinde yine milletvekili dokunulmazlığı yok.bunlar herkese dokunuyorlar ama kendilerine dokunmuyorlar..
oyunun evet yada hayır olmasına bişey demiyorum...saygı duyarım...ancak yazdıklarını okuyunca sormak istedim... Şu anki anayasamızın nasıl yapıldığından haberin varmı? uzlaşılarak yapıldığınımı zannediyorsun?
selametle...
Yeni bir Anayasanın yapılmasına, bu şekilde bireysel hataları gösterip bakarsak doğru bir neticeye varamayız. Bende ak partinin bazı milletvekillerinin bazı demeçlerine katılmıyorum ve her zaman tenkit ediyorum. Getirilmek istenen anayasa demokrasini ve insan haklarına uygun bir anayasamıdır ona bakmak lazım, Bunu içinde, Avrupa ülkelerindeki anayasalar incelenip örnek olarak onlar alınmış. Bu anayasa benim sizin ve türkiyenin geleceği için yapılması gerekli olan bir değişiklik. Bunun neresi yanlış, Siz bakmayın muhalefet partilerinin demeçlerine Ak parti bu beyazdır dese, hepsi çıkıp hayır karadı diyecek kadar ülkeyi çıkarlarını düşünmeden partizanca davranıyorlar. Yapılmak istenen değişiklikler bu gün avrupa ülkelerinde uygulanan anayasa maddeleridir. biz ekonomik olarak gelişmekte olduğu kadar kafa yapısı olarakta gelişmekte olan bir ülkeyiz, 30 yıl geriye dönüp bakın o zamanki düşünce tarzını ve bu günü düşünün ne kadar fark olduğunu göreceksiniz. içinizde avrupaya gidip gelenleriniz olmuştur, ordaki adalet sistemi ve kamu kuruluşlarının insanlarla olan ilişkilerini değerlendirme imkanınız olmuştur muhakkak. bunlar kötü şeylermi. ben ekonomide, sağlık alanında, demokrasi anlaşında yaptıkları için (Referans olarak alırsak) ben Yeni anayasanın ülkemiz için hayırlı olacağı kanısındayım.
Hepinize saygılar.
:45::present::present: aynen katılıyorum...
selametle...
gacvokem
25-03-2010, 10:55
kendini buğday ambarında sanan arkadaşlar..yapılan değişklik akpartinin kalması gitmesiyle alaka kurmak gibi bi cabaya girmeyin. yapılan demokratikleşme cabasıdır hani şu 82de darbecilerin kafasına göre kendini guvence altına aldığı anayasanın Atatürk ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine cıkarma calışmasıdır.kime sorsanız anayasa değişmeli der(ha chp akpartinin başlattığı hiç bi duruma evet demez onları ayrın) iş somut adımlar atılmaya geldimi vırın kırın..yapılanlar ikdidarın lehine diyenler için gelcek sene seçim var halka guvenin ikdidarı değiştirin demokratik yollarla yeni ikdidarın lehine olsun ozamn.ama ne chp nede mhpnin halka guvenci yokki gelecekte bizede ikdidarlık verir diye hiç akıllarına gelmez..daha içeriğinde ne var ne yok diye görmeden baykal olmaz karsıyız.adam sartlanmış memlekette hep olumsuzluk olsun hep demokrasiyi kitleyelim bi arpa boyu yolgitmeyelim..bi de ucundan da sen tut bi katkı yap kapasiten yetiyosa ama nerde.. olmaz olmaz ne olur desen onada olmaz diyo..
daha özgür türkiye paketinde DOKUNULMAZLIĞIDA görmek istiyoruz ... Baykalda bunu istiyor sizin fikriniz nedir bu konuda çok merak ediyorum. Anayasayı değiştirenler yada değiştireceğini idda edenler bunu niye eklemiyorlar..
hadi dokunulmazlarada dokundursunlar görelim bakalım, burda kendini buğday ambarında sanan arkadaşlardan biri soruyor size bölücüyü davul zurnayla karşılanıyor, otobüs üzerinde nutuklar atılıyor soruyorum size. meydanlarda elde bolucu pankartlarıyla ulkeyı bolenlere çıkler onların veletlerıne sekerler dagıtılıyor, kapanan partı yeni ad altında yeniden kuruluyor , bundan daha demokratik bir ülke olurmu ya daha demokratik anayasa olurmu çalan çırpana bile dokunulmuyor , bundan sonramı olacak , bu işler
dereyi görmeden paçalar sıvazlanıyor :D
daha özgür türkiye paketinde DOKUNULMAZLIĞIDA görmek istiyoruz
aynen katılıyorum bu görüşünüze. inşallah oda yakın zamanda olur.
ama benim anlamadığım chp ve mhp nin komisyona üye vermeyip daha baştan anayasa değişikliğine toptan karşı çıkması. Komisyonlara katılsa yapılan değişikliklerde kendine göre varsa gördüğü yanlışlıkları kamu oyuna anlatsa daha uygun olmazmı. ki hükümet yapılan bütün yapıcı önerilere açık olduğunu söylüyor. sen komisyona katıl eksik yanlışı kamu oyu ile paylaş kamu oyuda ona göre fikir sahibi olsun bu şekilde davranmaları daha uygun değilmi. Sağlık alanında, ekonomik alanda, demokrasi alanında, yapılanlara nasıl karşı çıktıkları gibi aynı yaklaşımı bu konudada gösteriyor. Ben nesine inanayım bu muhalefetin.
Baştan beni ikna edip ondan sonra oyumu istemesi lazım, Halk cahil ondan bana oy vermiyor mantığı ile hareket ettiği için halk onları iktidar yapmıyor.
hepinize saygılar.
gacvokem
25-03-2010, 11:34
paket olarak geldiğinden kaba taslak olarak yansıyor , halbuki anayasa bölüm bölüm olarak görüşülmeli madde madde oylanmalı diye düşünüyorum, bu şekilde getirilseydi bekli yaklaşımlar farklı olur vede destek görebilirdi , bir anlamda ben bunu yaptım işine gelirse , zihniyetiyle oluşturulmuş,
maddeler bu bu bu dur ben bunları duzenledim sen, ya buna evet dersin yada demesin zihniyeti,
bu arada o pakette dokunulmazlık olsun gözüm kapalı oylarım hemde evet olarak ,ama işlerine gelmediğinden yapmazlar
dayatma demokrasi bunu yiyeceksin 82darbesi kötüde 2003 darbecileri iyi demokrasi sen çok yaşa hep söylüyoruz başbakan cumhurun coçukları gibi bizimkilerde zengin olsun konuşanı ama nerede muasır medeniyet seviyesiyle neyi yolda gezen sakallılar artı türbanlı jeep kullananlarda ama işsizlik fakirli konusunda gercektem afrika muasır medeniyetini yakaladık sozra milleti kömürle buzdolapıyla kandırmak kolay girin bakalım insanların arasına bakalım nasıl karşılanacaksınız ama yok yalnız secim zamanı millet ac arkadaşlar gercekler kapalı kapılar ardında yapılan toplantılarda gizli ama gercekten devran tersine dönünce bakalım ne yapaçaklar
hilalyıldız
25-03-2010, 12:37
S.A.367 dayatması için,411 el kaosa kalktı faşistliği için,işine gelmeyen partiyi kapatan zihniyet için,halkın okullarının öğrencilerine kat sayı zulmü için,darbecileri savunan baro için,başörtü zulmü için,cuntaların avukatlığını savunanlar için EVET,EVET,EVET.AEO.Not:Tüm düşüncelere saygımlarımla.
gacvokem
25-03-2010, 12:47
bu saydıkların varmı türkiyede meydanllar dolu baş örtülü kimse bise diyormu ,biarz hayal perest olmayın n, gerçekleri konuşun sen okula veya devlet dairesine gireceksen kurallar var kardeşim ,kusura bakma hanı vereceğim örnek biraz abesle itigal , her hangi bir kutsal yere yada mekana mayolu girilemeyeceği gibi, her yerin kuralı var ,
evet yada hayır saygımız var
saygılar bizden
bu saydıkların varmı türkiyede meydanllar dolu baş örtülü kimse bise diyormu ,biarz hayal perest olmayın n, gerçekleri konuşun sen okula veya devlet dairesine gireceksen kurallar var kardeşim ,kusura bakma hanı vereceğim örnek biraz abesle itigal , her hangi bir kutsal yere yada mekana mayolu girilemeyeceği gibi, her yerin kuralı var ,
saygılar bizden
ne kural'ından bahsediyorsun sen kutsal yerler ile dediklerin birmi 3-5 millet ve islam düşmanının koydukları kural kural değildir olsa olsa zulümdür ve zulüm elbet birgün biter.kurallar tüm insanlığın yararına konulur.başörtülü birinin kamusal alanda bulunmasından insanlar ne gibi bir zarar görüyorlar bunu önce izah edin.
gacvokem
25-03-2010, 13:08
ne alakası var baş örtüsüne getirmisin meseleyi konumuz yeni anayasa konuları saptırmayalım ,sen demisin deme eleman örnek vermis bende örnek gosterdim,konumuz yeni anayasa bilgi paylaşım varsa seviyelice devam edelim,
konuyu işlerken lütfen seviyeyi koruyalım. Olayı particilik sempatizimine ceviriyorsunuz.
2-3 mesaj daha atışma olursa konu kapanır.
draculu45
25-03-2010, 14:08
arkadaslarbakın son darbeciler yakalandığında erzurum savcısından söz ediyorum bizim kutsal kitabımız kuranı ne diye fişlemiş biraz insaf dünyada hiç bir müslümanın kabullenmesi mümkün değil eğer bir savcı kurana dil uzatıyorsa onu allahcc havale ediyorum biraz el insaf bizler hala gözümüzü acmadıkca bu ülkede cok devrimler olur olurda para babalarına yarar orta tabaka alt tabaka yok olur gider tabiki bu görüşler beni bağlar kalın selametle
draculu45
25-03-2010, 14:10
S.A.367 dayatması için,411 el kaosa kalktı faşistliği için,işine gelmeyen partiyi kapatan zihniyet için,halkın okullarının öğrencilerine kat sayı zulmü için,darbecileri savunan baro için,başörtü zulmü için,cuntaların avukatlığını savunanlar için EVET,EVET,EVET.AEO.Not:Tüm düşüncelere saygımlarımla.
tüm yazdıklarına bil mukabile
kesssiinnnnlikle evet sonuna kadar tüm ailemden tam destek hep destek
veyselbakan
25-03-2010, 14:22
Şimdi Biz Fişleme Yapıyoruz Diyen, Benim Kanımı Sorgulamak İsteyen Vekilini PARTİSİNDEN Atamayıp Yan Yolardan Geçici Uzaklaştıran , Kendisini eleştiren Köşe Yazarlarına Dahi Tahammül Gösteremeyen , Gazete Patronlarını Bile Tehdit Edebilen , Açılım Adı Altında KÖPEKLERİN Davulla Zurna ile Karşılanmasına Neden Olan , Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri değildir Deyipte Bu Vatanı için ŞEHİT Olan Ve Onların Kemiklerinin Sızlamasına Neden olan ,Al ANANIDA Git Diyebilen , Dokunulmazlıkları Kaldıramayan HÜKÜMET Anayasa Yapıyor... Vay be Demokratikleşmeye Bakın Sevsinler Sizin Demokrasi Anlayışınızı..!!!
KESİNLİKLE HAYIR.!!!!
:present::present::present::present::present::present::present::present: arkadaşlarım kusura bakmayın perşembe günü safra kesesi ameliyatına girdim o yüzden forma katılamıyordum biraz biraz iyileşmeye başladım çok özlediğim formuma bir bakayım dedim baktımki konu güzel eee kambersiz düğün olurmu bende sonuna kadar hayır diyenlerdenim hepinize saygılarımı sunar dijitalci büyüğümün yazısının altına imzamı atarım!
Bakın daha şimdiden chp anayasa mahkemesine gideceğini söylemeye başladı. Zaten anayasa mahkemesine gitmekten başka bir şey yaptığıda yok. İtirazlarının temelinde yatan şimdi demokratikleşme paketi hayata geçerse 367 gibi acübe karaları önüne gelen istediği gibi kafasına göre yorumlayıp çıkaramıyacağı için kıyameti koparıyorlar. ve topluma yanlış bilgi veriyorlar. Madem bu anayasa tasağını beyenmiyorsun. Yeni bir anayasa taslağı hazırlayıp kamuoyuna sunarsın.
Ülkemizin Yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ülkemizde muhalefet dahil bütün kesimler kabül ediyor. ama iş uygulamaya gelince malesef hepsi istemezük moduna geçiyor. ve başlıyor getirilen taslağı tenkit etmeye. Siz hiç muhalefetten getirilen bu anayasa taslağının yanlış, doğrusunun bu şekilde olması yönünde bir önerisini gördünüzmü. Dünyada yapılan bir işi tenkit etmek kadar kolay bir şey yoktur. ben dünyanın en iyi arabasını getirsem renginden tutunda, aksesuarlarının uyumsuzlunu gösterip bir çok taraftarda bulabilirim. Eğer hükümetin getirdiği taslağı beyenmiyorsan. Yeni bir taslak getirirsin onun üzerinde tartışılır. Muhalefetin istemezük modundan çıkması lazım anlıyacağınız. ortaya somut bit şey koyması lazım ama nerde o medeni cesaret. istemezükte istemezük... bu şartlar altında anlaşmaları mümkünmü. ve şahsen benim muhalefete hak vermem mümkünmü.
Daha demokrat bir anayasayı getirsinler bande hayır oyu vereyim.
hepinize saygılar.
draculu45
25-03-2010, 15:17
Bakın daha şimdiden chp anayasa mahkemesine gideceğini söylemeye başladı. Zaten anayasa mahkemesine gitmekten başka bir şey yaptığıda yok. İtirazlarının temelinde yatan şimdi demokratikleşme paketi hayata geçerse 367 gibi acübe karaları önüne gelen istediği gibi kafasına göre yorumlayıp çıkaramıyacağı için kıyameti koparıyorlar. ve topluma yanlış bilgi veriyorlar. Madem bu anayasa tasağını beyenmiyorsun. Yeni bir anayasa taslağı hazırlayıp kamuoyuna sunarsın.
Ülkemizin Yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ülkemizde muhalefet dahil bütün kesimler kabül ediyor. ama iş uygulamaya gelince malesef hepsi istemezük moduna geçiyor. ve başlıyor getirilen taslağı tenkit etmeye. Siz hiç muhalefetten getirilen bu anayasa taslağının yanlış, doğrusunun bu şekilde olması yönünde bir önerisini gördünüzmü. Dünyada yapılan bir işi tenkit etmek kadar kolay bir şey yoktur. ben dünyanın en iyi arabasını getirsem renginden tutunda, aksesuarlarının uyumsuzlunu gösterip bir çok taraftarda bulabilirim. Eğer hükümetin getirdiği taslağı beyenmiyorsan. Yeni bir taslak getirirsin onun üzerinde tartışılır. Muhalefetin istemezük modundan çıkması lazım anlıyacağınız. ortaya somut bit şey koyması lazım ama nerde o medeni cesaret. istemezükte istemezük... bu şartlar altında anlaşmaları mümkünmü. ve şahsen benim muhalefete hak vermem mümkünmü.
Daha demokrat bir anayasayı getirsinler bande hayır oyu vereyim.
hepinize saygılar.
kılavyene sağlık muhalefetin anayasa mahkemesinden baska bildiği yokki
basbakanın bunların önüne bes koyun versen aksama hepsini kaybeder dediği kadar var bunlar fikirleri benimsenen sosyal demokrat olsaydı avrupa sosyal demokratlardan atılmazdı
anayasa diyince her şey net olmalı kanunlar kişilerin insafına bırakırmamalı bu ülkeye acilen yeni bir anayasa şart bu ülke 367 ve 411 hukuk faciasını yaşadı o yüzden kesinlikle evet bu ülkenin kaderi 11 kişinin elinde olamaz biz bizi yönetmesi için meclisi seçiyoruz başka kurumları degil
:present::present::present::present::present::present::present::present: arkadaşlarım kusura bakmayın perşembe günü safra kesesi ameliyatına girdim o yüzden forma katılamıyordum biraz biraz iyileşmeye başladım çok özlediğim formuma bir bakayım dedim baktımki konu güzel eee kambersiz düğün olurmu bende sonuna kadar hayır diyenlerdenim hepinize saygılarımı sunar dijitalci büyüğümün yazısının altına imzamı atarım!kardeşim geçmiş olsun özlemiştim hoşgeldin tekrar tekrar gecmiş olsun anlmadığım suçlular anayasa değiştiriyor bizde padişahım çok yaşa diyoruz adamlar başbakan adalet bakanı içişleri bakanı vb hepsi 1 veya 1kaç davadan mahkemelik ondan sonra bu adamlardan bizim için yasa belirlemelerini iste ve evet de durmak yok yola devam akp tabiiki hayır hayır tüm aileçek hayır
veyselbakan
25-03-2010, 15:41
kardeşim geçmiş olsun özlemiştim hoşgeldin tekrar tekrar gecmiş olsun anlmadığım suçlular anayasa değiştiriyor bizde padişahım çok yaşa diyoruz adamlar başbakan adalet bakanı içişleri bakanı vb hepsi 1 veya 1kaç davadan mahkemelik ondan sonra bu adamlardan bizim için yasa belirlemelerini iste ve evet de durmak yok yola devam akp tabiiki hayır hayır tüm aileçek hayır
teşekkür ederim benim düşünceli abim aynen tüm ailece hayıııııııır! bu arada bende sizleri çok özledim
satelcom
25-03-2010, 18:36
%10 seçim barajının olduğu bir ülkede hiçkimse demokrasiden bahsetmesin.bu anayasa değişikliğinin esas gayesi tıpkı ergenekon da olduğu gibi muhalefetsiz-dikensiz gülbahçesi yaratıp devleti bütün kurum ve kuruluşlarıyla ele geçirme operasyonunun bir parçasıdır.siz işçi-emekli ve çalışan maaşlarına zam yapmak istediniz de 12 eylül anayasasımı mani oldu.siz ey iktidarlar apo yu asmak istedinizde 12 eylül anayasasımı engel oldu.siz bu ülkeyi zenginleştirmek-sanayinizi güçlendirmek istediniz de bu 12 eylül anayasasımı engel oldu?yoksa 80 yıllık borcun (120 milyardolar) 8 yılda (500 milyardolara) çıkmasının suçlusuda bu 12 eylül anayasasımı?
satelcom
25-03-2010, 18:41
üç gün önce bir tv formunda şair eşref' in şu dizelerini okudum:bir soğan soyuluyor/yaşarıyor gözler./bir devlet soyuluyor/aldırmıyor öküzler. bu dizelerin yazarı şair eşreftir.1875 manisa doğumlu şair bunları o devirde yazmış.bu gün de geçerlimi sizler karar verin.bu dizeleri ben hiç üzerime alınmadım.yarası olan gocunsun.herkese selam ve saygılarımla.
üç gün önce bir tv formunda şair eşref' in şu dizelerini okudum:bir soğan soyuluyor/yaşarıyor gözler./bir devlet soyuluyor/aldırmıyor öküzler. bu dizelerin yazarı şair eşreftir.1875 manisa doğumlu şair bunları o devirde yazmış.bu gün de geçerlimi sizler karar verin.bu dizeleri ben hiç üzerime alınmadım.yarası olan gocunsun.herkese selam ve saygılarımla.
vay be helal olsun demekki içimizde olmayanlarda var mış helal olsun :present::present::present::present::present:
satelcom
25-03-2010, 19:13
Allahıma şükürler olsun ki tayyipçi-fethullahçı-akp ci değilim.herhalde ondan üzerime alınmıyorum.
:present::present::present::present::present::present::present::present: arkadaşlarım kusura bakmayın perşembe günü safra kesesi ameliyatına girdim o yüzden forma katılamıyordum biraz biraz iyileşmeye başladım çok özlediğim formuma bir bakayım dedim baktımki konu güzel eee kambersiz düğün olurmu bende sonuna kadar hayır diyenlerdenim hepinize saygılarımı sunar dijitalci büyüğümün yazısının altına imzamı atarım!
:present::present:geçmiş olsun hoş geldin :present::present:
bir soğan soyuluyor/yaşarıyor gözler./bir devlet soyuluyor/aldırmıyor öküzler.
Ne kadar güzel demiş ağzına sağlık şairin
Sayın Semerci!
Siyasi ve ideolojik fanatizmin sularında yüzen bir insan için farklı düşünce ve fikirler hep ötekidir, düşmancadır. Öncelikle bu sulardan kendinizi çıkarın,özgür,bağımsız ve objektif olamaya çalışın.
3 5 generalin anayasa yapma hakkı varda bu milletin %47 sinin oyunu almış bir siyasi partinin anayasa yapma hakkı neden olmasın. bu nasıl demokratlık.
Maddeler tek tek oylansın bahane.Tek tek oylansada toptan oylansa da fanatizime bulanmış düşünce dünyanızda değişen ne olurki. Doğruya doğru olduğu için mi doğru diyeceksiniz, yoksa siyasi ve ideolojik kulübünüz doğru dediği için mi?
A.SÜLEYMAN
25-03-2010, 21:29
bendende hayır
Sayın Semerci!
Siyasi ve ideolojik fanatizmin sularında yüzen bir insan için farklı düşünce ve fikirler hep ötekidir, düşmancadır. Öncelikle bu sulardan kendinizi çıkarın,özgür,bağımsız ve objektif olamaya çalışın.
3 5 generalin anayasa yapma hakkı varda bu milletin %47 sinin oyunu almış bir siyasi partinin anayasa yapma hakkı neden olmasın. bu nasıl demokratlık.
Maddeler tek tek oylansın bahane.Tek tek oylansada toptan oylansa da fanatizime bulanmış düşünce dünyanızda değişen ne olurki. Doğruya doğru olduğu için mi doğru diyeceksiniz, yoksa siyasi ve ideolojik kulübünüz doğru dediği için mi?siz hangi grupdansınız kaldı ki biz genaralleri anayasa yapma hakkı var demedikki halkın o zamanki oyu da kapak olur 89 yakındı ozaman susmamız gerek halk bu işi doğru yaptı demek siz özgür,bağımsız ve objektifmisiniz sizce abinize veya tarikata veya partiden izinsiz birşey yapabilme veya konuşabilme izni veriliyor mu
Kabul edilmeyeceğini akp çok iyi biliyor. Ama yeni bir mağduriyet senaryosu lâzım. Arkasından kabul edilseydi diye başlayan toz pembe vaatli nutuklar. Halkın seçtikleri değil, parti başkanının seçtikleriyle oluşan meclisler, halkın değil, parti başkanının emrindedir. Onun için yaptıkları anayasa değil, parti gayeleri yasası olur. Hele hele Anayasa Mahkemesi tarafından -Herkes tarafından bilinen - hedefleri tesbit edilip odak oldukları kararı varken. Anayasa, Tüm Milletce hazırlanır. Anayasa parti tüzüğü değildir.
veysel kardeşim geçmiş olsun.ALLAH dert vermesin verirsede dermansız bırakmasın.acil şifalar.konyada acilen hayır.anayasa bu, gömlek değiştirmiyoruz.demokrasi adlı boş çuval bir türlü dolmadı.çünkü herkes kendi demokrasi bakışını sergiliyor.ben TÜRK ün özüne dinamit koyan,İSLAM ı rant olarak gören ve kullanan zihniyetin herşeyine hayır dediğim gibi anayasasınada babayasasınada hayır dyorum.
Thekral_07_07
25-03-2010, 22:58
hayır diyorum bende
:present::present::present::present::clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2::
ŞAVKÇI09
25-03-2010, 23:23
Arkadaşlar konunun başında itibaren şöyle bir baktımda 4 sayfada hep birbirinden ilginç -güzel- yorumlar yapılmış.Herkes dolmuş demek ki bu konuda ne güzel paylaşmıssınız düşüncelerinizi hepinizin yüreğinize sağlık...
draculu45
26-03-2010, 01:11
seviyeli oldukca böyle konular tartışılır kimse üslübünü bozmadığı sürece demokratik ölçülerde karsı fikirlerede saygı duymak lazım
siz hangi grupdansınız kaldı ki biz genaralleri anayasa yapma hakkı var demedikki halkın o zamanki oyu da kapak olur 89 yakındı ozaman susmamız gerek halk bu işi doğru yaptı demek siz özgür,bağımsız ve objektifmisiniz sizce abinize veya tarikata veya partiden izinsiz birşey yapabilme veya konuşabilme izni veriliyor mu
Kendiniz gibi düşünmeyenleri falancı, filancı diye barkodlamak için 'siz hangi gruptansınız" sorusunu soruyorsunuz.Ne tarikatçı,ne abici ne de siyasetçiyim.
Belki sizden daha çok yaşamış ülkesini seven, bu vatana yıllarca hizmet etmiş doğrulardan yana olma sevdasında bir eğitimciyim.
Bu ülkede yıllarca yalancıktan demokrasi oyunu oynandı. Demokrasimiz kendini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı imiş gibi gören askerlerin vesayeti altında yaşadı.Kendilerini devletin, hukukun üzerinde gören bu kesim kim iktidar olursa olsun hakiki ve derin iktidar oldu,
Canları sıkıldı ihtilal yapıp halkın seçtiği başbakanı astılar. Gün oldu cumhurbaşkanı seçtirmemek için e darbeye kalkıştılar.
Bu derin gücün yanında hep yüksek yargı oldu.Onun yaptığı ihtilalleri alkışladı.12 eylülde paşaların ellerini öpmek için sıraya girdiler.28 şubatta askerlerin birifinglerine katılıp emir ve ferman aldılar.Hukuk asker aleyhine işleyince savcıyı işinden ettiler.Adete chp nin yargı teşkilatı gibi hareket ettiler. Belirli günleri bu milletin dinine hakaret etmek için vesile saydılar.Milleti kör sağır ve aptal yerine koydular.
Şimdi devir değişmeliartık. Statükonun altlarındaki koltuklar kaymaya başlamalı. Çok kötü kullandıkları güç ellerinden alınmalı.Yüksek yargı partisi artık demokrasimizi gülünç duruma düşürmemeli.Herkes yerli yerine.Herkes kendi işini yapmalı.Ne cuntacı askerler ne de yargı bu ülkede marjinal bir örgüt gibi davranmamalı.Adalete ve orduya siyaset bulaşmamamalı.Her şey olması gerektiği gibi olmalı.
Bunu kim yaparsa onu alkışlıyacağım ve evet diyeceğim.
İşte sayın sivil generallerim maruzatım budur.
dokunulmazlığın olmadığı bir anayasaya tabiki hayır..... hele hele mecliste A.dan Z.ye bir çok dosyası bulunan bir partinin anayasasına ve bunca açılım içinden ekonomik açılımı çıkartamayan hükümete tabiki hayır......
beydemir
26-03-2010, 04:21
veysel kardeş geçmiş olsun ALLAH acil şifalar ihsan eylesin.
Kendiniz gibi düşünmeyenleri falancı, filancı diye barkodlamak için 'siz hangi gruptansınız" sorusunu soruyorsunuz.Ne tarikatçı,ne abici ne de siyasetçiyim.
Belki sizden daha çok yaşamış ülkesini seven, bu vatana yıllarca hizmet etmiş doğrulardan yana olma sevdasında bir eğitimciyim.
Bu ülkede yıllarca yalancıktan demokrasi oyunu oynandı. Demokrasimiz kendini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı imiş gibi gören askerlerin vesayeti altında yaşadı.Kendilerini devletin, hukukun üzerinde gören bu kesim kim iktidar olursa olsun hakiki ve derin iktidar oldu,
Canları sıkıldı ihtilal yapıp halkın seçtiği başbakanı astılar. Gün oldu cumhurbaşkanı seçtirmemek için e darbeye kalkıştılar.
Bu derin gücün yanında hep yüksek yargı oldu.Onun yaptığı ihtilalleri alkışladı.12 eylülde paşaların ellerini öpmek için sıraya girdiler.28 şubatta askerlerin birifinglerine katılıp emir ve ferman aldılar.Hukuk asker aleyhine işleyince savcıyı işinden ettiler.Adete chp nin yargı teşkilatı gibi hareket ettiler. Belirli günleri bu milletin dinine hakaret etmek için vesile saydılar.Milleti kör sağır ve aptal yerine koydular.
Şimdi devir değişmeliartık. Statükonun altlarındaki koltuklar kaymaya başlamalı. Çok kötü kullandıkları güç ellerinden alınmalı.Yüksek yargı partisi artık demokrasimizi gülünç duruma düşürmemeli.Herkes yerli yerine.Herkes kendi işini yapmalı.Ne cuntacı askerler ne de yargı bu ülkede marjinal bir örgüt gibi davranmamalı.Adalete ve orduya siyaset bulaşmamamalı.Her şey olması gerektiği gibi olmalı.
şimdikiler iyi yani yok ocu yok bu cular hapiste hala sonuç yok ama istanbul ankara belediyelerinin veya deniz fenerinin dosyalarını sümen altı eden kim akp ve adalet bakanı neden cünkü bu hükümet başbakan adalet içişleri dahil ya sahtecilik yapmış ya naylaon fatura ya zimmete para gecir me hep bunlarda generalleri hapise atmak yargılamak kolay ALLAHtan başka kimseden korkmayan civanım kasımpaşalıya ne oldu bir dokunulmazlık kaldırmak zor geldi marjinal örgüt akp gerci asıl gömleklerini çıkardılar bakın generalleri ne buyuruyorFitnetullah Efendi der ki!..
“Adliye’de, Mülkiye’de mevcut olanlar mevcudiyetlerini korumazlarsa, arkadan gelenlerin mevcudiyetini koruyamayız.
Bir taraftan o kanun ve kuralları, diğer taraftan da kanun ve kural adamı olma imajını kullanmalıyız. Yani sizi gören, ‘Bunlar kurallara harfiyen riayet ediyorlar’ demeli.
Taa ilerilere gitmeli, can damarları içinde dolaşmalıyız.
Cepheleri öğrenmeleri lazım arkadaşlarımızın.
Hukuk sistemini didik didik etmeliler. Sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım.
Biz de çalışıp onları istifade edecekleri mevkilere getirmeliyiz.
Dikkatli olmalıyız.
Erken harekete geçersek, tepemize binerler.
Zamanı gelince, uygun boşluk bulunca maratona geçeriz.”
amaç ortada bu adam buyüzden kaçıyor ALLAHtan başka kimseden korkmayan zoru gördüler mi amerikaya kacıp mazlumu oynamayı iyi bilirler yarında mehdi olurlar padişah olular tövbe tövebe kendilerini peygamber ilan ederler sonrada savaş ilan ederler yada biz yapaçaktık müsade etmediler derler yine haklı çıkar bu zihniyet
veyselbakan
26-03-2010, 13:44
:present::present:geçmiş olsun hoş geldin :present::present:
çok teşekkür sizleri çok özledim
veyselbakan
26-03-2010, 13:45
veysel kardeşim geçmiş olsun.ALLAH dert vermesin verirsede dermansız bırakmasın.acil şifalar.konyada acilen hayır.anayasa bu, gömlek değiştirmiyoruz.demokrasi adlı boş çuval bir türlü dolmadı.çünkü herkes kendi demokrasi bakışını sergiliyor.ben TÜRK ün özüne dinamit koyan,İSLAM ı rant olarak gören ve kullanan zihniyetin herşeyine hayır dediğim gibi anayasasınada babayasasınada hayır dyorum.
amin abicim teşekkür ederim hem temennin hemde bu güzel yazın için!:present:
veyselbakan
26-03-2010, 13:46
veysel kardeş geçmiş olsun ALLAH acil şifalar ihsan eylesin.
teşekkür ederim abicim sğl iyileşiyorum yavaş yavaş
selametle...
evet bun sormakta haklısın zaten geçmişteki hatalar sonucu türkiye bu hallere düştü her öğnüne gelen kendine yontunca geriye kalanda bu oluyor.biz istiyoruzki 2010 yılında yapılanlar yetmiş ****en yılda yapılanlarla kıyaslanmasın bu günden yarına dünyada çok şeyler değişiyor ne olur bundan birazcıkta bizim demokrasimiz nasiplense kötmü olur. değiştireceğin yasa kötü olduğu için değiştiriyorsun hiç değilse bu gün yanlışlarla uğraşmayalım sen istemezmisin demokratik bir ülkede sorulardan uzak yaşamak ,ben o günleri iple çekiyorum.bu sorun senin partin yaptı kötü benim partim yaptı iyi sorunu değil bu sorun türkiye sorunu.
Lostcode
26-03-2010, 14:21
benden hayır oyu..
gacvokem
26-03-2010, 16:39
hocam doğruları yazma eğiliminde olan bir eğitimciyim demişsiniz ama bazı sözleriniz başka bir eğitimci olan benim haylı tuhafıma gitti, şöyleki, belirli günleri milletin dinine hakaret etmk için vesile saydılar size göre nelerdir o günler çok merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim kaldıkı ben 40 yaşındayım vede sizin gibi eğitimciyim milletin dinine hakaret edilen bir gün olduğunu görmedim ?
Yüksek yargı partisi artık demokrasiyi gülünç duruma düşürmemeli demişsizniz, çelişkiye düşmüsünüz o yüksek yargı partisi demokrasi yürüsün diye kapatma kararına hayır dedi , siz o zamanlar nerdeydiniz merak ediyorum , yada olaylardan haberiniz yok ,yada taraflı olarak yorum yapmışınız .
veyselbakan
26-03-2010, 18:03
hocam doğruları yazma eğiliminde olan bir eğitimciyim demişsiniz ama bazı sözleriniz başka bir eğitimci olan benim haylı tuhafıma gitti, şöyleki, belirli günleri milletin dinine hakaret etmk için vesile saydılar size göre nelerdir o günler çok merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim kaldıkı ben 40 yaşındayım vede sizin gibi eğitimciyim milletin dinine hakaret edilen bir gün olduğunu görmedim ?
Yüksek yargı partisi artık demokrasiyi gülünç duruma düşürmemeli demişsizniz, çelişkiye düşmüsünüz o yüksek yargı partisi demokrasi yürüsün diye kapatma kararına hayır dedi , siz o zamanlar nerdeydiniz merak ediyorum , yada olaylardan haberiniz yok ,yada taraflı olarak yorum yapmışınız .
abi yaş bölümünde 37 yazıyor:D ama 40 san abimsin yazının altına sonuna kadar imzamı atarım ve şimdiye kadar yazdıklarını severek okuyan ve toycan abi gibi diğer arkadaşlarımın ve büyüklerimin yazılarındanda ders çıkarmaya çalışan bir arkadaşınız kardeşinizim eğitim kurumları ve eğitimcilere sonsuz bir saygı ile büyüdüm lakin eğitimci olmak eğer işine gelenleri bilip söylemek işine gelmeyenleri saklamaksa arkadaşın yaptığı gibi o zaman bu anlayışla eğitimcilik olmaz eğer o arkadaşım eğitimci ise ameliyattan önce formda bir utancı paylaştım utanç bir heykeltraşın avrupada yaptığı mumya idi bir müslüman incile secde etmiş onun üzerinde bir haham ve onun üzerinde bir rahip vardı şu anda memlekette müslümanlara hakaret ediliyor diyen eğitimci arkadaştan bununla ilgili bir tepki beklerdim lakin ses çıkmadı ki müslümanlığa yapılmış en büyük hakaretlerden biriydi peygamber efendimizin karikatürünü yapıp dalga geçtiler yine ses yok ermeniler her yerde soykırımı kabul ettirmeye çalışırken lobilerde bunca dolaplar çevrilirken yine ses yok camilerde ezan sesinden rahatsız olup elin gavuru yasa ile ezan sesini dindirmeye çalışırken yine çıt yok ama olay memleketimize geldiğinde ordu 1 numaralı din düşmanı memlekette müslümanlara zulüm ediliyor biz dinimizi yaşayamıyoruz diye sözler yükseliyor ben merak edip sayın eğitimci arkadaşa soruyorum dışarıda müslümanlara ve islamiyete yapılan bu kadar zulüm ve ahlaksızlık varken acaba benim memleketimde hangi kuvvet hangi güç müslamanlara işkence yapıyor ibadetine engel oluyor neden bu kadar beyinlerini şartlandırmışlar inan bende senin gibi merak etmekteyim ey eğitimci arkadaş vatan elden gidiyor senin memleketin ermenilerce yerden yere vuruluyor dışarıda mustafa kemal atatürkün karşısına hitler yazabilecek kadar alçalıyorlarken adamlar çıkıp sayın öcalanı ve pkk yi muhattap almak zorundasınız diyecek kadar hadlerini aşıpta bunlara müsade ediliyorsa bir eğitimci olarak senin bu konularda neden tepkisiz kaldığını sormazlarmı adama abi bu arada sözlerim diğer eğitimci arkadaşa neyse abi dedim ya amaç belli zihniyet belli gacvokem usta sana samimi bir şey söyleyeyim sen ben burda ne dersek diyelim müslümanlık dediler islam dediler temiz toplum dediler işte olanlar ortada yapılan dış borç ortada satılan gavura peşkeş çekilen ata yadigarları ortada pkk ya gösterilen imtiyaz ortada işsizlik ordusu ortada balyoz deyip kozmik oda deyip ana yasa deyip açılım deyip ayıplarını örtmeye çalışanlar ortada o yüzden kimse bana türkiyede hiç bir dert kalmamış müslümanlara zulüm ediliyor martavallarını inandıramaz saygılar abi!
abi yaş bölümünde 37 yazıyor:D ama 40 san abimsin yazının altına sonuna kadar imzamı atarım ve şimdiye kadar yazdıklarını severek okuyan ve toycan abi gibi diğer arkadaşlarımın ve büyüklerimin yazılarındanda ders çıkarmaya çalışan bir arkadaşınız kardeşinizim eğitim kurumları ve eğitimcilere sonsuz bir saygı ile büyüdüm lakin eğitimci olmak eğer işine gelenleri bilip söylemek işine gelmeyenleri saklamaksa arkadaşın yaptığı gibi o zaman bu anlayışla eğitimcilik olmaz eğer o arkadaşım eğitimci ise ameliyattan önce formda bir utancı paylaştım utanç bir heykeltraşın avrupada yaptığı mumya idi bir müslüman incile secde etmiş onun üzerinde bir haham ve onun üzerinde bir rahip vardı şu anda memlekette müslümanlara hakaret ediliyor diyen eğitimci arkadaştan bununla ilgili bir tepki beklerdim lakin ses çıkmadı ki müslümanlığa yapılmış en büyük hakaretlerden biriydi peygamber efendimizin karikatürünü yapıp dalga geçtiler yine ses yok ermeniler her yerde soykırımı kabul ettirmeye çalışırken lobilerde bunca dolaplar çevrilirken yine ses yok camilerde ezan sesinden rahatsız olup elin gavuru yasa ile ezan sesini dindirmeye çalışırken yine çıt yok ama olay memleketimize geldiğinde ordu 1 numaralı din düşmanı memlekette müslümanlara zulüm ediliyor biz dinimizi yaşayamıyoruz diye sözler yükseliyor ben merak edip sayın eğitimci arkadaşa soruyorum dışarıda müslümanlara ve islamiyete yapılan bu kadar zulüm ve ahlaksızlık varken acaba benim memleketimde hangi kuvvet hangi güç müslamanlara işkence yapıyor ibadetine engel oluyor neden bu kadar beyinlerini şartlandırmışlar inan bende senin gibi merak etmekteyim ey eğitimci arkadaş vatan elden gidiyor senin memleketin ermenilerce yerden yere vuruluyor dışarıda mustafa kemal atatürkün karşısına hitler yazabilecek kadar alçalıyorlarken adamlar çıkıp sayın öcalanı ve pkk yi muhattap almak zorundasınız diyecek kadar hadlerini aşıpta bunlara müsade ediliyorsa bir eğitimci olarak senin bu konularda neden tepkisiz kaldığını sormazlarmı adama abi bu arada sözlerim diğer eğitimci arkadaşa neyse abi dedim ya amaç belli zihniyet belli gacvokem usta sana samimi bir şey söyleyeyim sen ben burda ne dersek diyelim müslümanlık dediler islam dediler temiz toplum dediler işte olanlar ortada yapılan dış borç ortada satılan gavura peşkeş çekilen ata yadigarları ortada pkk ya gösterilen imtiyaz ortada işsizlik ordusu ortada balyoz deyip kozmik oda deyip ana yasa deyip açılım deyip ayıplarını örtmeye çalışanlar ortada o yüzden kimse bana türkiyede hiç bir dert kalmamış müslümanlara zulüm ediliyor martavallarını inandıramaz saygılar abi!
birde işin komiği 2hatip de yargıdan kaçıyor bir cemat lideri diğeri akp başkanı ve başbakan ama adamlar ağladımı herşey bitiyor millet inanıp gaza gelip borç arcı aclığı unutuyor gerci iktidar olduktan sonra pek aç kalan yok onlardan ama neyse herzamanki gibi durmak yok yola devam
her sözüne imzamı atacağım kardeşim birde bu iş ve dış borcu senelerdir kazancımız olan mallarımızı satarak artırdılar yerine de bir tane bile yapmadan komiklik burada
Sayın Toycan,
Formda bir siyasi partinin milatını gibi belli siyasi partiyi suçlayıp, bir başkasını aklamaya çalışırsanız bu işin sonu gelmez.Tartışma kısır döngüye, kahve muhabbetlerine dönüşür. Düşünceleri uğruna kahramanca savaştığınız partinizin geçmişine bakarsanız
hırsızlıkta ve yolsuzlukta (İSKİ VB) kimseden geri kalmadığını görürsünüz. Tartışmayı şahıslara döküp,kişiselleştiriseniz bu hiç etik olmaz ve bu tartışmanın içinde ben de olmam.S...yarışına niyetim hiç yok.Ne demiş büyükler cahil insanlar kişileri ,bilge insanlar fikirleri tartışır.Gel biz fikirleri tartışalım.
İnsanların isimlerini değiştirip onlara fitnetullah diyerek hakaret etmeniz seviyenizin ne olduğunu gösteriyor.Bu ülke insanı kendi özüne ve milletine yabancı Mao dan ,Stalinden, Leninden ,Che'den bıktı artık.Kendi özünden, kendi düşüncesinden insanların fikirlerini -yanlış veya doğru-benimsiyor. Bırakalım düşünce,fikir ve vicdan özgürlüğü konusunda hoşgörlü olalım.Kendimiz gibi düşünmeyenlere hakaret edip kendi seviyemizi ortaya koymayalım.
Fanatizim kötü şey. Kendinizi ve kendiniz gibi düşünenleri farklı,üstün,her şeye layık görüp, kendi endamınızda olmayanları ikinci sınıf insan , devlet memuru, hakim, savcı,eğitimci,doktor olma hakkına sahip olmayan potansiyel suçlu bireyler olarak görürseniz ayıp edersiniz. Bu tutum barışı değil, kavgayı, kini nefreti körükler. Birazcık başkalarına katlanma katsayınızı artırırınız.
Barış edebiyatçısı değil , barış insanı olmak güzeldir sayın Toycan.
Bu ülkede vergisini veren,askerliğini yapan, vatandaşlk görevlerini yerine getiren herkes birinci sınıftır,saygı değerdir, her şeye layıktır.
Demem o ki,Egemenlik kayıtsız şartsız milletin diyorsak , bırakalım öyle olsun.Kimse millet iradesinin,hukukun üzerinde olmasın.
Erenler sormuş: Peynirin kokmaması için tuzlarız.Ya tuz kokarsa neyleriz?
Bu ülkenin tuzu adalettir. Kokuşmuşluğu önler. Ve malesef tuz kokmuştur.Haberin olsun.
iyilikle kalın
draculu45
26-03-2010, 19:36
Sayın Toycan,
Formda bir siyasi partinin milatını gibi belli siyasi partiyi suçlayıp, bir başkasını aklamaya çalışırsanız bu işin sonu gelmez.Tartışma kısır döngüye, kahve muhabbetlerine dönüşür. Düşünceleri uğruna kahramanca savaştığınız partinizin geçmişine bakarsanız
hırsızlıkta ve yolsuzlukta (İSKİ VB) kimseden geri kalmadığını görürsünüz. Tartışmayı şahıslara döküp,kişiselleştiriseniz bu hiç etik olmaz ve bu tartışmanın içinde ben de olmam.S...yarışına niyetim hiç yok.Ne demiş büyükler cahil insanlar kişileri ,bilge insanlar fikirleri tartışır.Gel biz fikirleri tartışalım.
İnsanların isimlerini değiştirip onlara fitnetullah diyerek hakaret etmeniz seviyenizin ne olduğunu gösteriyor.Bu ülke insanı kendi özüne ve milletine yabancı Mao dan ,Stalinden, Leninden ,Che'den bıktı artık.Kendi özünden, kendi düşüncesinden insanların fikirlerini -yanlış veya doğru-benimsiyor. Bırakalım düşünce,fikir ve vicdan özgürlüğü konusunda hoşgörlü olalım.Kendimiz gibi düşünmeyenlere hakaret edip kendi seviyemizi ortaya koymayalım.
Fanatizim kötü şey. Kendinizi ve kendiniz gibi düşünenleri farklı,üstün,her şeye layık görüp, kendi endamınızda olmayanları ikinci sınıf insan , devlet memuru, hakim, savcı,eğitimci,doktor olma hakkına sahip olmayan potansiyel suçlu bireyler olarak görürseniz ayıp edersiniz. Bu tutum barışı değil, kavgayı, kini nefreti körükler. Birazcık başkalarına katlanma katsayınızı artırırınız.
Bu ülkede vergisini veren,askerliğini yapan, vatandaşlk görevlerini yerine getiren herkes birinci sınıftır,saygı değerdir, her şeye layıktır.
Demem o ki,Egemenlik kayıtsız şartsız milletin diyorsak , bırakalım öyle olsun.Kimse millet iradesinin,hukukun üzerinde olmasın.
Bu ülkenin tuzu adalettir. Kokuşmuşluğu önler. Ve malesef tuz kokmuştur.Haberin olsun.
iyilikle kalın
helal olsun senin bu yazının altına her zaman imzamı atarım
Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamı ise kibirlendirir.
cancağızım
26-03-2010, 19:44
hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır
hocam dersinizi iyi çalışmışsınız hoca efendinin hangi okulunda görevliydiniz bu arada militan lafını kendiniz için kullandınız düşünüyorum kişi kendi gibi bilir atasözüne atfen benim partim yok saygı duyduğum osman kardeşde sormuştu ama öyle bir partim yok biz memleket aşığıyız ama sizi üzdüğüme üzüldüm ama sağolun beni yalancı cıkarmadınız yani gülem kanun kaçağı doru mu doğru başbakanın da nelerden suçlu bulunduğu ve dokunulmazlığı neden kaldırmadığı ortada hakaret etmem ben doğru bildiğimi savunur yanlışım varsa da özür dilemeyi de çok iyi bilirim imam böyle yaparsa cemaatte neler yapmaz değil mi vatandaşlık görevi birilerini fişlemek ten yada kan talilinden geciyorsa yada hoca efendinin dediği gibi çok hızlı gitmeden uyandırmadan ilerlemeliyiz ki şu ana kadar bunu başardılar ben o vatandaşlardan biri değilim yarın akp o milletin iradesine saygı duyacak mı sence benim davam bu vatanın kuponlarla kazanılmadığı haberin olsun ALLAHA emanet olun
Ak partiyi kapatmamalarının sebepleri sizin dediğiniz gibi demokrasi yürüsünle uzaktan yakından ilgisi yok. Ak partiyi Kapanması hakkında gazete küpürlerinden topladıkları bu saçma sapan iddalardı. Düşünün o zamanki cumhuriyet mitinglerini, Memlekete şeriat geliyor feryatlarını, bazı tv kanallarındaki ak parti hakkındaki endonezya ya benzememeye çalışıyor iddalarını ,odak noktası imiş bunların Cenazelerdeki provakasyonları, şimdi bile yargıyı ele geçiriyorlar feryatlarını. Birde ak partiden başka bir alternatifi yoktu. halada yok.
Belki vijdanları sızlamıştır bu kadar saçma sapan nedenlerden dolayı kapatırsak diye.
Bu ülkede her kez milliyetçi, Atatürk' çü, Laik ve müslüman. Ha bu şekilde olmayanlar yokmu vardır tabi, herkezin müslümanlığı Atatürk' çülüğü, Laikliği, kendini bağlar, kimsenin bunları yargılama hakkı yoktur. Benim inançlarım ve düşüncelerim kimseyi ilgilendirmez taki başkalarının düşünce ve inançlarıma müdahele edinceye kadar. demokraside zaten budur.
Çogu yazılarda başkalarının inancını ve düşüncelerini yargılıyoruz.
Şu demokrasıyı bir öğrenebilsek.
Hepinize saygılar.
veyselbakan
26-03-2010, 22:46
Sayın Toycan,
iyilikle kalın
sayın eğitimci arkadaşım belirli konularda ağzınızın laf yapması ile eğitimciliği lütfen birbirine karıştırmayınız seviyemiz sizin kadar yüksek olmayabilir neticede
siz bir eğitimcisiniz ama ben şimdiye kadar çevremdede olsa hiçbir eğitimcinin başka bir insana s...yaraştırmam gibi argo kelimelerle yaklaştığını görmedim milatanlığa gelince sizinde kimin ve kimlerin militancılığını yaptığınız kelimeleriniz ve usluplarınızdan açıkça belli kelimelerinizi ustalık ve hitabet sanatı ile birleştirip kimseyi bu şekilde seviye testine tutma gibi bir lüksünüzün olmadığını ifade etmek isterim fanatizm kötü bir şey derken bu güzel kelimelerin içinde gerçek bir fanatik olduğunuzu gözlemlemekteyim mao stalin lenin ve che beni hiç ilgilendirmez tek örnek aldığım büyüğüm m.kemal atatürktür geçmişteki insanların geçmişte ne yaptıkları konusunda değil günümüzde türkiyeyi yöneten liderlerin ve şu andaki hükümetin başarısızlıklarını konuşmanızı bir eğitimci olarak beklerdim başka partilerin başarısızlıklarından yolsuzluklarından bahsederken şu anda hükümetin iç ve dış borçlarından bahsetmenizi ermenilerin ve dış ülkelerin memleketi yerden yere vurduklarını ama maalesef hükümetin bu olanlara tepkisiz kaldıklarını yaptıkları bütün gafları açılım anayasa kozmik oda gibi şeylerle örtmeye çalıştıklarını pkk ya bu memlekette bu kadar imtiyaz tanıyan hükümetin bu hükümet olduğunu söylemenizi bir eğitimci olduğunuz için sizden beklerdim ama siz bu gerçekleri görmezden gelerek hala bizi fanatizm ile suçluyorsunuz yazınızı hep deyimler ve atasözleri ile süslemişsiniz bende bir eğitimci olarak sizi örnek alıp bir sözle yazımı bitireyim
Bir siyasetçi gelecek seçimi, bir devlet adamı gelecek kuşağı düşünür. JAMES F.CLARKE
Dijitalci
26-03-2010, 22:51
Birde ak partiden başka bir alternatifi yoktu. halada yok
Size Öyle Geliyor..... Herzaman bir Çıkış yolu vardır siz yeterki Taktığınız At Gözlüklerini çıkarın Etrafınıza Bir Bakın...Demokrasi demek özgürlük demek değilmi Sizce peki madem O çok sevdiğiniz Başbakanınıza sorun bakalım neden DOKUNULMAZLIKLARI Kaldırmıyormuş.
Benim önüme Gelen Değişiklikleri neden ben TEK TEK Seçemiyorum. Özgürlük bu mudur sizce.??? Ben bunu Pişirdim bunu yiyeceksinmi demek oluyor.. Hey gidi hey DEMOKRASİDEN dem vuranlar bunları kendi vicdanlarında yargılayacaklarına Çıkıp Buralarda Ahkam kesebiliyor.. İşlerine geldimi YARGI gereğini yapıyor diyor işine gelmedimi Siz bilemezsiniz ULEMA bilir onlara sormak lazım diyebiliyor.. Bu mudur yani Siz nerede gördünüz böyle saçmalık sorarım size.? Demokrasi demek Akp yi sorgulayan insanların KANINDAN ŞÜPHE ETMEK mi oluyor.? Benim bildiğim DEMOKRASİ Hoşgörüdür. Ne olursa olsun Cumhuriyet tarihinde bu kadar AŞAĞILALAN bir Toplum olmamışızdır her halde. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDA deyipte AL ANANIDA GİT diyen bir BAŞBAKAN GÖRMEMİŞTİR Ve GÖREMEZDE.........
veyselbakan
26-03-2010, 23:10
Birde ak partiden başka bir alternatifi yoktu. halada yok
Size Öyle Geliyor..... Herzaman bir Çıkış yolu vardır siz yeterki Taktığınız At Gözlüklerini çıkarın Etrafınıza Bir Bakın...Demokrasi demek özgürlük demek değilmi Sizce peki madem O çok sevdiğiniz Başbakanınıza sorun bakalım neden DOKUNULMAZLIKLARI Kaldırmıyormuş.
Benim önüme Gelen Değişiklikleri neden ben TEK TEK Seçemiyorum. Özgürlük bu mudur sizce.??? Ben bunu Pişirdim bunu yiyeceksinmi demek oluyor.. Hey gidi hey DEMOKRASİDEN dem vuranlar bunları kendi vicdanlarında yargılayacaklarına Çıkıp Buralarda Ahkam kesebiliyor.. İşlerine geldimi YARGI gereğini yapıyor diyor işine gelmedimi Siz bilemezsiniz ULEMA bilir onlara sormak lazım diyebiliyor.. Bu mudur yani Siz nerede gördünüz böyle saçmalık sorarım size.? Demokrasi demek Akp yi sorgulayan insanların KANINDAN ŞÜPHE ETMEK mi oluyor.? Benim bildiğim DEMOKRASİ Hoşgörüdür. Ne olursa olsun Cumhuriyet tarihinde bu kadar AŞAĞILALAN bir Toplum olmamışızdır her halde. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDA deyipte AL ANANIDA GİT diyen bir BAŞBAKAN GÖRMEMİŞTİR Ve GÖREMEZDE.........:present::present::present::present::present::present::present::45:
gacvokem
26-03-2010, 23:39
ben kırk yasındayım lafını olesıne dedim dostum asıl yas 38 yafın gelısı kulandım :Ddemokrasilerde çare tükenmez bir kaç sene oncesine kadar Başka partiden altarnatif yok diyiliyordu ama son iki senede olan olaylar altarnatifleri bir kenara iterek vicdanı muhesabat yoluyla benim gönlümde vata millet meselesi oldu sandıgada o şekilde yansıyacak kesinlikle hayır
matrix1977
26-03-2010, 23:50
hayır
hocam türkiyenin 2002'ye kadar olan siyasi tarihini çıkarıp özetlemişsiniz...yazınızdan ve düşüncelerinizden dolayı sizi alkışlıyorum.
forumdaki anti tayyip fanatiği arkadaşların hiç deyilse adamın ülke yönetiminde başka irade istemiyorum dercesine yapılan bol rütbeli tutuklamalara sahiplenici tutum içinde olmamalarını isterdim.bunu konumları temsil ettiği idioloji veya çıkarları gereği d.baykal.d.bahçeli veya basının bir bölümü görmemezlikten gelebilir fakat sokaktaki,forumdaki vatandaş nasıl göremiyor,gözlerini niye kapatıyor bunu anlayamıyorum.evet ordu hepimizin ordusu,orası peygamber ocağı fakat böyle bir ocakta kendi işine bakması gerekenler çeşitli pis oyunlarla ülke yöneticilerine muhtıra yoluyla posta koymalar darbe yapmalar neyin nesidir,seçimleri niçin yapıyoruz pekii seçim yapmayalım nasılsa topu tüfeği askeri olan genarallerimiz var onlar bu ülkede kimin nereye geleceğini tayyiptende menderesten özaldan daha iyi bilirler,o meşhur muassır medeniyete ülkeyi uçururlar...
evet bu ülkede yaşayan bütün fertler kenarından köşesindende olsa birkaç yıldır ekonomik olarak negatif yönde etkilendik buna kimsenin itirazı olamaz.tayyip bu konuda sınıfta kaldı.özellikle benim gibi asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan milyonlar sanırım benim gibi hayalkırıklığı içindeler.üstelik tayyibin tek kuruş parasını bir torba kömürünü veya erzanı almış biri deyilim,alanlarada helal hoş olsun,ihtiyacı olmasa almazlar.
hocam sizin yazınızı okuduktan sonra aklıma bugünkü gazetelere haber olan yunanistanda tanksız uçaksız yapılan kurtuluş bayramı törenlerinden sonra başbakanlarının tanksız ve uçaksız törenin tasarrufunun 5 milyon dolar olduğunu açıklaması.bunu bizlerin nasıl okunması gerekli diye düşündüm.türkiyeyle girdiği silahlanma yarışının bir sonucu olarakmı yoksa yunanistan ordusunun kat ve kat büyüklüğündeki türk ordusunun üstelik bol milli bayramlı bir ülkenin yapacağı tasarruf kaç asgari ücretlinin maaşı eder hocam hoşça kal...
o şahsın koskoca Türkiye Cumhuriyeti başbakanına davranış şeklini onaylıyacaksın,
ama ananıda al git lafı ağır gelecek. valla ben olsam bir de temiz sopa atardım.
zaten adamın ne mal olduğu belli oldu sonra. işte sizin demokrasi anlayışınız.
bizde bir laf vardır!
lahana yerken kıtır kıtır, keleme geldimi meeee...
bizim başbakanımız delikanlı adamdır ona laf söylerken 5 dakka düşüneceksin.
saygılar
kavlak74
27-03-2010, 00:13
benden evet halk için hayırlı olur inşallah ey türk halkı uyanın artık başımızda devamlı süngü istemiyorum artık ben başımda denizbaykalgibi ergonakan avukatıyım diyecek bir sol lider istemi yorum eyer ben demokrasi insan haklarına saygı tepemizde yargı istiyorum diyen varsa buyrun
veyselbakan
27-03-2010, 00:21
evet hüseyin kardeş bu türkiye ne çekiyorsa bu ordu yüzünden sokaktaki aç ordu yüzünden çöpten ekmek topluyor ermeniler soykırım diye senin ülkeni her yerde ordu yüzünden küçük düşürüyor bu kadar fabrika devlete ait neresi varsa ordu tarafından elin gavuruna yok pahasına peşkeş çekiliyor neredeyse türkiyenin en yüksek dış borcu ordu yüzünden oluyor adam çocuğum aç diye tepelere çıkıp açlıktan bayılırken bunuda ordu yapıyor çifçiye al ananıda git diyende ordu öcalana sayın diye hitap edende ordu pkk ya imtiyaz tanıyıp bir gecede hepsini serbest bıraktırıp halay çektirende ordu işsizlik ve açlık en üst seviyede bunun sebebide ordu açılım darbe anayasa deyipde gündemi değiştirende ordu din düşmanıda ordu varsayımlar üzerine orduyu karalayacağına asıl sen aç gözlerini hüseyin sen orduyu karalamaya devam et bir gün gözün açıldığında imralıdaki adi bakan olup bir yerlere bayrak dikildiği zaman anlarsın o zaman bu karaladığın ordunun kıymetini ama o zaman iş işten geçer hüseyin kardeş demedi deme:smiles22::smiles22::smiles22::smiles22:
evet hüseyin kardeş bu türkiye ne çekiyorsa bu ordu yüzünden sokaktaki aç ordu yüzünden çöpten ekmek topluyor ermeniler soykırım diye senin ülkeni her yerde ordu yüzünden küçük düşürüyor bu kadar fabrika devlete ait neresi varsa ordu tarafından elin gavuruna yok pahasına peşkeş çekiliyor neredeyse türkiyenin en yüksek dış borcu ordu yüzünden oluyor adam çocuğum aç diye tepelere çıkıp açlıktan bayılırken bunuda ordu yapıyor çifçiye al ananıda git diyende ordu öcalana sayın diye hitap edende ordu pkk ya imtiyaz tanıyıp bir gecede hepsini serbest bıraktırıp halay çektirende ordu işsizlik ve açlık en üst seviyede bunun sebebide ordu açılım darbe anayasa deyipde gündemi değiştirende ordu din düşmanıda ordu varsayımlar üzerine orduyu karalayacağına asıl sen aç gözlerini hüseyin sen orduyu karalamaya devam et bir gün gözün açıldığında imralıdaki adi bakan olup bir yerlere bayrak dikildiği zaman anlarsın o zaman bu karaladığın ordunun kıymetini ama o zaman iş işten geçer hüseyin kardeş demedi deme:smiles22::smiles22::smiles22::smiles22:
abim varmı bu saydıgın soruları çöze bilecek biri şimdi mecliste ben göremiyom açıkçası:49::49::49:
veyselbakan
27-03-2010, 00:28
o şahsın koskoca Türkiye Cumhuriyeti başbakanına davranış şeklini onaylıyacaksın,
ama ananıda al git lafı ağır gelecek. valla ben olsam bir de temiz sopa atardım.
zaten adamın ne mal olduğu belli oldu sonra. işte sizin demokrasi anlayışınız.
bizde bir laf vardır!
lahana yerken kıtır kıtır, keleme geldimi meeee...
bizim başbakanımız delikanlı adamdır ona laf söylerken 5 dakka düşüneceksin.
saygılar
delikanlılık rajon kesmekle olmuyor en büyük delikanlılık efendiliktir he efendilik demişken bu vatanı kuran atamızın bir lafı geldi aklıma conker seninde aklında bulunsun köylü milletin efendisidir sopa dayak eşşeğe atılır benim çiftçim köylüm eşşek değildir köylüye sopa atılmaz ancak eli öpülür adam açım diye bağıracak sen adamı döveceksin helal conker sana dayakla herşey haloldu açlık sofuluğu bozdurur conker öyle delikanlılıkla kabadayılıkla bu memleket yönetilmez! eğer ben açlıktan kıvranıyorsam kusura bakma 5 dk düşünmem 1 dk da söyleyeceğimi söylerim! :nono:::nono:::nono:::nono:::nono::
veyselbakan
27-03-2010, 00:32
abim varmı bu saydıgın soruları çöze bilecek biri şimdi mecliste ben göremiyom açıkçası:49::49::49:
yok abi yok zaten yanarım bir tek buna yanarım kahrolurum dedim ya abi parti ve şahıslarla hiçbir alıp veremediğim yok yeterki şu memleketin şu dertlerini bilsin ve yürekten kalpten menfaat beklemeden şu memlekete hizmet versin yemin ederim buna zaten bir inanayım w parti x parti ne olursa olsun onu destekler ve oyumu ona verirdim ama gel görki bunu göremiyorum en azından şimdilik saygılar abi!
Arkadaşlar yorumlarınıza parti ismi sokmayın.A partisi şöyle veya B partisi böyle diye.Bu forum herhangi bir partinin yayın organı değildir.Konuya medeni kurallar içerisinde her türlü yorumu olayı kişiselleştirmeden yapabilirsiniz fakat yorumlarınız içerisinde herhangi bir parti adını iyi veya kötü diye geçirirseniz konu kapatılacaktır.
draculu45
27-03-2010, 01:11
herkes dolmuş be usta döksünler parti ismi vermeden eteğindeki tasları
Döksünler parti ismi vermeden ve olayı kişiselleştirmeden medeni kurallar içerisinde her türlü yorumu yapabilirler.
hilalyıldız
27-03-2010, 01:47
saygılar bizden
Başörtülü öğrencilerin 'ulaşım' mücadelesi!
15:40 - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan indirimli elektronik ulaşım kartları, yönetmelik gereği fotoğrafları türbanlı olan öğrencilere verilmiyor. Türbanlı öğrenciler durumdan ötürü mağdur olduklarını dile getirerek CHP'nin halkın partisi olduğu zihniyetinin dışına çıktığını ve kendilerine çifte standart uygulandığını ifade ettiler. 26.03.2010 İZMİR
:sunglasses2:
veyselbakan fikir ve düşüncelerimiz nekadar zıt görünsede tüm samimiyetimle geçirmiş olduğun amiliyattan dolayı geçmiş olsun dileklerimi sunar acil şifalar dilerim kardeşim...
cevaben yazını çok abartarak yazmana bir anlam veremedim..benim anlatmak istediğim sepetteki çürük elmaların çöpe atılması misali,çünki çöpe atılmassa diğer sağlamlarıda bozacaklar yoksa sabah benim işime gittiğim gibi evinden çıkp ordusunun başında eğitimiyle illgilenen bir askeri mensuba kim laf edebilir adamın alnını karışlarlar yani sapla samanı birbirinden ayıralım.bu darbe teşebüsleri veya planları akp mhp veya chp'ye olmuş hiç önemli deyil kime yapılırsa yapılsın karşısında olmamız gerektiğini düşünüyorum zaten ekonomi ve siyasi olarak ülkemizden katve kat gelişmiş ülkelerdede durum böyle deyilmi..genarellerin tutuklanmasının türk halkını şaşırmasına neden daha önceki yıllar böyle birşeyin yaşanmamış olması buda bizlere önceki hükümetlerin nekar basiretsiz cesaretsiz iktidarsız olduklarını gösteriyor yani yanlış yapan veya yanlış yaptığına kanaat ettiğin bir memurun hakkında tutuklama hatta soruşturma dahi yapamaman...peki veyselbakan bu ülkede savcılar hakimler hep normal vatandaşı yargılaması içinmi hukuk fakültelerinden mezun oluyorlar veya askeri mahkemeler körler sağırlar birbirlerini ağırlar hesabı çalıştığını bilmeyen varmı bu ülkede..
aşık veysel kör bir halk ozanıydı metin şentürkte kör bir sanatçı veyselin besteleyip söylediği türküler hala çalınınıp okunuyor metin şentük havaalanı pistlerinde başbakanın davetli olduğu katılımla saatte 300 km hız rekorunu kırma çabası içine gireceği bir araba yarışında bulunacak.bunların ikiside türkiyenin tanıdığı AMA sanatçı...aşık veysel kördü fakat türküleriyle bizlere birşeyler anlatmaya çalışıyordu mesajlar veriyordu evet gözleri kördü fakat yüreyi ve beyni gören körlerden daha harbiydi,körükörüne bir tutkunun peşinde deyildi o hep aklını kullandı..metin şentürk oda aklını kullanıyor fakat puştluğa...sağlıklı kal veyselbakan...
Konu anayasa değişikliği idi. Daha tasarı meclise gelmeden, kabul ve red olacağı bilinmeden bazı arkadaşlar güya kamuoyu oluşturmak ve milleti etkileyip red kararı verdirmek için acelece bir kampanyaya giriştiler.Meydanı boş zanneden bu arkadaşlar koro halinde aynı şeyi tek taraflı olarak tekrarladılar.Tartışma bu minvalde sürmesi gerekirken mecrası değişti, olmadık yerlere geldi.
İnsanların gazını ve öfkesini alma konusunda faydalı da olmuş olabilir bu tartışma. Ama görünen o ki bir çok arkadaşımız Uğur Mumcu nun deyimiyle "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olmuş. Malum ezberleri tekrarlayıp duruyor.Bu da tartışmanın tadını kaçırıyor.
Gelin belirli konularda uzlaşalım.
1.Bu ülkeye darbe hiç yakışmıyor.Yapılan her darbe ülkeyi en az 30 -40 yıl geriye götürüyor.
12 eylül darbesini hatırlayın. Binlerce insan hapisanelerde çürüdü.Ülkücü veya devrimci fidan gibi gençler gülünç gerekçelerle idam edildi.Onbinlerce insan işinden oldu. Ölüm yıldönümünü andığımız değerli vatan evladı Muhsin Yazıcıoğlu Mamakta inim inim inledi.Birçok ülkücü, devrimci kafayı yedi, veya hastalanıp öldü.
Bunu hangi vicdan onaylar. Hangi vicdan darbeye ve darbecilere aferin der.Bırakalım yargılansın o dönem.Çoğunun bir ayağı çukurda, içeri tıkmaya da gerek yok belki ama hiç değilse bundan sonraki darbe heveslilerine göz dağı olur.
2.Kimse hukukun üzerinde görmesin kendisini.Askerlere sivil yargı yolu açılsın.Çünkü kendilerine bırakılırsa "kol kırılır yen içinde kalır" anlayışıyla suçluları koruyorlar.
3.Benim seçtiğim parlemontoyu yine ben değiştirmeliyim. Bu benim hakkım olmalı.Birleri benim irademe küfreder gibi benim seçtiklerimi al aşağı indirmesin. Benim seçtiklerim yasama ve yürütmeyi üstlensin.Yüksek yargı yasamayı ve yürütmeyi engellemesin.411 milletvekilim başörtüsü yasağı ayıbını kaldırıyorsa yüksek yargı bunu yok sayamasın.
4.Milletvekili dokunulmazlığı saçmalığı kaldırılsın.Sadece milletvekillerine değil suç işleyen bakan,general,başbakan,zengin iş adamı da olsa dokunulsun.
5.Bir Partiyi demokrasilerde millet kapatır.Oy vermedimi kapısına o parti kilit vurmak zorunda kalır.Sayın başsavcılar googleden, köşe yazarların yazılarından topladığı iddialarla
milletden onay almış bir partiyi kapatma hakkını elinde bulundurmamalıdır.
Katılrsınız veya katılmazsınız benim düşüncelerim bu minvalde.Ama uzlaşabilmek güzeldir.Kastını aşan ifadeler olduysa şimdiden özür dilerim.Ha birde onu söyleyim.Değişiklik tek tek oylansın diyen arkadaşlar kusura bakmasın bu tez Türkiye gerçeklerine aykırı..Anayasada 10 değişiklik olacaksa 10 kere ayrı ayrı oy kullanacağız demektir.Buna ne vakit yeter nede, yurdum insanının sabrı. Güzellikle kalın.
15:40 - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan indirimli elektronik ulaşım kartları, yönetmelik gereği fotoğrafları türbanlı olan öğrencilere verilmiyor. Türbanlı öğrenciler durumdan ötürü mağdur olduklarını dile getirerek CHP'nin halkın partisi olduğu zihniyetinin dışına çıktığını ve kendilerine çifte standart uygulandığını ifade ettiler. 26.03.2010 İZMİR
:sunglasses2: yakaladığınız şeye bakın adam izmire gavur diyecek biz gelmezsek hizmet yok diye cezalandıracak ondan sonra ben hepinizin başbakanıyım gülerler adama :8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:
veyselbakan fikir ve düşüncelerimiz nekadar zıt görünsede tüm samimiyetimle geçirmiş olduğun amiliyattan dolayı geçmiş olsun dileklerimi sunar acil şifalar dilerim kardeşim...
cevaben yazını çok abartarak yazmana bir anlam veremedim..benim anlatmak istediğim sepetteki çürük elmaların çöpe atılması misali,çünki çöpe atılmassa diğer sağlamlarıda bozacaklar yoksa sabah benim işime gittiğim gibi evinden çıkp ordusunun başında eğitimiyle illgilenen bir askeri mensuba kim laf edebilir adamın alnını karışlarlar yani sapla samanı birbirinden ayıralım.bu darbe teşebüsleri veya planları akp mhp veya chp'ye olmuş hiç önemli deyil kime yapılırsa yapılsın karşısında olmamız gerektiğini düşünüyorum zaten ekonomi ve siyasi olarak ülkemizden katve kat gelişmiş ülkelerdede durum böyle deyilmi..genarellerin tutuklanmasının türk halkını şaşırmasına neden daha önceki yıllar böyle birşeyin yaşanmamış olması buda bizlere önceki hükümetlerin nekar basiretsiz cesaretsiz iktidarsız olduklarını gösteriyor yani yanlış yapan veya yanlış yaptığına kanaat ettiğin bir memurun hakkında tutuklama hatta soruşturma dahi yapamaman...peki veyselbakan bu ülkede savcılar hakimler hep normal vatandaşı yargılaması içinmi hukuk fakültelerinden mezun oluyorlar veya askeri mahkemeler körler sağırlar birbirlerini ağırlar hesabı çalıştığını bilmeyen varmı bu ülkede..
aşık veysel kör bir halk ozanıydı metin şentürkte kör bir sanatçı veyselin besteleyip söylediği türküler hala çalınınıp okunuyor metin şentük havaalanı pistlerinde başbakanın davetli olduğu katılımla saatte 300 km hız rekorunu kırma çabası içine gireceği bir araba yarışında bulunacak.bunların ikiside türkiyenin tanıdığı AMA sanatçı...aşık veysel kördü fakat türküleriyle bizlere birşeyler anlatmaya çalışıyordu mesajlar veriyordu evet gözleri kördü fakat yüreyi ve beyni gören körlerden daha harbiydi,körükörüne bir tutkunun peşinde deyildi o hep aklını kullandı..metin şentürk oda aklını kullanıyor fakat puştluğa...sağlıklı kal veyselbakan...
hüseyin kardeş kör olmak akıl körlüğüne mani değil asker kötü hep yazdık allah belalarını da verdi sessizliğe sürükledi onları ama ya iktidar yazdık ama birdaha yazalım başbakanın 68 dosyası olduğunu ve dokunulmazlığı olmasa iceride olaçağını bilmiyorsundur hüseyin kardeşki adalet bakanı icişleri bakanı daha ne civanım delikanlılar var oyüzden asker öyle böyle diyebiliyorsunuz ama bu şerefli insanlara geldimi neyse söyleyecek çok şeyim vardemiş biri ama karşımdakine bakarım diye
Konu anayasa değişikliği idi. Daha tasarı meclise gelmeden, kabul ve red olacağı bilinmeden bazı arkadaşlar güya kamuoyu oluşturmak ve milleti etkileyip red kararı verdirmek için acelece bir kampanyaya giriştiler.Meydanı boş zanneden bu arkadaşlar koro halinde aynı şeyi tek taraflı olarak tekrarladılar.Tartışma bu minvalde sürmesi gerekirken mecrası değişti, olmadık yerlere geldi.
İnsanların gazını ve öfkesini alma konusunda faydalı da olmuş olabilir bu tartışma. Ama görünen o ki bir çok arkadaşımız Uğur Mumcu nun deyimiyle "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olmuş. Malum ezberleri tekrarlayıp duruyor.Bu da tartışmanın tadını kaçırıyor.
Gelin belirli konularda uzlaşalım.
1.Bu ülkeye darbe hiç yakışmıyor.Yapılan her darbe ülkeyi en az 30 -40 yıl geriye götürüyor.
12 eylül darbesini hatırlayın. Binlerce insan hapisanelerde çürüdü.Ülkücü veya devrimci fidan gibi gençler gülünç gerekçelerle idam edildi.Onbinlerce insan işinden oldu. Ölüm yıldönümünü andığımız değerli vatan evladı Muhsin Yazıcıoğlu Mamakta inim inim inledi.Birçok ülkücü, devrimci kafayı yedi, veya hastalanıp öldü.
Bunu hangi vicdan onaylar. Hangi vicdan darbeye ve darbecilere aferin der.Bırakalım yargılansın o dönem.Çoğunun bir ayağı çukurda, içeri tıkmaya da gerek yok belki ama hiç değilse bundan sonraki darbe heveslilerine göz dağı olur.
2.Kimse hukukun üzerinde görmesin kendisini.Askerlere sivil yargı yolu açılsın.Çünkü kendilerine bırakılırsa "kol kırılır yen içinde kalır" anlayışıyla suçluları koruyorlar.
3.Benim seçtiğim parlemontoyu yine ben değiştirmeliyim. Bu benim hakkım olmalı.Birleri benim irademe küfreder gibi benim seçtiklerimi al aşağı indirmesin. Benim seçtiklerim yasama ve yürütmeyi üstlensin.Yüksek yargı yasamayı ve yürütmeyi engellemesin.411 milletvekilim başörtüsü yasağı ayıbını kaldırıyorsa yüksek yargı bunu yok sayamasın.
4.Milletvekili dokunulmazlığı saçmalığı kaldırılsın.Sadece milletvekillerine değil suç işleyen bakan,general,başbakan,zengin iş adamı da olsa dokunulsun.
5.Bir Partiyi demokrasilerde millet kapatır.Oy vermedimi kapısına o parti kilit vurmak zorunda kalır.Sayın başsavcılar googleden, köşe yazarların yazılarından topladığı iddialarla
milletden onay almış bir partiyi kapatma hakkını elinde bulundurmamalıdır.
Katılrsınız veya katılmazsınız benim düşüncelerim bu minvalde.Ama uzlaşabilmek güzeldir.Kastını aşan ifadeler olduysa şimdiden özür dilerim.Ha birde onu söyleyim.Değişiklik tek tek oylansın diyen arkadaşlar kusura bakmasın bu tez Türkiye gerçeklerine aykırı..Anayasada 10 değişiklik olacaksa 10 kere ayrı ayrı oy kullanacağız demektir.Buna ne vakit yeter nede, yurdum insanının sabrı. Güzellikle kalın.
şükür be hocam işte olay bu bizde bunları anlatıyoruz bakın dağdaki kahraman ilan ediliyor ayağına hakimler savcılar gönderiliyor hakim pişmanmısın diyor adam yok pişman değilim apo istedi diyor beraat alıyor diğerleri 2yıldır hala bekliyor bizde dokunulmazlıklar kalksın diyoruz kim ak kim kara görsün insanım ne dedim mhp kovalıyorsa akp ankara belediyesi acılan davaların sümen altı etmesine kızıyoruz ankara belediye başkanının dayılanmasına beni aday göstermezlerse benle beraber çekerler demesinin altından neler çıkacağını görmek istiyoruz ama yine birşeyine katılmadım iktidar yasamayı dayürütmeyide yapsın diyorsun o iş kötü yürütme tamam ama yasama ayrı birşey sen şimdi anayasa başkanı muhasebeci var mı dünyada bir örneği sence komik değil mi
draculu45
27-03-2010, 11:18
doğru söylüyorsun en son örnek anasınıfı öğrencilerini müzeye aileleri baş örtülü diye almadılar hani demokrasi nerede türkiyede demokrasi kişilere göre var
hilalyıldız
27-03-2010, 11:20
yakaladığınız şeye bakın adam izmire gavur diyecek biz gelmezsek hizmet yok diye cezalandıracak ondan sonra ben hepinizin başbakanıyım gülerler adama :8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:
Başörtülüler, sırf inançları doğrultusunda yaşamaya çalıştıklarından dolayı çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde yıllardır zenci muamelesi görüyorlar. Başörtülülerin, sosyal hayatta kullandıkları mekanlar “kamusal alan” bahanesiyle yüzlerine kapanırken, özgürlükleri kısıtlanıyor ve ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz kalmalarının önüne bir türlü geçilemiyor. Çocuğunun yemin törenini izlemek isteyen başörtülü anneler ise yıllardır devam eden bu yasakçı tavırdan nasibini her defasında alıyor.
“BU ŞEKİLDE GİREMEZSİNİZ!”
Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda dün sabah saatlerinde başlayan yemin törenine katılmak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, nizamiyeden içeri alınırken, kimlik kontrolünden geçirildi. Yapılan kimlik kontrolü sırasında çarşaflı ve başörtülü bayanlar sırf inançları gereği tesettürlü olduklarından dolayı nizamiyeye alınmadı. Nizamiye kapısında bekleyen subaylar tarafından tesettürlü asker yakınlarına; “Bu şekilde içeri giremezsiniz. Çarşafınızı çıkarıp, başınızı açarsanız içeri girebilirsiniz” denildi. Giyindikleri tesettürleri çıkarmayan asker yakınları, nizamiyeden içeri alınmadı. İçeri alınmayan asker yakınları, nizamiyenin dış kısmında bulunan otoparktan töreni izlemek zorunda kaldı.
draculu45
27-03-2010, 11:25
hüseyin kardeş kör olmak akıl körlüğüne mani değil asker kötü hep yazdık allah belalarını da verdi sessizliğe sürükledi onları ama ya iktidar yazdık ama birdaha yazalım başbakanın 68 dosyası olduğunu ve dokunulmazlığı olmasa iceride olaçağını bilmiyorsundur hüseyin kardeşki adalet bakanı icişleri bakanı daha ne civanım delikanlılar var oyüzden asker öyle böyle diyebiliyorsunuz ama bu şerefli insanlara geldimi neyse söyleyecek çok şeyim vardemiş biri ama karşımdakine bakarım diye
bak hala forumdaki uyarıları dikkate olmıyorsun isim zikretmeden yap yurumlarını senin anpi pazen olduğun zihniyeti cok iyi biliyoruz ya erzurumdaki yüce dinimiz için bizlere ışık tutan allahcc son kitabı kuranı kerim için ne diye fişlediklerinide konuşsan işine gelmez seningibilerin son örnekte yine aynı şehirde bir millet vekilinin elindeki çantanın içindeki eşofmanlarınıda konuş biraz dağ doğurdu içinden fare cıktı misali milleti aptal sanıyorlar artık 1312 devri bitti bırakında insanlar biraz hür yasasın
draculu45
27-03-2010, 11:32
Başörtülüler, sırf inançları doğrultusunda yaşamaya çalıştıklarından dolayı çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde yıllardır zenci muamelesi görüyorlar. Başörtülülerin, sosyal hayatta kullandıkları mekanlar “kamusal alan” bahanesiyle yüzlerine kapanırken, özgürlükleri kısıtlanıyor ve ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz kalmalarının önüne bir türlü geçilemiyor. Çocuğunun yemin törenini izlemek isteyen başörtülü anneler ise yıllardır devam eden bu yasakçı tavırdan nasibini her defasında alıyor.
“BU ŞEKİLDE GİREMEZSİNİZ!”
Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda dün sabah saatlerinde başlayan yemin törenine katılmak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, nizamiyeden içeri alınırken, kimlik kontrolünden geçirildi. Yapılan kimlik kontrolü sırasında çarşaflı ve başörtülü bayanlar sırf inançları gereği tesettürlü olduklarından dolayı nizamiyeye alınmadı. Nizamiye kapısında bekleyen subaylar tarafından tesettürlü asker yakınlarına; “Bu şekilde içeri giremezsiniz. Çarşafınızı çıkarıp, başınızı açarsanız içeri girebilirsiniz” denildi. Giyindikleri tesettürleri çıkarmayan asker yakınları, nizamiyeden içeri alınmadı. İçeri alınmayan asker yakınları, nizamiyenin dış kısmında bulunan otoparktan töreni izlemek zorunda kaldı.
sagol cok güzel bir konuya değinmişsin birde peygamber ocağı diyorla ama ne hallere geldik görsünler
bak hala forumdaki uyarıları dikkate olmıyorsun isim zikretmeden yap yurumlarını senin anpi pazen olduğun zihniyeti cok iyi biliyoruz ya erzurumdaki yüce dinimiz için bizlere ışık tutan allahcc son kitabı kuranı kerim için ne diye fişlediklerinide konuşsan işine gelmez seningibilerin son örnekte yine aynı şehirde bir millet vekilinin elindeki çantanın içindeki eşofmanlarınıda konuş biraz dağ doğurdu içinden fare cıktı misali milleti aptal sanıyorlar artık 1312 devri bitti bırakında insanlar biraz hür yasasın
ya hürriyet bu mu hocam adamları şimdi biz fişliyoruz değişen ne yada kan tahlili sizin gibi aydın bunları neden görmek istemez adamlara ne komik ceza verdikleri ortada ceza mı ödülmü bilinmez ama sizde bunu gözden kacırmışınız adamın biri diyeyim benim cemaatımı dokunma biz oy kaybederiz sen yerinden olursun demişti hatırlarsan o chp ye de sövdüreceksiniz en sonunda adamların tayibi nasıl kurtardıklarını unutmuşa benziyorsunuz kaldı ki benim ATATÜRKün kurduğu parti olamasının dışında bir saygım yok rahatlatmak için söylüyorum
sagol cok güzel bir konuya değinmişsin birde peygamber ocağı diyorla ama ne hallere geldik görsünler8yıldır iktidar olan başka partiy di herhalde siyaset yatmak yerimiydi neydi:8[1]::8[1]::8[1]:
hilalyıldız
27-03-2010, 12:36
S.A.DRACULU 45 Kardeşim,kardeşim diyorum yaş 52 kemale erdi,normal resimleri nasıl bu tip forumlara atabiliriz,madde madde açıklarsan çok sevinirim.AEO.
hilalyıldız
27-03-2010, 12:49
yakaladığınız şeye bakın adam izmire gavur diyecek biz gelmezsek hizmet yok diye cezalandıracak ondan sonra ben hepinizin başbakanıyım gülerler adama :8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:
S.A.Kardeşim,Başbakan İZMİR için (Şunuda belirteyim 1978-1979 tarihlerinde Narlıdere İnciraltında askerlik yaptım.)şöyle dedi diye hala başörtü zulmünü desteklemek yakışırmı sizin gibi çok şey bilen aydın, sosyal demokrat insanlar için.Şu bunu dedi bu şunu dedi o zaman zulme devam,kolay gelsin.ALLAH hepimizi ıslah etsin.:praying:
öylü milletin efendisidir
Haklısın köylü milletin efendisidir.
Ama senin bahsettiğin o köylü gibi değil.
Her kez derdini başbakana tabiki imkanını bulunca söyler bu en tabi hakkıdır ama sorununu adam gibi söyler, tahrik eder gibi değil.
Benim bildiğim türk köylüsü dürüst namuslu efendi konuşmasını bilen temiz kalplı dir.
yoksa saldırgan, hakaret eder gibi konuşan değil.
saygılar.
veyselbakan
27-03-2010, 13:30
hüseyin kardeşim önce geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim ama inan fikirlerimiz seninle tamamen zıt sözüne katılmıyorum önce şunu açıklayayım ondan sonra sen karar ver fikirlerin zıtlığına ekmeğine haram aşı karıştırmış ve milleti için kötülük düşünen kim varsa senin tabirinle çürük yumurtalar ayıklansın ve en ağır cezalara çarptırılsınlar dediğin gibi hangi parti yada hangi merciler olursa olsun zaten o insanların memleketine milletine bir faydası olamaz dediğin gibi eğer bu orduda ise onlarda derhal ayıklansın ki daha temiz daha müreffeh bir millet haline gelelim benimde zaten bu konuda seninle en ufak bir fikir ayrılığım olamaz sonuna kadarda bu fikrini desteklerim
ama isterimki orduda bir paşa yargılanıyorsa ki şüphe varsa yargılansın lakin o zaman kaldırsınlar bu dokunulmazlıkları ve siyasi partilerde bulunan çürük elmalarda ayıklansın hatta paşa ile birlikte gerekiyorsa cumhurbaşkanı yada başbakan yada diğer parti yöneticileride yargılansın yıllardır hepsinin hakkında sürü ile suç dosyaları varken yargınamadıkları için bundan cesaret alarak ülkeyi dahada karışık durumlara düşürüyorlar kanatındayım yani hüseyin kardeş anlatmam o dur ki bu olaylar ordu ile sınırlı kalmasın benim en çok üzüldüğüm nokta şahısların üzerinden koskoca bir ordunun karalanıp tabiri cahizse yerden yere vurulması işte o zaman bu benim kanıma dokunuyor inandığımız değerlere bunu bir ihanetmiş gibi algılıyorum ama hüseyin şu anda memleketin hali gerçekten güllük gülistanlık değil önce bunu kendimize bir itiraf edelim hüseyin senin binbir güçlükle kurduğun yıllarca emek verilen ağır sanayi fabrikalarının tüpraşın v.b gibi can damarı yerlerin elin gavuruna verilmesi ve heba edilmesi sana dokunmuyormu geçenlerde dışarıya olan dış borçların inanılmaz derecede hatta rekor seviyede olduğunu görmek sana dokunmuyormu nevrozda bir siyasi parti mensubunun çıkıpta pkk yi ve sayın öcalanı muhattap alacaksınız almak zorundasınız demesi sana dokunmuyormu o zaman şehit analarının senin yüreğin sızlamazmı elin üç kuruşluk ermenisi kalkıpta her ülkede lobiler kurup soykırım yasasını kabul ettirmeye çalışması ve yetmezmiş gibi atatürkün resminin karşısına kırmızı boya ile hitler yazılması ispanyol heykeltraşın yaptığı ve müslümanlığı yerden yere vurduğu o heykeller sana dokunmuyormu işsizlikten çıkıpta yeterki çocuklarım aç kalmasın böbreklerimi satıyorum diye bağırması yine işsizlikten binanın tepesine çıkıp orada açlıktan bayılan aslan gibi delikanlıyı görmek sana dokunmuyormu hüseyin anlatayım dinle şimdi bile anlatırken gözlerim doluyor yoldan markete alışverişe gidiyorum başımı çevirdim bir tane örtülü yaşlı nur yüzlü bir anne yanındada 4 yada 5 yaşlarında bir kız çocuğu çöp konteynırında bir şeyler arıyorlar o andada bir çocuk tam o çöpe çöp boşalttı merak ettim bu teyze ne yapıyor diye birde baktımki çöpten ekmek
parçalarını çıkarıyor eline aldığı bezle üzerindeki pisliği temizliyor ve çocuğun ağzına götürüyor yanlarına yaklaştım çocuk babanne bu çok sert ısıramıyorum dedi o anda insanlığımdan ve herşeyden utandım yanına gittim ve cebimde ne kadar para varsa hepsini uzattım fazla değildi 40 yada 50 tl idi o teyze bana dediki oğlum ben dilenci değilim sadece torunumu besliyorum ve ne yaptıysam o parayı almadı eve telefon açtım ve hanıma sofraya 2 tabak daha koymasını söyledim ve onları evime götürdüm güzelce karınları doydu kadın tekrarladı oğlum ben dilenci değilim ama oğlum trafik kazasında öldü ardından bir yıl geçti gelinimide kaybettim ve ben o gün bir lokma yiyemedim o lokmalar boğazıma dizilip bana haram oldu teyzeyi uğurladım ve her gün gel benimde annem rahmetli oldu sende benim annem ol dedim ve 36 yaşında adamım ağlamak nedir kolay kolay bilmem sabaha kadar çocuk gibi ağladım işte hüseyin demekki mesele sadece ordu ile sınırlı kalmıyor kardeşim memleketimin durumunu sana kısaca anlatmaya çalıştım işte bunlar benim kanıma dokanıyor ve insanlığımdan utanıyorum dediğin gibi aşık veyselin gözleri kördü ama kalp gözü gönül gözü açıktı allahta bize bunu nasip etsin inşallah kardeşim kendine iyi bak saygılar
pumapuma
27-03-2010, 15:18
Demode olmuş anayasanın gerçekten değişmesi gerekli bence,modern ülkemize yakışmıyor.oyumu evet olarak kullanmayı düşünüyorum.ülkemize inşallah hayırlı olur saygılar
aslangucu_2002
29-03-2010, 18:25
:present::present::present::45::45::45:
akharman
29-03-2010, 18:44
buraya hep hayırcı istemezuk cular yazıyor galiba bende EVET verecegim .matba icat oldu gericiler istemezuk dediler ülke neler kaybetti.bir düşünün bakalım bu statükiyeciler hep önümüzü kapattı hep ülke ve millet kaybetti kimin umurunda üç beş tuzukuru sefa sürdü gariban zavallı millet ezildi.azıcık dikdurmak istersede kafasına kafasına şak diye 80 darbesi geldi zopa indi.kimler ne acılar çekti semerciyan yoldaş.sen bile bilirmisin işte onun için bir ışıktır yeni yasalar biraz statükodan kurtuluştur biraz ışıkytır nefestir insanımıza birazcık degervermektir enkötü idare darbe yönetiminden iyidir.kimse boşa kürek çekmesin artık millet uyanıyor anadoluda yoğun bir talep var anayasa degişikligine miller EVET DİYOR.
draculu45
29-03-2010, 18:55
buraya hep hayırcı istemezuk cular yazıyor galiba bende EVET verecegim .matba icat oldu gericiler istemezuk dediler ülke neler kaybetti.bir düşünün bakalım bu statükiyeciler hep önümüzü kapattı hep ülke ve millet kaybetti kimin umurunda üç beş tuzukuru sefa sürdü gariban zavallı millet ezildi.azıcık dikdurmak istersede kafasına kafasına şak diye 80 darbesi geldi zopa indi.kimler ne acılar çekti semerciyan yoldaş.sen bile bilirmisin işte onun için bir ışıktır yeni yasalar biraz statükodan kurtuluştur biraz ışıkytır nefestir insanımıza birazcık degervermektir enkötü idare darbe yönetiminden iyidir.kimse boşa kürek çekmesin artık millet uyanıyor anadoluda yoğun bir talep var anayasa degişikligine miller EVET DİYOR.
haklısın artık millet uyanıyor artık 82 anayasasına hayır yeni anayasa cıkması lazım onun için millet cok iyi bilir hür irade milletin ergonakon avukatlarına kimse inanmaz oldu
S.A.Kardeşim,Başbakan İZMİR için (Şunuda belirteyim 1978-1979 tarihlerinde Narlıdere İnciraltında askerlik yaptım.)şöyle dedi diye hala başörtü zulmünü desteklemek yakışırmı sizin gibi çok şey bilen aydın, sosyal demokrat insanlar için.Şu bunu dedi bu şunu dedi o zaman zulme devam,kolay gelsin.ALLAH hepimizi ıslah etsin.:praying:
ya abi ben yanlışmı yazıyorum defalarca sordular sosyal demokratcı falan değilim olmayacağım benim dertim chp yüzde 60oy aldı beni temsil etmiyor ama hükümette 47 aldı diye coğunluk diye her istediğini yapamaz diye düşünüyorum son o lafları edenlere susmak daha kötü gibi benim kızdığım daha önce bizi fişliyorlardı şimdi biz fişliyoruz diyen adamı cezalandırmamak akp ye yakışmadığı gibi sahiplenmiş oldu dracula parti ismi verme deyip korkutmuştu ama kusura bakmasın kan tahlilini saymıyorum bunu mhp yapsaydı tayibbeyin neler diyeceğini tahmin edebiliyorum belediyenin yaptığı ayıp belediyeyi bağlar ama akp nin şu türban olayı da çok komik olmaya başladı bunu şimdiye kadar gökten halletmiş olması lazım siyasi malzeme olarak sürekli bunu ısıtıp milletin önüne sürmesi komik
hüseyin kardeşim önce geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim ama inan fikirlerimiz seninle tamamen zıt sözüne katılmıyorum önce şunu açıklayayım ondan sonra sen karar ver fikirlerin zıtlığına ekmeğine haram aşı karıştırmış ve milleti için kötülük düşünen kim varsa senin tabirinle çürük yumurtalar ayıklansın ve en ağır cezalara çarptırılsınlar dediğin gibi hangi parti yada hangi merciler olursa olsun zaten o insanların memleketine milletine bir faydası olamaz dediğin gibi eğer bu orduda ise onlarda derhal ayıklansın ki daha temiz daha müreffeh bir millet haline gelelim benimde zaten bu konuda seninle en ufak bir fikir ayrılığım olamaz sonuna kadarda bu fikrini desteklerim
ama isterimki orduda bir paşa yargılanıyorsa ki şüphe varsa yargılansın lakin o zaman kaldırsınlar bu dokunulmazlıkları ve siyasi partilerde bulunan çürük elmalarda ayıklansın hatta paşa ile birlikte gerekiyorsa cumhurbaşkanı yada başbakan yada diğer parti yöneticileride yargılansın yıllardır hepsinin hakkında sürü ile suç dosyaları varken yargınamadıkları için bundan cesaret alarak ülkeyi dahada karışık durumlara düşürüyorlar kanatındayım yani hüseyin kardeş anlatmam o dur ki bu olaylar ordu ile sınırlı kalmasın benim en çok üzüldüğüm nokta şahısların üzerinden koskoca bir ordunun karalanıp tabiri cahizse yerden yere vurulması işte o zaman bu benim kanıma dokunuyor inandığımız değerlere bunu bir ihanetmiş gibi algılıyorum ama hüseyin şu anda memleketin hali gerçekten güllük gülistanlık değil önce bunu kendimize bir itiraf edelim hüseyin senin binbir güçlükle kurduğun yıllarca emek verilen ağır sanayi fabrikalarının tüpraşın v.b gibi can damarı yerlerin elin gavuruna verilmesi ve heba edilmesi sana dokunmuyormu geçenlerde dışarıya olan dış borçların inanılmaz derecede hatta rekor seviyede olduğunu görmek sana dokunmuyormu nevrozda bir siyasi parti mensubunun çıkıpta pkk yi ve sayın öcalanı muhattap alacaksınız almak zorundasınız demesi sana dokunmuyormu o zaman şehit analarının senin yüreğin sızlamazmı elin üç kuruşluk ermenisi kalkıpta her ülkede lobiler kurup soykırım yasasını kabul ettirmeye çalışması ve yetmezmiş gibi atatürkün resminin karşısına kırmızı boya ile hitler yazılması ispanyol heykeltraşın yaptığı ve müslümanlığı yerden yere vurduğu o heykeller sana dokunmuyormu işsizlikten çıkıpta yeterki çocuklarım aç kalmasın böbreklerimi satıyorum diye bağırması yine işsizlikten binanın tepesine çıkıp orada açlıktan bayılan aslan gibi delikanlıyı görmek sana dokunmuyormu hüseyin anlatayım dinle şimdi bile anlatırken gözlerim doluyor yoldan markete alışverişe gidiyorum başımı çevirdim bir tane örtülü yaşlı nur yüzlü bir anne yanındada 4 yada 5 yaşlarında bir kız çocuğu çöp konteynırında bir şeyler arıyorlar o andada bir çocuk tam o çöpe çöp boşalttı merak ettim bu teyze ne yapıyor diye birde baktımki çöpten ekmek
parçalarını çıkarıyor eline aldığı bezle üzerindeki pisliği temizliyor ve çocuğun ağzına götürüyor yanlarına yaklaştım çocuk babanne bu çok sert ısıramıyorum dedi o anda insanlığımdan ve herşeyden utandım yanına gittim ve cebimde ne kadar para varsa hepsini uzattım fazla değildi 40 yada 50 tl idi o teyze bana dediki oğlum ben dilenci değilim sadece torunumu besliyorum ve ne yaptıysam o parayı almadı eve telefon açtım ve hanıma sofraya 2 tabak daha koymasını söyledim ve onları evime götürdüm güzelce karınları doydu kadın tekrarladı oğlum ben dilenci değilim ama oğlum trafik kazasında öldü ardından bir yıl geçti gelinimide kaybettim ve ben o gün bir lokma yiyemedim o lokmalar boğazıma dizilip bana haram oldu teyzeyi uğurladım ve her gün gel benimde annem rahmetli oldu sende benim annem ol dedim ve 36 yaşında adamım ağlamak nedir kolay kolay bilmem sabaha kadar çocuk gibi ağladım işte hüseyin demekki mesele sadece ordu ile sınırlı kalmıyor kardeşim memleketimin durumunu sana kısaca anlatmaya çalıştım işte bunlar benim kanıma dokanıyor ve insanlığımdan utanıyorum dediğin gibi aşık veyselin gözleri kördü ama kalp gözü gönül gözü açıktı allahta bize bunu nasip etsin inşallah kardeşim kendine iyi bak saygılar
:present::present::present::present:
haklısın artık millet uyanıyor artık 82 anayasasına hayır yeni anayasa cıkması lazım onun için millet cok iyi bilir hür irade milletin ergonakon avukatlarına kimse inanmaz olduyakında imam hatiplilerden doktor avukat yazar vb oldumu memleket medeniyeti görecek diyorsunuz yani bu arada ergenekondan tahliyelerden de haber verin bakın eski emniyetci serdar sacanı bir dinleyin bayağı bilkili akıllı bir vatansever kişilerle uğraşmamış tehlikeli insanlarla ve güçü ortada insanların baya canını yakmış sonra ergenekoncu oluvermiş ama mahkeme mahkeme sonuç suçsuzsun demişler komik ama gercek
eyupergelen
29-03-2010, 21:10
Referandumda evet çıksa dahi chp anayasa mahkemesine gidecek ve paket gene geçmiyecek aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş bu da ondan ibaret işte yok yere bi sürü masraf dert bi referandum bu ülkeye ne kadara patlıyor bunu kimse düşünmüyor bunun sıkıntısı sen ben çekiyoruz gene .....
Kardeşim ben vatandaşım ben evet dediysem ne hakla anayasa mahk... vs gidecek
anayasa mahkemesi milletin üstünde bir kurummu acaba?
aç tavuk falan töbe töbe..
Benim oyum Evet
draculu45
29-03-2010, 22:35
yakında imam hatiplilerden doktor avukat yazar vb oldumu memleket medeniyeti görecek diyorsunuz yani bu arada ergenekondan tahliyelerden de haber verin bakın eski emniyetci serdar sacanı bir dinleyin bayağı bilkili akıllı bir vatansever kişilerle uğraşmamış tehlikeli insanlarla ve güçü ortada insanların baya canını yakmış sonra ergenekoncu oluvermiş ama mahkeme mahkeme sonuç suçsuzsun demişler komik ama gercek
toycan arkadasım sen niye ergenekon avukatları dediğim zaman üstüne alınıyon anlamadım gitti benim burada kimseye husumetim yok ben fikirlerimi söylüyom sen hep alınıyorsun rahat ol sana bir söz demeye hakkım yok fikirlerinde herkes hürdür saygı duyarım
hilalyıldız
30-03-2010, 00:19
:nono:
saygılar bizden
Bir başörtüsü skandalı daha!
Bir ilaç firmasının beslenme üzerine düzenlediği toplantıya katılmak üzere Edirne'ye gelen bayan doktorların başörtüsü nedeniyle içeri alınmaması tepki çekti.
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 10 bayan doktora yapılan muameleyi 'adice' olarak değerlendirdi. Kaya, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu çirkin uygulamaya, başörtüsü özelinde İslami kimliğe ve değerlere yapılan bu alçakça saldırıya ilişkin olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dikmengil'in ve emekli bir albay olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Enver Duran'ın bir sözünün olup olmadığını bilmiyoruz. Muhtemelen konuyu geçiştirecek ya da adalet ve insanlıktan uzak, faşizan içerikli birtakım karar müsveddelerini öne sürerek yasalardan falan söz edeceklerdir. Oysa insanların inançlarına, kimliklerine yasak getiren, insan onurunu zedeleyen, aşağılayan hiçbir düzenlemenin yasal da olsa hukuki bir zemininin olamayacağı açıktır, tartışmasız bir gerçektir." Trakya Üniversitesi Balkan Kampüsü içerisinde bulunan Kongre Merkezi'nde önceki gün beslenme üzerinde toplantı yapılmıştı. Özel bir ilaç firması tarafından davet edilen İstanbul'daki değişik hastanelerde çalışan doktorlar salonu girmeye çalıştığı sırada güvenlik görevlilerinin engeli ile karşılaşmıştı. Doktorlar nedenini sorduklarında kendilerine "Bu dekanlığın bir emri. Bu nedenle içeri alınamayacaksınız" cevabı verilmişti. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak bir yetkili ile görüşme talebini ileten bayan doktorlar, herhangi bir yetkili ile görüşemeyince toplantıya katılamadan üniversiteden ayrılmıştı
hilalyıldız
30-03-2010, 00:20
saygılar bizden
Yazı Boyutu: 12 14 16
'İndirimli kart almak isteyenler başını açsın'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öğrencilere toplu taşıma indirim kartlarının başörtülü fotoğrafla verilmeyişini savundu. Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uyduklarını söyleyen Kocaoğlu, Açık İlköğretim Okulu ve Açık Lise'de okuyan hanımların, başlarını açması durumunda problemin çözüleceğini ifade etti.
Partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf açılımını savunduğu, "Kimsenin kılığı kıyafetiyle uğraşmıyoruz. Kıyafet üzerinden siyaset yapmıyoruz." dediği bir ortamda yıllardır öğrenci kartı için türbanlı fotoğraf kabul etmeyen Başkan Kocaoğlu, yasağı savundu. Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık icraatlarının değerlendirildiği basın toplantısında sorularıda cevaplandıran Kocaoğlu, CHP'nin bu konuda bir kararı bulunmadığını belirtti. Kocaoğlu, "Yürürlükte bulunan Kılık Kıyafet Yönetmeliği'yle ilgili bir konudur. Üniversite ve lise öğrencileri zaten fotoğraflarını açık çektiriyor, kimliklerini alıyor. Sadece Açık Lise'de okuyan üç dört öğrenci, her sene bunu konu yapıyor ve gündeme alınıyor. Lisede başlığını çıkarıp fotoğraf çektiren hanım, dışarıdan lise bitirmede de bunu uygularsa bir problem kalmayacaktır." şeklinde konuştu.İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan indirimli elektronik ulaşım kartları, başörtülü vsikalık fotoğraf çektiren öğrencilere verilmiyor. Bu durumdan mağdur olan öğrenciler, CHP'nin halkın partisi zihniyetinin dışına çıktığını ve kendilerine çifte standart uygulandığını ifade ediyor. Haklarının gasp edildiğini belirten öğrenciler, "Belediye, ayrımcılık yapmadan bizlere de hizmet sunmalıdır. Bu, başörtümüze yapılan bir ayrımcılıktır." diyor. Üniversitelilerse belediyeyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma şekillerinin farklı olduğunu vurgulayarak, "Üniversitede bile böyle bir uygulama sözkonusu değil. Fotoğraflarımızın yönetmeliğe aykırı olduğunu söylüyorlar. Biz ESHOT'un içinde eğitim alacak değiliz. Bu uygulama sadece İzmir'de var." diye konuşuyor. (CİHAN)
hilalyıldız
30-03-2010, 00:31
:nono::
saygılar bizden
"İkna odaları"nı anlattılar
04 Mart 2010 / 16:24
İkna odalarına alınan öğrenciler Meclis'te yaşadıklarını anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Nur Serter'in İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) Rektör Yardımcısı olduğu dönemde 'yok' dediği ikna odalarının varlığı canlı şahitleri tarafından yalanlandı. İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) ikna odalarına alınan bir grup öğrenci, o dönemde böyle bir uygulamaya maruz kaldıklarını ifade etti.
Geçmişte İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) başörtüleri sebebiyle sorgu odalarına alınan bir grup öğrenci, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Milletvekilleri Ufuk Uras ve Bengi Yıldız ile Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında yaşadıklarını anlattı.
Yıldız, İstanbul Üniversitesi'nden kendisinin de hocası olan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in Meclis Genel Kurulu'nda, 'ikna odaları' adı altında 'sorgu odaları' kullandığını söylediğini aktardı.
Yıldız, "Fikrine, düşüncesine, ideolojisine bakmadan sistemden mağdur ve mazlum olanların birbirine sahip çıkması lazım, birbirine destek olması lazım. O mağduriyeti, kendi mağduriyeti olarak görmesi lazım. Bu toplumda bir başkasının acısını, mağduriyetini (benden değildir, benim ideolojimden değildir) diye önemsemezsek, kendi mağduriyetimiz olarak görmezsek, sıra bize geldiğinde kimse ses çıkaramayacak. Biz bu inançla bütün mağduriyetlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Arkadaşların mağduriyetini kendi mağduriyetimiz olarak görüyoruz. Onların yerinde biz de olabilirdik." dedi.
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise, şunları söyledi: "Bugün çarşaf açılımı deyip sorgu odalarının ardındaki sürek avını savunabilmek pekala mümkün olabiliyor. Bu zihniyet şekli, meseleleri dünyanın en temel meselesi yapıyor. Monolotik devlet yapısı ve siyasi uzantıları demokratikleşmeye direnişlerinden kaynaklanıyor. Bütün mağdurların yan yana gelmesi ve buna izin vermemesi gerekir. İnsanların bir kalıba sokulmasına karşıyım."
Basın toplantısına katılan mağdur öğrencilerden Kadriye Birinci, 'uygulamanın mağduru' olduğunu, başörtülü olduğu için kayıt sırasında bir odaya alındığını, kılık kıyafet genelgesine uymayı taahhüt eden bir belge imzalamaya zorlandığını anlattı.
Firdevs Erdoğan ise, büyük hayallerle İstanbul Üniversitesi'ne girdiğini, ancak hayallerinin yıkıldığını söyledi. Erdoğan, tüm arkadaşları kayıt yaparken kendilerinin başlarını açmadan nasıl okuyabileceklerini düşündüklerini ifade etti. İstanbul Üniversitesi'ndeki başörtüsü yasağında Nur Serter'in katkısının büyük olduğunu öne süren Erdoğan, bu duruma sebep olanlara hakkını helal etmeyeceğini ifade etti. Erdoğan, "Ben hakkımı Mahkeme-i Kübra'ya bırakıyorum." şeklinde tepki gösterdi. Öğrenciler, o dönem harçlarını yatıracakları bankaların bile kayıtlarını yapmadığını söyledi.
Öte yandan, öğrenciler, ikna çalışmalarına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) üyesi bazı gençlerin de destek olduğunu ileri sürdü. CHA
hilalyıldız
30-03-2010, 00:34
:49:
saygılar bizden
"İkna odaları"nı anlattılar
04 Mart 2010 / 16:24
İkna odalarına alınan öğrenciler Meclis'te yaşadıklarını anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Nur Serter'in İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) Rektör Yardımcısı olduğu dönemde 'yok' dediği ikna odalarının varlığı canlı şahitleri tarafından yalanlandı. İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) ikna odalarına alınan bir grup öğrenci, o dönemde böyle bir uygulamaya maruz kaldıklarını ifade etti.
Geçmişte İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) başörtüleri sebebiyle sorgu odalarına alınan bir grup öğrenci, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Milletvekilleri Ufuk Uras ve Bengi Yıldız ile Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında yaşadıklarını anlattı.
Yıldız, İstanbul Üniversitesi'nden kendisinin de hocası olan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in Meclis Genel Kurulu'nda, 'ikna odaları' adı altında 'sorgu odaları' kullandığını söylediğini aktardı.
Yıldız, "Fikrine, düşüncesine, ideolojisine bakmadan sistemden mağdur ve mazlum olanların birbirine sahip çıkması lazım, birbirine destek olması lazım. O mağduriyeti, kendi mağduriyeti olarak görmesi lazım. Bu toplumda bir başkasının acısını, mağduriyetini (benden değildir, benim ideolojimden değildir) diye önemsemezsek, kendi mağduriyetimiz olarak görmezsek, sıra bize geldiğinde kimse ses çıkaramayacak. Biz bu inançla bütün mağduriyetlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Arkadaşların mağduriyetini kendi mağduriyetimiz olarak görüyoruz. Onların yerinde biz de olabilirdik." dedi.
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise, şunları söyledi: "Bugün çarşaf açılımı deyip sorgu odalarının ardındaki sürek avını savunabilmek pekala mümkün olabiliyor. Bu zihniyet şekli, meseleleri dünyanın en temel meselesi yapıyor. Monolotik devlet yapısı ve siyasi uzantıları demokratikleşmeye direnişlerinden kaynaklanıyor. Bütün mağdurların yan yana gelmesi ve buna izin vermemesi gerekir. İnsanların bir kalıba sokulmasına karşıyım."
Basın toplantısına katılan mağdur öğrencilerden Kadriye Birinci, 'uygulamanın mağduru' olduğunu, başörtülü olduğu için kayıt sırasında bir odaya alındığını, kılık kıyafet genelgesine uymayı taahhüt eden bir belge imzalamaya zorlandığını anlattı.
Firdevs Erdoğan ise, büyük hayallerle İstanbul Üniversitesi'ne girdiğini, ancak hayallerinin yıkıldığını söyledi. Erdoğan, tüm arkadaşları kayıt yaparken kendilerinin başlarını açmadan nasıl okuyabileceklerini düşündüklerini ifade etti. İstanbul Üniversitesi'ndeki başörtüsü yasağında Nur Serter'in katkısının büyük olduğunu öne süren Erdoğan, bu duruma sebep olanlara hakkını helal etmeyeceğini ifade etti. Erdoğan, "Ben hakkımı Mahkeme-i Kübra'ya bırakıyorum." şeklinde tepki gösterdi. Öğrenciler, o dönem harçlarını yatıracakları bankaların bile kayıtlarını yapmadığını söyledi.
Öte yandan, öğrenciler, ikna çalışmalarına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) üyesi bazı gençlerin de destek olduğunu ileri sürdü. CHA
hilalyıldız
30-03-2010, 00:38
:nono:::nono::
saygılar bizden
Örtünüzden dolayı herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Maalesef birkaç sefer ben de bu tuhaf yasakla karşılaştım. Müslüman olduktan sonra Türkiye'yi daha yakından tanımak için tarihi yerleri ve müzeleri gezmeye başlamıştım. Bir gün Yeşilköy'de askerî hava müzesine gittim. Orada kapıdaki bir asker beni içeri girerken durdurdu; “Giremezsiniz, başörtünüz var ya; onu çıkartın, ya da tavşankulağı gibi bağlayın. Kusura bakmayın abla, ben de senin gibi düşünüyorum, ben askerim, bana öyle emrettiler, yoksa bu şekilde gezmenizi çok isterdim” dedi. O gün karşılaştığım ilk yasak buydu. Bu benim inancımdı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. O gün kendimi aşağılanmış hissettim, sanki benden bir parça kopmuştu. Yine üniversite okumak istedim; ancak örtülü olduğum için olmadı. Onlar okumamızı engelliyor diye de pes etmemeliyiz, onlar cahil kalmamızı istiyorlar. Romanya'da üniversiteye kayıt yaptırdım; ancak evlendikten sonra biraz da maddi sıkıntılar sebebiyle gidemedim. Burada okumak istedim, notlarım çok yüksek olmasına rağmen okuyamadım. Bu sene Marmara Üniversitesi'ne başvurdum, beni kabul ettiler; ancak başörtülü öğrenci kabul etmediklerini öğrendim ve gidemedim.
:nono:::nono::
Örtünüzden dolayı herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Maalesef birkaç sefer ben de bu tuhaf yasakla karşılaştım. Müslüman olduktan sonra Türkiye'yi daha yakından tanımak için tarihi yerleri ve müzeleri gezmeye başlamıştım. Bir gün Yeşilköy'de askerî hava müzesine gittim. Orada kapıdaki bir asker beni içeri girerken durdurdu; “Giremezsiniz, başörtünüz var ya; onu çıkartın, ya da tavşankulağı gibi bağlayın. Kusura bakmayın abla, ben de senin gibi düşünüyorum, ben askerim, bana öyle emrettiler, yoksa bu şekilde gezmenizi çok isterdim” dedi. O gün karşılaştığım ilk yasak buydu. Bu benim inancımdı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. O gün kendimi aşağılanmış hissettim, sanki benden bir parça kopmuştu. Yine üniversite okumak istedim; ancak örtülü olduğum için olmadı. Onlar okumamızı engelliyor diye de pes etmemeliyiz, onlar cahil kalmamızı istiyorlar. Romanya'da üniversiteye kayıt yaptırdım; ancak evlendikten sonra biraz da maddi sıkıntılar sebebiyle gidemedim. Burada okumak istedim, notlarım çok yüksek olmasına rağmen okuyamadım. Bu sene Marmara Üniversitesi'ne başvurdum, beni kabul ettiler; ancak başörtülü öğrenci kabul etmediklerini öğrendim ve gidemedim.
ya hocam benim insanımın diğer sorunlarıylada bukadar ilgilenseniz laf edenin orana vurduğunuzda bu olayda mustarib kaç insan vardır varsa da 8 senedir bunları halleden hükümet kürt acılımı ermeni acılımı çingene acılımı yaptıda niye türban acılımı yapmadı sizce hep sizin gibi birşey kalmadığı zaman bunu ısıtıp önümüze koydu yazıktır mafya bitti dediler yeniden hortladı insanlar aç insanlar işsiz bakın dün cübbeliyi izledim biraz rahatlayın kişi hata yaptıysa hatasından dolayı af diledimi anasından çıktığı kadar temizdir diyor bu adam hoca siz hala insanları ALLAH adına defalarca yargılıyorsunuz kim adına niye hergezi kendiniz gibi yaparsanız bir anlamı kalmaz kimsede sizi ödüllendirmez bakın benim solcu yapanlara sesleniyorum büyük oğlan gülenin okullarında okudu o ara gece toplantıları oluyor adamlar velileri alıyor anlatıyor herşeyden söz acılıyor kimsenin söz hakkı yok hergez koyun gibi dinliyor ben bir iki muhaliflik yaptım size sorduğum gibi hoca niye amerikada genclik yıllarında dinlediğim hoca amerikan düşmanıydı birde adil serdar sacan böyle diyor dedim beni toplantılara cağırmaz oldular siz şimdi belediye şöyle böyle diyorsunuz hergez ALLAH katında hesap verecek kimseyi hesap alsın diye gönderdiğini düşünmüyorum saygılar
toycan arkadasım sen niye ergenekon avukatları dediğim zaman üstüne alınıyon anlamadım gitti benim burada kimseye husumetim yok ben fikirlerimi söylüyom sen hep alınıyorsun rahat ol sana bir söz demeye hakkım yok fikirlerinde herkes hürdür saygı duyarım
ben ergenekonculara acıyorum adamlar bu hükümetin yüzünden dağdaki pkk lılarla aynı kefeye kondular kötüsü pkk lılere hakim savcı ayaklarına gitti hakimin sorusuna ben pişman değilim apo böyle istedi demesine rağmen beraat ama ergenekoncular hala içeride yazık siz bu konuda ne düşünüyorsunuz serdar sacan hakkındaki görüşlerinizi söylerseniz çok sevinirim son olarak manisalı olduğunuz için soruyorum manisa milletvekili bülent arıncın dedelerimi amcalarımı kubilayın kafasını kesenlerdenmiş bu konu doğrumu saygılar aynı şekilde bende size saygı duyoyorum yoksa konuşmazdım
satelcom
30-03-2010, 11:08
ergenekondan yatanların hepsi bu milletin abd-ab karşıtı tam bağımsız türkiye diyen kahramanlarıdır.
Arkadaşlar konu nereden nereye geldi.Konunun başlığı neydi yapılan yorumlara bakıyorum hiç alakası yok.İkincisi kişiye özel cevap yazmayın yorumlarınızı kişiselleştirmeyin.
draculu45
30-03-2010, 11:47
Arkadaşlar konu nereden nereye geldi.Konunun başlığı neydi yapılan yorumlara bakıyorum hiç alakası yok.İkincisi kişiye özel cevap yazmayın yorumlarınızı kişiselleştirmeyin.
haklısın üstat konu nerelere geldi saygılarımla
uyarı yı daha önceden yapmıştım ama bazı arkadaşla anlamakta güçlük çekiyor.
konu kapanmıştır.